Hirdetés
- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
abridabri #219 üzenetére
A 2x 140mm előre nem megoldható, mivel van egy BD íróm, és egy dupla helyet foglaló ventilátor vezérlőm, meg az egyik SSD-t is ide raktam, az egyik 5,25" bővítőbe.
Persze, az SSD-t lejjebb tehetem, és akkor 1db 140-es még elférne, de akkor meg az alsó, 230-as ventinek képez újabb akadályt. Így is van ott egy WD Black, aminek szintén nem árt a hűtés.
BD írót meg legfelülre kell helyezni, mivel íráskor jelentős mennyiségű hő képződik. Ha fontos a felfelé szálló meleg levegő törvénye, akkor itt is fontos. -
válasz
#48613632 #218 üzenetére
En igy csinalnam ,ha HafX hazam lenne :
Elol 230mm be + 1 / 2 venti az 5,25 helyen be . Hatul 140mm ki +teton 1db 200mm ki ( A CPU folott kozvetlen ) Az elulso fenti ventihelyet pedig lezarni kartonpapirral /foliaval /hungarocellel stb. Igy front back airflow lesz ,es nem szokik el az elol befujt levego a felso lukakon mielott elerne a cpu hutodet.
2x140mm az 5,25 helyen.
Vagy ha van DVD meghajtod akkor annak a tetejere is elfer 1 venti :
YT -
törölt tag
Na szóval, akkor összegezve.
1-es marad a helyén, az egy 230mm-es, gyárilag oda helyezett venti.
6-os, ahogyan párszor már elmondtam, azt nem tudom megoldani, mert talán a videón is látható, az én oldallapomon, nincs ennek a ventilátornak hely. Ezt elmondtam párszor, de valahogyan mindig elkerüli a figyelmed, azután meg erre építed az egész érvrendszeredet, hogy ott is van egy befúvás.
DE NINCS!!! (bocs, hogy kiemeltem, nem kiabálok veled, csak szeretném nyomatékosítani, hogy legközelebb ne kerülje el a figyelmedet.)
4-es helyén jelenleg is van egy 140-es, ami bentről kifelé dolgozik, úgyhogy marad minden a régiben. (eddig)
Ami a változást illeti, akkor a javaslatod az, hogy az eddigi 2db tetőbefúvásból, a hátsó legyen kifúvás, az elsőt meg kapcsoljam ki.
Rendben
Holnap, ha időben megjönnek az új ramjaim, betesztelem, rendszerbe helyezem őket, és után mérek egy terhelt és idle állapotú hőmérsékletet, a Te buildoddal, és az enyémmel is. -
Puma K
nagyúr
válasz
#48613632 #212 üzenetére
Esetedben ne a légnyomás foglalkoztasson sima levegős hűtésnél és a házhűtésénél.
A légnyomás akkor foglalkoztasson, hogy ha vízhűtést építesz és radiátorra akarsz ventilátort tenni.Főleg ne a légnyomás foglalkoztasson egy olyan doboznál (számítógépház) amit amúgy nem is tudsz tökéletesen légmentesen lezárni... tehát úgy is szökni fog a levegő arra amerre tud.
Ha csak nem duct tape-el leragasztod minden nyílását-illesztését kivéve a ventilátorokét... hanem az foglalkoztasson, hogy a gépházon belül a benne lévő komponensek által felmelegített levegőt bentről kifelé mozgasd a lehető leggyorsabban és legkisebb energiabefektetéssel. Amit úgy érsz el a legegyszerűbben, hogy alulról felfelé irányítod.
Látod egy újabb fórumtag aki olvassa az előzményeket és ő is azt írja, hogy a fentiek bentről kifelé dolgozzanak.
Hidd el ezek a 200 és ettől nagyobb ventilátorok tudnak annyi levegőt megmozgatni (házszellőztetésnél a ventilátorok m³/h értéke számít), hogy az a 230-mas ott a ház elejében és a gépház oldalán lévő ahová én tennék egy ventilátort megfelelő mennyiségű hűs levegőt tolnak befelé a hardvereknek.
A VGA kártya és a CPU hűtő meg amit széthány (és az adattároló(k), alaplap, RAM-ok, stb-stb) gépházon belül azt a ház tetejében lévők szívják kifelé ha már úgy is arra áramlik a meleg levegő és ide is 200-as ventilátorokat tennék. De akár elég is lehet csak 1 az alaplap feletti részen.
A CPU magasságában a ház hátuljába szintén mehet egy 140-es ventilátor.
De az általad korábban linkelt kép alapján is leírom, hogy a(z):
- 1 és 6 -os helyre tennék akkora ventilátort amekkorát csak lehet úgy hogy kintről befelé mozgassák a levegőt
- 4-es helyre mehet egy 140-es ami bentről kifelé dolgozik
- és fentre csak a 3-mas helyre tennék ventilátort ami bentről kifelé mozgatja a levegőtAkár a meglévőkkel is tudsz variálni és így venned sem kell új ventilátorokat.
De ha arra kerülne a sor akkor itt kérdezz: Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGAÉn a magam részéről a házamhoz járó 3db 200-as ventilátort lecseréltem, mert nekem ezek hangosak voltak.
Fentre, az alaplap feletti részre vettem egy Noctua NF-A20 PWM ventilátort ami tökéletesen teszi a dolgát mindezt halkan. El is gondolkodtam hogy még beszerzek 2db-ot a ház elejébe egymás fölé, amik extrába tolják a levegőt a ház elejében lévő radiátorra és a szendvicsben lévő ventilátorokra.
Gépházat nem kell cserélni, mert jó az ami most van csak ventilátorokkal kell megtámogatni.
-
mihione
őstag
válasz
#48613632 #215 üzenetére
Igen,kozben neztem hogy is van ez a haz pontosan,de amit elsonek irtam eletkepes megoldasnak tunt kepek alapjan is,foleg hogy az egesz teton ott a ket venti vegig igy nem viheti el a szello a bordarol a meleget zartabb reszre.
Nalam mindig megy jatek kozben az afterburneres riva tunner monitorozas celjabol,igy fejbol tudtam melyik jateknal kb mi az atlag hofok gpu,cpu teren.De jatek utan meg raszoktam nezni max ertekekre is,igy konnyen eszreveheto a megszokottol eltero szam.
-
törölt tag
Na, ez nem rossz ötlet. Egy próbát mindenképpen megérdemel. Holnap jönnek a 3600-as ramjaim, majd letesztelem őket.
Ugyan vannak kétségeim a processzor ilyen téren történő hűtésével kapcsolatban, de egy próbát mindenképp megér.Kérdés a Te rendszereddel kapcsolatban.
Miből állapítottad meg, vagy hogyan mérted a különbségeket, a két hűtési irány között?szerk:
#214-re
Az első venti teljesen felejtős cpu hűtés ügyében. Néztem a gőzteszttel, teljesen a VGA alá dolgozik. -
mihione
őstag
válasz
#48613632 #212 üzenetére
En is csatlakoznek a temahoz,picit mas hardverekkel es mas hutessel de szerintem hasznos.
Nekem egy s340 hazam van (elolap le lett cserelve nyitott foliazott plexire) amin kiserleteztem mivel eredeti felallasban ugye csak elolre lehet 240-es radit tenni,igy eloszor az lett az intake hatul,fent meg az out.Aztan gondoltam nem olyan nyero ez igy hogy a meleget fujatom be a hazba mi lenne ha megforditanam az egeszet,hatul es fent be, elol a radin keresztul ki.Elmeletben jol hangzik am gyakorlatban merhetoen rosszabbak lettek a hofokok,proci es gpu tekinteteben egyarant.Szerintem neked azt kene kiprobalni hogy fent mindenkeppen kifele vigye a levegot,a hatso fujja be es hogy ne dolgozzon ellenkezoleg a tornyon levovel azt is forditsd meg.
-
törölt tag
Értem.
Hát, pedig a kardinális kérdés pont a mit/hova/merre, mivel gyakorlatilag az összes ventilátorhely fel van használva.
Ezeket a ventiket, egy 5 csatornás NZXT fan kontroller vezérli, szám szerint 3-at, valamint a CPU hűtőn, és a ház hátulján lévőt (ami a hátsó venti a CPU hűtőn, csak a ház hátulján nagyobb szolgálatot, tesz, meg amúgy sem fér fel) az alaplapi vezérlőre bíztam.
Most megtehetem, hogy a két felső irányt megfordítom, de akkor az összes levegőt befelé az első 23-as venti fogja szolgáltatni.
Ha ezt kifelé megpróbálom kirántani a két, tetőn elhelyezett 20-assal, plusz a szabályzott hátsó 12-essel, akkor egészen biztosan légszegény lesz a környezet, és csökken a hűtés hatásfoka, az alacsonyabb nyomás miatt.
Az megoldás lehet, hogy az első ventit kipörgetem 800-ig, de még így sem biztos, hogy elég lenne, de zajos biztosan. Tudom, mert ezt már próbáltam.
Esetleg még, a hátul lévő ventit is megfordíthatom, de szerintem ez megint rontana a helyzeten, mivel ellenáramot tolna a hűtőbordákon keresztül áramló levegőnek, így az nem tudna időben kijutni a bordák közül, és csökkenne a hatásfoka.Látod, ezért kértem, hogy akkor arra vonatkozóan adj tanácsot, hogyan helyezzem el a ventiket, a lehetőségekhez képest, mert szerintem, bármennyire is furcsán hangzik, ez a létező legjobb kialakítás, jelen körülmények között.
Ha mutatsz nekem egy jobbat, én szívesen kipróbálom, és megnézzük, hogy mennyire lesz jó, az adott konfigban.Ja, igen!Házat sem szeretnék cseréni. Először is, full tower kellene, mert ebben van elég hely a szereléshez, plusz elegendő levegő a hűtéshez.
Másfelől, az NZXT kontroller, és a BD író, összesen 3db 5.25-ös helyet foglalnak. Egyikről sem mondanék le szívesen.
Ezzel szemben, a mai házak jelentős többségében, már egyáltalán nincs 5.25-ös bővítési lehetőség, nem hogy három is.
Elvétve akad egy, illetve két helyes, na de három?
Ami esetleg szóba jöhetne, és az ár is megfelelne, az a Corsair valamelyik Obsidian háza, de egyelőre nincs pénzem ilyesmire.
Ez a hardvervásárlás is azért úszott be, mert hirtelen meghalt a korábbi konfigom. -
Puma K
nagyúr
válasz
#48613632 #209 üzenetére
Nem én "erőltetem".
Ez nem elmélet. Ez a több éves gyakorlat és kitaposott út.Ez a gyakorlat amit minden házgyártó javasol alapból álló háznál és így is szereli előre a számítógépházakba a ventilátorokat és minden számítógép építő így építi az adott gépeket ahol álló házat használnak.
A számítógépházakban régen a táp felül helyezkedett el.
Pont ezért, hogy a házban megrekedt meleg levegőt kivigye a házból, és a CPU ne saját magát melegítse szét az alaplapi VRM-el és a VGA-val együtt. Mert akkoriban még nem volt olyan kialakításuk a házaknak. Meg egyáltalán szellőzés sem nagyon volt. Csak a fent elhelyezkedő táp egymagában mozgatta kifelé a levegőt házon kívülre.
Ez azt eredményezte, hogy volt, hogy a tápban lévő ventilátor adott esetben üvöltött terhelés közben, mert nem csak a táp felől érkező meleget kellett elszállítania, hanem még az alulról jövőt is amit az alatta lévő komponensek termeltek és hánytak szét gépházon belül, vagy csak álltak volna benne aktív hűtés nélkül és a táp biztosított némi légmozgást.
Ezen variáltak az idők során, és alulra tették a házakban a tápot.
Hogy azoknak csak a táp kis dobozán belül keletkezett hőt kelljen megmozgatniuk.Amelyik számítógépháznak nincs a tetején szellőzőrostély vagy nincs is hely ventilátornak, csak hátul a CPU magasságában, azokba erősen felejtős építeni adott energiaigénnyel rendelkező komponensekből álló gépet, mert azok nem csak teljesítményt adnak le hanem fűtenek is terhelés során.
Így ez esetben erősen ajánlott olyan házat venni ami szellős, és ezt ajánlott segíteni ventilátorokkal hogy hűtés is legyen ne csak természetes szellőzés.
Ha megnézel egy véletlenszerűen kiválasztott videót, topikot vagy bármit a neten akkor ezt a kiépítést alkalmazzák és használják. Nem hiába. Nem ok nélkül.
Nálad annyi lenne a lényeg, hogy megfordítod a fenti ventilátorokat, és még megtámogatod a házat plusz ventilátorokkal ahol még van hely.
Ha sok a ventilátor, de nincs elég szabad csatlakozó, akkor egy e-bay-ről rendelhető 10 ágú ventilátorszabályzót javasolok amiből van 3 és 4 pin-es illetve SATA és molex csatlakozós.
A ventilátoros mit hova merre kérdésre később írok, de már nagyon csavarni nem akarom a témát.
Úgy is a te géped te használod, csak sokad magammal szembeötlött az, hogy érdemes lenne máshogy megoldani a gépház szellőztetését. -
lovas001
aktív tag
válasz
#48613632 #209 üzenetére
Elnézést hogy beledumálok az eszmecserétekbe. Szerintem a legegyszerűbb és olcsóbb is ,ha az elméletet és gyakorlatot összehozzátok. Annyival megoldható a kérdés ,hogy most mérsz egy hőmérsékletet játék vagy tesztek után, alaplap proci, vga téren , majd megfordítod a 2 ventit felül, és mérsz hasonló környezeti és szoftveres környezetbe egy másikat. Az eredmény megmondja ,hogy igazad van, nincs igazad vagy esetedben teljesen mindegy esetleg.
Zajszint mérése gondolom kicsit nehézkesebb de mivel te hallgatod így azt a részt a te füledre hagyjuk .
-
törölt tag
"Nem kioktatni akarlak, és lehet a stílusom sem a legjobb a tálaláson felül, de én is mint a többiek segíteni akarnék ha elfogadod a javaslatokat."
Semmi gáz nincs a stílusoddal, és én is el tudom ereszteni magam, ha arról van szó. Szóval, mindketten felnőttek vagyunk, és meg tudjuk védeni magunkat is, és az álláspontunkat is.
Durva személyeskedésbe nyilván ne menjünk, de amúgy támogatom, hogy mindketten kerüljük a felesleges sallangokat, és a zacsimarkolászós udvariassági köröket.Na, a másik, ami kezd bennem körvonalazódni.
Szerintem, Te az elméletet erőlteted, és ebben igazad is van.
Én meg a lehetőségekből próbáltam kihozni a maximumot, illetve ami még ár/érték arányban belefér, az mellett, hogy elfogadom az érveidet is.Most pl akkor Te hogyan raknád össze ezt a rendszert? Ventiket vehetsz bele, nyilván ami belefér, de mondjuk nem szeretnék vizesblokkot a kártyámra, és magát a kártyát sem szeretném bloweresre cserélni, ha már megvan. Ezek jelentős módosítások, és árban sem két fillér. Ráadásul, a meglévő rendszerem hatékonysága sem indokolja a váltást.
Oldalventillátorom sincs.Nos, ezek tudatában, érdekelne akkor, hogy Te hogyan oldanád meg a kérdést. Mi fújna be, mi szívna, melyik ventit cserélnéd nagyobbra/kisebbre, és milyen hangos lenne ez az egész a végén?
-
Puma K
nagyúr
válasz
#48613632 #207 üzenetére
Az a gond, hogy ez hasonló rossz elgondolás vagy valaki dezinformált mint a 2db RAM modult melyik foglalatba kell rakni az alaplap esetén. A gyakorlatban működik persze, de nem úgy ahogy kéne avagy nem megfelelően.
Nem csak én említettem, hogy nem jók az irányok a fenti ventilátoroknál:
""felülről 2x 200mm fentik fújnak be"
Baromi okos dolog a felfelé szálló meleg levegőt visszakényszeríteni a ház belseje felé (a porról nem is beszélve)."Itt is volt ebben a topikban téma: [link]
Valamint ha megnézel bármely számítógépház gyártó oldalát akkor mindegyiknél az van, hogy a ház aljában lévő ventilátorok befelé szívnak, a fentiek pedig a házból kifelé. Darabszámtól függetlenül.
A neten található javaslatok (weboldalakon, fórumokon és videókban) is mind azt írják-mutatják amit ventilátor állással kapcsolatban tesznek fel az emberek, hogy alulról felfelé mozgasd a levegőt:
A felmelegedett levegő mozgását segíted azzal hogy felfelé hajtod így gyorsabban távozik a gépház belsejéből, ergo jobb lesz a belső hőmérséklet és minden komponens hőmérséklete. Valamint a ventilátoroknak sem kell akkora fordulatszámon járniuk.
Meg kell támogatni a számítógépházat és a benne lévő hardvereket hűtés szempontjából kellő mennyiségű és fajtájú ventilátorral. Persze a levegőztetés is fontos amit te csinálsz, de nem jó helyen van ennek a megoldása.
Gondolom nem okoz gondot a nem rég vásárolt hardverek birtokában, hogy néhány megfelelő ventilátort is beszerezz.
Vélhetően tapasztalat hiányában gondolod, hogy a blower+AIO VGA hűtők hangosan.
Minden ventilátor adott fordulatszámtól lesz hallható.
Ez alól nem kivétel a blower-es megoldás sem.Tehát az hogy állandóan forog adott halk fordulatszám-tartományban a ventilátor, az csak a VGA kártya minden komponensének jó, mert a hűtőbordákon keresztül tolja kifelé a gépházból a meleg levegőt egy adott irányba. Az AIO rész meg hűti a GPU-t vagy jobb esetben a GPU-t és a VRAM-ot is.
Sokkal halkabb egy ilyen hűtési megoldás és nem mellesleg hatékonyabb mint bármelyik 2-3 slot-ot foglaló féltégla megoldás. Azok csak a gépházban hányják szét a hőt így melegítve az alaplap adott részet, az M.2-es SSD-ket ha a VGA közelében van/vannak, a CPU-t, a RAM-okat, és az alaplap VRM részét.
Nem kioktatni akarlak, és lehet a stílusom sem a legjobb a tálaláson felül, de én is mint a többiek segíteni akarnék ha elfogadod a javaslatokat.
A ventilátorok között is van többféle kialakítású és fajtájú. Így azokból sem mindegy milyet vesz az ember.
-
törölt tag
Az a baj az általad felvázoltakkal, hogy nagyon elméleti szinten közelíti meg a problémát, és kihagysz a képletből egy csomó tényezőt.
Egyfelől, a levegő arra mozog, amerre mozgatjuk, nem pedig arra, amerre ő akar. Természetesen, ha hagyjuk, hogy tegye a dolgát, akkor igazad van, és a meleg levegő felfelé megy, de ezért vannak a ventilátorok, hogy a megfelelő irányba tereljük. Pl akár a meleg levegőt lefelé, ahogyan a mennyezeti ventilátorok télen működnek. Te magad mondtad, hogy van ilyen üzemmód rajta.
Nem beszélve arról, hogy rengeteg házon nincs is felül elszívási lehetőség. Akkor abban bennreked a meleg levegő?A gyári képen valóban felfelé távozik a meleg levegő, de ahogyan mondtam is, abban a rendszerben van egy oldalventilátor, ami tudja pótolni a hűvös levegő utánpótlását. Nekem ez hiányzik, helyette sima plexi oldallemez van.
A szimpla egy darab front venti, nem tud annyi levegőt bepumpálni, hogy két ventivel a tetőn kiszippantsam, vákumot meg nem szeretnék a házba.
Azt sem szeretném, ha a ventik, az alapjárat fölött járnának, mert zajosak lesznek, és azt kerülöm.Ráadásul, a front venti, elsősorban a HDD-ket hűti, valamint a VGA alá dolgozik.
A fent lévő első és hátsó venti szolgáltatja a friss levegőt a CPU felé.A vízhűtés + bloweres kari kombó tényleg jó lenne, de drága és felesleges számomra, plusz a bloweres karikat nem is csípem. Zajosak, és nehéz eladni őket, vagy jóval ár alatt mennek el. Bár lehet, hogy vízzel kombinálva nem lenne zajos, ezt még nem próbáltam.
Csináltam egy kis videót, hogy lásd, nem annyira vészes ez a fentről befúvás, és simán kirántja a hátsó venti a használt levegőt, pedig jelenleg csak idleben pörög.
Terhelés alatt pedig csak a CPU hűtők pörögnek fel, a befúvás változatlan marad. Természetesen, a hátsó ventit is a CPU szabályozza, mivel az a Brocken 2. vetilátora. -
Bélaaaa
őstag
Nekem egy CM Silent Pro Goldom van (Link).
Itt azt írják, hogy: "A 20+4 tűs főtápcsatlakozó ötven, a 4+4 tűs kiegészítő még tíz centiméterrel hosszabb vezetékeken lóg, így még nagyobb, alsó tápos házban sem lesz szükségünk hosszabbítóra."
Namost alig tudtam annó elrejteni a megmaradt tápkábelt, mert olyan hosszú az az 50 cm, hogy csak na...
-
varmi2
nagyúr
Oké, ezt tudom. De előre kell tudnom, mert ha már itt lesz, akkor ne ezen múljon, az átköltözés. Sajnos kis városban lakom, bár van számtech. bolt, de semmire való, mindent inkább netről rendelek, és ha szükségem lenne rá, ne akkor keljen rendelni, de feleslegesen se akarok pénz kilökni rá.
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
Lehet hamarosan hozzá jutok egy ilyen remek háznak. De van egy kis gond, nekem az alaplapi 24-es csati 44 cm hosszú, elég lesz neki?
-
eszakas
őstag
Hali!
Cooler Master HAF 912 plus lába kitört, van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, mivel lehetne helyettesíteni?
-
Bélaaaa
őstag
Nagyon leült ez a topik...
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Milyen sűrű porszűrők vannak a befújó ventik előtt?
A táp alá adnak porszűrőt? Eddigit tesztekben nem láttam sehol, de a 690IIA-hoz adnak, pedig az egy olcsó ház ehhez képest. -
peterm711
aktív tag
Üdv! Teganap sikerült beszereznem egy HAF-X házat. Az lenne a kérdésem, hogy a ventiket molex-el kell csatlakoztatni a táphoz? Mert vannak az alaplapon is venti konnektorok, csak nem tudom, hogy rá merjem e kötni őket. Bocs a láma kérdésért, ez az első normális házam, amiben több légkavaró is van.
-
Cicero
őstag
Lementettem a képet, csak a csaj miatt. Forever alone.
-
sestertius
őstag
Passzív Thermalright HR-02-vel.
-
sestertius
őstag
A közbenső - változtatások közötti - értékeket csak úgy vedd figyelembe, ha "relatív" optimális. azonos külső hőmérsékletek vannak, különben nem fogod tudni, melyik a legjobb megoldás...
Nálam, ha kinyitom a szoba ajtót, szinte azonnal változnak /egy-két perc/ a hőmérsékletek. Ha kinyitom az ablakot, szintén... ezért is nem szoktam egy-két fokkal variálni, mert bizonytalan annak valódisága. -
Mukorka
addikt
Hi!
Véleményem szerint nem jó így: a meleg levegő felfelé száll ezért van felül meg hátul kimenő áramlat. oldalról hűti, elölről szintén( ide jön jól a vinyóhoz szerelhető 12cm venti ami a kártyákat fújja). Sztem felül csak kifelé menjen pláne hogy érdekes légáramlat lenne egy ki és egy be fenti működés esetén.
-
szepsy
senior tag
Tettem be egy + ventit fentre.
Véleményetek szerint, hogy lenne célszerű elrendezni?(szív/fúj)
Szvsz jó ,hogy a 2. befele fúj, mert az 1. azért felfogja HDD tartó.(szvsz)Lehet az odalsó 4.-nek kifele kellene szívnia?
Fentről (2.) jön a friss, abból kap a cpu hűtő is, lentebb a VGA is, aztán meg szívja a meleget.(4.)
Más vganál könnyebb, mert el van takarva a borda, de ez a 480 fűt befele rendesen :S -
Mukorka
addikt
Hát majd kiderül, köszi a választ.
-
szepsy
senior tag
-
Mukorka
addikt
Hello!
Tudja valaki hogy előlre befér-e 20cm-es a 23cm-es helyére?
Csavaros , stabil rögzítés szempontjából kérdezem, méretben nyilván odafér.Köszönöm ha tudtok segíteni.
Üdv
-
gera021
aktív tag
sziasztok,
vettem egy haf x házat, vettem bele ventilátorokat, (természetesen cm gyári-akat amik kellenek bele), problémám h a 8cm-es ventit amit rárökziket a vgra nem tudom becsuztatni ahogy a képen mutatja a kiskönyv, nem értem h h kell, vki tud segiteni?
-
sestertius
őstag
Ami jó, hogy tényleg sok minden kapható, de a posta vajon...?
Szerintem össze kell dugni a fejeket - pl. hirdetésbe feladni -, és aki rendelni akar /sokan érdeklődtek anno a HAF 922 tulajok közül pl.: plexi oldalak után/, össze kell szedni, hogy egy posta költséggel megússzátok. Talán így lehet valamelyest csökkenteni a végösszeget... -
szepsy
senior tag
válasz
sestertius #169 üzenetére
Nagy nehezen rátaláltam, de miért nem lehet ilyet mo-on is, ha valami galyra megy ki tudd cserélni.
Mint nekem most a plexin van egy horzsolás sajnos, lenne boltba még 3000-is adnék érte.
A filtert máshol néztem , X-hez vagy 5 fajta, 69 dollárért :S
-
szepsy
senior tag
Találtam szűrőket is, durva, 69 dollár?!
-
szepsy
senior tag
Hali.
Találtam egy jó kis oldalt, ahol alkatrészeket lehet venni HAF-okhoz, nekem full plexis oldal ablak kellene :S
Szerintetek ez jó HAF-X-re?
Egyszer egy ilyen képet belinkeltem. -
szepsy
senior tag
Hali.
Plusz egy ventit amit bele lehet tenni (HAF X-be) fentre, hol lehet kapni?
Viszonylag olcsó postával vagy futárral. -
szepsy
senior tag
válasz
sestertius #162 üzenetére
Lefele fordítva jóval hangosabb.
Szabályzó jó, mondjuk csinál néha olyat, pl most is hogy jelzi a fordulatot, de az alatta lévő csík nem látszik,
Használtan vettem, nem tudom ez hiba e:S
Újat akartam, érdeklődtem e felől és írt egy ftárshogy van neki 12e -ért még a fólia is rajta volt. -
szepsy
senior tag
válasz
sestertius #160 üzenetére
Nem tudom eldönteni :S
Most lefele van, de így mintha hangosabb lenne.
Felfele meg nagyon jól néz ki, a ledes venti. -
-
szepsy
senior tag
válasz
sestertius #157 üzenetére
Imádok szerelni
-
szepsy
senior tag
Megjött az X.
Állat
Nagyon durván néz ki élőben -
szepsy
senior tag
válasz
sestertius #154 üzenetére
Zsííír XD
Ma nem jött
-
szepsy
senior tag
Ma vagy holnap jön az X, alig várom
Amit a dobozba adnak, ilyen rácsos valami a vga-ra, az micsoda lenne?
Tartja a kártyát? -
axwel18
senior tag
Ezek a HAF-ok nagyon bejövős házak, csak az áruk nem bejövős
-
JustCouse
csendes tag
Kifejezetten csinos!
-
Himym
senior tag
Heh ahoz képest, hogy mindeki azt mondja a Corsair Obsidian 800dben nincs légmozgás a kevés venti miatt. . . Ahoz képest ez a ház 10 fok különbségeket hozott két tenyérlapáttal
De, jó ház nagyon. -
oxox
addikt
szep de ennyit nem adnek erte
-
Indy69
aktív tag
-
lizRRR
őstag
válasz
sestertius #138 üzenetére
Igen.. sajnos ez a baj.. hogy már manapság senkinek nincs házra 50 k-ja.
-
sestertius
őstag
Sajnos vagy nem sajnos, de egyre több gyártó hoz ki hasonló árkategóriájú házakat - nem azt mondom, hogy ez lesz az alap, de nem egyedi már egy házért ez a "horror" ár...
-
Isee
senior tag
válasz
rayoliviero #135 üzenetére
Osztom véleményed, ennyiért inkább zalmit vennék
-
Gyufaaa
veterán
Szemre való darab! Mint a 932 is!
Brutál "kényelmes" lehet. -
rayoliviero
veterán
Nem tetszik a ház, az ára pedig főleg nem.
-
sestertius
őstag
válasz
MPowerPH #130 üzenetére
Tudom én, mire gondoltál.. én sem így kalkuláltam, csak az ajánlat idővel változott:
- Corsair H70-el együtt
- ajándék ventivel együtt
- plusz 20-as ventivel együtt
- sata rack-al stb.. csak vegyem meg.Így lett a vétel, mindennel együtt.
Az oldalsó venti jól hűt, de terelővel csak vga hűtésére lehet használni. Terelő nélkül kicsit - gondolom - jobban szétdobja a levegőt, de nagy északi híd hűtésre nem biztos, hogy alkalmas - alapból igazából a vga-ra van pozicionálva.
Mint ahogy a vga elé rögzíthető terelő is - na ez viszont az olvasottakkal ellentétben szerintem jó dolog, a vga hőmérsékletének változása nyilvánvaló volt nálam. Egy Noctua NP-12 nyomja benne a levegőt, és sokat számít!
Viszont a tesztből tudtam meg, hogy a nagy ATI-nál már nem lehet felrakni...hm. -
Tidus
addikt
Ezt a házat nem nézegetni kell hanem birtokolni, aztán akkor lehet rájönni hogy egy komoly termék tulajdonosa vagy.
Nálam 942 Haf-X van és amióta ez van nem nézgetem az újonan kiadott házak paramétereit, mivel tudom hogy valamelyik szegmensük biztos gyengébb.
Bár nálam azért lett befutó mert XL-ATX-es alaplapom van, és ezt az extrát nem sok ház tudja. Hát persze a HAF-X ezt is tudja. -
S*Tom*
aktív tag
válasz
sestertius #129 üzenetére
Az oldallapi venti a kép szerint nem sokat hűt az alaplapon, vagy a VGA-hoz kapott terelőket kiszedve mozgat ott is levegőt? Hasonló a konfigom és ezen a házon is gondolkodom, az északi híd jó hűtése nekem nagyon fontos lenne.
-
MPowerPH
félisten
válasz
sestertius #129 üzenetére
Akkor értetted mire gondoltam.
Én még azért hiányosabb állapotában láttam.
Egyébként annyiért nagyon jó vétel volt.
-
sestertius
őstag
válasz
MPowerPH #128 üzenetére
Azóta is szerzem be a csavarokat és egyéb tartozékokat...
De szerencsére kezd össze állni, lassan elégedett lehetek!
Próba képen minden bele dobálva ilyen.
Aztán majd kiszedem, ami nem kell.... -
MPowerPH
félisten
válasz
sestertius #127 üzenetére
Én előtted majdnem megvettem Vasiltól, de aztán egyéb okok miatt nem kockáztattam be.
Nem volt nekem tiszta ez az egész.
-
sestertius
őstag
válasz
MPowerPH #122 üzenetére
Egy határig megéri, aztán már...
Nekem nincs "igazi" viszonyítási alapom, mert 922 volt előtte, hiába a 922 utódjaként tartják számon, igazán a 932-höz mérhető - szerintem.
Nagy üzletelés és egyezkedés tárgya volt Vaszil76 kollégával, amikor vettem, de szerintem nem fogom megbánni. A 922-höz képest sokkal többet "tud", a 932-nél már annyival véleményem szerint nem... -
TTomax
félisten
Most nézegetem,honnan szedtétek az 50ezres árat?Ennyi otthon?Mert amúgy 40 a reális ára...és annyi is lesz otthon is...
-
TTomax
félisten
válasz
Los Angeles #99 üzenetére
A dokkot ki lehet venni,nekem sincs benn a víz miatt 4csavar tartja!
-
zolyee
tag
Szép huzatos házikó, elfogadnám!
-
RiddleR
aktív tag
Ha az utolsó képen látható szerelőkészeltet adják hozzá, akkor megyek veszek 3-mat.
Amúgy nekem épp ez a választottam a régi ház helyére, mert feltétel volt nálam az USB 3.0 előlapi csati, beszerelhető legyen egy tripla vagy legrosszabb esetben egy dupla radi a belső részbe, valamint megfelelően modern kábelelvezetés és rekeszelés legyen.
Ja és legalább meglegyen a 600mm magasság, mert az alatt nem is torony a torony.Így igazából szinte ez az egyetlen választás.
Úgyhogy én köszönöm a cikket, jó volt magyarul is olvasni erről. -
MPowerPH
félisten
válasz
Dj Dekko! #121 üzenetére
No igen.
HAF X-ben van pár olyan extra, ami többet nyújt, de ez inkább praktikum. Ami tetszik, hogy támogatja az XL-ATX lapokat, van SSD rack, és a vízhűtést még jobban meg lehet oldani benne. Egyébként csak annyi, hogy fekete belül, és kicsit elegánsabban lehet a kábeleket elhelyezni benne.
Ezért elkérnek +10k-t. El lehet dönteni, megéri e. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
MPowerPH #120 üzenetére
Ki más tudhatná ezt jobban mint a BMW*nick neves kolega!
Persze, vannak nagyon jó ALU házak is... nekem is tetszenek, csak azért több mint félhavi fizetésem csak egy gépházért kicsit sokallom, már nekem ez az 50 ezres is elég meredek lenne, és semmivel se tud többet a HAF 932 es háznál ahogy nézegettem...
Nekem bőven elég a HAF 932... a HAF X inkább a sorozat csúcsa így ez miatt van kissé felárazva...
Mint a GTX 580.... gyors is, jó is, drága is... -
MPowerPH
félisten
válasz
Beast007 #119 üzenetére
Egyetértek, tényleg túl van árazva. Félreértés ne essék, én nem a ház mellett kardoskodok, csak azt jegyeztem meg, hogy hűtésben az élen járnak a CM házak. Ebben a HAF-ban van sok +praktikus kiegészítő is, ami mondjuk engem nem hat meg. Számomra sem indokolt ez a magas vételár. Anno a CM-nek voltak olyan házai ebben az árkategóriában, ahol nem volt műanyag. Corsair drága, a márkanevet meg kell fizetni.
-
Beast007
aktív tag
válasz
MPowerPH #112 üzenetére
Pl.így ahogy itt is láthatod:
http://www.youtube.com/watch?v=TdzuJ7qoUfc&feature=related , http://www.youtube.com/watch?v=Vfa2FeVcCUw&feature=related
De nem ez a 2 videó van ahol 1 phantom -ban vizes rendszer van, és simán elfér..
Ezért irtam az előbb , hogy a HAF X kicsit drágább mint kellene. Az más kérdés , hogy valószínűleg 1 olyan rendszerrel mint a videón van, ESETLEG a HAF X , pár fokkal hűvösebb lenne (sztem max 4-5C) , de megér ez ennyivel többet?
Amúgy látom még mindig a műanyagon vagy fennakadva a normális gyártóknak is az ilyen kategóriás házaikon 55-65k-ért műanyag a külső borítás nagy része , ha full alut akarsz ilyen tudással az 100k körül indul , pl. corsair Obsidian 800D (bár sztem ez is irreálisan drága), de az előbb említett 2 gyártónak is van 1-2 csinos háza. (SST, LL)
Helykínálat: Igen több hely van benne miután kiveszed a 2 műanyag cuccot a házból, de ezek is + ok lennének a házban amiért ugye + pénzt fizetsz. (PH-s ismertetőből én úgy vélem , hogy teljesen fölöslegesek...) -
MPowerPH
félisten
válasz
Dj Dekko! #115 üzenetére
Hogy melyik háznál jobb ez? Nekem azért vannak igényeim, egy 50k-s házon már nem tudom elviselni a sok-sok műanyagot, főleg ha még giccses is. Én csak a 932-es HAF -hoz tudok viszonyítani, annál mind a Cosmos S, mind a Stacker 830-as sorozta többet nyújt hűtés terén, és ezek saját tapasztalatok.
(igaz csak 2-4C maximum, cserébe nincs műanyag és giccsparádé)
Neon-t nem rakok bele, nálam a hűtés a lényeg, és nem a ventik száma és azok mérete számít, hanem az elhelyezésük. Kevés az olyan ház, ahol 2db nyíl egyenes légcsatornát lehet kialakítani a procinak és a VGA-nak.
HAF-ban alapból az alsó venti tök értelmetlen, nem a VGA-ra megy a levegő egyiknél sem, hanem alá. Így maga a nyákot nem hűti, max a ventije tudja behúzni a hideget. A Nyák a 830-asban 6C-vel volt hidegebb, mint a HAF-ban, CF rendszerben persze. Amit Te mondasz, az pont szöges ellentét. Pont túl van csicsázva, sok műanyag kilógás, ennél nehezebb giccsesebbet készíteni. -
Gaben01
őstag
válasz
Dj Dekko! #115 üzenetére
Én azért azt mondom,hogy egy 15K-nál drágább ház esetén már nem elég a jó szellőzés,belső kialakítás,hanem a külső is számít.És itt nem a csilli-villi marhaságokra gondolok.50K-ért már elvárja az ember,hogy ne műanyag legyen,hogy esztétikailag is szép legyen.De ez az én egyéni véleményem,szerencsére nem vagyunk egyformák,mindenkinek más tetszik.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
MPowerPH #109 üzenetére
A külső tartó részek műanyagok, az egész gépház lemez... nagyon masszív. Jobb mint az említett házad mind méretben mind hűtési rendszerben...
igaz 15-16 kiló üresen...
