- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Elérhető az Intel kisebbik B-szériás Arc VGA-ja
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Spancho
senior tag
Nem védeni akarom a facebook-ot ,de aki ennyire ellenzi az nyugodtan csinálhat egy xcvcvx@akármi emaillel egy bélabácsi532 facebook címet (ha kell egy játékhoz egyáltalán).
Nem kell ,hogy belemásszanak a magánéletedbe ,annyit ad ki az ember magáról amennyit akar.
Kamu maillel kamu névvel kép nélkül a kutya nem tudja hogy kié az a facebook.És én kizártnak tartom, hogy ha megjelenik az oculus akkor majd facebook acc kell hozzá a használathoz
A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
Cathfaern
nagyúr
"A Facebook felvásárlás egycsapással kinyírta az Oculus köré szerveződött lelkes közösséget. Ez egy béna húzás volt az Oculustól."
Vagy inkább előrelátó és realista. Ugye két verzió van:
1. A dolog beindul és hatalmas siker lesz a VR
2. Nem jön be a VR témaHa az 2. a helyzet (amit mondjuk sejtenek, mert látják a limitációkat, vagy hogy sok ember rosszul van tőle fizikailag, stb.), akkor nem érnek semmi a lelkes közönséggel, mert úgyis hamar elhal amint publikussá válik a dolog és rájönnek az emberek, hogy mégse akkora buli.
Ha az 1. a helyzet, akkor jó eséllyel minden nagy cég (Sony, Microsoft, Steam, Samsung? stb.) is neki fog esni, és legyártja a saját modelljét. Az Oculus Rift mögött jelenleg relatív sok pénz van, de ez gyakorlatilag aprópénz bármelyik nagy HW gyártó cég erőforrásaihoz képest. Nagyságrendekkel több pénzt tudnak beletolni a fejlesztésbe, illetve gyártókapacitásuk, kapcsolataik, volumenük miatt sokkal olcsóbban ki tudják hozni a végtermék is. Szóval összeségében az Oculusnak önmagában semmi esélye sincs ellenük, lesz jobb esetben egy kis létszámú hardcore táboruk. Rosszabb esetben az se.
3. és elég valószerűtlen eset, hogy bejön a VR téma, és csak az Oculus lesz hosszú távon is a PC piacon. Ekkor meg fanyalgók ide vagy oda, úgyis eköré fog szerveződni a közösség, mert nem lesz más.Szóval ezt így végiggondolva, a saját szempontjukból ez volt a lehető legjobb döntés (és aki azt mondja, hogy de hát mi lesz az elvekkel, az próbálja meg a meglévő vagy leendő gyerekeit elvekből jóllakatni. Semmire se mennek azzal, ha a szakma meg pár ember nosztalgikusan gondolnak majd rájuk, hogy ők voltak az első úttörők, csak hát szegények éhenhaltak)
-
glutamin
őstag
Én is ettől félek. Az utóbbi évek egyik legérdekesebb fejlesztése könnyen lehet, hogy egy buyguta játékká degradálódik.
Az is lehet, hogy az XBOX kinect féle kiegészítő szintjén megreked az egész.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Komplikato
veterán
válasz Heavyrain #32 üzenetére
"Valve nem saját VR eszközt fejleszt?"
Nem, de pár régi Valve arc fejleszt AG szemüveget ... annak picit több köze lenne egy Google Glass elleni harchoz.
Nem hiszem, hogy 2 milliárdot előre ki nem kalkulálható reklámbevételek reményében adta ki Cukorhegy a kezéből. Az elő nem fordulhat, hogy egy felfutó iparágat gondol mögé? Hogy a VR szemüveg eredeti céljaiból IS akar sok sok pénzt keresni? Játék és oktatás.
Esetleg lát benne fantáziát (túl sok Cyberpunk könyvet olvasott), hogy az emberek szeretnének virtuális térben találkozgatni a kis avatarjukban?Jó persze valaki fent hozta példának a virtuális bevásárlást, de az pont totál más téma szerintem.
Azért anyázás helyett megvárhatnánk mi lesz a helyzet folyománya. Meg hát az FB nem éppen felfutóban van, kell nekik a több lábon állás, mint egy falat kenyér."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Rebourne
aktív tag
válasz Tigerclaw #38 üzenetére
Nonszensz, a cikk szenzációhajhász részét ne vedd figyelembe. A DK2 már gyakorlatilag egy kész fogyasztói eszköz, de nincs értelme (a meglévőnél nagyobb) tömeggyártásba bocsátani, mert a DIY/hobbi/indie színtéren kívül még nincs tartalom rá. Igen, a késleltetés probléma, de nem igaz az, hogy nem tehetnek semmit: köthetnek partneri megállapodásokat, és ebben a Valve tökéletesen segítségükre volt eddig. A meghajtók optimalizálása megindult, és mire a Sony megjelenik a VR szemüvegével, addig PC-n is jobb lesz a helyzet (de kihangsúlyozom: megfelelő hardverrel, brute-force megoldással már most is elég alacsony a késleltetés).
_____Több helyen látom, hogy a Google Glass-szal hasonlítjátok össze, a kettőnek nincs köze egymáshoz. Más termék, más felhasználó terület, más cél.
_____
A Facebook felvásárlás egycsapással kinyírta az Oculus köré szerveződött lelkes közösséget. Ez egy béna húzás volt az Oculustól. És ha már eladták, licitálhattak volna tovább is: a Whatsapp 19 milliárdja után a 2 milliárd aprópénznek tűnik. A Whatsapp csak egy divatlufi, a VR meg a jövő.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
hat szvsz ez igy buko lesz.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
djgeg
őstag
Nagyon jó.... Lőttek az egésznek. Minecraft már kihúzva... Visszahátráltak, és majd jönnek a többiek!
Gratula a nyomorult pénzéhes bandának, k jól indult sok embert és nevet összegyűjtöttek. Jött a pénz is meg a támogatók, erre el kell adni a Facebook-nak... Grat.
Még jó, hogy anno ment a szöveg, hogy nem mértéktelen pénz gyűjtés a cél, hanem, hogy egy jó dolgot hozzanak ki a dologból.
Minek eladni egy olyan cégnek, aki totál beleszól az egészbe, úgy hogy játék fejlesztői vagy bármilyen hardver fejlesztői tapasztalata 0. Nem hiszem el, hogy hagyná az egészet úgy ahogy van. Nem csak poénból vette meg 2 milliárdért....Lehet nem volt olyan jó a dolog, mint ahogy kinézett. Kijön a Sony a saját VR al, és hirtelen eladják? Véletlen lenne?
[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
Jack@l
veterán
válasz Tigerclaw #38 üzenetére
Ez biztos pénz, és valószínű nagyon-nagyon sok riftet kellett volna legyártaniuk ennyi tiszta nyereséghez.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Tigerclaw
nagyúr
Én azt gondolom, hogy ha az Oculus megoldása tényleg olyan áttörő lenne és tényleg megoldották volna a korábbi problémákat, akkor nem adták volna el magukat senkinek. Szerintem maradtak megoldatlan problémák, sőt talán elég nagyok is, illetve a Sony is bejelentette a saját megoldását, így jobbnak tűnt ez a megoldás számukra, vagy lehet hogy csak pénzéhesek lettek és ma kellett a pénz, nem 1-2 év múlva.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
F_Zolee
veterán
válasz |DavidWoody| #11 üzenetére
Nézd azt, hogy kik lógnak állandóan a fb-n. Alacsony az a bizonyos kerítés és ennek következtében nagyon sok ember lóg rajta így "joggal" lehet már mindenütt ott.
-
törölt tag
IT-Café cikke szerint Cukorhegy pont kiterjeszteni akarja a használatát a játékokon túlra. Pl. gyógyászat.
-
saelin
veterán
Ezt nem hiszem el...
[ Szerkesztve ]
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Rickazoid
addikt
Tehát a Facebook akar egy ellenfelet a Google Glass-nek és vesz egy VR játékkonzol-fejlesztő céget. Két legyet egy csapásra. Stratégiailag jó döntés a Facebook részéről, de sajnálom azokat, akik láttak jövőt az Oculus VR-ban... és nem kibővített Facebook szolgáltatásként képzelték el.
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
priti
addikt
-
alevan
őstag
Csak én nézem a pozitív oldalát?
Örülök, hogy egy nagy cég van az Occulus mögött. Így esély van rá, hogy nem csak játékokra lessz elpazarolva az occulusban lévő lehetőség.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
nubreed
veterán
Ők lehet,hogy nem, de a Microsoft, Apple, Intel simán. Talán még az AMD is. Habár anno majdnem a csőd szélér került az AMD az Ati felvásárlásával szóval nekik húzós lett volna. De most, hogy ők szállítják az új ps be és xboxba a hardvert, és ettől megy is a szekér, valahol kézenfekvő lett volna, hogy egy ilyen techológiára is ráteszik a kezüket, igaz, sony házon belül fejleszti a konkurenciát. Na mindegy, mindezzel csak azt akarom mondani, hogy bármelyik cégnél szívesebben láttam volna a Riftet, mint pont az FB-nél.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
priti
addikt
Na így már más a festés cickánykáim. Kezdhettek reménykedni, hogy lesz belőle valami a végfelhasználói fronton és nem csak önkéntes tesztelőnek állhattok be egy sok pénzért vásárolt -hardver+szoftver egészét nézve- félkész cuccal.
Hardverlesen
-
Reggie0
félisten
Mar csak kene valami eszkoz ami szamitogeprol vezerelve szarszagot araszt es teljes lehet a farmville elmeny. Ha van eszuk beleepitik, hogy ne tudjak kikerulni.
[ Szerkesztve ]
-
ShinjiNo
tag
ott a pont...
a FB biztos valami egyszerűbb re redukált megoldást fog kialakítania jelenlegi elképzelésből, hogy minél több felhasználóhoz, a legnagyobb baromságokon alkalmazva is eladhassa a cuccot.
Szerintem innen már nem lesz ellenfél a Sony VR jével szemben....
Sajnálatos...
Ne legyen igazam -
jozsi
tag
Mindig is gyűlöltem a F*szbukot, ezután sem fog változni a nézetem, maximum hanyagolom Joe bácsi virtuális tahóságát, úgyis lesz még itt más opció pl: Sony vagy Valve.
Keresek: e6600 dobozos, számlás, garós processzort. Van egy inno3d 6600-osom 256 mb-os AGP-s by ''razor91''
-
xmaas
őstag
Ennek jo vege nem lesz
-
nubreed
veterán
Nekem még az jutott eszembe, hogy a casual gamereket vagy azokat, akik maximum csak ilyen Zyngás szarokkal játszottak vagy egyéb social gaming dolgokkal a facebookon, azokat pont nem fogja érdekleni az Oculus Rift. A hardcore(abb) játékos közönség véleménye meg egyértelműen nagyon negatív, ez látszik az egész netet bejáró hozzászólásokból, fikázza rendesen (teljesen jogosan) az egész gamer közösség az egész ügyletet, itt a Prohardveren is ez látszik, ezek után, fogalmam sincs, hogy hogyan tudnná sikerre vinni az FB az Oculust. Egy olyan utópisztikus gondolat is eszembe jutott, hogy hosszú távon az FB be akar komolyan szállni a játékfejlesztésbe. Mint látjuk a pénz nem számít náluk. Szerintem Zucekrbergnek fingja nem volt, hogy mire ad ki a Whatsappre 19mrd dollárt, csak bedobta a számot a közösbe oszt a könyvelők elintézték, ilyen erőlvel bármit felvásárolhat amit csak megkíván. Ez elég nagy gáz, de ne legyen igazam.
Innentől kezdve én is a Sony megoldásának drukkolok és annak, hogy a Sony felismeri a felvásárlásban rejtőző epic failt és meglovagolja ezt vonalat és nem csak Ps-hez de PC-hez és xboxhoz is biztosítja a saját VR szemüvegét. Hatalmasat kaszálnának, Carmackék meg mehetnek a picsába a szarjukkal ezután.[ Szerkesztve ]
-
huszar90
aktív tag
Fantasztikus....
-
ng0ofy
KORREKTOR
Nem szoktam káromkodni, de a hírt meglátva egy mamázást eleresztettem... Értem Én, hogy akkora összeget ajánlott a Facebook és olyan hosszútávú támogatást és tervet, aminek nem igazán tudtak ellenállni, de bárki más kezében (kivéve EA ) szívesebben láttam volna a technológiát a hasonló tőkével rendelkező cégek részéről.
Nekem csak az a bajom most ezzel, hogy a Facebooknak túl távoli jövőbeni tervei vannak a technológiával, viszont az már szinte piacképes játékok terén. Ha most ezzel elhúzzák a megjelenést, akkor érdektelenség lesz vele szemben, ha a Facebookos verziót megkötésekkel, lásd kötelező facebook összeköttetés, akkor erős felhasználói ellenállás..., elég az előző kommenteket elolvasni.
Egyébként meg:
-
nubreed
veterán
válasz |DavidWoody| #11 üzenetére
+1
-
|DavidWoody|
tag
A k**va anyjat mar ennek a mocskos facebooknak, hogy ezek megvesznek minden hasznalhatot. Probalsz szabadulni toluk, aztan mar lassan minden az oveke, bedolhetne mar az egesz
-woody-
-
stratova
veterán
Szerintem ez egyfajta Google Glas ellenfélnek is lesz szánva a Facebook tulajdonában. Nem rajongok a hírért...
-
Armagedown
őstag
Kipukkan a Facebook lufi ha túl sokáig fújják
[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Daffchy
őstag
Ezt most muszáj volt... lőttek az egésznek...
Pedig vártam...
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Facebook. Kezd ez a szó felpaprikázni manapság.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
XuChi
addikt
Eddig sem érdekelt ez a VR baromság, de ezek után meg pláne nem fog. VR pökdösés meg farmolás . Kell a ráknak. Kukába vele.
[ Szerkesztve ]
-
tag
A kezdeti támogatók mit érezhetnek? Hiszen -szerintem- nem erre a célra szánták az adományukat. Amiért lényegében elküldték a támogatást az most esélyt kapott arra, hogy mégse valósuljon meg, mert ha más ügyesebb lesz a játékok terén akkor lehet ez megmarad egy közösségi kacatnak. Chat helyett majd mehetünk virtuális valóságba társalogni, kirándulni ahol majd jól a képünkbe nyomhatják a reklámokat, meg szépen megfigyelhetnek minket.
"Nekem pezsegsz kicsi Plussz?" ^.^
-
moli.hu
őstag
"""egy új kommunikációs platformként tekint az Oculus Riftre, amit egyszerűen csak fel kell venni, és máris a barátokkal közös térben találhatja magát a felhasználó"""
errol a 2000 kornyeken felfuto mania, a gyaloglo avatarral bejarhato webshopok jutnak eszembe. brutalis bukta lesz ez is.
(bocs a duplikacioert)
-
törölt tag
A cikk bevezetőjét folytatva: nem csak játékokra, hanem alapvetően adatgyűjtésre.
-
azopi74
addikt
De miért épp a facebook? Microsoft logikusabb lett volna. Vagy akár az Apple vagy a Google...
-
Radványi
aktív tag
Ez az akkor ha jatszani akarok, a Steam es Origin mellett mehetek regisztralni a FB ra is?
Erre vagytam mingig is...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Cyberpunk 2077
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kuponkunyeráló
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone SE 4 dummy pózol a kamerának
- További aktív témák...