- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
- Házimozi belépő szinten
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
A játékos felhasználóknak talán jobb választás lesz a jövőre megjelenő, 42"-es C2 tévémodell. Ott lényegesen magasabb lesz a HDR-es csúcs-fénysűrűség, és adott lesz a 120 Hz is, plusz VRR.
-
tibaimp
nagyúr
Pont ezt akartam kérdezni, hogy miért "jók" az ilyen jellegű monitorok, főleg ennyiért, mikor nagyobb képátlójú és talán jobb TV-t veszel ennyiért, vagy kevesebbért, akár gyártón belül is.
A késleltetés, input lag, vagy a színtér lefedettség miatt?A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
törölt tag
A chroma subsampling szintje. Tévékben a 4:2:0 az alapértelmezett, mert a filmeket is így adják ki. Ilyenkor a színinformáció egynegyedét tarták meg, amivel egy csomó sávszélességet meg lehet spórolni. Azt használják ki, hogy az ember szeme a fényerőre és annak változásaira sokkal érzékenyebb.
A 4:4:4 a teljes színinformációt jelenti. Ezt elsősorban PC-vel használják, mert pixelpontos képeknél rögtön észrevenni a 4:2:0-t (ha át tudod állítani YCbCr 4:2:0-ra az nVidia vezérlőpultban a kimenetet, akkor meglátod). A tévék PC módban kezelik a 4:4:4 jelet, de úgy a képfeldolgozás jó része inaktívvá válik, és ennek egy szemmel láthatóan gyengébb kép lehet az eredménye.
Az RGB és a YCbCr 4:4:4 ilyen tekintetben hasonló egyébként (teljes színinformáció), de máshol van a skála kezdő- és végpontja. Az adott skálához kell igazodnia a tévé feketeszintjének is, különben vagy fakó lesz az egész, vagy eltűnik a fekete alja és a fehér teteje. De a modern tévékben ehhez szokott lenni automata beállítás.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"professzionális felhasználókat célzó"
3D/VFX prók TV-vel. Nyami.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
törölt tag
A C9-ben még probléma volt, a CX-ről nincs tiszta képem (firmware-ekkel is változhatott), a C1-ről pedig semmi infóm, hogy miként viselkedik PC módban. De megkérdeztem a srácokat, ők esélyesen követik a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
a ppi itt "kicsit" magasabb mint akár egy 48"-oson - magyarul sokkal élesebb a kép -
és még azt is necces "klasszik" monitorként használni
az ilyenek pro videós/grafikai munkákhoz valóak leginkább
bár ennyiért talán beleférhetett volna 120hz is az árba ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
addikt
Én is azt várom, mert lemértem méterrel és az még épp elférne az asztalomon. Így az ultrawide monitorom lecserélném rá és tudnám használni a PC-met és a PS5 konzolom is ugyanazon a képernyőn.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
KaitouP
nagyúr
Az a VRR lehetett volna AMD Freesync is, és akkor a monitorok részéről is meg lenne oldva a dolog. Persze tudjuk, a Sony-nak a monitorosok nem képezik a célközönség részét.
Játssz a PlayStationCommunity ünnepi nyereményjátékán értékes videojátékokért! Részletek: https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/adventi-nyeremenyaradat-2024-vard-velunk-egyutt-a-karacsonyt
-
veterán
Ebben a szegmensben reális az ára akinek munkára kell annak ez nagy kincs.
duree54
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó 27" Samsung Odyssey G65B ívelt 240Hz monitor
- LG 32GK850G Gaming monitor
- LG 38WN95C Ívelt Gamer monitor! 38"/3840x1600/Nano IPS/170hz/1ms/Gsync -Freesync/Thunderbolt 3/
- ASUS ZenScreen MB165B Monitor+Asus screen Tripod
- LG 49WQ95X-W Super Ultrawide Gamer Monitor! 49"/5120x1440/Nano IPS/144hz/G-sync-Freesync/Type-C/HDR/
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest