Hirdetés

2019. augusztus 23., péntek

Hozzászólások

(#1) t72killer


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Egyelőre tartsunk ott, hogy legyen 4k-ra most kezd kialakulni a normális offline/netflix-es tartalom, a műsorszórás pedig jó, ha egy jobb 720p szintjén van...

#2: valamivel tolni kell a hájpot, úgy néz ki, hogy jövőre a 8k lesz az aktuális hiszti. "Érdekes", hogy az ilyeneket mindíg tudják rosszkor időzíteni, hogy a bekajált termékeket <5éven belül feleslegesként kukázza a fogyasztó, lásd a 3-4éve nagy tömegben eladott wc-ablaknyi 40"-os 3DTV-ket, amikre már tartalom se csorog egy ideje.

A 3D-nek lenne értelme a mai 60-70"-os TV-ken - persze 4k felbontás és megfelelő tartalom mellett. A 8k értelmét max állóképeknél látom, az emberi agy aligha képes 33MP-nyi mozgó pixelt értelmezni.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#2) Eugene Roe


Eugene Roe
(senior tag)

Gyorsan küldjék el az elemzőt egy gyógykezelésre!

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#3) Raymond


Raymond
(nagyúr)

ROFL :))

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#4) atus72


atus72
(senior tag)

OK, eladnak k sokat, mi lesz utána? 16K? 32K? .... :W

(#5) t72killer válasza atus72 (#4) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Aminek ugye értelme is lenne ilyen felbontásokban az a VR-szemüveg - azt persze b.nak kiadni, maradnak a QHD-nél.

(az emberi szem max felbontása, ha egy képernyővel terítjük be a teljes látóteret valahol 16-32k környékén lehet)

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#6) Angel1981


Angel1981
(veterán)

A 8K-ban - hosszútávon - én is látok fantáziát, de ezek a bizonyos piackutatók ugyanilyen optimisták voltak anno a 3D-s és hajlított TV-k vonatkozásában is :P :U

(#7) t72killer válasza Angel1981 (#6) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Lelkes híve vagyok a 3D technológiáknak, még akkor is, ha szemüveget kell hordani, de ha nagyítóval kell keresni a tartalmat mert a filmesek lusták voltak még egy kamerariget betolni, illetve hígítják a piacot egy csomó kamu-3D anyaggal, az nem segít a dolgon. Az se, hogy technológiailag "véletlen" rosszkor tolták be az egészet, amikor az emberek nagy többsége még 50" alatti TV-ket vett (mert azok voltak megfizethetők).

Persze a gyártók szempontjából telitalálat: felesleges = fogyasztó kukázza és ül fel az újabb hájpra, ami most jobb esetben valamelyik HDR technológia lesz, amit "valami véletlen folytán" egy az egyben fognak kukázni 2-3év múlva.

A magam részéről lesz.rtam, a fullHD TV-nk akkor lesz cserélve egy 500€-s utódra, amikor kileheli a lelkét, 4k-t meg Qled monitoron fogok nézni.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#8) sheratan


sheratan
(titán)

Aztán majd 1-2 év múlva lehet kiadni a nyilatkozatokat, hogy azt hitték sokszor akkora lesz a kereslet, mint amekkora ténylegesen lett. Mint a VR esetében most.

(#9) t72killer válasza sheratan (#8) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Ha nem szarakodnának a drótkerítés-felbontásokkal, illetve normális 3dvr kamerákat is árulnának már lenne VR-szemüvegem...

Fogyasztó csak létező, használható terméket fog megvenni, akik most VR cuccokat vesznek, azok korai bétateszterek. És még fizetnek is érte...

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#10) enginev3.0


enginev3.0
(nagyúr)
LOGOUT blog

Biztos nem számoltak bele minket, mert itthon az emberek még a 4K-t sem ismerik vagyis használják

De mi ugye 50 évvel le vagyunk maradva

És anyagilag úgy megvagyunk viselve, hogy még lábazatot se tuttunk csináni, mer nincs mibül ll Logitech <3 ll Oneplus 7 Pro Blue

(#11) sheratan válasza t72killer (#9) üzenetére


sheratan
(titán)

Mondjuk lehet akármilyen felbontása, de amíg ilyen több száz € egy szemüveg, addig nekem teljesen tárgytalan téma :N

(#12) atike


atike
(nagyúr)

:DDD

Hááááát... Nem szívbajos az az elemző. Ő már biztosan kapott egy 8K-s tévét az elemzésért... :DDD

Szerintem kb még a jövő év a 4K-ről fog szólni (mármint elterjedés szintjén), 2020-ban talán már jönnek az első 8K-s fecskék... De mire az milliós eladásokat fog produkálni.... Az még bőven odébb lesz. Szerintem.

(#13) Cassi


Cassi
(aktív tag)

Másfél évvel ezelőtti hír ugyanettől az IHS Markittől:

"A 8K tévézés felé halad a világ, de csak csigatempóban"

https://prohardver.hu/hir/a_8k_tevezes_fele_halad_a_vilag_de_csak_csigatempo.html

:DD

(#14) Pete55555


Pete55555
(addikt)

Mit szed az elemző?

Én is kérek belőle.

...Szeretem leracsniztatni...

(#15) t72killer válasza sheratan (#11) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Nálam kiváltaná a TV-t, és akár a nagymonitort is, úgyhogy hajlandó lennék $-t injekciózni a projektbe - de nem egy 1év alatt nullára leírt kacatba.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#16) Ribi válasza Cassi (#13) üzenetére


Ribi
(nagyúr)

Ahogy ott is írták valszeg a TV-k nagyrészét japánban adják majd el, persze ott meg nem fér majd be a lakásba. ;]

(#17) lenox


lenox
(addikt)

Amugy 2020-ban olimpia lesz 8k-ban kozvetitve. Az azert valamennyi eladast fog generalni, meg ha nem is lesz feltetlenul oriasi plusz elmeny a 4k-hoz kepest.

(#18) adamssss

Mondjuk úgy nem lesz nehéz ha nem lehet majd mást kapni csak 8k-t...

(#19) tecsu


tecsu
(addikt)

Az úgynevezett 3D-nek nem sok köze volt/van a valódi 3D-hez, emiatt is volt várható a bukása. Kb. semmi plusz információt nem szolgáltatott és a valóságtól távol állt, csak elvonta a figyelmet, illetve egyéb problémákat okozott. Egyszerűen örömteli, hogy megszűnt és nem erre építenek a marketingesek.

A 8K-nak abszolút van értelme a mozifilmek, tv-programok, dokumnetumfilmek stb. esetén, hiszen segítségével több információt kap a témáról a néző. Egyetlen hátránya, hogy nagyobb méretűek a fájlok, de az IT fejlődése ezt seperc alatt megoldja. Amikor begyűrűzik az otthoni videófeldolgozásba mint felbontás, az átlagos vagy egyszerűbb gépek is megbírkóznak vele.

Ma még nincs tartalom, nincs ilyen eszköz, olyan eszköz... persze. Ezért kell előrelépni és gyártani, hogy legyen. Egyik szegmens húzza a másikat.
Természetesen a gyártók érdeke az újabb és újabb készülékek eladása, aminek marketingjéhez mindent felhasználnak. A fogyasztói társadalom minden szeglete ezzel az attitűddel van átitatva, nem kell a tévéknél leragadni. Tudatos vásárlás... arra kell törekedni. Örülj neki, hogy neked nem kell a 8K és nem érzel késztetést vásárlásra.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#20) Ghoosty válasza adamssss (#18) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Nekem így lett 4k, smart tévém. Abban a méret/ár kategóriában, amiből választottam, nem volt más. Pedig bőven elég lett volna Full HD és a smart se érdekelt.

(#21) t72killer válasza tecsu (#19) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

"Az úgynevezett 3D-nek nem sok köze volt/van a valódi 3D-hez"

Ezt kifejtenéd légyszives? Mi nem stimmel a 2 kamerával felvett/animációnál-játéknál sztereo 3D-re renderelt, active shutter szemüvegen keresztül nézett tartalmakkal:F? Valóban, a 2d-ből utólag spórolósan 3d-be nyúzott anyagokkal nem megy sokra az ember.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#22) Dr. Akula válasza t72killer (#1) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Kialakulhatna egyből 8K-ra is, a 4K még nincs annyira beágyazódva hogy gond lenne a leváltása. Inkább az a probléma hogy nincs rá semmi, 4K filmeket már adnak ki, 8K-sról még elvi tervet se hallottam (tévéadást leszámítva, de egy Barátok Közt mondjuk PAL/SECAM-ban se érdekelne), játékoknál meg még a 4K meghajtása is gondot okoz, főleg ha most nagyon raytracingelni akarnak. A másik a méret és az ár. 4K-hoz azért kell legalább a 32", 8K-hoz a duplája, hogy értelme is legyen, vajon mennyibe kerülne egy ekkora monitor? TV-nél meg olyan messziről nézed hogy ekkora méretben x méterről fel se tűnik hogy fullHD vagy 8K, oda mégnagyobb kéne. Az árát inkább el se képzelem.

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#23) Dr. Akula válasza t72killer (#21) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

A Prometheus moziban olyan volt mint a sztereogrammok, volt tárgy ami 3D-s volt, volt ami nem, leginkább mint a bábszínházak, ahol külön kartonpapíron húzogatják a háttereket, na ez is leginkább ennyiből állt. Techdemónak jó volt, poén hatás megvolt, de nem nagyon éreztem azt én se hogy itt valami korszakalkotót sikerült alkotniuk. Ez a 3D még nem az a 3D amire várunk.

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#24) tecsu válasza t72killer (#21) üzenetére


tecsu
(addikt)

A 3D ugye 3 db dimenziót, vagyis egy egész teret jelent. Namármost a sztereokép nem adja meg a nézőnek azt, hogy a látómezőben lévő tárgyakat (akár csak részben) körüljárhatja, pláne nem nézhet rájuk magasabbról/alulról.
Azért a sztereoképben is van lehetőség, sajnos ezt nem használta ki egyik (általam ismert) film sem (Pl. a techdemó Avatar stb.). A felvett különböző síkok, illetve a rögzített jelenet különböző távolságai nincsenek állandó fókuszban, hanem a mozifilmek kameráinál leginkább alkalmazott teleobjektívek jellemzője, a kis DOF miatt amúgy is csak szűk határokon belül fókuszálhat a néző szeme - ergo felesleges a kreált tér, hiszen nagy része homályos. Tehát még ezt az ál-3D-t sem tudták/akarták kihasználni az alkotók rendesen. Csak egy (csilli-villi) effektként használták a sok közül.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#25) t72killer válasza Dr. Akula (#22) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

"8K-hoz a duplája, hogy értelme is legyen, vajon mennyibe kerülne egy ekkora monitor? "

Meg hova rakom:F? A 32"-os monitort is épphogy sikerült bepaszírozni az asztalra/kockulóskuckóba, egy 64"-os szörnnyel monitorként nem tudnék mit kezdeni. Sőt, ha ezt ráadásképp <1m-ről kellene néznem (hogy értelme is legyen a felbontásnak) hamar gondok lennének a nyakcsigolyákkal... Egyszerűen van az a határ, aminél semmi értelme nincs tovább tolni a biciklit, monitornál ez valahol a 40"/6k környéke lehet, ami megfelel egy 13.3"-os fullHD minilaptop pixelsűrűségének, induló TV méretben.

#24: hagyjuk, ehhez asszem fáradt vagyok...

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#26) Hobbbyt válasza tecsu (#19) üzenetére


Hobbbyt
(őstag)

Én a magam részéről a mai napig 3D imádó és támogató vagyok, fontos szempont a köv. eszközöm kiválasztásánál is. 100"-on olyan pluszt képes adni amit máshogy nem kapsz meg. Tény, hogy sok anyag nem használta kis ezt a lehetőséget.. és az is tény, hogy egy lőrésnyi kijelzőn sincs semmi értelme.

Volt egy víz alatti élővilágot bemutató természetfilm ami annyira brutálisan jó és szép lett, hogy a mai napig a "húbazdmegdekirály" jut róla eszembe. 28 éves techbuzi lévén kevés dolog tud meglepni, de abban a filmben volt egy rész amikor még én is megpróbáltam elérni azt a hülye halat.. döbbenetese élmény volt.

Talán pont ez az élmény az ami végleg beégette a tudatomban, hogy a 3D mennyire jó is lehet ha jól használják.. és nem csak arra, hogy robbanáskor 1-1 repesz a semmiből mintha arra járna.

[ Szerkesztve ]

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem. |.. sᴧᴍsᴜɴɢ ɢᴀʟᴀxʏ s6e ..| Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore, QuadCore...

(#27) Balika911


Balika911
(nagyúr)

A jövőre becsült 430 ezer darab nem látszik elrugaszkodottnak, ez néhány 8K felbontású csúcsmodellt feltételez.

2020-ban is majd kiderül, mi lesz. De egy évben 220-230 millió tévét adnak el világszerte, a 2 milliós becslés ennek kevesebb, mint 1%-át teszi ki.

Nem látom, mitől lennének ezek olyan hihetetlen számok.

[ Szerkesztve ]

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#28) t72killer válasza Balika911 (#27) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Az olimpia ugye 2020 nyarán lesz, addig nemigen lesz értelmezhető tartalom 8k-ra. Minek rohanna egyáltalán az a 400ezer vevő még jövőre a boltokba? Jótudom, ennyi sznob bőven van.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#29) Balika911 válasza t72killer (#28) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Annyi csúcstévét amúgy is megvesznek. És ha a csúcstévék 8K panellel lesznek elérhetőek, akkor nem fogják azt mondani az emberek, hogy jajj hát ezt mihajcsaki nemkell, hanem 8K paneles csúcstévéket vesznek.

Én se látom egyelőre, hogy mihajcsaki amúgy. :)

[ Szerkesztve ]

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#30) t72killer válasza Balika911 (#29) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

jogos, ha ez lesz a csúcsTV definíciója, akkor ezt veszik:R

#26: így van, a rendesen forgatott 3D nagy képernyőn teljesen valósághű tud lenni. A valódi világot nézve a 3D érzet ugyanúgy illúzió, ha normálisan választották és kezelték a kamerákat+beállításokat, miért lenne rosszabb a kamerás illúzió a valódinál? (@tecsu: igen, tudom mi az a DOF, szemtengelytávolság, stb...)

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#31) Dr. Akula válasza t72killer (#25) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Hát azt nemtom, de a 32"-el is így voltam először, hűdenagy, át se látom, aztán megszoktam, mostmár nem is tűnik nagynak. Már el tudnék képzelni egy 60"-es monitort az asztalon. Mondjuk ki kéne tolni az asztalt a tető alól. :)

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#32) ted_tris válasza enginev3.0 (#10) üzenetére


ted_tris
(junior tag)

Te lehet.
Az orszag es a lakossag meg attol fugg miben.
Mobil es net szolgaltatasban abszolute nem.
Elelmiszer es altalanos fogyasztovedelemben sem.

[ Szerkesztve ]

(#33) t72killer válasza Dr. Akula (#31) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Paradigmaváltás kell hozzá: 30" felett már mozgatni kell a fejed. Illetve aktuális kérdés lesz a hajlított képernyő.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#34) Dr. Akula válasza Balika911 (#29) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Ha méretet is adnak hozzá, akkor jöhet (árcédulát inkább ne! :D), 8K-t is le lehet butítani 4K-ra, amin már elfutnak a játékok. 32"-en fel se tűnne hogy 4K vagy 8K, bár 4K-s monitorokkal is előbb dömpingeznek 27"-en és alatta, mint 32-őn, szal valszeg a 8K-t is előbb fogják bevetni 24"-en mint 60-on.

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#35) Dr. Akula válasza t72killer (#33) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Hajlítottat semmikép nem vennék, ha nem pont középről nézed, akkor torzul a kép. Filmnézésre pl. nem tudnám elképzelni. De úgy alapból is zavarna, semmiképp nem kéne. A 32" nem takarja ki a teljes látómezőm, pedig nem nézem messzebbről mint előtte a 14"-es CRT-ktől kezdve bármelyiket. Fér még abba pár inch.

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#36) t72killer válasza Dr. Akula (#35) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

"A 32" nem takarja ki a teljes látómezőm" - az éleslátás területénél biztosan sokkal több, 70centinél messzebb ülni egy monitortól meg nincs sok értelme...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#37) Dr. Akula válasza t72killer (#36) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Én azért kipróbálnám. :)

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#38) t72killer válasza Dr. Akula (#37) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Hajrá:R. Ami értelmes lehet majd a közeljövőben, azok a hosszabb képarányú 2160p monitorok. Egyelőre ugye a 1440p-t húzzák-nyúzzák a témában.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#39) Balika911 válasza Dr. Akula (#34) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

"32"-en fel se tűnne hogy 4K vagy 8K"

Desktopon, sima alkalmazásoknál biztos feltűnne. Ekkora méretben a 4K sem olyan sok, ezért 30" körül szeretnék már kiforrott 5K és/vagy 8K monitorokat látni a piacon.

Játéknál biztos kevésbé látványos a különbség. Linusék szerint egyébként nemcsak a teljesítményigény a gond 8K-n, van amelyik játékmotornál egyszerűen instabillá válik a render. (Lehet aztán a sok GPU-s gépük, a Dell 8K monitorának két kábeles megoldása is beleszólt, nem tudom.)

De ez a hír a tévékről szól, és most úgy néz ki, hogy tévéknél később érkezett, de előbb terjedhet a 8K: a Q900R alapján kategóriához mérten nem lesz különösebben obszcén az árazás.

[ Szerkesztve ]

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#40) morgyi


morgyi
(veterán)

Ez rendben is lenne, de sokan használják a TV-t másodlagos kijelzőnek vagy konzolhoz. Ami azt jelenti hogy sokaknak elég egy fullHD 120hz-es jó minőségű panellel szerelt készülék. Ezt 3 éve megkaptad 170 ezerért. Mára a 60hz-es gagyi paneles 4k cuccok maradtak ebben az ársávban. A fullHD meg a legolcsóbb gagyi szegmensben. Szóval jó a fejlődés akkor ha nem egy nemlétező piaci rést töm be, egy keresettet meg megszüntet

[ Szerkesztve ]

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#41) Dr. Akula válasza Balika911 (#39) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

"Desktopon, sima alkalmazásoknál biztos feltűnne."

Az én szememmel? Kizárt. :)

Gondolom a jelenlegi játékmotorokra gondoltak, hogy azoknak túl sok a 8K, mert nyilván a megírásukkor nem volt opció hogy számolni kell ezzel is, akkor meg minek megírni a kezelését, az is csak idő. Nem hiszem hogy általánosságban lenne gond a 8K-val, az eléggé elképzelhetetlen. Esetleg még a mai hardverek is lehetnek korlát, persze, de majd jönnek újabbak.

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#42) Balika911 válasza Dr. Akula (#41) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Ha kíváncsi vagy, megnézhetsz egymás mellett egy 24"-os és egy 32"-os 4K monitort, csak hogy látszik-e a magasabb képpontsűrűség. Oázisban pl. biztos lehet ilyet. Szerintem a betűk rajzolatán a legkönnyebb észrevenni.

8K render hátterét nem tudom, de ez annyira elméleti egyelőre, hogy találgatni se akarok most.

[ Szerkesztve ]

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#43) Dr. Akula válasza Balika911 (#42) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Ha kíváncsi vagyok egy 32"/4K-s monitorra, akkor ránézek itthon. :) Volt előtte 24"/fHD, meg melóban is az van, az elején még hatalmasnak tűnt a 32", de mostmár semmi extra. A jót könnyű megszokni.

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#44) Balika911 válasza morgyi (#40) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

"Ami azt jelenti hogy sokaknak elég egy fullHD 120hz-es jó minőségű panellel szerelt készülék. Ezt 3 éve megkaptad 170 ezerért."

Erre egy példát/linket adhatnál. Én csak 4K tévék közül tudok olyanról, amelyek fogadnak is 120 Hz-es FHD jelet, nem csak a belső feldolgozás megy annyin.

(#43) Dr. Akula: Nem maga a 32" 4K monitor lett volna a lényeg, hanem a PPI-összehasonlítás. De az 5K iMac-re is érdemes ránézni, ha olyan helyen jársz. Számomra egyértelmű, jelentős különbség van a 140 és 220 PPI közt.

[ Szerkesztve ]

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#45) Ispy


Ispy
(addikt)
LOGOUT blog

A bedurranás alatt azt érik vajon, hogy ki fog pukkadni? ;]

(#46) t72killer válasza Balika911 (#44) üzenetére


t72killer
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Annyit tudok, hogy a 27"QHD és 32"4k között mintha látnék némi előrelépést, pedig ott elég kicsi a különbség, 0.223mm ről 0.182mm-esek lettek a pixelek. De lehet csak az, hogy a qled szebb.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#47) sb válasza lenox (#17) üzenetére


sb
(veterán)

És mikor volt az első 4k-s közvetítés? Nem rémlik, de biztos nem az utóbbi 1-2 évben. Eltelt pár év mire lett vmi a 4k-ból is.

Ráadásul ezt már tényleg nem tudom mivel fogják promózni. Boltban a 4k 50-60"-os kijelzőhöz még odamész fél méterre és megbámulod a részleteket. 8k-nál már ez sem nagyon fog hatni.

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

(#48) Puma K


Puma K
(veterán)

Pfu drága kenyér a 4k is mekkorát szólt! :Y

Máig érezni az utórengéseket... :N

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#49) Raymond válasza Puma K (#48) üzenetére


Raymond
(nagyúr)

Azert nem csoda hogy probaljak a 8K-t kezdeni nyomni, az 55" 4K mar 400EUR-nal kezdodik, de ha valami LG/Samsung kell az is megvan 500-bol. A 65" merethez kell menni hogy 800-900EUR legyen az ar. Az ilyen arak mellett nem duslakodnak a haszonban, valami mast kell lassan nyomni az emberek fele.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#50) Ispy válasza Raymond (#49) üzenetére


Ispy
(addikt)
LOGOUT blog

Nyomhatnának 200k-ért oledet, én biztos ott lennék a sorban. :B

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.