Hirdetés
- Apple MacBook
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazon Fire TV stick/box
- Home server / házi szerver építése
- Rugdossa az AI-t az AMD, mintha nem lenne holnap
- Google Chromecast topic
- Tízszer gyorsabban indulhatnak a játékok a Microsoft új csodafegyverével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
csapos2
addikt
Hangsúlyoznám, hogy nem értek az optikához, de, hogy lehet, hogy két különböző formájú lencse ugyanazt eredményezi? Nem kötekedés, hanem kíváncsiság.

Itt [link] azt írják, hogy a homorúan domború (konkáv-konvex) lencsék is gyűjtő lencsék, akkor az is jó lenne kondenzor lencsének?
MSN?
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
Eszembe jutott, hogy gömbtükör esetén, ha jól tévedek, ha a gömb középpontjába tennénk a lámpát, akkor elvileg (fejjel lefelé, de) önmagára képezné le a tükör.
Parabolatükröt sajna nem vágom (ezt se, de ez még akár papír-ceruza és a matekórán geometriából tanult ''tengelyes tükrözés'' segítségével, egy-két sugármenet megszerkesztésével könnyen belátható).
Ez persze azt jelentené - még mindig - hogy ha a lehető legtöbb fényt meg szeretnénk menteni, akkor a kondenzorlencse leghosszabb méretével megegyező átmérőjű gömbből kéne egy minél nagyobb szelet tükörként. -
csapos2
addikt
Hmm....Elbizonytalanítottál, de nem kicsit, nagyon....Rossz volt az elméletem, amikor a felbontást figyeltem.

Nincs más hátra, azt kell megoldani, hogy minél nagyobb felületet be tudjak világosítani a kijelzőmből, ami amúgy 17''-os, 1280X1024 a felbontása.
Szomorú lettem.
Akkor, amit most meg kell oldanom, hogy adott nagyságú vetített képet, adott távolságból, minél nagyobb képből tudjam nyerni, a minél több pixel kihasználása érdekében. -
csapos2
addikt
Ha már a 3. X előtt is fékezel, mi lesz veled később?

Szóval a tükrös link, arra utalt, hogy kell e a félgömb, vagy elég a szelet is?
Egyébként elárulom neked, semmi szükség az egész TFT-t bevilágítani. Én kb. 3-3,5m-ről fogok vetíteni, de jó, ha 5'' fogok használni a teljes átmérőből. Mindössze azért vettem a monitort, mert fontos a pixelek mérete és száma. Ezt pedig nem találtam megfelelőnek egy kicsi kijelzőben.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3883, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Thermaltake VersaH17 ADATA 650W
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![[kép] [kép]](http://img292.imageshack.us/img292/5076/tordomb19lp.gif)