Hirdetés

2019. augusztus 22., csütörtök

Hozzászólások

(#1) Psych0


Psych0
(őstag)

jol hangzik

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#2) anulu


anulu
(nagyúr)

mindegy, úgyis csak flame lenne belőle, inkább del

[ Szerkesztve ]

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone8 64GB | iPad Retina 32GB /w 3G | XBOX ONE X

(#3) nemlehet


nemlehet
(őstag)

Van ennek tényleges realitása? Az egy dolog, hogy a legtöbb szoftvert újra kell írni ARM-re, de talán ez kisebbik gond, de képes megvalósíthatóan és költséghatékonyan megfelelő teljesítményt nyújtani egy ilyen szerver?

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#4) Tigerclaw


Tigerclaw
(veterán)

Ha jól olvastam az AMD megint eltolta az A1100 megjelenését. Most épp a második félévre, de ha így megy inkább 2016 lesz ebből is.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#5) Pinky Demon válasza nemlehet (#3) üzenetére


Pinky Demon
(addikt)

Miert kellene ujrairni? Ha nincs GUI es nem hasznalt platformspecifikus kiterjeszteseketet (mondjuk SSE) akkor csak ujraforditod. Ha van GUI, de az vagy cross platform (pl QT) vagy eleve linuxos akkor szinten csak ujraforditas.
Mas, ha egy szerver kismillio klienst szolgal ki, akkor kb mindegy hogy par eros magon utemezi a feladatokat vagy kismillio gyengebben.

(#6) morgyi válasza Pinky Demon (#5) üzenetére


morgyi
(veterán)

És mivan akkor ha a kódod aktívan támaszkodik az SSE utasításokra x86-on? Vagy AVX-re vagy FMA-ra?

Annyira nem értek hozzá, de akkor amikor komoly pénzeket kell fizetni az órákért amíg a szervert használod nagy luxus egy adott feladathoz a CPU minden kis porcikáját nem kihasználni? Ha az AVX utasításkészlet gyorsítja jelentősen a számításaidat hülye lennél nem használni.

[ Szerkesztve ]

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#7) Pinky Demon válasza morgyi (#6) üzenetére


Pinky Demon
(addikt)

Azokat a részeket át kell írni ARM megfelelőkre (NEON) ami egyrészt azért megoldható, másrészt igencsak specifikus problémákra használható, általános célú programokban nem találkozol igazán velük. Továbbra is tartom, hogy linux alapú szervereknél majdhogynem mindegy, hogy ARM vagy x86 a hardver, de nem ez a szakterületem, remélem jön valaki és megerősít.

(#8) morgyi válasza Pinky Demon (#7) üzenetére


morgyi
(veterán)

Persze nem mindegy hogy kliens-szerver kapcsolat kiszolgálására használják, vagy computing-ra, valószínűleg kiszolgálószerverekben domboríthat nagyot az ARM, akár minden kliensnek kiosztható egy külön ARM processzor.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#9) GIJoe


GIJoe
(őstag)

Jó lesz az 5%nak is, majd az Intel erős ármarketinget alkalmaz, mint a tablet chipeknél, nem fogja csak úgy hátradőlve hagyni...

(#10) haddent válasza Pinky Demon (#5) üzenetére


haddent
(addikt)

Nem, mert utóbbi akár (sokkal) jobb is lehet. Taszkolásnál nem mindegy, hogy 1 magon fut 10 virtuális taszk, vagy 10 magon a maga saját kis taszkja. Van jövője, szvsz. kezdhet félni még a nagy csúnya intel is :U

GIJoe tabletchippeknél mit akar az intel? :DDD köszönőviszonyban nincs semmilyen értelemben

[ Szerkesztve ]

(#11) GIJoe válasza haddent (#10) üzenetére


GIJoe
(őstag)

csupán annyi hogy tudomásom szerint, ha eladtál egy Intel-es terméket, mint gyártó kaptál egy kisebb marketing támogatást / db ~ 100$

(#12) pakriksz válasza nemlehet (#3) üzenetére


pakriksz
(őstag)

nem kell újraírni. Csak újra fordítani. Sokkal egyszerűbb mint desktopon, mert gui sincs amivel gond lehet.

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#13) frostitualt válasza nemlehet (#3) üzenetére


frostitualt
(tag)

semmit se kell újraírni csak újra kell fordítani. ha pl gcc-vel irták akkor ez simán megy.

(#14) tibaimp


tibaimp
(őstag)

Ja, az Intel ezt meg csak úgy végignézi, álmodnak....

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#15) morgyi válasza tibaimp (#14) üzenetére


morgyi
(veterán)

Mert mitcsinál? Nyomott áron adja a Xeon-t ami az egyik fő bevételi forrása? Vagy elkezd Atomot árulni szerverben? Bizonyos felhasználási esetekben az ARM mint szerverprocesszor ár és energiafelhasználás vonatkozásában verhetetlen. Ahova az ARM szervereket célozzák, az kb olyan mint hogy most is mobilokba célozzák az ARM-ot. És az Intel ott is megbukott.

Esetleg csinálhat olyan húzásokat ami a versenypiaci helyzettel való visszaélés, de ugye az Intel ilyet soha sem csinált sokak szerint, az AMD-vel szemben sem sosem. Miért csinálna az ARM-al szemben?

[ Szerkesztve ]

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#16) qisqaqas


qisqaqas
(senior tag)

Az Intel helyében én nem félnék. Akkora tőkével és branddel... de ha herevakarászás lesz akkor bukó is lehed. Akkor kijátszhatja a tisztességtelen versenypiaci előny kártyáját, megveszi kilóra az ARM-ot, vagy ilyesmi.

Az ARM még sehol esm tart, de fogyasztásban odaver mindennek. Az x86 ellenben igen kiforrott platform, annak ellenére hogy évről évre erősebb megoldások látnak napvilágot, hamarosan kipukkad a nagy x86 lufi és vége van. Ha addig nem áll rendelkezésre más (gondolok itt a kvantumprocesszorokra de azok hol vannak még, ugye) az ARMban van még potenciál és ha lesz rá kereslet ki is fogják taposni belőle.

Mindenesetre érdekel a dolog. ARM <3

CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!

(#17) Pinky Demon


Pinky Demon
(addikt)

Aki ugy gondolja, hogy az intel szo nelkul lenyomja az ARM bagazst, az gondoljon bele, hogy nem egy 50-ed akkora ceget kell most sakkban tartani mint az AMDt, hanem olyanokat mint pl az ARM, aki hulyere keresi magat, pedig csak liszenszel, a Qualcomm, aki par ev alatt mar majdnem akkorara nott mint maga az intel, vagy a Samsung, aki meg eleve nagyobb. Es akkor johetnek a futottak meg versenyzok, mint az nVidia vagy az AMD, kinaban a Mediatek (ami pl kapora johet Kinanak, most hogy az USA kormany szigoritja a CPU kereskedelmet kinaval), stb, stb.
Szoval most az intel olyan cegekkel kerulhet versenybe, amik esetenkent meg nagyobbak is nala, es szintugy duskalnak az eroforrasokban, innentol kezdve csak erdeklodes kerdese, hogy melyik akar komolyabban belepni a piacra.

(#18) derive válasza GIJoe (#9) üzenetére


derive
(senior tag)

LOL, Intel es az armarketing :)) Majd a 4000$os csucs Xeont odaadja a 40$os ARM chip araert... Ne erts felre, de az ARM ket okbol terjed annyira: keveset fogyaszt es hugy olcso.

(#19) frostitualt válasza tibaimp (#14) üzenetére


frostitualt
(tag)

az intel esélytelen.. az arm brith cég csak licenszet árul amit millió kis gyár használ kb véres tehén pirannyás tó esete.

(#20) tibaimp válasza frostitualt (#19) üzenetére


tibaimp
(őstag)

Mit tehet, mondjuk felvásárolja az egész arm-et úgy ahogy van, igazad van, csak egy "tervező iroda".

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#21) nemlehet válasza tibaimp (#20) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Hát az azért megnézem :D A Forbes kb 24 milliárdra becsüli a az ARM Holdings értékét, és ráadásul vastagon nyereségesek, úgyhogy ennél jobb ajánlatot kell tegyen az Intel. Az intelnek 2014-ben kb 9,5 milliárd volt a nettó árbevétele tehát kb 3 évi teljes profitjába kerülne kivásárolni az ARM-et de inkább többe. Gazdag cég az Intel de azért ennyire nem. Ráadásul szerintem ha ez a helyzet előállna, hogy ennek legyen realitása a Samu és esetleges kínai konszernek is beleszólnának, ha másért nem akkor az ár felsrófolása miatt.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#22) Pinky Demon válasza nemlehet (#21) üzenetére


Pinky Demon
(addikt)

Masreszt a hatosagok egy ilyen felvasarlast tuti megfurnanak, kvazi monopol helyzetbe kerulne az intel, az EU kizart, hogy hagyna, es Kina sem.

(#23) morgyi válasza Pinky Demon (#22) üzenetére


morgyi
(veterán)

Meg ha valami nem eladó, akkor bármennyit csengethet az Intel.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#24) tibaimp válasza nemlehet (#21) üzenetére


tibaimp
(őstag)

Igazad lehet...:) mindegy, akkor sem fogja tétlenül nézni, hogy az orra elől elhappoljanak pont a szerver piacon 20%-ot

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.