Hirdetés

2019. június 16., vasárnap

Hozzászólások

(#1) enginev3.0


enginev3.0
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azért ez így elég vicces nem? ;]

"az Egyesült Államok erőteljes nyomást fejt ki az európai országokra, hogy a kínai, főként a Huawei termékeit mellőzzék az 5G hálózatok kialakításánál, mivel szerintük igen nagy az esély arra, hogy az államilag erőteljesen támogatott vállalat esetleg politikai, üzleti érdekeket is kiszolgálhat termékeivel."

És anyagilag úgy megvagyunk viselve, hogy még lábazatot se tuttunk csináni, mer nincs mibül ll Logitech <3 ll Xiaomi Mi 8 készülék eladó 69.990Ft!!! ll Oneplus 7 Pro Blue

(#2) aelod válasza enginev3.0 (#1) üzenetére


aelod
(PH! kedvence)

Pláne egy NSA botrány után....

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#3) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Az amerikai nagykövet szerint igencsak hatalmi tényező lesz, bár inkább nyilván a szerinte köré kiépülő dolgokra gondolt ( pl. Ipar 4.0, önvezető autók ).

Ezt mondta azzal kapcsolatban, hogy Orbán a kínaiakat preferálná:

"miután magukkal hozzák az új 5G-technológiát, ők fogják irányítani annak felhasználását is. A kínai kormány kezére akarja játszani a saját és gyermekei jövőjét? Én aggódnék emiatt."

Rá is hajtottak egyből a cégre ami Zalaegerszegen építette ki az 5G-t:

"Mészáros Lőrinc jobbkeze kiszáll a birodalom tőzsdei cégeiből, hogy a Telekom-üzletre koncentrálhasson"

"De nem is ezért igazán érdekes Jászai pozícióváltása, hanem mert néhány napja kormánybarát és kritikus lapok egyaránt arról cikkeznek, hogy a 4IG ajánlatot tehet a Deutsche Telekomnak a Magyar Telekom vállalati infokommunikációs leánycége, a T-Systems Magyarország Zrt. felvásárlására."

[ Szerkesztve ]

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#4) oszi666


oszi666
(őstag)

azért van egy pöti különbség a nyugat meg köztünk.
Amikor a kormány nem kiván dönteni szakmai vélemény nélkül... nem is tudom mikor olvastam ilyet utoljára magyar kormány döntéssel kapcsolatban.

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#5) Hiftu válasza oszi666 (#4) üzenetére


Hiftu
(senior tag)

Emlékeim szerint az utolsó szakmai véleményt a már Liszt Ferenc reptér elnevezésével kapcsolatban adták 2010-ben. Ki is lett jól rúgva, aki állami állásban volt.

[ Szerkesztve ]

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver

(#6) Alchemist


Alchemist
(PH! addikt)

Jajmindmeghalunk!
:)

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#7) nord_ válasza Hiftu (#5) üzenetére


nord_
(PH! kedvence)

Pontosan.

(#8) nebancsa


nebancsa
(senior tag)

Hollandiába ez hogy működik, beleszólhat a kormány hogy egy magáncég milyen technológiába ruház be? Úgy tudtam ott nyugaton minden szent ami magán tulajdon. Erre elkezdenek államosítani... :) Nálunk még egy hírt sem olvastam, hogy megmondjuk a telekomnak, telenornak, vodafonnak kitől mit vásárolhatnak.

(#9) myckie2 válasza nebancsa (#8) üzenetére


myckie2
(őstag)

Vannak gondok rendesen... :U

"For every man there is a cause which he would gladly die for."

(#10) nord_ válasza nebancsa (#8) üzenetére


nord_
(PH! kedvence)

Neki kéne szaladni a cikknek még egyszer...
A kormány nem szól bele semmibe, főleg nem államosít. Amúgy egész Európában nem csak a magán-, hanem a köztulajdon is szent; nincs megkülönböztetés a jogszabály mindegyiket védi. A tulajdon védelme a lényeg, a tulajdonos megkülönböztetése nélkül.

A kormány nem szól bele, csak az esetleges kockázatot vizsgálja. Ha rendszerszintű a kockázat, akkor bizony bele kell szólnia dolgokba. Tudod, ezt úgy hívják, hogy nemzetbiztonság.

(#11) mepet válasza aelod (#2) üzenetére


mepet
(PH! addikt)

NSA botrány: a lényeg, hogy volt botrány. Mivel kínában, ha kiszivárogtatnál valamit a titkosszolgálatokkal kapcsolatban, 100%, hogy kitekernék a családfádat tövestül, így ott nem lesz botrány. Pedig sokkal durvább dolgok történnek ott állami megrendelésre (pl. a black mirrorból ellesett pontrendszer alapú társadalom), mint a botrányoktól hangos, a rabló-imperializmus által megrontott, multik által irányított "hanyatló nyugaton"...
Ha választanom kéne, akkor inkább úgy kémkedjenek utánam, hogy tudok róla, sőt ilyen módon még tehetek is ellene.

(#12) nebancsa válasza nord_ (#10) üzenetére


nebancsa
(senior tag)

A végeredmény ugyan az, ha kockázatot lát utasítja a tulajdonost ki legyen a beszállító. Szargentíní után meg nem nehéz elképzelni egyszerű lobbicsoport dönt végül is ki lehet. A másik kérdés hogy mit tudnak vizsgálni, hisz még nincs kiépített 5G hálózat? Már a jövőbe látnak a ki nem épített hálózat nemzetbiztonsági kockázatot jelent? A 4G miért nem vizsgálták? Ezek költői kérdések, ezen a fórumon úgy se fognak válaszolni, mindenki csak feltételez, és épp személyes álláspontja szerint válaszol... :)
Fapapucsosok is kis ország, inkább taktikázik mint hogy konkrétan elhatározza magát, hogy viszonyul Kína és Usa közötti kereskedelmi háborúhoz.

(#13) nebancsa válasza mepet (#11) üzenetére


nebancsa
(senior tag)

Szerinted Julien Assange hány évet fog kapni?
Usa lehallgatás jó Kínai kémkedés rossz :) nagyon együgyű érv. :DD

(#14) mepet válasza nebancsa (#13) üzenetére


mepet
(PH! addikt)

Amit te megértettél a szövegemből, az tényleg együgyű. :)

Újrafogalmazom, egyszerűbben, hátha így átmegy:
Az USA lehallgatás rossz. A kínai kémkedés is rossz.
Jó, hogy kiderül, mit csinált az USA. Rossz, hogy nem fogk kiderülni, mit művel Kína.

(#15) nord_ válasza nebancsa (#12) üzenetére


nord_
(PH! kedvence)

Remélem, te is tudod, hogy a 4G és az 5G közt óriási különbség van... Nem arra találták ki, hogy gyorsabban tudj videót nézni a mobilodon vonatkozás közben...

Azért az könnyen belátható, hogy a pl. az intelligens városirányításnak vagy a közművek (erőművek) kommunikációnak a szabotálása klasszikus háborúhoz hasonló károkat tud okozni egy állam és közvetlenül az egyének életében! És bizony az az ország,amelyik előre gondolkodik, az nem államosítani akar, meg úri passzióból beleszólni a telekommunikációs cégek életébe, hanem egyet mutat: igencsak felkészült a jövőbeli esetleges problémákra. És ehhez nem kell ám olyan nagy ész, hiszen már évek óta lehet olvasgatni arról, milyen problémák merülnek fel, amikor egyesek szórakozásból, mások komolyabb szándékkal belenyúlnak egy hálózatba.

Ez ám nem holland-specifikus taktikázás... Nem csak egy unatkozó kormány fölösleges pörgése, amikor kibertámadásokról lehet úton-útfélen hallani; amikor már a magyar közszolgálati egyetem is komoly tanulmányokkal készül az információs struktúrák elleni támadásokra.

(#16) nebancsa válasza mepet (#14) üzenetére


nebancsa
(senior tag)

Az hogy kiderült valami attól a helyzeten nem változtatott semmit, sőt még durvább lett.
Igazából megértem az usa-t mindenki magából indul ki, magáról tudja mit csinál, így másról is ezt feltételezi.
Talán a guantánamói fogolytábort is azért nem zárja be, mert kiderült mit csinálnak ott. Akkor már legitim az egész.

(#17) nebancsa válasza nord_ (#15) üzenetére


nebancsa
(senior tag)

Most pont a saját állításodat cáfolod meg... Már a betárcsázós netnél is létezett kibertámadás, még sem tiltották be a kínai modemeket. Ugyan úgy van különbség 4G és 5G között is, és károkat lehet okozni a 4G technológiánál is...

Egyébként léteznek most is titkosítási algoritmusok, ha valaki meg akarja oldani a biztonságot akkor egy egyszerű soros portos komunikációt is le tud védeni. Az 5G csak a sávszélességet biztosítja, a titkosításba nem szól bele, felhasználó dönti el hogy használja, mint ahogy most is.

(#18) gabor7th válasza nord_ (#15) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Kérdés, hogy igazából fel lehet-e készülni. Hisz most is még a legjobban védett rendszerek is feltörik a hackerek és ezek a dolgok biztos célponjai lesznek pl. a titkosszolgálatoknak.

Szerintem a biztonsági problémákat nem fog sikerülni megoldani és éppenezért sok ilyen dolog amit most reklámoznak mint jövő technológiája kiderül majd, hogy zsákutca.

"700 szakember figyelmeztet: egyre erősebben támadják a hackerek a nemzeti közműveket"

"A világ hat országának 700 kiberbiztonsági szakembere válaszolt arra a kérdőívre, ami arra volt kíváncsi, mennyire támadják a nemzeti közműszolgáltatókat és cégeket a hackerek. Az eredmény ijesztő."

"Még március közepén jelentette be a világ egyik legnagyobb alumíniumgyártója, hogy kibertámadás érte a céget, aminek kivédésébe a norvég kormány is beszállt. A végeredmény egy igen súlyos anyagi veszteség lett. Az ilyen támadások azonban egyáltalán nem egyediek, sőt, a nemzeti infrastruktúrák igen komoly veszélynek vannak kitéve."

"A több mint 700 szakember bevonásával zajló felmérésből kiderül, 10-ből kilencen azt állítják, a cég, ahol dolgoznak, az elmúlt két évben már szenvedett el legalább egy sikeres kibertámadást, de a legtöbb helyen 3-6 ilyen eseményről beszélnek.

A sikeres támadások fele valamilyen kritikus rendszer leállásához vezetett."

"Egész országokat kapcsolhatnak le, ha bejönnek a tervek"

"Szóba került a kiberbiztonság is az Abu-Dzabiban megrendezésre került olajipari (ADIPEC) konferencián, ahol az iparági szakértők azzal riogattak, hogy a kiberbűnözés már túlmutat azon, hogy olajcégeket támadnak meg. Egész országok lettek a célpontok."

"Korábban a hackerek megelégedtek a gyors pénzszerzéssel, csak egy kis pénzt akartak keresni azzal, hogy néhány személyes adatot elloptak. De most már egész csoportok vannak, akik azzal foglalkoznak, hogy kreatív módszereket találjanak ki arra, hogy teljes országokat lekapcsoljanak
- mondták el szakértők."

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#19) gabor7th válasza nebancsa (#17) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Az 5G-t az Ipar 4.0, meg pl. az okosautók használják.

Van külömbség, aközött, hogy az okostelefonod vágják tönkre, meg aközött, hogy az ország iparát, ami majd állítólag mind neten lesz, meg felhőkből vezérelve ha beköszönt az Ipar 4.0.. Vagy mondjuk az ország teljes közlekedését, hisz 5G-n keresztül kommunikálnak majd az okosautók tervek szerint.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#20) Gyula84


Gyula84
(PH! kedvence)

Ausztriában egyik telek végén kint volt egy tábla(kézzel készült) Nein 5G! felirattal :D

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#21) Vesa válasza nebancsa (#17) üzenetére


Vesa
(PH! addikt)

Sajnos láthatóan úgy alkotsz véleményt, hogy
1. a minimálisnál is kevesebb szakmai tudással rendelkezel a témában
2. érzelmektől rendesen befűtve próbálod megközelíteni a kérdést

(#22) hcl válasza nebancsa (#17) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Nem akarod érteni, vagy trollkodás a feladat? Nem szól bele az állam, de nyilván nem szeretnének olyan infrát, ami kémkedik. Ez nemzetbiztonsági kérdés, a távközlési hálózatok törvényileg szabályozottak. Ilyen tiltott eszközök mindenhol vannak, sőt néha embargó is van,meg exporttilalmak, stb. A hazai távközlési cégek se vehetnek akármit, más kérdés, hogy itt ugye keleti nyitás van, és a Huawei-t nem bántják.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#23) válasza nord_ (#10) üzenetére(PH! addikt)

"Amúgy egész Európában nem csak a magán-, hanem a köztulajdon is szent"

Ez most szarkazmus? Mert ha igen, jót röhögtem.

[ Szerkesztve ]

(#24) nord_ válasza (#23) üzenetére


nord_
(PH! kedvence)

Lehet röhögni, de a tényen ez mit sem változtat.

(#25) 7Heads Drago


7Heads Drago
(PH! addikt)

Kormányzati spyware kerülhetett a WhatsApp felhasználóinak mobiljára
Érdekes hogy ezt sem a kíniak csinálták.

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

(#26) 7Heads Drago válasza mepet (#11) üzenetére


7Heads Drago
(PH! addikt)

Ha választanom kéne, akkor inkább úgy kémkedjenek utánam, hogy tudok róla, sőt ilyen módon még tehetek is ellene.
Sztem meg pont semmit se tudsz tenni. Max nem csinálsz törvénytelen dolgokat.
És marhára nem kell itt Kína ehhez: [link]
És hiába mondjuk, hogy itt kiderül... De mikor? Miután befoltozták a lyukat? Pont semmire se mész vele.
Ha egyenes úton mész minek kémkednének utánad? Magyarul nincs félni valód.
A személyes dolgokra (bankkártya adatok, belépési jelszavak) meg vigyázni kell, amennyire lehet, de nincs olyan hogy 100% védelem.

[ Szerkesztve ]

Kevés vagy, mint Mackó sajtban a brummogás.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.