Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagyon gyorsan búcsút mondhatunk az olcsó notebookoknak
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Milyen videókártyát?
- Akciókamerák
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dagaddt
aktív tag
válasz
R̲e̲m̲
üzenetére
Eredetileg egyébként az általad írt lapot szerettem volna de végül másikat választottam a pro x870-P wifi-t ebben az elsőt vezérli csak a CPU a másik 2-t az x870 chipset. De ez jelenthet bármi problémát?
Mindkettő "csak" PCIe 4.0 x4 sebességgel kapcsolódik úgyis hiszen R 5 8600G CPU van benne ami miatt nem megy az első sem PCIe 5.0-ban! Az ssd-k egyéebkéent XPG SX8200 Pro tehát "csak" PCIe gen3 x4 szóval elvileg ők jelentik a sebesség limitjét. -
Dagaddt
aktív tag
válasz
R̲e̲m̲
üzenetére
Köszönöm szépen a segítségedet!
Erre voltam kíváncsi!Közben máshol is utána néztem én is, és el bizonytalanodtam, hogy biztos-e, hogy az alaplapi RAID vezérlőt vagy szoftverest lenne e jobb használnom? A normál alaplap miatt már a soft-os megoldás fele húzok. Tudom béna kérdés, (de még nem csináltam ilyet) Soft- os RAID 1 tömb is lehet rendszer lemez(ssd)?
Amit leírtál (valóban erre voltam eredetileg kíváncsi) :"
Általában a háttértárvezérlő módját kell átállítani a biosban ahci-ról raid-re, és onnantól az uefi post után elindul egy másik oprom is, ami kiírja, hogy milyen softkey-el lehet belépni a raid config utility-be. (inteles lapon ezt vroc-nak hívják, amd-t passzolom)
Közben nézegettem, amd raidxpert-nek hívják, ez már be van ágyazva az uefibe. [link]
"
Az Alaplapi vezérlővel történő RAID létrehozása.Ugyan ez, hogy a rendszer mirrorban lévő ssd-kről menjen szoftveresen is megoldható? Bocs, de erről is tudnál kis infot adni milyen szoftveres megoldást választanál és egyáltalán az alaplap figyelembevételével te a rajtalévő RAID vezérlő vagy a szoftveres mellett tennéd le a voksot?!

Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az igazi Nokia örökébe lép egy legendás európai okostelefon
- Nagyon gyorsan búcsút mondhatunk az olcsó notebookoknak
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- Villanyszerelés
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ÚJ! BONTATLAN! WD BLUE Sata SSD 1TB,2.5,560/530 Már csak 2db.van
- 870 EVO SATA 2.5 inch SSD 250 GB 100/100
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- ÚJ! BONTATLAN! ADATA SE 760 512GB ULTRA FAST USB-c,ÚJ! Verbatim VX500SSD 480GBusbcÚJADATA SD700512GB
- Western Digital WD Purple 2TB - WD20PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
- Koenig One Touch Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Erre voltam kíváncsi!