2019. augusztus 18., vasárnap

Hozzászólások

(#1) Reggie0


Reggie0
(nagyúr)

Nem dragak, hanem tularazottak.

(#2) DaveJr


DaveJr
(őstag)

Huh...ezzel az emberrel sem találkoznék egy sötét sikátorban. Gyilkos mosolya van:):P

Nem csak az áruk magas, de az üzemidejük is elég kicsi. Inkább vettem egy normális minőségi órát. A következő 3-4 évben nem kell tartanom attól, hogy lemerül és hogy elromlik benne valami. Az időt ugyanúgy mutatja, bár nem rezeg ha hívnak:) Passziánszozni sem egy órán fogok...

Google meg persze, hogy ezt nyilatkozza...nem terjed olyan gyorsan az Android Wear, mint szeretnék....

[ Szerkesztve ]

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#3) Dany007


Dany007
(veterán)

Hehe, mekkora flamewar lesz itt ebből...
Egyébként:
"hiszen túl sok termék még nem jelent meg ebben a kategóriában, és ezekre sincs akkora igény, mint amire számítottak a gyártók."

Nem akarok okoskodni, de én ezt már a legelején megmondtam... Már akkor amikor elkezdtek özönleni az okos órás próbálkozások.

(#4) E770 válasza Dany007 (#3) üzenetére


E770
(aktív tag)

na majd az i-s eszközök meglátod mint a cukor ... ;]

(#5) DaveJr válasza E770 (#4) üzenetére


DaveJr
(őstag)

Na ja....a sok szemellenzősnek az nem lesz drága, mert hát az "más minőség"... ;]

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#6) .mf


.mf
(veterán)

Soktényezős.
Drága, mivel túl sok fícsört akarnak belezsúfolni. Viszont nagyrésze felesleges, szerintem, mivel csak replikálná a telefon tudását, ahelyett, hogy annak csak egy alacsony fogyasztású távirányítója, távkijelzője lenne.
A sok fícsör miatt erős hw kell (kb. egy alsó-középkategóriás telefoné), ezért az üzemidő is elég rövid.
A drága + nagyon rövid üzemidő = nembegyere.

Megoldás az lenne, ha okosan csökkentenék a fícsörkészletet és a hardvert hozzá (pl. e-ink kijelző, nagyon alacsony órajelű és fogyasztású legegyszerűbb ARM M4 proci, fizikai gombok, bt4lp; fícsörök óra és a telefonról bt-on sms-ek, hívásadatok, emailek, fb-üzenetek szövegének megjelenítése, telefon médialejátszó száminformáció és vezérlés; esetleg pulzus-szenzor meg pár egyéb). A kisebb energiaigényű hw-rel csökkenne a fogyasztás, és kisebb fizikai méretű hw mellett több hely is maradna akkunak, tehát az üzemidő is jelentősen nőne.
Én ebben látom azt az irányt, amit a kezdetektől fogva követniük kellett volna.

(#7) babkukta válasza DaveJr (#2) üzenetére


babkukta
(senior tag)

Pontosan. Elég gáz, h ezek az órák 2-3 napot bírnak ki. Értem én, h más funkciója van, mint egy telefonnak, de akkor is. Nehogy már 2 eszközt töltögessek 2 naponta. Nagyobb akksi kellene, és visszafogottabb proci. Nem is sok értelme van ennyi üzemidővel. Bennem egy pillanatra se fordult meg, h kell egy ilyen. Kinézetre van 1-2 jól sikerült db, de kb ennyi

H M 10 PRO /// Z97 - 4790k - GTX 980

(#8) ALBY


ALBY
(senior tag)

Számomra egyedül a Pebble (inkább a Pebble Steel) az egyetlen értékelhető jelenlegi megoldás.
Átgondolt és nem értelmetlen dolgokat akar rásózni mindenkire. Persze az is jóval drágább mint kéne.
Minden funkciónak megvan a kényelmes helye és eszköze, mégha lehet is átfedés. Pebble nem akarja a pc-m babérjaira törni, emr túgysem sikerülne, ha nincs nagyobb akksira elhetőség nem akarnak minimozit beépíteni hogy leegye mégjobban a kijelző stb.

A Pebble-ben látom a legtöbb mérnöki dontést, a marketing és népbutítás helyett.

A többi cucc, a botrányos akksiidők mellett, sok eröltetett baromságot tartalmaz (és nem arról van szó hogy én pont leszarom a pulzusérőt), és rosszul osztják ki az erőforrásokat.
Olyan irányokba próbálnak menni, ami fele nem feltétlen kéne, például nem kell minden funkciót a telefonból átlapátolni, újra megvalósítani egy lehetetlen interface-en, kövér hardware-t odarakni, és persze újra kifizetni, nem kell mindenáron olyan karórákra hasolítani amikhez semmi köze, stb.

Attól tartok az valós hosznos funkciók átgondlása kitalálása és korrekt megvalósítás helyett évekig itt is elbénáznak majd közben rengeteg drága vackot elsózva a népségre.
Ahogy évekig tartott mire kb egységesen lehet tölteni telefonokat (ez inkább kényszer volt),
vagy mire felfogták hogy 3,5 jack-et kell rá tenni, nem 2,5mm-t, usb-t, meg mindenféle agyament saját csatlakozókat. Satöbbi...

A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...

(#9) ALBY


ALBY
(senior tag)

Mellesleg a rezgés és az éretsítések, hívás könnyeb észrevétele a legfonstosabb ma szerintem, mivel elcseszett nagyra növesztették a telefonokat, nem lehet már zsebben hordani, vagy rendesen kezelni egy zenelejátszásra. Így jól el lehet adni a zokosvekkert a tepsik mellé.

A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...

(#10) gubacsino válasza .mf (#6) üzenetére


gubacsino
(aktív tag)

:K
Pontosan!!! Ahelyett hogy egy telefont próbálnának meg kisebbé tenni, mért nem az órát teszik "nagyobbá"
Vettem egy 7 zenés retro kvarc órát. Tökéletesen elégedett vagyok :D A csuklómra nem kell még egy "telefon" Minek?
Közelíthetnének az óra felől. Egy hagyományos óra funkcióit kellene bővíteni, "hagyományos" kinézettel, arra talán lenne igény is... hogy e mellé drága is, az már csak a hab.

(#9) ALBY
:U látom már van is ilyen :B Akkor csak marad a drága :))

[ Szerkesztve ]

(#11) shteer válasza Dany007 (#3) üzenetére


shteer
(félisten)

a gyártóknak is szóltál? ;]

G25 / G27 pedál adapter Fanatec kormányhoz eladó

(#12) moli.hu


moli.hu
(őstag)

ez a csavo neve? :D Astro Teller :D a kis csillagjosnak aranyos szulei vannak.

(#13) Bici válasza moli.hu (#12) üzenetére


Bici
(nagyúr)

Ilyen fejjel a neve már tök mindegy. ;]

Másodállásban színészkedik, ő volt Sauron szája. :D

[ Szerkesztve ]

GEIL EVO CORSA 2X4 GB 2133 MhZ CL9 kit eladó

(#14) Dany007 válasza shteer (#11) üzenetére


Dany007
(veterán)

Szvsz egyértelmű volt. ;] Nem gondoltam volna, hogy másoknak nem az.
Az óra, mint olyan már sok sok éve az emberek többségénél csak státuszszimbólumot jelent. Mióta kb mindenkinek van telefonja és amióta kb minden telefonban van óra (mert anno volt olyan asszem, amelyikben nem volt), azóta funkcióját tekintve teljességgel fölösleges a karóra mint olyan.
Persze egy minőségi méregdrága karóra mutatós ékszerként is funkcionálhat, valamint a már említett státuszszimbólumként. De ugye ez egy aránylag kis réteg.

Aztán kitalálták ezt az okosórát miután már az emberek jórésze leszokott a hagyományos karórákról és hirtelen ráugrott minden gyártó, hogy meglovagolják ezt az elméleti piaci rést, illetve az új termékkategóriát.
Azzal viszont nem számolt senki, hogy az ilyen aránylag (nem órához képest, hanem képességeihez mérten egy tech kütyüként) drága holmi csak egy szűk geek techbuzi réteget meg még pár embert érdekelhet igazán.

Egyébként alapvetően nekem is tetszenek az okosórák és biztos lenne benne olyan funkció amit ki is tudnék használni. Pl az imént pocskondiázott Apple okosórája is igen tetszetős kívül-belül. De ezen kívül is láttam még legalább 3 fajta okos órát, ami külsőre tetszik (a Sonyé nincs közte).
Viszont a lényeg az, hogy ettől függetlenül nem adnék ki érte több tízezer forintot. Egyáltalán nem. És lehet a többség is így van vele, nem csak itthon.

(#15) saelin válasza Bici (#13) üzenetére


saelin
(veterán)

A képen csak mosolyogtam, de amikor elolvastam a nevet... Súlyos. :DDD

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#16) DigitXT válasza Bici (#13) üzenetére


DigitXT
(nagyúr)

És énekelni tud?;]

https://www.youtube.com/user/RKbodyfitness

(#17) xmaas


xmaas
(őstag)

Hat igen eszrevettek ok is hogy nem veszik az emberek a tularazott dzunkat

(#18) daa-raa válasza Dany007 (#14) üzenetére


daa-raa
(titán)

"Az óra, mint olyan már sok sok éve az emberek többségénél csak státuszszimbólumot jelent."

Pontosan ugyan úgy, mint a bazi nagy telefonok. Csak míg az óra viselhetősége és használhatósága az évszázadok alatt semmit sem romlott, addig a telefonoké igen. Mert ugye az okosóra pont azért van, mert a bazi nagy telefont körülményes hordani és használni. Ezért kell egy kiegészítő eszköz, ami használhatóvá teszi az alapvető funkcióit. Mert pl mennyi idő előcibálni a >5"-es telefont a zsebedből vagy táskádból: lehámozni róla a tokvédő zsák védőjét, aztán a tokvédő zsákot, majd a tokot, és úgy forgatni az egészet, hogy a karcálló üveget védő fólia védőfóliája és a fólia, valamint az üveg úgy álljon, hogy napsütésben el tudd egyáltalán olvasni, hogy mit mutat az akkuidő miatt levett fényerejű kijelző. Az órát meg fogod, elforgatod a csuklód és leolvasod. Tadám! Mintha egy fokkal használhatóbb és praktikusabb megoldás lenne.

Zenehallgatás detto. Előveszem a nem éppen hatalmas méretű, de hangminőségben kb minden telefont leverő Sansa Clip+-t és megnyomok rajta 2-3 gombot, attól függően mit akarok éppen művelni vele. Nem kell egy bazi nagy valamivel tökölődni.

Szóval jó az az okosóra. Valamire biztosan. Valódi igény igazából nem lenne rá, a telfonok már kvázi használhatatlansága hívta őket egyáltalán életre. De akkor ha már mindenki sír a telefonok üzemideje miatt, akár lehetne ennyi erővel notiakksiról is etetni őket, hogy legalább 3-5 napot kibírjanak. Úgyis táskában hordod és hogy használni is tudd venned kell hozzá egy okosnak nevezett órát.

"egy minőségi méregdrága karóra mutatós ékszerként is funkcionálhat"

Ezt kb úgy mondod, mintha csak méregdrágán lehetne értelmes kinézetű órát kapni...

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#19) Dany007 válasza daa-raa (#18) üzenetére


Dany007
(veterán)

"Mert ugye az okosóra pont azért van, mert a bazi nagy telefont körülményes hordani és használni. "

Nos, hát ha ezt valaki nem tudja másként megoldani, akkor bizony sajnos meg kell fizetni egy plusz kütyü, az okosóra árát is. Hajrá.
Én megoldom. Maradok a 4 inches telefonoknál, esetleg 4,8 maximum. Kényelmesen elfér még a zsebemben és bármikor előtudom rántani ha kell a pontos idő vagy akármi más.

Amit mondasz, az tényleg logikus, csak sajnálatos hogy a kijelzőnövekedésből és ennek majmolásából adódóan létjogosultságot nyert egy n+1-dik termék is. Amire megint csak költhet a felhasználó... Pedig mennyivel olcsóbb lenne nem 5+-os telefon választani...

"Ezt kb úgy mondod, mintha csak méregdrágán lehetne értelmes kinézetű órát kapni..."

Nem vagyok járatos a témában, de minden okostelefonos cikk alatt, ahol előjön annak magas ára, egyből rácsapnak vagy nyolcan, hogy "nem is olyan drága az, hiszen egy jobb Tiesot is többe kerül ennél - és az csak az időt mutatja - ."

(#20) Vadmeggy válasza Bici (#13) üzenetére


Vadmeggy
(aktív tag)

Nekem is ez volt az első gondolatom ahogy megláttam :D

Ha szélesebb lenne, lehetne gyúrópad. Rajta tricepszezne egész Európa.

(#21) daa-raa válasza Dany007 (#19) üzenetére


daa-raa
(titán)

Tissot... De jó, hogy nem egyből TAG Heuer vagy Breitling az összehasonlítási alap. 20k körül már teljesen korrekt órákat lehet kapni. Digitálisakból meg sokkal olcsóbban is.

Ráadásul egy jobbfajta analog óra ezerszer értelmesebb anyagokból, nagyságrendekkel jobb minőségben készül. Már a szérián belüli legegyszerűbb (20k körüli árú) Seiko 5-ök is sok-sok kört vernek ebből a szempontból az összes telefonra. És az az óráknál belépő szint. Majd ha a hasonló kategóriájú telefonok is olyan minőségben készülnek, mint a nevezett órák, akkor lesz összehasonlítási alap.

Egyébként meg mutatja a napot és a dátumot is. (És használható iránytűként is, mint minden analog óra, de ehhez már ugye kell némi hozzáértés is, nem pedig appot kell letölteni hozzá.)

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#22) Dany007 válasza daa-raa (#21) üzenetére


Dany007
(veterán)

Ne vedd ennyire a szívedre. :D
Nekem, mióta az első Ericcson GH688-as mutatta az időt, azóta nincs karórám. Semmiféle problémát vagy hátrányát nem éreztem ezeknek azóta se, pedig azóta eltelt vagy 14-15 év...

Szóval az összehasonlítási alapot nem én adtam, hanem a többség. Én csak továbbvittem. :) De tény, hogy egy alap random okosóra mondjuk - hasra ütve - 50-70k-nál kezdődik. Ehhez viszonyítva írták, hogy egy komolyabb óra meg 100k+...

Most az, hogy egy jobbfajta analóg 20k körül már kapni okés... De jelent az státuszt bárkinek is bárki szemében? Funkcionalitásban meg ugyanott van, mint egy mai okostelefon. Persze, biztos jobb anyagból készül meg minden, de a karon nagyobb erőhatásoknak is lehet kitéve, mint egy telefon a zsebben - és onnan kivéve-.

[ Szerkesztve ]

(#23) daa-raa válasza Dany007 (#22) üzenetére


daa-raa
(titán)

Nem veszem a szívemre. Szimplán rossz az összehasonlítás alapja.

Alap eszközt alap eszközzel. Csúcs karórát nem szifonnal vagy SGS(n+1)-gyel kell összehasonlítani, hanem mondjuk egy Vertu-val. Az emberek többsége meg egy ezeréves Vosztokra is úgy néz manapság, mint valami technikai csodára, és nem érti mire való. De talán még le sem tudja olvasni.

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#24) Dany007 válasza daa-raa (#23) üzenetére


Dany007
(veterán)

Okéj, tehát mi is a végkövetkeztetés? Hogy mégsem olyan túlárazottak az okosórák?
A Vertu egyébként egy luxustermék. Egy Tag heuer nem feltétlenül...
Bár tény, hogy szerintem a legalapabb órákon kívül minden más luxus...

[ Szerkesztve ]

(#25) himpike


himpike
(tag)

Most komolyan, melyik üzletember venne fel egy okosórát pl egy Rolex helyett? Ez egy köznépnek szánt termék, de nem oda van árazva. Vagy nem gondolták végig hogy ki akar ilyet felvenni.

(#26) palacsa


palacsa
(aktív tag)

Én azt nem értem miért nem lehet egy sima butatelefont beépíteni ezekbe? Már azokon is van zenelejátszás fészbúúúk e-mail és egy hétig is bírják.

(#27) daa-raa válasza Dany007 (#24) üzenetére


daa-raa
(titán)

Ha azt nézed, hogy egy önmagában kb semmire sem való eszköz, akkor nagyon durván túl van árazva. Az árösszehasonlításba meg bele kell venni a kiszolgáló okostelefont is.

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#28) Dany007 válasza daa-raa (#27) üzenetére


Dany007
(veterán)

Ezt kifejthetnéd bővebben.
Mert szerintem mindegyik túl van árazva. Az okosórák és a hagyományos de minőségi órák is.
Az okostelefont hogyan kéne belevenni? Mint plusz eszköz, ami nélkülözhetetlen az okosóra használatához így árban is bele kell számolni vagy egyéb módon?

(#29) daa-raa válasza Dany007 (#28) üzenetére


daa-raa
(titán)

Ha azt nézed, hogy minőségi órát, ami akár évtizedekig kiszolgál anélkül, hogy valaha is foglalkoznod kelene vele veszel 20k alatt, akkor ott nem hinném, hogy túlárazás lenne. A prémium, presztízs és luxuskategóriák meg minden termékcsoportnál túl vannak árazva, felesleges ezt leszűkíteni az órákra. A telefonoknál sincs 10x-es tartalom az alja és a csúcs között. Sőt, a hw költségeit tekintve max 1-2x-es az eltérés. Egyébként melyik okostelefon fog akkora élettartamot felmutatni, mint egy akármilyen óra?