NEM MŰANYAG!
Szerintem házat nem épp külsőre kell venni... elég a zord fekete külső úgy se az számít hanem ami benne van... Buta ember aki külsőre vesz házat..plexi neon csili vili...csak tudás semmi. -
Gaben01
őstag
válasz
MPowerPH #106 üzenetére
Ahogy írtam is,szellőzésben ennyi pénzért nem veszik fel a versenyt az LL házak.Egyáltalán nem rossz a szellőzésük,igényes kinézetűek és nagyon jó a szerelhetőségük.Egy CF rendszerhez ebben az árkategóriában nem fogsz ideális LL házat találni,sajnos kicsit túlárazottak,cserébe nem minden második adatlapról köszön vissza.
Viszont ajánlanék a figyelmedbe egy gyönyörű házat,kifejezetten vízhez: [link] ha megint vizes mókára adnám a fejem,nem gondolkodnék rajta egy pillanatig se.
Vagy esetleg egy Corsair Graphite 600T? [link] -
MPowerPH
félisten
válasz
Beast007 #110 üzenetére
És abba hova rakhatom a vizet? Mert a radit nem igazán tudom benne elképzelni. Márpedig ilyen árkategóriában ugye ez alap követelmény lenne. Javíts ki ha tévedek.
Azért ez a HAF az nzxt Phantom -nál kicsit ütősebb.
Nézd csak meg a helykínálatot.
capulet75: Ne is mond, majdnem lehetetlen.
-
Beast007
aktív tag
válasz
MPowerPH #106 üzenetére
Ne a P180- at nézd , ennyi pénzért amit elkérnek a CM HAF X-ért kapsz 1 Antec - Twelve Hundred -et , majd 1 10esel olcsóbban meg 1 nzxt Phantom -ot vehetsz , szerintem a HAF X 40-45K körül lenne reális vétel nem az 50k + -os árkategóriában mert itt már ráver az LL , vagy SST is (kicsivel többért persze).
-
MPowerPH
félisten
Nem tetszik.
Én nem szeretem a műanyag dolgokat, és a Stacker jól bevált hűtési rendszere nálam a best. Még vízre is szuper, 2db tripla radit bele lehet varázsolni. Azért egy 830-as után vannak igényeim, azért is kajtatok Cosmos S után, reménykedek benne, hogy valaki megunja. Már a moddolásra is felkészültem, meghozattam a festéket hozzá. LGA1356-al jönnek az XL ATX alaplapok, és erre is gondolni kell. Cosmos -ba még pont be tudom suvasztani úgy, hogy alulra nem tok VGA-t tenni, igaz hivatalosan nem támogatja.
-
Dj Dekko!
őstag
Hát nem cserélem le... Pedig gondolkoztam hogy lecserélem a HAF 932 es házam erre....
De ahogy látom tök fölösleges...
Marad a jó öreg HAF 932! -
MPowerPH
félisten
Nekem ezek az LL házak nem jönnek be, hűtés terén nem ideálisak.
De érdekes, sok embernek tetszenek. Házat kajtatok most, és mindenki az Antec-et meg az LL -t sulykolja...csak nem látom az előnyüket, főleg ennyi pénzért.
Haver is vett egy Antec P180-at kb. fél éve. Oda volt vele, hogy milyen faja, mekkora vétel volt. Csak az volt a gond, hogy a VGA 10C-vel melegebb volt benne, mint nálam, nem beszélve az alaplapról.De mégis olyan jó ház!? Ehhh...
-
ttzolee
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Cooler Master HAF 922 házba mekkore videókártya fér bele? Centiméterre pontosan.
Egy Radeon HD 5870-es kártyát szeretnék belerakniElőre is köszönöm a választ.
-
Beast007
aktív tag
Tény , hogy külsőre nem valami tetszetős , de kinek mi jön be , viszont hűtés szempontjából egyértelműen ott van.Anyaghasználatról annyit hogyha olyan minőségű műanyagot használtak mint pl. 1 SST Raven01-nél (ami árát tekintve elvárható szerintem) akkor nem lehet rá panasz. Nem rossz cucc , de aki ennyit költene 1 házra az szerintem másik gyártó(k)nál nézelődik...
-
Zsolti23
tag
Ez egy tésztaszűrő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Bemutatjuk a Cooler Master jól felszerelt, extra hűtésű nagytornyát.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elemlámpa, zseblámpa
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen program, ami...?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Peugeot, Citroën topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Seasonic B12 BC-550 550W 80 Plus Bronze tápegység
- DeepCool AK620 Zero Dark processzor hűtő - 2 év garancia (használt)
- Zalman ZM-1200-ARX, ATX, 1200W, 80 Pus Platinum
- Használt prémium miniITX számítógépházak - COOLER MASTER Elite 120 Advanced - THERMALTAKE Core V1
- EVGA SuperNOVA 1600 G2 1600W 80 PLUS Gold Fan-Stop 120-G2-1600
- Bezámítás! Fujitsu Lifebook A3510 notebook - i3 1005G1 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékkal garanciával hibátlan
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 10700 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest