Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • doooo

  addikt

  válasz Elit3Zotya #2 üzenetére

  Dehogy pakolja. Attól, hogy beledobnak egy 50 megapixeles főkamerát, még nem fog automatikusan jobb lenni, mint a Foldé (ja meg a periszkópos 10x telét, ami szinte értékelhetetlen képeket csinál, és még azokat is megbízhatatlanul, pedig az a kamera valóban egy nagy ütőkártya lenne), a maradék kettő meg semmiben nem különb, mint a Foldon.

  Tény, részletességben néha jobb az 50 megapixeles főkamera (sokszor csak úgy tűnik, mert a szoftver odarajzol olyasmiket, amik egyébként nincsenek ott (abnormális hatást keltve), de sokszor viszont kellően realisztikus módon), de itt kis merült a tárháza (a natív 12 megapixel szimplán képtelen ilyen részletességre a mobilokban, az iPhone-ok is ebben véreznek el már 3 éve a konkurenciához képest, és ennek ellenére is azért rendszeresen az élvonalba sorolják őket).

  Ez viszont önmagában nem ér plusz 500 eurót, akárhogy is nézem (Mate X2 2300-on indult (limitált darabszámban, kizárólag Kínában), Fold3 1800-on, világszerte), pláne ha a kamerán kívül is nézzük a különbségeket, ez pedig aligha kedvez a Mate-nek.

  [ Szerkesztve ]

 • joey04

  titán

  válasz Elit3Zotya #2 üzenetére

  azok sem. egyébként értehteő, nem fér bele. mármint fizikailag. de pont ezek miatt mondom, hogy ezek a hajlíthatós csodák még csak techdemók továbbra is, csak elkezdték őket forgalmazni.

  "Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

 • doooo

  addikt

  válasz Elit3Zotya #9 üzenetére

  Nagyíts bele ezekbe a képekbe (minden, ami nem faék-egyszerűségű, például egy üres fal, borzasztóan néz ki, emellett meg még autofókuszos, stb. problémái is vannak, ahogy a GSMArena tesztből kiderül): [link] [link]
  És igen, P40Pro+ is pontosan ettől a túldolgozott, mosott, olajfestményes hatástól szenvedett. [link] Mondanám, hogy idővel valamelyest javítottak ezeken (S21U 10x kamerája is sokat javult a bemutató óta (pedig az a startban is jobb volt ennél)), de tekintve, hogy mennyivel újabb az X2... aligha javult ez. Ilyen eredményt jobb helyeken 5x kamerákkal is el lehet érni.
  IMX 700 meg semmit nem jelent önmagában, ha a szoftver rossz. De ahogy mondtam is, azon túl, hogy random helyekre benyomja ugyanazt a kamu-textúrát, nem rossz, és már csak az 50 megapixelből fakadóan is jobb a részletesség általában, mint a Foldon (vagy bármely más 12 megapixeles főkamera képein).

  Na de teljesen mindegy ez az okoskodás. Nem-kapható telefonon lehet mini-teleszkóp is, teljesen lényegtelen.
  A lényeg, hogy ideje a Samsungnak beemelni a csúcskategóriába a Foldok/Flipek kameráit. És akkor például én is szívesen váltok majd ilyen hajlítható készülékre, miután meguntam a mostani mobilomat. :B

 • doooo

  addikt

  válasz Elit3Zotya #15 üzenetére

  Szerencsére nem is mondtam olyat, hogy kamerában jobb a Fold. Arról volt szó, hogy a Mate X2 nem éri el a csúcskategória szintjét. És ez így is van. Pláne nem a periszkópos kamerában (vagy a főkamerán kívüli bármely másikban). ;) Esélytelen (objektív módon esélytelen).
  Tehát akárcsak a Samsung, a Huawei sem pakolja bele az abszolút csúcsok csúcsát a hajlíthatókba. Sőt, még a híres, 10x kamerájukat is kukázták az összes újabb mobiljukból, (az X2 az utolsó, ami megkapta). Ami ilyen (szintén objektíven) siralmas képek után okos döntésnek tűnik. Bár még okosabb lett volna, ha szimplán lecserélik egy új 10x kamerára, nem pedig kukázzák a teljes koncepciót (ezáltal egyeduralkodóvá téve a Samsungot a témában).
  És így vissza is kanyarodtunk az első kommentedhez.
  Itt egy kis érdekesség: [link] (P40P+, X2, Fold3) Tényleg érdekes, mert jóval közelebb van a P40 a Foldhoz, mint azt várni lehetne, ellentétben az X2-vel.

  [ Szerkesztve ]

 • doooo

  addikt

  válasz Elit3Zotya #17 üzenetére

  "Az meg hogy a 10x képek közül kiválasztottad a legrosszabb képet a tesztből, attól még így is csúcs marad mert más sem tud jobbat 10x-esben."

  Na akkor keress nekem jobbakat (bár nem kell fáradnod, mert nincs olyan).
  X2 [link]
  (X2 "HDR mód" [link], aminek, ha igazságosak akarunk lenni, állandóan aktívnak kell lennie, mivel a konkurenseken mindig az; ez amúgy tényleg a legrosszabb kép, de mit lehet tenni?) S21U [link]
  S22U [link] és újra S21U [link] (ezek egy évvel később készültek, és nyilván kicsit lesúrolták a téglákat, mert a színük is változott kicsit, a felületük is simább lett, és a felső, piros felirat betűi is újak, valamint a fehér betűk mögötti fekete felület is láthatóan súrolva lett (és már nem olyan fekete); de így is látszik a kamerás fejlődés, főleg az S21U-n, a zajt pl. másképp kezeli)
  Ez a kép az egyetlen, ami viszonylag komplikált is a téglák miatt, illetve mindhárommal lefényképezték, méghozzá ugyanabban a napszakban, nagyjából ugyanolyan fényviszonyokban (így tényleg a lehető legigazságosabb, nem pedig a "hasonlítsunk verőfényes napsütést a füstös, párás, téli szürkületben készült képhez" kategória (amely utóbbi képen (ironikus módon) az eleve távolabb levő növényzet még mindig sokkal definiáltabb, a távoli épületekről nem is beszélve)).

 • doooo

  addikt

  válasz Elit3Zotya #17 üzenetére

  Egyébként amiben a P40P+ periszkópos kamerája megüti a mércét most is (ezt a képességét elfelejtettem), az a RAW-fájl mentésének lehetősége. A Mate X2 ezt már nem tudja. A két S szerencsére igen. Így viszont végképp csalódáskeltő, hogy a szoftvert mennyire elcseszték (a JPEG és RAW végeredmények különbsége alapján), az utód meg már ezt a plusz opciót sem kapta meg.

  [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák