- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FÜLhallgatók
- 3D nyomtatás
- A vártnál jobban halad a 2 nm-es node bevezetésével a TSMC
- iPad topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali médialejátszót?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
|AP|
veterán
"Míg az optika maradt a régi...."
Sajnos bármennyire is tetszik a külseje és az újítások is, emiatt nekem felejtős... Nagy kár érte, hogy nem kapta meg a korábban pletykált 24-120-as átfogású optikát
-
Csabulator
tag
Én is remélem, hogy nem lesz igazad az árral kapcsolatban. Most vettem nem rég egy x10-et (habár imádom, de azért a keresőben lévő információ hiánya miatt kicsit búslakodom) és ezek az újítások számomra egész jók, de hogyha 2x annyiba fog kerülni, mint most az x10 akkor számomra is felejtős és inkább együtt élek a hibáival és lövöm vígan a fotókat...
"Time You Enjoy Wasting is Not Wasted Time"
-
addikt
Na akkor várjuk a PH-s tesztet. Még az is lehet, hogy idén lesz végre egy fotógépem?!
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
TayRol
nagyúr
válasz Csabulator #3 üzenetére
én is egy hete vettem x10-est, asszonynak az is megfelel bőséggel.
-
nord_
veterán
Végignézve, mit újítottak, azért látszik rendesen, hogy hagytak az X30, 40-nek is újdonságra valót.
-
HÁZIGAZDA
nagyon így van. beletehettek volna egy evf-et (akár full hibridként, mint az x100-nál, akár az ovf helyett, ami még értelmesebb volna), de még véletlenül sem tették. dolgozhattak volna az obin egy kicsit (khmm, 24-120), de nem. igazából kapott egy új szenzort és procit, az új af is ebből jön. magyarán megkapta a kötelező minimumot, és a legkevésbé izgalmas új feature-t. ennek ellenére nem rossz, de lehetett volna sokkal jobb is.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
nord_
veterán
csak egy átnézeti keresőről van szó (ami követi az objektív gyújtótávolságának változását), látjuk benne az aktuális záridő- és rekeszértéket, az érzékenységet (ISO), a fókuszmezőt és még más információkat is
(Laca blogja)Tehát, ha jól sejtem ("más információk"), akkor az ovf legalább már nem csak nézelődésre jó, hanem azt is lehet tudni, hová fókuszáltunk.
A 24mm-ben teljesen egyetértek... ha csak egyvalamit kívánhattam volna az objektívvel kapcsolatosan, akkor inkább ez lenne az. Cserébe nagylátón egy kis fényerővesztésbe is belementem volna, hogy a méret se változzék drasztikusan. -
HÁZIGAZDA
igen, az ovf majdnem használható, leszámítva, hogy maradt a 85%-os lefedettség, ami ugye annyira közelítő érték csak, hogy az ember végül mégis inkább az lcd-t fogja használni a pontos fréminghez. akkor viszont minek az ovf? mint már annyiszor írtuk, evf kellett volna bele, akár ugyanaz, mint az x-e1-ben. nem kell félni, hogy kannibalizálják egymást, hiszen az egyik egy kispöcs szenzorral szerelt kompakt.
a szenzor is egy jó kérdés lesz, mert azért az exr dinamikamókolása elég jó volt. ha én rendelhettem volna meg a változtatásokat , ezt kértem volna:
- 24-120-as obi
- nagy evf
- marad az exr szenzor, de 12 mp helyett 20 mp (így 10 mp-re nő a felbontás dr módban)dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
MaUser
addikt
A digitális gépek "fejlődése" egyre inkább egy piacszegmentálási versennyé fajult az elmúlt években. Józan paraszti ésszel elvárható funkcionalitás sokszor már csak a felső árkategóriába kerül bele, középkategóriából meg rendre "elfelejtenek" filléres, de használhatóságot erősen befolyásoló dolgokat, amit előtte megcsináltak és bekapcsolása kimerülne egy compiler switch beállításában a firmware-ben.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
sphe
senior tag
Hmm a fuji meg a pentax fej fej mellett haladnak nálam. Ha a pentax jpegek is lesznek annyira színhűek, mint a fujié akkor viszont már...
-
vinibali
őstag
régen fényképező nem készült ennyi vagy hír?
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hobby rádiós topik
- Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- World of Tanks - MMO
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.