Igen, ahogy írod: mivel az okostelefon mindenképpen kell ahhoz, hogy használd az okosórát, így a teljes rendszer költségeibe az is beletartozik. Maga az okosóra csak egy frontend, ahogy anno pl a Win 3.1x is. Utóbbi is szép és jó volt ha megvetted, csak sajnos ha nem volt alatta egy DOS, akkor bizony el sem indult, mert nem volt ami elindítsa. Ez a példa mondjuk abból a szempontból rossz, hogy a Win adott egy jelentős növekedést a használhatóság szempontjából, egy igen komoly előrelépés volt a DOS-hoz képest, főleg UI szempontjából. De funkcionalitás esetén is, mert ugye Win alatt már volt multitasking is, plusz az apró. Ezzel szemben az okosóra semmi ilyesmit nem tud felmutatni. Kb olyan, mint a fotós témában az előtétlencsék.

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#30) Williamgrant válasza daa-raa (#27) üzenetére


Williamgrant
(veterán)

Ácsi. Nekem egy Pebble Steelem van Truffol szíjjal. Egy hétig meg egy töltéssel és ha a telefonom kikapcsolom, akkor is megkapom az óra funkciókat. Tehát nem egy "önmagában kb semmire való eszköz".
Ami miatt én ezt választottam, az a Plantronics fülesem. Tehát anélkül hogy a telefont elő kellene vennem, látom ki hív, látom az üzeneteim, minimálisan vezérelni tudom a telefonom. Mindezt úgy, hogy egész nap teljesen némára van állítva a készülékem. A karóra rezeg ha bármi történik, plusz éjszaka kikapcsolom a telefonom és az órám ébreszt. Ha elmegyek futni, akkor az Endomondo adatait látom anélkül hogy ki kellene halásznom a zsebemből a telót, vagy meg kellene állnom. (kerékpározásnál dettó). És igen, rohadjak meg hogy a 21. században ilyen hülye igényeim vannak. :) Telefon nélkül is használom, mert nem egy gagyi termékről van szó, teljesen normális érzés viselni.
Hetente 1x kell tölteni, én speciel az időjárás adatokat nem kérem rá mert nem érdekel hány fok van odakint, ha mégis, rápillantok az autó külső hőmérséklet jelzőjére. Szóval szerintem a PEBBLE STEEL AZ OKOSÓRA. A többieknek (LG, Samu, Google stb.) ülj le, egyes, holnap próbáld újra. :K

Amúgy meg ennél szebb nem kell:

Istenem, reklámozom mint állat és nem is árulom a terméket... :DDD

Olcsó 5.1-es hangfalszett: https://hardverapro.hu/apro/genius_sw_5_1_5000_hangfalszett/hsz_1-50.html

(#31) daa-raa válasza Williamgrant (#30) üzenetére


daa-raa
(titán)

Egy egész hétig? Ez még továbbra is a szánalom kategória a legutolsó egypálcikás bazári órához képest is. Az is mutatja az időt, ébreszt, stopper, stb, csak éppen egy elemmel elmegy évekig. Szóval nem érzem továbbra sem használhatónak önmagukbanban az okosórákat.

Szerintem nem szép. De ez ízlés kérdése.

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#32) E770 válasza daa-raa (#31) üzenetére


E770
(aktív tag)

mostanában és félek még egy jó ideig minden okos lesz, mert meg lehet csinálni - de szvsz fogalmuk sincs a fejlesztőknek, mire van igény, s mire nincs nagy tömegekben

kimaradni senki sem akar nagyon, hátha elmegy egy vonat, így aztán ömlik folyamatosan a sok sok okosított mindenféle

pár év és miden okos/buta a helyére kerül, de legalább választék az lesz bármilyen eszközben éppen milyen IQ-t szeretnél venni hozzá

divat ez szerintem, amit a műszaki világban csinálni, irányítani csak keveseknek sikerül, de ha bejön akkor kaszálni lehet, hisz a kedves vásárló elveszíti racionalitásának utolsó cseppét is, sőt önmagyarázó érveléseket gyárt irracionalitásának, érzelmeinek (divat) megmagyarázására

[ Szerkesztve ]

(#33) Zsohi válasza Dany007 (#3) üzenetére


Zsohi
(senior tag)

Személyesen én az okos óra ötletét az Apple trollkodásának tartottam, egy mókás fricskának azoknak a gyártóknak címezve akik elsősorban másolják a készülékeit... Kiszivárogtattak egy hülye ötletet amire persze mindenki ugrott, mert Apple.

(#34) Vikthor


Vikthor
(veterán)

No shit! Micsoda hír...

~ B & B & L | Suomi Finland Perkele ~

(#35) Pinky Demon válasza Dany007 (#14) üzenetére


Pinky Demon
(addikt)

Kikérem magamnak, a státuszszimbólumnak egyáltalán nem tekinthető kis casiom tavaly év végéig a csuklómon volt. Naponta kétszer kell pontosnak legyek, de akkor százszor kényelmesebb a csuklómra pillantani, mint zsebben turkálni, főleg ha az ember épp úton van. Most is van karórám, de mostmár így gondoltam kicsit komolyabb dukál, ezért ez már az ékszer kategóriát is érinti, ezért nem ezzel példálóztam.

(#36) Williamgrant válasza daa-raa (#31) üzenetére


Williamgrant
(veterán)

A bazári óra tud üzeneteket, hívókat és app értesítéseket megjeleníteni? Sőt, bármilyen óra tud? Mert akkor meg én mondom azt, hogy minden más egy szánalom kategória (pl. Patek Philippe stb ;) ).
Ebből talán jól látszik, hogy nem vagy egy ilyen termékre vevő. Én nem vennék semmilen apple terméket, tabletet, 4,7" feletti okostelefont mert számomra feleslegesnek tartom. De persze ettől még csilliárd forgalmat generál a végfelhasználók igényei miatt. A szépség pedig szubjektív... :D
Remélem nem haragszol hogy a véleményed nem vettem axiómának. :K

Olcsó 5.1-es hangfalszett: https://hardverapro.hu/apro/genius_sw_5_1_5000_hangfalszett/hsz_1-50.html

(#37) daa-raa válasza Williamgrant (#36) üzenetére


daa-raa
(titán)

Most az okostelefon nélküli működésről van szó. Mert anélkül a Pebble max a fent említett órákkal egy kategória. Legalábbis ami a funkcionalitást illeti.

Az ilyen eszközök akkor válnak többé, mint egy egyszerű filléres kvarcóra, ha ott van mögöttük a telefon.

[ Szerkesztve ]

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#38) Dany007 válasza daa-raa (#29) üzenetére


Dany007
(veterán)

"Ha azt nézed, hogy minőségi órát, ami akár évtizedekig kiszolgál anélkül, hogy valaha is foglalkoznod kelene vele veszel 20k alatt, akkor ott nem hinném, hogy túlárazás lenne."

Ebben teljesen igazad is van, abban az esetben ha az illetőt érdekli valamilyen formában az óra maga. Mert mondjuk nekem semmi szükségem rá és hiába éri meg az árát és szolgálna ki évtizedekig ha egyszerűen nincs rá szükségem ezáltal önmagában pénzkidobás az a 20 ezer forint.

Mintha azt mondanám öreganyámnak, hogy itt van egy raklap borotvahab, csak 5 ezer forint. Baromira megéri, de mivel semmi szüksége rá így neki az az 5 ezer is pénzkidobás lenne.

Ami az okosórákat illet valóban nemsokat érnek okostelefon nélkül. De ezt az árat nemigazán számolhatjuk bele az értékébe, mivel okostelefonja már kb mindenkinek van. A célirányos okostelefont - egy adott készülékkel működőt - pedig úgyis csak olyan fog venni, akinek van hozzá kapcsolható telefonja.
Meg egyébként is szerintem ez az egész okosórás dolog egy hatalmas lufi. Amire most rákapott mindenki, pár ember lát benne fantáziát, az meg is veszi aztán kész. A cikknek is az a lényege, hogy ilyen árazás mellett nem lesz tömegtermék, mert egyszerűen nincs olyan tudása, amit a legtöbb ember kitudna használni egy már meglévő okostelefon mellett.
Kíváncsi vagyok az Apple mit alkot majd, milyen eredményeket tud majd felmutatni hosszútávon. Mert szerintem igen sokat tettek fel egy lapra. Egy teljesen új kategóriában kihoztak egy vagon különböző típust...
Ami vásárlói szempontból örömteli, de jócskán megosztja majd az eladásokat. Különböző mérethez különböző gyártósor társul, szvsz nem lesz rajta annyi hasznuk mint szeretnék. De majd meglátjuk.

@a_n_d_r_e_w:

Nem akartam én leszólni senkit. :) Van egy igen kis réteg, akik még mindig szeretik ezt így... De a többség biztosan nem. Ami meg a kényelmet illeti, engem már eleve zavar ha valamit magamra kell aggatnom. Nálam ott bukik a kényelem, hogy valamit - egy bizonyos tömeggel rendelkező akármit - a kezemre kell kötni és ott "cipelni" egész nap.
Igen, az okostelefon se könnyű, az is zavar, de azt muszáj cipelni mindig. Az óra meg helyettesíthető. Ami meg a "megnézést" illeti, másodpercekről beszélünk. Ennyi a különbség hogy elővedd a telefont vagy megnézd az órád. Pár másodperc. Ráadásul ha neked ez csak naponta kétszer kell akkor aztán tényleg nem igazán számíthat.

(#39) Pinky Demon válasza Dany007 (#38) üzenetére


Pinky Demon
(addikt)

Nem tudom probaltal-e mar biciklizes kozben kibuveszkedni egy 5"-os telefont a zsebedbol, mikozben imadkozol, hogy ne kesd le a buszt :D
Szoval de, igenis szamit

(#40) Williamgrant válasza daa-raa (#37) üzenetére


Williamgrant
(veterán)

Miért probléma ez? Azért a funkciókért veszem amit a telefonnal és a BT fülessel együtt nyújtanak. Mondhatni egy funkcionalitás csomagot vásároltam. Ez a három eszköz együtt az én munkámat megkönnyíti. A szabadtéri szórakozásomhoz is működő kiegészítő, bár amiatt önmagában nem fizettem volna érte ennyit.
Ez olyan mintha az lenne a probléma a monitorral, nyomtatóval, egérrel stb. hogy számítógép nélkül nem tudod használni. A Pebble az én szememben egy kitűnő kiegészítő a mobiltelefonokhoz, és ahogy egy monitort is többféle eszközre lehet csatlakoztatni, de azok nélkül csökkentett értékű, úgy az órám is. Ki vesz egy ilyet hogy meg tudja nézni hogy hány óra van, és a hónap melyik napja?

Ez az egész cikk arról szól, hogy a google a sokadik olyan lépést teszi meg, ami miatt a felhasználók érdektelenül nézik a "fejlesztéseket". És erre a vásárlók úgy reagálnak, hogy nem fizetnek a fos termékekért, valljuk be jogosan. :)
Savanyú a szőlő, mert az android wear nem teljesít olyan jól mint szerették volna. Ha nem a google egyik vezető beosztottja mondta volna ugyanezt, az újságírók tojtak volna rá.

Emellett nézzük a számokat, az okosórák eloszlása 2014 Q1 végére Worldwide:
Pebble 35%, Sony 29%, Samsung 23%, mindenki más 13%. Mindezt úgy hogy 2013-ban a piac 6,3%-a volt az övéké. Kíváncsi lettem volna ha a Pebble akkora marketinget tud a termék mögé tenni mint a két ázsiai óriás, akkor hogy alakultak volna az eladások. Persze USA és Ázsia viszonylatában a Samsung tarol, de hát ez a két leginkább hypeolt piac, előbbinél ráadásul minden termék erkölcsi értéke kisebb (jobb fizu, hamarabb pazarlok).
Az pedig hogy összedobtunk anno a Kickstarteren 10,2 millió dollárt (és az egyik legnagyobb sikertörténet az ötlettől a termékig támogatásban), jól jelzi hogy mire is van igény felhasználói szinten.

Véleményem szerint igenis van igény a viselhető "okos" talán inkább okostelóhoz kiegészítő eszközökre. A probléma mindössze az, hogy a gyártók megint félhülyének nézik a vásárlókat (talán itt-ott kicsit jogosan) és jópár olyan terméket is kiadtak, ami nem hozza azt ami elvárható lenne józan paraszti ésszel. De a fejlesztésből azonnal profitot várnak. (nézzük csak meg a moto 360-at, ami egy napot sem bír ki egy töltéssel)

(#38) Dany007
Pontosan, jól megfogalmaztad. :) Nekem is az "óra" funkció az extra, nem pedig a többi.

(#39) a_n_d_r_e_w
Tovább megyek, biciklizés közben fut rajta a google navigáció, és azt is látod a kijelzőn ha ismeretlen helyen kerózol hogy merre kell menni. Nem csak a telefont nem kell elővenned, de még a térkép appal bűvészkedned sem kell. Mindezt ha egy picit esik még az eső... :P
Tudom hogy hülyének fognak nézni, de én annak is örültem, amikor a haverokkal egy termál medencében üldögéltünk, hatalmas pára volt és megjött az sms, egy rezgés a csuklómon, és lehetett arra inni hogy megszületett a kollégánk kislánya. Egy csomó olyan élethelyzet jött elő mióta használom, amire előtte nem is gondoltam hogy hasznos lehet.

[ Szerkesztve ]

Olcsó 5.1-es hangfalszett: https://hardverapro.hu/apro/genius_sw_5_1_5000_hangfalszett/hsz_1-50.html

(#41) Dany007 válasza Pinky Demon (#39) üzenetére


Dany007
(veterán)

"mikozben imadkozol, hogy ne kesd le a buszt"

Nem szokásom késni. Sok sok évig a pontosság volt a mániám. És a mai napig lenézem a rendszeresen késő embereket. Am biciklivel még a buszra? Na de mindegy, mert nincs szükség időt nézni ha időben indulsz el és előre kiszámítod az érkezést (kb), belekalkulálod a kockázatot...
Másrészt kb 15 éves korom óta nem bicikliztem. :)

(#42) Pinky Demon válasza Dany007 (#41) üzenetére


Pinky Demon
(addikt)

Ertem en, hogy te mindent maskepp csinalsz, de globalis igazsagkent kezelni, hogy marpedig a karora mar csak uri hobort, na....

[ Szerkesztve ]

(#43) Dany007 válasza Pinky Demon (#42) üzenetére


Dany007
(veterán)

Igazad van, de menj végig egy forgalmas utcán / sétálóutcán / bevközpontban nyáron, aztán nézd meg hány emberen látsz karórát... Én már megtettem, kíváncsi vagyok te milyen eredményre jutsz.

(#44) daa-raa válasza Williamgrant (#40) üzenetére


daa-raa
(titán)

Nem probléma. Csak az a 70k-s ár kissé meredek egy frontendért szerintem. A monitoros példa rossz, mert az integráns része a GUI OS-eknek. Ha a monitort ilyetén leválasztod, az inkább olyan, mint a kijelző nélküli telefon. Magának az okosórának leginkább egy vezetéknélküli kijelzőnek kellene lennie, amire a telefonról irányítasz át tartalmat. MAgának a telefonnak semmi mással nem kellene foglalkoznia, mint a bejövő stream-et dekódolnia és megjelenítenie. Ez ma is megoldha pártíz milliWattból. Ehelyett maga az óra is elég komoly feldolgozó kapacitással kell, hogy rendelkezzen, ezért erős hw kell bele, az meg ugye nyilván az üzemidő rovására megy. Csak ugye ha nem kell bele semmi extra hülyeség, akkor OS sem kell rá. Az meg a Google-nek lehet nem buli.

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#45) Paul119


Paul119
(addikt)

Ha vennek okos orat akkor max a hp felet , ki is nez valahogy es nincs agyon tomve felesleges hulyesegekkel

Megnéztem volna Sámsont, ha nem rockernek nevelik, Rapperként a gettóban kopaszon mivel dicsekedik

(#46) Vesa


Vesa
(addikt)

Eszemben sincs eszközöket viselni...
Az egyetlen eszköz aminek értelmét látnám, a közvetlen agyi interfész...

(#47) Williamgrant válasza daa-raa (#44) üzenetére


Williamgrant
(veterán)

Az ár tényleg meredek. Oké, a monitoros példát hagyjuk, maradjon az egér és a nyomtató. :) A lényeg átment, lehet nyomtató és egér nélkül ellenni, de sok kényelmet ad.
Szerintem pont az óra funkció miatt kapnak az okosórák saját hardvert/oprendszert. De ezzel szerintem olyan nagy baj nincs, majd csak alakulnak a fejlesztők is, lehet egyszer valaki rájön hogy más irány kellene.

Olcsó 5.1-es hangfalszett: https://hardverapro.hu/apro/genius_sw_5_1_5000_hangfalszett/hsz_1-50.html

(#48) nubreed válasza Vesa (#46) üzenetére


nubreed
(addikt)

Mivel elég sok sci fit olvasok, engem is nagyon izgat az agyi implantok témaköre. Csak ilyenkor mindig eszembe jut a Ghost in The Shell a meghackelhető kiberagyakkal. Előbb utóbb ez is a valóság része lesz.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#49) Vesa válasza nubreed (#48) üzenetére


Vesa
(addikt)

Az előnyökkel mindig együtt járnak a hátrányok is. :)

(#50) oraihunter válasza xmaas (#17) üzenetére


oraihunter
(aktív tag)

Nem biztos az. Csak lehet az emberek nem fejlődnek olyan ütemben mint a technika körülöttük.Az egyszerűbb, és prózaibb ok viszont, hogy nincs pénzük minden új, kevéssé értékelt kütyüt megvenni.

Vagy majd készül hozzájuk egy remek kis reklámkampány, amiben elmondják, hogy mennyivel leszel több, és jobb, meg menőbb ember, ha ilyened van, és már veszik is majd a sznobok még kétszer ennyiért is őket.

[ Szerkesztve ]

oraihunter felhasználónak 381 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! Ha sürgős, akkor az adatlapon a telószám (06-30-293-42-53), de számkijelzés nélküli hívást már 21-éve nem fogadunk!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.