Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mocsokmike
    csendes tag

Megpróbálok válaszolni pár kérdésre.

Miért van vinyó a mai fénymásolókban/nyomtatókban?
    Ezek amikor elkészítik a nyomtatandó képet, az bitmap lesz. Ezt tudja majd a lézer kiírni a fényérzékeny henger felületére. Egy fekete-fehér, 600 dpi-s gépnél ez még nem nagy fájl, de már egyre több 1200 dpi-s eszköz van, és amíg a fekete-fehéreknél a bitmap 1 bites, addig a színeseknél 24.
    Fontos tudni azt is, hogy egy munkamenet (session, job, ahogy tetszik) nem csak egy lapból áll, sokszor - főleg a nagy gépek esetében, ahol van egy 100-200 lap kapacitású fordítgatós adagoló a tetején - ez több száz is lehet. Ez még monokróm képekből is tekintélyes fájlméret lehet, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a RAM memóriában helyet kell hagynunk a firmware-nek is, valamint kéne némi szabad terület is a folyamatos adatfeldolgozáshoz. Még úgy is, hogy az aktuálisan nem nyomtatandó oldalt tömörítve tárolják a gépek, sok helyre van szükség.
    Minden beolvasott képet meg kell tartani az adott munkamenet végéig, mert valahonnan újra kell azokat nyomtatni, ha a felhasználó több példányt kért.

Miért nem ír felül minden ideiglenes adatot?
    A válasz egyszerű: mert az lelassítaná a gépet. Egy 80 lap/perces másolónál a félperces szünet sem elfogadható általában.

Miért nem tájékoztatnak mindenkit erről a gyártók?
    Ez jó kérdés. Én személy szerint szoktam szólni, ha látom, hogy az ügyfél esetleg bizalmas dokumentumokat is sokszorosít. De sajnos az említett cikk előtt ezek a próbálkozások nagyrészt értetlenséggel és közönnyel találkoztak csak, így én most kifejezetten örülök, hogy valaki adott egy pofont a közönségnek, hogy "térjünk észre emberek!"

Én viszonylag ritkán használom ezt a fórumot, de az elkövetkező napokban fogom ezt nézegetni, ha valakinek lenne még idevágó kérdése.

Új hozzászólás Aktív témák