Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Auratech
őstag
Fejezd már ki nekem analóg például a PI értékét légyszives!

Egy dirac- impulzusból a digitális konverzió aszimmetrikus, hegyes trapézjelet készít.
Az analóg rögzítés meg csúcsos krumplit.
A kutya a technológiák tranziens viselkedésre adott válaszában van elásva, ami az idő megfogalmazása. Az analóg a változások irányait pontosan fogja meg de van tehetetlensége a ADSR mintakövetésben. A digitális pedig időugrásokat tesz és a két mintavételi pont között semmi nincs, vagyis a semmi van. Az egyik a pillanatot, a másik a két pillanat közti végtelen semmit rettegi.
A mintavétel sűrűsége ugyanúgy nem lehet végtelen kicsi, mint az analóg mintakövetés pontossága abszolút tökéletes. A nyomásviszonyok (hang) észlelési tehetetlensége sosem lesz 0.A mai technológia szintjén az emberi érzékelés feloldását ki lehet szolgálni.
Egy légy a mi filmjeinket diavetítésnek látja, hacsak nem 240fps a lejátszás a sas meg 20m-ről is pixelesnek a HD-tv-t. Egy delfin számára a mi artikulációnk sebessége hússzor lassabb a "normálisnál".Az állatkertbe beteszik a világ legjobb hifijét:
Elképzelem ahogy egy légy és egy sas anyázva tévézik az állatkertben. A delfin meg a denevérekkel egymást túllicitálva fikázza a hangot......
- Bakker- De Jó lenne egy 600Hz-es tv! - a légy -
- Szerintem meg egy 100Mp-es 3D inkáb jobb lenne, ez így k..vaszar. - mondja a sas..-
- Az még csak hagyján, de a hang szar, ha nem szól 300Khz-t -csicsergi a delfin.
- Igen-igen ciripelik denevérek és nem ártana még 200 hangszóró, hogy végre tudjuk merre, az arra!...
- Rólam megfeledkeztetek! Dörgi az elefánt. A normális hang 6Hz-ről indul. Ez 20-tól szólal meg. Ott már semi izgalmas nem történik a talpam alatt..A mai mikrofon technológia a 30-as években is jelen volt. Nagyon analóg. Ha ez változik, a kérdés hangsúlya is más értelmet nyer. Ma még minden felvétel a dobhártya-mikrofon analógiára épül és ez működik- egyelőre.
-
GerykO
aktív tag
Kicsúsztam a szerkesztési időből, mert anyámmal folytattam egy emelt hangú eszmecserét, az én outputomnak nem volt megfelelő inputja nála, és az ő outputja valótlan adatokon alapult, de az ecc nem működik nála gőgösségből.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval egy dolgot akartam még említeni:
Tegyük fel, hogy egyedül -nem beszélgetnek melletted, nem köhögnek mögötted, nem csámcsognak előtted, és nem áll semmi/senki a hang útjába- hallgatsz élőben egy színházteremben (aminek tervezett akusztikája van) egy szimfonikus zenekart, megspékelve egy énekkórussal. Vagy a helyeden van egy überprofi töbszázmilliárdba kerülő hangfelvevő "ezköz", és utána a felvett anyagot kell visszahallgatnod.
-Melyik lesz az igazibb információtartalommal rendelkező adat?
-Melyiket élveznéd jobban? (feltételezve, hogy szereted az ilyen jellegű zenét is)
-Hol lenne teltebb a hangzás? (nem különböző digitális algoritmusokkal javított, valami az igazi zenétől eltérő kotyvasztott izét szeretek hallgatni)
Magyarul nem szeretem a zenei cenzúrát.No meg persze a mű dolgoktól iszonyodom. Nem azt mondom, hogy nem nézek meg egy hatalmas formás szilikonmellet(ha nem lenne párom tuti meg is döngetném a gazdáját
), de tuti hogy nem olyat választanék feleségnek.
Ne műanyaggal dúsított tejen nőjön majd fel a gyerekem. 
Vagyis a természetesség híve vagyok, amit az analóg világ prezentál felém a hibáival("zajaival") együtt. -
"Akárhogy is nézed, az analóg jel mindig pontosabb, mint a digitális."
Dehogy. Mitol lenne az? Az, hogy melyik a pontosabb, a konkret jelektol fugg (a harmincas evekbol szarmazo lemezeim eleg egyertelmuen pontatlanabbak a CD-nel, egy studiokban hasznalatas szalag meg minden bizonnyal pontosabb, mint valami olcso jatek parbites hangmintaja). Az egyetlen biztos pont az, hogy az analog jel tovabbitaskor menthetetlenul romlik, a digitalis meg nem.
"Fejezd már ki nekem digitálisan a például a PI értékét légyszives"
Persze, pontatlan lesz. De az analog modon kifejezett pi is az lesz, mert nem lehet tokeletes kort rajzolni. Innentol kezdve meg nem az a kerdes, hogy melyik lesz abszolut pontos (egyik sem), hanem az, hogy melyikkel lehet nagyobb pontossagot elerni adott korlatok (ar, meret, stb) mellett.
szerk: "Ha ebből ki akarod szűrni a zajokat, és elkezded konvertálgatni"
Tudod, hogy mukodik az LP rogzitese? Az az alap, hogy raengednek a jelre egy alul- meg egy felulatereszto szurot, aztan keresztulnyomjak egy RIAA ekvalizaciot, aztan lejatszaskor megint nyomnak ra szuroket meg RIAA ekvalizatort. Es ez csak a legalapabb, megkerulhetetlen resz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OpenMediaVault
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- Bontatlan Steam Deck 512GB OLED + Dokkoló + 512 GB memóriakártya
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Apple watch SE3 2025 cellular eladó! Garanciával gyári dobozban
- RTX-3080 és RTX-3070Ti kártyák eladók
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akku
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i5 14450HX - 16GB - 512GB - Win11 RTX 5050 - 3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3669, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
), de tuti hogy nem olyat választanék feleségnek.