- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
- Házimozi belépő szinten
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acélfarkas
senior tag
De basszus az ekkora monitoron miért nem lehet 1920x1200as felbontás? Ne adj isten 2560x1600? Akkor még váltanék a Dell 2709w-ről.
Igazából szeretnék 27colon ekkora felbontást: 2560x1600, normális panellel.
[ Szerkesztve ]
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
deja vu
addikt
Ide tényleg kevés ez a felbontás. Jöhetne már valami WQHD VA monitor, szívesen megnéznék már egyet.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
[CsuCsu]
őstag
Amíg még tartja magát az S-PVA-s 2408WFP-m, addig smafu az összesnek. Öreg monitor nem vén monitor.
-
marquuard
veterán
Eltekintve attól, hogy nincs FullHD felbontás, egész jól néz ki a monitor. Valóban alumínium a burkolat, vagy szálcsiszolt alumíniumos hatást keltő műanyag?
PSN ID: marquuard
-
marquuard
veterán
-
MaUser
addikt
Hát sajnos az utóbbi hat évben annyit "fejlődött" a technika hogy én is ilyesmit keresek használtan jobb híján a glow miatt sötétben, sötét képeknél közelről nézhetetlen IPS-ek helyett.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Kronos3000
senior tag
Akinek a méret a lényeg,annak pont jó....nekem is jó lenne,az ára viszont nem az én zsebemnek való....
Wasabi...
-
Michell
tag
Üdv!
Ha a méretet, felbontást nézzük, akkor én pont 27 colos de nem WQHD felbontású monitort kerestem magamnak
(Csak már fél éve beszereztem egyet IPS panellel - kényelmesen tudok dolgozni rajta, jellemzően nem filmeket, sötétebb képeket nézek). -
oxalisz
tag
válasz Acélfarkas #1 üzenetére
A fujitsu P27T-6 IPS monitora - legalábbis a paramétereit tekintve - megfelelhetne. A natív felbontás 2560x1440. (Évek óta használok egyet, jó.)
A hibáimból tanulok, az erdményeimből erőt merítek.
-
Garada
őstag
Új látom egyre felkapottabb lesz ez a márka de még mindig nem azt nyújtja amit kéne.
-
nagyúr
válasz Acélfarkas #1 üzenetére
Most őszintén. Nem mindegy otthon, hogy 1920x1200 vagy 1920x1080?
Nekem teljesen jó lenne ezzel a felbontással. Nem nyelt be a pixelőrület. Úgy látszik, hogy a telefonok után most a monitorok jönnek.[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
merkucyo
aktív tag
27".ig teljesen elég otthoni vagy irodai felhasználásra a fullHD , persze ha az ember megteheti akkor vegyen WQHD-t , de gyakorlati értelme akkor sem sok van
Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!
-
MaUser
addikt
válasz #65675776 #19 üzenetére
Mert máshogy nem lehet. Adott egy 60 centi mély irodai asztal (ez van otthon, mert ellentétben az otthonra kaphatóakkal, ez jó és ergonomikusan állítható), mögötte fal van, hátrébb nem rakhatom. Asztalt a faltól kintebb húzni nincs értelme, mert csak öt centit nyerhetek az állvány hátrébb rakásával (utána leesne az asztalról), de legalább mögé is bepotyoghatnak a dolgok. A billentyűzet az asztal legszélén. Így normális ülve 68 centire van a szemem a monitor közepétől. IPS estén agyhalál sötét képeknél ez a táv. Végigpróbáltam vagy három 27"-est, most egy kis 24"-es Dell van, de itt is van glow ezerrel. Marad egy régebbi S-PVA felhajtása, ha látni is szeretnék valami a sarkokban.
Szerk: nyilván ha elfekszem a széken, akkor van a nézési táv akár 90-100 centi is és akkor már nincs glow, csak cserébe lesz (még több) gerincsérv idővel...
[ Szerkesztve ]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
johnywalker
őstag
Én 24 collos Full hd-t cseréltem 27" Fhd-re, amva paneles benq mindkettő. Hát, azt mondom határeset, így is hátrébb kellett tolnom jó tíz centivel a monitort.Nem mondom, hogy nem volna jó már ebben a méretben is magasabb felbontás, dehogynem!
Viszont így, ebből a távolságból még éppen elfogadható (kb 80cm).Meg vagyok vele elégedve.
Persze pénztárcafüggő...nagyobb felbontás, jóval magasabb ár...[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
Fél éve volt még új Eizo S2433 S-PVA paneles monitor az oázisban 5 év garanciával, azóta kifutott modell lett. De egy hónapja volt még a szintén kifutó S-PVA paneles Eizo S2243-ból is 1 darab abban a boltban 150-ért 5 év garanciával. Most már csak drágábban vannak S-PVA paneles monitorok, és csak 22-es méretben. Eizo SX2262 230-ért, és CG223 250-ért, de ennek az utóbbinak alacsony a felbontása. Szóval újból szerintem csak az SX2262 van ami megfelelő lehet annak ellenére, hogy 22"-es. Sajnos a még kapható modellek rohadt drágák, ennyit nem érnek, de van 5 év garancia. Én is sajnálom, hogy nem gyártanak már ilyeneket, mert akkor nem ennyi lenne.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
MaUser
addikt
Tudom, sajnos akkor nem volt pénzem az S2433-ra. 22-est viszont már nem vennék hiába FHD, inkább próbálok egy régebbi xVA 24-es vagy nagyobb FHD-t felhajtani, de ezeket szinte lehetetlen használtan is beszerezni, mert egyből lecsapnak rájuk.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Ne bánd, a teljes belső vezérlése 3x8-bites volt (ha bármit állítottál a háttérvilágításon kívül, jött a sávosodás az elvesző alsó bitek miatt). Ha nem látom, nem hiszem el, hogy az Eizo képes ilyet kiadni.
Az IPS-eknél jellemzően a 24"-eseken a legszembetűnőbb a glow. Egyrészt valamiért az ilyen méretű paneleknek a legkisebb a natív kontrasztaránya (700:1 körül), a háttérvilágítást is rendre felülméretezik, minimális fényerőn is túl magas és talán más oka is van. Egyszóval, aki utálja a glow-t, az inkább ne 24"-est vegyen IPS-ből, hanem pl. 23-asat vagy 27-eset.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Ne akarj szerintem wide gamut S-PVA-t, nekem is volt olyanom (S2242w), pont ideálisnak találtam a pixelméreteit, 16:10 képarányát, a szokásos Eizo építési minőségét, de borzasztóan a zöld felé húzott az sRGB-n túlmutató színtere, amit igazán ki sem lehetett korrigálni (nem tudott sRGB szimulációt sem).
-
deja vu
addikt
Azóta kijött két modell az S2242w után, azt sem érdemes megvenni, csak javítottak rajta? Volt utána S2243w, most meg SX2262 van. Tesztek mondjuk nem nagyon vannak az SX2262-vel.
-
deja vu
addikt
Jó, de nem lehet róluk tudni semmit, nincs normális teszt, abban reménykedtem, hogy dezz mondjuk látta ismeri őket. Egyébként két generáció alatt csak javult a helyzet, bár szerintem ez az SX2262 is hamarosan befejezi a pályafutását, és aztán többet nuku S-PVA. Jó lenne ha lenne erről az SX2262-ről prad, tftcentral írás.
Mondjuk nem mintha adnék 230 ezret(+pixelgari ami az értékének 5%-a+kalibrálás szóval ~250 ezret bazz ) érte, de ha normálisabb áron tudnék szerválni 1-2 éveset akkor arra lecsapnék.
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
Az SX2262 az tud sRGB-t. Ilyeneket nem tart raktáron az oázis, monitorguru. Melyik az az Eizo szalon, mert vagy 30 helyen van értékesítés, de engem az érdekel ahol ki vannak állítva a forgalomban lévő modellek? A legtöbb helyen csak rendelni lehet. Egyébként ha külföldről szerzek be Eizo monitort akkor a garanciát tudom itthon érvényesíteni?
-
dezz
nagyúr
Valahol az Andrássy út környékén (mint eredetileg az Oázis és a Monitorguru/Hexabyte is) volt, az üzlet nevére és címre már nem emlékszem, egyszer voltam ott pár éve. De talán akad valaki, aki jobban ismeri (ha még megvan). Szerintem kérdezd végig ezeket. Garanciával kapcsolatban ugyanezen honlap Kapcsolat.
-
deja vu
addikt
Köszi, ez alapján mondtam, hogy sok helyen van értékesítés. Szerintem nincsen Eizo szalon itthon, max pár olyan bolt van ahol 1-1 modell van raktáron, de ha engem nem azok érdekelnek akkor így jártam. Nézegettem őket, csak rendelésre. Nagyon sajnálom, hogy nincs olyan bolt ahol minden ki lenne állítva.
-
MaUser
addikt
Már ez zavarna a legkevésbé. Néha ülök csak gép elé, akkor is este, hogy lazításként játsszak valamit (fps főleg), de ez IPS-n ilyenkor elég vacak a sötét képek miatt ilyen közelről nézve meglévő erős glow miatt.
dez: Az lett volna eredetileg (HP és Dell is volt nálam), katasztrófa, mint egy rossz TN, 24-es valamivel jobb, mert jóval kisebb.
-
veterán
Na végre egy nekem való monitor,árban és méretben legalábbis.Azért szívesen kipróbálnám,vagy magnézném milyen a képminősége.
duree54
-
MaUser
addikt
HP ZR2740 és Dell U2713HM és próbáltunk mindent, mert nem jó móka visszavitellel tölteni az időt. Ha jól emlékszem egyiknél sincs külön backlight állítás csak brightness. Ez egyébként segít(ene) sokat, de abból a szempontból értelmetlen, hogy sötétebb szobában amúgy is leveszi az ember és így is marad bőven glow. A mostani 24-es Dell a mérete miatt jóval szerencsésebb este.
-
deja vu
addikt
Az Eizo EV2736W az jobb ebből a szempontból, bár az már 200 fölött van árban.
-
dezz
nagyúr
Ezeket az újabbakat mondjuk nem ismerem. Lehet, hogy a PWM-mentes háttérvilágításszabályzás miatt nem lehet annyira levenni, mint a korábbiaknál. (Ezért jobb, ha 100 és mondjuk 25-ös beállítás között analógban szabályozzák, alatta pedig PWM-mel. Ugyanis analógban nem lehet egy bizonyos szint alá vinni.)
Monitoroknál a brightness/fényerő állítja a háttérvilágítást. (Kivéve a tévé+monitor hibrideknél, ott vagy van külön monitor és tévé mód, amikor is másképp értelmezi a beállításokat (pl. a Dellek ilyenek), vagy alapvetően tévé módban működnek.) Azért kérdeztem, mert sokan a tévés "módszert" követik monitoroknál is (a fényerő helyett a kontrasztot veszik le) [mások meg a monitoros "módszert" követik tévéknél is].
Azért egy 1000:1 körüli IPS-nél elég jól kezeli a glow problémáját a háttérvilágítás környezethez igazítása. Teljesen persze nem szünteti meg, ahhoz egy bizonyos A-TW réteg kellene, amit ki tudja miért, nem alkalmaznak, csak 2-3 típusnál volt megtalálható korábban.
-
MaUser
addikt
Őt nem ismerem, de simán el tudom képzelni, hogy Eizo figyel erre. Cégnél 2335-ök vannak, azok is egész jók ilyen szempontból (filter nélküli IPS-hez képest) illetve CAD-soknak vannak régebbiek, azok még jobbak ilyen szempontból (lehet, hogy pont azokon van a dez által említett filter).
-
KTTech
veterán
Hát, amíg i1d2 volt, kaptam érdekes eredményeket a 2231-el... de az i1d3 már tudott vele mit kezdeni ahogy a 2242-vel és a mostani Dell 2709-el is viszont a PLS az nem az igazi, amit beleraktak az XE700T1C-be...
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
KTTech
veterán
A színteret nem, de fals színeket okoz egy nem WCG-re felkészített kalibráló, ha WCG monitoron használják (ahogy egy LED-es háttérvilágítású monitornál is lehetnek súlyos problémák, ha nem kezeli a háttérvilágítást megfelelően a kalibráló)... legalábbis ez a tapasztalatom.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Angel1981
veterán
Tetszik a koncepció!
-
oraihunter
aktív tag
válasz Kronos3000 #10 üzenetére
Pont hogy az ára, ami szerintem meglehetősen alacsony a méretéhez képest.
oraihunter felhasználónak 391 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! Ha sürgős, akkor az adatlapon a telószám (06-30-293-42-53), de számkijelzés nélküli hívást már 21-éve nem fogadunk!
-
törölt tag
Az utolsó spva-t én hoztam el. Azóta is áldom az eszem érte. IPs-el pont az volt a bajom, amit MaUser írt. Véleményem szerint már félhomályban is csapnivaló. Plusz persze nincs fekete. A madgie által írt problémákat nem tapasztalom. Egyébként meg color managment. s-pva +1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó 27" Samsung Odyssey G65B ívelt 240Hz monitor
- LG 32GK850G Gaming monitor
- LG 38WN95C Ívelt Gamer monitor! 38"/3840x1600/Nano IPS/170hz/1ms/Gsync -Freesync/Thunderbolt 3/
- ASUS ZenScreen MB165B Monitor+Asus screen Tripod
- LG 49WQ95X-W Super Ultrawide Gamer Monitor! 49"/5120x1440/Nano IPS/144hz/G-sync-Freesync/Type-C/HDR/
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest