Hirdetés

2018. december 16., vasárnap

Hozzászólások

(#1) Reggie0


Reggie0
(PH! nagyúr)

Kivancsi vagyok ezzel a 1224 GB/s memoria savszellel hogyan jon ki ekkora hashrate, a GPU es CPU adatok alapjan sehogy.

(#2) .mf


.mf
(PH! kedvence)

Se GPU-t, se DDR4-et nem használ? Hűha, a gyártóknak valamit gyorsan ki kell találniuk, hogy a következő áremelkedést mivel indokolják, mert most már az Ether-bányászatra sem lehet kenni ;]

(#3) jedis


jedis
(senior tag)

A jó isten áldja meg a Bitmain-t !!! :D :D :D :D :D :D Remélem qrvára hatékony lesz a lapkájuk ! :K :D

Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !

(#4) lezso6 válasza Reggie0 (#1) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Biztosan jó nagy cache van azokban a lapkákban.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#5) hokuszpk válasza .mf (#2) üzenetére


hokuszpk
(őstag)

azert 72GB ddr3 se keves, ddr3 ara felmegy az egekbe, aztan lehet visszaallitjak a ddr4 gyartiosorokat erre a tutti megrendelesre.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#6) szaszyka


szaszyka
(fanatikus tag)

Akkor a Bitmain-nak köszönhető a hirtelen megjelent eladó RIG-ek száma HA-n? Most már senki sem mondhatja, hogy nincs VGA a használt piacon sem :)

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#7) Seirei válasza szaszyka (#6) üzenetére


Seirei
(tag)

Nem, csak lassan 2 hónapja stagnál az egész izé miközben a sok balek aki az elmúlt néhán hónapban szállt be arra számított hogy már 5x-s hozamon ülnek :)

(#8) apatyas


apatyas
(Korrektor)

Hurrá hurrá, végre erre is csinálnak célhardvert, és nem a VGA piacon fog lógni a dolog. A következő bagázs programozót meg lábon kell lőni, ha megpróbálnának VGA-only algoritmust/altcoint írni.

[ Szerkesztve ]

pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)

(#9) berVi


berVi
(senior tag)

Osszegyurtak ~5db GPU-t egy dobozba, micsoda "ASIC", micsoda "celhardver" :C

[ Szerkesztve ]

(#10) berVi válasza apatyas (#8) üzenetére


berVi
(senior tag)

Jotanacs: ne a PH-n, es vegkepp ne Abu-tol tajekozodj a banyaszatrol.

(#11) Tyrel válasza apatyas (#8) üzenetére


Tyrel
(senior tag)

Pedig meg fogják "próbálni", mert attól a pillanattól kezdve hogy egy bizonyos coin-t lehet ASIC-al bányászni, veszélybe kerül annak a decentralizáltsága. Más kérdés hogy az Ethereum-é már amúgy is megkérdőjelezhető...

A GPU mining erőltetésével azt akarják elérni, hogy a crypto mining mindenki számára elérhető maradjon, amit a legkönnyebben egy általános célú és egész világon forgalmazott hardver célzásával lehet kivitelezni. Az ASIC-okra már a Bitcoin esetén is több hetes/hónapos várólisták vannak, arra pedig semmi garanciát nem kapsz, hogy a gyártó nem épít be egy backdoor-t a bányagépbe, amivel később befolyásolhatja az adott coin hálózatának működését.

Szerintem a GPGPU / CPU mining a legjobb megoldás, arról meg nem a bányászok tehetnek, hogy a gyártók évek óta nem hajlandóak lereagálni a piaci igényeiket... Egyébként meg nem is biztos hogy kizárólag a bányászok a videokártyapiac kudarcának okozói, pl. a memóriapiac önerőből produkálta ugyan ezt... ill. ott ha jól tudom a mobiltelefonokra fogták a dolgot, a fekete bárány keresés baromira megy mindenkinek... :(

Utáljuk a Teslát is ha drágábbak lesznek az akkuk?

[ Szerkesztve ]

(#12) daa-raa válasza Tyrel (#11) üzenetére


daa-raa
(Jómunkásember)

Mert ugye a VGA-k hegyekben állnak a boltok polcain, arra nem kell várni...

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#13) Tyrel válasza daa-raa (#12) üzenetére


Tyrel
(senior tag)

Látom sikerült elolvasni a hozzászólásom felét. :C

(#14) berVi válasza Tyrel (#11) üzenetére


berVi
(senior tag)

Huh, ebben a kommentben is igen koncentralt a fogalmatlansag.

Az ASIC-nak nagyjabol semmi koze a centralizaltsaghoz. Tokmindegy, hogy 10 ezer ASIC, vagy 1 millio GPU banyaszik valamit, ugyanugy nem egy kezben osszpontosul.

A GPU miningot nem azert eroltetik, mert "mindenki szamara elerheto" (mert az ASIC nem? de. a gpu vasarlas nem problemas manapsag? de. nincsenek tularazva? de.), hanem mert van benne resell value, mig egy ASIC-ban nincs.

A CPU miningnal sok nagyobb marhasag meg nincsen, mar csak azert sem lehetseges a tartos rentabilitas, mert egy gepbe egyet lehet belole tenni, mig GPU-bol akar tobb tucatot, igy a jarulekos koltseg a toredeke. Egyetlen CPU algo/coin nem letezik a vilagon, amit nem szoritott ki a GPU par heten belul, mivel sokszoros a teljesitmenye.

(#15) berVi


berVi
(senior tag)

A 650 MH/s egyebkent nehany random, 1 kommentes, frissen regelt user-tol szarmazik, amit aztan okos Blikk-szintu pletykaoldalak atvettek, par nemet oldalon meg inkabb 200-at emlitenek. De ugye ez itt nem derult ki, mivel a PH-n meg mindig nem divat forrast megjelolni. Az egyik legkorabbi cikk errol:

http://technews.cn/2018/02/12/bitmain-tsmc-dram/

De itt egy szo nincs MH/s-ekrol.

[ Szerkesztve ]

(#16) big-J válasza apatyas (#8) üzenetére


big-J
(őstag)

Hogyne irnanak GPU only-t. Ez egy piac. Valaki elhagyja a teret, valaki mas kitolti. :)

(#17) daa-raa válasza Tyrel (#13) üzenetére


daa-raa
(Jómunkásember)

A Tesla-s hivatkozásoddal egy (illetve kettő) nagy baj van: a Tesla arra használja az akkukat, amire eredendően gyártják, azaz elektromos energia tárolására. A másik meg az, hogy a Tesla veszi a fáradtságot és épít magának akkugyárat és komoly összegeket fektet az akkuk fejlesztésébe. Ergo a Tesla maga hajtja a fejlődést, és a gyártást. Ehhez képest a minerek csak élősködnek a felhasználói VGA-k piacán, amelynek a termékeit nem erre tervezték, szánták. Illetve a minerek nem igazán fejleszetenek semmit a VGA piacra, pláne nem gyártanak. Paraziták, főleg amikor már mindenféle kérdés és kérés nélkül még mindenféle beépülőkkel más felhasználók hw-ét is elhiénázzák. Kérdem én, mikor fogják a minerek a gyanútlan felhasználók számára megtéríteni a megnövekedett energiaköltségüket? Ez színtiszta élősködés.

De ha már a Tesla szóba került, akkor egy másik irányból kellett volna megközelítened: a minerek miért nem Tesla-kat és Radeon Pro-kat vesznek? Azok vannak a HPC piacra szánva. És akkor lenne legalább egy kicsit is releváns a Tesla-s kérdésed (de még mindig csak felében).

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#18) Ribi válasza berVi (#14) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

Arra próbált utalni, ha minden asic-ban van backdoor, akkor pl holnap hirtelen minden asic gép csak 1 embernek termel, esetleg kihasználja, hogy minden új blokk láncot ő készít, át tud irányítani mindent ahova akar és puff, mindenkinek az összes bitkoijna átkerül 1 valakihez. Vagy hasonlóan innen onnan lecsippent ezt azt. Persze ennek igen durva következménye lenne.

Szerintem keveseket érdekel a resell value (persze átlag giziket 1-10 GPUval, de nem a 10k-s bányász farmokat), amikor kihoznak egy olyan asic-ot ami 10x többet termel. Nem a resell a lényeg, hanem onnantól hogy van asic értelmetlen lesz GPUval bányászni. az első pár embernek 4 hónap helyett 2 hét alatt hozza vissza az árát.

Esetleg kihoznak olyan lapot amibe bele lehet kendácsolni sok CPU-t akkor változhatna a helyzet.

daa-raa: Majd 10-20 év múlva amikor kezd durván sok döglött akku kezd felgyűlni, akkor majd mutogatnak erre arra. Musk is egy üzletember, de sokan ár valamiért mint valami űber jó arcra tekintenek.

[ Szerkesztve ]

(#19) Tyrel válasza daa-raa (#17) üzenetére


Tyrel
(senior tag)

A Tesla akkugyára jelenleg közel semmit nem ér mivel alig üzemel, a fejlődést meg érdemben akkor hajtaná ha nem ugyan úgy a súlyosan környezetszennyező, és véges nyersanyagokat pazarló Li-Ion technológiára építenének mint bárki más.
Évente van 3 hír az új világmegváltó csoda akkuról, ami 10x olcsóbb meg 100x több energiát tárol - ha a Tesla vösökeresztet akarna játszani, nem hasznot hajtani, akkor ezeket karolná fel.

A bányászok meg nem élősködnek senkin sem, és pláne nem paraziták. Kifizetik a hardvert amivel bányásznak, sőt többet adnak érte mint az alanyi jogon félisten gémerek, kifizetik a bányagépek villanyszámláját is, rászánják az idejüket a rigek összerakására, konfigurálására és felügyeletére. Ebben semmi illegális nincs, és nem károsít meg senkit sem.

Ahogy már mondtam, az hogy gémer Pistike nem tud videokártyát venni nem a bányászok hibája, hanem a töketlen b*lfasz gyártóké meg a végtelenül kapzsi kereskedőké. A bányász ugyan úgy csak egy vásárló mint Piri néni a sarki fűszeresnél.

HPC lapkákat meg azért nem vesz senki, mert semmivel nem gyorsabb, de sokkal drágább. Nem hülyék a bányászok.

[ Szerkesztve ]

(#20) actival63 válasza Ribi (#18) üzenetére


actival63
(fanatikus tag)

Musk attól jó arc ahogy a dolgokhoz áll. Szemére vetették, hogy nincs is Oxfordi diplomája. Lehet, hogy nekem nincs, válaszolta de akikkel dolgozom azoknak van.

Phenom II X4 B97, 3200 MHz. ATI Radeon HD 4200

(#21) Televan válasza Tyrel (#19) üzenetére


Televan
(PH! kedvence)

A bányász addig Piri néni amíg csak egyet vesz az adott termékből.Ha Piri néni felvásárolja az össze WC papírt a Tescóba és neked nincs mivel kitörölni a sz@ros segged,te is bosszús lennél. ;] :P

Valaki megint hoz valamit amivel jobban lehet bányászni,a gpu minerek ideje lejár.Sok kis gpu bányászak bizony savanyú lesz az a bizonyos szőlő.
Ez volt anno a Bitcoin első virágzásánál.Én még a AMD 6700 -as apuval is megpróbáltam akkor bányászni.Két nap és feladtam.

[ Szerkesztve ]

Pénzt vennék áron alul, sürgősen!

(#22) hokuszpk válasza berVi (#14) üzenetére


hokuszpk
(őstag)

en mar varom, hogy az nvidia tensor corera kitalaljon valaki egy cryptoalgot.
most kell taxitarsasag-reszvenyt venni.

[ Szerkesztve ]

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#23) pengwin válasza berVi (#14) üzenetére


pengwin
(PH! addikt)

Már hogyne veszélyeztetné az ASIC a decentralizáltságot?

Az ASIC-os bányászatnak sokkal magasabb lesz a belépési küszöbe, amit rengeteg bányász akar vagy nem fog tudni megugrani. VGA-val meg nem lehet majd bányászni, ha tényleg beválik az ASIC, mert annyival gyengébb lesz a hatásfok.

(#20) actival63
Musk egy zsniális üzletember, aki nagyon jól el tudja adni magát és a cégeit.
Semmi több. Szerintem.

Egyszer szívesen megnéznék végre egy kimutatást, hogy a Tesla-féle zöld autók és energiaellátás mekkora környezeti terheléssel jár, összehasonlítva a hagyományos megoldásokkal. És itt a teljes terhelésre gondolok az alapanyagok bányászatától az adott termék kukázásáig. Gyanítom az eredmények kiábrándítóak lennének a Muskot istenítőknek.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#24) Reggie0 válasza daa-raa (#17) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Ez egy baromsag. A VGA-t arra gyartjak, hogy szamoljon. Ha nem arra gyartanak nem lenne OpenCL/CUDA tamogatas benne.

De ilyen baromsagot en is tudok mondani: Az akkumulatort nem arra terveztek, hogy autot hajtson, hanem hogy a laptopod, telefonod menjen rola, tehat a tesla egy parazita...

(#23) pengwin: Arrol nem is beszelve, hogy vannak magan ASIC-ok is, amelyek nem kerulnek piaci forgalomba. Nem tudom, hogy a szomszed ujsagos megengedhet-e maganak egy sajat IC tervezest es gyartast, de az a gyanum, hogy nem.

(#8) apatyas: Az elmult 8 evben talan fel ev volt amikor jobban megerte kikapcsolni a GPUkat.

[ Szerkesztve ]

(#25) Eugene Roe válasza pengwin (#23) üzenetére


Eugene Roe
(senior tag)

1001 ilyen tanulmány van, attól függ, hogy a töltés helyén hogy állítják elő az energiát.

Ha szénerőmű, akkor összességében nem éri meg, ha megújuló, akkor van 10-35% előnye.

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#26) Tyrel válasza Eugene Roe (#25) üzenetére


Tyrel
(senior tag)

De jó lesz majd 10-20 év múlva, akik eddig a nukleáris hulladék temetők ellen tüntettek hobbiból azok nem maradnak "munka" nélkül. :)
Mehetnek az akkumulátortemetők ellen tüntetni. :)

Nekem az elektromos autókról már régóta az a véleményem, hogy maga az elektromos hajtáslánc ill. a villanymotor messze a legjobb a ma ismert motorok közül - ennek a bizonyításához egyébként a Tesla sem kellett volna, elég az elmúlt fél évszázad mozdonyaira nézni...
...viszont amíg az energiatárolás módját a hagyományos, savas-nehézfémes akkumulátorokban keresik, addig egy végtelenül hülye, halott ötlet az egész. Ez egy borzasztó rossz irány, amire felült 2-3 eltéved birka az elején, a többi meg lohol utána a haszon reményében, miközben felfoghatatlan mennyiségű pénzeket ölnek egy zsákutcába.

Meggyőződésem hogy egy hatékony, olcsó, és legfőbbképp jól skálázható energiatároló feltalálása nagyobbat lendítene az emberiségen mint anno az ipari forradalom. A ma sci-fi filmjei holnapra valósággá válhatnának, mert ha belegondoltok a tömegközlekedéstől, az űrkutatáson, hordozható eszközökön át egészen a nanotecnológiáig mindennek az szab határt, hogy nem tudjuk ezeket a rendszereket megfelelően ellátni energiával.

[ Szerkesztve ]

(#27) Atti777 válasza berVi (#15) üzenetére


Atti777
(fanatikus tag)

"De ugye ez itt nem derult ki, mivel a PH-n meg mindig nem divat forrast megjelolni"

Írta: Abu85 | 2018-03-12 15:01 | Forrás: DigiTimes - remélem így már látható :U

Ex HWSW nick: Atti, reg: 2001. feb.

(#28) apatyas válasza Reggie0 (#24) üzenetére


apatyas
(Korrektor)

Általánosságban válaszolva: ott az istenített blokkláncos deviza, és kijön rá a rendkívülrohadtulhatékony ASIC. Nem jó ez? Tessék használni. Ja hogy drágább? IJ. Ja hogy nem lehet eladni? IJ. Ezért kell mindig újabbat kitalálni, ami alap hardvereken fut?
Bajok vannak a decentralizáltsággal? A bitcoinos tranzakciók energiaigénye és átfutási ideje rendkívül magas már most ahogy van, hát még ha annyi tranzakciót kellene kezelni amennyit most a bankok intéznek egymás közt? Persze, lehetne csökkenteni a nehézséget, hogy hamarabb lefusson, de miért is nem történik meg?
Urak, biztos, hogy jó ez a cucc így?

[ Szerkesztve ]

pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)

(#29) Reggie0 válasza apatyas (#28) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Tok mindegy mi jon ki, jon a helyere egy GPU-s coin es a videokartyak nem szabadulnak fel. Szoval kar arrol almodozni, hogy vegre olcso lesz a GPU.

A nehezseget meg az csokkenti leginkabb, ha kevesebben banyasznak. Kerjed meg a banyaszok 90%-at, hogy hagyja abba es maris tizedere csokken az energiaigeny. Sok sikert :) Ezen az ASIC sem fog valtoztatni, csak a nehezseget novelik, mert a megterules egy igen nevezetes es fontos korlatja az energia ara. Marpedig a banyaszok osszeseget nem ugy kell nezni, hogy X hashratejuk van, hanem Y koltsegkeretuk Z atlagos villanyarral. Y/Z nem fog valtozni az asictol. Tehat az ASIC a decentralizaltsag/hozzaferhetoseg szempontjabol ront a helyzeten, minden mas meg kb. valtozatlan marad. Az a sok GPU meg ami kint van az embereknel nem fog parlagon heverni. "Mindig kell szamolni valamit" - ahogy egy forumtars mondta jopar eve.

[ Szerkesztve ]

(#30) Danex válasza Reggie0 (#29) üzenetére


Danex
(PH! addikt)

Azért ez nem teljesen így van. Jelenleg ha az ETH-t sikerül kiváltaniuk ASIC szerű géppel, onnantól kezdve a többi algoritmus is nagy valószínűséggel egy picike lépésre kerül.

A coinok árát meg nem az adja, hogy GPU-val lehet bányászni sajnos, ha most feltételezzük, hogy az eddigi algoritmusok összesére kerülne ASIC, és létrehoznának egy új "ASIC" biztos algoritmust akkor annak még nem lenne értéke a piacon.

A probléma az, hogy ha az EThash-t leasicolják az azon lévő bányászok az összes többi coin nehézségét is felverik majd az egekbe, de azt mind látjuk, hogy pl az Electroneum nem fog 5-10* árára emelkedni amiatt, hogy az Ethereumot nem lehet bányászni.

Xiaomi Redmi Note 4 || Suzuki SX4 S-Cross GL+ 1L 6AT

(#31) Reggie0 válasza Danex (#30) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Ez azert nem igy van. Mindenbol lehet ASIC-ot csinalni, vegtere a GPU is csak egy ASIC. Az ethash-t azert remeltek, hogy nem kerul ASIC-ra, mert erosen memoriasavszel fuggo, tehat egy ethash ASIC es egy GPU kozott joval kevesebb lenne a kulonbseg, igy se teljesitmenyben, se hatasfokban nem tud akkorat ugrani a GPU-hoz kepest, hogy megerje az IC kifejleszteset megfinanszirozni. Tehat az ASIC-proof az nem azt jelenti, hogy nem lehet ra IC-t gyartani, hanem azt, hogy nem eri meg.

Nyilvan atmennek, de majd lesz uj coin. Ez megy mar evek ota. Az, hogy melyik coin fut be rovidtavon csak marketing kerdese, viszont coinbol kb. akarmennyit lehet inditani. Hosszutavon meg mar mas kerdes a siker, de az egyszeri banyaszt ez nem erdekli, ugrik coinrol coinra, ha kell.

(#32) Danex válasza Reggie0 (#31) üzenetére


Danex
(PH! addikt)

De ha igazak a számok akkor minimum 3-3,5* hatékonyabb az átlagos bányagépektől, a mostani profitnál ez kb annyit jelent ,hogy a bevétel kb 20-25%- helyett, kb csak 7% megy el áramra.

Ha ezt ki tudják hozni kb 2000-2500$-ból akkor a ROI közel a fele is lehet egy GPU-s rignek a mai árak mellett, ami felgyorsíthatja a kb havi 10-15%-os nehézségnövekedést. Ami már közel 2 évre tolná ki egy GPU-s rig ROI-ját.

Xiaomi Redmi Note 4 || Suzuki SX4 S-Cross GL+ 1L 6AT

(#33) Reggie0 válasza Danex (#32) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Ez attol is fugg, hogy mennyit adnak el belole. Altalaban a Batch 1 eri meg, a 2. legtobb asicnal a nullszaldot alulrol kozelitette. Az ara erdekes kerdes, mert a memoria miatt eleve dragabb lesz, mint az eddigi ASIC-ok, illetve a frissen implementalt algok sosem jottek ki elsonek olyan olcson, mint amit irtal. Ha tippelnem kene 3-4k$, de ez csak tipp.

(#34) Danex válasza Reggie0 (#33) üzenetére


Danex
(PH! addikt)

DDR3 ramok vélhetően olcsóbbak lesznek mint a GDDR5-ös ramok és drága core sem kell a kártyákra, fajlagosan a VRM is olcsóbb rá, hűtésileg is elég rá egy egyszerűbb kivitel, nyilván majd kiderül mennyibe kerül addig csak találgatunk, de igen inkább a 3-4K a reálisabb.

Mivel itt nincs akkora teljesítménybeli ugrás így itt nem él szerintem az, hogy csak az első batch profitál rendesen.

Xiaomi Redmi Note 4 || Suzuki SX4 S-Cross GL+ 1L 6AT

(#35) Reggie0 válasza Danex (#34) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Igen, annal biztosan olcsobb lesz. De az eddigi asicokra nem kellett GDDR5, csak a GPUra. Tehat az eddigi ASIC-oknal fajlagosanb dragabban kell, hogy merjek.

(#36) Blazs120gl


Blazs120gl
(fanatikus tag)

A nagy kérdés, hogy pontosan mennyit is terveznek gyártani a TSMC-nél.
A készlet poroblémák egy része éppen abból adódik, hogy a TSMC gyártókapacitása pl. az NV felé korlátos.

A váltáshoz ezeknek a lapkáknak egységenként sokkal erősebbnek kéne lennie, mint egy legyártott GPU-nak. Különben nem tudják kiszorítani a GPU-kat és végső soron a már bedugult GPU gyártósorok elöl veszik el a kapacitást. :(

Lassabb memóriával is ütőképes lehet az ASIC, mert az adatáramlásból kiesik egy láncszem (CPU-GPU helyett csak ASIC). A brutál memória lehetőve teszi egyszerre több tranzakción való számolást. Ha még emellé brutál cache-t is be tudtak pottyantani, akkor már csak az a kérdés, mennyire lesz agresszív az árazás. :C

(#37) Reggie0 válasza Blazs120gl (#36) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

?? Pont a CPU-GPU adataramlas az, ami semmit sem korlatoz.

(#38) Danex válasza Reggie0 (#35) üzenetére


Danex
(PH! addikt)

De erre se kell GDDR5,csak nagyon sok DDR3 párhuzamosan bekötve.

(#36) Blazs120gl
Core-ból vélhetően nem kell erős, a legtöbb algoritmus memóriaérzékeny így az a kritikus pont, cache sem kell semmire, mivel az ethereum dag fájl kb 2.7GB azt hiszem, annyit meg nehezen tesznek rá cache-ből.

Kicsit ajánlom ,hogy nézz utána jobban a dolgoknak.

Xiaomi Redmi Note 4 || Suzuki SX4 S-Cross GL+ 1L 6AT

(#39) Reggie0 válasza Danex (#38) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Pontosan. De az osszes tobbire meg semmilyen kulso memoria nem kell. Ezert ez felaras lesz.

(#40) Danex válasza Reggie0 (#39) üzenetére


Danex
(PH! addikt)

De azoknál meg vélhetően a core sokkal drágább, mint ami ide kell. Sajna nem tudjuk az árakat még, de ha az nézem, hogy használtan is nehéz 750ezer(~3000$) alatt egy ~180MH/s @700W -ot összeállítani akkor az ilyen jósolt 600MH/s effektív értéke egy GPU riggel szember valahol ~10 000$ körül lenne, már 5000$-ért is sokkal jobb.

Xiaomi Redmi Note 4 || Suzuki SX4 S-Cross GL+ 1L 6AT

(#41) Reggie0 válasza Danex (#40) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Nem. Sot az ethash core bonyolultabb, mint egy double sha256 vagy blake core.

[ Szerkesztve ]

(#42) daa-raa válasza Reggie0 (#24) üzenetére


daa-raa
(Jómunkásember)

Az akkumulátor nem hajt semmiféle autót, azt a motor teszi. Az akku csak az ehhez szükséges elektromos energiát tárolja. Noti, telefon még a fasorban sem volt, amikor már léteztek akkumulátorok. Szóval amit írtál annak semmi köze a valósághoz. De ha most esetleg a Li-Ion-ra akarod kihegyezni, az sem stimmel, mert azt már az 1970-es évek óta fejlesztik, amikor még szintén nem volt sehol sem notebook/laptop és mobiltelefon. Kereskedelmi forgalomba 1991-ben került először ilyen akku.

A VGA vagy GPU már a nevében is hordozza, hogy mi az eredeti célja. Az OpenCL és CUDA amolyan mellékes üzemmódként került beléjük, mert erre is alkalmasak lehetnek. De egyébként lehet műbránerrel is habot verni, mégsem vásárolják fel a cukrászok. Vagy ha elsődlegesen a cukrászok vennék, akkor már meg is változna, hogy mire vannak fejlesztve, gyártva?

Tyrel: Nem élősködnek senkin, ugye: [link] Lásd még a mostanában terjedő weboldalakba épített scripteket.

Egyébként melyik akkumulátor nem súlyosan környezetszennyező?

Egyébként meg Musk és a Tesla legalább nem a jelenlegi kapacitásokat akarja tovább terhelni a saját igényeivel, hanem önellátó próbál lenni. A kisebb Tesla modellek bevezetésének egyik feltétele, hogy az akkugyáruk el tudja látni őket tárolókkal. Majd ha a minerek gyártanak maguknak GPU-t és rá épülő eszközöket, vagy legalábbis megpróbálnak, akkor lesznek hasonló szereplők, mint a Tesla.

Vannak olyan fallal körülvett városok, melyeket nem szabad megostromolnod. - Szun-ce XL

(#43) Reggie0 válasza daa-raa (#42) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Ok, kotoszkodjel apro reszleteken, tudod jol mire gondoltam. Nyilvan nem az akkumulator forgatja a kereket kozvetlen. Sot nem a motor hajtja az autot, hanem a kerekek, azt meg a tengely(ek), azt meg a motor(ok) es igy tovabb... Mindegyik a hajtaslanc resze. A BEV(battery electric vehicle) magyar forditasa "akkumulátorról hajtott jármű". Remelem igy mar erted mit irtam.

Ezek szerint nem vagy elegge informalt, de ugye a tesla 18650-es cellakat hasznal, aminek elsodleges felhasznalasa, kapaszkod meg, a notebook es egyeb hordozhato eszkozokben tortent. (Aztan jott a tesla es 2016-ban mar kb. 20-25%-ot kiharapot belole). Na igy jon ide az a vibrator, ugyanis vontatasi akkumulatorok egy kulon kategoria lenne.

Az OpenCL es CUDA mellekesen mar vagy 10 eve kerult belejuk, manapsag ez a felhasznalas nem mellekes, sot szuperszamitogepekbe tonnaszam kerulnek GPU-k, es kapaszkod meg, nem a spongyabobot szamoljak neked, hanem kulonbozo tudomanyos szimulaciokat szamolnak. Raadasul tobbnyire ugyan azokat a chipeket hasznaljak fel, mint a consumer VGA-ba. Tehat a nem grafikai szamitas a hetkoznapi feladataik resze mamar, amire te hivatkozol az olyan regen volt, hogy mar tortenelemoran tanitjak...

[ Szerkesztve ]

(#44) Hajdi válasza Reggie0 (#43) üzenetére


Hajdi
(senior tag)

A tudományos számításoknak legalább van èrtelme, ezèrt mèg senki nem emelte fel a szavát.

"The Man Who Sold the World"

(#45) Zotya984


Zotya984
(senior tag)

ETH úgy fest kiesik. CryptoNight is mert arra már van 'ASIC". Mennyi algoritmust tud pl a ccMiner ? (megsúgom 57db) Jön valami olyan alcoin amit VGA-val lehet túrni és jó lesz.
Itt nem az a kérdés hogy mennyit termel Bitmain ASIC gépe. Hanem melyik a következő olyan algoritmus amit megéri figyelni mert az alapjául szolgáló coin ugrani fog.

[ Szerkesztve ]

(#46) gipszklipsz válasza daa-raa (#42) üzenetére


gipszklipsz
(lelkes újonc)

...Nem élősködnek senkin, ugye: [link] Lásd még a mostanában terjedő weboldalakba épített scripteket.

Ezt gondold végig mégegyszer! Akik felvásárolták a VGA-kat, azok bányásznak vele. Nem szorulnak rá, hogy weboldalakba épített scripteket futtassanak. Azt azok csinálják, akiknek már nem jutott VGA. Mivel itt osztod a észt, feltételezhető, hogy neked sem jutott VGA. Ebből továbbgondolva könnyen lehet, hogy pont Te futtatsz ilyen scripteket. :DDD

(#47) L4mie válasza Zotya984 (#45) üzenetére


L4mie
(PH! kedvence)

Ráadásul bennem az is felmerül, hogy drága bitmain mióta túrja saját maga ipari mennyiségben az equihash alapú coinokat ilyen "gépekkel"

Bányászat miatt nincs VGA topicról meg annyit, hogy igen, ez jogos volt decemberben-januárban mert boldog boldogtalan bányát akart építeni akinek volt fölös 0.5-1m-je, de január közepe óta szimplán nem éri meg befektetni VGA-ba, RoI felszökött gyakran 5-600 napra ezért nincs eszeveszett kereslet rá, fura módon még sincs a boltok polcain elérhető árú VGA, ezen lehetne gondolkozni az autómatikus fröcsögés és gyűlölködés helyett.

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

(#48) haxiboy válasza daa-raa (#17) üzenetére


haxiboy
(PH! kedvence)

Egyrészt, most amit leírtál hogy a bányászok élősködnek, és más hardvereit használják önös célokra.
Ez nagyon nem így van. Ez olyan mintha az összes informatikusra mondanád hogy weblapokat defacelnek, ddos-olnak, és törnek meg mindent ami létezik.

Paraziták? Már ne haragudj, de ugyanúgy kifizetjük a hardvereket mint bármely más ember aki játékra használja. Azt meg szerintem eldönthetem hogy az általam megvásárolt eszközzel mit csinálok. Ha akarom veszek 20 db Vega 64-et és kenyeret vágok vele.
Az meg hogy miért nem FirePro-t meg Teslakat veszünk? Mert ugyanaz a hardver többszörös áron, és nincs szükségünk a különböző CAD/CAM driverekre és supportra, ha nem lenne árbeli különbözet, hidd el azokat is megvennénk.

Egyébként nem hiszem hogy bármelyik gyártó panaszkodott volna hogy jaj a csúnya gonosz bányászok tömegével veszik a termékünket, legyen 2x annyi az ára, jé még így is viszik jaj de rossz nekünk.
Az nvidia álszentkedett annyival hogy kiadott 2 féle bányász kártyát, erősen lebutítva, minimális garanciával, ugyanolyan áron.

Őszintén. Van előtted egy Audi A8-as, teljesen felszerelve ,és mondjuk 100 ezer forinttal olcsóbban egy olyan amiben bőr ülések helyett 1db ülés van az is plüss, minden extra ki van szedve és még kerekekből is csak kettőt kapsz, melyiket vennéd meg?
Az előbbi normál felhasználásra van kitalálva, az utóbbi meg arra hogy csak a nürburgringen szaladgálj vele.

Csatlakozz az EVE Online közösséghez : http://bit.ly/JoinEVEOnline

(#49) ddekany válasza L4mie (#47) üzenetére


ddekany
(PH! kedvence)

Most erről eszembe jutott a DDR4-es kartelezés (hiány tervezett fenntartására)... Mókás lenne, ha ezt itt is sikerülne kivitelezni. Azt gondolnám, hogy AMD és nVidia közt ilyen paktum már csak nem lesz. Disztribútor/nagyker/kiskert meg tán túl sok van, hogy ne ugorjon ki senki. Szóval gyanítom, hogy azért még mindig bőven sokan akarnak vásárolni... de lehet hogy naiv vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#50) L4mie válasza ddekany (#49) üzenetére


L4mie
(PH! kedvence)

Ipari méretekben bányászókról fogalmam sincs elképzelhető, hogy a gyártósor végéről porszívózzák fel a gpu-kat, de "kollégát" idézve:
Mezei traktoros Józsi Kabátfalváról most biztos nem csap fel lakossági bányásznak vagy, ha mégis... megszívja.

[ Szerkesztve ]

Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.