- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
...teatyaúristen...
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Habugi
addikt
válasz Lacielvtárs #1 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Lacielvtárs
nagyúr
örülök hogy megértesz...
de kezdem látni hogy lassan jön majd a hologram a valós életben és utána már csak néhány évtized és jön a Hasonmás c. film teljes "kínálata"a cikket azért nagyon nagyra értékelem
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
bsh
addikt
a haj korpásodás, zsírosodás és a hajvégek töredezése egyik eljárással sem szimulálható? dexar...
-
polika
senior tag
Na mi a franc van már? Nem úgy volt hogy a PC húzza meg magát az optimalizált alacsony hozzáférésű konzol mellett, mert a konzol kisebb erőforrásból szebb jobb mélyintegrációs látványvilágot hoz létre amit PCn még erőművel sem nagyon lehet utánozni? Most meg azt írják, hogy konzolban nincs elég kakaó egy modern újabb API-t kívánó effektre? Őrület az effektet a PC erejéhez méreteztezték és most akkor valami újat/mást kell kitalálni konzolra...
-
saelin
veterán
Nekem bejönnek ezek a haj effektek, de még van bőven hova fejlődni e téren. Már csak jó ruha sim kellene, hogy szakadjon, koszolódjon, elázzon, kilyukadjon, megégjen stb.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
HSM
félisten
" A gondot az jelenti, hogy az új generációs konzolokra a TressFX nem tökéletes, mivel az erősebb PC-s VGA-k sebességéhez van igazítva a működése..."
Epic fail.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Épp ezért akarnak a fejlesztők saját megoldást, mert PC-n és konzolon nem ugyanazok a korlátok. Ugyanazt a minőséget konzolon más megoldással ugyan, de kisebb erőforrás-használatból kihozzák.
A TressFX az nem rossz konzolon, de például X1-en és PS4-en szabadon használható az IGP-kben a GDS, míg PC-n ehhez csak a driver férhet hozzá. Szimplán a hardverhez való közvetlen hozzáférés miatt megoldható, hogy egy wavefront addig várhasson, amíg a GDS-ben módosítás nem történik, így az OIT-t nem kellene PPLL adatstruktúrával megoldani. PC-n ez a modell ugyan megoldható lenne GDS elérés mellett, de az eltérő hardverek miatt lassabb lehet, mint a PPLL használata. Konzolon fix a hardver, így gépi kódban lehet olyan hatékony működést írni, ami PC-n lehetetlen.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
azbest
félisten
Az a szerencséjük ezekkel a hajeffektekkel, hogy bármi rosszul sül el, mindig elővehetik a csubakka védelmet
-
Crytek
nagyúr
Hairworks és geralt fejét berakják.Még szerencse hogy soha egy szó se esett a Witcherben a hajról
Egyedül a kutya szőrével gizdulnak.Ezek nullák mind Tress FX mind ez a kutyaszőr.
Majd akkor szóljanak ha normális fizikát tudnak létrehozni ahol nem csak a fejlesztők által megadott tárgyak hatnak a fejlesztők által elgondolt tárgyakra.
Fizika mint olyan sajnos nem létezik még a játékokban mindenki a grafikára gyúr de minek (bár itt is az van mint a fizikával a játék 20% szép a többi textúra ocsmány)Nem baj talán még megélem hogy 50 év múlva láthatunk már fizikát is..
Next PC Upgrade: 2022
-
Findzs
addikt
-
Televan74
nagyúr
Jaj mi lesz velem haj szimulálása nélkül! Dunának megyek!
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
törölt tag
Nem tökéletesek a hajszálak?? Hát hogy fogják így komolyan venni az emberek a szétdurrantott, véres koponyákat és a szőrzetről csordogáló agyvelőt?
-
addikt
Még jó, hogy ez a legnagyobb probléma a játékokkal, hogy milyen a haj .... Szerencsére a fizika, és a sztori mindenhol rendben van...
Maga a cikk egyébként jó, és figyelem felkeltő...
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
addikt
Nyilván jó volt... ( Lara nekem még "szög" hajjal is bejövős lenne ) Inkább azt szerettem volna ironikusan megfogalmazni, hogy sokkal nagyobb problémák vannak játékokkal technikailag, mint a haj megjelenítése....
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
törölt tag
A Tomb Raiderben a "normál" haj eléggé rondán van megoldva a többi dologhoz képest valószínűleg ezért...
Noha nekem a TressFX-es sem tűnik annyira lehengerlőnek, eleve mindkét gyártó úgy állítja be ezeket mintha óriási extrák lennének (még külön megnevezést is kap a "hajtechnológia"), pedig alap kellene már, hogy legyen...
Bár ha egy 7790/260X megbirkózik a TressFX-el akkor konzolon sem kellene gondot okoznia tekintve hogy kb. ugyanaz a GPU csak "kötöttségek" nélkül.[ Szerkesztve ]
-
MCBASSTION
aktív tag
"Ez ellen lehet még védekezni sötétebb tónusú hajszínnel."
dat hack
problemas a 4x msaa? nembaj, mostantol nem szoke lesz a hajad, kislanyomwindows7sins.org
-
HSM
félisten
A fizika szvsz még oké, szimulátorokban úgyis megerőltetik magukat, ha kell. Engem sokkal jobban zavar a sokszor igen buta ellenfelek, és ahogy írod, a silány történet.
(#19) Szaby59: Én még szép női hajat semmilyen játéban nem láttam a TressFX-es TR-en kívül. Azért egy hajat szépen, viszonylag hitelesen megcsinálni azért nem tartozik az egyszerű grafikai feladatok közé.
Gondolom, ott a baj konzolokon, hogy 1-2 szereplő haját még elbírnák, de ha több hajat kéne számolni már baj lenne. -
Bundyta
tag
Nem értem, mit görcsölnek ezen ennyit.
Pár éve >1Mhz-en már megoldotta a Sierra On Line a problémát és sokaknak így is bejött:
A pénz nem boldogít. Pláne, ha nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- OLED TV topic
- OpenMediaVault
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest