Hirdetés
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ASUS notebook topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
dt451
csendes tag
válasz
lorincmate #20 üzenetére
A 18 perc igen jó eredmény. Egy ilyen gép terelgetése elég összetett feladat, legyen benne akármilyen fejlett a vezérlés. A pilótának részéről nagy koncentrációt igényel, és számukra is megterhelő a reptetés. Rengeteg mindenre kell figyelni, ha jó minőségű, rázkódásmentes felvételeket akar készíteni egy adott tárgyról, épületről, stb... Ennél hosszabb repidő egyhuzamban nem kell. Legy a pakkban több akksi.
Leszállás, pihenés, akksicsere, újramóka...
A jelenlegi akksikkal amúgy egy quadcopternél ez a 18-22 perces repidő a sweetspot. Nagyobb aksi = nagyobb tömeg, nagyobb teljesítményű motor, nagyobb átmérőjű propeller, nagyobb légellenállással, és még sorolhatnám. Érdemes megnézni egy multicopter kalkulátort.
A házilag épített gépek többsége, mire ennyi funkciót beleépítenek, duplájába is kerülhet. Ez egy egész jó áron kínált csomag, amiben alapból rengeteg szolgáltatás benn van. Ready to Fly. -
Borisz76
nagyúr
válasz
lorincmate #20 üzenetére
A 18 perc még jónak is nevezhető...
Nézegettem ezeket a repülő szerkezeteket és - sok más egyszerűbb modellnél - mindenhol 10-15 percek voltak megadva....kamera , gps nélkül.
-
lorincmate
tag
Kissé még utána néztem ami meglepett az a 22m/s végsebesség... azé a 80km/h not bad.
De a 18 perces akku idő eléggé lelombozó.. én fél órával lennék személy szerint megelégedve.
Igazából az akkumulátor itt a legsarkalatosabb pont.
-nagykapacitású aksival nehéz lenne, ez a kezelhetőség kárára menne és nagyon drága is lenne
-minden akkumulátorból többet lehet kivenni lassú merítéssel, mint gyorssal. Itt a drasztikus 18 perces merítésnél akkora áramot kell leadnia az aksinak amihez biztos, hogy trükközni kell valamit, ami +pénz
Meg még sorolhatnám(újratöltési idő,mély merítés veszélye,túltöltés veszélye,elöregedés.....) kb már mindenki ismeri a dörgést..
Szinte minden nap hallunk valami világmegváltó akkumulátor technológiás ötletet... jöhetnének már a gyakorlatba is -
.mf
veterán
"A könnyen vezethető eszköz kameráját egy háromtengelyű kardáncsukló tartja"
Gimbal =/= kardáncsukló. Szezon-fazon.
(#6) etohun: "de kérdem én ha kínából 720p-s már 30 dodó ért van, miért adnának ennyit ki ezért.nyilván nem egy minőség, de akkor is."
Ez kb olyan, hogy "harmincéves Trabantot már száz alatt is utánadvágják, miért adnának annyit ki egy Lamborghiniért vagy Ferrariért."
S ez a hasonlat még nem is fejezi ki a kettő közötti különbséget. A kész darabok nagyon drágák, igen. De ha saját magad kezdesz el egy rendeset (nem "720p-s 30 dodóért", nézd meg annak a képminőségét) összerakni, hogy egy GoProt elbírjon és alap autonomitási funkciókat (GPS alapú pozíció-tartás, útvonalterv, valamint jel elvesztése esetén térjen vissza a kiindulópontra) is tudjon, lehető legszűkebben méretezve és legolcsóbb alkatrészekkel is simán belefutsz több, mint egy százasba, plusz rengeteg saját munkád és utánajárásod lesz benne. S az eredmény jó esetben is csak fapados épphogyelmegy lesz, jellos képpel, az olyan extrákról, mint egy jó gimbal (3-tengelyes, vezérlővel és motorokkal legolcsóbb kit formájában is 50-60k, de inkább 80-100k, önmagában) meg csak ne is álmodozz.
Ha tovább akarsz lépni, kiegyensúlyozottabb és merevebb karbon propellerek ($), simább járású és nagyobb hatékonyságú motorok ($$$) kellenek, a gimbal még 2-400 g, tehát a 100g-os kamera helyett sokkal nagyobb hasznos tömegre kell méretezned, tehát nagyobb propellerek, erősebb motorok, nagyobb, merevebb de könnyű és ellenálló vázkonstrukció (minőségi full karbon, $$$), könnyű de nagy teljesítményű akkuk ($$$$), könnyebben kezelhető, megbízhatóbb vezérlőrendszer és gps ($$$$), nagyobb teljesítményű fpv jeladó, stb stb. -
-
atike
nagyúr
válasz
Interceptor #15 üzenetére
Ez is tud előre definiált útvonalon repülni, gombnyomásra visszatérni a felszállási helyére, objektumot követni.... Gondolom ezért... A (katonai) drónok mögött is van kezelőszemélyzet amúgy, nem?
-
Interceptor
addikt
Engem csak az érdekelne , hogy ezt miért nevezik drónnak? Ez nem tűnik többnek mint egy kamerával felszerelt kézi irányítású repülő modell. A drónok tudnak manuális irányítás nélkül repülni, az előre megadott egyszerűbb utasításokat elvégezni, esetleg kötelékben repülni. Valaki homályosítson fel.
-
atike
nagyúr
Nem gyenge cuccok ezek....
Komolyan agyaltam rajta, hogy jó lenne venni egyet...
Mármint nem ezt, de valami "normálisabb" kamerás drónt. 50 az alja (gagyi), 80 alap, 120-130 már használható, 350-400 már jó.... Na de ezek... Brutál árak. Szóval letettem róla. Ennyire nem vagyok jól eleresztve.
-
válasz
scarabaeus #12 üzenetére
Ahogy olvasom, nem gopro, hanem a beépített produkálta ezt. GoPro csak az első snitt, az teljesen rendben van. A többi szörnyű.
-
válasz
kakuk.tamas #9 üzenetére
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
FoxiestFox #1 üzenetére
Epizód címet, vagy YT linket plíz!
-
Borisz76
nagyúr
Az elődje :DJI PHANTOM VISION PLUS 2
-
etohun
aktív tag
de kérdem én ha kínából 720p-s már 30 dodó ért van, miért adnának ennyit ki ezért.nyilván nem egy minőség, de akkor is.
-
F.E.K..
senior tag
Drága játékszer, a végén még a kamera miatt fogják ezeket begyűjteni az égről...
-
xT4ken
tag
válasz
FoxiestFox #1 üzenetére
"But hairy is natural!"
-
válasz
FoxiestFox #1 üzenetére
Az telitalálat volt
-
korpicschess
veterán
válasz
FoxiestFox #1 üzenetére
Nekem is pont ez jutott eszembe...
-
Na, akkor valósítsuk meg a South Park múltkori epizódját.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A DJI egy új négyrotoros drónt fejlesztett ki, aminek kamerájával akár 4K felbontású videókat is rögzíthetünk.
- BestBuy topik
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Microsoft Excel topic
- ASUS notebook topic
- Nintendo Switch
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest