Hirdetés

2019. június 26., szerda

Hozzászólások

(#1) Carlos Padre


Carlos Padre
(PH! addikt)

:C

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#2) Egon


Egon
(PH! nagyúr)

Azt hiszem ennek az egész Huawei-ügynek lesz olyan következménye is, hogy Kína mindent is meg fog próbálni helyettesíteni, saját termékekkel. Eleddig a hasonló eszközök ellopására kifejlesztésére nem fordítottak kellő figyelmet, mivel közvetlen profitot nem termelnek - most majd másképp lesz.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#3) Carlos Padre válasza Egon (#2) üzenetére


Carlos Padre
(PH! addikt)

Nem véletlenül kezdtek el megint Tajvan katonai megszállásáról hablatyolni.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#4) kilua


kilua
(kvázi-tag)

Az se biztos, hogy csak Kína. Lehet most hogy USA ilyen megbízhatatlan lett talán az oroszok is jobban ráállnak saját fejlesztésekre, sőt talán a Samsung is, mert hátha a koreai kormány veszik össze legközelebb usával (nem hiába fejlesztik a tizen OSt okosTVre és órára, az LG meg a webOSt) Japánban is kezd ismét fellendülni a helyi webszolgáltatások használata pl pixiv-dlsite-nicovideo-fantia JP (bár ennek inkább a metoo miatti sjw cenzúra az oka)

Eddig mindenki amerikait használt mert megbízható volt, átlátható jogrendel ennek mára vége.

[ Szerkesztve ]

(#5) 8th


8th
(őstag)
LOGOUT blog

Egyre szebb a sztori. Várom a válaszlépést...

(#6) simongab válasza 8th (#5) üzenetére


simongab
(senior tag)

Asszem azon már túl vagyunk :D

(#7) simongab válasza Egon (#2) üzenetére


simongab
(senior tag)

Ez csaknem így van :D Kína szinte mindenben (gyártási technológia, tőke, emberi erőforrás) megelőzi az USA-t. Talán a pacifizmusuk miatt a hadiiparban nem...

(#8) redgreg válasza simongab (#7) üzenetére


redgreg
(tag)

Kína mint pacifista? Akkor a Szovjetunió mi volt? Isten országa és a békesség szigete? Kína egy dologban jó, az agy mosásban, de abban nagyon. Így hitetik el, hogy a mai rendszerük milyen hűde vagány, miközben ez a jelenlegi liberális kína már majdnem annyira liberális mint Sztálin volt. Egy Hruscsov vagy Brezsnyev már ultraliberális hozzájuk képest

(#9) kilua válasza redgreg (#8) üzenetére


kilua
(kvázi-tag)

Hány háborút vívott Kína az elmúlt 50 évben, és hányat Amerika?

Persze Kína diktatúra, de Sztálinnal össze hasonlítani teljesen nevetséges (főleg miután ha pl anime játékról van szó nagyobb ceruzát vár el a Sony california mint Kína ... oké egy országot összehasonlítani egy amerikaivá vált magáncéggel sem túl fer : )

[ Szerkesztve ]

(#10) simongab válasza redgreg (#8) üzenetére


simongab
(senior tag)

Az van, hogy érdemes elméyledni a történelemben is :D És a kultúrájukban ami 6000 éves. Az USA ban még 200 éve is zömében fasufnik álltak a földes sárus út mellett ;-) Egy nagy szemétdomb az egész :D

(#11) koko52 válasza kilua (#9) üzenetére


koko52
(PH! addikt)

Remélhetőleg így egy másik ágon is elindulnak a fejlesztések és lesz igazi konkurencia, árverseny. Ha mindenki egy alapra építkezik az árak is összeérnek egy idő után, amint ez látható is volt.

redgreg:az igazi agymosottak pont az USA-ban vannak. Európa szorosan mögötte kis hazánkkal karöltve. A diktatúrát felénk demokráciának hívják.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#12) daa-raa válasza kilua (#9) üzenetére


daa-raa
(Jómunkásember)

Ettől még nem lesznek pacifisták. Főleg úgy nem, hogy Kína lényegében hidegháborút vív a mai napig Indiával és Vietnámmal, és úgy általában a déli határai kb mind vitatottak. Plusz az utóbbi ötven évben folyamatosan fegyverkezik. Jobban, mint pl az oroszok.

Az anime meg kit érdekel? Az alapján megítélni )és ahogy látom kb csak az alapján) egy országot, hogy hogyan áll hozzá a kedvenc stílusodhoz, meg kissé vicces.

simongab:, Ja, a történelmük meg pont arról szól, hogy egyik dinasztia hogyan irtotta ki a másikat. Gykorlatilag folyamatos polgárháború zajlik Kínában. Jelenleg kicsit csendesebb, mert Formosa eléggé bevehetetlennek tűnik számukra, bár próbálkoztak már párszor. Legutóbb 1996-ban.

[ Szerkesztve ]

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#13) Alg


Alg
(PH! kedvence)

A hír címét látva kíváncsi voltam mikor jutunk el a téma szempontjából teljesen irreleváns USA-Kína "melyikajobb" összhasonlításokhoz (Kína politikai berendezkedés vs. USA háborúi) - nem kellett 10 hsz sem hozzá :DDD

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more"

(#14) Landro válasza Egon (#2) üzenetére


Landro
(kvázi-tag)

Ez nem következmény, az már több évtizede tart, hogy mindent ők akarnak csinálni, ha nem fejlesztik, akkor lopják. Vajon mi lehet erre a megfelelő válaszlépés? Nyissuk ki továbbra is totálisan a piacainkat, míg a másik oldal bezárja azt?

(#15) 8th válasza Alg (#13) üzenetére


8th
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem putyin tehet erről is meg a soros hurkagyurka. :DDD

(#16) aprokaroka87 válasza Egon (#2) üzenetére


aprokaroka87
(PH! kedvence)

megoldható, akár az is kinábol ne lehessen kifelé telefonálni pl az usa-ba illetve olyan országokba ami kina ellensége lesz vagy akar lenni.

(#17) Carlos Padre válasza koko52 (#11) üzenetére


Carlos Padre
(PH! addikt)

Méghozzá illiberálisnak.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#18) Carlos Padre válasza simongab (#7) üzenetére


Carlos Padre
(PH! addikt)

Tibet? :U

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#19) redgreg válasza kilua (#9) üzenetére


redgreg
(tag)

USA 15 ha az ilyen Disznó öbölt is beleszámítjuk.
Kína: kb 10 ebből komolyabb India Kína Szovjetunió Kína Vietnám Kína.
Nem látom a nagyságrendi különbséget.
Tényleg nem lehet Sztálinnal összehasonlítani. Ugyanis Sztálin bár próbálkozott nem vezetett be totális társadalmi kontrolt, pontrendszerrel pl. Miközben nem voltak 10 milliók táborokba zárva, és százmilliók vidékre száműzve. És vedd észre ma Kína liberális, a Sztálini terrort meg még a Szovjetek is elítélték.
9nek: Ja 6000 éves kultúra. Megmutatnád? Mert ha Kína 6000 éves kultúra akkor Európai fehér kultúra10 eter éves. Csak mert annyi köze van a mai Kínának a 6000 évvel ezelőttihez mint Babylonnak Budapesthez. Vagy még annyi se.
11 nek: Aha már csak abból is látszik, hogy Kína amihez képest Putyin oroszországa maga a demokrácia szigete elhitette a világgal hogy Oroszok és a nyugat is rosszabb

(#20) Gargouille válasza Landro (#14) üzenetére


Gargouille
(fanatikus tag)

Szerintem a probléma itt nem a piacnyitás, hanem az, hogy a nagyobb anyagi haszon reményében sok nyugati cég odavitte a gyártást, ezzel szükségszerűen a technológiát is. Egészen pontosan lehetett tudni előre, hogy mi lesz a sorsa az odavitt technológiai tudásnak. :)

Amellett, hogy kíváncsiam várom a fejleményeket, kicsit szomorú is vagyok a Huawei miatt, mert végfelhasználóként nagyon szeretem a termékeiket, tényleg jó minőségű és színvonalas amit gyártottak. Megértem persze az aggályokat, de ha beszántják, akkor - ismétlem mint végfelhasználó - szegényebbek leszünk egy jó gyártóval. Mert ezt kár vitatni, hogy jó telefonokat, tableteket és gépeket gyártottak.

(#21) Alg válasza Gargouille (#20) üzenetére


Alg
(PH! kedvence)

Két hüvely telefon volt a közelemben eddig - barátnőm p20lite-ja meg a saját Honor Play-em. A "minőségi" meg "színvonalas" jelzők lennének az utolsók amik eszembe jutnak róla.

Bár ezek a mai tepsik mind használhatatlan okádékok szvsz

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more"

(#22) aginor válasza Gargouille (#20) üzenetére


aginor
(PH! addikt)

Évek óta mondogatom, hogy ennek a nagy távolkeleti kiszervezésnek előbb-utóbb meglesz a böjtje, és úgy látszik, hogy ez lassan beérik. Elég csak megnézni a közelmúlt kínai beruházásait. Felismerve a technológia fontosságát a gyártás mellett, lényegében folyamatosan vásárolják fel az amerikai és európai technológiákat, cégestől mindenestől.

Ui.: Kína jelenleg igen fontos hitelezője az Usa-nak, nem lehetetlen, hogy ez is benne van a mostani játszmában (túl egy fontos kereskedelmi megállapodáson). :U

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#23) emmm válasza Alg (#21) üzenetére


emmm
(őstag)

Én meg másfél hónapja vettem meg a Mate 20 pro-t, így marhára nem örülök neki.

(#24) Kristof93 válasza kilua (#9) üzenetére


Kristof93
(fanatikus tag)

Nem kell háborúzni, ha a saját lakosságot is el lehet nyomni, írtani. Az ellenfél pedig nem mer ellenállni. Amit Taiwan-al elművelnek is a pacifizmus megtestesülése.

(#25) cpt_sanya válasza Alg (#21) üzenetére


cpt_sanya
(lelkes újonc)

P9 light 2017 em van megjelenés után vettem , sztem jó telefon és ebben az ársávban időt áló még mindig . Mármint ebben az ársávban 60 körül ritkán szoktak két évet kibirni a telefonok stabilan , ez pedig még mindig stabil. Még mindig bőven bír egy napot 1 feltöltéssel úgy ,hogy nyúzva van napközben youtube , zenehalgatás stb . Két nagy baja van elsőaz a telibebaszott üveghátlap. A második ,hogy nem lehet az appokat kirakni az sd kártyára. Egyébként 1x nem fagyott edig és teszi a dolgát . Kövi is huawei lett volna , majd kiderül mi lessz akkor . Remélem ez elkocok még 1 évet minimum .

(#26) Synthwave válasza Kristof93 (#24) üzenetére


Synthwave
(HÁZIGAZDA)

"Mármint ebben az ársávban 60 körül ritkán szoktak két évet kibirni a telefonok stabilan"

Wat? 60 ezeré 2 év már áldás? Ez elég rofl.

"ez pedig még mindig stabil. Még mindig bőven bír egy napot 1 feltöltéssel úgy ,hogy nyúzva van napközben youtube , zenehalgatás stb ."

Ez is jónak számít?

Nem tudom, hogy csak nekem vannak "túlzott" igényeim, vagy tényleg ennyire hulladékok a modern telefonok.. Mert ha az utóbbi, akkor tényleg, de tényleg semmi értelme az idén 9 éves NOKIA N8-amat lecserélni..

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#27) koko52 válasza Synthwave (#26) üzenetére


koko52
(PH! addikt)

Az asszony zsír új S7 EDGE 1 napot bír átlagos használat mellett, Hüvely P10 Lite-om (1.5 éves) 2-t.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#28) prolad


prolad
(őstag)

Nem vágták el akkor a Huaweit a chiptervezéstől, amikor megvonták az ARM licencet?

(#29) Degeczi válasza koko52 (#27) üzenetére


Degeczi
(PH! nagyúr)

"zsír új S7 EDGE" - ami vagy másfél éve kifutott modell, nem gyártják, így hiába csak most lett üzembeállítva, már nem friss az akkuja. De sokaknak így is megy 2 napot, az enyém is.

(#30) Alg válasza Synthwave (#26) üzenetére


Alg
(PH! kedvence)

Utóbbi.

Ha nem kaptam volna céges telefont, fogalmam sincs most mit vennék (valószínűleg muszáj lenne iphone-t, a 8 kb. az utolsó használható méretű telefon a piacon).

Hatalmas tepsik amiket se egy kézzel telefonként használni, se zsebretenni nem lehet, cserébe még nehezek is. Üveg borítás ami mindenről/ből le/kicsúszik és az említett P20 lite-nál (de lehet mate 20 lite nem emlékszem már) egy 30 centiről laminált padlóra esés után keresztberepedt. Az én Honor Play-em műanyag hátlapja szinte átlátszik, full tejfölöspohár-feeling.

Almák legalább össze vannak jó rakva (céges iX már elég sokat esett, járólapra, betonra is, tok nélkül használom és semmi nem látszik rajta pedig full üveg az is), de teljesen elmebeteg árazás társul feleslegesen erős hardver mellé. Ráadásul az újak azokból is túl nagyok már.

Többi gyártó hasonló, design over function mindenhol.

De a szelfikamera meg a kamu instaeffektek, porcelánbaba-portémód stb. az megy, az kell a népnek.

Ja, és a középkategória független esetben 150k.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more"

(#31) koko52 válasza Degeczi (#29) üzenetére


koko52
(PH! addikt)

Az átlagos felhasználás igen tág fogalom. Ha pl napon vagy egész nap és ott használod, akkor a fényerő ugye max és máris ugrott az üzemidőd nagy része egy árnyékos/irodai környezethez képest.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Ezért van a fórum, hogy más is lássa!

(#32) szkaroly válasza redgreg (#19) üzenetére


szkaroly
(fanatikus tag)

Olvass már egy kicsit utánna hány embert zártak táborokba Sztálin alatt. :U És azok nem olyanok voltak mint a kínaiak hidd el. Egész népcsoportokat telepítettek át Kazahsztánba (jobbik esetbe), Szibériába. És annak is utánnaolvashatsz hogy milyen Sztálin megítélése most az oroszoknál Putyin alatt. Meg fogsz lepődni.

(#33) simongab válasza Landro (#14) üzenetére


simongab
(senior tag)

Az USA egy pár szár éves állam..ami még 100 éve is ipari agrár ország volt...és az is lett...Kultúrájuk sem európai ... technológiájuk sem saját. Az agyelszívás már kifulladt. Egy olyan birodalom ami nem tartott tovább 100 évnél. Átlépett rajtuk ázsia!! :D

(#34) simongab válasza redgreg (#19) üzenetére


simongab
(senior tag)

Nakéremszépen! Bár én inkább a Japán kultúrában vagyok otthon mégis hogy valami fogalmad legyen a dolgokról (wiki- nem kellene egyetemi jegyzeteket olvasnod):
"A mondabeli első kínai császár Huang-ti, Kr. e. 2100-ban alapította meg az első kínai államot a mai Peking környékén. Ezután kialakult a többi kínai királyság is.

I. e. 221 táján a Csin állam Csin Si Huang-ti vezetésével legyőzte a többi tizenegy nagy fejedelemséget, létrejött az egységes kínai állam. Ez a császárság sokféle etnikumot egyesített, de kifelé jól védhető volt: keletről a tenger, délről az áthatolhatatlan erdőségek, nyugatról a hegyek határolták. Mindössze északról volt sebezhető. A nomád népek támadásait kivédendő épült meg a Kr. e. 5-1. évszázad között a kínai nagy fal erődrendszer, melynek egységesítése Cseng császár érdeme."

(#35) Pinky Demon válasza simongab (#7) üzenetére


Pinky Demon
(PH! addikt)

(#36) kilua válasza daa-raa (#12) üzenetére


kilua
(kvázi-tag)

Off: "az anime kit érdekel" röhögni fogsz, de komoly nemzetközi diplomáciai feszültség van a világ prűdjei (angolszász félék) és a japánok között hiába szövetségesek,

https://youtu.be/MK_bFAo8dog

Persze ez komoly diktatúra nélkül csak a japán pixiv-dlsite (english aloldalak ; ) csoportnak jó új nyugati felhasználók (tíz) milliói miatt,
Igazad van, talán jobb is hogy Magyarországon ez senkit sem érdekel :)

A lényeg az hogy a kultúra nem, de a politikai széljárás percenként változik, lassan nyílvánvaló lesz, hogy mindenkinek tudni kell magában is boldogulni, nem lehet amerikai cégekre támaszkodni.

Európával a hasonló kultúra miatt kevesebb a bajuk az amcsiknak.

[ Szerkesztve ]

(#37) lenox válasza Alg (#30) üzenetére


lenox
(PH! addikt)

Milyen Honor Play-ed van? Az enyemnek fem a hatlapja, kb. az egyetlen ilyen telo, szerintem kiraly.

(#38) redgreg válasza simongab (#34) üzenetére


redgreg
(tag)

A monda szerint Nimród a magyarok egyik első királya, aki Noé unokája volt. Vagy ezen röhögsz? Akkor a kommunista kína kisebbrendűségi komplexusa álltal létrehozott egységes kína elméletén miért nem?
32 hányat? És miért is nem olyanok voltak? És a kínaiak álltal áttelepített, táborba zárt 10 milliók miért nincsenek?

[ Szerkesztve ]

(#39) simongab válasza redgreg (#38) üzenetére


simongab
(senior tag)

Rajtad röhögök :D Zagyválsz :D Mit szeretnél, írd le szépen :D

A félvezetőgyártás összetett ipari feladat, talán a távol keleten vannak meg hozzá az eszközök amik ezt a feladatot támogatják. Sokan nem tudják de a legtöbb ipari eszöz gyártása (ami akár a Samsung akár az intel Huawei...az japán kézben van. Ha ezek az erőforrások összezárnak, akkor Te zagyválhatsz bármit nem megy több amerikai a holdra! :D

[ Szerkesztve ]

(#40) redgreg válasza simongab (#39) üzenetére


redgreg
(tag)

Kínai se, mert aki nem éhen hal, az a lázadásban esik el. De am ennek mi köze ahhoz, hogy Kína kb annyira pacifista mint Dzsingisz kán volt?

(#41) simongab válasza redgreg (#40) üzenetére


simongab
(senior tag)

Meg még Miss Röfi és Brekusz!

(#42) Carlos Padre válasza Pinky Demon (#35) üzenetére


Carlos Padre
(PH! addikt)

Plusz épp holnap lesz a Tienanmen téri "sajnálatos események" 30 éves évfordulója, amit a helyi ifjúság legfeljebb a szüleik elbeszéléséből ismerhet.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#43) daa-raa válasza simongab (#33) üzenetére


daa-raa
(Jómunkásember)

Az az ipari agrárország adta 1938-ban a világ ipari termelésének a 48%-át. 1945-re ez 53% lett. Nem rossz egy agrárországtól...

De azt a nagy ázsiai átlépést nem látom egyébként.

kilua: Ja, pont ebből lesz diplomáciai feszültség és háború... Huszadrangú dolog, csak az animerajongók fújják fel.

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#44) simongab válasza daa-raa (#43) üzenetére


simongab
(senior tag)

Az jó, bár úgy tudom kína megelőzte. Ha még japánt és indiát meg a többieket is hozzászámoljuk akkor várom a válaszod :D Szép 100 év volt...ennél azért még mi európaiak is sokkal büszkébbek lehetünk. Ja nem..de ha nem akkor is. A kultúránkra és az ázsiaiak a kultúrájukra mindenképpen! Az USA meg büszke lehet az atombombájára...amit élesben használt, vietnam ra...és a többi exportált háborúra...Meg arra hogy az egész világ utálja Őket.......OFF én még jövőre megnézem NEW YORK -ot, feltéve ha beengednek :D :D :D

(#45) lenox válasza daa-raa (#43) üzenetére


lenox
(PH! addikt)

Ipari agrarorszag != agrarorszag.

Atlepest itt latni:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)

Mar ha ez atlepes, meg ha ez jobban tetszik, mint ez:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

(#46) daa-raa válasza simongab (#44) üzenetére


daa-raa
(Jómunkásember)

Megelőzte, de csak azért, mert az amerikai és európai vállalatok ott gyárttatnak szinte mindent. Ha azt is figyelembe veszed, hogy ennek a termelésnek mekkora részét adják a valóban kínai termékek, akkor bizony Kína nincs az első ötben. Ázsia egyébként még annyira sem egységes piacilag, mint Európa. Szóval felesleges összeadogatni a különböző ázsiai álamok termelését. A japán ipari termelés harmada az amerikainak, az indiai a hetede. Kína pont ezért szivatható ilyen intézkedésekkel. A saját iparuk nem túl komoly, nem éri el a brit vagy német szintet sem.

Az amerikai GDP jelenleg 79%-ban szolgáltatásokból áll. A mezőgazdaság alig több, mint 1%-ot ad.

Amerikai cégek az adóelkerülés végett már szinte semmit sem gyártanak otthon (kb csak nemzetbiztosnsági szempontokból kritikus dolgokat). Az ír GDP ipari részét szinte teljes egészében az amerikai cégek adják.

Azt ugye tudod, hogy a Vietnami háborút a franciák kezdték? Az exportált háború egyébként is európai találmány.

Egyébként meg ha kína annyira önálló ipari hatalom, akkor ezeknek a híreknek semmi értelme. Egy ilyen intézkedésnek nem lehet semmiféle következménye a kínai gazdaságra nézve.

[ Szerkesztve ]

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#47) Zoch


Zoch
(kvázi-tag)

Mi ez a szerecsenmosdatás Kínával kapcsolatban...? (tudom, képzavar).

A következőkről mi a véleménye a kínaölelgető elvtársaknak?

- Tibet megszállása
- 1.000.000 ujgur nemzetiségű ember brutális átnevelőtáborokban
- Tienanmen téri vérengzés (ma 30 éve)
- Jogtalan katonai terjeszkedés (a neve ellenére nem csak kína mellett lévő) Dél-Kínai tengeren
- Totális megfigyelés
- Állami pontrendszer (amivel bárkit ellehetetlenítenek, aki nem hódol be az államnak, persze a Kommunista Párt barátait előnyösebb helyzetbe hozzák)
- Nagy Tűzfal, internetcenzúra
- Nemzetközi szabadalmak semmibevétele, gátlástalan hamisítás/lopás
- a hírhedt kínai környezetszennyezés
- maga a kommunista diktatúra, mint olyan
...és főleg a Belt and Road Initiative?

(#48) joey04 válasza koko52 (#11) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

kívánom, hogy élj kínában pár évet. majd megváltozik ez a fals véleményed.

(#49) simongab válasza daa-raa (#46) üzenetére


simongab
(senior tag)

Jól kivágtad magad :D Azt ugye tudod :D Az amerikai iparnak nincs KÉPESSÉGE hogy bármit is otthon gyártson, mert az emberek nagy része még annál is ostobább mint ahogy a sztereotipiák mutatják, hogy bármire is alkalmas legyen. Az 50 es 60 as években Japán végezte el a piszkos munkát. Övék most a világ LEGFEJLETTEBB autóipara, könnyűipara, vegyipara, és a gyártási kapacitást megalapozó ipar. ( félvezetők gyártásához szükséges optikai eszközök , vegyipari folyamatirányítás, robotika, nagy precizitású ipari eszközök). Aztán jött Kórea...fejlett elektronika, nehézipar, vegyipar. És kína, aki a 80-as évektől töretlenül fejlődik feldolgozóipar, könnyűipar, nyersanyagkitermelés, környezetipar, ééééssss az ŰRIPAR ! Nnnakéremszépen Azt ugye tudod hogy a vietnámi háborút mért nem a franciákhoz kötik? :D Morzsolgassad ezeket a dolgokat ;-)

(#50) dabadab válasza simongab (#49) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Te ezeket a hülyeségeket magadtól találod ki vagy valahol direkt oktatják ezeket?

DRM is theft

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.