Hirdetés

2019. augusztus 22., csütörtök

Hozzászólások

(#1) KicsiUbul


KicsiUbul
(őstag)

Érdekes elgondolás, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.

Értem én...

(#2) ^Clown


^Clown
(veterán)

Ha a Dell tesztelgeti / fontolgatja, akkor tényleg lehet fantázia a dologban.

(#3) Bluegene


Bluegene
(addikt)

Biztos kisteljesítményű lenne ez az 2 ghz-es ARM server, de biztos olcsóbb is, max összekötnek jópárat :)

a következő lépés az lenne hogy netezős hobbi gépben ARM proci legyen, pofás linuxxal, vagy inkább Chrome OS-el

biztos szép jövő előtt áll az ARM

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#4) cwn válasza Bluegene (#3) üzenetére


cwn
(tag)

az ipadban arm van, sot az osszes androidos tablaban is , az arm szerver kell a cloud szerverekhez, amik majd kiszolgaljak a tablakat a kesobbiekben

(#5) Kopi31415 válasza cwn (#4) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

fetrengveröhögössámli

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#6) DraXoN válasza Bluegene (#3) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

Szervereknél nincs gond a párhuzamosítással, akár 200db magot is rakhatnak egy rendszerbe, akkor is mind ki lesz használva.

#4: A kiszolgáló és a felhasználói rész által használt processzorok típusa teljesen lényegtelen, elvégre az interneten is nem csak x86-os rendszerű szervertől tudsz kapni a gépedre emészthető adatokat.

The human head cannot turn 360 degrees... || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB || LG v20

(#7) tcp válasza DraXoN (#6) üzenetére


tcp
(tag)

persze, rakhatnak 200 magot egy szerverbe (bár azért a szegmensben általánosan elterjedt SMP-s kerneleknek ez egyáltalán nem triviális, de az más kérdés, természetsen léteznek win/linux/unix megoldások is az ilyen extrém cpu számú gépek kezelésére), viszont kérdés, hogy mennyi előny van (a példádnál maradva) egy 200 ARM magos szervernél, ha az ellenfél egy "alig" 8 utas gép mondjuk xeon vagy power architektúrával, és virtualizációs technika segítségével emulál egy rakás szintén apró vCPU-t... Tehát igazából a gyengus ARM fizikai magnak itt egy-egy virtuális mag fog megfelelni.

Itt már nem triviális, hogy kinél lesz a fogyasztás és/vagy ár előny, ha mondjuk néhány száz vagy akár ezres nagyságrendű, de nem túl nagy hardver igényű guest futtatásáról van szó.

Mellesleg, a DELL még mindig az Intel egyik zászlóshajójának számít -minden AMD-s termékbevezetős porhintésük ellenére-, tehát kicsi a valószínűsége, hogy pont ők kezdenének ARM alapokon gépet fejleszteni.

(#8) tcp válasza cwn (#4) üzenetére


tcp
(tag)

ezek szerint az ipad és az android tábla jelenleg tök használhatatlan, hiszen nincs mellé szerver :) egyébként megjegyzem, hogy a régi power architektúrás mac tulajdonosok is komoly bajban lehetnek, mert bár power szerverek természetsen nagy számban léteznek, de az átlag weboldalak azért a mai napig sima x86-os futnak...
a fő gond viszont a solaris alapú webkiszolgálókkal van, mivel ezekhez nem tudom, hogy létezik e kliens, a fenébe, azt hittem, hogy azért nem lágotatják a blogom, mert unalmas, pedig lehet, hogy csak egy solarison hostolom :))

(#9) lewisfm válasza tcp (#8) üzenetére


lewisfm
(tag)

Nekem otthonra jól jönne egy ilyen:
1. letöltő gépnek
2. Fejlesztésekhez tesztkörnyezetnek: web szervernek, SQL szervernek. Viszont gyanítom, hogy MS cuccok nem mennének rajta (IIS 7.5 + MS SQL Server 2008 R2), csak a LAMP, de ez sem lennne rossz.
3. Fájl szervernek
4. Nyomtató szervernek
5. Domain szervernek
6. Otthoni média szolgáltatásokhoz: video stream, audio stream

A fenti funkciókat vállalati környezetben is el tudnám képzelni, kisebb terhelések esetén. Sokszor egy szerver is csak ugrásra készen vár.... tehát a lényeg jobb skálázódás, kisebb üzemeltetési költség az áramfogyasztás terén.

(#10) dabadab válasza Bluegene (#3) üzenetére


dabadab
(félisten)

"Biztos kisteljesítményű lenne ez az 2 ghz-es ARM server"

Szervereknél nem feltétlenül a nyers számítási kapacitás a fontos, hanem elég gyakran az, hogy mit produkálnak IO terén, ott meg várhatóan jól szerepelhet az ARM.

"pofás linuxxal, vagy inkább Chrome OS-el"

A Chrome OS az konkértan pofás Linux :)

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#11) Bluegene válasza dabadab (#10) üzenetére


Bluegene
(addikt)

hogy mit produkálnak IO terén ezt elmagyaráznád? Mi az a IO?

A Chrome OS az konkértan pofás Linux :) :) :) ilyen csicsás ubuntu disztróra (is) gondoltam

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#12) tcp válasza lewisfm (#9) üzenetére


tcp
(tag)

pont erre írtam a 7-es hozzászólásomban, hogy arra a manapság valóban közkeletű problémára, hogy van brutál erős CPU-m, minden gépben miközben a feladatok alig pár %-ot igényelnek sokkal inkább a virtualizáció, és a kis vCPU-k használata tűnik a trendnek, és nem a giga sok magos, ám magonként nagyon gyenge szerver, főleg úgy nem, hogy bizonyos mag szám felett már komoly problémák vannak a performanciával is, ha sima SMP-s kernelt használunk.

Amúgy a hírben szó nincs 200 magról, csak kis fogyasztású, ARM alapú gépekről, erre a célra pedig egy 2-4-8 utas virtualizációval megtoldott gép simán ugyanott lehet, és nem kell a emgszokott architektúrától sem eltérni. Persze, lehet, hogy 1db ARM CPU csak a 10%-át fogyasztja egy Xeon-nak, de ha a Xeon-ból 10-nél több ARM erősségű vCPU-t lehet "kihasítani", akkor máris a nagyobb gépnél lesz a teljesítmény előny, könnyen lehet, hogy a fogyasztás is kevesebb lesz (hiába pici az ARM-os gép CPU fogyasztása, ha mondjuk minden vashoz kell egy FC-HBA, egy NIC..., míg a virtualizált szerverbe ezekből elég 1-2db), és akkor még nem beszéltünk arról, hogy akár blade, akár rack mount gépekről beszélünk nem mindegy, hogy mekkora helyet foglalnak.

(#13) dabadab válasza Bluegene (#11) üzenetére


dabadab
(félisten)

"Mi az a IO?"

Input - output. :) Pl. egy adatbázisszerver túl sokat nem számolgat, viszont elvárás az, hogy nagyon gyorsan, nagyon sok adatot tudjon áttúrni. Nincsenek igazán adataim, de erős a gyanúm, hogy elég sok szerverben halálra unják magukat a CPU-k, akkor is, amikor amúgy a szerver teljesen le van terhelve.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#14) Bluegene válasza dabadab (#13) üzenetére


Bluegene
(addikt)

én is vhol olvastam hogy gyakorlartban nem sokkal jobbak a nehalem alapú szerverek a mittommén egymagos optiknál vagy core2-es alapúaknál(sőt P3-P4!)

bizonyos esetekben persze jól jön az erős szerver gép, de egy sima közepes cégnek bőven jó egy gyengébb szerver is az is megcsinálja amit kell, úgyis csak unatkozik nagyrészt:)

max annyi lehet hogy csúcsidőben picit belassulhat(de ez se biztos, attól függ), esetleg, de akiknél számít ez az úgyis van pénze erős szerverre

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.