Új hozzászólás Aktív témák
-
Lewzke
őstag
Négyszer gyorsabb kiolvasási idő azt jelenti, hogy nagyságrendekkel lesz kevésbé észrevehető az elektronikus zár "dőlés" torzítása? Technológiailag a CMOS akkor lesz révbe érve, ha global e shutter kerül ezekbe a szegmensekbe is, én azt várom, ahogy sokan mások is, hogy teljesen felváltsák ezzel a mechanikus zárat. A Nikon Z9-ben pl. már nincs is mechnanikus zár és ez a tükörmentesek igazi jövője, semmiféle mechanika, ami zajt csap. Az APS-C szegmensben ideje lenne ezt meglépni a gyártóknak, valamilyen módon megtörni a jeget. Vannak technológiai korlátai az biztos, de ezért van a "piaci fejlődés", hogy ne csak a gyártók éves bevételét, hanem a vásárlók igényeit is előbb utóbb meglépjék. Biztos vagyok benne, hogy jönni fog majd ez a korszak is. Nincs fotós, aki nem örülne ennek.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Mármint a ProRes 422 HQ közvetlen a memkarira megy, hdmi rekorder nélkül ?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
HThomas
senior tag
Egyébként hogy megy ez a PASM tárcsás kezelés a Fujinál? Ha mondjuk S módban vagyok, de az objektíven beállítok egy fix rekeszértéket, akkor átkerülök hirtelen M módba?
-
madgie
titán
Mármint hol? Mert itt már "rendes" PASM van a tárcsán, mint egy modern gépen. Régebbi gépeknél meg ja, ahogy mondod, ha Auto állásban van a rekeszgyűrű és a záridő, az a P, ha a blendén eltekersz kézi értékre, akkor A lesz, ha a rekesz maradna Auto-n, de a záridőtárcsát tekered el, akkor S, ha mindkettőt, akkor M.
Ezt még meg lehet bonyolítani az Auto ISO-val, ha minden más manuál, az ISO meg auto-n marad, az kb a Pentax TAv módjának felel meg.[ Szerkesztve ]
-
HThomas
senior tag
Hm, logikusnak tűnik, hogy ilyenkor a "váz diktál"... gondolom ez alapvetően úgy lett kitalálva, hogy az obi legyen A állásban és az első tárcsával állítsuk a blendét.
-
veterán
filmes (cinema, tehát nem filmszalagos) kamerákban már régóta van global shutter. sony f55, blackmagic ursa, red komodo... de pl az alexa meg a venice rolling shuttert használ, igaz elég gyorsat.
amennyire tudom, a global shutterrel gyengébb a dinamikatartomány és több a zaj.istálló? gazemberség? hupákolás?
-
Lewzke
őstag
Igen erről tudtam, hogy kompromisszum és a pro videó szegmensben már van. A "stacked" CMOS az első nagy előrelépés abban, hogy maradjon is a széles dinamikatartomány és gyorsabb is legyen a kiolvasás, de még ugye szekvenciálisan olvas, csak gyorsabban. Végülis ha eljutnak olyan szintre, ahol már egy kolibri/propeller sem mutat nagy torzulást az elektromos zárral, akkor mindegy, hogy global vagy nem global a kiolvasás, mert ez a két eset, ami talán a leggyorsabban előforduló mozgás. Az alatt észre se vesszük. Ezért lépte meg a Nikon a Z9-el a mechanikus zár mellőzését, szerintük már elég gyors. Vakuzni még kérdéses.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest