Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dagaddt

aktív tag

válasz R̲e̲m̲ #11420 üzenetére

Eredetileg egyébként az általad írt lapot szerettem volna de végül másikat választottam a pro x870-P wifi-t ebben az elsőt vezérli csak a CPU a másik 2-t az x870 chipset. De ez jelenthet bármi problémát?
    Mindkettő "csak" PCIe 4.0 x4 sebességgel kapcsolódik úgyis hiszen R 5 8600G CPU van benne ami miatt nem megy az első sem PCIe 5.0-ban! Az ssd-k egyéebkéent XPG SX8200 Pro tehát "csak" PCIe gen3 x4 szóval elvileg ők jelentik a sebesség limitjét.

• Dagaddt

aktív tag

válasz R̲e̲m̲ #11420 üzenetére

Köszönöm szépen a segítségedet! :DD Erre voltam kíváncsi!

Közben máshol is utána néztem én is, és el bizonytalanodtam, hogy biztos-e, hogy az alaplapi RAID vezérlőt vagy szoftverest lenne e jobb használnom? A normál alaplap miatt már a soft-os megoldás fele húzok. Tudom béna kérdés, (de még nem csináltam ilyet) Soft- os RAID 1 tömb is lehet rendszer lemez(ssd)?

Amit leírtál (valóban erre voltam eredetileg kíváncsi) :"
    Általában a háttértárvezérlő módját kell átállítani a biosban ahci-ról raid-re, és onnantól az uefi post után elindul egy másik oprom is, ami kiírja, hogy milyen softkey-el lehet belépni a raid config utility-be. (inteles lapon ezt vroc-nak hívják, amd-t passzolom)
    Közben nézegettem, amd raidxpert-nek hívják, ez már be van ágyazva az uefibe. [link]
    "
    Az Alaplapi vezérlővel történő RAID létrehozása.

Ugyan ez, hogy a rendszer mirrorban lévő ssd-kről menjen szoftveresen is megoldható? Bocs, de erről is tudnál kis infot adni milyen szoftveres megoldást választanál és egyáltalán az alaplap figyelembevételével te a rajtalévő RAID vezérlő vagy a szoftveres mellett tennéd le a voksot?! :U

Új hozzászólás Aktív témák