- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- 3DMark06 eredmények
- Lézervágás, gravírozás
- Hálózati kábelek és szerelésük
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tentalus
tag
Nem olyan rossz, összesen 64x5,5= 352 GHz.
-
Busterftw
veterán
Akkor most mar 3-4 alkalmazasnal van tobb amivel ki is lehet ezt hasznalni desktpopn?
-
-
aktív tag
számomra még mindig szürreális, hogy az L3 cache negyed gigabájtnyi...
-
ONEFREE
aktív tag
Szép teljesítmény! Néhányan tűkön ülünk, hogy az új Ryzen 5Ghz felett tekerjen húzás nélkül. Akkor jó világ lesz!
-
bence1024
tag
Nem csak egy magon tudja az 5.5GHz-et? [link]
-
ttt
senior tag
Tunerek. Ühüm, jól van.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Jesus_Shaves #4 üzenetére
az egesz topologiaja szurrealis.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
JColee
őstag
3990$ lesz az nem?
-
-
ledgeri
nagyúr
Minden X-je egy dollár...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
veterán
Azoknak bizony tök jó, akiknek eddig 2x ennyit ki kellett adnia Xeonokra ehhez a teljesítményhez. Akiknek elég 256GB ram, és nem kell több TB mint a két-háromszor ennyibe kerülő Xeon/Epyc vonalon, viszont kell a nagy számítási teljesítmény.
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
törölt tag
válasz Menthirist #19 üzenetére
Mármint az alap proci? Az igen. Ennek a tuningnak nekik viszont semmi értelme nincs.
-
veterán
válasz #06658560 #20 üzenetére
Ahogy az összes többi extrém tuningnak. Azon túl hogy az aktuális hardverelem határait feszegetik. Nem látom miben van kevesebb értelme mint egy 7.6 ghz-re húzott i9-nek vagy egy 8.8 ghz-re húzott FX8350-nek.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
--Disztroj--
senior tag
Gyakorlatilag mindennel, ami tartalomgyártás és ez csak egy szegmens.
Most is van a gépemen olyan project, ami megizzasztaná renderen ezt a procit és még csak 3d se kell hozzá.
Filmes utómunka alatt addig zabálja a géped egy progi, amíg tudja.A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
veterán
-
törölt tag
válasz Menthirist #21 üzenetére
Ugyanúgy teljesen irreleváns. Munkaeszközt nem tuningol az ember, pláne nem nitrogénnel.
-
veterán
-
Kristof93
senior tag
A max 256gb ram megöli ezt a processzort és platformot Lesz egyáltalán 64GB-os ddr4 udimm valamikor, így a ddr5 hajnalán?
-
koko52
nagyúr
Nekem a RAM érték tetszik, 3200 CL11. Jó kis pörgős és nem is szélsőséges.
Ezek a nitrós csúcsok ment pont az a kategória mint a gyorsulási verseny a dragsterekkel. Jó-jó de arra a pár másodpercre-percre."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Anaren91
senior tag
Intel kiadja kb ugyan azt a processort évről évre--> intelfanok rajonganak
Amikor megkérdik, őket hogy ugyan minek mikor tiszta lehúzás-> hát de Tunning érted tunnnning? 5 ghz meg 8 nyitrogénnel mndenkinek van otthon nitrogén ééértem???AMD kiad egy processort amire az Intel lépni se tud, (btw kicsit félrevezető a home desktop mert inkább freelancer tartalomgyártóknak van akiknek pénzt termel), intelfanok--> úúúh minek ez, annyi mag van rajta mint a dinnyében, semmire nem jó minek ennyi. gta5 is hogy fut rajta, az én 9900kmon all core 5 ghz en 2 fps el több van. -->Két tuningos szarrá húzza a threadrippert nitrogénnel intelfanok--> szar minek ez semmi értelme a tuningnak úgyse használja így senki kár kár kár
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Anaren91
senior tag
Nem akarok flamet, de tudjuk, hogy minden cikk alatt elindul a szájkarate. Kicsit unalmas már, hogy ha az amd csinál valamit abba mindig beleköt a másik oldal. Amikor az FX sokat evett fúúh világ vége mindenki fogyasztás bzi volt. most hogy az intelhez atomreaktor kell teljesen rendbe van. El kell fogadni, hogy ez nem egym indenki számára gyártott processor, megvan a maga helye, és ott jó is, és iylet is tud, hogy nitrogénnel szénné húzzák. attól még nem így fognak menni, de alapon is nagyon jó arra, amire kitalálták. Ennyi.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
DraXoN
addikt
válasz Busterftw #35 üzenetére
Így is 8 memória foglalat van az alaplapon, ebbe a "formátumba" nem fér be több.
szerintem ésszerű limit, van feljebb (epic), ha az kell.
Egyébként ez hardveres limit a 256Gb-ram? Vagy csak kiszámoltátok, hogy a sima ramokból csak 32GB-os modul van (és 8 foglalat platformszinten)?
De talán nem is baj, ekkora méretnél (és főleg felette) jól jönne az az Reg-ECC támogatás a modulokhoz, amit TR nem tud (szerver ramokból vannak nagyobb modulok).The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
Robitrix
senior tag
azért 4000 dolláros procit szétbaszni... nem is tudom..... valami milliárdos csemeték lehetnek.
Apu vegyél még nekem egy tucat procit..... a múlt héten kinyírtam az előző tucatot... .) -
kovsol
titán
Egy mezei ryzen és hozzá x -es alaplap is támogat már ECC -t.
Szóval igazából akár ha elég egy 8-12-16 magos megoldás max 128GB-al akkor lehet venni akár egy 3800/3900/3950X -t X570 lappal amibe bele lehet pattintani 128GB akár ECC ramot is.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Criminalhdz
csendes tag
Dübörögnek a kikaherz szalámik. Urrah.
-
D.Va
senior tag
Vannak milliomosok, de vannak, akik meg cégektől, támogatóktól kapják, netán az AMD-től reklám gyanánt. Még az is lehet hogy teszt után vissza kell adniuk a CPU-t (amennyiben túlélte) De lehet olyan helyen dolgoznak ahol tömegével használnak ilyen procikat.
Anno a Phenom II 940 BE (Black Edition = tuning) procimat újonnan rendeltem, és bontottat kaptam, még pasztás is volt. Vissza is küldettem hogy bontatlant kérek, gondolom a nagykerben valami tuning b*zi megrángatta a procit, aztán visszacsomagolták... Kösz, ilyen "új" termék nem kell... Kaptam utána bontatlant.
(nyilván azért bonthatták ki a nagykerben, hisz alaplap teszthez elég lett volna Sempron is, ahhoz nem kell 70 ezres procit bontogatni...[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
Ezaz, hogy ha kell tobb akkor ott az Epyc, ECC tamogatassal, marpedig ahova ezt szanjak ennnyiert, limitalo tenyezo lesz a ram.
Aki meg otthoni desktop "tartalomgyarto", nem fog 4000ezret kolteni. -
Puma K
veterán
Te is csak mostanában kezdhettél el foglalkozni a számítástechnikával...
Vannak tuningcsapatok, akik azzal "szórakoznak", hogy mindenféle procikat folyékony nitrogénnel és egyébbel hűtenek, hogy a lehető legmagasabb órajelet érjék el. Majd adott tesztprogramokat lefuttatnak, hogy a lehető legnagyobb pontszámot érjék el és így vezessenek adott nemzetközi listákat.
Ezeknek a tuningcsapatoknak van mikor maga az AMD vagy az Intel adja a procikat, hogy teszteljék azokat és így _is_ reklámozzák magukat.
De még sokkollak... van mikor több tálcányit adnak nekik (akár 10-20-30 darabot is), hogy válogathassanak és megkeressék a több tucatnyi közül a legjobbakat-legjobbat vagy ha kinyírnak egyet a tesztelgetés során akkor jöhet a következő.
"Closed-Loop" Liquid Nitrogen Cooler | EVGA Roboclocker Computex - videó
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
koko52
nagyúr
TR4 x399 lapoknál én csak 128GB max-al találkoztam specifikáció leírásban. Hiába vannak 64GB-os ECC RAM-ok nem kezeli őket pedig 512 GB már nem lenne rossz. De ezekre ott az EPYC.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
törölt tag
válasz Menthirist #26 üzenetére
Sehol nem akadtam fenn a tuningon magán, a #19 kommenteden igen. Mert az így simán ide betéve arra utal, hogy a tuninggal lesz milyen fasza ez a CPU.
-
Lacika112
aktív tag
Én se látom különösebb értelmét ennek az extrém tuningnak de ez is marketing mint minden más.
5.3 'all" oks aki szerint az kevés mutasson egy 64 magos intelt ami tudja......
Akkor ezt itt le is lehet zárni.koko52
TRX40 AORUS PRO
Msi TRX40 PRO 10G
de akad még csak lusta vagyok kikeresgélni 256-ot viszik 512-t nem láttam én se de 64 magos hedt procit se eddig.... lehet idővel kidobálnak belőle rev.2 őt és akkor 512 is menni fog, maga a cpu elvileg kezeli.........ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen