Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peter64

csendes tag

válasz fatpingvin #18 üzenetére

PAE... de rég hallottam ezt, kb. 15 éve! Hogy merül fel ez manapság, milyen előnyöket várunk 2021-ben egy 32bites OS + PAE, egy sima 64bites OS-hez képest? Win 32 biten az alkalmazásoknak 2GB az elérhető címtér by default, ha /3G-vel bootol az OS-t és a programokat /largeaddressaware -rel linkeled, akkor fel tud menni 3GB-ra. És aztán ha több processzt is futtatni szeretnénk, akkor beindulhat a PAE lapozás. Mikor ott van ebben a kis gépben is a 12GB amit simán csak 2 szintű lap címfordítással el lehet érni. Miért lenne jó manapság a PAE? Vagy ez valami Linux specifikus dolog lenne? 32 bites Linux programok még vannak? Ha ez így értelmes kérdés... a microcontroller-eket nem számítva.

Melyik ARM cpu használ x86 vagy x64 utasítás készletet? Olyat keresel, ami nem ilyen... melyikek ilyenek? Ez hogy?

• Crus

őstag

válasz fatpingvin #18 üzenetére

Valójában csak száraz és unalmas tényeket írtam le, amiket pl. értelmezhettél volna konkrétumként is, mert szinte csak azt írtam.

A színvonalat - már amennyiben témaindítónak ez a rng fanyalgásod annak nevezhető - ezzel frankón szállítottad:

"celeron, azaz újabb x86-os akármi + windows, verzió ismeretlen"

Vajon milyen Win OS lehet egy Jasper Lake procin, ami élből egy vérbeli x64 CPU? Vajon milyen... Millennium Edition esetleg?

Ja, senki nem hallott a PAE-ről biztos csak te... vaaaagy esetleg próbáltuk, de nem egy hw-nél az illesztőprogramok miatt instabil lett az OS, amikor 4 GB feletti fizikai címekkel találkoztak.

Írtam példát ARM gépekre... veszel egy bármilyen tabletet, mellé egy BT billentyűzetet, vagy dokkolót és viszlát', de még nyáron is vihető volt nagykerektől pl. a Snapdragon 835-ös Novago az Asus-tól, ami még kisker bruttó is ilyen árkategóriában futott. Úgy tűnik az is elment melletted...

Lefordul, csak nem Win alatt, már pedig gyárilag ez Winnel fog jönni, méghozzá 11-gyel, amivel a női, meg a diagnosztikai usereket elég jól meg is lehet fogni.

Új hozzászólás Aktív témák