Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Stauffenberg

  nagyúr

  Azért azt tegyük hozzá, hogy a Kwanon prototípus és a később belőle készült Hansa Canon fényképezőgép lényegében egy Leica II vagy III majdnem tökéletes másolata.

  Kwanon prototípus (1934):

  Leica II (1932):

  A Leica III nagyjából ugyan így néz ki, egy évvel később, 1933-ban mutatkozott be és párhuzamosan futott a II-vel, annak egy fejlettebb, magasabb kategóriába sorolt testvéreként.

  Azért persze nem volt véletlen a másolás, a Kwanon célja az volt, hogy majd így gyárthatnak Leica kompatibilis alkatrészeket, de aztán erről elég hamar letettek. De az is érdekesség még, hogy a prototípus azért várt 2 évet megjelenésre, mert nem voltak hozzá objektívek, majd 1936-tól a Nippon Kogaku kezdte nekik gyártani az üvegeket amíg konkurensek nem lettek, mert a Nippon is beszállt a fényképezőgép gyártásba és Nikonra nevezte át magát.

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

Hozzászólok Aktív témák