Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szala86

    aktív tag

    - Általános
    - Garancia
    - Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
    - Előforduló hibák
    - Érdekesség
    - Kiegészítők
    - Vezeték nélküli tárolás
    - Hard reset
    - OTA Fix
    - Telefon gyári rendszerének visszaállítása, újrahúzása
    - Automatikus offline frissítés
    - Ha nem tudjuk behozni a download mód-ot!
    - Root-olás ioroot24-el
    - Root-olás ioroot25-el
    - Root eltüntetése
    - TWRP recovery telepítő 4.4 rendszerhez(AutoRec programmal)
    - Philz és TWRP recovery telepítése
    - TWRP-Recovery telepítése
    - Belépés a TWRP-recovery menübe
    - ROM készülékre másolása adb-vel
    - Ha teljesen letégláznánk a telefont
    - Biztonsági mentés és visszaállítás TWRP-vel
    - Custom Rom-ok telepítése TWRP-vel
    - Szerviz otthon
    - Egy kis apróság

    Mobilaréna teszt: Mobilaréna
    Külföldi tesztek: Phonearena, Gsmarena
    Magyar felhasználói kézikönyv: Kézikönyv

    Legfőbb jellemzők:

    Szín:
    fekete, fehér

    Processzor:
    2.26GHz Quad core Snapdragon 800 (MSM8974)

    Kijelző:
    1920x1080 Full HD IPS kijelző, 5.2"

    Memória (RAM):
    2GB LPDDR3 800MHz

    Belső memória:
    16GB, 32GB

    Hálózat:
    CDMA (1x / EVDO Rev.A),
    2G (GSM / EDGE),
    3G (HSPA+42Mbps / HSPA+21Mbps),
    LTE (SVLTE, CSFB, CA, VoLTE, RCS, MIMO)

    Méretek:
    138.5 (magas) x 70.9 (széles) x 8.9 (vastag)

    Akkumulátor:
    3000 mAh-s nem eltávolítható Li-Polymer

    Hang:
    24bit x 192kHz Hi-Fi Sound, Wolfson WM5110-es DAC

    Kamera:
    13MP OIS (optikai képstabilizátor),
    8x-os digitális zoom,
    Zafír kristály üveg lencse,
    FullHD 60fps felvétel/lejátszás

    Telefonon kívül a doboz tartalmazza még:
    - a töltőfejet;
    - az adatkábelt;
    - a fülest (QuadBeat 2);
    - a felhasználói útmutatót;

    A G2 készülékre, amennyiben szolgáltatónál vásároljuk, 2 év teljeskörű garancia él a készülékre. Viszont ha azt függetlenül vásároljuk, akkor 1 év a garancia. A szervizelést, minden esetben a központi LG márkaszerviz, vagy a Telemax GSM végzi.

    Fontos, hogy rögtön a kezdet kezdetén tisztázzuk ezt a kényes kérdést. A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Root jogosultság, Recovery, ROM, stb.).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, használata szintén! Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az ilyen készülék ne kerüljön vissza a szervizekbe, mert a szolgáltató bevizsgálás után esetleg befoltozhatja a
    meglévő biztonsági réseket, ami esetünkben azt jelenti, hogy lőttek a módosítási lehetőségeknek. Ezen tulajdonságok tehát visszaállíthatóak gyári állapotukra, és amennyiben ez megtörténik a szervizbe küldés előtt, a garancia is megmarad.

    - Recsegő hátlap:
    A hátlapon a gombok környékén, egyes daraboknál recsegő, huppogó hangot adhat ki a telefon, nyomkodásra, tekergetésre. Funkcióját ettől még a telefon teljes mértékben betölti, de egyesek számára zavaró lehet. Mivel a mindennapi használatot nem befolyásolja, így a szolgáltató és az LG szerviz csak javítja, nem cseréli a készüléket.

    - Nem működő ébresztés:
    Egy-két embernél jelentkezett a probléma, hogy nem ébresztett a telefon, vagy éppen beragadt a szundi funkció. Ha a használat során te is észreveszed ezt a problémát, egyszerűen cseréld le az Ébresztő alkalmazást, pl. erre.

    - Nem csatlakozik a mobilinternetre:
    Gyakori a 10a-s szoftverrel ellátott készülékeknél, hogy hosszabb Wifi használat után, nem lehet mobilnet-hez csatlakozni, csak a telefon újraindítása vagy repülőmódba váltása után. A megoldás a 10e-s szoftver, amiben már javították ezt a hibát.

    - Sikertelen a hivatalos szoftverfrissítés:
    Ez abban az esetben fordulhat elő, ha ROOT-olt vagy TWRPvel vagy akár mindkettővel felvértezett rendszert használunk. LG PCsuite, LG Mobile SupportTool vagy OTA-ról érkező frissítést, TILOS ROOT-olt, TWRPvel vagy mindkettővel telepített telefonon elvégezni! Ha ilyen rendszert használunk akkor csak a KDZ-s frissítést válasszuk. Ha mégis megpróbáljuk, és letéglázzuk a telefont, akkor az egyik megoldás az a lejjebb található KDZ-s frissítés, a másik pedig az XDA-n található.

    - 4.4 KitKat-nál sistereg és recseg a füles:
    V20A illetve V20B verziószámú szoftvernél, a fülesen a bal oldali hangszóró 50% feletti hangerőn, sistereg és recseg. Ez a bug minden g2 modellben jelen van. Sajnos szoftveres gond, amit remélünk javítanak majd.

    - 4.4 KitKat-nál Bluetooth hiba:
    V20A illetve V20B szoftveren az akku statisztikában jelzi, hogy megy a Bluetooth, de nem okoz akku draint és wakelock sincs miatta.

    - Ha Firmware vagy Rom telepítés után, nincs KnockON(dupla kopp) funkció:
    Néha előfordul, ha rendszert frissítünk vagy Romot telepítünk, akkor eltűnik a KnockON(dupla kopp) funkció. Ezt egy egyszerű módon vissza lehet hozni, mégpedig úgy, ha megnyitjuk a tárcsázót, Bepötyögjük a 3845#*802# -et, majd "Settings" és nyomjunk az "Update Touch Firmware" opcióra. És már használhatjuk is újra a jól megszokott KnockON funkciót.

    - Nincs Rootolva a telefon, de mégis azt írja a Download mode!
    Aki KitKat(4.4) szoftverrel rendelkezik és soha nem rootolta a telefonját, csak OTA-n frissített teljesen hivatalosan, mindennemű mókolás nélkül, azt download módba lépve ROOTED felirat fogja fogadni. Ezzel nem tudsz mit kezdeni, ezért nem fognak agyon lőni ha viszed garanciába javíttatni a telefont. Az LG is tud róla, ezért nem kötekednek a szervizben.

    - Firmware ellenörző:
    Az hogy hivatalosan milyen verziószámú rendszer telepíthető a telefonunkra, azt úgy a legkönnyebb kideríteni, hogy rákattintunk erre a Firmware ellenőrző linkre és a címsorba az x-ek helyére, beírjuk az Imei számunkat. A legkönnyebben úgy tudjuk megnézni az imei számunk, hogy a telefonba beírjuk *#06#-et.

    - Belső memória:
    Hivatalosan az LG Magyarország egyelőre csak a 16GBos telefonokat árusítja. Ezt a verziót találhatod meg a szolgáltatóknál is. 32GBosat csak GSM boltokból tudsz rendelni/vásárolni, melyeket más régióknak szántak. A 16GB ROMból első indítás után ~10,6GB szabad. Ez tovább növelhető a gyári alkalmazások/bloatware-ek törlésével.
    Az előzőhöz kapcsolódóan, a telefon támogatja az USB OTG szabványt, így egy megfelelő kábel segítségével csatlakoztathatsz pendrive-ot a telefonhoz. [link]

    - Android Runtime(ART):
    Az ART egy új futtatói környezet a szoftverbe. Az alapértelmezetten egyenlőre kikapcsolt Android Runtime (ART) abban különbözik a jelenlegi Dalviktól, hogy az eszközökre frissen telepített hardverfüggetlen Java alkalmazásokat azonnal lefordítja az adott telefon vagy tablet processzora által végrehajtható formába, nem futásidőben történik a művelet. Ennek két elméleti előnye is akadt: egyrészt nőhet az akkus üzemidő, másrészt felgyorsulhatnak a programok.
    Ez még az LG G2 V20A és a V20B 4.4-es szoftverében nem elérhető.

    - Dalvik:
    Egyrészt egy virtuális gép, másrészt az Android programkódját gyakran keresztelik át Dalvik Java-ra, megkülönböztetve ezzel a Sun-féle korábbi Java class-októl. A Dalvik verem alapú virtuális gép, eltérően az "őseitől". Ebből adódóan elég egyedi kódfeldolgozása van, ami azt a sajnálatos vonzatot hozza magával, hogy az android stabilitása feláldozza a sebességet és a rendszer gyakran nem olyan "szmúsz" mint a
    vetélytársak. Különböző trükkökkel igyekeznek a Google mérnökei persze a futási gráfokat optimalizálni, több-kevesebb sikerrel.

    - Mi is az a Kernel:
    Az Android dobogó szíve a Linux kernel, melyből ebbe a készülékbe a 3.4.0-s verzió került. Ez az a programrész, ami közvetlen kapcsolatot jelent a Dalvik virtuális gép és az alacsony szintű FW között. Többnyire minden utasítást ő dolgoz fel, kivéve akkor, ha natív kódban a processzort vesszük célba valamivel. Elenyészően kevés azon programok száma, amik ki tudnák kerülni.

    - LG Knock Code:
    LG Knock Code (videóval)
    Ez még az LG G2 V20A és a V20B 4.4-es szoftverében nem elérhető.

    - Mi az a ROOT:
    A rootolás a telefon rendszere felett szerzett rendszergazdai jogosultság. Ha már a kérdés egyáltalán felvetésre került, egészen biztos nincs rá szükséged. Fontos tudni, hogy nem a telefont rootoljuk, hanem a rajta futó szoftvert, tehát a hardverben nem okoz semmiféle módosítást.

    - Meenova memóriakártya-olvasó:
    Kis kártyaolvasó, MicroUSB csatlakozóval. Bele lehet tenni akár 64GB-os MicroSDXC kártyát is (tesztelve, működik). Kényelmesebb, mint egy pendrive csatlakoztatása, mert itt nincsenek mindenfelé lógó kábelek, csak ez a kis négyzetes olvasó áll ki a telefonból. Azért azt még érdemes tudni róla, hogy kék fénnyel világít ha csatlakoztatod a telefonhoz.
    Itt érheted el a hivatalos weboldalát: [link]
    Videó: Meenova

    - PQI Pendrive:
    A Meenova-val ellentétben ez nem kártyaolvasó, hanem pendrive. Egyik felén egy hagyományos USB 2.0 csatlakozó, míg a másik felén egy microUSB csatlakozó kapott helyet. Háromféle tárhelyméretben kapható, mégpedig 8GB, 16GB és 32GB.
    Itt érheted el a hivatalos weboldalát: PQI Connect 201
    Videó: PQI Connect 201

    - Tokok:
    Rengetegféle és fajta védőtokot lehet találni erre a készülékre az ebayen, Amazonon. A Ringke (Rearth) Slim-et nem szabad megvásárolni, mert nem passzol a készülékre. Nem elég mély a tok. Én személy szerin párat ajánlanék, amik viszont passzolnak rá és szerintem elég jók. És jó pár színben kapható mindegyik.
    1 - NillKin Quick Window Leírás Video
    2 - Nillkin Premium Matte Hard Cover Case Video
    3 - Spigen Slim Armor Video
    4 - PureGear Video

    - Az LG G2-el lehetőség van arra, hogy wifivel küldjük és fogadjuk az adatokat a telefon és a számítógép között. Így nem kell állandóan a kábelt dugdosnunk a számítógépbe.
    - Ehhez kapcsoljuk be a wifit;
    - Menjünk a beállítások-->(1)Megosztás és Csatlakozás-->(2)Vezeték nélküli tárolás-hoz és kapcsoljuk be, vagy az értesítősávban lévő (3)vezeték nélküli tárolás ikonnal is bekapcsolhatjuk. Ha ez megvan, akkor a vezeték nélküli oldalon lévő (4)webcímek és az ezekhez tartozó (5)felhasználói névvel és jelszóval az alábbi módon hozhatja létre a kapcsolatot:

    - Nyissuk meg az intézőt vagy a futtatás(windows+R billentyű) ablakot, és a megjelölt mezőbe, írjuk be a fenti webcímek egyikét;
    - Legegyszerűbb a \\G2
    - Arra figyeljünk, hogy ne a sima, hanem a fordított per jelet használjuk(AltGr+Q);


    - Ha beírtuk, nyomjunk egy entert és a felugró ablakban, írjuk be a vezeték nélküli tárolásnál írt felhasználó nevet és jelszót a megfelelő mezőkbe("(1)Felhasználónév", a "(2)jelszó") és pipáljuk be a "(3)jegyezze meg a hitelesítő adatokat", majd nyomjunk egy "OK" gombot;
    - És már meg is nyílik az LG telefonunk ablaka;


    - És mivel nagyon sokan használunk TotalCommander-t, ezért nem kell lemondani a használatáról.
    - Az alsó címsorba írjuk be hogy "cd\\g2" és egy entert nyomva, már meg is nyílik a kiválasztott oldalon az LG telefonunk hálózata.


    - Videó: vezeték nélküli tárolás

    - A hard reset nem más, mint a telefon gyári beállításának visszaállítása, azaz a telefont visszaállítja arra az állapotra, mint amikor a dobozból kivettük és először bekapcsoltuk. Ez azt jelenti, hogy minden amit azután másoltunk, telepítettünk, mentettünk a telefonra, az el fog veszni, úgy hogy ajánlott lementeni mindent, amire szükségünk lenne a telefonról. Ezt a G2-él kétféle képen lehet megtenni.
    - 1: Beállítások-->Általános-->Biztonsági mentés és visszaállítás-->Gyári adatok visszaállítása-->Telefon alapbeállításainak visszaállítása.
    - 2: Kapcsold ki a telefont és húzd ki az USB kábelt a telefonból. Nyomd hosszan a hangerő le és a bekapcsoló gombot és amikor megjelenik az lg logó, akkor engedd el a gombokat, majd gyorsan nyomd őket újra egész addig, amíg megjelenik a "Factory hard reset" képernyő(1-kép). Ha bejött, akkor nyomd meg a bekapcsoló gombot, ekkor megkérdi hogy biztos folytatni szeretnéd-e(2-kép)? Ha igen, akkor nyomd meg még egyszer a bekapcsoló gombot és várd meg míg a telefon újraindul(3-4-kép).

    Az új KnockCode-os romokban, állítólag megváltozott a HardReset. Ezért ha a fenti módszerrel nem működne, akkor próbáljuk meg úgy, hogy kikapcsolt állapotban, nyomjuk a hangerő le és a bekapcs gombot, majd amikor felvillan az LG logó, akkor egy másodpercre elengedjük és újra nyomva tartjuk, de nem a bekapcsot, hanem a hangerő fel és a hangerő le gombokat. És be fog jönni a HardReset menü.

    Ha valaki a sok figyelmeztetés ellenére, miszerint rootolt és twrp-vel telepített rendszert tilos ota-n frissíteni, mégis lefrissíti és persze féltéglát csinál belőle, annak hála egy másik fórumon lévő fórumozónak(Pongi), aki írt egy programot, amivel könnyen visszahozhatjuk a telefont a fél tégla állapotból. Egyenlőre még csak Windows 7 rendszeren lett használva, illetve tesztelve. Windows 8-on, illetve 8.1-en még nem. A program magyarul ír ki mindent, úgyhogy nagyon egyszerű a használata.

    - Első lépésnek töltsük le ezt a FIX OTA.rar fájlt és csomagoljuk ki;

    - Kicsomagolás után pedig indítsuk el a programot rendszergazdaként, mégpedig a FIX OTA mappában található, futtasd.bat fájlal;

    - Csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez és a folytatáshoz nyomjunk meg egy gombot;

    - Itt meg kell jelennie a telefon azonosítójának. Ha nem jelenne meg az azonosító, illetve nem telepítettük még az ADB drivert, akkor először telepítsük. Ehhez nyomjunk egy "A" betűt, majd egy entert és automatikusan megnyílik a driver-t tartalmazó mappa. Ez egy univerzális ADB driver, amit telepítsünk. Ha telepítettük, akkor a program automatikusan visszaugrik az első ablakra, ahol újra ellenőrizhetjük, hogy megjelenik-e az azonosítónk. Viszont ha telepítettük már, illetve az azonosítónk is megjelent, akkor nyomjunk egy "B" betűt és egy entert;

    - Ha rossz gombot nyomnánk, nem kell megijedni, mert a program figyelmeztet, illetve kéri, hogy a megfelelő betűket válasszuk. Ehhez nyomjunk meg egy gombot és válasszuk a megfelelő betűket;

    - Ha a "B" betűt választottuk, akkor lefut a program és a végén az "i" betűt választva, újraindul a telefon.

    - Ha mi magunk szeretnénk manuálisan helyre tenni, annak nem muszáj a fenti programot használnia, hanem ezen a két oldalon: XDA1, XDA2; megtalálja a leírást.
    A fenti program, az ezeknek az automatizált változata, ha valaki nem tudja mit, hova, illetve hogyan írjon.

    Frissítésnél előforduló hibák esetén:
    - Én azt javaslom, hogy a frissítések előtt és utána is nyomjunk egy hard resetet, ezzel elkerülve az egyéb hibajelenségeket;
    - Ha nem sikerül a frissítés és mondjuk megáll X százaléknál, akkor célszerű ellenőrizni a KDZ fájl nevét, mert valamiért nem szereti ha átnevezzük. Ezért a neve legyen például ennek megfelelő: D80210E_00.kdz
    - Az is előfordulhat, ha megáll a frissítés idő előtt, hogy amikor letöltöttük a KDZ fájlt, sérült letöltés közben, ezért Próbáljuk meg újra letölteni és az új KDZ-el, újra próbálni a frissítést;
    - És a legvégén ellenőrizzük hogy minden driver fel lett e telepítve;

    Legfrissebb szoftverek

    LG G2 Firmware lista
    LG G2 Stock rom

    Android 4.2 Jelly Bean

    LG G2 16GB KDZ - D80210F_00
    LG G2 32GB KDZ - D80210F_00

    Android 4.4 KitKat

    LG G2 16GB/32GB KDZ - D80220H_00

    DroiDMester nevű fórumozó készített egy nagyon jó, automatikus offline frissítőt.

    Ami fontos: A program csak Windows7, Windows8 és Windows8.1 operációs rendszeren működik, mert XP-nél máshol található a LGMOBILEAX-mappa.

    Akkor töltsük le a programot:
    LG-G2_FW_OFFLINE_Update_v3.0_By_DroiDMester.zip
    Telepítsük a drivert: Driver.
    Ha nincs a gépre telepítve a gyári FW update program(B2CAppSetup.exe), akkor ezt is telepíteni kell(a zip-ben megtalálható)! Ha már fent van, akkor csak a zip-ben lévő LG_FW_OFFLINE_Update_By_DroiDMester.exe-t, kell telepíteni a gépre! A telepítője elég hülye gyerek biztosra van csinálva, azaz semmit nem lehet benne módosítani, csak azt hogy tegyen-e ikont az asztalra, avagy sem!

    Amit érdemes megnézni még mielőtt telepítjük, hogy korábban nem-e lett módosítva(kézzel vagy a korábbi offline frissítővel) a windowsban lévő hosts(C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts) fájl. Ha igen, akkor töröljük az LG-hez tartozó sorokat. Ehhez a frissítőhöz nincs szükség a hosts módosítására! Miután megnézted és nincs módosítva a hosts(egyébként a program működését nem befolyásolja, és később csak zavaró lehet, hogy miért nem tudunk frissíteni, mert nem enged fel az LG szervereire. Ezért ajánlom a hosts ellenőrzését), akkor lehet telepíteni a korábban említett,
    LG_FW_OFFLINE_Update_By_DroiDMester.exe-t.
    AJÁNLOTT bejelölni, hogy hozzon létre parancsikont az asztalon!

    Ezután pedig kapcsoljuk ki a telefont. Nyomjuk a hangerő fel gombot és csatlakoztassuk a számítógéphez. Ekkor be kell jönnie a Download mode-nak.

    Maga a telepítő annyit csinál, hogy feltelepíti az UpTestEX.exe-t(és a működéséhez szükséges dolgokat), amit már ismerünk korábbról, és lecserél pár dolgot a C:\ProgramData\LGMOBILEAX\-mappában! Szóval ha feltettük és bejelöltük, hogy tegyen indító ikont az asztalra(ha nem kértünk ikont, akkor magát a programot a C:\Program Files(x86)\LG FirmWare Update-mappában találjuk), akkor kell találnunk egy LG FirmWare Update-nevezetű ikont az asztalon. Ezt elindítjuk, és a már jól ismert ablak fog fogadni minket!

    A megnyílt programban, baloldalon, a "Select type" ablakhoz állítsuk be a "3GQCT"-t(1), a "Work Directory"-hoz, állítsuk be a KDZ-t tartalmazó mappát(2), majd jobb oldalon, a "PhoneMode"-hoz állítsuk be a "DIAG"-ot(3), tegyük be a KDZ fájlt(4). Ezután nyomjunk a "normal web upgrade test" gombra(5). A megnyílt ablakban nyomjunk az "upgrade start"-ra.

    Ezután megjelenik az ország és nyelvválasztó ablak. Először nyomjunk a "Clear phone software update registry" gombra, a "Country" ablakot állítsuk át "different countryra", a "Language" ablakban pedig állítsuk be a "Hungarian"-t és nyomjunk az "ok" gombra.

    És most, már csak meg kell várnunk, amíg frissül a telefonunk, de miután frissült, nyomjunk egy HardReset-et.

    És Lenne még egy új frissítő program, amit az XDA-s quangnhut123 nevű fórumozó készített.

    Lássuk, hogy is működik:

    Töltsük le a programot: Program.
    töltsük le és telepítsük a drivert: Driver.

    A letöltött programot csomagoljuk ki és indítsuk el, az LG Flash Tool 2014 mappában található, LGFlashTool2014.exe-vel. Persze ha nem működne akkor rendszergazdaként futtassuk. Ezután pedig kapcsoljuk ki a telefont. Nyomjuk a hangerő fel gombot és csatlakoztassuk a számítógéphez. Ekkor be kell jönnie a Download mode-nak. A megnyílt programban a "Select type"-hoz állítsuk be a "CDMA"-t, a "PhoneMode"-hoz állítsuk be a "DIAG"-ot, tegyük be a KDZ fájlt, majd nyomjunk a normal, vagy a cse flash gombra. A normal flash-nél minden telepített programunk megmarad, a cse flash-nél viszont minden törlődik a telefonról olyan lesz mint mikor megvettük, azaz nem kell utána HardReset-et nyomnunk.

    Nyomjunk a start gombra.

    Ezután megjelenik az ország és nyelvválasztó ablak. Először nyomjunk a "Clear phone software update registry" gombra, a "Country" ablakot állítsuk át "different countryra", a "Language" ablakban pedig állítsuk be a "Hungarian"-t és nyomjunk az "ok" gombra.

    És megvárjuk, amíg települ az új szoftverünk. Ha a Normal Flash-t választottuk, akkor ajánlott egy HardReset-et nyomnunk.

    Laca0 nevű fórumozó készített egy leírást, hogy hogyan lehet kitrükközni a download módot akkor, ha az nem jön be a szokásos módon.

    Teljesen kikapcsolt telefon állapota mellett:

    1. - Hang le + power gombot hosszan lenyomjuk és az LG logó megjelenésénél elengedjük, majd gyorsan lenyomjuk a hang le + hang fel gombokat
    (ezzel belépünk a hard reset menübe).
    2. - Az USB kábelt most kell csatlakoztatnunk a telefonhoz.
    3. - Elindítjuk a frissítő programot. Berakjuk a KDZ fájlt és elvégezzük a szükséges beállításokat. Elindítjuk a frissítést, majd ekkor a program megpróbál kapcsolódni a készülékhez.

    A következőket a lehető leggyorsabban kell elvégezni:

    4. - Hang fel folyamatos nyomása mellett, folyamatosan nyomjuk a power-t, amíg újra nem indul a telefon.
    5. - Az LG logó megjelenésekor felengedjük a power-t, de a hangerő fel gombot még mindig nyomva tartjuk. Mindaddig nyomva kell tartani a hangerő fel gombot, amíg a program el nem kezd kapcsolódni.
    6. - Ekkor a program kiírja, hogy csatlakozás és kb. 1 perc alatt behozza a készülék típusát.

    - Ezzel a módszerrel a KitKat(4.4) nem rootolható!!!
    - Ennek a folyamatnak az elvégzése garanciavesztéssel járhat!!!
    - Először is töltsük le ezt a fájlt és csomagoljuk ki.
    - Ha ez megvan, akkor a root.bat fájlal indítsuk el a programot.
    - A telefon legyen feloldva, mármint kapcsoljuk be a kijelzőt, és oldjuk fel a képernyő zárat is. Kapcsoljuk be a hibakeresést és a repülő módot. Csatlakoztassuk a telefont a számítógépre, majd nyomjunk egy entert.

    - Most húzzuk ki az USB kábelt a telefonból, majd dugjuk vissza. Az USB kapcsolati módot, töltésről állítsuk média szinkronizálásra(MTP), majd vissza töltés módra és enter.

    - A folytatáshoz nyomj meg egy billentyűt, vagy még meggondolhatod magad és a ctrl+c-el kiléphetsz, illetve megszakíthatod a rootolást.

    - Ha folytattuk, akkor megkezdi a rootolási folyamatot. A befejezéshez nyomjunk megint egy entert. A telefon pedig újra fog indulni.

    - Majd ha végzett, akkor nyomjunk egy billentyűt és bezárja a programot. A mi programjaink között, pedig ott fog már figyelni a SuperSU program. És lám, rootolva is van a telefonunk.

    Vagy telepítünk egy TWRP-t, majd a TWRP-n belül a reboot menübe lépve, mielőtt újra indítanánk a telefont, felajánlja, hogy rootolja-e. Ha igent nyomunk, akkor már rootolja is a telefont és fel is telepíti az SU programot;

    HA VALAMIÉRT NEM FUTNA LE A ROOT FOLYAMAT AKKOR ELLENŐRIZZÉTEK A VÍRUSÍRTÓT ÉS KAPCSOLJÁTOK KI A DEFENSE-T MERT EZEK BLOKKOLHATJÁK A FOLYAMATOT!

    - Ezzel a módszerrel a KitKat(4.4) rootolható!!!
    - Ennek a folyamatnak az elvégzése garanciavesztéssel járhat!!!
    - Ha netán valamiért nem sikerülne a rootolás, illetve nem a leírásnak megfelelően működik a program, akkor próbáljuk meg egy másik usb portra dugni a készüléket.

    1 - Először töltsük le ezt a programot. Ha nem lenne telepítve az LgMobileDriver, akkor telepítsük azt is.
    2 - Most kapcsoljuk be a telefonon az USB hibaelhárítást.
    3 - Tömörítsük ki a feljebb letöltött fájlt.
    4 - Indítsuk el a root.bat fájlt rendszergazdaként, ami az ioroot25 mappában található.
    5 - Csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez, majd nyomjunk egy entert.
    6 - Elkezdődik a root folyamata, majd a telefon belép a stock recoverybe. Ha nem lépne be, akkor vessünk egy pillantást a telefonra, és nyomjunk egy igent a felugró ablakba.
    7 - Menjünk az "apply update from adb"-re a hangerő gombok segítségével és a bekapcsoló gombbal válasszuk ki.

    8 - Most nyomjunk egy entert a gépen és folytatódik a rootolás.
    9 - Ha végzett és a telefonon visszajön a recovery menü, akkor válasszuk a "Reboot system now" menüt.

    10 - A telefon újraindul, de már rootolva és telepítve a SuperSU programot.
    11 - A program bezárásához, pedig nyomjunk egy entert.

    - Videó: ROOT

    - Természetesen visszaállítható a rootolás. Ehhez nem kell mást tenni, mint újra flashelni a telefont a fent leírt módon.
    - Majd egy hard resetet nyomni.
    - Ellenőrzéshez, pedig tegyük a telefont download módba és bal alul egy "UNROOTED" feliratnak kell megjelennie.
    - Download módból való kilépéshez pedig a power gombot addig nyomjuk, amíg kikapcsol a telefon, majd normál módon bekapcsoljuk.

    - Video: UNROOT

    Ha KitKat Stock rommal rendelkezünk, akkor már van egy egyszerű módszer ahhoz, hogy telepítsünk egy TWRP recovery-t a telefonunkra. Ehhez persze előfeltétel a root. Csak rootolt telefonon használható! Ez a program a 4.4-es bootloadert lecseréli egy 4.2-es bootloaderre és már telepíti is rá a TWRP 2.7.0-át. Illetve, nem csak a bootloadert, hanem a teljes kernelt is lecseréli. Ha olyan telefonon használjuk az autorec-et, amin már a Knock Code-al ellátott kernel fut, akkor az autorec telepítés után, nem lesz dupla kopp, illetve Knock Code felélesztés, mert az autorec egy régebbi, Knock Code nélküli kernelt tartalmaz. De nem kell meg ijedni, hanem az autorec telepítés után belépni a recoverybe, és telepíteni ezt a G2 Stock KnockCode Kernel-t, és lám minden újra a régi lesz. Lesz Knock Code és dupla kopp is.

    1 - Tehát ha rootoltuk már a telefonunkat, akkor töltsük le az D802_AutoRec.apk-t, majd a telefonra másolás után telepítsük. Ha feltelepítettük, akkor indítsuk el az AutoRec programot.
    2 - Ha elindult a program, akkor itt válasszuk a "YES"(1) gombot a folytatáshoz, majd nyomjunk a "Flash recovery"(2) gombra.

    3 - Ha végzett akkor pedig nyomjunk az "EXIT"(3) gombra. És már újra is indíthatjuk a telefont recoverybe.

    Ezek nem telepíthetők a gyári 4.4 KitKat rendszerre!

    A legújabb Philz és TWRP 2.7.0.0 telepítése egyszerűen megoldható. Jelenleg ezek a legfrissebbek, és stabilabbak is mint a lejjebb írt Recovery-k.

    DroiDMester készített külön telepíthető verziókat is, amiket nagyon egyszerű feltenni. Ezeket Windos alól lehet telepíteni! ÉS NEM FONTOS HOGY ROOTOLVA LEGYEN A TELEFON!

    LG-D802_PhilZ_Touch_Recovery_DroiDMester.7z
    LG-D802_TWRP_2.7.0.0_DroiDMester.7z

    - Mielőtt bele fogtok: A telefonon a fejlesztő opcióknál, legyen bekapcsolva az USB hibakeresés, valamint az "USB kapcsolati mód kijelölésénél" az MTP mód legyen kijelölve és a "kérdés csatlakozás-nál", a pipát vegyétek ki(Rendszerbeállítások->Általános->PC csatlakozás)! Ezután vissza kell menni a főképernyőre a telefonon.

    - Letöltitek, kitömörítitek, és ha beléptek a kitömörített mappába, ott van egy START.CMD. Azzal lehet elindítani a programot! Ha még nem volt ADB kapcsolódás a számítógép és a telefon között, akkor felfog ugrani egy "USB hibakeresés engedélyezése" figyelmeztető ablak. Itt pipáljuk ki, hogy "mindig engedélyezze erről a számítógépről", majd nyomjunk az "OK" gombra és ezután elindul a recovery felírása a telefonra!

    Illetve van egy másik program is. Ehhez a módszerhez feltétlen rootolni kell először a telefont. Anélkül nem működik. Illetve nem baj ha van recovery a telefonon, nyugodtan lehet telepíteni, mert felül fogja írni a már telepítettet.

    1 - Töltsük le és csomagoljuk ki ezt a fájlt. Ez az összes modell típushoz jó!

    2 - Indítsuk el a mappában található RunMe.bat fájlt.

    3 - Ha nincs driverünk telepítve, akkor nyomjunk egy a gombot, ha pedig van, akkor b gombot és egy entert.

    4 - Következő ablakon leírja, hogy rootolni kell először a telefont! Ha nincs rootolva, akkor nyomj egy g betűt majd entert és az XDA root leírás oldala fog megnyílni. másodszor pedig kapcsoljuk be az USB hibakeresést, ami a fejlesztői mód menüben érhető el(Az Android rendszeren alaphelyzetben rejtve van a fejlesztői mód). Ahhoz hogy ezt elérjük, az alábbi lépések szükségesek: lépjünk a Beállítások-->általános-->a telefonról-->Szoftver adatok-->cikkszám-hoz. Érintsük meg pontosan hétszer ezt a sort, ami azonnal jelezni fogja, hogy mostantól fejlesztők vagyunk. Egy szinttel visszalépve már látható az új menü, ahol bekapcsolhatjuk. Ha pedig megvan a ROOT és Bekapcsoltuk az USB hibakeresést is, akkor csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez és a folytatáshoz nyomjuk meg az egyes gombot és egy entert.

    5 - Most válasszuk ki, hogy mit szeretnénk. Mentés/visszaállítást, recovery telepítést vagy kilépést. Recovery telepítéshez nyomjunk egy kettest, majd entert.

    6 - Itt ki kell választanunk a telefonunk modelljét. Nekünk az International azaz a D802 kell. Nyomjunk egy hármast és entert.

    7 - Most válasszuk ki a telepíteni kívánt recovery számát és nyomjunk egy entert.

    8 - Ha végzett a telepítéssel, akkor választhatunk hogy nyomunk egy egyest és entert. Ekkor belép a telefonunk a telepített recoverybe, vagy nyomunk egy x-et és entert, ezzel bezárva a programot.

    Ez nem telepíthető a gyári 4.4 KitKat rendszerre!

    - Töltsük le ezt a két fájlt: TWRP, Driver;
    - Telepítsük a drivert, ha még nincs fent;
    - Kapcsoljuk be az USB hibakeresést, és csatlakoztassuk a számítógépre a telefont;
    - A telefonon válasszuk a telefon töltése funkciót;
    - Csomagoljuk ki a recovery_twrp.rar fájlt, majd a recovery_twrp mappában lévő recovery.bat fájlt indítsuk el;

    - A megjelenő ablakban ellenőrzi, hogy a hibakeresés be van e kapcsolva és a telefon csatlakoztatva van e a pc-hez. Ha igen, akkor nyomjunk egy gombot a folytatáshoz;

    - Következő oldalon válasszuk ki a telefon verzióját. A hazánkban kapható telefonokhoz az international-t(2) kell választani, majd nyomni egy entert;

    - Elkezdődik a recovery telepítése és ha végzett megkérdezi, hogy újraindítsa e a telefont a már feltelepített recoverybe;

    - Videó: TWRP

    - Nyomd hosszan a hangerő le és a bekapcsoló gombot és amikor megjelenik az lg logó, akkor engedd el a gombokat, majd gyorsan nyomd őket újra egész addig, amíg megjelenik a "Factory hard reset" képernyő;
    - Nem kell megijedni hogy a hard reset képernyő jelent meg, ha kétszer megnyomod a bekapcsoló gombot, akkor nem csinál hard resetet, hanem belép a TWRP-be;
    - Ha ezt a programot letöltöd, akkor rendszeren belül újra tudod indítani a telefont Recovery módban;

    Ezt Danny365 fórumtárs írta. Reméljük segít egy pár emberen!

    Töltsd le ezt a kis adb.rar-t.
    Csomagold ki valahova, mindegy hova. Ebbe a mappába a kicsomagolt 3 fájl mellé másold be a ROM-ot amit telepíteni szeretnél majd. (most legyen a neve ROM.zip)

    Ha ez megvan, lépj be recovery-be és kösd a telefont a PC-re. Most légy ott abban a mappában, ahol van a 3 adb-s fájl, illetve a ROM. Kattints egyet valahova a mappán belül a jobb gombbal úgy, hogy közben nyomod a shift gombot.
    Így a felugró menüben lesz egy olyan lehetőség, hogy "parancsablak nyitása itt" (open command window here).

    A parancssorba írd be, hogy: adb devices

    Ha azt írja ki, hogy device not found, akkor valószínűleg nincs fent adb driver. Akkor telepítsd.

    Ha azt írja ki, hogy recovery xxxxxxxxxxx ahol az x-ek számok (talán betűk is), akkor jó.
    Tehát ha látja a készüléket, akkor írd be ezt a parancssorba:
    adb push ROM.zip /sdcard/

    Természetesen a ROM.zip helyére azt a ROM-ot írd be, ami neked ott van a mappában (a kiterjesztés, .zip természetesen kelleni fog).

    A parancs beírása után nyomj egy entert, és igazából akkor jó a dolog, ha látszólag nem történik semmi. Tehát ha nem villog a kurzor a parancssorban, nem tudsz írni, akkor jó, csupán várnod kell. Ez a ROM méretétől függően lehet 1-5 perc is.

    Ha felmásolta a ROM-ot, látni fogod, mert kiírja, hogy mennyi ideig tartott, meg milyen gyorsan ment (kb/s).
    Ez után a recovery-ben menj rá az install-ra, és a ROM-nak ott kell lennie a belső tárolódon.

    adamzflash nevű fórumozó készített egy leírást, ha netán annyira sikerülne letéglázni a telefonunkat, hogy se recovery, se download mód, se LG logó nem jönne be, akkor ezzel a módszerrel életet lehelhetünk a telefonunkba.

    Szóval a lényeg:

    Az egész, így kezdődött:
    Bekapcsolásnál:
    - Nincs LG logó
    - Nincs bootloadader
    - Nincsen se recovery, se semmi, csak fekete kép

    1. Először is szükségünk lesz egy linux rendszerre, legyen ez most Ubuntu.
    Én ezt tettem fel: 13.10 Ubuntu desktop
    2. Csináljunk Bootolható Usb-t ezzel a programmal: Universal USB installer
    Értelemszerűen válaszd ki a pendrivod, és a formázást is pipáld be, aztán create (kb 10 perc)

    3. Bootolj be ubuntuba( ne telepítsd) és töltsd le a következőket :

    10a verzió d802 intl: [link]
    illetve itt van 10b: [link] (ez nem tudom milyenre van)

    Ezek kellenek nekünk:
    1 - sbl1.img
    2 - aboot.img
    3 - rpm.img
    4 - tz.img
    5 - openrecovery-twrp-2.6.3.2-g2d802.img
    Rakd ki ezeket az asztalra és nevezd át úgy, hogy kiveszed a fájlok nevei elöl a számot, amit berakott.

    4.Minden usb-t húzz ki, csak az egér, a billentyűzet, a telefon, meg értelemszerűen a pendrive, amiről fut az ubuntu, az maradjon.
    A telefonod ki-be fog kapcsolni, és az ubuntu kifogja dobálni, hogy unable to mount.
    Erre van megoldás (de nekem nem sikerült)
    - nyitsz egy terminált
    - beírod dconf-editor [enter]
    - elmész ide: org.gnome.desktop.media-handling
    - automount-nál kiveszed a pipát

    5. Nyiss egy cmd-t (terminal)

    írd be ezt: ls /dev/sd*

    Valami ilyesmit kell, hogy kidobjon:

    /dev/sda /dev/sda1 /dev/sda2 /dev/sda5
    /dev/sdb1 /dev/sdb2 /dev/sdb3 /dev/sdb4
    /dev/sdb5 .......... /dev/sdb36

    (Nekem sdc volt)

    Ha kidobta mind a 36-ot akkor jók vagyunk.
    Ezután írd be Terminálba:

    sudo -i ( ez a root)

    gdisk -l /dev/sdb (vagy sdc vagy sda , egyénüggő)

    Ki fog egy ilyet dobni

    Pirossal van kijelölve ami fontos!!!

    Írd be ezeket:

    dd if=/home/Ubuntu/Desktop/sbl1.img of=/dev/sdb2

    dd if=/home/Ubuntu/Desktop/aboot.img of=/dev/sdb5

    dd if=/home/Ubuntu/Desktop/rpm.img of=/dev/sdb6

    dd if=/home/Ubuntu/Desktop/tz.img of=/dev/sdb8

    dd if=/home/Ubuntu/Desktop/openrecovery-twrp-2.6.3.2-g2d802.img of=/dev/sdb15

    ITT IS ÜGYELJ ARRA,HOGY sdc, sdb vagy sda !

    Ha mindegyiknél kiírta hogy kész, akkor mehet a reboot és van recovery, van lg logó, meg download mód.
    Kdz-t újra húzod és kész is.

    FORRÁS: XDA

    Mentés:
    - Lépjünk be a recoverybe;
    - Ha már sikerült belépi a recoverybe akkor válasszuk a Backup menüt;
    - pipáljuk ki az összes partíciót: Boot;Chace;Data;Recovery;System és EFS ha esetleg elmászna az IMEI számunk, akkor ezzel lehet esélyünk visszaállítani;
    - Swipe to Back Up, majd megvárjuk míg végez. Ne ijedjünk meg, ha közben a kijelző elsötétedik, mert kikapcsolhat, de bármelyik gombbal felébreszthető közben a telefon;
    - Reboot System;
    - Telefont csatlakoztassuk a PC-ez, majd másoljuk ki a telefon belső tárhelyéről a TWRP mappát, akár több helyre is, csak meglegyen a biztonság kedvéért.

    Visszaállítás:
    - Ha gond lenne és letégláznánk a telefont, akkor vissza rakjuk a gyári romot(Fenti flash-el);
    - Újra feltesszük a TWRP-t;
    - visszamásoljuk a TWRP mappát a belső tárhelyre;
    - belépünk a recoverybe;
    - Restore menüben kiválasszuk a mentést és visszaállítjuk;

    Az EFS partícióhoz csak akkor nyúljunk visszaállításnál, ha tényleg baj van IMEI számmal, de igen ritkán mászik el az IMEI!

    FONTOS:
    Mielőtt teljesen letörlöd a már belakott rendszeredet, készíts róla egy backup-ot Recovery-bõl(menetét lásd feljebb). Ez a belső memória kivételével mindent lement.

    ROM telepítés:
    - Másold fel a letöltött „*.zip” kiterjesztésű ROM-ot, a telefon gyökérkönyvtárába;
    - Indítsd el a telefont Recovery módban (lásd feljebb);
    - Wipe menü;
    - Wipe Advanced, majd azon belül válasszuk ki a cache-t; data-t; Dalvik-ot, és ha kéri a rom készítője akkor a system-et is;
    - alul Swipe-ot elhúzzuk;
    - Ha kész akkor vissza a főmenübe;
    - Install menü, majd a letöltött ROM kiválasztása és telepítése;
    - Türelmes várakozás a telepítés végéig, telepítés után a „Gapps” telepítése, vagy a telefon újraindítása, ahogy azt a rom készítői meghatározták.

    LG G2 képernyő, digitalizáló, keret, LCD csere, teljes szétszerelés:

    Szétszerelés

    LG G2 képernyő, digitalizáló, keret, LCD csere, teljes összeszerelés:

    Összeszerelés

    - LG gyári launcher témák:
    Akinek esetleg nem tetszik a gyári LG launcher kinézete, és csak más téma miatt cserélné le, az kipróbálhatja ezeket a témákat, amiket csak telepíteni kell, és a témaválasztó oldalon már ki is választhatjuk.

    - TWRP témák:
    Ezek a témák nem jók a 2.7.0.0-ás verzióra, csak a kisebbekre. A 2.7.0.0-ás TWRP-hez NE RAKJÁTOK FEL!

    A TWRP-t is lehet témázni, mégpedig úgy, hogy amikor telepítjük a TWRP-t, akkor létrehoz egy TWRP mappát a telefonon. Ebbe a mappába hozzunk létre egy "theme" mappát és ebbe másoljuk bele az ui.zip nevű fájlt. Én személy szerint hármat szeretek nagyon. Ezek a Black a Play és az XDA.
    Természetesen az XDA-n még sok témát lehet találni, viszont arra nagyon figyeljünk, hogy a neve mindig "ui.zip" legyen. Ha nem az, akkor nevezzük át.

    - Fagyasztható és törölhető programok:
    Itt egy lista, az LG G2-n fagyasztható és eltávolítható programokról. Azért ezt csak saját felelősségre csinálja mindenki!!! Ez a lista más verziójú G2-höz való, de 99%-ban megegyezik a d802-el. Maximum pár programot nem fogsz megtalálni,mert a mienkben nincs. Illetve ha bemegyünk a Beállítások--> Általános--> Alkalmazásokba, akkor itt a letöltve fül alatt lévő összes program eltávolítható.

    - A navigációs bár és az értesítősáv testreszabása:
    Ennek előfeltétele a telefon Rootolása. Ha ez megvan akkor töltsük le ezt a programot, telepítsük és töltsük le ezt a frameworkot és telepítsük ezt is. Indítsuk el az Xposed telepítő programot, menjünk a keretrendszerre és a Telepítés/Frissítés gombra nyomjunk rá. Ha kész akkor indítsuk újra a telefont. Most indítsuk el újra az Xposed telepítő programot, menjünk a modulokra és azon belül tegyünk egy pipát az Xposed LG G2 modul elé és megint indítsuk újra a telefont. Ha újra indult, akkor a playről letöltött G2 Xposed programot elindítva, már úgy alakíthatjuk a navigáció bárt illetve az értesítő sávot, ahogy akarjuk. Ezzel már el is tüntethetjük a navigációs bárt, hogy még nagyobb kijelzőnk legyen, illetve játékoknál se látszódjon és helyette egy rejtett navigációs bárt telepíthetünk.
    Mégpedig: a gmd hide soft keys programot (videó:gmd hide soft keys), vagy én jobban szeretem az LMT Launcher-t, illetve most is ezt használom, mert jobban személyre szabható (videó:LMT Launcher).

    Előfordulhat, hogy az úgynevezett plug & pop nem fog működni és hibával leáll. Ez nem más mint az alsó alkalmazás panel ami akkor jelenik meg, ha az usb kábelt vagy a fülest csatlakoztatjuk. Erre is van megoldás, még pedig telepítsük ezt, majd nyissuk meg az xposed telepítő programot és a modulokba pipáljuk ki. Ha meg van akkor indítsuk újra a telefont és már működik is.

    - Xposed Framework 4.4 KitKat-ra:
    Xposed Framework

    - ROM, kernel és kiegészítők:
    A legtöbb rom, kernel és kiegészítő(mód) a telefonhoz. az XDA Developers oldaláról szerezhető be! Ehhez Jó tudni azt is, hogy milyen a telefonunk modellje, ugyanis többféle is létezik és nem mindegy, hogy pl.: milyen típusú romot, kernelt és egyéb kiegészítőt telepítünk.
    A mi modell számunkat a beállítások--> általános--> A telefonról--> Hardver adatok--> típusszámnál lehet megnézni.
    Egy pár modding, ami hasznos lehet.

    Hangerő 4.2.2-es androidra:
    Akinek kevés a gyári hangerő, az ezzel a kis móddal hangosabbá teheti.
    Hangerő
    A módosításhoz kötelező a rootolás. Enélkül neki se álljunk.
    Telepítése:
    1 - Root explorer (vagy bármi más fájlkezelővel) keresd meg a :system/etc/snd_soc_msm mappát, azon belül pedig a "snd_soc_msm_Taiko" fájlt;
    2 - Csinálj róla egy biztonsági mentést (másold ki akárhová);
    3 - Töltsd le a linken található "snd_soc_msm_Taiko.txt" fájlt. (Értelemszerűen a D802 Worldwide kell nekünk.) Innen;
    4 - A letöltött fájlt nevezzük át "snd_soc_msm_Taiko"-ra;
    5 - Másoljuk be a fent említett mappába és válasszuk a felülírást;
    6 - Ha szeretnénk módosítsuk az engedélyeket a következőre: rw~r~~r~~ ;
    7 - Restart és lehet tesztelni a hangerőt fülesen és külső hangszórón is;

    Kamera 4.2.2-es androidra:
    1 - Természetesen kezdjünk egy biztonsági mentéssel;
    2 - Töltsük le ezt;
    3 - Másoljuk fel a telefonra a zip kiterjesztésű fájlt;
    4 - Indítsuk újra a telefont recovery módba;
    5 - Majd telepítsük a fájlt;
    6 - Ha kész akkor restart;

    Kamera 4.4.2-es KitKat androidra:
    Ezt kétféle képen is lehet telepíteni. A root kötelező hozzá és csak stock alapú romokon működik.

    Első
    Ha nincs recovery a telefonon:
    1 - Akkor töltsük le ezt.
    2 - Másoljuk a telefonra és telepítsük.
    3 - Ha telepítettük akkor indítsuk el a telepített alkalmazást.
    4 - Először nyomjunk a "Backup" gombra.
    5 - Majd az "Install"-ra.
    6 - Ha megvan akkor indítsuk újra a telefont.
    Tudtommal ART alatt nem működik!

    Második
    Ha rendelkezünk recoveryvel, akkor:
    1 - Első lépésnek csináljunk egy biztonsági mentést.
    2 - Töltsük le ezt.
    3 - Másoljuk a telefonra a zip fájlt.
    4 - Lépjünk be a recoverybe.
    5 - Telepítsük a fájlt.
    6 - Indítsuk újra a telefont.
    Ez ART-al is működik.

    A kamera videó hangjának javítása csak 4.4 KitKat rendszeren:
    Ha van recoverynk, akkor:
    1 - Töltsük le ezt a fájlt.
    2 - Ha letöltöttük, akkor másoljuk a telefonra.
    3 - Lépjünk be a recoverybe.
    4 - Telepítsük a zip kiterjesztésű fájlt.
    5 - Majd újraindítás.

    Ha viszont nincs recovery telepítve, akkor:
    1 - Csomagoljuk ki a fenti zip fájlt.
    2 - A system\etc mappában található mixer_paths.xml fájlt, másoljuk a telefonra.
    3 - Egy root explorer, vagy a Root Browser segítségével, keressük meg a felmásolt fájlt és nyomjunk rá hosszan, majd a felugró ablakban válasszuk a Copy-t. Valószínű, valamelyik műveletnél felfog ugrani a SuperUser kérelem ablaka, amit engedélyezzünk neki!

    4 - Elnavigálunk a system/etc mappába és itt megnyomjuk bal alul a paste gombot. Ekkor megfogja kérdezi, hogy felül akarjuk-e írni. Válasszuk a Yes-t és kis idő után, alul megjelenik egy felugró kis üzenet, hogy pasted mixer_paths.xml.

    5 - Ezután a mixer_paths.xml-en tartsuk rajta az ujjunkat, és a felugró menüből kiválasszuk a permissions-t és a felugró ablakban, PONTOSAN így jelöljük be a pipákat! Majd nyomjunk az ok gombra.

    6 - Ezután még ellenőrizzük, hogy valóban át állítódott-e a permission. rw-r--r-- -et kell látnunk!

    7 - Ha ez is rendben van, akkor mehet a telefonnak egy Restart!
    Remélem azt nem kell mondanom, hogy root nélkül természetesen nem fog menni.

    Telefon modellek:

    - Amerikai AT&T-D800;
    - Amerikai Sprint-LS980;
    - Amerikai T-mobile-D801; (Nem a hazai T-mobile)
    - Verizon-VS980;
    - Latin Amerikai-D805;
    - Kanadai-D803;
    - Koreai-F320K;
    - Nemzetközi-D802; (Hazánkban is ez a típus kapható a szolgáltatóknál)

    Az XDA-n számunkra hasznos topikok:

    G2 General - általános témák, tippek, trükkök;
    G2 Q&A, Help & Troubleshooting - súgó és hibaelhárítás;
    G2 Accessories - kiegészítők;
    G2 Android Development - Android fejlesztés többféle készülékre. Itt lehet a mienkre is;
    G2 Android Development (D802) - A nálunk is kapható készülékre készített gyári és főzött ROM-ok helye;
    G2 Original Android Development - Több modellre is készített romok helye. Itt is lehet a mienkre is;
    G2 Themes and Apps - Témák és alkalmazások;

    Leírást készítette:bigdee888; Szala86; toto0569; DroiDMester; head1shot; adamzflash; Laca0; Danny365;

    2014. december 08.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák