Új hozzászólás Aktív témák

 • DaemonX

  tag

  Japánban már október 10-e óta kapható a 64GB-s Playstation Vita memóriakártya, azonban úgy néz ki, hogy ez egy ideig csak a szigetország kiváltsága marad. Európai és amerikai megjelenésről ugyanis nincs hír. De semmi gond, mert van megoldás!
  Az alábbi oldalon még a PlayAsia.com-nál is kedvezőbb áron lehet megrendelni a kártyát, amely FedEx szállítással 2-3 napon belül megérkezik. Postával együtt a kártya körülbelül 25 ezer forintot kóstál. Nem olcsó mulatság ugyan, de ár-érték arányban ez éri meg a legjobban (A 32 GB-s kártya legolcsóbb magyarországi ára 15 ezer forint körül mozog). Annak pedig különösen érdemes elgondolkoznia a vásárlásán, aki hosszú távra tervez, mint például én is. Aki pedig PS Plus-t használ, és az ingyen játékokra van rákattanva, annak meg már majdhogynem kötelező egy ekkora kártya megléte, mivel a PS Plus-os letölthető címek folyamatosan cserélődnek a Store-ban, és egy idő után már nem lehet többé ingyenesen hozzáférni ezekhez. Tehát addig érdemes letölteni őket, amíg lehet, viszont ahhoz elegendő tárhely is kell.

  http://www.nippon-yasan.com/lang-en/playstation-vita-japan/5889-sony-playstation-vita-memory-card-64gb.html

  Egy kis elmélkedés:

  -Egy 4GB-s kártya jóformán semmire sem elég. Elfér rajta egy, kettő, maximum három játék, meg még a mentések. Egyéb tartalmaknak, mint például DLC-knek, videóknak vagy zenéknek szinte semmi hely nem marad.
  -Hasonló a helyzet a 8GB-s kártyánál is, bár ez értelemszerűen már egy fokkal jobb megoldás.
  -A 16 GB-s kártya ideális választás lehet, mert még a pénztárcát sem terheli meg annyira, és mégis kellő tárhelyet biztosít az aktuális, és jövendőbeli játékok számára. Néhány DLC, és zeneszám pedig kényelmesen elfér rajta. (Bár azért túlzásokba mégse szeretnék esni, hiszen most már az újabb játékok mind-mind 3-4 GB körül mozognak).
  -A 32 GB-s kártya még véleményem szerint megfizethető (15 ezer forint). Ez már elég kell, hogy legyen mindennemű tartalom elraktározására, komolyabb kompromisszumok megkötése nélkül. Nem rég került forgalomba országunkban, sőt egész konkrétan Európában. Vigyázni is kell emiatt, hogy hol veszi az ember, mivel van, ahol kétszeres árat kérnek el érte.
  -Végül pedig jöjjön a 64 GB-s memóriakártya. Szerintem elkerülhetetlen, hogy az idővel arányosan a PS Vita-s játékok méretei is növekedjenek majd. Nem árt tehát felkészülni erre, és már kapásból megfelelő méretű kártyát venni. (Nyilván idővel lejjebb megy majd az ára, de mostanság ez nem valószínű, mert egy hónapja csökkentették a kártyák árát. Továbbá a kártyák közti adatátvitel, magyarul játékok áthelyezése nem támogatott. Én pedig nem szívesen cserélgetném a 4GB-s, meg a 64GB-s kártyámat majd, ha más-más játékkal akarok majd játszani. Legyen minden egy helyen, bár ez inkább kényelmi szempont). Na meg persze aki sokat használja a PS Plust, annak ez nyilván megéri majd.

  [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák