- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeapro
senior tag
OK, és amennyiben jobbkezes vagy, akkor a billentyűzet 3/4 része bőven kiesik abból a zónából, amit játék közben elérsz.
Igen, és?
1991 óta van PC-m 101 gombos billentyűzettel. Így játszottam végig a Wolfentsein 3D-t, a Doomot, a Quake-t, meg az összes asutós, repülős, heliopteres szimulátort. Nekem ez így bőven jó. -
A prohardveren ez a cikk kiemelkedően egyedi, informatív és jó munka, gratula.
Nekem pl fogalmam se volt, hogy a mechanikus switchek mellett most már ilyen típusú technológia is jött a buliba. Simán megértem, ha esportban az egér mellé most már a billlentyűzet is felnő reszponzivitásban
-
válasz
Mr.Csizmás #38 üzenetére
Sajnos a ruppósabb modellek ritkán kapnak gyári magyarítást, kreatívnak kell lenni.
Mondjuk west biztosan segít, ha valaki komolyan gondolja. -
RafaelEKH
tag
És vajon jön ebből is majd új verzió? Eléggé elgondolkoztam a berendelésén, de ha régebbi típus akkor lehet várok hátha kiadnak egy új verziót hamarosan.
Szerk: A 60HE és a 60HE+ között elvileg csak a becsavarozható stabilizátor a különbség. Ha csak ennyivel régebbi akkor az talán nekem nem hiányozna -
Bocha
HÁZIGAZDA
Örülök, hogy végre érkezett egy nem off hozzászólás.
Kis túlzással minden szavaddal egyetértek, egyedül az ANSI/ISO résszel nem: szerintem az a szerencsés, ha minden magyar nyelvben használt betűnek van dedikált gombja, legalábbis abban az esetben, ha valaki sokat ír magyarul. Nyilván lehet helyettesíteni valami kombóval, de azért az csak lassabb egy picit, én tényleg kimutathatóan lassabban gépelek ANSI-ról, mint ISO-ról, direkt teszteltem a dolgot. Persze ez is sebesség kérdése: aki 100-200 karaktert ír percenként, annak valószínűleg mindegy.
Nagyon érdekes amúgy, hogy én ezen teszt megírása előtt még full size billentyűzettel játszottam, mert néha használtam a numerikus részt is, szóval nem is gondolkodtam kisebben: most viszont rájöttem, hogy a 75% vagy a TKL az én méretem, és ez a játékbeli teljesítményemre is jó hatással van, pusztán az általad is leírt dolgok miatt. A rapid trigger pedig óriási előny, úgyhogy igen: meg kell érteni, hogy ezek a billentyűzetek magas szinten játszó FPS-játékosoknak készültek, kivéve a Keychron Q1 HE-t, ami gépelési szempontból is kiemelkedő, és mellesleg tudja a rapid triggert is.
-
Csandi
őstag
Wootingom van nekem is, Valorantban eszméletlen előny, hogy azonnal megáll a karaktered és rögtön lőhetsz. Akit kicsit érdekel a rangja az a saját dolgát nehezítí meg ha nem ilyen (nem pont Wooting, hanem bármi ilyen) billen játszik.
Aki meg sír, hogy kicsi a bill: életemben nem használtam numpadot pedig pénzügyben dolgozom, ott vannak felül a számok. Egyébként pedig ANSI billekkel nőttem fel tehát hosszú í-m se volt, de minek is ott az AltGr+J meg AltGr+I. Ezen kívül mindenre de mindenre ami kell ott vannak az Fn+ kombók. Aki ezt nem hajlandó megtanulni csak magát áltatja és meg akarja mutatni a világnak, hogy mennyivel jobban tudja (holott nem) de végsősoron csak magával b.szik ki a többiek pedig nevetnek rajta, MÁSRÉSZT pedig abba nem tudom sikerült-e belegondolniuk, hogy mire van ez a bill. Segítek-> FPS játékokhoz. Mit érdemes még tudni a PC-s FPS játszásról magas szinten? Hogy átlagosan relatív alacsony egérérzékenységen játszanak az emberek a karból aim és a pontosság miatt. Amihez viszont sok egér hely kell, nem véletlen vannak 50x50 centis egérpadok. (Van nagyobb is de az azért hogy a billt is rárakd). Ha van egy ennél nagyobb billed, akkor annak a veszélynek teszed ki magad, hogy minden balra fordulásnál szépen megakad az egér a nagy billedben, mindezt azért, hogy olyan gombjaid legyenek amiket SOHA nem használsz. Vagyis te lehet igen, de akkor vissza arra a pontra, hogy nem hajlandó megtanulni.
De amúgy meg se kell tanulni, ha valakinek nagyon kell vehet egy ilyen meg egy olyan billt is, végsősoron ez egy célszerszám, ahogy azért se panaszkodunk, hogy egy szupersport motoron kényelmetlen az üléspozíció, vagy épített versenyautóban kemény az ülés meg a futómű. A célját teljesítje jól, és ezek a kis billek azt teszik. -
RafaelEKH
tag
[lWooting two HE - Fullsize analog keyboard] Erről mi a véleményetek?
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #38 üzenetére
Örülök, hogy megy az önfelismerés.
Jobb lesz így a fórum. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Mr.Csizmás #38 üzenetére
Nem mondhatnám, hogy nem értek egyet.
-
Solicidium
aktív tag
válasz
Busterftw #35 üzenetére
Csak hogy akkor én is gyűjtsem...
De úgy érzem, megérdemlik a közreműködők a méltatást. Szóval köszi, felüdülés volt ilyen cikket látni a ph hasábjain!
(Jövőbeni) custom buildeknek van valami akadálya ezekkel a kapcsolókkal? Vagy sw nélkül egyáltalán mennyire használható a lényegüket adó képességük? -
Busterftw
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #27 üzenetére
Parancsolsz?
Érvek nélküli, hsz gyűjtő offokat nem kellene kicsit hanyagolni?
Több topikban is elég gyakori. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Armagedown #5 üzenetére
A számuk eltörpül a csőlátású szakértőké mellett.
-
Molydeus
őstag
OK, és amennyiben jobbkezes vagy, akkor a billentyűzet 3/4 része bőven kiesik abból a zónából, amit játék közben elérsz. Plusz hacsak nincs nagy kezed, akkor amit valóban használsz, az a nyilaktól messzebb van, mint kényelmes és indokolt lenne. Magát a billencset meg kitolod balra, hogy értelmes szögben legyen a két kezed. Pontosan így játszottam éveken keresztül én is. Végül még bőven azelőtt, hogy bármilyen egyéb kiosztásban vagy bill. méretben kezdtem volna gondolkodni (vagy akár csak hallottam volna a többségükről), vettem egy külső ortholineáris macropadot, amit baloldalon, kényelmes távolságban tudtam használni. Sőt munkában is kényelmesebb volt numpadként, mert sok esetben a jobb kezem akkor is az egéren van.
Szóval jah, értelmetlen külső num/macropadot használni a hagyományos 100%-os helyett, mert bár sokaknak lehetne sokkal kényelmesebb, mégiscsak pénzbe kerül... /sM.
-
FLATRONW
őstag
Én pl. a kurzor billentyűket használom a wasd helyett, így a numerikus részre is vannak parancsok beállítva.
Gondolom vagyunk ezzel így jó néhányan, tehát nekünk egy teljes billentyűzet is jöhetne. -
Domonkos
addikt
válasz
Busterftw #26 üzenetére
A billentyuzeten billentyuk vannak, nem gombok.
Amugy meg:
Kulonben meg teljesen vilagos, hogy te nem nem tudod, hanem csak szimplan nem akarod megerteni ezeknek a billentyuzeteknek a miertjeit - olyan "csakazertsem" modjara irogatsz. Ami nem baj, de az ilyen hozzaszolasokkal csak a hozzad hasonloknak fogsz tudni imponalni, nem pedig azoknak, akik a cikkben szereplo klavi miatt keveredtek ide. Teljesen ertelmetlen amit csinalsz.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
RafaelEKH #24 üzenetére
Majd pár év múlva lesz egy 1 soros billentyűzet 10 gombbal 70ezerért, hiszen meg lehet oldani máshogy, meg kell ugye tanulni, ne légy lusta. Majd meg lesz magyarázva, hogy azokat a sorokat az userek alig használták amúgy is.
