Hirdetés

2019. augusztus 25., vasárnap

Hozzászólások

(#1) Fecogame


Fecogame
(addikt)
LOGOUT blog

Ismét egy remek cikk! :R

Gyenge a hálózati jel? 4G/LTE antennák, raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#2) hcl


hcl
(nagyúr)
LOGOUT blog

Továbbra is hatalmas! Bár már letettem bármi ilyesmi építéséről, de mindig jó látni, hogy valaki hajlandó saját munkával is foglalkozni, alkotni :R .

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#3) flashpointer


flashpointer
(senior tag)

Azert egy burkolat meg egy elszivo kerulhet ra, nem tul egeszseges egy legterben lenni egy muanyag 3d nyomtatoval...

(#4) azbest


azbest
(nagyúr)

A hotend alatti szigetelésre fillrekért kapni olyan öntapadós szivacsos alus fóliát, amiket a kész gépeknél is használnak, érdemes lehet rendelni [link]

A tapadás tényleg mókás. A nyomtatómnál a gyári felületnél vagy feljött, vagy úgy bele tetováltattam az alacsony hotenddel, hogy alig lehetett leszendi.

Végül vettem üveglapot, savmaratott matt az egyik oldala, s azt tettem rá pár iratcsipesszel az asztalra. Így meglehetősen pontosan sík. S a más tanácsokkal szemben nem 0.3-as első réteget próbálok ideális vastagságra nyomorgatani, hanem 0.1-es első réteggel kezdek, a hotend pedig éppen az üveg felszínéne van szinte. Így nagyon szép az alja a nyomatnak. Nincs szétnyomva és nem hézagos, hanem egyenletesen síma.

Hőmérsékleteknél az üveglap matt oldalával nekem ez jött be: pla esetén 70 fokos ágy és 200-225 fok közötti hotend az anyagtól függően. Most a direct drivera j6 megoldásra áttérve inkább 50% tárgyhűtéssel, fang duct hűtővel. Az abs az nehezebb, ott 110 fokos ágy és 240-260 fokos hotenddel tolom, annál az ágyra is kenek vízben oldódó glue sticket, nélküle könnyen feljön.

Most olvastam az előző írásodat is :) Annó én is teljesen saját megoldást akartam. De aztán ahogy számolgattam a költségeket külön, inkább éltem egy lehetőséggel, hogy egy olcsóbb, már éppen megfelelő gépet vegyek. Így azzal ki tudom nyomtatni az alkatrészeket és később akár át is építhetem teljesen más géppé. Most meg már 32 bites boardokat is kapni 20 dolcsi alatt... fejlődik a technika. Ami nekem kihívás volt még, hogy összegyűjtsem a szükséges csavarokat, szerszámokat és pótalkatrészeket, amire jellemzően szükség van.

[ Szerkesztve ]

(#5) Joccc07


Joccc07
(őstag)

Nagyon nagy respect a kitartásodért és a türelmedért. Nem kis munka van vele az biztos.

"Azért jobb a vezetékes egér a vezetéknélkülinél, mert vissza lehet húzni az ablakból" by kemotox

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.