Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wsanyi
aktív tag
Értem, de ezek a sebezhetőségek azóta léteznek. Az összes pentium processzor érintett benne, és valószínűleg a régi AMD-k is, bár erről nem szól a fáma. FX-eknél csend van róla, és nem panaszkodnak teljesítményvisszaesésről. Csak ennyit tudok. Ez nem jelenti azt, hogy biztosan nincs, csak mindenki az intelre van kiakadva, mert igazából nem tesnek ellene semmit, cska a programozóknak adják meg, hogy hogyan lehet ellene védekezni. Ryzennel pedig sokkal kisebb a gond, 2nd genben már vannak további javítsáok, és a ZEN2 már mindnetől mentes lesz, míg intelnél még az ICE lake is sebezhető, ami 10 nanon jön ki. Köszi dobozos...
Végülis 2-3 év alatt nem tettek semmit.
Megérdemlik a vevők támogatását...
@Carlos Padre:
Ezért nem lvasom a HWSW-t. Intel fan oldal. Itt legalább az ár/érték arány is megjelenik...
[ Szerkesztve ]
-
wsanyi
aktív tag
XD
Amúgy pedig az intelnél a 30% visszaesés a HT-s processzorokra vonatkozik bizonyos esetekben. De még a végén elérünk oda, hogy az FX-ek szintjére csökken vissza játékban az intel. Munkánál már alá esett vissza, mivel 2.-3.-4. gennél HT OFF a javaslat.
Nem értem az embereket, miért nem bojkottálják az intelt. Komolyan. Nekik mindent lehet, mert ők a nagy kék cég? Notebook-oknál nehezebb a helyzet, mert azt nem tudjuk komponensekből összerakni, és rendelni is nehezebb AMD-vel, de Desktop, HEDT és szerver vonalon sokkal szabadabb a mozgástér. Itt lehetne őket bojkottálni, akkor higgyel el mindneki, azonnal kijavítanák ezeket a hibákat. Éjt nappallá téve dolgoznának rajta. De minek, ha úgyis megveszeik az ipari hulladékot, még drágábban is?
@ (#78) bteebi
Pentium 1 óta léteznek ezek a sebezhetőségek... A pipeline bevezetése óta.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Bár ahogy a konszenzus (jogosan?) szokta tartani, az Intel gyártástechnológiája a legfejlettebb adott csíkszélességen, de ez édeskevésnek tűnik, pláne 2021-re...
Mióta vannak már 14 nm-en?
#72: A Spectre elsősorban nem a HyperThreadinget érinti? Mert a 4690K még HT nélküli, és nem igazán akar kijönni a matek. Meg a 3470-ben még nem volt meg ez a sebezhetőség? Bár nem nagyon értek hozzá, de szerintem már abban is meg kellene lennie (persze javíts ki, ha tévedek). Mindenesetre túl nagynak tűnik a különbség...
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
Az elég brutális... Akkor a javítás elég szépen vissza tudja fogni a procit. Tudtommal a régebbi generációkban 6. gen előtt akár 30% lassulást is okozhat a javítás megléte.
Nekem jelenleg i5-3470 van, de igen ha cserélnem kéne addig nem váltanák intelre ismét ameddig nincs hardveresen fixálva a sebezhetőség.Jelenleg a Ryzen mindenkép jobb választás.
-
Pete55555
addikt
Jogos, ez nálam is szempont, hogy a gépház oldala alatt lévő, CPU hűtő alatt lévő, kupak alatt lévő CPU magok, amiket elég sokszor látok egyébként, "CPU magoknak" nézzenek ki.
Ja, nem
(#75) Pug
Azt legalább "néha" látom. A CPU magokat elég ritkán. Pláne, hogy AMD forraszt, tehát nincs okod kupaktalanítani, míg az intel taknyot használ...[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
i5 4690k @4.4 ghz spec+mel után -10% fps-t hozott mint az előd nonk 3470! Köszi Intel, búcsúztam tőlük, Ryzen 5 2600-al
-
koko52
nagyúr
Az megvan, hogy Ryzen 2600 simán megy 4.2 ghz-en és már meg is előzi a 8400-at ami 15 ezerrel drágább. És ha gyors (minimum 3000mhz) ramot akarsz 8400 mellé akkor Z-s lap is kell ami +15 ezer. Tehát 30 ezerrel többe kerül egy normális 8400+ Zalaplap mint Ryzen 5 2600+ b450 ami ráadásul megeszi a 3. generációs Ryzent is ami nyáron érkezik. És ott még nagyobb ugrás lesz.
Csak felvilágosításként: Ryzen 1 -> Végre egy méltó ellenfél gyermek betegségekkel
Ryzen 2 -> Egyenlő teljesítmény Intellel, kivéve csúcs procik ott Intel jobb
Ryzen 3 -> Trónfosztás? -
XboxPlayer
tag
Addig még hány többmagosított verziót fog piacra dobni..
Kíváncsi vagyok? Tartja a minden évben 1 ?
-
andy19770128
aktív tag
-
bitblueduck
senior tag
10 nm-en esetleg jön Swan Lake is?
-
wsanyi
aktív tag
válasz
Pro!Petya #48 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy intelhez mindkeéppen Z-s lapra lesz szükség ezekhez az eredményekhez, abból is valami nagyon jóra, AMD-nél pedig egy erős B450-es lap is bőven megteszi (nem a legolcsóbb), így ott is jön kb. 100 Euro, és annak a felét el lehet költeni gyorsabb RAM-okra, akkor meg még kisebb a különbség. Ráadásul elég sokat estek a DDR4 árak, most már 42 e Ft körül vannak 3200-as RAM-ok (2*8 GB KIT) CL 16-os időzítéssel, vagy jvóal drágábban CL19-es 3466-os, ami 1,2 V-tal megy, így simán tuningolható valószínűleg 3700-3800-4000-ig, csak XMP-ben nincs benne. Ez azért is érdekes, mert tuning nélkül 1,2 V-on tudja a 3433-at.
---------------------- I ----------------------------
---------------------- V ----------------------------Kingston HyperX Fury 16GB(2x8GB) DDR4 3466MHz HX434C19FW2K2/16
Nyilvánvalóan egy 3200/CL16-os RAM valószínűleg ugyanezt tudja, de egy 2400-ashoz képest ez nagyon gyorsnak számít. Aztán van mindenféle ár attól függően, hogy LED-es, vagy sima RAM, de játéknál gondolom, az nem számít. De mondjuk, hogy a 30 ezerrel olcsóbb alaplap árát ráköltjük a RAM-ra, és akkor már nagyon közel járunk az intel teljesítményéhez FPS-ben, és a processzorunk még így is jóval olcsóbb, de ha a CPU+Alaplap együttesen olcsóbb 40-50-60 ezerrel, és annak a felét költjük gyorsabb RAM-ra, a másik felét gyorsabb videokártyára, szntén jobban járhatunk, főleg, hogy a ZEN2 egy BIOS frissítéssel is belemegy majd a 4xx-es lapba (a 3xx-esbe is, csak azt már nem vennék a turbo boost 2 hiánya miatt, persze tuningnál ez megint egy másik kérdés, de akkor is inkább 4xx-es chipsettel vennék lapot), és a ZEN2 már 1 szálon is erősebbnek ígérkezik az intelnél (persze itt nem csak az 1 szál max. teljesítménye számat, hanem a 2-é, vagy 4-é is), theát úgy néz ki, hogy a 7 nm-es TSMC gyártósorok nagy tuningpotenciállal ruházták fel az AMD új üdvöskéit.
Az pedig, hoyg nekünk mi a jó? Ha túl gyorsan évül el a termék, amit vettünk, az se túl jó. Az intel egyszerűen lemondott az AMD-ről, és ha csúsznak még fél évet a ryzennel, lehet, hogy akkor már végleg csődbe mentek volna, de így nem történt ez meg, és elég jól állják a sarat. Igen, az intel 14 nm-e és az architektúra együtt magasabb órajelej elérésére képes mint a GLOBAL FOUNDRIES 14 , vagy 12 nm-e, talán inkább a 10 nm-ük lenne pariban, viszont a TSMC 7 nm-e nagyon jól sikerült. 35-40 W-tal kevesebbel sikerült megverni a 9900K-t Cinebench R15-ben, ami azt jeletni, hogy + 35-40W, ami kb. +20-30%? Ha így lesz, akkor a ZEN2 nagyon-nagyon ütős lesz, főleg, hogy DDR4 2667-es RAM-mal történt a teszt.
Egyébként pedig nem igaz, hogy az intel 10 nm-e megegyezik a TSMC 7 nm-ével, közel van hozzá, de inkább 8-8,2-re jön ki, tehát picivel előnyben van a TSMC vele szemben, és így lesz ez az 5 vs 7 nanonál is. Az 5. generációs ryzen már szinte biztosan azon az 5 nm-es node-on jön majd ddr5-tel PCI-E 5-tel valószínúleg.
Az lesz csak igazán nagy ugrás.
Azért ne sajnáljuk tőlük a pénzt, mert az intel hozzájuk képest így is bődületes nyereségre tesz szert (valószínűleg többre, mint az AMD éves árbevétele), így bőven rájuk fér, hogy egy kicsit átvegyék a vezető szerepet.
-
Lacika112
aktív tag
"Nem úgy mint az ehhez képest is szeneslapát méretű TR, négy-öt chip egy kupak alatt."
Ne vedd kötekedésnek de olvastam 10+ éves tag vagy, core2duo? core2quad? tudom ha az intel drótoz az innováció ha az amd akkor nem is cpu
Ezen nincsen mit szépíteni a kékek nagyon elcseszték, nem egyszer, nem kétszer, évek óta folyamatosan vergődnek. Lassan ott tartunk majd mint anno első athlon, athlon x2 korszak hogy évekig nem lesz normális reakciója a kékeknek és elszáll az amd ára.
Nagyon drukkolok a kékeknek mert ha még ennyire sem lesz konkurencia hááát......Zen megjelent a full kék szemcsisek tolták orrba szájba "na majd a fiók mélye a kékeknél..." jó mély lehet az a fiók ha azóta se tudnak mit előkeresni belőle
-
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
-
Alogonomus
őstag
Az a kérdés, hogy az Intel 10 nm-es technológiája mennyire lesz kiforrott 2 év múlva. Ugyanez a kérdés a 7 nm esetén is fennáll majd.
TSMC 2016 szeptember 5-i közleményében már üzemelő áramköröket emleget "Test chips with IP from lead customers have already started running in Fab 8." 2017 közepén beindították teszt jelleggel a 7 nm-es gyártósort, mégis csak 2018 áprilisára jutottak el a tömeggyártásra alkalmas szintre.
Intel esetleg már elérte a TSMC 2016-os állapotát, de a 2017 közepi szintet még aligha, vagy vernék a mellüket.
Nyilván létezik az ipari kémkedés fogalma, és az Intel a TSMC sok hibásnak bizonyuló megoldását eleve ki tudja már zárni a saját fejlesztési folyamatából, de így is elsőre csak a kis teljesítményű (i3) területre merik bevezetni az új technológiát, majd az éles tesztek alapján próbálnának csiszolni a technológián, hogy az a komoly teljesítményre ( i5/i7/i9) is alkalmassá váljon. Ezután gondolkodnak csak a szerverszintű termékekben 2021 második fele magasságában. És ez még csak a 10 nm, ami talán valóban jobb lesz, mint a TSMC addigra már bő 5 éves 10 nm-e. -
hokuszpk
nagyúr
az a helyzet, hogy ez nem Intel vs Amd hir, hanem inkabb Intel vs TSMC. az AMDnek mar egy ideje nemigazan van befolyasa az elerheto tekknologiara, amig csak 28 nm volt, akkor arra terveztek, amikor meg 14, akkor meg arra. Szerencsejuk van, hogy a TSMC megcsinalta a 7nm -et elobb, mint a konkurrencia.
Az Intel meg ha keptelen implementalni azt amit sajat maganak kitalalt, meg mindig rendelkezesre all az opcio, hogy a versenykepesseg megorzese erdekeben ugyanugy bergyartasson, mint az AMD vagy az NV. -
DudeHUN
senior tag
Mivel maximum 6, és valamennyi a 7. magból használható konzolon (a többi a rendszernek van fentartva), így már egy 8 szálat kihasználó játék is meglepő. Nem véletlen, hogy a 6 magos Intel procik ennyire jók játékok alatt. Maximum ennyi mag van jelenleg normálisan kihasználva az esetek 99%-ban. Gondolom ez az új konzolokkal, majd változni fog. De az sem ma lesz.
-
Cyberboy42
senior tag
vagy csak annyi hogy csináljon egy ugyanilyen tesztet, a windows 10 októberi frissítése utáni verzióval. picit átrendeződne a dolog. De mindegy is, ez abszolút nem ide illő téma.
Az már annál inkább hogy ez jövőkép az intelnél egyáltalán nem tetszik. Azt gondoltam hogy az év vége fele vehetnék már végre egy 10nm-es Intel procit. Most meg kiderül hogy legfeljebb i3 lesz, ha lesz, mert majd csak jövőre, de jön mellé egy ujabb 14nm-es... hát banyeg, szét lesz szabdalva a termékskála az biztos -
Ragnar_
addikt
Erre csak azt tudom mondani, hogy kapcsold ki az FPS számlálót, kapcsold be az adaptive syncet és próbáld meg 10-ből 10-szer határozottan megkülönböztetni a 120 átlag FPS-t a 100 átlag FPS-től
. De egyébként a számok nem hazudnak, ez kétségtelen. Sem a grafikonon, sem az árcédulán, de térjünk vissza erre a grafikonra úgy fél év múlva a Ryzen 3xxx-ekkel...(Azt már nem is mondom, hogy mi lenne, ha a játékok mondjuk már nem erősnégymag-ra készülnének, hanem tudnának skálázódni esetleg, ha már egy konzolban 8 mag van ugye.)
[ Szerkesztve ]
-
Akula
őstag
Vajon milyen biztonsági rések beépítésén dolgozhatnak a háttérben?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem lesz nagy hátrány, de jöhetne 16-magos is. Ennek egy fontos célja van. A termékek pozicionálásánál számít, hogy milyen áron és mennyit lehet eladni. Ergo egy mainstream platformba szánt top processzort nem fognak 500 dollár fölé árazni. Ha a 16-magos modell lesz 499, akkor a 12-magos 399, míg a 8-magos szépen lemegy 249 dollárra, és így tovább. Viszont ha a 12-magos modell a csúcs, akkor az lesz 499 dollár, és így már a többi árcédulája is feljebb csúszik. Emiatt nem mindegy, hogy lesz-e 16-magos a felhasználónak. Az AMD-nek jó, de nekünk nem igazán. És ez az árazás majd az augusztusban érkező Castle Peakre is hatással lesz, hiszen ott van értelme a 64-magos verziónak, de 2000 dollár helyett majd kap 3000 dolláros árcédulát. Ez megint nem a usernek kedvez. És itt azért processzorokról beszélünk, amelyek tipikusan kevés komponensből épülnek fel, vagyis van rajtuk haszon bőven, tehát lenne hova engedni az árból.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Annyira most nincs minek örülni. Persze az AMD-nek jól jön pár év, de az nem igazán jó a piacnak, ha az idén érkező Rome-ra, az Intel majd 2022-ben válaszol. A szervergyártók sem különösebben boldogok attól, hogy Intelből kétutas konfig kell, hogy meglegyen az egyutas Rome (már csak azért sem, mert sok szoftverlicenc tokozásra van számolva). Szóval az oké, persze jó hír, hogy az AMD feljött, de az már semmiképpen sem az, hogy ilyen gyorsan ekkora előnyt csinálnak maguknak. Bátor lépés volt 19-re lapot húzni, mert ha nem jön be, akkor az csőd, viszont az aktuális helyzet maximum az AMD-nek lesz jó. Figyeld meg, hogy idén az AMD már visszafogja a tempót, és nem lesz 16-magos Ryzen 3000, pedig tudnának csinálni ilyet, csak nincs okuk rá. Itt már a user hátrányba kerül.
[ Szerkesztve ]
-
Tetsuo
őstag
Szerintem igen. Másrészről vannak az érzelmek. Nem robotok írnak cikkeket, hanem emberek saját személyiséggel. Valaki éppen ezt, valaki meg azt favorizálja - nincs ezzel semmi baj, amíg a tények is bemutatásra kerülnek - és szerintem ez így történik itt a PH-n.
Hadd örüljön már, akár egy cikkíró is az AMD kvázi feltámadásának és a közel monopól piac átrendeződésének. Ez simán benne lehet egy cikkben.[ Szerkesztve ]
-
Tidus
addikt
Én évek óta ezen hátszél figyelembe vételével olvasom a híreket.
Amúgy ennek a kupaktalanított Xeon-nak legalább CPU kinézete van úgy belülről is. Ha nincs forrasztva akkor is.
Nem úgy mint az ehhez képest is szeneslapát méretű TR, négy-öt chip egy kupak alatt. A pásztázáshoz is egy glettvas kell. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Intelnél is sokáig marad majd a 14 nm, amikor elérnek a chiplethez. Egyszerűen vannak nem jól skálázódó áramköri elemek, amiket nem éri meg drága node-okra átvinni, ha abból nincs valami kézzel fogható előny (például limitált hely). Ami számít, hogy a processzormagokat, illetve a multiprocesszorokat tartalmazó lapkákat hol gyártják, ezek ugyanis skálázódó áramköri elemek, amik a fogyasztás jó részét is adják.
(#25) Tetsuo: Ironikus módon általában az a baj, ha nem érzed a nyakadon a kést. Például Krzanich valószínűleg nem küldött volna el egy rakás tapasztalt mérnököt, ha nem lett volna nagy előnye az Intelnek. De mivel úgy értékelte, hogy az előny kellemes, így majd a fiatalok megcsinálják ugyanazt, az öreg mérnök fizetésének a töredékéért. Hát nem csinálták meg. Aztán amikor látta, hogy kigyulladt a ház, akkor persze már nem fukarkodott a fizuval... Renduchintala 25 millió dolláros aláíráspénze ugye.
[ Szerkesztve ]
-
Tetsuo
őstag
Ha az AMD bénázik, az úgymond megszokott volt eddig. Az Intel nagyságrendekkel nagyobb erőforrással a háttérben, kőprofi nyomulása és marketingvezérelte fejlesztései után evidens, hogy meghökken az ember, ha balul sül el nekik valami. Nem hajtotta őket a tatár, nem kellett buta marketinget bevetve versenyezniük stb., önmaguknak okozták a sok problémát - és ez aggodalomra ad okot.
Az AMD pedig úgy fejlődik minden tekintetben, hogy a nyakán áll az Intel.
A kettőt összevetve igenis komoly baj van/lehet az Intelnél - ennek adnak hangot a cikkekben, nagyon helyesen.[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
De azért az is furcsa, hogy valahogy brutális ellenszél megy az Intelnek (és az nVidiának), míg hátszél az AMD híreknek, vagy legalábbis nekem így jön át...
Nem csak neked jön az így át: csak a vörös szemüvegesek tapsolnak a tények így történő tálalásának.
Egyébként jó eséllyel az AMD is fog 1-2 komponenst (ha nem is procit) gyártatni 14 nanón még sokáig, de az náluk pozitívumként van tálalva...[ Szerkesztve ]
-
@Pinky Demon (#17): Általában a TSMC-hez, esetleg a Samsung-hoz szokták hasonlítani az Intelt ilyen szempontból, lásd akár itt az első hsz.-t.
@Garrick (#18): A hozzászólások egy dolog, az Intel vs. AMD vs. nVidia fanságot sose értettem, ha csak nem fizet nekik valamit az adott cég. De ennek a felvetésére sokan megsértődnek.
Itt inkább az a dolog, hogy anno sem volt például ilyen kárörvendés mondjuk mikor az AMD a 32nm-en ragadt gyártástechnológiában. Tényszerűség volt, ha egyáltalán témaként az asztalra került.
Félreértés ne essék, én a versenynek örülök, örülnék, mert vásárlóként nekem az az érdekem, hogy jó áron jó terméket kapjak, ehhez pedig a versenyhelyzet nyújt jó táptalajt. Pont nem érdekel, hogy piros, kék, zöld, hupilila vagy márványfehér színű dobozból jön.
@Carlos Padre (#20): Nem nagyon szoktam olvasni más magyar HW oldalt, külföldit igen.
-
Solten
őstag
2021!? Az fenyev ebben az iparban. Bravo Intel, ezt jol elqrtatok...
-
Garrick
csendes tag
-
Cathulhu
addikt
"Ha 2022-ben jön az Intel 7nm-e, akkor egy év lemaradásban lesz a TSMC féle 5nm-hez képest. Persze feltételes módban..."
Ha minden igaz, akkor az mar 2 ev lemaradas a TSMC-hez kepest (persze, ha nekik minden osszejon, es 2020-ra mar megy a nagyuzemi 5nm), de ez nem jelent 2 ev lemaradast az AMD-hez kepest. Utobbi raadasul mostanaban eleg kiszamithatatlanul adoptalja a gyartastechnologiakat, 14 nanoval kesobb jott, 10-et ki is hagyta, 7 nanon most elvileg gyors (de csak az intelhez kepest, mivel az iphoneban mar jopar honapja uzemel 7 nm, a Zen2 meg meg messze van), Zen4-rol meg nem tudni mire tervezik.
-
Mrpingvan
tag
Majd 2022ben kiderül... hogy ez igazából a 14nm++++++++++
-
Az Intel helyzetét elemző mondatrésszel kapcsolatban nincs is vita, Benny Hill shownak is kínos, amit összehoztak az elmúlt 2-3 évben.
De azért az is furcsa, hogy valahogy brutális ellenszél megy az Intelnek (és az nVidiának), míg hátszél az AMD híreknek, vagy legalábbis nekem így jön át...
[ Szerkesztve ]
-
Csak ennyi:
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #8 üzenetére
A Cannon Lake az eredeti 10 nm, alig működik. A 10 nm+ teljesen törölve lett, ez pedig egy harmadik 10 nm-es node, amiről gyakorlatilag semmit se tudni. Erre jön az Ice Lake. Charlie szerint 12 nm-nek kellene hívni, de ezt nem tudom megerősíteni. Nincs erről a node-ról adatom, azt leszámítva, hogy 10-es van a nanométer előtt.
[ Szerkesztve ]
-
Ha a hír úgy jön ki, hogy 2020-ban lehet teljes az átállás a 7nm-re az AMD-nél, az nem lenne hír (bár ha jól sejtem, igaz lenne), és senki sem fogná a fejét.
Ha az Intelről jön hír a fenti címmel, megy az Intel fikázás.
Az elmúlt egy évben lassan már tényleg elérte a PH! hírszerkesztése, hogy sajnálom az Intelt, és lassan elkezdek nekik drukkolni az AMD ellenében...
Pedig aztán én ekéztem eddig őket rendesen (paszta-gate, OEM-ek lefizetése, stb.)...
[ Szerkesztve ]
-
satz18
őstag
Még mindig ugyan az a kotta. Hosszú munkához idő kell, kivéve az intel féle 10 nm-hez, mert ahhoz sokkal több. Addig is lehet növelni a magszámot a Xeon procik átnevezésével és OC-zásával.
-
Ne ugorj be az elnevezések mögötti marketingnek...
Az Intel 10nm-e kb. a TSMC 7nm-nek felel meg. Itt van hatalmas bukó jelenleg az Intelnél.
A TSMC 5nm-e nagyjából az Intel 7nm-ének felel meg, bizonyos szempontból elképzelhető, hogy még gyengébb is a TSMC megoldása, hiába sugalja azt a megnevezés, hogy márpedig ez egy generációval előrébb jár.Tehát ha a hírben szereplő számok stimmelnek, akkor az azt jelenti, hogy az Intel kb. 2 év lemaradásban lesz a konkurensek terén az 10nm-ével technológiai (és nem megnevezési) szempontból, ami csak azért fájó, mert korábban cirka egy-két év előnye volt, ez olvadt el az elmúlt évek Benny Hill showjában.
Ha 2022-ben jön az Intel 7nm-e, akkor egy év lemaradásban lesz a TSMC féle 5nm-hez képest. Persze feltételes módban...
[ Szerkesztve ]
-
fotel
aktív tag
Eddig sem tudtam követni a palettat, igy se lesz jobb. Persze en meg mindig egy régi gépet hajtok, i5 1st gen procival es nem erzem lassunak. Hiába, megöregedtem.
-
wsanyi
aktív tag
Nem 2021-re ígérte a TSMC az 5 nm-en való tömeggyártás lehetőségét?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Addig keverten jönnek új 10 és 14 nm-es processzorok a piacokra.