Hirdetés

2019. augusztus 26., hétfő

Hozzászólások

(#1) fi:zi'k


fi:zi'k
(nagyúr)

Faca volt, köszi. :)

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#2) =Mentor=


=Mentor=
(őstag)

Igen nagyon jó, de számomra a Tour De France azóta halott, mióta LAnce Armstrongból bűnbakot csináltak és úgy állítják be, hogy megtisztult és doppingmentes a sport... Soha nem volt az és nem is lesz az! Már várom hogy az elmúlt évek nyerteseiről mikor hullik le a lepel hogy kokszoltak... :W :U

[ Szerkesztve ]

(#3) pnauser válasza =Mentor= (#2) üzenetére


pnauser
(senior tag)

Senki nem mondja, hogy doppingmentes. Megbukott, ennyi. Szememben egy szar alak. Ha a mostaniakról is kiderül majd, hogy doppingolnak/tak, akkor azok is szar alakok lesznek a szememben. De, hogy emiatt ne nézzem, az kizárt.
Gyönyörű a táj, izgalmas szakaszok, stb.

(#4) big-J válasza pnauser (#3) üzenetére


big-J
(őstag)

Miért nem biciklizel te ahelyett hogy nézed? Nem elég izgalmasak a szakaszok felétek? :D

(#5) GIJoe


GIJoe
(őstag)

Inkább arra lennék kíváncsi mennyi veszélyes mondjuk, lásd Shumi síbalesete...

(#6) fi:zi'k válasza GIJoe (#5) üzenetére


fi:zi'k
(nagyúr)

:F

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#7) #79335424 válasza pnauser (#3) üzenetére


#79335424
(törölt tag)

Gyönyörű a táj? Biciklikre szereltek kamerát, nem drónokra. :)
Egyébként értem a mondanivalódat és tényleg gyönyörű. Sok részét láttam élőben is (nem vagyok sportolós, úgyhogy a kétpedálos meghajtás helyett, inkább a kéthengerest választottam :) ). Sajnos, az ilyen felvételek nem tudják visszaadni a teljes élményt. Pont a lényeg marad el. Az, hogy az összes input interfészedre küldjön adatot. Az alpokhoz hiányzik a térélmény, Dijon -hoz a mustármag illata, stb.

(#8) hemaka


hemaka
(nagyúr)

Sosem néztem igazán a bicejosokat, na jó ez csak részben igaz, néha belenéztem, amikor még Sipos és Knézy közvetített és a híres vidékekről és épületekről beszéltek. Szóval maga a bicajozós téma nem érdekelt már akkor sem. Azóta meg meg még oda sem kapcsoltam.
Egyébként nem hisztiztek, hogy az a pár gramm miatt nem fognak majd nyerni? :D

"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️

(#9) Kasya válasza =Mentor= (#2) üzenetére


Kasya
(nagyúr)

En sajnaltam, hogy igy "meghurcoltak". Szerettem. Ettol fuggetlenul a TdF-t most is szeretem.

(#10) Kékes525 válasza =Mentor= (#2) üzenetére


Kékes525
(veterán)

Amióta a sport üzlet is azóta nem doppingmentes. Legfeljebb a doppingok kimutatása későbbre csúszik mint ahogy az megjelenik. Hasonlóan mint egy számítógépes vírus.

(#7) Somatom: Drónokkal logikusabb lett volna, de ez így más perspektíva. :)

Barátnőm megkérdezte: Miért beszélek olyan halkan otthon? Feleltem: Azért mert Zuckerberg lehallgat. Ezen jót nevetett a barátnőm, én is nevettem, Alexa is nevetett, Siri is nevetett és Bixby is nevetett...:D

(#11) Ren Hoek válasza pnauser (#3) üzenetére


Ren Hoek
(veterán)

Na helyes, mi már kb 15 éve nézzük pont ezért. Imádjuk a kastélyokat, a tengerpartot, a hegyeket, mezőket, patakokat, takaros kis falvakat (és szívszorító kicsit amikor eszembe jut, hogy a franciáknál mennyire jók ezek a falvak, itthon pedig végigautózol és putri-putri hátán...) ...és ettől még bringázunk mi is :)

Emlékszem amikor a VIDEOTON tv-n néztük még lakásfelújítás közben olyan 96 környékén először :D Pantani és Ulrich csatája...

A dopping minden sport része ezt el kell fogadni. Ahol pénz van ott dopping is... Ettől függetlenül messze őket b..sztatják a legjobban. Nem csak hogy folyamatos biológiai útlevél ellenőrzés év közben is, random ellenőrzések, de verseny közben éjjel nappal szivatják őket mindenféle teszttel. Ezzel szemben nemrég hallottam, hogy a teniszbe egyszerűen be sem engedték a WADA ellenőröket. Nyilvánvaló mi folyik ott.

Ennek ellenére nincs tiszta sportág, mégis brutális akaraterő és kegyetlen nagy hősies teljesítmény végigtekerni egy hegyi szakaszt...még akár szétdoppingolva is.
Jó példa a hősiességre, idén sokan törték magukat sajnos össze, de számtalan példát láttam, hogy folyott a vér a sebeiből, sántított, de visszaült a bringára és tekert még 100 kilómétert. Van ahol 70-el is...Vagy az egyik srác úgy tekerte le a 3 hetet, hogy kb mindenhol be volt kötve. Na ehhez milyen elszántság kell? Hol van ehhez a foci, amikor egy hátpaskolástól sírva esik össze a játékos :D Vagy ittvan a kis kolumbiai Quintana, vézna 60 kilós srác, ma mégis megpróbálta és a lelkét kitekerte. Pedig mindenki tudta, hogy második lehet csak...

Szóval nem mindenkinek való a Tour, de aki ráérez a tájra és a versenyre is, az függő lesz ez tuti :K

ON

Ja és a Go Pro tényleg király volt idén. Nagyon király lenne, hogyha mindenkire tennének, és live lehetne követni neten a bringásokat. Hiába mondják sokan akik nem nézik, hogy unalmas szar, de van amikor annyi minden történik egyszerre, hogy nem lehet közvetíteni rendesen. Ilyenre lenne jó

[ Szerkesztve ]

(#12) csib41


csib41
(aktív tag)

Ha már kerékpársport, akkor akad több, látványosabb kategória. Dopping ide-oda, számomra mindig is "unalmas" volt. Ha már a táj a szempont: [Link]

(#13) Ren Hoek válasza csib41 (#12) üzenetére


Ren Hoek
(veterán)

Kinek mi. Engem az országúti bringa mindig jobban vonzott mint a downhill vagy a BMX. (Csinálni is inkább országúti vagy túra) Előbbi inkább a kitartásról és a nagy openworld-ről szól. Utóbbi meg adrenalin, bátorság és extrémsport.
Más kategória a kettő.

Mondjuk TDF-en is amikor 80-90 km/h-val jönnek le a hajtűkanyarokban a hegyről az igencsak durva látvány tud lenni Go Pro-n :P

[ Szerkesztve ]

(#14) csib41 válasza Ren Hoek (#13) üzenetére


csib41
(aktív tag)

Nem is bántásból írtam, félre ne értsen senki. Építettem egy fixit, direkt erre a célra (extrém sportokról való váltás miatt), de a projekt ott bukott meg, hogy a papír alkatrészek nem hozzám vannak tervezve. Heti 1-2 centírozás és egy nagyobb kátyú okozta felni törés és villa hajlás (és egy böszme nagy esés) után azt mondtam, ez nekem nem éri meg. Pedig a Balatont szívesen körbe tekertük volna páran. :)

(#15) Ren Hoek válasza csib41 (#14) üzenetére


Ren Hoek
(veterán)

Jah cimbik is fixivel nyomják... én inkább hagyományosnál maradtam, mert félek fixivel menni :D Nem egyszer törték már össze magukat vele.

Amúgy azt meg kell hagyni tényleg baromi szép tájakon mennek a downhillesek is... és Go Pro-val pl sokkal érdekesebb képeket lehet lőni róluk, mint órákon keresztül menni a tömegben. Az tuti, hogy annak is megvan a varázsa. Ki is próbálnám, csak ahogy ismerem magamat, tuti kitörném a nyakamat egy kanyarban :P

[ Szerkesztve ]

(#16) Alchemist


Alchemist
(őstag)

Fixivel országútizni..? :F Legfeljebb egy-egy jól bejáratott hegyre és csak fölfelé...

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#17) Ren Hoek válasza Alchemist (#16) üzenetére


Ren Hoek
(veterán)

Attól függ, egy Balaton tókör mondjuk túra tempóban, ahol vannak montisok is a csapatban... oda teljesen jó egy fixi :) Vagy városba. Nekem nagyon hiányozna a rendes váltó, de valaki meg szereti.

(#18) Alchemist válasza Ren Hoek (#17) üzenetére


Alchemist
(őstag)

Érdekes lehet felcuccolt fixivel egy erőteljesebb fékezés... még egy masszív túragép is szereti önállósítani magát fékezéskor, ha rendesen meg van rakva. Laza balatoni körre inkább egy rekut próbálnék ki (ha már a spéci megoldásoknál tartunk). :)
Városba még megértem, ha egyébként az illető tud vele menőverezni... bár a budai Törökvész úton fölfelé láttam már fixist agonizálva tekerni. :)

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#19) ncc1701 válasza Ren Hoek (#17) üzenetére


ncc1701
(addikt)

Hétfőn tekertük körbe haverral, de mi reggel lemegyünk, körbetekerjük, este már jövünk haza. Jó volt, 35 fok, 6 liter vizet ittam.

(#20) Kopi31415 válasza =Mentor= (#2) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Valverde, Contador már biztosan volt eltiltva, emlékeim szerint Nibali is. Akkor most mit akarsz?
A doppingolástól függetlenül Armstrong ritka görény alak.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#21) zapok


zapok
(aktív tag)

Nagyon király a videó és a vágás is.
Teljesen átéltem... ;)

Én amatőrként 10 éves korom óta tekerek, tehát már 45 éve, de nem unom, csak a bugyuta embereket...!
Aug 20.-án megyünk az idén sokadjára a Hortobágyra egy - bevált - 3-4 fős társasággal. Hatalmas élmény egymást segítve tekerni. Csak 84 km., de - nekem - az év élménye.

Anyám tyúk, avagy az ember tragédia.

(#22) Ren Hoek válasza zapok (#21) üzenetére


Ren Hoek
(veterán)

Minden nap volt Go Pro-s bejátszás amúgy, elég jók voltak. Sajnos az esések is bennevoltak... szerencsére idén nem volt nagyobb bukás, de elképzelni is félelmetes milyen amikor 70-80-annal zúzol lefelé és kicsúszol egy kanyarban. Go Pro-n ez élethűbb látvány.

Bár: [link]

Itt a videó, ahogy az egyik srác kimegy a kanyarban és gyakorlatilag kilövi szegény G. Thomast aki majdnem kitörte a nyakát a villanyoszlopon... Erről mondjuk nincs Go Pro-s. Szerencsére nem lett baja és felállt azonnal - de ha mondjuk nem erdő, hanem egy 1000 méteres szakadék van ott. Kb az egyik legveszélyesebb sport ez az tuti.

Ja amúgy bringázást nem hiszem, hogy meg lehet unni :D Ez olyan mint a szex :B

[ Szerkesztve ]

(#23) Mortel válasza Ren Hoek (#22) üzenetére


Mortel
(aktív tag)

Nem a 3. szakaszon volt az a borzalmas bukás, ahol huszonpáran estek?

Az szerintem elég horror volt...

[Bukás]

[Kamerás szerelő]

Más: a szexet nem lehet megunni? :)

Én ma már nagyon unom... :)

[ Szerkesztve ]

„Ki kamrájában könnyet ontva búsong keserves-egyedül, s bármerre néz, csak bajra, gondra lát mindenütt maga körül. Előtte a jövő siváran, csüggesztő és vigasztalan – ő meg csak tébolyog magában, s magát hajszolja lázasan.”

(#24) Ren Hoek válasza Mortel (#23) üzenetére


Ren Hoek
(veterán)

Ja ja sajnos ez volt az... arra értettem, hogy hegyről lefelé nem volt komolyabb. Bár itt is ugyan úgy lerokkanhat bárki, de lefelé sokkal veszélyesebb a szűk hegyi utakon, főleg Alpokban... de Pireneusokban is volt egypár durva downhill azért. Egyszer volt talán Ten Dam, aki bukott lefelé, megúszta de a bringája szikrázott az aszfalton akkora tempónál esett.

(#25) caprine


caprine
(aktív tag)

Mennyire veszélyes?
- szerpentines részeken lefelé egy elnézett féktávnál azért át lehet repülni a korláton, volt is rá példa
- lefelé van hogy 90-el mennek, védőfelszerelés minimális, virsli gumi, minimális minta, semmi telo, 50-es tempoval való ütközés azt hiszem olyan mintha a 4. emeletről esnél ki
- a kulcsonttörés tipikus bringás baleset, majd nézzétek a vállukat a bringásoknak, 1-2 embernél elég látványos a jobb-bal váll közötti különbség (az egyik magasabban van, vagy az egyik oldal rövidebb), ö már biztos eltörte és nem a helyén forrt össze
- esésnél a váz és pláne a villa is sérülhet, egyik haverom ismerőse vett egy karbon vázas verseny bringát, az előző túlaja esett vele, amit nem tudtak, hogy mikro repedések lettek a karbon villán, egyik edzésen eltört és egyenesen beleállt az arcába, koma...

Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)

(#26) Ren Hoek válasza caprine (#25) üzenetére


Ren Hoek
(veterán)

Bezony... mondjuk a jobbak keresnek is azért. Évi 1-2-3 mil euró nem olyan sz.r zsé :P

(#27) Valdez válasza pnauser (#3) üzenetére


Valdez
(őstag)

Ezen szinten mindenki nyomja, különben nem érnél el eredményt.
Vagy azt az elvet vallod, hogy ha nem tudod, nem fáj? :D

(#28) twollah1976 válasza pnauser (#3) üzenetére


twollah1976
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Doppinggal vagy a nelkul akkor is vegignyomta a Tourt.

Szar alaknak nevezni egy rakbol kigyogyult embert, aki ezek utan meg vegignyomott par a Tourt azert eros tulzas.

Doppingolni nem csak azert doppingolnak a sportolok, hogy elonyhoz jussanak hanem a szponzorok miatt is cuccoznak.

Szoval ez a doppingolosdi nem egeszen fekete/feher, igen/nem.

Telenyomhatunk teged a vilag legjobb cuccaval es senki, semmi nem garantalja, hogy vegigmesz a Touron.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#29) Ren Hoek válasza twollah1976 (#28) üzenetére


Ren Hoek
(veterán)

Ja ezzel totál egyetértek... és nyugodtan kimondhatjuk, ez egy kurvanehéz 3 hetes verseny. Az is hatalmas szó aki 160.-ként ér be 4:30 óra hátránnyal a végén... nagyon ott kell lenni fejben és lábban is. Mondjuk képzeljünk el egy három hetes focimeccset, ahol egy nap 4-5 órát kell nyomni megállás nélkül. Elég egyetlen rossz váltás, vagy bukás és elúszott a gyôzelem. Pl Nibalinak a végén volt egy defektje, nem tudott felérni, pedig meglehetett volna a dobogó is.

Ezen kívül tényleg extrém doppingellenôrzést kapnak évközben is. Semmi hagyományos szer, vagy modern vérdopping nem jöhet szóba. Ráadásul a mintákat elteszik duplán, szóval évekkel késôbb is lebukhatnak. Focistákat tizedennyit csesztetik...

Armstrongot én kedveltem, most sem tartom kevesebbnek az alapítványa miatt. Szemét dolog amit csinált, ez tény... de tény, hogy a dopping sem csodaszer. Ezt végig kellett tekernie 7 éven keresztül...Úgy, hogy a többi csapat is tolta valszeg. Sajnos a médiából csak ezek a bulvärhírek jönnek le a Tour-ról... kár.

[ Szerkesztve ]

(#30) MK VII


MK VII
(veterán)

Húhh... Nagyon jó volt nézni ezt a videót.. Köszi :)
Teljesen átéreztem a suhanást! :))

(#31) tatabike


tatabike
(őstag)

Fixi nem való közútra, hanem oválpályára, oda találták ki. Mountain bike sem való közútra, hanem terepre, mert oda találták ki. Az a baj az emberekkel, hogy nem a célnak megfelelő eszközt választják, hatványozottan igaz ez a kerékpározásra...
A videók jók, bár érdekes, hogy mindig az izgalmasabb pillanatoknál volt vágás...

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#32) blackrulz válasza tatabike (#31) üzenetére


blackrulz
(veterán)

deee ott volt a hülye amcsi film, féktelenül vagy mi, és azóta ez divat. te nem érted az ilyeneket nem vagy trendi ;]

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#33) tatabike válasza blackrulz (#32) üzenetére


tatabike
(őstag)

Én nem, az biztos. Ki járkál kontrással manapság? :D

[ Szerkesztve ]

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#34) atok666 válasza MK VII (#30) üzenetére


atok666
(őstag)

Ad suhanas :)

Atok

[ Szerkesztve ]

(#35) twollah1976 válasza tatabike (#33) üzenetére


twollah1976
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Kijössz falura és annyi paraszt montit látsz, hogy győzzed csak számolni.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#36) Teasüti válasza Ren Hoek (#22) üzenetére


Teasüti
(veterán)

Csak azt nem értem miért nem használnak védőfelszerelést?
Bevásároltam G-form cuccokból és ki se megyek nélkülük, pedig fele ilyen gyorsan is ritkán sikerül csapatnom, mint a TDF-es versenyzők. Azért egy pólóban és rövidnadrágban fedetlen végtagokkal ekkora tempóban végignyalni az aszfaltot... Belegondolni is fáj.

[ Szerkesztve ]

(#37) hroberto válasza Kopi31415 (#20) üzenetére


hroberto
(addikt)

Sok kerékpárost tiltottak el, de amit Armstronggal műveltek az már sok. Mintha kb. minden az ő bűne lenne. Ullrich is bevallotta, hogy doppingolt, tőle semmit sem vettek el. Ennyi erővel szinte mindenkitől elvehettek volna minden eredményt. Mert az akkori menők nagy része vagy bevallotta, vagy bukott.
Ha valakinek van egy kis rálátása a dolgokra tudja, hogy kivétel nélkül mindenki cuccozott, és ez ma sem sokat változott. Meglepő a párhuzam az akkori US Postal és a mostani Sky között...
És ez az álszent bunkó Lemond... Amennyit meg abban az időben nyomtak magukba. Jóval többet, mint Armstrongék. Csakhogy akkor jóformán ellenőrzés sem volt. Most már pálcát tör mások felett. Gusztustalan.
Amúgy gondolom személyesen ismered Armstrongot, hogy görénynek tartod...

Xiaomi Mi9, KTM 690 SM

(#38) Ren Hoek válasza hroberto (#37) üzenetére


Ren Hoek
(veterán)

Szerintem manapság már lehet nem is szerekkel vagy vértranszfúzióval tolják. Ha korlátlan a költségvetés, akkor lehet már sejtbiológiai-genetikai módszereket is bevetnek. Legalábbis a jövőben ez várható. iPSC-t őssejteket rávesznek, hogy segítsen az izomregenerációban, vagy alakuljon izomsejtekké. Esetleg adenovírussal/lentivírussal vagy retrovírussal utólagosan génmódosítják az izomsejteket. Több mitokondrium, jobban sejtregeneráció stb. (Egyébként manapság ezt már csinálják kísérletekben itthon is, nem különösebben nagy újdonság)

Szóval ez örökké minden sport része lesz, ez nem vitás. Főleg ahol ilyen pénzek forognak. Csak az a szomorú számomra, hogy bármilyen Tour cikk, vagy fórumbeszélgetésről AZONNAL 90%-ban a doppingtéma kerül elő. Itt is egy Go Pro-s cikk alatt. Pedig a kedvenc focistáik, vizilabdásaik, kajak-kanu világbajnokaik, sportlövészeik - de mint kiderült már az esportoló Starcraftosok is szanaszét cuccolják magukat. Ennek ellenére a focinál szinte sohasincs megemlítve a dopping, lehet értelmesen beszélgetni a sportról magáról. Pedig ott nem 30 millió dolláros költségvetés van egy élcsapatnál hanem sokkal több, és sokkal több pénz forog ott. Azok kb már biológiai robotok lehetnek...

A dopping ellenére is messze az egyik legnagyobb sportteljesítmény és hősiesség végigmenni egy ilyen versenyen... de megértem, hogy unalmasnak tűnik, mert kívülről csak annyi látszik, hogy mennek előre. Most volt épp a női párizsi bringás befutó és egy darab nevet nem ismertem, le is kapcsoltam mert untam.
...de ha már 15 éve nézed a TDF-et és van olyan név akit 10 éve ismersz és látod hogy minden évben végigmegy keményen, mintha egy régi haverod lenne, úgy teljesen más élmény nézni :)

[ Szerkesztve ]

(#39) fi:zi'k válasza Ren Hoek (#38) üzenetére


fi:zi'k
(nagyúr)

Szerintem a focinál három dolog miatt nem akkor téma a dopping. Egyrészt csapatsport (igen, tudom, itt is van csapat), másrészt közel sincsenek úgy kiélezve a teljesítmények, harmadrészt sokkal nagyobb pénzek forognak.

(#40) Ren Hoek
De ott a sok esés-kelés, meg sétálgatás közben ráérnek pihenni. Meg ugye van félidő, csere lehetőség. ;)

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#40) Ren Hoek válasza fi:zi'k (#39) üzenetére


Ren Hoek
(veterán)

Igen, ahogy a tenisznél, egyszerűen kiröhögték a doppingellenőröket és nem engedték be mert "elit" sport. Csak nem érzem fair-nek annyira ezt. Azért fociban is iszonyat sokat számít a robbanékonyság, állóképesség és hogy mennyire bírja ki a 90 percet a végéig.

(#41) Alchemist válasza Ren Hoek (#40) üzenetére


Alchemist
(őstag)

Focipályán jópár rejtélyes szívhalál volt az utóbbi években... joggal gyanakszik a sportkedvelő, hogy egy-egy labdarúgó komolyabb "felkészítést" kap, mint egy teljes bringás csapat...

[ Szerkesztve ]

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#42) Alchemist válasza Teasüti (#36) üzenetére


Alchemist
(őstag)

Komoly felszerelés kéne, hogy valóban hatásos legyen a sérülések ellen, ezeket viszont hosszú távon nagyon fárasztó viselni.
Vizipólóban is kevesebb sérülés lenne, ha hokisszerkóban játszanák... de erre még senki sem gondolt komolyan.
:)

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#44) Kopi31415 válasza hroberto (#37) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Talán nem ártana frissíteni a memóriád! Contadortól vettek el. Riistől vettek el. És mint írtam Armstrong a doppingtól függetlenül egy görény.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#45) hroberto válasza Kopi31415 (#44) üzenetére


hroberto
(addikt)

Persze. Contadortól, Riistől, és az összes többitől (ne soroljam), elvettek mindent szerinted?! Meg életfogytig eltiltást is kaptak ugye?! Szvsz nem egyenlőként bántak Armstronggal. És még nagyon finoman fogalmaztam. Ráhúzták a vizes lepedőt, elvitte a balhét mindenki helyett, és sok "nem görénnyel" szemben nem mondott neveket.
Úgyhogy a görény egyáltalán nem Ő...

Xiaomi Mi9, KTM 690 SM

(#46) tatabike válasza hroberto (#45) üzenetére


tatabike
(őstag)

Szerintem ott a háttérrel is baj volt, nem önmagában azzal, hogy doppingolt. Mert ugye annak tudatában doppingolt, hogy nagyon sok ember példaképe volt, gyerekeké főleg, plusz még az állítólagos rákos megbetegedését is felhasználta annak érdekében, hogy serkentőszereket kvázi legalásian juttasson be a szervezetébe. Szerintem ez verte ki a biztit, nem csak szimplán a dopping. Mindenki doppingol, de legalább a nagy része csöndben van, és nem veri a tamtamot, hogy Ő a király...

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#47) hroberto válasza tatabike (#46) üzenetére


hroberto
(addikt)

Nem azt mondtam, hogy szent volt, de azért az is hozzátartozik a képhez, hogy dollármilliókat gyűjtött össze a rákgyógyításra (Livestrong alapítvány). Nagyon sokat tett a kerékpározás népszerűsítése érdekében. És megsokszorozták a bevételeiket azok a cégek akiket népszerűsített (persze nem ingyen). Akik aztán cserben is hagyták.
A rákbetegsége nem állítólagos volt. Hererákja volt.
Ráadásul már visszavonulása után hurcolták meg, és számomra az volt a legfelháborítóbb, hogy sokkal súlyosabb büntetést kapott, mint bárki aki hasonló dolgokat tett.

Xiaomi Mi9, KTM 690 SM

(#48) Ren Hoek válasza Alchemist (#42) üzenetére


Ren Hoek
(veterán)

Pont a mai Tech-Talkban volt valami spéci anyag a Giantnál, valami Dymentin vagy mi, amiből a ruháikat varrják. Gyakorlatilag nem szakad el eséskor és teljesen megakadályozhatja a bőr lehorzsolódását és a vérzést.Mondta is a srác, hogy buktak náluk, de nem lett horzsolás. Persze ütés van, de a horzsolás iszonyatos tud lenni, folyik belőled a vér, be kell kötözni és utána még ezzel a kegyetlen sebbel tekerjél mondjuk 3000 km-t. Ja és még aludni is kell, horzsolással pedig baromi rossz aludni és pihenni.

Más védőfelszerelés valszeg nagyon komolyan nehezítené sokezer km-en keresztül a versenyt. Kulcscsontvédő pl nincs is szerintem akkorát kap az a rész eséskor. Páncél kellene rájuk.

(#47) hroberto: Egyetértek... én továbbra sem utálom azért. Aránytalanul meghurcolták. Nem csodálkoznék, ha pl egyszer Froome-ról is kiderülne valami ilyesmi, mert eléggé alien amit vert a mezőnyre. Én így is nézem már ezt a versenyt...

Na pl Froome sokkal de sokkal unszimpatikusabb mint Armstrong volt - még a doppingbotránya ellenére is. Egyszerűen nem szimpi a srác.

[ Szerkesztve ]

(#49) tatabike válasza Ren Hoek (#48) üzenetére


tatabike
(őstag)

Na most ezzel az a baj, hogy nem kell elszakadnia a ruhának ahhoz, hogy lehorzsolódjon a bőröd. Nekem is volt számos sérülésem, mikor magán a kerékpáros nadrágon nem látszott semmi, viszont alatta a bőröm sajnos lehorzsolódott, illetve égési sebeket is szereztem szép számmal. Nem olyan mértékben, mintha nem lett volna ott semmi, de azért ahhoz képest elég durva, féltenyérnyi sebek is voltak, miközben a ruha anyaga sértetlen maradt...

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

(#50) Alchemist válasza tatabike (#49) üzenetére


Alchemist
(őstag)

Ehhez annyit tennék hozzá, hogy ugyanakkor a megfelelő védőanyagnak jól is kell szellőznie, órákon át izzadva komfortosnak maradnia. Pontosan ezért a sisakok is rengeteget fejlődtek az utóbbi évtizedekben.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.