Hirdetés
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ilyen blokkot sem láttunk még készre szerelt vízhűtésnél
- Apple asztali gépek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Az Apple igényeire szabja magát a Samsung?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mégis összejöhet az Apple és az Intel összeborulása?
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Tv
senior tag
Cső! Én meg pont fordítva vagyok. Általában összeáll a fejemben az egész algoritmus, aztán kinlódok a szintaktikával egy csomót. Egyszerűen nehezen tudom megjegyezni a "bonyolultabb" szerkezeteket. Ez főleg vizsgákon szopó, mert ott paríron kell programozni, ami ugye nem dobja ki a hibát
. Egyik java vizsgámon pl. egy totálisan alap dolog miatt buktam meg: tomb[x] helyett tomb(x) -et írtam egyszerű figyelmetlenségből meg kapkodásból
A tanár se gondolta, hogy ennyire hülye lennék, hogy tényleg ( ) -el jelölöm a tömböt, dehát mivel a papírra azt írtam valamiért, kénytelen volt megbuktatni . -
orbano
félisten
A legjobb, ha leülsz valakivel feladatokat megoldani, aki elmagyarázza, hogy mit miért úgy kell, ahogy. Sőt, talán még az sem kell. Én is így tanultam meg gimiben, leültetett a tanár qbasic elé, és hajrá. Ha elakadtam szóltam és adott egy megoldást, ötletet. HA nem értettem, elmagyarázta. Egy idő után volt már a fejemben egy olyan mintahalmaz, hogy egy adott bonyolultságig minden feladatot meg tudtam oldani. Furcsa, hogy egyetemen ráeresztenek titeket úgy egy implementációra, hogy elméleti elképzelésetek sincs egy program felépítéséről.
-
Benmartin
senior tag
Hello!
Persze rengeteg, neked, mint egyetemistának szinte kötelező, az Algoritmusok vagy az Új algoritmusok (ugyanaz, mint az előző, csak újabb kiadás).
Esetleg szokták ajánlani Donald E. Knuth: A számítógép-programozás művészete c. sorozatát, ami elég nehéz olvasmány. Híres könyv még Robert Sedgewick szerzeménye az Algorithms in C, valamint a Wrox kiadónak nem is olyan rég megjelent egy könyve: Beginning Algorithms.
Bírálni ugyan nem szeretnélek, mert nincs hozzá jogom, de ha egyetemen programozást tanulsz, akkor azt gondolná az ember, hogy azért hozzá tudsz szagolni az algoritmus részéhez, ha még egyedül nem is megy zökkenőmentesen.
Linkeket azért nem írtam a könyvekhez, mert ha rákeresel a címükre, akkor könnyedén megtalálhatod őket akár elektronikus formában is.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Okos Otthon / Smart Home
- Perre viszi korábbi szakemberének csúcstechnológiás árulását a TSMC
- Kinyírta a Netflix a telefonos tükrözést
- Projektor topic
- Mobil flották
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- World of Tanks - MMO
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- 9800x3d félkonfig
- Dell Latitude 7390 / i7 8650U / 16GB DDR4 / 256GB Nvme / Vill. Eu bill / Jó akku
- Dell Latitude 5440 / i5 1345U / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Excelent akku / Magyar bill
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

. Egyik java vizsgámon pl. egy totálisan alap dolog miatt buktam meg: tomb[x] helyett tomb(x) -et írtam egyszerű figyelmetlenségből meg kapkodásból
A tanár se gondolta, hogy ennyire hülye lennék, hogy tényleg ( ) -el jelölöm a tömböt, dehát mivel a papírra azt írtam valamiért, kénytelen volt megbuktatni .