Hirdetés

2019. június 19., szerda

Hozzászólások

(#1) Narxis


Narxis
(PH! nagyúr)

Helyes, itt az ideje, hogy valami újat mutassanak.

(#2) CPT.Pirk válasza Narxis (#1) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Majd azt is lefikázzák, aztán az is kikopik...

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#3) Ijk


Ijk
(PH! nagyúr)

Mert az összes filmhez mérten a töredéke az amikor a 3D-nek van hozzáadott értéke. Ott viszont van, és kár lenne ha amiatt kikopna mert nem hozza a "számokat".

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#4) Sza_Sa


Sza_Sa
(senior tag)

Na basszus, ennek is annyi...pedig több értelmét látom, mint a 8K-nak.

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#5) d@vee


d@vee
(senior tag)

Ha tehetem, 2D-s vetítésre ülök be. 3D-s szemüveggel sokkal sötétebb a kép, annyit nem ad hozzá az élményhez, hogy 2-2,5 órán keresztül nyomja az orrnyergemet a szemüveg. Ráadásul sokszor le is kell törölgetnem magamnak előtte, mert hanyagul van áttörölve. A reklámok jellemzően azzal mennek el nálam.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#6) [CsuCsu]


[CsuCsu]
(őstag)

En mar annak orulnek, ha a legtobb moziban a hangzast rendbe tennek. Londonban van par mozi ahol nagyon ugyeltek az akusztikara, ezek felmossak a padlot egy mezei Cinema City-vel, ahol csak magas hangero van es kesz ennyi. Persze egy jegy 30-40%-kal dragabb, mint a plazamozikban, de nekem ennyit meger, hogy jobb a minoseg, a fotel szeles es kenyelmes, illetve vannak kanapek ahol a baratnommel jol tudunk terpeszkedni. Ja, es kabe mindig telthaz van, szoval igeny van boven.

(#7) Kuruc2


Kuruc2
(senior tag)

Szintén 2D-re szavazok.

http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html * http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html

(#8) core i7


core i7
(PH! addikt)

Nem mindíg az újabb a káprázatosabb az élethűbb vagy a jobb
Ott van példának okául az ,hogy régi horror filmek ,amelyek gatyibb kellékekkel ,filterrel készültek sokkal jobban átudják adni a félelem érzetét ,mint az agyon animált témák. Valahogy mégis a "gagyibb" a reálisabb. De sok zene se tudja túlszárnyalnai a jóöreg 70-80 as éveket nem csak a filmipar

[ Szerkesztve ]

A Videókártya manapszág drágaszág

(#9) SidCorky


SidCorky
(HÁZIGAZDA)

+1 a 2D-re, de csak mert a dioptriás szemüveggel nem kompatibilis, anélkül meg nem látok semmit, cserébe még a 3D-t sem érzékelem normálisan. :D Szomorú is, mikor valamiből csak IMAX 3D van, sima IMAX nincs.

Dell Latitude E5570 \\ iPhone X \\ Xbox One S

(#10) gabor7th válasza Narxis (#1) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Elvégre az emberek amúgy is 3D-ben látják a való világot is.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#11) komi77


komi77
(senior tag)

Én nem vagyok nagy 3D fan, de sajnálnám ha végképp kihalna. Az út tv-knél nem is értem mi okozza a nehézséget, hogy beépítsék a ma már pár filléres 3D chipeket. Egy csomó mai erősítőn is találni még Phono vagy Rec rca csatlakozókat. Azokra is van még igény - ha csökkenő is. Mit vesztenek a tv gyártók ezzel a filléres opcióval, nem értem. No mindegy majd a 8K mindent megold. :)

Szegény ember kézzel nőz.

(#12) CPT.Pirk válasza d@vee (#5) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

A Pécsi Cinema Cityben valahogy nem volt az igazi a 3D-s vetítések fényereje (passzív 3D), olyan eléggé "kopottas" érzésem volt a vetítőgép minőségéről. Emiatt volt, hogy direkt 2D vetítésre ültem be, de azt meg az amúgy is vacak teremben volt, ahol ragyás volt már alapból is a vászon...

Aztán most pár hete kapott új vetítőt az Uránia filmszínházunk, váltottak passzív3D-s technikára enyhén domború vászonnal és basszus igencsak odavert a látvány, nem volt ott se élesség, se fényerő gond, a passzív szemüveg meg nem nyomja az ember orrát.

Szóval ez a 3D élmény nagyban múlik azon, hogy hol próbálod ki.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#13) Hopkins95 válasza d@vee (#5) üzenetére


Hopkins95
(őstag)

Egyetértek veled, pedig én moziban dolgoztam. :) Voltak egyébként vendégek, akik épp erre panaszkodtak, hogy túl sötét(bizonyos filmeknél a sötétebb jeleneteknél valós probléma), mondtuk, hogy ezzel nem tudunk mit csinálni, ez ilyen.

Én mikor dolgoztam, akkor is a 2D-s filmeket részesítettem előnybe. S jó néhány kolléga is így volt ezzel. Az a baj, hogy a 3D-s film mesterségesen állítja be a szemednek a fókuszt, ami azt eredményezi, hogy csak a kép bizonyos része lesz éles. Ráadásul gyors mozgásoknál észre vettem(pl. Batman vs. Superman), hogy rendkívül zavaró tud lenni a 3D, mert olyan gyorsan mozog a kamera, gyorsan váltakozik a kép és a 3D-nél még elmosódott is, s a szemed nem tudja követni, kvázi nem tudod mi történik a jelenetben.

(#12) CPT.Pirk Annyit hozzáteszek azért, hogy a kolléga megjegyezte, hogy ő volt egy másik moziban és ott élesebb és világosabb volt a 3D. :K Mindenesetre nekem valahogy nem hiányzik.

[ Szerkesztve ]

T610 > K600i > Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\Playstation 4 Slim \\ Origin/Uplay/Steam: Hopkins955

(#14) laceszgamer


laceszgamer
(PH! addikt)

Az overall csökkenés mondjuk lehet inkább a filmek számlájára írható, lehet az emberek kezdenek ráunni a 20. szuperhősös, megmentjük a világot történetre.

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#15) Youri


Youri
(PH! kedvence)

végre

RTX ON

(#16) toronyhaz válasza Hopkins95 (#13) üzenetére


toronyhaz
(tag)

Nem az ember szemével van a baj. Hanem hogy nem 24p-ben kellene adni minden mozifilmet. Talán a cinema pinkben van 4k 30fps? A 60-at nem hinném hogy tudná valamelyik mozi is...

(#17) kali


kali
(Jómunkásember)

Kár, a jó filmekre 3D-sre ülünk be mindig.
Tévét is azért nem cserélek egyelőre, mert nehéz lenne a jelenlegi helyett szintén korrekt 3D-s, de nagyobb képátlójút találni az újabb szériákban.
Aktív 3D-s kellene, az jött be jobban, ha jól megcsinálták a filmet 3D-sre, akkor sokat hozzáad egy filmhez a látvány, szeretjük úgy nézni.

[ Szerkesztve ]

(#18) arn


arn
(PH! nagyúr)

imaxben egy rendesen megcsinalt filmnel van ertelme, egy szimpla moziban kb semmi... nekem inkabb hatrany, ha csak 3dben adjak, keressuk a 2ds lehetoseget. szoval en orulnek, ha vegre leszoknanak rola.

az 5d meg az ilyen baromsagok meg ennyit se er - kb elvezhetetlen lesz tole a mozi.

[ Szerkesztve ]

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#19) noPublicFG


noPublicFG
(senior tag)

Ha készítenének valódi 3D filmeket, akkor az embereket érdekelné. Sajnos a legtöbb "alkotás" 2D, kivéve 2x 5 perc jelenetet. Ezért senki nem fizet már felárat.

plus ça change, plus c'est la même chose

(#20) Hopkins95 válasza toronyhaz (#16) üzenetére


Hopkins95
(őstag)

Mondjuk ez igaz lehet, ez meg sem fordult a fejemben. :D

T610 > K600i > Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\Playstation 4 Slim \\ Origin/Uplay/Steam: Hopkins955

(#21) Narxis válasza gabor7th (#10) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

Ennyi erővel jöhet az 5d mozi, hogy szagolhasd is amit látsz. Jó pár 3D-s filmet megnéztem, nem fogott meg. Sőt bizonyos filmeknél zavart. Inkább kezdjenek valamit a hangosítással mert botrányosan hangos és recsegős. A szívem kiugrik a helyéről az első 10-20 percben mire hozzászokik a bömbölő hanghoz.

Lehetnének kényelmesebb székek is. Ezek miatt nem voltam moziban a Star Wars utolsó jedik óta.

(#22) toronyhaz


toronyhaz
(tag)

Nem vagyok nagy mozis ember. De szerencsére sikerült többet kipróbálnom. Imax,Aréna VIP, ScreenX, 4DX és legutóbb a Pink volt a dupla műbőr fotelekkel. Mindegyik jó valamiért. De egyikre sem tudom azt mondani hogy folyamatosan csak az egyikbe járnék.

(#23) Hopkins95 válasza toronyhaz (#22) üzenetére


Hopkins95
(őstag)

Látom ez a Pink a Mammutban van, arra nem igen járok, de legközelebb lehet kipróbálom, mert eddig csak a Westendben és Arénában voltam. A 4DX-et volt lehetőségem Győrben kipróbálni, nekem személy szerint bejött. De anyuméknak meg nem tetszett pl... :D

(#21) Narxis Nálunk volt 5D mozi. Tulajdonképp olyan, mint a 4DX. Csak nem nagyon ment, de hát nem csodálom, mert két 15 perces animációs filmet kaptálolyan áron, mint ha egy rendes filmre mennél.

[ Szerkesztve ]

T610 > K600i > Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\Playstation 4 Slim \\ Origin/Uplay/Steam: Hopkins955

(#24) pecccccccca válasza Narxis (#21) üzenetére


pecccccccca
(újonc)

A hanggal tényleg csinálhatnának valamit, legalábbis a barátaim szerint. Nekik is már kényelmetlen végigülni a film hosszát olyan bömbölésben.
Nekem egyáltalán nincs tapasztalatom a mostani mozikkal. 25 éve voltam utoljára. Akkor még a kukorica is finom volt, nemhogy valami panaszunk lett volna bármire is. 😁

Máskülönben a 3D-t kipróbáltam egy normálisabb tévén nem is egyszer, de nem fogott meg az élmény. Nekem nem fog hiányozni sem a moziban sem otthon.

(#25) Duck663


Duck663
(senior tag)

Nem csoda, hogy kezd kikopni. Nekem a TV-ben is van 7 éves lesz most a nyáron, de talán ha 10 filmet megnéztünk rajta 3D-ben. Kevés a rendes 3D-s tartalom, ami valóban hozzáad a filmhez, egy-két animációt és természetfilmet leszámítva, teljesen felesleges, csak akkor jó, ha szemből nézed, oldalról kifejezetten zavaró, plusz szemüveg kell, ami akkor ha amúgy is szemüveget hordasz, igazi kín. Szóval ez idő kérdése volt.

Egy VEGA mindenek felett, na jó akkor majd a Navi! :D De most már aztán elég legyen a b@szakodásból. Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#26) henrik1 válasza laceszgamer (#14) üzenetére


henrik1
(fanatikus tag)

ezek a filmek egymás után döntik a nézettségi rekordokat.

(#27) tomazin


tomazin
(PH! kedvence)

Az MPAA magyarázata szerint a visszaesés elsődleges oka, hogy egyre kevesebb stúdió forgat 3D filmeket, aminek hátterében az is áll, hogy ezeket már lemezen, streaming szolgáltatásokon keresztül nem nagyon tudják értékesíteni, pontosan amiatt, hogy új 3D tévét már egy ideje nem lehet vásárolni.

Tehát azért nem forgatnak 3dfilmet, mert sajnos nem lehet 3d-s tévét venni. (nem néztem meg a forrást, de ez excellent logic).

végülis pár éve nem tudtál 3d nélkül tv-t venni.

(#28) Chalez


Chalez
(senior tag)

Sajnálom, egy IMAX-ban azért átjönnek az ilyen Avatar és társaik rendesen... :(

troll off

(#29) Reggie0


Reggie0
(PH! nagyúr)

Talan nem szar felkonvertalt filmeket kellett volna kiadni, hogy lejarassak vele a 3D technologiat. Kovetkezoleg beleszarnak majd a palacsintaba es megallapitjak, hogy mar nincs igeny a csokis palacsintara.

(#30) sfefe


sfefe
(senior tag)

Sajnos...
Akinek nem bírja a feje nem megy be azt kész....

(#31) Aethel


Aethel
(tag)

Helyes, már korábban vakvágányra futhatott volna. Kell az innováció, a fejlődés de ez a jelenlegi formájában szerintem szar volt.

Randon

(#32) arn válasza Hopkins95 (#23) üzenetére


arn
(PH! nagyúr)

incredibles2ot jatszottak 4dxben, de baromi idegesito volt az egesz... amikor szembespricceltek, azon konkretan mindig meglepodtem. meg lehetne jol is csinalni az egeszet, a kevesebb tobb lenne. a kameraval mozgo szekek pl eleg jol megdobjak az akcio jelleget.

[ Szerkesztve ]

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#33) Aweriot


Aweriot
(PH! kedvence)

Ha tehetem kerülöm a 3D vetítéseket, valahogy engem soha nem kapott el a 3D láz.

"mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

(#34) d@minator


d@minator
(PH! addikt)

Milyen 3D?!
Pár éve vettem egy Samsung S7 telefont egy VR szemüveggel. Elég kezdetleges valami a telefont kellett a szemüvegbe tenni.
Ehhez képez amikor a Jurassic World-ben a dinó feltápászkodott félre fordította a fejét tőled egy méterre na az odab@sz...
A videó nem adja vissza ezt és azt sem ahogy a fáról hullanak a levelek majd a dinó két lábról visszatér négy lábra, azt hittem rám esik. Ja és plusz a hangok...Ráadásul körbenézel nincs lakás vagy mozi csak az erdő...félelmetes...video
Itt kezdődik a 3D.

(#35) myckie2 válasza d@vee (#5) üzenetére


myckie2
(őstag)

Teljesen egyet értek. 3D előadás drágább, ráadásul sötétebb vele a kép jóval, ami rettentően zavaró...

"For every man there is a cause which he would gladly die for."

(#36) headhunter


headhunter
(PH! addikt)

(#37) Zoo123


Zoo123
(senior tag)

Kár lenne a 3D mozizásért, ha tehetem minden filmet I-max 3D-ben nézek, ott kényelmes székek, hatalmas vászon, és kitünő hangrendszer van, sok moziról ez nem mondható el...

Voltam máshol is 3D vetítésen, volt ahol konkrétan olyan halk volt a hang hogy alig hallottuk a párbeszédeket?!?, talán még a Westend 1-es terem hangosítása az ami korrekt.

Ha van tényleg 3D-ben forgatott -nem utólag felkonvertált!- film akkor igenis nagyon sokat hozzáad az élményhez.
Legutóbb i-Max 3D-ben az Alita Battle Angel, példa értékű 3D-vel, bitangjó hanggal remek történettel és lenyűgöző akciójeleneteivel például az utóbbi 10 év egyik legjobb moziélménye volt! Mind a négyszer! :D

Egy szó mint száz: Jó 3D filmeket kérünk!

[ Szerkesztve ]

''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''

(#38) Dr. Romano


Dr. Romano
(PH! kedvence)

Leeresztett megint a lufi, majd visszajön megint 10 év múlva...

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#39) GreatL


GreatL
(fanatikus tag)

Az ilyen 3D-s, VR-s, táncos, mozgásérzékelős cuccoknak csakis az arcade játéktermekben van létjogosultságuk. Minden otthonra fejlesztett bénaság felesleges, senki nem fog órákig ilyenekkel foglalkozni, meg átrendezni a bútorokat.

i7-4790K | Giga RTX 2080 Ti WF OC | Xiaomi Redmi Note 3 Pro

(#40) [CsuCsu] válasza GreatL (#39) üzenetére


[CsuCsu]
(őstag)

A VR headset egyebkent tok jo filmnezesre repulon, vonaton.

(#41) bobojszan


bobojszan
(kvázi-tag)

Akkor ezek szerint nekem fognak csak hiányozni ezek a filmek. Bár nagyítóval kell keresni az igazán 3Ds filmeket, viszont amik tényleg 3D technikával készültek, nem felkonvertálassal, azokat a mai napig visszanézem néha a vásznon. A Sammy nagy kalandjaival szoktam sokkolni a társaságot, attól a 3Dtől minden kétkedő szava eláll. Moziban is megnéztem 2x annyira kegyetlen volt. Sajnálom, hogy nem fordítottak nagyobb figyelmet erre, így ne is csodálkozzanak ha befuccsol a történet...akit érdekelnek a jó 3Ds filmek, nekem megvan az összes, ha kellenek a címek.

God of War Rank : Chaos

(#42) Alien!


Alien!
(fanatikus tag)

Valóban, ennek a technológiának a vergődését többek közt a mérhetetlen igénytelenségnek is köszönhetjük, ahogy a rendezők/kiadók nagy része hozzáállt. Konverzió hegyek, abból is az igénytelenebb fajta (pedig mára már tudnak meggyőzőek lenni), ki nem adott 3D blurayek, idejekorán elkaszált tévés üzletág.... Az utóbbi különösen gyökér módon lett kivezetve, nem véletlenül nyígnak netszerte azok a userek, akik esetleg milliókat öltek a 3DBD gyűjteményeikbe.

Az egyetlen dolog ami még a moziba tudott rángatni időről-időre, az az IMAX 3D. Enélkül az itthon nézett/hallott filmélmény köröket ver az összes hazai mozira, szóval onnan meg én kezdek kikopni...: :D

Origin: Alien77_HUN

(#43) d@minator válasza GreatL (#39) üzenetére


d@minator
(PH! addikt)

Azért hoztam fel a VR-t, mert az 3D. Amit a moziban vagy otthon nézek az nem az. Nem csoda, hogy kikopott mindenhonnan.

(#44) Lacc


Lacc
(fanatikus tag)

Nekem a problémám az volt a 3D-vel, hogy szemüvegen keresztül olyan kicsinek tűnt a vászon, mintha laptopon nézném a filmet. Ettől függetlenül voltak jó 3D-s jelenetek de én a film 80%-ban nem igazán éreztem a 3D-t pedig nekem V1.0-as látásom.
(Igaz nem a budapesti Imax3D-ben voltam)

(#45) Reggie0 válasza d@minator (#43) üzenetére


Reggie0
(PH! nagyúr)

Pedig ugyan az a technologiaja a megjelenitesnek: ket kulon poziciobol felvett kepet kap a ket szemed. Amugy a 3d monitor is baromi jo egy rakat jatekkal. WoT, C&C Kane's Wrath, Xcom:EU, Path of Exile baromi jol nezett ki vele.

Filmbol csak nehany 3D-s volt - talan 10 -, a tobbsege kamu 3D, ezert tunik szarnak. Olyan mintha kulonbozo melysegben papirlapokon lennenek az objektumok, nincsen semminek melysege.

[ Szerkesztve ]

(#46) C4mp3r


C4mp3r
(PH! addikt)

helyes, nekem nem fog hianyozni, remelnem, hogy az igy felszabadult savokba beraknak OV verziot, mert lassan 4-5 eve nem voltam moziban, mert itt a balaton fovarosaban csak es kizarolag szinkronos szart adnak mindenbol, kivetel ami reteg/muveszfilm. nem vagyok hajlando pecs/pestig utazni, hogy normalis minosegben nezzek meg egy filmet, igy sajnos a mozis elmeny szamomra kimarad.

bnet: C4mp3r#2211

(#47) sing1ep1ayer


sing1ep1ayer
(őstag)

Itthon és moziban is mindent 3D-ben nézek meg, amit csak lehet. Némely filmnél valóban semmi pluszt nem ad, de jópár akad, amit eléggé megdob. Kár lenne érte; számomra többet ér, mint a felbontás növelése. Akinek meg nem tetszik, annak eddig sem volt kötelező 3D-ben néznie semmit; így ha végleg eltűnnek a 3D-s mozik, azzal páran veszítenek, mások pedig nem nyernek vele semmit.

(#48) HDR123


HDR123
(tag)

Konkrétan a 3D miatt van értelme a mozinak. Kár érte.
Akinek nem tetszik az ne menjen mert jujj csak 24 FPS-el mennek csak a filmek és nincs OLED sem.

(#49) idegen lény


idegen lény
(őstag)

Jó nagy öngól. Abbahagyták a 3D-s tévék gyártását, ami kinyírja a 3D-s mozit is. Ezen csak sírni lehet. :O

(#48) HDR123
Ez azért marhaság, hogy 3D nélkül nincs értelme a mozinak.

[ Szerkesztve ]

AVerMedia Game Capture HD C281 Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz!Pesten házhoz viszem! Zuckerberg vagy Elon Musk az Antikrisztus; a következő amerikai elnök, később a Föld teljhatalmú vezetője A csicseriborsó egy szokatlan formájú egynyári hüvelyes növény, leginkább egy madárcsőrű bárányfejre hasonlít

(#50) azbest válasza HDR123 (#48) üzenetére


azbest
(PH! félisten)

Én meg azt hittem, hogy filmeket nézni. Olyan filmeket, aminek van története is :D

Egyébként meg pornó mozikat kell nyitni, ott biztosan vevők lennének a 3d-re.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.