Hirdetés

2018. június 23., szombat

Hozzászólások

(#1) Fecogame


Fecogame
(PH! addikt)

Jól hangzik, de ezt a "távolságot" nem tudom mire értik pontosan. Vezetékes vagy vezeték nélküli összekötés... A cikkben nem egy újfajta számítógépről ( szerverről ) lenne szó?

[ Szerkesztve ]

16dBi / 38cm WiFi antennák raktárról ---> https://goo.gl/D29Wz

(#2) Kopi31415


Kopi31415
(PH! félisten)

A masináról nem akartok leszokni?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#3) Raymond


Raymond
(PH! nagyúr)

"Ugyanakkor a „The Machine”, azaz „A masina” kódnéven emlegetett koncepció létezik és ma is fejlesztés alatt áll. Persze némileg módosult az eredeti tervekhez képest, de a vállalat bemutatott a rendszerből egy prototípust, amely egy értékes mérföldkőnek tekinthető."

"A prototípus egyébként bármennyire is ígéretes, a tényleges rendszerek érkezésére még várni kell, de legalább mutatott valamit a cég, amire tényleg lehet építeni."

versus

"A decision has been made within Hewlett Packard Enterprise management to step back from manufacturing and selling the much-hyped fabled device as a complete system. Announced in mid-2014 as an alleged revolution in modern computing, The Machine will not emerge from the labs as an official product any time soon. Instead, it will be cannibalized and its technologies sprinkled into HPE products over the remainder of the decade and possibly beyond."

"HP Labs and Business Units will collaborate to deliver differentiating Machine value into existing architectures as well as disruptive architectures."

"The Machine product is all but dead but The Machine component technology developments are, HPE tells us, vibrant, ongoing, being energetically pursued, and will be inserted into shipping gear. Eventually. Soon. Fingers crossed."

RIP HPE's The Machine product, 2014-2016: We hardly knew ye

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4) Tigerclaw


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Ha jól értem épp az a része hiányzik a projektnek, ami valóban újdonság lenne az egészben, vagyis egy RAM gyorsaságú háttértár, ami szükségtelenné teszi a RAM alkalmazását. Szerintem mire lenne valami, még gyorsabbak és olcsóbbak lesznek a flash memóriák és RAM-ok, miközben várhatóan méregdrága az ő megoldásuk, ha egyáltalán közelebb jutottak a fejlesztésben. Ez így az új háttértár nélkül semmivel sem jobb, mint a jelenleg is kapható megoldások.

Arra tippelek, hogy 1-2 éven belül kukázzák az egészet, de ne nekem legyen igazam.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#5) Dr. Akula


Dr. Akula
(PH! nagyúr)

Most akkor ez mégis mire jó?

(#6) E.Kaufmann válasza Dr. Akula (#5) üzenetére


E.Kaufmann
(őstag)

Az volt a terv, hogy lesz egy új architektúra, amiben a háttértár és az operatív memória közös, nincs külön címtér, aminek alapját majdan egy gyors, nem felejtő memóriatipus adja. Most csináltak egy olyan gépet, amin ezt modellezik és a szoftvert valamint a körítést már próbálják kialakítani, hogyha már kézzel fogható tömegtermék lesz az a bizonyos új memória, akkor már "csak" be kelljen pattintani a megfelelő termékbe és kész.
Egyébként, ha már így NAND + RAM cache alapon is sikerülne valami előnyt nyújtani a meglevő architektúrákhoz képest, már az is jó lenne.

[ Szerkesztve ]

(#7) ivana válasza Kopi31415 (#2) üzenetére


ivana
(PH! addikt)

+1 The Machine = A gép :U A masina az meg a kocsi oroszul...

[ Szerkesztve ]

(#8) xmaas válasza Raymond (#3) üzenetére


xmaas
(őstag)

Amugy ja erdekes mert az angol szoveg vilagosan megmondja hogy a projektnek vege ebbol sose lesz semmi vegleges termek, felhasznaljak az osszes elert eredmenyt/fejlesztes/tapasztalatot mas projektekbe (kanibalizaljak/beolvasztjak/felszivjak).

Akkor a cikiro megis mit olvasott mert szerinte a projekt el es virul meg folytatodik?

(#9) Dr. Akula válasza E.Kaufmann (#6) üzenetére


Dr. Akula
(PH! nagyúr)

Azt tudom, de így lebutítva... Thunderbolt szagot érzek.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.