Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jesse Pinkman kedveli ezt a hírt.
A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
-
Pingüino
senior tag
A cellarétegek számánál fontosabb információ ez: "Mindemellett a memóriachipek perifériás áramkörei nem a cellatömbök mellett, hanem alattuk helyezkednek el"
Tök jó dolog egyébként, csak az ára mehetne még lentebb. -
koby11h
aktív tag
Ez a rétegszám vajon meddig emelhető, mielőtt a hűtés rovására menne?
Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!
-
koby11h
aktív tag
Ezt nem tudtam. Azt látom, hogy minél gyorsabb PCI-E csatoló annál jobban melegszik egy SSD és mivel sokszor a rétegszám is emelkedik így nem tudtam eldönteni melyik mennyit emel a hőmérsékleten. Azt tudtam, hogy a vezérlők a nagyobb terhelés miatt jobban melegszenek és úgy voltam vele lehet a nand-ok is akár a sebesség akár a rétegszám miatt. És ami vastagabb az nehezebben hűthető alapon.
A HBM, HBM2 memóriákat sem tudom eldönteni jelentenek a nehézséget (akár 1-2%-ot is) egy processzor vagy egy GPU hűtésében.Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!
-
koby11h
aktív tag
Ezt értem, csak azt hittem ez többet is számíthat.
Pl. egy termal pad nélküli M.2 PCIe 4.0-val bezsúfolva egy laptopba 70-80 fok között azért nem hűvös. És ezt tudja tartani folyamatosan. Vagy ha ugyan ezt csinálják 1U magasban 64 darab M.2 SSD-vel pl.
Szóval ha a rétegszámtól "független" és csak a vezérlő az oka, akkor PCIe 5.0-hoz remélhetőleg kitalálnak valamit.[ Szerkesztve ]
-
koby11h
aktív tag
Bocs, storage - nem tudom van-e vagy terveznek-e ilyet - pl. 1U magas házba belefér legalább 48/64 darab M.2 SSD így ránézésre... de ott biztosan lenne hűtés is.
Mindegy elkalandoztam
Elfogadom, hogy rétegszám növelése jelenleg nem befolyásolja a hűthetőséget.[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
Kíváncsi leszek, hogy a 40%-nal nagyobb adatsűrűségből mekkora árcsökkenés marad meg. Gyanítom, hogy össze tehetjük majd a kezeinket, ha 5%-t csökkennek majd az árak...
Arra lesz csak elég, hogy a cég elérje az aktuális év növekedési tervezetét.
Én még mindig drágának tartom az SSD-ket, úgyhogy nagyon várom az árcsökkenést.Jevons paradox
-
snake1977
őstag
Az árcsökkenés jól jönne, legközelebb majd akkor cserélek ssd-t ha 1Tb ~20k körülire le esik, addig marad a mostani. Szóval még nagyon sokáig.
Egyébként ha már 5-10%-ot esik az ár az is jónak mondható, mivel a konkurencia is jó esetben csökkenteni fogja. Csak ne jöjjön megint egy áradás, vagy áramszünet.
...BRSZK...9...2024.06. 22-23 / www.brszk.hu / www.www.tiktok.com/@brszk_official
-
TeeJay
félisten
válasz
Aprósólyom #11 üzenetére
Nézd 3éve a 850 EVO 500GB-ot vettem 55ezerért
Most 21ezer a 850EVO 500GB de volt az 19 is pár hete és igencsak nem annyi az euro meg a dollár mint 3éve
Szóval 3év alatt harmadára esett az ára, ha ezt nézem akkor 3-4év múlva a 4TB-os elérheti a 40-50ezret az 1TB-os meg 10-15körül leszMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Aprósólyom
addikt
Én úgy nézem, hogy sok mai gémeknek irreálisan nagy tárhely igénye van. 1-1 játék közel 100GB. De az 50GB már szinte általánosnak tekinthető. Egy tök egyszerű Gém is simán 20-30GB. Nem értem hol foglalnak ekkora tárhelyet a textúrák, shaderek, hangok, zenék, animációk... Na de mindegy. Majd veszek nagyobbat, újat ha nekem megfelel az ár.
Jevons paradox
Új hozzászólás Aktív témák
ph A hatodik generációs BiCS háromdimenziós struktúra komoly előrelépés az elődhöz viszonyítva.
- Milyen SSD-t vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Amazon Fire TV stick/box
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen monitort vegyek?
- Apple notebookok
- További aktív témák...
Állásajánlatok