Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • .mf

  veterán

  "A könnyen vezethető eszköz kameráját egy háromtengelyű kardáncsukló tartja"

  Gimbal =/= kardáncsukló. Szezon-fazon.

  (#6) etohun: "de kérdem én ha kínából 720p-s már 30 dodó ért van, miért adnának ennyit ki ezért.nyilván nem egy minőség, de akkor is."

  Ez kb olyan, hogy "harmincéves Trabantot már száz alatt is utánadvágják, miért adnának annyit ki egy Lamborghiniért vagy Ferrariért."
  S ez a hasonlat még nem is fejezi ki a kettő közötti különbséget. A kész darabok nagyon drágák, igen. De ha saját magad kezdesz el egy rendeset (nem "720p-s 30 dodóért", nézd meg annak a képminőségét) összerakni, hogy egy GoProt elbírjon és alap autonomitási funkciókat (GPS alapú pozíció-tartás, útvonalterv, valamint jel elvesztése esetén térjen vissza a kiindulópontra) is tudjon, lehető legszűkebben méretezve és legolcsóbb alkatrészekkel is simán belefutsz több, mint egy százasba, plusz rengeteg saját munkád és utánajárásod lesz benne. S az eredmény jó esetben is csak fapados épphogyelmegy lesz, jellos képpel, az olyan extrákról, mint egy jó gimbal (3-tengelyes, vezérlővel és motorokkal legolcsóbb kit formájában is 50-60k, de inkább 80-100k, önmagában) meg csak ne is álmodozz.
  Ha tovább akarsz lépni, kiegyensúlyozottabb és merevebb karbon propellerek ($), simább járású és nagyobb hatékonyságú motorok ($$$) kellenek, a gimbal még 2-400 g, tehát a 100g-os kamera helyett sokkal nagyobb hasznos tömegre kell méretezned, tehát nagyobb propellerek, erősebb motorok, nagyobb, merevebb de könnyű és ellenálló vázkonstrukció (minőségi full karbon, $$$), könnyű de nagy teljesítményű akkuk ($$$$), könnyebben kezelhető, megbízhatóbb vezérlőrendszer és gps ($$$$), nagyobb teljesítményű fpv jeladó, stb stb.

  Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Hozzászólok Aktív témák