Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  Haver dolgozik az egyik nagyonnagy autóipari cégnél, de ott úgy megy a SW beszerzés, ahogy HCL leírta. Mindent a cég saját készletéből rak fel az IT, de csak ha a dolgozó főnöke is egyetért vele, hogy valóban kell neki az a program a munkához.
  Annyit tennék hozzá, hogy akkora a cég, hogy több esetben már külön nekik írnak szoftvereket a cégre szabva...

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • Shad0w

  senior tag

  És ez teljesen rendben is van. Nálunk sincs kolbászból a kerítés, ha ezt sugalltam akkor elnézést. Én arra gondoltam, hogy már most a belső készlet elég nagy fizetős programokkal. Természetesen meg kell rendesen indokolni, hogy miért is kell költeni. Én még nem buliztam ki egyet sem, mert eddig megoldottam mindent azokkal amik már meg voltak. PS-t is egy másik csapat használ csak, én meg paintet, mert eddig elég volt az is :) .

  Szóval a haverod cége fizet olyan programokért amikkel aztán pénzt csinálnak. Köszönöm, ugyanis pont ezt mondom én is: nem az op.rendszeren rugóznak, nem is azon, hogy mennyibe kerül. Mert a nap végén leperkálnak egy third partynak egy zsák pénzt és utána meg keresik a saját pénzüket is vele. Attól mert a Linux ingyen van, még nem lesz olcsóbb a project, mert senki nem az OS-sel dolgozik, hanem programokkal.

  szerk.: TotalCommander is úgy volt, hogy a második héten kolléga kiszúrta, hogy nem regisztráltat használok és gyorsan intéztek nekem is egy licenszt. Külföldi cég, nem lehet egy magyarhoz hasonlítani sajnos.

  [ Szerkesztve ]

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  Technikailag ezt sem lehet ráhúzni minden munkakörre, hogy nem az OS-el dolgoznak. Ott náluk is a fejlesztők jellemzően Linuxon dolgoznak, mert autóiparban sok a beágyazott rendszer, azoknak a fejlesztésére és tesztelésére egyszerűen nem jó platform egy Windows. Főleg nem volt az a WSL előtti időkben, mert semmilyen, a munkához kellő eszközt nem adott a kezedbe.

  Beágyazott rendszereket jellemzően Debian, vagy valamilyen Debian leszármazott disztró alól szoktak fejleszteni, az iszonyatosan széles szoftveres környezetének köszönhetően.

  szerk:
  Amúgy paint jah... Nekem már a Gimp is pilótavizsgás, a PS-es embereket űrlényeknek tartom. Meg az Autocades mágusokat is. :)

  [ Szerkesztve ]

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • flimo

  őstag

  A legtöbb helyen ahol voltam oprendszertől letörték volna a kezét annak, aki színes leveleket küldözget :D

  Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

 • Shad0w

  senior tag

  Ugyanarról beszélünk. A legtöbb tooljuk Linuxon volt/van szal azt használják. Én azt olvasom ki a postodból, hogy a tool választotta az OS-t nem fordítva. :)

  Szerk.: Nagyon alap szinten, ha kell írni egy sed-et, vagy akarmilyen shell scriptet én azt nem nevezném Linux-szal dolgozásnak, nem része a kernelnek, szal nem Linux. Ezek is csak programok és véletlenül Linuxon futnak. És azt látom, hogy ezeket sokan összemossák.

  [ Szerkesztve ]

 • flimo

  őstag

  Ne terelj, te magyaráztál arról, hogy majd a windowsra írt "kutatói programokat" át kell írni linuxra, és kétled, hogy a kutatók tudnának programozni. Erre válaszoltam. Teljesen külön kérdés, hogy a support staf milyen gépeket használ.

  Próbálom érthetőbben: ha most kidobnák az összes windowst, akkor a kísérletek mennének tovább gond nélkül, de lehet hogy wc-papírt nem tudna rendelni a titkárnő, meg bérszámfejteni a hr-es.

  Szerk: előző hsz-ben helyesen: oprendszertől függetlenül

  [ Szerkesztve ]

  Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  Oké, technikailag a kernelt hívják Linuxnak, a disztrót meg xyz Linux disztribúciónak. Ettől függetlenül a köznyelvben a "Linux" alatt általában az egész disztrót értjük minden jóval, amit már egy alap teljesen free Debian telepítéssel is megkapsz. Az meg nem kevés már önmagában sem.

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • Shad0w

  senior tag

  Ja, igen. Igazad van. A kettő között én már lezártam a tudós ágat azzal, hogy igazatok van, nem ott történik az átállás. De lányos zavaromban nem vettem észre, hogy pontosan mire és hogyan válaszolok. Sry. :)

 • Shad0w

  senior tag

  Off topic, csak egy gondolat, de igazából teljesen új vita lehetne ebből. Egyetértek veled, hogy out of the box már jól felszerelt egy Linux disztribúció.

  Ez igaz Windowsra is: kapsz böngészőt*, kapsz szövegszerkesztőt, kapsz adatbázis servert (SQL talán? ehhez soha nem értettem), kapsz Remote Desktopot, kapsz Storage Spaces-t (rém egyszerű redundáns drive-okat csinálni és managelni), stb.

  Csak ha Windowshoz csomagolnak valamit akkor visszaél a monopol helyzetével. Linuxnál meg mekkora előny, hogy egy csomó tool elérhető install után.
  És innen indulhatna egy új vita, de én már nem folytatnám ezt a szálat :)

  *Itt most sokan elröhögtétek és meg is értem. De már fejlesztik a Chromium Edge-et és én már azt használom. Nagyon baba. :)

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  Őőőő notepad meg wordpad? :D

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • Shad0w

  senior tag

  Egy wordpad többet tud, mint egy gedit. Csak később esett le, hogy OpenOffice-t vagy Libre Office-t raknak fel a distrók és ez rossz példa volt :DDD

 • hcl

  nagyúr

  Rossz irányba te tolod, amikor kijeleted, hogy egy OS semmire nem jó :D
  Hogy mit vettek meg, az nagyon cégfüggő, csak példákat hoztam, hogy ahol én voltam, ott milyen hozzállás volt.

  "München: lusta vagy rágooglizni, tehát lefizettek mindenkit. Ezzel sem tudok vitatkozni..."
  Nem, az nekem nagyon gyanús. És nem lefizettek, hanem van ez az érdekes szokása managereknek, hogy ha bedob egy ötletet, akkor kap érte prémiumot - tehát mindent kitalálnak, amire lehet jó sápot húzni.
  Valaki azon az oda-vissza álláson marha sokat keresett, vagy saját szakállra, vagy volt kenés is.
  Amúgy én vagyok lusta ráguglizni - te is betehetnéd azt a mindent bizonyító linket...

  "Csak amikor tényleg komolyan veszik és pénzt is akarnak keresni, akkor sokszor fordul elő, hogy több időt vesz igénybe alternatív programokat használni, mintha"
  Miért, amikor Windózra van bevezetve új cucc, akkor az egyből működik? Most akkor az OS váltás a gond, vagy a szoftvereké?
  Minden ilyen átállásnak van egy ideje, amíg az új dolgok rutinná válnak, ha valaki ezt nem veszi figyelembe, az simán hülye.
  Ennyi erővel a Win8 és 10 is hatalmas károkat okozott, mert a userek fele képtelen volt használni (az előző melóhelyen a 8 pilot még csempével jött, a a végleges imageben már ingyenes Start menü alternatíva progi volt :D ) Ezek miatt is küzdöttem eleget a userekel, meg azon is, hogy még egy csomó olyan program is nehezen ment, ami 7-en eldöcögött.

  Nem állítod, hogy rossz a Linux - akkor ez mi
  meg ez mi

  A Wordpad meg a Gedit marhára nem egy kategória, a Gesit a Notepad megfelelője, a Wordpad meg semminek, az több, mint egy jegyzettömb, de kevesebb, mint egy szövegszerkesztő.

  Amúgy Linuxon alapesetben nincs, ami visszaélne a monopolhelyzettel. Az egyes, egy disztróba csomagolt dolgok nem egy cég termékei, hanem független fejlesztők írják. A Redhat, Suse, Canonical is csak összekaparja és összereszeli ezeket, egy Debian mögött meg cég sincs.

  [ Szerkesztve ]

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • Shad0w

  senior tag

  https://pcforum.hu/hirek/19915/mar-nagyon-szegyelli-a-linux-ra-valtas-kiserletet-munchen
  https://pcforum.hu/hirek/14563/43-millio-eurot-dobott-ki-az-ablakon-munchen-a-linux-ra-valtassal

  https://www.theregister.co.uk/2018/01/04/munich_linux_costs_ownership/

  Volt még egy cikk ahol leírták, hogy mennyi pénzt költöttek csak a nyomtató driverekre, de azt most valamiért nem találom. A HP-s tanulmány eredményét valszeg megszorozták picit, de ha ugyanannyira is jött volna ki már felesleges volt az átállás.
  De pl. kiderül, hogy megtartották a Microsoft Exchange servert a levelezésre, ezzel is csak szopatták magukat. Egy másik zsák pénzbe került átvinni MS office doksikat OpenOffice-ba. Plusz saját Linux distrot csináltak amire ofcoz saját zsebből kellett fizetniük a karbantartást/fejlesztést.
  Ha valamelyik lépésnél még zsebbre is tettek a project pénzből azért jól látszik az is, hogy eleve sok dolog nem volt ingyen.

  Nincsen "vagy" az OS és a szoftverek között. Ellenben "és", ha váltasz OS-t váltanod kell szoftvereket is.

  Valóban nem állítom, hogy rossz a Linux, irodai környezetben sztm nem alternatíva. Windowsról váltani egy irodában Linuxra rohadt nehéz. Egy Outlook kenterbe veri az összes többi levelezőt, a oneDrive-ra feltöltött fájlokat szimultán tudja írni több ember is és realtime látjuk mit ír a másik. Fájl megosztásnál konkrét embereket tudunk beállítani egyedi jogokkal, nem csak 1 group-ot. Ezek nálunk hasznos funkciók. Ha van is ebből bármi Linuxra akkor oké, még soha nem ástam bele magam, általában csak greppelek meg sed-ezek, meg néha tcpdumpolok. Arra tökéletes (és még sok más célra is, de nem irodában)

  Egyik Linux disztribúció sincs monopolhelyzetben és ezért nem tud visszaélni vele. Egyébként sztm az is probléma a Linuxban, hogy sok program ingyenes, nincs mögötte senki és ha gondod van akkor így jártál. CPT.Pirk is megírta, ha munkára használsz valamit akkor sokszor fizetned kell érte és akkor kezelik a problémáidat is. De ez nem OS függő, az összesen így van.

  Diploma munkámat kötelező volt OpenOffice-ban írni (windows verzió). Én vért hugyoztam mire kész lett, mert nem lehetett random formázásokat csinálni, helyette volt egyetlen egy sorrend ami működött. Végül amikor kész lett akkor töröltem minden formázást és megcsináltam egyszerre az egészet újra, hogy megfeleljen annak amit elvártak. Irodába nem való Linux. Ha más nem, fogadjátok el, hogy nekem ilyen tapasztalataim vannak.

  [ Szerkesztve ]

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  "Irodába nem való Linux. Ha más nem, fogadjátok el, hogy nekem ilyen tapasztalataim vannak.": ezt kellene végre megértened, hogy attól, hogy NEKED nem való a linux, irodába még való.

  ezt kellene megértened, hogy az az általánosítás, amikor magadból kiindulva mindenkire érvényes állítást teszel, tévedés.

  olyan meg nincs, hogy diplomamunkát kötelező openoffice-ben írni. abban írod, amiben jólesik, eszik-nem eszik, nem kap mást.

  szerk: és pcfórumot hozni forrásnak az nagyon lol.

  [ Szerkesztve ]

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • otapi

  tag

  "Meg olyan is volt, hogy ismerős Worben elkefélt formázását Libre-ban tudtam helyretenni."
  Erről írtam fenn, de úgy látszik nem ment át... Két különböző program párhuzamos használatánál (pl. MS Office vs Libre, Outlook vs Thunderbird stb.) mindig lesz olyan hogy "helyre kell tenni" valamit. Ez mind idő és pénz, te is ezzel foglalkozol ahelyett hogy a valódi munkádat végeznéd.

 • otapi

  tag

  Unicode-t azért már engednek vagy még ékezet nélkül kell írnotok az emaileket? :)

  [ Szerkesztve ]

 • hunluki

  aktív tag

  Ez amúgy fordítva is "működik", próbálj meg egy szanaszét formázott régi doc-ot behúzni egy friss wördbe, lesz meglepi bőven :)

  MSO leginkább csak saját magával kompatibilis, de van hogy még úgy sem. Nekem pl simán szilánkokra esett a 2007-es word-el formázott doksi 2010 alatt, ellenben a középsuliban írt writer doksijaim még anno OO-val születtek és csont nélkül nyitja a legújabb libre.

 • otapi

  tag

  A bosszantóbb, időrablóbb dolgok ott kezdődnek, amikor egy tegnap készített doksit sem tudsz javítgatás nélkül megnézni. Küld az ügyfél egy táblázatot emailben, sárgával megjelölve hogy mely tételekkel kell benne foglalkozni, azt hogyan nézed meg ha a különböző programok miatt szétcsúszott a formázás?

 • hunluki

  aktív tag

  Dátum alapján be tudod lőni hogy régi sztori, de ott is friss doksik voltak, annyi hogy pont update hullám közepén volt a cég, valakinél még 2007, valakinél már 2010, ügyfeleknél még volt 2003 is talán. Egészen konkrétan pontosan ugyanaz zajlott le mintha LO-ra váltottunk volna, ugyanúgy újra kellett formázni raklap doksit, ipari anyázás volt belőle meg raklap túlóra amíg mindent "átmigráltak" az új verzió alá. Közel 3 hónapos mélytorokról beszélgetünk, plusz a coex időszakban történő hangulatingadozások se voltak elhanyagolhatóak.

  A lenti kommenttel arra akartam célozni hogy ha már belefeccölnek x időt akkor már inkább olyanra formázzák ami nyílt, esetleg ezáltal elkerülhető lesz a 2016-os office rolloutjakor várható b.zmegolás. Helyette úgy oldották meg hogy "na akkor most új designt vezetünk be", ezáltal új sablon is lett, innentől kezdve meg így is úgy is előről ment minden. Szerencsére engem nem érintett, adminiszratív részre ott az OKJ-s Mancika részleg :)

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  "mindig lesz olyan hogy "helyre kell tenni" valamit.": ezért kellene végre betartani a vonatkozó jogszabályt, és akkor nem lenne ilyen probléma. mondjuk ez csak itthon oldaná meg a dolgokat, a cernben nem biztos.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • -Skylake-

  őstag

  Van valami jogszabály ami kimondja, hogy melyik office szoftver melyik verziójával kell kötelezően dolgozni , amiről nem tud a világ ? Vagy mégis milyen jogszabályról beszélünk ami segítene mso 2016 és LO közti kompatibilitási gondokat megoldani ?

  "Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

 • pengwin

  addikt

  München: lusta vagy rágooglizni, tehát lefizettek mindenkit. Ezzel sem tudok vitatkozni...

  Jól láthatóan sokkal jobban tisztában van a témával, mint te, úgyhogy kicsit segítek:
  Munich IT chief slams city's decision to dump Linux for Windows

  YT videó.

  Why Did Munich Drop Linux and LibreOffice for Microsoft Windows and Office?

  A hozzászólás-gyártás nagyon jól megy neked, de le kéne szállni a magas lóról és utána járni a témának, mielőtt 6hsz/10perc sebességgel spamelnél.
  Nem baj, ha valakinek nincsenek naprakész ismeretei a témában, de akkor ne formáljon már meg ilyen sarkos véleményeket. Előbb utána kéne járni, utána véleményt alkotni. Lehet jobban menne az országnak, ha ez lenne az általános felfogás.

  (#223) -Skylake-
  1604/2016. (XI. 8.) Korm. határozat

  [ Szerkesztve ]

  Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  "melyik office szoftver melyik verziójával kell kötelezően dolgozni": nálunk van olyan rendelet, ami előírja, hogy az állam- és közigazgatásban kötelező nyílt szabványokon alapuló, nyílt formátumot használni. mivel ilyen az ms-nek nincs, ez egyértelműen lo formátumot jelent.

  mivel a probléma mindig az, hogy az lo és az mso eltér, ebben egyet is szokott mindenki érteni, a kérdés az, hogy melyiket szögeled ki alapértelmezettnek, mert akkor a másik a hibás. mivel a rendelet kiszögeli az lo-t, így az, hogy a dokumentumok eltérnek, az mso hibája.
  "amiről nem tud a világ": hogy ki miről tud, azt én nem tudhatom. de már többször emlegettem itt az itcafe-n.

  volt már vagy két ilyen rendelet, és most találtam meg [ezt]

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • -Skylake-

  őstag

  "A Kormány 1604/2016. (XI. 8.) Korm. határozata
  a nyílt forráskódú szoftverek közszférában történő elterjesztéséről, valamint a nyílt szabványokra épülő, illetve nyílt forráskódú szoftverek közszférában történő elterjesztéséhez szükséges intézkedésekről szóló 1236/2016. (V. 13.) Korm. határozat végrehajtásából adódó egyes feladatokról."

  Már a rendelet címe is konkrétan azt mondja, hogy ez nem arra vonatkozik, hogy LO-t kell használni, hanem arra, hogy kezdjenek el LO-t használni. Tehát magyarul kiegyezhetünk abban, hogy semmiféle rendelet nincs ami kimondja, hogy kötelezően mindenkinek nyílt szoftvert kell használni, ez sem erről szól.

  "...az a) alpontban megjelölt közigazgatási szervek felhasználóinak munkafolyamatai irodai szoftvercsomag igényét, abból a szempontból, hogy mely felhasználók esetében nem lehet áttérni nyílt forráskódú irodai szoftverre és erről indokolással együtt tájékoztassák a belügyminisztert;..."

  Tehát még ha kötelező áttérésről lenne is szó, akkor is lehetne gyak. bármilyen indokkal mso-n maradni, ha valaki azon akarna. Mivel lehetnek és felteszem lesznek is ilyen felhasználók, így a továbbiakban is lesznek akik MSO-n és akik valami open office csomagon vannak , tehát a kompatibilitás továbbra sem lesz megoldott.

  "...c) felhívja az érintett minisztereket, hogy a b) alpontban meghatározott feladat végrehajtása során vegyék figyelembe az ... "

  Szintén , ha arányokról beszélünk akkor minimum két termék van , mert egy terméknek nincs aránya. Tehát a kompatibilitás továbbra sem megoldott.

  Tovább igazából nincs kedvem olvasni, a lényeg ( az, hogy nincsen rendelet ami bárkit is kötelezne nyílt szoftverre való áttérésre) már kiderült. Az egész link arról szól átgörgetve, hogy térjenek át nyílt office-ra , kivéve... és akkor ide kb bárki bármit beírhat majd.

  "Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  "Tehát magyarul kiegyezhetünk abban, hogy semmiféle rendelet nincs ami kimondja, hogy kötelezően mindenkinek nyílt szoftvert kell használni, ez sem erről szól.": tehát magyarul egyezzünk ki abban, hogy megint távol állt tőled az értő olvasás, miszerint azt írtam, hogy "volt már vagy két ilyen rendelet", és most találtam egy harmadikat. ha a harmadikban nincs benne, amit állítottam, attól még a másik kettőben benne van.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • otapi

  tag

  "kötelező nyílt szabványokon alapuló, nyílt formátumot használni. mivel ilyen az ms-nek nincs, ez egyértelműen lo formátumot jelent."
  Khm-khm, az Office Open XML akkor mi?

 • flimo

  őstag

  Igen, de volt ahol az aláírásba tett céglogóért kitört a parasztlázadás :D

  Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

 • -Skylake-

  őstag

  Akkor most jobbhijan szeretnek bocsantot kerni toled amiert a sajat linked cafolja a sajat allitasodat.
  Ez most biztos meg fog lepni, de amikor arra kerdeztem, hogy van e barmi jogszabaly ami kimondottan tiltja az allami szervezetknek az mso hasznalatat a nyilt szoftverekkel szemben, akkor egy olyan linkre szamitottam amiben majd ez all. Azon az elven egyebkent, hogy : ebben nem az van, de van masik ketto (amit amugy nem linkeltel ide) amiben igen , az a link amit adtal tulajdonkepp tartalmazhatna barmit. Hiszen mint te is kiemelted, ez a link nem az ami igazat ad neked, hanem egy harmadik, ami pont nem. Ugyhogy ja, biztosan az en erto olvasommal van a gond ha jobban atgondljuk, hogy mirol is beszelunk most...

  Az, hogy van e "ajanlas" ami szorgalmazza az allami intezmenyek attereset linuxra innentol nem kerdes, mert a linked erre valaszt ad. Van. De ez egy ajanlas, korantsem arrol szol, hogy akkor itt most kotelezoen barkinek barmit is csinalnia kellene. Tovabba ahogy ezt mar egyel ezelott is kiemeltem, valojaban a problemara ez sem nyujt megoldast. Ha 100%-osan at kellene terni , akkor ez az ajanlas tok jo lenne. Nyilvan nekem is, neked is, mindenkinek a hasznara valna, ha nem kellene evente feltehetoen dollar millios / dollar tizmillios mertekben ms license-eket vasarolni egy olyan allam rendszerihez, ahol tulajdonkepp az egvilagon semmit nem tudsz szamitogepen intezni. A gond az, hogy lehet kivetel ezalol es azt szerintem itt mind tudjuk, hogy ha nalunk valahogy valamilyen ugyeskedessel ki lehet bujni egy szabaly alol, akkor azalol nagyonis kifognak. Ha pedig ez megtortenik akkor ott fogunk allni, hogy nemhogy az mso 2003 - mso 2016 kompatibilitasi problemait kell megoldani, hanem az mso 2003 - mso 2016 - oo - lo kompatibilitasi problemait, amibol igy mondjuk exponencialisan tobb lesz.

  Valoban jo megoldasnak tunik ez szamodra ?

  [ Szerkesztve ]

  "Nem nézem le a funkcionális analfabétákat. Ezt kikérem magamnak." Abu85

 • sh4d0w

  nagyúr

  Khmmm... mutass egy nem MS programot, ami hiba nélkül nyitja meg az ooxml doksikat.

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • otapi

  tag

  Pont én mutassak? Nem véletlen használok Windows-t, meg Office-t munkára...

 • sh4d0w

  nagyúr

  Miután azt állítottad, hogy az ooxml szabványos...

  https://coreinfinity88.blogspot.com

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  mint az közismert, az office openxml-ben olyan adattípusok vannak, amelyek nem léteznek az xml-ben, tehát az openxml nem xml.
  mint az közismert, az office openxml nem implementálható, mert nem minden része nyílt, így az openxml nem open.
  mint az közismert, az office openxml brutális csalás árán lett szabványosítva, tökre érthetetlen, hogy még nem vágták ki a fenébe az egészet. a szabványosítási folyamata a magyar szabványtörténelem kimagasló szégyene.

  na dehát van az a pénz, amitől korpás lesz az ember haja.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  "Akkor most jobbhijan szeretnek bocsantot kerni toled amiert a sajat linked cafolja a sajat allitasodat.": ezért ne kérj bocsánatot, mert nem cáfolja, vagyis nincs miért.

  "Ez most biztos meg fog lepni, de amikor arra kerdeztem, hogy van e barmi jogszabaly ami kimondottan tiltja az allami szervezetknek az mso hasznalatat a nyilt szoftverekkel szemben, akkor egy olyan linkre szamitottam amiben majd ez all": nem, nem fog meglepni. de ha legközelebb felteszel egy eldöntendő kérdést, akkor arra igen vagy nem a válasz, nem pedig link. hogy te mire számítasz, azt én sajnos nem tudom kitalálni.

  "az a link amit adtal tulajdonkepp tartalmazhatna barmit": ez igaz, de mivel a jócsajok topik egy másik topik, így ami oda való, az oda megy, ami meg itt ontopic, az ide. tehát nem csak azért írok be egy linkelt, mert az konkrét kérdésre konkrét válasz, hanem azért is, mert a témához tartozó tájékoztatás.

  a többire: a probléma mélyebb gyökerű. amíg ebben az országban a word beépített helyesírás ellenőrzője úgy írja, hogy közbe szerzés, addig tökmindegy, ki mit akar, mindent el fognak lopni, ami nincs lebetonozva, nincs benne legalább 10kV vagy lassabban megy, mint 120km/h.

  egyébként de: a linuxra való áttérés nagyon sok problémát megoldana úgy, hogy töredék mennyiségű probléma sem keletkezne helyette. az tény, hogy pár régi bútordarabnak beletörne a bicskája, de amíg a közigazgatás úgy működik, ahogy, minden esemény, amitől javulhat, üdvözlendő. lefordítom: ha pár veteránt azért fognak kihajítani, mert nem akar linuxozni, és ettől javul az ügyintézés, az szuper.

  ha lesz türelmem, megkeresem azt a linket is. de ne tartsd vissza a levegővételt, hogy lesz türelmem.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • pengwin

  addikt

  az Office Open XML akkor mi

  Az az Office Open XML, amit mások nem tudnak normális módon implementálni, mert a MS sem igazodik hozzá maradéktalanul?
  Igen, a szabvány maga nyílt, csak az MS saját programjai által kreált dokumentumok nem igazodnak hozzá.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

 • hcl

  nagyúr

  Na, akkor neked van egy Münchened, én meg hoztam sok egyéb példát.
  Ráadásul pont leírtad te is, hogy rosszul álltak neki. A user errortól meg nem véd az OS.

  "Valóban nem állítom, hogy rossz a Linux, irodai környezetben sztm nem alternatíva. "
  Mást sem nyomtál egész eddig.

  "Nincsen "vagy" az OS és a szoftverek között. Ellenben "és", ha váltasz OS-t váltanod kell szoftvereket is."
  Azt' mi van akkor, ha adott szoftvernek a natívja Linuxos, és a portja van Winre? (Maya pl. ugyanaz Linuxra is, SAP kliens is elvan rajta, hogy csak ilyen kis dolgokat is mondjak, amikkel _pénzt_szokás_keresni_.

  Az ingyenesség miért lenne gond? Általában tudsz kommunikálni a fejlesztővel. Ha meg fizetős Linuxod van, akkor ott van mögötte a cég, és ők oldják meg a bajod.
  Megnt csak a választás szabadságáról van szó. Ha elég rátermett vagy, akkor megoldhatod a dolgaid ingyen, nem kell mástól függened. Az már csak LOL, hogy sok esetben az ingyenesen hozzáférhető, hyílt forrás jobb minőségű, mint amiért fizetsz, és nem kémkedik utánad :D
  Na meg aztán olyat se láttunk még, hogy a valamit fejlesztő cég pont lesz*ta a user igényeket... Vagy hogy nevetségesen rövid idejű support ad valami drága cuccra (orvosi műszerek pl. ilyenek, Intel egyes dolgai ilyenek...). Stb. Nem pénztől függ ez sem.
  Pont azon háborogtam, hogy Via C3 procik már nincsenek támogatva Linuxon. Hát még 20 éves sincs! :D De amúgy rakás olyan régi HW támogatott, ami Windózon már Xp-n se ment :D

  "Egy Outlook kenterbe veri az összes többi levelezőt"
  És milyen borzalmas hibákat tud produkálni :D (Hozzáteszem, vállalaati környezetben hibamentes levelezőt még nem láttam.)
  Exchange-el meg elég sok minden működik.

  "a oneDrive-ra feltöltött fájlokat szimultán tudja írni több ember is és realtime látjuk mit ír a másik. Fájl megosztásnál konkrét embereket tudunk beállítani egyedi jogokkal, nem csak 1 group-ot. "
  Ezt azért több más cloud is tudja.
  (Melóhelyen röhögtem, kollega tett fel Win10, mutatja, hogy jé, látja a Onedrive-on az otthoni cuccait. Gratulálunk a céges policykhez :D )
  "Diploma munkámat kötelező volt OpenOffice-ban írni (windows verzió)."
  És honnan tudta volna meg bárki, hogy megírod Wordben (ha azt szereted), és elmented végső lépésként LO-ban? :D Meg azért egy diplomamunka nem szokott extrém dolgokat tartalmazni - írtam hosszabb doksikat mér Libre-ban én is, nem hal bele.

  Ha neked ilyen tapasztalataid vannak, az meg nem jelenti azt, hogy másnak is. Nekünk meg nem. Neked meg azt kéne elfogadni, hogy esetleg nincs igazad. A véleményed hangoztathatod, de az egyéni szoc. probléma.
  Attól még én ma is ragyogóan tudtam dolgozni Linuxon az irodában, körülöttem egy rakás arc is. Mostanra amúgy a Windows 10 userek addig jutottak, hogy paráznak frissítések előtt, mert a céges Win10 image is haljamos tőle összeborulni (szorozd meg még eggyel a MS saját szerencsétlenkedését).

  @otapi : Azért a formátumok szabványosak (kellene hogy legyenek), szóval ha valamit kimentesz rtf-ben, akkor annak jól is kéne visszajönnie. Amúgy marha egyszerű; pdf-ben kell küldözgetni dolgokat, mert az legalább általában jól jelenik meg, és a címzett nem tud belynúlni. De mondjuk üdvös, hogy 2015? 6? óta rájött a MS, hogy a saját formátumain kívül újra vannak mások, amiket ismernie kéne a cuccának, tehát lett odf support a Wordben.
  A support meg szükséges lenne "A" cég szoftvereihez is, csak a legtöbb helyen elspórolják. A legtöbb melóm local supportként egy irodában olyan volt, hogy a user nem tudott valamit, nem azt csinálta a Windows, amit kéne, teljesen hülyeségeket csináltak az irodai progik, stb,.

  @hunluki : Ennyi, számból vetted ki :D

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  Szakdogánál szerintem a segédletre utalt, vagy félreértett valamit. Nálunk is OpenOffice segédlet volt csak a pmm(i)k-n szakdolgozat írásához, de ettől még természetesen abban írtad, amiben akartad.

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • Shad0w

  senior tag

  Első cikk: virtuális Windows-on kellett dolgozni, mert muszáj volt MS Office-t használni. Erre aszondja az IT-s, hogy nem volt technikai ok. WHAT?! Biztos politika van mögötte :D

  Szerk.: Biztos jó olcsó volt a saját Linux fejlesztése és a Windows licenszek megvásárlása (attól mert virt. gépen fut még meg kell venni)

  [ Szerkesztve ]

 • Shad0w

  senior tag

  Mindenkinek:
  Teljesen kötött volt a diploma munka formázása és mivel elektronikusan is be kell adni, nem mindegy, hogy miben íródik. Egyébként vétettem egy komoly hibát, mert amikor rájöttem, hogy csak vért hugyozva tudom megformázni OO-ban a munkámat akkor nem gondoltam arra, hogy az MS Office-t simán meg fogja nyitni az OO.

  Ez az utolsó hsz-em. Olyan érzésem van veletek, hogy feldugtátok a fejeteket a seggetekbe és nem tudtok szét nézni, hogy meglássátok más szemszögéből is a helyzetet. Egyébként meg amit előadtok a Linuxról azt sugallja, hogy az a szent grál, még routeren is fut. Ezek tökjó érvek, légyszi rakjátok fel az Eclipse-t meg a Javat is routerre, ja és legyen git is. :W

  [ Szerkesztve ]

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  Nézz fel az égre este. Amikor látod átsuhanni az ISS-t, akkor gondolj rá, hogy bizony, odafent is Debian Linux kering a ThinkPadjeiken, miután dobták az XP-t pár éve. Gondolj rá úgy, hogy csak azért használnak Linuxot az ISS-en, mert nem tudnak róla, hogy mennyire használhatatlan szar és úgy is mindjárt le fognak zuhanni. :D

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  diplomamunka: nem tudok elképzelni olyan helyzetet, hogy egy LaTeX-ben megírt diplomamunka ne felelne meg bárhol a világon. Erre az office programok alkalmatlanok.

  nekem meg olyan érzésem van veled, hogy hiába írnak neked, a számodra kellemetlen érveket nem fogadod be.

  például az egyik helyen, ahol dolgozom, folyton nyűgösködtek, hogy nem tudnak haladni a melóval, mi legyen. mondtam, hogy debian. felrakták, azóta csend van. 10 év alatt ma jött elő az első gond: cups letiltott egy nyomtatót. távolról bejelentkeztem, engedélyeztem, jónapot, mindenki boldog. engem a munkámban továbbra is kizárólag egyetlen egy dolog érdekel: ne csörögjön a telefon. ha csörög, baj van. úgyhogy mindenhol debiant használok.

  a gond veled, meg még néhány feketeöves msfannal, az, hogy el sem bírod képzelni, másképp is lehet. és olyan általánosításokat tesztek, amik alapból tévesek. de minden erre vonatkozó figyelemfelhívás lepereg rólatok. ha ehhez, hogy minden érv falra hányt borsó, továbbra is ragaszkodtok, akkor támogatom, ne vitatkozz többet, mert a vitához elengedhetetlen alapfeltételt nem akarod megtartani.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • hcl

  nagyúr

  Tehát egy idióta által kreált rossz kötelező formázás miatt rossz a Libre. Értjük. Word alatt nem lehet kötelezővé tenni rossz formázást.

  "Olyan érzésem van veletek, hogy feldugtátok a fejeteket a seggetekbe és nem tudtok szét nézni, hogy meglássátok más szemszögéből is a helyzetet. "
  Ehm, a hozzászólásaidat nézted már? A 3.1 óta használtam winfost, supportáltam tizenévig (pont a 10-ig), pont elég volt belőle. Most Linux van itthon (11 éve csak az), a céges gépen, és azokon a szervereken is, amik hozzám tartoznak, és nincs vele baj. Tehát mind a két oldalát ismerem a dolgoknak, nem win only oldalról szidom a másikat.

  A routeres csak onnan jött, hogy az elterjedtséget jelezzük kicsit, de pl. a Minix-es kitételt észre se vetted, pedig az se rossz, ha belegondolsz :D Különben ilyen teljes platformot a MS is akart, hogy x86, szerver, mobileszközökön mindenhol legyen Win, csak nem jött össze nekik.

  @Cpt. Pirk : Deaznemiroda nemérted :D

  @bambano : ". engem a munkámban továbbra is kizárólag egyetlen egy dolog érdekel: ne csörögjön a telefon. ha csörög, baj van."
  Úgy-úgy. Mindig csúnyán néznek bármilyen supportra, ha nem dolgozik, pedig a supportot azért fizeted, hogy leginkább ne kelljen dolgoznia :D

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  ilyenek vagytok: [link]

  [ Szerkesztve ]

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  mindig mondom a főnökömnek: olyan vagyok, mint a körzeti orvos. addig jó, míg nem látsz.
  először rendszerint röhögnek és/vagy nem értik...

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

Hozzászólok Aktív témák