- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- OLED TV topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lirion
addikt
válasz
VaniliásRönk #102 üzenetére
Vki más meg ezt lehet, pont fordítva gondolja, hogy ezzel új felhasználókat tudnak majd szerezni.. Vagy talán végeztél egy reprezentatív kutatást erről, hogy így tényként ki mersz ilyesmit jelenteni? Ugye, hogy nem..
-
boeing
őstag
Win7 alatt egy kicsit rakocátlankodik...,IE8 gyorsabb
-
VaniliásRönk
nagyúr
"ez funkcionalitás nem pedig design"
Mintha nem pont ezt mondtam volna. Azt dobják ki, amitől eddig a Firefox Firefox volt, ha sokaknak ez nem is számít, ezzel nem fognak további felhasználókat szerezni, csak elveszítik azokat, akiknek eddig azért kellett a termékük, mert olyan amilyen. Ezt a koncepciót még a Netscape-től örökölte, ahhoz volt köze, amit most csinálnak, az ostoba koppintás.
-
Sweet Lou 6
addikt
Igen, jó az ízlésük
A Firefox mindig úgy maradt meg bennem, mint egy fapados böngésző... Pedig tudom, hogy van hozzá milliónyi kieg., de ha már alapból fapados, akkor én nem az Operához hasonlítom, mert az más felfogású embereknek készült. A hozzá illő ellenfél a Chrome, aminek viszont szerintem jobb a megjelenítő motorja (Webkit). Bár az meg kiegészítőkben van lemaradva. De lehet nem sokáig, állítólag ebben a következő egy éves időszakban eléggé odateszik magukat ezen a téren. És akkor már nem lesz lemaradása a FX-hoz képest semmiben sem. Sőt... -
ddekany
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #99 üzenetére
Na hát azért egy böngésző lényege a felszín alatt van... ilyen felhasználó lefülelt változásokat seperc alatt össze lehet dobni, de hát ezt látja az átlag felhasználó, ezt mutogatják. És amúgy manapság azt is becsülni kell, ha valaki tudja, mit jó lemásolni...
-
Sweet Lou 6
addikt
Most sem csalódtam a Mozillában: most sincs fantáziájuk és új ötletük, ahogy eddig se volt. De másolni jól tudnak, azt meg kell hagyni. Tisztára mint a kínaiak
-
daninet
veterán
válasz
VaniliásRönk #95 üzenetére
nem erről van szó... ha van egy üveg kockám akkor azt tehetem az erkélyre vagy a konyhaasztalra mindenhol ugyanazt a hatást éri el, az elrendezés, hogy nekem hol kényelmes más csak szokás kérdése. Ha van egy transzparens böngésző, és eltüntették a címsort, hogy fentebb kerüljön az egész az nem a szépérzékedet rombolja, hanem a szokásaiddal ellenkezik, azaz a nappali közepére került a kockád ahol mindig belerúgsz. ez funkcionalitás nem pedig design... a design szoftver téren nekem a winamp skineknél kezdődik.
egyébként pedig meg kell védjem a sulit, tény hogy vannak gyenge részek de az épülettervezés tantárgyunk egyáltalán nem mondható annak
-
ddekany
veterán
Mondjuk én utálom ezeket áttetsző dolgokat felhasználói felületeknél... Zavaró, mert több biz-bazt lát az ember egyszerre, mint amit kellene. Azaz, ha elöl van egy ablak, akkor azzal akarok foglalkozni, mi értelme a látványt az ablak (vagy legördülő menü, stb) mögötti elmosódott/elszínezett/el-akármizett képével bonyolítani.
(És az ilyen buziságok miatt extra-homályosak pl. WPF-ben a legördülők és buborékok betűi... mert nem tudják előre, hogy áttetszőek lesznek-e. Bár talán majd megoldják ezt... csak hát emiatt szívni...) Egy hülye divat, remélem majd elmúlik, mint ahogy régi dizájnok is ma már nevetségesek és/vagy "retrók".
-
boeing
őstag
Nem tetszik,akkor inkább Opera 10.
-
daninet
veterán
hát, én építésznek tanulok és azt mondják nekünk az okos tanárok, hogy az üveg az egy átlátszó felület ezért a térben semlegesnek hat (többek között a plázákat is üveggel burkolják ezen okból kifolyólag, így ha tömegében nagy is nem bántja a szemet).
Az aero felülettel az FF4 teljesen transzparens így olyan színű mint a háttered... akkor mi lehet rajta ronda? az hogy felcsúsztak a tabok? megszokás nem ízlés dolga.... szerintem -
maLakai
csendes tag
válasz
fordfairlane #55 üzenetére
Mondjuk az is az igazán fontos FF-nél, a túlzott memória használatot 90%-ban addon/plugin okozza.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #86 üzenetére
Az midegy melyik rendszer, azért írtam KDE -t mert jelenleg a Vista koppintások irányába haladnak az ablakezelők, és ez ua tudja mint a Windows -os, csak kicsit jobb.
FTeR
Éppen ezért nem ártott volna némi reklám, reméljük majd többen lesznek, valamint a felhasználok összeségében is.
-
Cyberb0b
tag
Nekem éppen bejön az új külső, remélem nem kell tényleg 1 évet várni rá. Tudásilag meg idáig se volt probléma a FF-al fejlesszenek csak.
-
brd
nagyúr
No' mi a fene, lassan már használhatóságban is az Opera nyakában lohol a FF?
Hová lesz a világ, oda az a kis kiváltság.
-
fordfairlane
veterán
Nem én hadoválok, nem nőt ki hanem nőte ki magát (ha idézel pontossan) vált olyan elismerté mint amilyen most.
De mi az , hogy "a Linuxból nőtte ki magát"? Mit jelent ez a mondat, hogy "magát kinövi"? Jellemzően Linux kernel fejlesztők fejlesztették a Firefoxot? Nem tudok róla. Először Linuxon jelent meg, és sokáig csak azon volt? Nem így történt. Vagy mégis milyen kinövésre gondolsz?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
fordfairlane #81 üzenetére
"Miért, ki állította, hogy oprendszerből nőtt ki?"
Nem én hadoválok, nem nőt ki hanem nőte ki magát (ha idézel pontossan) vált olyan elismerté mint amilyen most. Csak az, hogy a Linux egy jó rendszer és gesztus értéke is van.
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
fordfairlane #79 üzenetére
De nem is Microsoft -ból. Akkor is a Linuxok alapértelmezett böngészője... Sokat köszönhet a GNU Linux közösségnek is, különös költségekbe se kellet volna magukat verni. Dehát a világ a pénzről szól, ha te máshogy gondolod akkor jó...
-
adam320
senior tag
Aham ... Csak nekem nem tetszik?
-
Draken
őstag
válasz
VaniliásRönk #69 üzenetére
valószínűleg félrecímezhetted a hsz-t
bár arra kíváncsi lennék, hol láttál te olyat, hogy ez a design az én ízlésemnek megfelel -
zoltanz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #73 üzenetére
Linuxból nőte ki magát az FF, igazán megérdemelné ha néha reklámoznák kicsit, legalább egy jó rendszer, jogossan. Míg a Windows -nak azért stabilítás terén van behozni valója.
Csinálahtak volna KDE -s képeket is, lett volna kétszer ennyi és akkor mi van? Amúgy aki teljesképernyős módban használja az FF -t annak mindegy a kinézet... -
Kíváncsi vagyok, hogy valakinek eszébe jut-e, hogy a fülek lehetnek két sorban is akár, nem csak egyben. Jobban áttekinthető lenne, és nem kell(ene) annyit keresgélni, mi-hol van, stb.
-
cousin333
addikt
Nem tudom, miért kellene megindokolni azt, hogy valami design nem tetszik? Szerintem ez szubjektív dolog, és az összbenyomás a fontos. Ha mindenképpen mondani kellene valamit, akkor szerintem bumfordi (iikonok, gombok, grafikák), nem egységes (2. kép gombjai), és eléggé ötlettelen, ami az elrendezést illeti (konkrétan Chrome koppintás).
Az mondjuk már a pszichológia témakörébe tartozik, hogy a fanyalgók felének tetszene mondjuk 2 hónap használatot követően, és akkor már a régi lenne ronda (de inkább ósdi).
-
BonFire
veterán
Hát, ööö... izé... Az aero még elmenne. Szvsz énmiattam csinálják csicsásra a skineket, nekem tetszik a szép design, akárhogy is olt a sok kocka, hogy a Win95 design a tuti.
De! Ezek az elrendezések már nem igazán jönnek be. Többek között pontosan azért ki nem állhatom a krómot, mert így néz ki. Hol van pölö a könyvjelző eszköztár? Én a 20 leggyakrabban látogatott helyet mindig onnét indítom. Olyan, mint a Windowsra a dokk. Már fingani nem tudok nélküle. Az Apple jól kitalálta, és működik, nem véletlen koppintják orrba-szájba.
Tudom, hogy a krómra is ki lehet valahogy pakolni könyvjelző-eszköztár-szerűen a linkeket, de a faviconokat már csak ímmel-ámmal tudja beazonosítani. Én pedig - helytakarékosság végett - sok linknek oda sem írom a nevét, csak annak, amelyiknek nincs önálló faviconja.
A WMP-n már mexoktam, hogy nincs hagyományos menü; viszont jobb gombos kattintással előhozható. Nem igazán jön be ez a teljesen lecsupaszított design, de ha most ez a divat, hajrá. Egyébként - és ez is szigorúan szvsz - egy böngészőn olyan kevés hely van, a tartalmi részen kívül, amin csinosíthatni lehet; ez nem médiajátékos, hogy mindenféle otromba skineket tudjanak ráhúzni (amin aztán ember legyen a talpán, aki eligazodik).
Nem tetszik, de majd keresünk hozzá 3.5-ös bőrt.
-
Vassili
tag
Nekem meg már így is néz ki a Firefoxom, csak XP alatt nem átlátszó! [link]
-
zoltanz
nagyúr
Elég letisztúltnak tűnik tetszik, ez a FF sztájl, minimál irány beütés látszik.
Csak azt az egyet nem értem a prezentációban mért Win Vista -val szórakoznak, amikor ott van a hasonlóan szép KDE graf felület és még jobb is.Az is lehet a Microsoft csúsztatott nekik egy vastagabb borítékot?
-
CYBERIA
őstag
válasz
Csakénvagyok #47 üzenetére
De biztos. Azzal nincs is problémám.
-
Adams007
tag
Nekem az első képen látható design jobban tetszik, de remélem nem csak kinézetre mennek rá, hanem megfelelően gyors és optimalizált lesz. (Engem is Safari-ra emlékeztet, mondjuk Chrome-ot nem is nagyon használtam)
-
ddekany
veterán
Azért ez elég gáz, hogy n+1. hozzászolásban jelenti ki valaki, hogy ez nem teszik, ronda, stb., de nincs indoklás... Így nincs sok értelme az egész fórumnak. (Részemről, ez annyira 0-dizájn, hogy se nem ronda, se nem szép... de praktikusnak tűnik így elsőre.)
-
cousin333
addikt
"raadasul nyilt forrasu"
most jön az a rész, hogy ha nem tetszik a fülkezelése, akkor írj hozzá egy sajátot?
5h4rK:
"Sokkal praktikusabb, szinte minden alkalommal a keresett linket vadassza elo az arhivumbol. Lehet, hogy az Operahoz is lehet ilyesmi telepiteni, de nem neztem utana. Az alapertelmezett verzioban nincs benne."
Érdekes, én úgy találtam, hogy az Operás is nagyon jól működik, ettől függetlenül az Awesomebar is jól sikerült. Némileg máshogy működnek, ez tény. A legnagyobb áldás szerintem az, hogy a könyvjelzők között is keresnek.
-
-kdM-
senior tag
omg...kit erdekel, hogy nez ki? mindenki ugy alakitja ahogy akarja, kismillio skin van a neten, raadasul nyilt forrasu
-
5h4rK
tag
En FF-ot csak kimondottan a cimsor miatt hasznalom. Ossze sem lehet hasonlitani a tobbivel. Sokkal praktikusabb, szinte minden alkalommal a keresett linket vadassza elo az arhivumbol. Lehet, hogy az Operahoz is lehet ilyesmi telepiteni, de nem neztem utana. Az alapertelmezett verzioban nincs benne.
-
juliabrilke
veterán
A régi külső miért nem felelt meg?
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Nem tudom mi a bajotok vele. A Firefoxra több száz skin van, ha nem tetszik kerestek egyet és kész.
Nekem egyik alap skin-je sem tetszett az FF-nek de van annyi jó kinézetű skin, hogy mindig lecserélem. Sőt van tényleg Chrome skin is!
Igaz egy ideje már Chrome-ot használok, hiába puritán, nekem bejött az egyszerűsége, pedig előtte Opera 9.64 (10-es beta-kat is kipróbáltam mind, csak a véglegest nem ) meg FF 3.5.2-t használtam. Safari-t is kipróbáltam abban csak a Cover Flow tetszett, eléggé hasznos előzmények között keresni úgy, hogy látjuk is melyik honlap az.
-
Killing
addikt
Vista/Windows 7 stílus.
-
WonderCSabo
félisten
Sztem nagyon szép, remélem jól használható is lesz. De még fontosabbak a motorháztető alatti fejlesztések, remélem azok is beérnek.
-
Puma K
nagyúr
Pffffffff Firefox felirarù Chrome...
-
8nemesis8
veterán
Kíváncsi leszek elsőnek az új IE-re majd pedig erre. Remélem tud előre haladni és nem csak esetleg design téren.
Remélem csökkentik a memóriaigényt kicsit még. -
blint63
tag
Hát nem tom, inkáb az operára hasonlít mint a Chromera.
A fülsor teljesen opera10. Ha az aerot nem nézzük, még nagyobb a hasonlóság. -
raskolnikoff
őstag
Nekem ez nem nagyon jön be...
-
kymco
veterán
Én ff-ot a kiterjesztései miatt használok, nem a külső miatt alapvetően... Ha az új chrome-os lesz, akkor az lesz
, csak használhassam a megszokott funkciókat....
-
julius666
addikt
Hmm. hát ez érdekes, na mondjuk hogy múltkor kijött az Opera rendes 10-es verziója, felraktam és sikerült átraknom jobboldalra a lapfüleket, baloldalra meg azt a nemtomhogyhívják panelt (amin a kedvencek meg ezek vannak), azóta eszébe sem jutott a firefoxnak elindulnia a gépemen
De hát nemhiába, 16:9-es monitoron nagyon zavaró oldalt a 2 km-es üres hely az ilyen középre rendezett dizájnos oldalakon, mint az itcafé
Mindenesetre arra azért kíváncsi leszek, hogy hogyan fog pölö Ubuntun kinézni a FF4 ha alapból erre az aerós Design-ra tervezik -
leviske
veterán
-
Play!
tag
remélem ez jobb lesz mint a Chrome, mert nekem az valamiért lassabb, mint a FF.
viszont az új kinézet nekem nagyon tetszik, csak a sebesség maradjon. Így tovább..
-
cizoe
őstag
pár hetet késtetek az infókkal...
-
total90
veterán
Nekem tetszik külsőre és biztos használni is fogom. 3 éve már FF a nyerő nálam
-
ThaBoss
senior tag
Marad a Chrome, akármilyen jó plusz szolgáltatást tud majd adni ez...
-
oO7
őstag
" Eltüntették róla a menüket fent és a státuszsor lent, és betették a címsort és egyén gombokat a fülön belülre. Ezt a fajta szakítás a hagyományokkal a Chrome lépte meg mint alapértelmezést"
Helyesbítenék... ezt a fajta szakítást a hagyomáyokkal az MS lépte meg az Office 2007 -ben a ribbonnal... meg már a Vista-ban is elég sok helyen hiányzik a hagyományos file menüsor
sőt aki esetleg win7 -et futtat próbáljon meg találni hagyományos file menüsort... keresgélni kell egy darabig -
Timyyy
őstag
Egyértelmű hogy Vista és Win7 alá készül, igazodik a stílusukhoz. Ami nem is baj, ha nem foglal annyi memóriát, mint a 3.0 ....
-
Ki a 3.14csa nézegeti a böngészőjét, basszus? Nem azt szokás nézni, amit megjelenít?
Pláne a mostani "wide" kijlzős netbook-korban, ahol szerintem az értelmesebbje nyom egy F11-et ahhoz, hogy rendesen lássa az oldalt...
De a Chrome tényleg szép meg gyors, viszont elég baj lenne ha fapadként is lassú volna. -
Draken
őstag
válasz
VaniliásRönk #35 üzenetére
ízlések és pofonok..és ezt biztos hallottad már többször is az életben
-
a full aero jöhet (bár én 3.5re is összehoztam), de ez a chrome-os design
ronda -
Depression
veterán
Olyan nehéz megrajzolni azt a kis külső változást, hogy csak több mint egy év múlva fog úgy kinézni, mint a chrome egy éve?
-
kingabo
őstag
Akkor én azon kevesek közé tartozok akiknek tetszik.
-
Nx
csendes tag
valszeg erről van szó: http://labs.mozilla.com/ubiquity/
arstechnica cikke -
Nx
csendes tag
Az „awsomeformcomplete” nevű eszköz azt (form) awesomecomplete-nek hívják (roadmapban awesomeformcomplete), a 3.6-ban lesz először. Lásd http://matthew.noorenberghe.com/blog/improved-form-history
Az alkalmazásként való futtatás az meg gondolom a prism, ami valami olyasmi mint amit a chrome tud csinálni (page->Create application shortcuts)
-
pete_21
addikt
"A Firefox 3.7 a jövő év első felében érkezik, szintén frissített Geckóval (1.9.3), a XUL animációk támogátásával, feladatorientált böngészéssel..."
Ezt a feladatorientált böngészést hogy kell értelmezni?
Egyébként nem néz ki rosszul. Csak most a 3.6-ot pont az optimalizálás végett adják ki, nem tudom, hogy a 3.7-tel és 4.0-ával ezt az optimalizáltságot mennyire tudják megtartani... Remélem nem kell elölről kezdeniük... -
ddekany
veterán
válasz
Cathfaern #26 üzenetére
Ez nem szubjektív kérdés. Eltüntették róla a menüket fent és a státuszsor lent, és betették a címsort és egyén gombokat a fülön belülre. Ezt a fajta szakítás a hagyományokkal a Chrome lépte meg mint alapértelmezést (igen, kivéve a fülebe pakolós dolgot, mert azt az Opera 6), és gondolom most, hogy nem lett fikázás ebből a Chrome-nál, sőt inkább pozitív volt a visszhang, most az FF is ezt a stílust szándékozik átvenni. Ki tudja, következőnek talán az IE is beáll a sorba...
-
fatal`
titán
válasz
South Velen #23 üzenetére
Még a Safari is, de az nekem egyáltalán nem jött be, a Chrome meg túl puritán.
Opera rulz.
-
South Velen
addikt
Kár, hogy sebességre minden bizonnyal nem lesz olyan..
Opera forever. Most a 10-es a legletisztultabb kinézettel, és brutális sebességgel (csak a Chrome veheti fel vele a versenyt) a legjobb. -
törölt tag
Végül is jól fog kinézni
-
pilsner
aktív tag
ha az ff ilyen nagy antiwindows meg opensource próféta, akkor miért aerosít? nekem eddig se tetszett nagyon a dizájn, leszámítva a honlapja hátterét, ott jó grafikák vannak. de egyszer kipróbáltam egy aeros kieggel, azzal szép volt. nem kekeckedésből írtam le, nincs semmi bajom se az ff-el se az opensource-al, és nem vagyok windows-sucker sem.
-
anulu
félisten
uhhbazz, de ronda!
-
ddekany
veterán
válasz
#06658560 #15 üzenetére
Na igen, Operában már vagy 2001 óta a fülön belül van a címsor. Viszont FF-ék valószínűleg a Chrome-től vették a "bátorságot" erre a lépésre, a Chorme meg az Operától vette az ötletet... Már csak azért is, mert a menűket és státus sort is eltüntették, ami pedig Opera-ban alapból ott van.
-
fatal`
titán
Nem tetszik. Még mindig az Opera tetszik a legjobban, de ha FF4 jobb lesz, akkor azt fogom használni.
Remélem azért a kiegészítők maradnak.
Operában az a jó, hogy új verziónál sem kell a kiegészítőkkel bohóckodni.
-
ddekany
veterán
Látom függőlegesen végre több hely marad a tartalomnak, és a fülön belülre kerül a címsáv... Jó, hogy ezeket átveszik a Chrome-tól.
Akik szerint meg ronda az új design... nem egészen értem mi a gond, hiszen semmi extra design nincs ott, teljesen szabvány/puritán a kinézet.
-
fail.castel
csendes tag
bejövős.
-
ggeleven
őstag
Nekem meg inkább az Opera 10-re hasonlít a skin.
Ami persze nem baj, mert az jó! -
Morden24
nagyúr
-
Az első az még jól néz ki, de a második...
"A még pre-alfa változatban létező 3.7 a weboldalakat már alkalmazásként fogja futtatni."
Ööö... Mivan?
-
negyedes
addikt
Nem tetszik, ronda. Lehet, hogy nem lesz valtas 4re, vagy valtas lesz masik bongeszore.
-
Fancy-boy
addikt
Szerintem egész jól néz ki.Csak maradjon is jobb az IE nél.
-
Morden24
nagyúr
Muhaha.
Aztán egyszercsak Firefox helyet Google Firefox, vagy Mozilla Chrome. Aztán meg már csak simán Chrome.
Na mi van, a kis keresősáv elkezdett rákosodni, és elgágölösíti az egészet?Csak a miheztartás végett: szerintem rettenetesek a dizájnok, a Chrome akkor már szebb. Tényleg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest