- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
N-vidi-A
őstag
Szép és jó, csak még mindig drága!
Corsair az mindig is minőségi cuccokat csinált/csinál!
-
menalcas
őstag
Hát a sebessége szó szó , de külsőre az a szálra csiszolt boritás nagyon odavág
Jöhetne már nagyobb-gyorsabb-OLCSÓBB és ugyan olyan szép
-
törölt tag
-
waterman_
aktív tag
húú de nekem estetek

akkor leszögezem: ha ez a cucc a cikkben 25ezer magyar pénz környékén lenne, vennék kettőt is. a legnagyobb álmom, hogy tök csendben legyen az egész gépem, és hogy ne kelljen hűteni a mesterwinyót. de sajnos még túl drága. -
törölt tag
válasz
waterman_
üzenetére
Azért ez az "az éri meg jobban" nem ilyen egyértelmű. Egy érv szól a HDD mellett, hogy fajlagos kapacitás tekintetében jóval olcsóbb. SSD mellett pedig hogy kevesebbet fogyaszt, kevesebb hőt termel és halkabb (néma). S notiba sokaknak elég az a 32 giga is.
Abban igazad van, hogy később, ahogy jönnek a nagyobb / olcsóbb SSD-k, egyre többen fogják majd kiváltani vele a HDD-t. De már most is megfontolásra érdemes alternatíva az SSD.
-
-
törölt tag
válasz
waterman_
üzenetére
20K körül van egy 32 GB-os SSD, a jó és gyors fajtából. Ettől koránt sem fog kétszer annyiba kerülni a legelőször említett noti, viszont tovább bírja az akkuról, halkabb lesz és sokkal gyorsabb.
Aki meg sorozatokat gyűjt, s laptopja van, vegyen mellé egy külső HDD-t, s áldás, békesség.

-
waterman_
aktív tag
per pillanat az ssd - ami még jó minőség is - drága, majdnem hogy luxustermék. egy könnyű notinál, ami szövegszerkesztésre és netezésre van CSAK használva nem jó, ha kétszer annyiba kerül az adathordozó miatt. aztán van a köv kategória, amikor már munkára is használná az ember, ott simán kinövi a 32 gigát. például manapság aki vesz egy használható laptopot, annak nem nagyon kell egy otthoni nagy gép, inkább vesz a laptopba egy 160as winyót. ez a felhasználó is őrjöngene, ha a jó laptopjában kb 15-20 giga lenne az össz rendelkezésre álló tárhely, mivel az átlag felhasználó például elmegy nyáron nyaralni meg két-három szülinap és rögtön meg is telt 1 giga a képekkel. és még ezernyi dolog van amitől kevesebb lehet a hely. egy átlagosan használt laptopról legutóbb 2,3 giga felesleget vakartam le ccleaner-rel..
különben ez a kettő játék csak példa volt. én például szívesen nézek sorozatokat, vagy értelmesebb animét. mindkettő elég hely igényes szórakozás. megint más tészta, ha az otthoni nagy gép mellé egy hordozható notebookról van szó, akkor akár még elég is lehet, de mint mondtam manapság ez a felhasználók igen kis százalékát érinti.
(vagy ott van egyik ismerősöm, mióta megmutattam neki, hogyan kell lementeni a youtube-os flv-ket, azóta lementette a fél youtube-nyi videót) -
waterman_
aktív tag
5 év egy ilyen termékre túl hosszú idő. egy rakás tönkremegy, a gyártók a régiek pótlásába rokkannának bele.. az újabbak majd tovább bírják. ha pedig 5 évig szeretnék, hogy működjön, akkor olyan irreális pénzekbe kerülne, hogy tényleg senki nem venné meg.
más
különben akkor sem vennék 32 gigásat, ha ütnek. mire elég 32 giga manapság? feltelepítem a rendszert, mellé még befér a lapozófájl (mindig elsírom magam, mikor azt átrakják egy winyóra, hogy nehogy baja legyen az ssd-nek), aztán már alig fér fel a wow. vagy a gta4. -
Chaser
legenda
Kiskerben láttam PQI-t bruttó 25k körül 32 gigásat, vagy 30-asat, lesz ez még jobb is, csak minél több gyártó csináljon, és emeljék már fel a rohadt gar időt legalább 5 évre, ha memóriákra mernek ennyit adni meg többet is, erre se ártana, jó lenne ha az új gépemben SSD-n lenne a rendszer, adattárolásra meg jó lenne nekem vinyó még sokáig.
-
orbano
félisten
kinek mi az elfogadható kapacitás. és kinek mi az elfogadható sebesség. nekem egy jófajta ssd sebessége az elfogadható. akkor most dobjam ki a vinyóimat?
notiba 320gb? mi a f*sznak már elnézést. én a 120gb-tal sem tudok mit kezdeni, rakok is bele 32gb-os ssd-t amint megjön... -
Vertigo18
addikt
Viszont minél többen gyártanak SSD-t, az annál elterjedtebb lesz, majd egyre olcsóbb...
-
Azért ez kicsit durván lassú.
-
Egon
nagyúr
Laptopban 250-320GB az elfogadható kapacitás, asztali gépben az 1TB.
Ha sportot űzöl a letöltésből, akkor igen, egyébként nem (vagy legalábbis nem mindenkinek). Nekem special 2 db 320-as vinyó van a gépben, és összesen cca. 200 giga szabad helyem van. Asszony meg - igaz, kompromisszumokkal, de - elfér a 60 GB-os vinyón a notiján (nincs másik gépe). Sztem lassan kap egy dupla akkora vinyót, azzal kompromisszumok nélkül ellesz.
A hírhez: ha lenne 20-25K-ért 200 GB körüli SSD, már dobnám is ki a vinyókat a gépből: inkább vállalnék némi kompromisszumot a használat során a relatív helyszűke következtében, de cserében élvezném az SSD-k azon előnyét, amit - ha jól láttam - még senki sem említett: a CSENDET.
-
-
hardzsi2
aktív tag
Laptopban 250-320GB az elfogadható kapacitás, asztali gépben az 1TB.
Mit kezdjen a user 128GB-al, amit ráadásul kiba drágán vesztegetnek? Hamasoran egy jobb USB-kulcs is tud ennyit, s az legalább hordozható...
-
Scalpel
senior tag
A Saumsung régebbi készleteit ki kell szórni valahogy... hát így
. -
Ősember
őstag
ez nem csak lassu, de még tetü drága is
tipikus... névvel mindent el lehet adni 
-
"hol éri meg ez az SSD?"
1. Rakd bele a 3.5"-os Samsungokat egy notebook 2.5"-os helyere.
2. Iras kozben razd meg oket jo alaposan.Ha ezek utan sem erted, hogy miert jo, akkor kenytelen leszek az alacsonyabb fogyasztasra es a seek-ido hianyara hivatkozni

(Es igen, vannak notebookok SSD-vel, a Lenovo Thinkpad X300 eleve csak azzal kaphato, X200-ban opcio, az Apple Airben szinten stb.)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
pfff...
-
-
tome.jr
addikt
A sok SSD hír között én már azt várnám amikor bejelentik, hogy 40k alá esett be az 1 terrásak ára.

-
Gergő_
őstag
-
orbano
félisten
válasz
Depression
üzenetére
ez mégis hogy jött ki?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére

-
-
orbano
félisten
lehet kapni olcsóbban is SSD-t, egy notivinyóhoz képest majdnem minden SSD gyorsabb, van 64 gigás 155/90mb-os ssd a fórumban 34k-ért, de nagykerben (bárm ost nincs készleten) van 32-es nettó 20, 64-es nettó 35-ért. a mostani überlassú 5400-as, 120gb-os darab helyére kiváló lesz. 20p+ akksiidőt legalább nyerek, nyáron nem fog annyira melegedni az ölemben, ráadásul a sebessége fel fog érni egy asztali konfigéval.
-
venember83
nagyúr
Fél órája kerestem ezt a tegnapi hsz-t, mikor megláttam a hírt, s mikor végre megtaláltam, akkor a Corsair hdd-okhoz kapcsolódó hír témájában mi is szerepel az első hsz-ben? Eh...
Jöjjenek csak az SSD, ebből előbb-utóbb csak verseny lesz, olcsóbb és gyorsabb, valamint tartósabb tárolókkal.
-
bteebi
veterán
Na ja, épp ezt akartam írni én is... Nem rossz ez a 90/70 MB/s, de azért nem is valami combos SSD-eredmény. A duplája már korrektebb lenne, de még akár attól is lehetne valamivel több.
Pláne úgy csúnya ez az eredmény, hogy nem kifejezetten óccsó - akkor már sokkal inkább egy G.Skill SSD...
-
Khan13
senior tag
válasz
Thulcandra
üzenetére
Teljesen változó időtartamot adnak meg HDD-knél is. Ezzel az MTBF adattal csak az a két probléma van, hogy ez ugye két hiba közti átlagos időt jelenti. Ha Te kifogsz egy olyat, ami két naponta lehal, akkor így jártál, 100 másik meg kibír 1000 évet, és máris megvan ez az átlag. A másik probléma meg ugye az, hogy az első meghibásodás bármikor bekövetkezhet, és nem 114 év múlva fog : )
-
P00By
nagyúr
Kicsit le vannak maradva, de majd összeszedik magukat

-
Thulcandra
senior tag
"A várható MTBF élettartamot a gyártó 1 000 000 órára becsüli."
~ 114 év ? Marhajó! Igaz fingom sincs rendes merevlemezeknél mennyi MTBF -et adnak meg, de ezen most megakadt a szemem.
-
E-Maxx
tag
Nekem 4db 1TB-s F1 samum van, semmi raid meg hókuszpókusz, egyikről másikra való írás, 7-8gb-s iso fájlok esetén 74MB/s total commander szerint.
25.000 darabja, 7-8-szor nagyobb tárhely, igaz mozgó alkatrész, melegedik, nagyobb, de vagy 15-ször olcsóbb....És gyorsabb is, hol éri meg ez az SSD?
-
X@b3e
addikt
Jöhet, szeressük a Corsairt

-
Quiksilver
aktív tag
Gondolom a 333$-os ára nem lesz annyi mire a kis hazánkba ide ér

-
.mf
veterán
1.)
2.) és még hozzátehetjük azt is, hogy még oda is elég lassan jutott el a hír -- ugyanis a corsair ssd-je egy jó ideje már kapható néhány boltban, ha jól emlékszem
A belső raid0-sakból ha jól tudom már a második generációnál tart az ocz (mondjuk az első sem rég jelent meg, bár azt más árkategóriába szánták). Azt hinné az ember, hogy az internet korában minden hír még aznap megjelenik itt is, erre milyen lemaradás van... biztos, hogy csak a gázcsapot zárták el, és az internetcsapot nem?

-
szab.tam
nagyúr
kb. 2 hete olvastam erről. ez nem csak terv, hanem nemsokára gyártanak ilyesmit. valami 250 körül fognak olvasni, közelítik a sata 2 határát.
na, megtaláltam: ocz
"Az Apex SSD meghajtók esetében érdekesség, hogy belső RAID 0 rendszert tartalmaznak, amelyhez frissített, átdolgozott vezérlőt társítottak a mérnökök, így az egységek 230 MB/s-os olvasási és akár 160 MB/s-os írási teljesítmény elérésére képesek, ami már igen-igen jónak számít. "
60gb 200usd
120 gb 370usd
250gb 830usdgyakorlatilag a 120 gb-os annyiba fog kerülni dollárban, mint ez a tetű lassú corsaire fontban....
-
mephi666
nagyúr
erre még nem is gondoltam... az tényleg komoly lesz nagyon... belső memória-modulokon megoldják, hogy az adatok hogy tárolódjanak le és úgy párhuzamosítják a műveleteket... azzal tényleg hatalmasat lehet rajta dobni... aztán csak elég lenne letükrözni egy soron a biztonság kedvéért és semmi probléma nem lenne... nem ismerem az ilyen irányú fejlesztéseket, de ez tervbe van véve?
-
szab.tam
nagyúr
az izgalmas az lesz, hogy olyanok jönnek, amiknél valami belső raid megoldás gyorsít. így nincs kitéve az ember a külső raid-be, (főként a raid0-ba), kötésnél jelentkező esetleges kellemetlenségeknek. nálam 1x megmozdult egy sata kábel, és elszállt az egész. adatostól, win-estől.
-
gardener
senior tag
Mintha valami beta verzió lenne csak...
Nah meglátjuk a köv. szériát. -
mephi666
nagyúr
ez szép... tetszenek az olvasási/írási paraméterei... csak az ára nem tetszik... meg az mtbf élettartam sem mond sokat...
ha 3év fölötti garival jönnek majd az ilyen kaliberű ssd-k jóárasítva, esküszöm beruházok egy párba 
-
szab.tam
nagyúr
326 font, 128gb, 70/90 MB/s? ki fogja ezt megvenni?
-
szab.tam
nagyúr
na, így legyen 5-ösöm a lottón.már tegnap du. 16:33-kor megírtam, hogy ez ma lesz itt hír....

megígérem, többször nem hozom fel a témát, de ez most piszokul jól esett, mégha igazságtalan lettem volna, akkor is.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Crimson Desert
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Intel D3-S4610 960GB - Keveset futott - 2,5", SATA3, 5800 TBW - Eladó!
- Eredeti fake/full kamu 1TB SSD + kamu 512GB sd cardel (ajándék)! Oktatás, blog, prezentációs célra!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 850 Pro 250GB Sata SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN7100 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Natural Titanium használt, karcmentes 90% akku 6 hónap garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! ASUS Z790 i9 14900KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB LIAN LI LANCOOL 216R ADATA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Rendkívül informált vagy.
.
,arra az 1-2 évre nagyobb biztonságban érzem ssd-n a rendszerem holmiaim