Aztán ha kell valami mellé akkor külön megveszed a sorokat.No brainier.
-
RafaelEKH
tag
Persze mindent meg lehet oldani. Valszeg a szoftverében FN+valamit is be lehet állítani, de én ragaszkodok a normál kiosztáshoz. Olyan bill kell majd ha cserélek amin még hosszú Í-nek is van külön gombja + numpad mert nem vagyok hozzászokva a fenti számsorhoz. Egyébként kipróbálnám ezt a rapidfire switchet majd egyszer még ha nem is vagyok pro gamer
-
RafaelEKH
tag
válasz
Armagedown #5 üzenetére
70 ezer és még egy print screen sincs rajta
-
jaszy91
aktív tag
Nézem, milyen kis cukik, ugyan nincs baja a kis DELL KB216t-nek, de anno 3k volt, és játékban néha nem úgy regál mint kellene, lecserélem valami ilyesmire. 70k, stb. OK!
Marad a DELL -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
#34406211 #14 üzenetére
Csak őt lelkesíti, engem meg nem annyira, főleg, hogy nincs még HE-vel Arisu/Alice kiosztású vagy valamilyen barátságosabb split ergo billencs. Az egyenes gomberdő mán nem vonz.
Egyébként én is versenyszerűen játszottam évekig, csak Quake Live-ot. : >
----------------------------------------------------
(#3) AxBattler: Hárdkór klasszik Doomerként nekem sem. Amíg...lásd feljebb a posztban. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #16 üzenetére
Egyetértek, felesleges pénzkidobás az extra numpad, a fentiek miatt is, egyszerűbb egy 100%-os bill.
-
Semplar
őstag
Csak az a háttérvilágítás lenne olyan, mint régen.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Armagedown #5 üzenetére
Nem gond, hiszen vehetsz mellé külön, extra lóvéért, hogy két drága kacat legyen az asztalon, ha vezetékes akkor 2 kábel, ha meg wireless akkor 2 porttot foglalva.
Nyertes setup.
-
NandoXXL
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #11 üzenetére
De három a magyar igazság ami mindent visz:
- Gamer
- RGB
- Olcsó
+ egy ráadás 2 év magyar gari
Ezt nem tudod űberelni, a magyarok szent grálja (hátha még lenne rezsicsökkentett plecsni is rajta..) igaz magyar bármikor használhatja bármely gombot, nem kaphat kevesebbet! -
Mr.Csizmás
titán
*az összes gombot amit használ
-
sittes79
addikt
kell
-
NandoXXL
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #8 üzenetére
cikk szerint: Redragon K617 Fizz. 23 000 forint (ez a legolcsóbb)Szóval ki is fizeti ki az összes gombot?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Armagedown #5 üzenetére
mennyi zseni van aki kifizeti az összes gombot
-
Franklin
addikt
válasz
Armagedown #5 üzenetére
Lol, mennyi loser van, aki fizet azért, hogy ne legyen a biciklijén csomagtartó, haha
(versenykerékpárok).
-
yanna
addikt
válasz
Armagedown #5 üzenetére
Okos gyártó kínálatában majd lesz olyan, ami ezekről lemaradt.
-
Armagedown
őstag
Lol, mennyi loser van, aki fizet ezért, hogy ne legyen meg az összes billenyű.
-
Kicsit meglepődtem, hogy nem Synthwave írta a tesztet.
Átlag kazuár gémerként sosem lesz ilyenem, inkább egy "tört" Keychron. -
yanna
addikt
válasz
deathcrow42 #1 üzenetére
Megtudtam én is, hogy ilyenem soha nem lesz.
-
Ma is tanultam valamit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Újfajta billentyűzetek hódítják meg az e-sport világát; mi is kipróbáltunk négy, mágneses kapcsolókkal rendelkező modellt.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Diablo IV
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest