Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gelmi

    tag

    válasz Gelmi #8550 üzenetére

    hmm

    [ Szerkesztve ]

    A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében!

  • szala86

    aktív tag

    Mobilaréna teszt: Mobilaréna
    Külföldi tesztek: Phonearena, Gsmarena
    Magyar felhasználói kézikönyv: Kézikönyv

    Legfőbb jellemzők:

    Szín:
    fekete, fehér

    Processzor:
    2.26GHz Quad core Snapdragon 800 (MSM8974)

    Kijelző:
    1920x1080 Full HD IPS kijelző, 5.2"

    Memória (RAM):
    2GB LPDDR3 800MHz

    Belső memória:
    16GB, 32GB

    Hálózat:
    CDMA (1x / EVDO Rev.A),
    2G (GSM / EDGE),
    3G (HSPA+42Mbps / HSPA+21Mbps),
    LTE (SVLTE, CSFB, CA, VoLTE, RCS, MIMO)

    Méretek:
    138.5 (magas) x 70.9 (széles) x 8.9 (vastag)

    Akkumulátor:
    3000 mAh-s nem eltávolítható Li-Polymer

    Hang:
    24bit x 192kHz Hi-Fi Sound, Wolfson WM5110-es DAC

    Kamera:
    13MP OIS (optikai képstabilizátor),
    8x-os digitális zoom,
    Zafír kristály üveg lencse,
    FullHD 60fps felvétel/lejátszás

    Telefonon kívül a doboz tartalmazza még:
    - a töltőfejet;
    - az adatkábelt;
    - a fülest (QuadBeat 2);
    - a felhasználói útmutatót;

    Fontos, hogy rögtön a kezdet kezdetén tisztázzuk ezt a kényes kérdést. A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Root jogosultság, Recovery, ROM, stb.).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, használata szintén! Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az ilyen készülék ne kerüljön vissza a szervizekbe, mert a szolgáltató bevizsgálás után esetleg befoltozhatja a
    meglévő biztonsági réseket, ami esetünkben azt jelenti, hogy lőttek a módosítási lehetőségeknek. Ezen tulajdonságok tehát visszaállíthatóak gyári állapotukra, és amennyiben ez megtörténik a szervizbe küldés előtt, a garancia is megmarad.

    - Recsegő hátlap:
    A hátlapon a gombok környékén, egyes daraboknál recsegő, huppogó hangot adhat ki a telefon, nyomkodásra, tekergetésre. Funkcióját ettől még a telefon teljes mértékben betölti, de egyesek számára zavaró lehet. Mivel a mindennapi használatot nem befolyásolja, így a szolgáltató és az LG szerviz csak javítja, nem cseréli a készüléket.

    - Nem működő ébresztés:
    Egy-két embernél jelentkezett a probléma, hogy nem ébresztett a telefon, vagy éppen beragadt a szundi funkció. Ha a használat során te is észreveszed ezt a problémát, egyszerűen cseréld le az Ébresztő alkalmazást, pl. erre.

    - Nem csatlakozik a mobilnetre:
    Gyakori a 10a-s szoftverrel ellátott készülékeknél, hogy hosszabb Wifi használat után, nem lehet mobilnet-hez csatlakozni, csak a telefon újraindítása vagy repülőmódba váltása után. A megoldás a 10e-s szoftver, amiben már javították ezt a hibát.

    - Sikertelen a hivatalos szoftverfrissítés:
    Ez abban az esetben fordulhat elő, ha ROOT-olt vagy TWRPvel vagy akár mindkettővel felvértezett rendszert használunk. LG PC suite, LG Mobile Support Tool vagy OTAról érkező frissítést, TILOS ROOT-olt, TWRPvel vagy mindkettővel telepített telefonon elvégezni! Ha ilyen rendszert használunk akkor csak a KDZ-s frissítést válasszuk. Ha mégis megpróbáljuk, és letéglázzuk a telefont, akkor az egyik megoldás az a lejjebb található KDZ-s frissítés, a másik pedig az XDA-n található.

    - 4.4 KitKat-nál sistereg és recseg a füles:
    V20A illetve V20B verziószámú szoftvernél, a fülesen a bal oldali hangszóró 50% feletti hangerőn, sistereg és recseg. Ez a bug minden g2 modellben jelen van. Sajnos szoftveres gond, amit remélünk javítanak majd.

    - 4.4 KitKat-nál Bluetooth hiba:
    V20A illetve V20B szoftveren az akku statisztikában jelzi, hogy megy a Bluetooth, de nem okoz akku draint és wakelock sincs miatta.

    - Firmware ellenörző:
    Az hogy hivatalosan milyen verziószámú rendszer telepíthető a telefonunkra, azt úgy a legkönnyebb kideríteni, hogy rákattintunk erre a Firmware ellenőrző linkre és a címsorba az x-ek helyére, beírjuk az Imei számunkat. A legkönnyebben úgy tudjuk megnézni az imei számunk, hogy a telefonba beírjuk *#06#-et.

    - Belső memória:
    Hivatalosan az LG Magyarország egyelőre csak a 16GBos telefonokat árusítja. Ezt a verziót találhatod meg a szolgáltatóknál is. 32GBosat csak GSM boltokból tudsz rendelni/vásárolni, melyeket más régióknak szántak. A 16GB ROMból első indítás után ~10,6GB szabad. Ez tovább növelhető a gyári alkalmazások/bloatware-ek törlésével.
    Az előzőhöz kapcsolódóan, a telefon támogatja az USB OTG szabványt, így egy megfelelő kábel segítségével csatlakoztathatsz pendrive-ot a telefonhoz. [link]

    - Android Runtime(ART):
    Az ART egy új futtatói környezet a szoftverbe. Az alapértelmezetten egyenlőre kikapcsolt Android Runtime (ART) abban különbözik a jelenlegi Dalviktól, hogy az eszközökre frissen telepített hardverfüggetlen Java alkalmazásokat azonnal lefordítja az adott telefon vagy tablet processzora által végrehajtható formába, nem futásidőben történik a művelet. Ennek két elméleti előnye is akadt: egyrészt nőhet az akkus üzemidő, másrészt felgyorsulhatnak a programok.
    Ez még az LG G2 V20A és a V20B 4.4-es szoftverében nem elérhető.

    - Dalvik:
    Egyrészt egy virtuális gép, másrészt az Android programkódját gyakran keresztelik át Dalvik Java-ra, megkülönböztetve ezzel a Sun-féle korábbi Java class-októl. A Dalvik verem alapú virtuális gép, eltérően az "őseitől". Ebből adódóan elég egyedi kódfeldolgozása van, ami azt a sajnálatos vonzatot hozza magával, hogy az android stabilitása feláldozza a sebességet és a rendszer gyakran nem olyan "szmúsz" mint a
    vetélytársak. Különböző trükkökkel igyekeznek a Google mérnökei persze a futási gráfokat optimalizálni, több-kevesebb sikerrel.

    - Mi is az a Kernel:
    Az Android dobogó szíve a Linux kernel, melyből ebbe a készülékbe a 3.4.0-s verzió került. Ez az a programrész, ami közvetlen kapcsolatot jelent a Dalvik virtuális gép és az alacsony szintű FW között. Többnyire minden utasítást ő dolgoz fel, kivéve akkor, ha natív kódban a processzort vesszük célba valamivel. Elenyészően kevés azon programok száma, amik ki tudnák kerülni.

    - LG Knock Code:
    LG Knock Code (videóval)
    Ez még az LG G2 V20A és a V20B 4.4-es szoftverében nem elérhető.

    - Meenova memóriakártya-olvasó:
    Kis kártyaolvasó, MicroUSB csatlakozóval. Bele lehet tenni akár 64GB-os MicroSDXC kártyát is (tesztelve, működik). Kényelmesebb, mint egy pendrive csatlakoztatása, mert itt nincsenek mindenfelé lógó kábelek, csak ez a kis négyzetes olvasó áll ki a telefonból. Azért azt még érdemes tudni róla, hogy kék fénnyel világít ha csatlakoztatod a telefonhoz.
    Itt érheted el a hivatalos weboldalát: [link]
    Videó: Meenova

    - PQI Pendrive:
    A Meenova-val ellentétben ez nem kártyaolvasó, hanem pendrive. Egyik felén egy hagyományos USB 2.0 csatlakozó, míg a másik felén egy microUSB csatlakozó kapott helyet. Háromféle tárhelyméretben kapható, mégpedig 8GB, 16GB és 32GB.
    Itt érheted el a hivatalos weboldalát: PQI Connect 201
    Videó: PQI Connect 201

    - Tokok:
    Rengetegféle és fajta védőtokot lehet találni erre a készülékre az ebayen, Amazonon. A Ringke (Rearth) Slim-et nem szabad megvásárolni, mert nem passzol a készülékre. Nem elég mély a tok. Én személy szerin párat ajánlanék, amik viszont passzolnak rá és szerintem elég jók. És jó pár színben kapható mindegyik.
    1 - NillKin Quick Window Leírás Video
    2 - Nillkin Premium Matte Hard Cover Case Video
    3 - Spigen Slim Armor Video
    4 - PureGear Video

    - Az LG G2-el lehetőség van arra, hogy wifivel küldjük és fogadjuk az adatokat a telefon és a számítógép között. Így nem kell állandóan a kábelt dugdosnunk a számítógépbe.
    - Ehhez kapcsoljuk be a wifit;
    - Menjünk a beállítások-->(1)Megosztás és Csatlakozás-->(2)Vezeték nélküli tárolás-hoz és kapcsoljuk be, vagy az értesítősávban lévő (3)vezeték nélküli tárolás ikonnal is bekapcsolhatjuk. Ha ez megvan, akkor a vezeték nélküli oldalon lévő (4)webcímek és az ezekhez tartozó (5)felhasználói névvel és jelszóval az alábbi módon hozhatja létre a kapcsolatot:

    - Nyissuk meg az intézőt vagy a futtatás(windows+R billentyű) ablakot, és a megjelölt mezőbe, írjuk be a fenti webcímek egyikét;
    - Legegyszerűbb a \\G2
    - Arra figyeljünk, hogy ne a sima, hanem a fordított per jelet használjuk(AltGr+Q);


    - Ha beírtuk, nyomjunk egy entert és a felugró ablakban, írjuk be a vezeték nélküli tárolásnál írt felhasználó nevet és jelszót a megfelelő mezőkbe("(1)Felhasználónév", a "(2)jelszó") és pipáljuk be a "(3)jegyezze meg a hitelesítő adatokat", majd nyomjunk egy "OK" gombot;
    - És már meg is nyílik az LG telefonunk ablaka;


    - És mivel nagyon sokan használunk TotalCommander-t, ezért nem kell lemondani a használatáról.
    - Az alsó címsorba írjuk be hogy "cd\\g2" és egy entert nyomva, már meg is nyílik a kiválasztott oldalon az LG telefonunk hálózata.


    - Videó: vezeték nélküli tárolás

    - A hard reset nem más, mint a telefon gyári beállításának visszaállítása, azaz a telefont visszaállítja arra az állapotra, mint amikor a dobozból kivettük és először bekapcsoltuk. Ez azt jelenti, hogy minden amit azután másoltunk, telepítettünk, mentettünk a telefonra, az el fog veszni, úgy hogy ajánlott lementeni mindent, amire szükségünk lenne a telefonról. Ezt a G2-él kétféle képen lehet megtenni.
    - 1: Beállítások-->Általános-->Biztonsági mentés és visszaállítás-->Gyári adatok visszaállítása-->Telefon alapbeállításainak visszaállítása.
    - 2: Kapcsold ki a telefont és húzd ki az USB kábelt a telefonból. Nyomd hosszan a hangerő le és a bekapcsoló gombot és amikor megjelenik az lg logó, akkor engedd el a gombokat, majd gyorsan nyomd őket újra egész addig, amíg megjelenik a "Factory hard reset" képernyő(1-kép). Ha bejött, akkor nyomd meg a bekapcsoló gombot, ekkor megkérdi hogy biztos folytatni szeretnéd-e(2-kép)? Ha igen, akkor nyomd meg még egyszer a bekapcsoló gombot és várd meg míg a telefon újraindul(3-4-kép).

    A rootolás a telefon rendszere felett szerzett rendszergazdai jogosultság. Ha már a kérdés egyáltalán felvetésre került, egészen biztos nincs rá szükséged. Fontos tudni, hogy nem a telefont rootoljuk, hanem a rajta futó szoftvert, tehát a hardverben nem okoz semmiféle módosítást.

    Frissítésnél előforduló hibák esetén:
    - Én azt javaslom, hogy a frissítések előtt és utána is nyomjunk egy hard resetet, ezzel elkerülve az egyéb hibajelenségeket;
    - Ha nem sikerül a frissítés és mondjuk megáll X százaléknál, akkor célszerű ellenőrizni a KDZ fájl nevét, mert valamiért nem szereti ha átnevezzük. Ezért a neve legyen például ennek megfelelő: D80210E_00.kdz
    - Az is előfordulhat, ha megáll a frissítés idő előtt, hogy amikor letöltöttük a KDZ fájlt, sérült letöltés közben, ezért Próbáljuk meg újra letölteni és az új KDZ-el, újra próbálni a frissítést;
    - És a legvégén ellenőrizzük hogy minden driver fel lett e telepítve;

    Legfrissebb szoftverek

    LG G2 Firmware lista
    LG G2 Stock rom

    Android 4.2 Jelly Bean

    LG G2 16GB KDZ - D80210E_00
    LG G2 16GB KDZ - D80210F_00
    LG G2 32GB KDZ - D80210E_00
    LG G2 32GB KDZ - D80210F_00
    LG G2 16GB T-Mobile KDZ - D80210A_00

    Android 4.4 KitKat

    LG G2 16GB KDZ - D80220B_00
    LG G2 32GB KDZ - D80220B_00

    DroiDMester nevű fórumozó készített egy nagyon jó, automatikus offline frissítőt, amihez nem kell mást tenni, csak a kettes pontban szereplő drivert, illetve a hármas pontban lévő programot telepíteni és letölteni ezt. Ha letöltöttük, akkor csomagoljuk ki a C:\ gyökerébe és az LG-G2-Offline_Auto-Flash mappán belüli START.cmd fájlal indítsuk el. Ha elindult, akkor nyomjunk egy gombot és várjuk meg amíg megnyílik a program, amivel a 10.ponttól folytatva, befejezhetjük a frissítést. (az Auto-Flash mappán belül lévő rar fájlokat, NEM KELL kicsomagolni!!!)
    A windows enablert nem muszáj on-ra állítani, mert offline frissítésnél elméletileg nem kell, de ha akarjuk akkor állítsuk át.
    mikor végez a szkript és bezárja magát, akkor törli a ProgramData-ban lévő LGMOBILEAX mappát is. Ez nem gond, mert ami kell a működéséhez az a windows-ban benne marad, így nincs gond a következő indításnál! Viszont ha esetleg később valaki online módba akar frissíteni, akkor annak újra kell telepíteni a B2CAppSetup.exe -t. Illetve a hosts fájlban benne maradnak az alábbi sorok!
    127.0.0.1 lge.com
    127.0.0.1 csmg.lgmobile.com
    127.0.0.1 lgmobile.com
    127.0.0.1 gdms.lge.com
    127.0.0.1 csmgdl.lgmobile.com
    Ezeket kézzel kell törölni ha valaki online módba akar frissíteni!
    Persze ha valaki szereti a kihívásokat, az végigcsinálhatja az első ponttól a frissítést és kihagyni a fent írt programot, de ezzel sokkal egyszerűbb és könnyebb.

    head1shot fórumtárs készített egy videót nektek a frissítés menetéről.
    Íme: LG G2 offline kdz frissítés

    1 – Töröljünk mindent, ami az LGhez tartozik(Driverek, mappák, stb…). Ha szűz a rendszerünk akkor értelem szerűen nem kell, majd célszerű kikapcsolni a vírusirtót mert könnyen bezavarhat, főleg amikor a KDZ_FW_UPD_EN fájlt csomagoljuk. Némelyik vírusirtó nem szereti a tartalmát, ezért azonnal törli, de nem vírusos! Ha nem hiszel nekem, akkor kérdezd meg a fórumozókat;

    2 – Telepítsük ezt a driver-t;

    3 – Telepítsük a B2CApp programot;

    4 - Töltsük le a KDZ_FW_UPD_EN.zip fájlt és csomagoljuk ki;

    5 – A C:\programdata (rejtett mappa) / LGMOBILEAX mappa tartalmát töröljük teljesen, töltsük le ezt az
    LGMOBILEAX.zip fájlt, csomagoljuk ki és másoljuk be a helyére a benne található LGMOBILEAX mappában lévő fájlokat;

    6 – A C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts fájlt megkeressük és megnyitjuk "WordPad" használatával szerkesztésre és az utolsó sorba beírjuk ezt: 127.0.0.1 csmg.lgmobile.com Ha nem sikerülne így, akkor másoljuk ki a fájlt egy másik meghajtóra és ott szerkesszük, aztán pedig cseréljük ki az eredetivel;

    7 – Most kapcsoljuk ki a telefont. Nyomjuk a hangerő fel gombot és csatlakoztassuk a számítógéphez. Ekkor be kell jönnie a Download mode-nak;

    8 - A kicsomagolt "KDZ_FW_UPD_EN" mappában található "Automatic Offline Procedure.vbs" nevű fájlt elindítjuk. Ez elindítja a "http-t" és a "windows enablert" és kidob egy jó pár ablakot, de mindegyikre nyomj egy "ok" gombot. El fogja indítani a szoftver frissítő programot is és mellé megnyit egy Word dokumentumot, amit nyugodtan zárj is be;

    9 - Állítsuk "on" -ra a "windows enablert"(kattints bal egér gombbal az ikonra egyszer), az óra mellett a jobb alsó sarokban;

    10 - A megnyílt programban tegyük be a kdz-t. Majd nyomjunk a "normal web upgrade test" gombra és az ezután megnyílt ablakban nyomjunk az "upgrade start"-ra;

    11 - Megjelenik az ország és nyelvválasztó ablak, ahol csak az országot lehet kiválasztani. Nyomjunk a "Clear phone software update registry" gombra, A "Country" ablakot állítsuk át "different countryra" és nyomjunk az "ok" gombra.

    12 – Majd megvárjuk amíg települ a rendszer és ha felment, akkor nyomjunk egy hard resetet!!!

    Először is kell egy 4.2.2-es rendszer, amin van TWRP(ajánlott a 2.7.0.0.). Root NEM KELL(de ha van nem gond)!

    Ezután:

    1 - Ezt letöltöd

    2 - Ezt is letöltöd

    3 - Ezt is leszeded

    4 - Felmásolod a telefonra a fenti három zip-et (elvileg ki kellene venni a sim kártyát a telefonból de én nem vettem ki és simán ment minden elsőre)

    5 - újraindítod a telefont TWRP-be és ott a Wipe opció, azon belül advanced wipe és kipipálsz mindent, kivéve az internal storage -t. Lefuttatod, és ha végzett vissza mész a fő képernyőre!

    6 - Itt a Mount nevűt választod és csak a system legyen kijelölve. Home gombal megint vissza lépsz a főoldalra és install menü. Kiválasztod a testD802 80220B EUR Open.zip -et és felteszed. Ha végzett vissza megint a főképernyőre és Restart menü. Ott a Recovery-t választod(itt kérdezni fogja hogy akarod-e rootolni. Nemet válaszd)

    7 - Ismét a Mount menü. Szintén csak a system legyen kijelölve. Vissza a főképernyőre és install menü, majd kiválasztod a KK_d802.zip -et. Ha végzett megint vissza a főképernyőre. Szintén Mount és a szokásos system-et jelölöd csak ki. Vissza a főoldalra, install és itt kiválasztod az UPDATE-SuperSU-v1.93.zip-et.

    8 - Ha felment az SU is, akkor vissza főoldalra és Wipe, ott advanced wipe, Dalvik Chace és a Chace-t jelöld csak ki és mehet a wipe. Ha megvolt, akkor vissza főoldalra és restart, ott restart system, és már van is egy V20B KitKatunk roottal és TWRP-vel.

    Ez a Rom a 16GB és a 32GBos telefonokhoz is egyaránt jó!

    - Ennek a folyamatnak az elvégzése garanciavesztéssel jár!!!
    - Ez egy frissebb rootolási módszer mint a lenti, de valakinek ez működik, valakinek meg a lenti.
    - Először is töltsük le ezt a fájlt és csomagoljuk ki.
    - Ha ez megvan, akkor a root.bat fájlal indítsuk el a programot.
    - A telefon legyen feloldva, mármint kapcsoljuk be a kijelzőt, és oldjuk fel a képernyő zárat is. Kapcsoljuk be a hibakeresést és a repülő módot. Csatlakoztassuk a telefont a számítógépre, majd nyomjunk egy entert.

    - Most húzzuk ki az USB kábelt a telefonból, majd dugjuk vissza. Az USB kapcsolati módot, töltésről állítsuk média szinkronizálásra(MTP), majd vissza töltés módra és enter.

    - A folytatáshoz nyomj meg egy billentyűt, vagy még meggondolhatod magad és a ctrl+c-el kiléphetsz, illetve megszakíthatod a rootolást.

    - Ha folytattuk, akkor megkezdi a rootolási folyamatot. A befejezéshez nyomjunk megint egy entert. A telefon pedig újra fog indulni.

    - Majd ha végzett, akkor nyomjunk egy billentyűt és bezárja a programot. A mi programjaink között, pedig ott fog már figyelni a SuperSU program. És lám, rootolva is van a telefonunk.

    Kétféle képen lehet rootolni a G2-t.
    - Ennek a folyamatnak az elvégzése garanciavesztéssel jár!!!
    - 1: Töltsd le ezt a fájlt és csomagold ki egy mappába: [link];
    - Kapcsold be a telefonon az „USB Hibakeresést" a fejlesztői mód menüben („Az Android rendszeren alaphelyzetben rejtve van a fejlesztői mód).
    Ahhoz hogy ezt elérjük, az alábbi lépések szükségesek: lépjünk a Beállítások-->általános-->a telefonról-->Szoftver adatok-->cikkszám-hoz. Érintsük meg pontosan hétszer ezt a sort, ami azonnal jelezni fogja, hogy mostantól fejlesztők vagyunk. Egy szinttel visszalépve már látható az új menü;
    - Csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez és válasszuk a telefon töltése funkciót;
    - Kattints kétszer a "root.bat" fájlra, ekkor elindul a program. Meg fog jelenni egy "A folytatáshoz nyomj meg egy billentyűt" felirat;

    - Tehát ha nyomunk egy gombot, akkor elindul és megjelenik egy angol nyelvű szöveg, ami azt tartalmazza, hogy csatlakoztasd le a telefont, kapcsold ki az "USB Hibakeresést", majd kapcsold vissza, nyomj egy OK-t, dugd vissza az USB-kábelt;
    - Várd meg amíg újra csatlakozik a számítógéphez, majd nyomj egy tetszőleges billentyűt megint;

    - Most figyelmeztet, hogy mivel jár a rootolás, és hogy még abbahagyhatod;
    - De ha folytatni akarjuk, akkor nyomjunk meg egy billentyűt;

    - Ekkor továbbfut a program, elkezdi a rootolást és telepíti az SU programot;
    - Ha megállna akkor nézzünk rá a telefonra és fogadjuk el a Google biztonsági kérését;
    - Ha végzett akkor egy "Done" és egy "A folytatáshoz nyomj meg egy billentyűt" felirat fogad az ablak alján;

    - Nyomjunk meg egy billentyűt és automatikusan bezárja a programot;
    - Ha mindent befejezett és sikerült akkor megjelenik a "Superuser" ikon az alkalmazásokban;

    - Videó: ROOT

    - 2: Telepítünk egy TWRP-t, majd a TWRP-n belül a reboot menübe lépve, mielőtt újra indítaná a telefont, felajánlja, hogy rootolja-e. Ha igent nyomunk akkor már rootolja is a telefont és fel is telepíti az SU programot;

    HA VALAMIÉRT NEM FUTNA LE A ROOT FOLYAMAT AKKOR ELLENŐRIZZÉTEK A VÍRUSÍRTÓT ÉS KAPCSOLJÁTOK KI A DEFENSE-T MERT EZEK BLOKKOLHATJÁK A FOLYAMATOT!

    - Természetesen visszaállítható a rootolás. Ehhez nem kell mást tenni, mint újra flashelni a telefont a fent leírt módon.
    - Majd egy hard resetet nyomni.
    - Ellenőrzéshez, pedig tegyük a telefont download módba és bal alul egy "UNROOTED" feliratnak kell megjelennie.
    - Download módból való kilépéshez pedig a power gombot addig nyomjuk, amíg kikapcsol a telefon, majd normál módon bekapcsoljuk.

    - Video: UNROOT

    A legújabb Philz és TWRP 2.7.0.0 telepítése egyszerűen megoldható egy programmal. Jelenleg ezek a legfrissebbek, és stabilabbak is mint a lejjebb írt Recovery-k. Ha a TWRP-t telepítjük akkor ne tegyünk fel akármilyen témát hozzá, csak az erre a verzióra készítettet, mert valahol más a menü sorrend, amit egy régi verzióra írt témával, könnyen felcserélhetünk, de csak látszólag. Például cache/data-t akarjuk wipeolni arra is nyomunk, de közben például a systemet wipeolja. Ehhez a módszerhez feltétlen rootolni kell először a telefont. Anélkül nem működik. Illetve nem baj ha van recovery a telefonon, nyugodtan lehet telepíteni, mert felül írja a már telepítettet.

    1 - Töltsük le és csomagoljuk ki ezt a fájlt. Ez az összes modell típushoz jó!

    2 - Indítsuk el a mappában található RunMe.bat fájlt.

    3 - Ha nincs driverünk telepítve, akkor nyomjunk egy a gombot, ha pedig van, akkor b gombot és egy entert.

    4 - Következő ablakon leírja, hogy rootolni kell először a telefont! Ha nincs rootolva, akkor nyomj egy g betűt majd entert és az XDA root leírás oldala fog megnyílni. másodszor pedig kapcsoljuk be az USB hibakeresést, ami a fejlesztői mód menüben érhető el(Az Android rendszeren alaphelyzetben rejtve van a fejlesztői mód). Ahhoz hogy ezt elérjük, az alábbi lépések szükségesek: lépjünk a Beállítások-->általános-->a telefonról-->Szoftver adatok-->cikkszám-hoz. Érintsük meg pontosan hétszer ezt a sort, ami azonnal jelezni fogja, hogy mostantól fejlesztők vagyunk. Egy szinttel visszalépve már látható az új menü, ahol bekapcsolhatjuk. Ha pedig megvan a ROOT és Bekapcsoltuk az USB hibakeresést is, akkor csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez és a folytatáshoz nyomjuk meg az egyes gombot és egy entert.

    5 - Most válasszuk ki, hogy mit szeretnénk. Mentés/visszaállítást, recovery telepítést vagy kilépést. Recovery telepítéshez nyomjunk egy kettest, majd entert.

    6 - Itt ki kell választanunk a telefonunk modelljét. Nekünk az International azaz a D802 kell. Nyomjunk egy hármast és entert.

    7 - Most válasszuk ki a telepíteni kívánt recovery számát és nyomjunk egy entert.

    8 - Ha végzett a telepítéssel, akkor választhatunk hogy nyomunk egy egyest és entert. Ekkor belép a telefonunk a telepített recoverybe, vagy nyomunk egy x-et és entert, ezzel bezárva a programot.

    - Töltsük le ezt a két fájlt: TWRP, Driver;
    - Telepítsük a drivert, ha még nincs fent;
    - Kapcsoljuk be az USB hibakeresést, és csatlakoztassuk a számítógépre a telefont;
    - A telefonon válasszuk a telefon töltése funkciót;
    - Csomagoljuk ki a recovery_twrp.rar fájlt, majd a recovery_twrp mappában lévő recovery.bat fájlt indítsuk el;

    - A megjelenő ablakban ellenőrzi, hogy a hibakeresés be van e kapcsolva és a telefon csatlakoztatva van e a pc-hez. Ha igen, akkor nyomjunk egy gombot a folytatáshoz;

    - Következő oldalon válasszuk ki a telefon verzióját. A hazánkban kapható telefonokhoz az international-t(2) kell választani, majd nyomni egy entert;

    - Elkezdődik a recovery telepítése és ha végzett megkérdezi, hogy újraindítsa e a telefont a már feltelepített recoverybe;

    - Videó: TWRP

    - Nyomd hosszan a hangerő le és a bekapcsoló gombot és amikor megjelenik az lg logó, akkor engedd el a gombokat, majd gyorsan nyomd őket újra egész addig, amíg megjelenik a "Factory hard reset" képernyő;
    - Nem kell megijedni hogy a hard reset képernyő jelent meg, ha kétszer megnyomod a bekapcsoló gombot, akkor nem csinál hard resetet, hanem belép a TWRP-be;
    - Ha ezt a programot letöltöd, akkor rendszeren belül újra tudod indítani a telefont Recovery módban;

    Előfeltétel: ROOT
    - Töltsd le ezt a fájlt és csomagold ki egy mappába: CWM;
    - Kapcsold ki- és be az „USB Hibakeresés”-t;
    - Csatlakoztassuk a telefont és válasszuk a telefon töltése funkciót;
    - Indítsd el a „flash-recovery.bat”-ot;
    - Amikor megáll, nyomj egy tetszőleges billentyűt.

    - Nyomd a hangerõ le + Bekapcsoló gombot, amíg a bejön az LG-logó;
    - Engedd fel a gombokat, majd nyomd le őket ismét, amíg be nem lép a CWM-Recovery-be.
    - Ha ezt a programot letöltöd, akkor rendszeren belül újra tudod indítani a telefont Recovery módban;

    Mentés:
    - Lépjünk be a recoverybe;
    - Ha már sikerült belépi a recoverybe akkor válasszuk a Backup menüt;
    - pipáljuk ki az összes partíciót: Boot;Chace;Data;Recovery;System és EFS ha esetleg elmászna az IMEI számunk, akkor ezzel lehet esélyünk visszaállítani;
    - Swipe to Back Up, majd megvárjuk míg végez. Ne ijedjünk meg, ha közben a kijelző elsötétedik, mert kikapcsolhat, de bármelyik gombbal felébreszthető közben a telefon;
    - Reboot System;
    - Telefont csatlakoztassuk a PC-ez, majd másoljuk ki a telefon belső tárhelyéről a TWRP mappát, akár több helyre is, csak meglegyen a biztonság kedvéért.

    Visszaállítás:
    - Ha gond lenne és letégláznánk a telefont, akkor vissza rakjuk a gyári romot(Fenti flash-el);
    - Újra feltesszük a TWRP-t;
    - visszamásoljuk a TWRP mappát a belső tárhelyre;
    - belépünk a recoverybe;
    - Restore menüben kiválasszuk a mentést és visszaállítjuk;

    Az EFS partícióhoz csak akkor nyúljunk visszaállításnál, ha tényleg baj van IMEI számmal, de igen ritkán mászik el az IMEI!

    FONTOS:
    Mielõtt teljesen letörlöd a már belakott rendszeredet, készíts róla egy backup-ot Recovery-bõl(menetét lásd feljebb). Ez a belső memória kivételével mindent lement.

    ROM telepítés:
    - Másold fel a letöltött „*.zip” kiterjesztésű ROMot, a telefon gyökérkönyvtárába;
    - Indítsd el a telefont Recovery módban (lásd feljebb);
    - Wipe data / factory reset;
    - Wipe cache;
    - Wipe Dalvik-cache (az Advanced menüben találod);
    - Install menü, majd a letöltött ROM kiválasztása;
    - Türelmes várakozás a telepítés végéig, telepítés után a „Gapps” telepítése, vagy a telefon újraindítása, ahogy azt a forrásban meghatározták.

    FONTOS:
    Mielőtt teljesen letörlöd a már belakott rendszeredet, készíts róla egy backup-ot Recovery-bõl(menetét lásd feljebb). Ez a belső memória kivételével mindent lement.

    ROM telepítés:
    - Másold fel a letöltött „*.zip” kiterjesztésű ROM-ot, a telefon gyökérkönyvtárába;
    - Indítsd el a telefont Recovery módban (lásd feljebb);
    - Wipe menü;
    - Wipe Advanced, majd azon belül válasszuk ki a cache-t; data-t; Dalvik-ot, és ha kéri a rom készítője akkor a system-et is;
    - alul Swipe-ot elhúzzuk;
    - Ha kész akkor vissza a főmenübe;
    - Install menü, majd a letöltött ROM kiválasztása és telepítése;
    - Türelmes várakozás a telepítés végéig, telepítés után a „Gapps” telepítése, vagy a telefon újraindítása, ahogy azt a rom készítői meghatározták.

    LG G2 képernyő, digitalizáló, keret, LCD csere, teljes szétszerelés:

    Szétszerelés

    LG G2 képernyő, digitalizáló, keret, LCD csere, teljes összeszerelés:

    Összeszerelés

    - LG gyári launcher témák:
    Akinek esetleg nem tetszik a gyári LG launcher kinézete, és csak más téma miatt cserélné le, az kipróbálhatja ezeket a témákat, amiket csak telepíteni kell, és a témaválasztó oldalon már ki is választhatjuk.

    - TWRP témák:
    A TWRP-t is lehet témázni, mégpedig úgy, hogy amikor telepítjük a TWRP-t, akkor létrehoz egy TWRP mappát a telefonon. Ebbe a mappába hozzunk létre egy "theme" mappát és ebbe másoljuk bele az ui.zip nevű fájlt. Én személy szerint hármat szeretek nagyon. Ezek a Black a Play és az XDA.
    Természetesen az XDA-n még sok témát lehet találni, viszont arra nagyon figyeljünk, hogy a neve mindig "ui.zip" legyen. Ha nem az, akkor nevezzük át.

    - Fagyasztható és törölhető programok:
    Itt egy lista, az LG G2-n fagyasztható és eltávolítható programokról. Azért ezt csak saját felelősségre csinálja mindenki!!! Ez a lista más verziójú G2-höz való, de 99%-ban megegyezik a d802-el. Maximum pár programot nem fogsz megtalálni,mert a mienkben nincs. Illetve ha bemegyünk a Beállítások--> Általános--> Alkalmazásokba, akkor itt a letöltve fül alatt lévő összes program eltávolítható.

    - A navigációs bár és az értesítősáv testreszabása:
    Ennek előfeltétele a telefon Rootolása. Ha ez megvan akkor töltsük le ezt a programot, telepítsük és töltsük le ezt a frameworkot és telepítsük ezt is. Indítsuk el az Xposed telepítő programot, menjünk a keretrendszerre és a Telepítés/Frissítés gombra nyomjunk rá. Ha kész akkor indítsuk újra a telefont. Most indítsuk el újra az Xposed telepítő programot, menjünk a modulokra és azon belül tegyünk egy pipát az Xposed LG G2 modul elé és megint indítsuk újra a telefont. Ha újra indult, akkor a playről letöltött G2 Xposed programot elindítva, már úgy alakíthatjuk a navigáció bárt illetve az értesítő sávot, ahogy akarjuk. Ezzel már el is tüntethetjük a navigációs bárt, hogy még nagyobb kijelzőnk legyen, illetve játékoknál se látszódjon és helyette egy rejtett navigációs bárt telepíthetünk.
    Mégpedig: a gmd hide soft keys programot (videó:gmd hide soft keys), vagy én jobban szeretem az LMT Launcher-t, illetve most is ezt használom, mert jobban személyre szabható (videó:LMT Launcher).

    Előfordulhat, hogy az úgynevezett plug & pop nem fog működni és hibával leáll. Ez nem más mint az alsó alkalmazás panel ami akkor jelenik meg, ha az usb kábelt vagy a fülest csatlakoztatjuk. Erre is van megoldás, még pedig telepítsük ezt, majd nyissuk meg az xposed telepítő programot és a modulokba pipáljuk ki. Ha meg van akkor indítsuk újra a telefont és már működik is.

    - Xposed Framework 4.4 KitKat-ra:
    Xposed Framework

    - ROM, kernel és kiegészítők:
    A legtöbb rom, kernel és kiegészítő(mód) a telefonhoz. az XDA Developers oldaláról szerezhető be! Ehhez Jó tudni azt is, hogy milyen a telefonunk modellje, ugyanis többféle is létezik és nem mindegy, hogy pl.: milyen típusú romot, kernelt és egyéb kiegészítőt telepítünk.
    A mi modell számunkat a beállítások--> általános--> A telefonról--> Hardver adatok--> típusszámnál lehet megnézni.
    Egy pár modding, ami hasznos lehet, de csak 4.2.2-es androidra!

    Hangerő:
    Akinek kevés a gyári hangerő, az ezzel a kis móddal hangosabbá teheti.
    Hangerő
    A módosításhoz kötelező a rootolás. Enélkül neki se álljunk.
    Telepítése:
    1. Root explorer (vagy bármi más fájlkezelővel) keresd meg a :system/etc/snd_soc_msm mappát, azon belül pedig a "snd_soc_msm_Taiko" fájlt;
    2. Csinálj róla egy biztonsági mentést (másold ki akárhová);
    3. Töltsd le a linken található "snd_soc_msm_Taiko.txt" fájlt. (Értelemszerűen a D802 Worldwide kell nekünk.) Innen;
    4. A letöltött fájlt nevezzük át "snd_soc_msm_Taiko"-ra;
    5. Másoljuk be a fent említett mappába és válasszuk a felülírást;
    6. Ha szeretnénk módosítsuk az engedélyeket a következőre: rw~r~~r~~ ;
    7. Restart és lehet tesztelni a hangerőt fülesen és külső hangszórón is;

    Kamera:
    Sokaknak nem tetszik a gyári kamera alkalmazás. Ha valaki jobbá szeretné tenni, az ezzel a móddal megteheti.
    Kamera
    Telepítése:
    1. Természetesen kezdjünk egy biztonsági mentéssel;
    2. Töltsük le a legfrissebb változatot;
    3. Másoljuk fel a telefonra a zip kiterjesztésű fájlt;
    4. Indítsuk újra a telefont recovery módba;
    5. Majd telepítsük a fájlt;
    6. Ha kész akkor restart;

    Telefon modellek:

    - Amerikai AT&T-D800;
    - Amerikai Sprint-LS980;
    - Amerikai T-mobile-D801; (Nem a hazai T-mobile)
    - Verizon-VS980;
    - Latin Amerikai-D805;
    - Kanadai-D803;
    - Koreai-F320K;
    - Nemzetközi-D802; (Hazánkban is ez a típus kapható a szolgáltatóknál)

    Az XDA-n számunkra hasznos topikok:

    G2 General - általános témák, tippek, trükkök;
    G2 Q&A, Help & Troubleshooting - súgó és hibaelhárítás;
    G2 Accessories - kiegészítők;
    G2 Android Development - Android fejlesztés többféle készülékre. Itt lehet a mienkre is;
    G2 Android Development (D802) - A nálunk is kapható készülékre készített gyári és főzött ROM-ok helye;
    G2 Original Android Development - Több modellre is készített romok helye. Itt is lehet a mienkre is;
    G2 Themes and Apps - Témák és alkalmazások;

    Leírást készítette:bigdee888; Szala86; toto0569; DroiDMester; head1shot;
    2014 Március 18.

    [ Szerkesztve ]

  • jjeahh

    nagyúr

    -

    [ Szerkesztve ]

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

  • aizen92

    addikt

    -

    [ Szerkesztve ]

    "The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

  • szala86

    aktív tag

    Mobilaréna teszt: Mobilaréna
    Külföldi tesztek: Phonearena, Gsmarena
    Magyar felhasználói kézikönyv: Kézikönyv

    Legfőbb jellemzők:

    Szín:
    fekete, fehér

    Processzor:
    2.26GHz Quad core Snapdragon 800 (MSM8974)

    Kijelző:
    1920x1080 Full HD IPS kijelző, 5.2"

    Memória (RAM):
    2GB LPDDR3 800MHz

    Belső memória:
    16GB, 32GB

    Hálózat:
    CDMA (1x / EVDO Rev.A),
    2G (GSM / EDGE),
    3G (HSPA+42Mbps / HSPA+21Mbps),
    LTE (SVLTE, CSFB, CA, VoLTE, RCS, MIMO)

    Méretek:
    138.5 (magas) x 70.9 (széles) x 8.9 (vastag)

    Akkumulátor:
    3000 mAh-s nem eltávolítható Li-Polymer

    Hang:
    24bit x 192kHz Hi-Fi Sound, Wolfson WM5110-es DAC

    Kamera:
    13MP OIS (optikai képstabilizátor),
    8x-os digitális zoom,
    Zafír kristály üveg lencse,
    FullHD 60fps felvétel/lejátszás

    Telefonon kívül a doboz tartalmazza még:
    - a töltőfejet;
    - az adatkábelt;
    - a fülest (QuadBeat 2);
    - a felhasználói útmutatót;

    Fontos, hogy rögtön a kezdet kezdetén tisztázzuk ezt a kényes kérdést. A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Root jogosultság, Recovery, ROM, stb.).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, használata szintén! Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az ilyen készülék ne kerüljön vissza a szervizekbe, mert a szolgáltató bevizsgálás után esetleg befoltozhatja a
    meglévő biztonsági réseket, ami esetünkben azt jelenti, hogy lőttek a módosítási lehetőségeknek. Ezen tulajdonságok tehát visszaállíthatóak gyári állapotukra, és amennyiben ez megtörténik a szervizbe küldés előtt, a garancia is megmarad.

    - Recsegő hátlap:
    A hátlapon a gombok környékén, egyes daraboknál recsegő, huppogó hangot adhat ki a telefon, nyomkodásra, tekergetésre. Funkcióját ettől még a telefon teljes mértékben betölti, de egyesek számára zavaró lehet. Mivel a mindennapi használatot nem befolyásolja, így a szolgáltató és az LG szerviz csak javítja, nem cseréli a készüléket.

    - Nem működő ébresztés:
    Egy-két embernél jelentkezett a probléma, hogy nem ébresztett a telefon, vagy éppen beragadt a szundi funkció. Ha a használat során te is észreveszed ezt a problémát, egyszerűen cseréld le az Ébresztő alkalmazást, pl. erre.

    - Nem csatlakozik a mobilnetre:
    Gyakori a 10a-s szoftverrel ellátott készülékeknél, hogy hosszabb Wifi használat után, nem lehet mobilnet-hez csatlakozni, csak a telefon újraindítása vagy repülőmódba váltása után. A megoldás a 10e-s szoftver, amiben már javították ezt a hibát.

    - Sikertelen a hivatalos szoftverfrissítés:
    Ez abban az esetben fordulhat elő, ha ROOT-olt vagy TWRPvel vagy akár mindkettővel felvértezett rendszert használunk. LG PC suite, LG Mobile Support Tool vagy OTAról érkező frissítést, TILOS ROOT-olt, TWRPvel vagy mindkettővel telepített telefonon elvégezni! Ha ilyen rendszert használunk akkor csak a KDZ-s frissítést válasszuk. Ha mégis megpróbáljuk, és letéglázzuk a telefont, akkor az egyik megoldás az a lejjebb található KDZ-s frissítés, a másik pedig az XDA-n található.

    - 4.4 KitKat-nál sistereg és recseg a füles:
    V20A illetve V20B verziószámú szoftvernél, a fülesen a bal oldali hangszóró 50% feletti hangerőn, sistereg és recseg. Ez a bug minden g2 modellben jelen van. Sajnos szoftveres gond, amit remélünk javítanak majd.

    - 4.4 KitKat-nál Bluetooth hiba:
    V20A illetve V20B szoftveren az akku statisztikában jelzi, hogy megy a Bluetooth, de nem okoz akku draint és wakelock sincs miatta.

    - Firmware ellenörző:
    Az hogy hivatalosan milyen verziószámú rendszer telepíthető a telefonunkra, azt úgy a legkönnyebb kideríteni, hogy rákattintunk erre a Firmware ellenőrző linkre és a címsorba az x-ek helyére, beírjuk az Imei számunkat. A legkönnyebben úgy tudjuk megnézni az imei számunk, hogy a telefonba beírjuk *#06#-et.

    - Belső memória:
    Hivatalosan az LG Magyarország egyelőre csak a 16GBos telefonokat árusítja. Ezt a verziót találhatod meg a szolgáltatóknál is. 32GBosat csak GSM boltokból tudsz rendelni/vásárolni, melyeket más régióknak szántak. A 16GB ROMból első indítás után ~10,6GB szabad. Ez tovább növelhető a gyári alkalmazások/bloatware-ek törlésével.
    Az előzőhöz kapcsolódóan, a telefon támogatja az USB OTG szabványt, így egy megfelelő kábel segítségével csatlakoztathatsz pendrive-ot a telefonhoz. [link]

    - Android Runtime(ART):
    Az ART egy új futtatói környezet a szoftverbe. Az alapértelmezetten egyenlőre kikapcsolt Android Runtime (ART) abban különbözik a jelenlegi Dalviktól, hogy az eszközökre frissen telepített hardverfüggetlen Java alkalmazásokat azonnal lefordítja az adott telefon vagy tablet processzora által végrehajtható formába, nem futásidőben történik a művelet. Ennek két elméleti előnye is akadt: egyrészt nőhet az akkus üzemidő, másrészt felgyorsulhatnak a programok.
    Ez még az LG G2 V20A és a V20B 4.4-es szoftverében nem elérhető.

    - Dalvik:
    Egyrészt egy virtuális gép, másrészt az Android programkódját gyakran keresztelik át Dalvik Java-ra, megkülönböztetve ezzel a Sun-féle korábbi Java class-októl. A Dalvik verem alapú virtuális gép, eltérően az "őseitől". Ebből adódóan elég egyedi kódfeldolgozása van, ami azt a sajnálatos vonzatot hozza magával, hogy az android stabilitása feláldozza a sebességet és a rendszer gyakran nem olyan "szmúsz" mint a
    vetélytársak. Különböző trükkökkel igyekeznek a Google mérnökei persze a futási gráfokat optimalizálni, több-kevesebb sikerrel.

    - Mi is az a Kernel:
    Az Android dobogó szíve a Linux kernel, melyből ebbe a készülékbe a 3.4.0-s verzió került. Ez az a programrész, ami közvetlen kapcsolatot jelent a Dalvik virtuális gép és az alacsony szintű FW között. Többnyire minden utasítást ő dolgoz fel, kivéve akkor, ha natív kódban a processzort vesszük célba valamivel. Elenyészően kevés azon programok száma, amik ki tudnák kerülni.

    - LG Knock Code:
    LG Knock Code (videóval)
    Ez még az LG G2 V20A és a V20B 4.4-es szoftverében nem elérhető.

    - Mi az a ROOT:
    A rootolás a telefon rendszere felett szerzett rendszergazdai jogosultság. Ha már a kérdés egyáltalán felvetésre került, egészen biztos nincs rá szükséged. Fontos tudni, hogy nem a telefont rootoljuk, hanem a rajta futó szoftvert, tehát a hardverben nem okoz semmiféle módosítást.

    - Meenova memóriakártya-olvasó:
    Kis kártyaolvasó, MicroUSB csatlakozóval. Bele lehet tenni akár 64GB-os MicroSDXC kártyát is (tesztelve, működik). Kényelmesebb, mint egy pendrive csatlakoztatása, mert itt nincsenek mindenfelé lógó kábelek, csak ez a kis négyzetes olvasó áll ki a telefonból. Azért azt még érdemes tudni róla, hogy kék fénnyel világít ha csatlakoztatod a telefonhoz.
    Itt érheted el a hivatalos weboldalát: [link]
    Videó: Meenova

    - PQI Pendrive:
    A Meenova-val ellentétben ez nem kártyaolvasó, hanem pendrive. Egyik felén egy hagyományos USB 2.0 csatlakozó, míg a másik felén egy microUSB csatlakozó kapott helyet. Háromféle tárhelyméretben kapható, mégpedig 8GB, 16GB és 32GB.
    Itt érheted el a hivatalos weboldalát: PQI Connect 201
    Videó: PQI Connect 201

    - Tokok:
    Rengetegféle és fajta védőtokot lehet találni erre a készülékre az ebayen, Amazonon. A Ringke (Rearth) Slim-et nem szabad megvásárolni, mert nem passzol a készülékre. Nem elég mély a tok. Én személy szerin párat ajánlanék, amik viszont passzolnak rá és szerintem elég jók. És jó pár színben kapható mindegyik.
    1 - NillKin Quick Window Leírás Video
    2 - Nillkin Premium Matte Hard Cover Case Video
    3 - Spigen Slim Armor Video
    4 - PureGear Video

    - Az LG G2-el lehetőség van arra, hogy wifivel küldjük és fogadjuk az adatokat a telefon és a számítógép között. Így nem kell állandóan a kábelt dugdosnunk a számítógépbe.
    - Ehhez kapcsoljuk be a wifit;
    - Menjünk a beállítások-->(1)Megosztás és Csatlakozás-->(2)Vezeték nélküli tárolás-hoz és kapcsoljuk be, vagy az értesítősávban lévő (3)vezeték nélküli tárolás ikonnal is bekapcsolhatjuk. Ha ez megvan, akkor a vezeték nélküli oldalon lévő (4)webcímek és az ezekhez tartozó (5)felhasználói névvel és jelszóval az alábbi módon hozhatja létre a kapcsolatot:

    - Nyissuk meg az intézőt vagy a futtatás(windows+R billentyű) ablakot, és a megjelölt mezőbe, írjuk be a fenti webcímek egyikét;
    - Legegyszerűbb a \\G2
    - Arra figyeljünk, hogy ne a sima, hanem a fordított per jelet használjuk(AltGr+Q);


    - Ha beírtuk, nyomjunk egy entert és a felugró ablakban, írjuk be a vezeték nélküli tárolásnál írt felhasználó nevet és jelszót a megfelelő mezőkbe("(1)Felhasználónév", a "(2)jelszó") és pipáljuk be a "(3)jegyezze meg a hitelesítő adatokat", majd nyomjunk egy "OK" gombot;
    - És már meg is nyílik az LG telefonunk ablaka;


    - És mivel nagyon sokan használunk TotalCommander-t, ezért nem kell lemondani a használatáról.
    - Az alsó címsorba írjuk be hogy "cd\\g2" és egy entert nyomva, már meg is nyílik a kiválasztott oldalon az LG telefonunk hálózata.


    - Videó: vezeték nélküli tárolás

    - A hard reset nem más, mint a telefon gyári beállításának visszaállítása, azaz a telefont visszaállítja arra az állapotra, mint amikor a dobozból kivettük és először bekapcsoltuk. Ez azt jelenti, hogy minden amit azután másoltunk, telepítettünk, mentettünk a telefonra, az el fog veszni, úgy hogy ajánlott lementeni mindent, amire szükségünk lenne a telefonról. Ezt a G2-él kétféle képen lehet megtenni.
    - 1: Beállítások-->Általános-->Biztonsági mentés és visszaállítás-->Gyári adatok visszaállítása-->Telefon alapbeállításainak visszaállítása.
    - 2: Kapcsold ki a telefont és húzd ki az USB kábelt a telefonból. Nyomd hosszan a hangerő le és a bekapcsoló gombot és amikor megjelenik az lg logó, akkor engedd el a gombokat, majd gyorsan nyomd őket újra egész addig, amíg megjelenik a "Factory hard reset" képernyő(1-kép). Ha bejött, akkor nyomd meg a bekapcsoló gombot, ekkor megkérdi hogy biztos folytatni szeretnéd-e(2-kép)? Ha igen, akkor nyomd meg még egyszer a bekapcsoló gombot és várd meg míg a telefon újraindul(3-4-kép).

    Ha valaki a sok figyelmeztetés ellenére, miszerint rootolt és twrp-vel telepített rendszert tilos ota-n frissíteni, mégis lefrissíti és persze féltéglát csinál belőle, annak hála egy másik fórumon lévő fórumozónak(Pongi). Írt egy programot, amivel könnyen visszahozhatjuk a telefont a fél tégla állapotból. Egyenlőre még csak Windows 7 rendszeren lett használva, illetve tesztelve. Windows 8-on, illetve 8.1-en még nem. A program magyarul ír ki mindent, úgyhogy nagyon egyszerű a használata.

    - Első lépésnek töltsük le ezt a FIX OTA.rar fájlt és csomagoljuk ki;

    - Kicsomagolás után pedig indítsuk el a programot rendszergazdaként, mégpedig a FIX OTA mappában található, futtasd.bat fájlal;

    - Csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez és a folytatáshoz nyomjunk meg egy gombot;

    - Itt meg kell jelennie a telefon azonosítójának. Recovery helyett device fog megjelenni az azonosító mellett. Itt azért ír recovery-t, mert a kép elkészítése, illetve a tesztelés miatt recovery-ben lett lefuttatva a program. Ha nem jelenik meg az azonosító, illetve nem telepítettük még az ADB drivert, akkor először telepítsük a drivert. Ehhez nyomjunk egy "A" betűt majd egy entert és automatikusan megnyílik a driver-t tartalmazó mappa, ami egy univerzális ADB driver. Telepítsük. Ha telepítettük, akkor a program automatikusan visszaugrik az első ablakra, ahol újra ellenőrizhetjük, hogy megjelenik-e az azonosítónk. Viszont ha telepítettük már, illetve az azonosítónk is megjelent, akkor nyomjunk egy "B" betűt és egy entert;

    - Ha rossz gombot nyomnánk nem kell megijedni, mert a program figyelmeztet, illetve kéri, hogy a megfelelő betűket válasszuk. Ehhez nyomjunk meg egy gombot és válasszuk a megfelelő betűket;

    - Ha a "B" betűt választottuk, akkor lefut a program és a végén az "i" betűt választva újraindul a telefon.

    - Ha mi magunk szeretnénk manuálisan helyre tenni, annak nem muszáj a fenti programot használni, hanem ezen a két oldalon: XDA1, XDA2; megtalálja a leírást.
    A fenti program, az ezeknek az automatizált változata, ha valaki nem tudja mit hova, illetve hogyan írjon.

    Frissítésnél előforduló hibák esetén:
    - Én azt javaslom, hogy a frissítések előtt és utána is nyomjunk egy hard resetet, ezzel elkerülve az egyéb hibajelenségeket;
    - Ha nem sikerül a frissítés és mondjuk megáll X százaléknál, akkor célszerű ellenőrizni a KDZ fájl nevét, mert valamiért nem szereti ha átnevezzük. Ezért a neve legyen például ennek megfelelő: D80210E_00.kdz
    - Az is előfordulhat, ha megáll a frissítés idő előtt, hogy amikor letöltöttük a KDZ fájlt, sérült letöltés közben, ezért Próbáljuk meg újra letölteni és az új KDZ-el, újra próbálni a frissítést;
    - És a legvégén ellenőrizzük hogy minden driver fel lett e telepítve;

    Legfrissebb szoftverek

    LG G2 Firmware lista
    LG G2 Stock rom

    Android 4.2 Jelly Bean

    LG G2 16GB KDZ - D80210E_00
    LG G2 16GB KDZ - D80210F_00
    LG G2 16GB T-Mobile KDZ - D80210A_00
    LG G2 32GB KDZ - D80210E_00
    LG G2 32GB KDZ - D80210F_00

    Android 4.4 KitKat

    LG G2 16GB/32GB KDZ - D80220B_00

    DroiDMester nevű fórumozó készített egy nagyon jó, automatikus offline frissítőt, amihez nem kell mást tenni, csak a kettes pontban szereplő drivert, illetve a hármas pontban lévő programot telepíteni és letölteni ezt. Ha letöltöttük, akkor csomagoljuk ki a C:\ gyökerébe és az LG-G2-Offline_Auto-Flash mappán belüli START.cmd fájl-t, rendszergazdaként indítsuk el. Ha elindult, akkor nyomjunk egy gombot és várjuk meg amíg megnyílik a program. Ha elindult, akkor a telefont tegyük download módba(kapcsoljuk ki a telefont, majd nyomjuk a hangerő fel gombot és csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez) és a 10.ponttól folytatva, befejezhetjük a frissítést. Az Auto-Flash mappán belül lévő rar fájlokat, NEM KELL kicsomagolni!!! A windows enablert nem muszáj on-ra állítani, mert offline frissítésnél elméletileg nem kell, nekem anélkül is hibátlanul frissített, de ha akarjuk akkor állítsuk át. mikor végez a szkript és bezárja magát, akkor törli a ProgramData-ban lévő LGMOBILEAX mappát is. Ez nem gond, mert ami kell a működéséhez az a windows-ban benne marad, így nincs gond a következő indításnál! Viszont a hosts fájlban benne maradnak az alábbi sorok!
    127.0.0.1 lge.com
    127.0.0.1 csmg.lgmobile.com
    127.0.0.1 lgmobile.com
    127.0.0.1 gdms.lge.com
    127.0.0.1 csmgdl.lgmobile.com
    Ezeket kézzel kell törölni, ha valaki az LG G2 Firmware oldalról akar letölteni, vagy ha a Firmware ellenőrző oldalt szeretné használni! Ha benne hagyjuk, akkor a számítógépet nem engedi fel az lg szerverre.

    Persze ha valaki szereti a kihívásokat, az végigcsinálhatja az első ponttól a frissítést és kihagyni a fent írt programot, de ezzel sokkal egyszerűbb és könnyebb.

    head1shot fórumtárs készített egy videót nektek a kézi frissítés menetéről.
    Íme: LG G2 offline kdz frissítés

    1 – Töröljünk mindent, ami az LGhez tartozik(Driverek, mappák, stb…). Ha szűz a rendszerünk akkor értelem szerűen nem kell, majd célszerű kikapcsolni a vírusirtót mert könnyen bezavarhat, főleg amikor a KDZ_FW_UPD_EN fájlt csomagoljuk. Némelyik vírusirtó nem szereti a tartalmát, ezért azonnal törli, de nem vírusos! Ha nem hiszel nekem, akkor kérdezd meg a fórumozókat;

    2 – Telepítsük ezt a driver-t;

    3 – Telepítsük a B2CApp programot;

    4 - Töltsük le a KDZ_FW_UPD_EN.zip fájlt és csomagoljuk ki;

    5 – A C:\programdata (rejtett mappa) / LGMOBILEAX mappa tartalmát töröljük teljesen, töltsük le ezt az
    LGMOBILEAX.zip fájlt, csomagoljuk ki és másoljuk be a helyére a benne található LGMOBILEAX mappában lévő fájlokat;

    6 – A C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts fájlt megkeressük és megnyitjuk "WordPad" használatával szerkesztésre és az utolsó sorba beírjuk ezt: 127.0.0.1 csmg.lgmobile.com Ha nem sikerülne így, akkor másoljuk ki a fájlt egy másik meghajtóra és ott szerkesszük, aztán pedig cseréljük ki az eredetivel. Ha valaki az LG G2 Firmware oldalról akar letölteni, vagy ha a Firmware ellenőrző oldalt szeretné használni, akkor a frissítés után törölni kell! Ha benne hagyjuk, akkor a számítógépet nem engedi fel az lg szerverre;

    7 – Most kapcsoljuk ki a telefont. Nyomjuk a hangerő fel gombot és csatlakoztassuk a számítógéphez. Ekkor be kell jönnie a Download mode-nak;

    8 - A kicsomagolt "KDZ_FW_UPD_EN" mappában található "Automatic Offline Procedure.vbs" nevű fájlt elindítjuk. Ez elindítja a "http-t" és a "windows enablert" és kidob egy jó pár ablakot, de mindegyikre nyomj egy "ok" gombot. El fogja indítani a szoftver frissítő programot is és mellé megnyit egy Word dokumentumot, amit nyugodtan zárj is be;

    9 - Állítsuk "on" -ra a "windows enablert"(kattints bal egér gombbal az ikonra egyszer), az óra mellett a jobb alsó sarokban;

    10 - A megnyílt programban tegyük be a kdz-t. Majd nyomjunk a "normal web upgrade test" gombra és az ezután megnyílt ablakban nyomjunk az "upgrade start"-ra;

    11 - Megjelenik az ország és nyelvválasztó ablak, ahol csak az országot lehet kiválasztani. Nyomjunk a "Clear phone software update registry" gombra, A "Country" ablakot állítsuk át "different countryra" és nyomjunk az "ok" gombra.

    12 – Majd megvárjuk amíg települ a rendszer és ha felment, akkor nyomjunk egy hard resetet!!!

    Először is kell egy 4.2.2-es rendszer, amin van TWRP(ajánlott a 2.7.0.0.). Root NEM KELL(de ha van nem gond)!

    Ezután:

    1 - Ezt letöltöd

    2 - Ezt is letöltöd

    3 - Ezt is leszeded

    4 - Felmásolod a telefonra a fenti három zip-et (elvileg ki kellene venni a sim kártyát a telefonból de én nem vettem ki és simán ment minden elsőre)

    5 - újraindítod a telefont TWRP-be és ott a Wipe opció, azon belül advanced wipe és kipipálsz mindent, kivéve az internal storage -t. Lefuttatod, és ha végzett vissza mész a fő képernyőre!

    6 - Itt a Mount nevűt választod és csak a system legyen kijelölve. Home gombal megint vissza lépsz a főoldalra és install menü. Kiválasztod a testD802 80220B EUR Open.zip -et és felteszed. Ha végzett vissza megint a főképernyőre és Restart menü. Ott a Recovery-t választod(itt kérdezni fogja hogy akarod-e rootolni. Nemet válaszd)

    7 - Ismét a Mount menü. Szintén csak a system legyen kijelölve. Vissza a főképernyőre és install menü, majd kiválasztod a KK_d802.zip -et. Ha végzett megint vissza a főképernyőre. Szintén Mount és a szokásos system-et jelölöd csak ki. Vissza a főoldalra, install és itt kiválasztod az UPDATE-SuperSU-v1.93.zip-et.

    8 - Ha felment az SU is, akkor vissza főoldalra és Wipe, ott advanced wipe, Dalvik Chace és a Chace-t jelöld csak ki és mehet a wipe. Ha megvolt, akkor vissza főoldalra és restart, ott restart system, és már van is egy V20B KitKatunk roottal és TWRP-vel.

    Ez a Rom a 16GB és a 32GBos telefonokhoz is egyaránt jó!

    - Ezzel a módszerrel a KitKat(4.4) nem rootolható!!!
    - Ennek a folyamatnak az elvégzése garanciavesztéssel jár!!!
    - Ez egy frissebb rootolási módszer mint a lenti, de valakinek ez működik, valakinek meg a lenti.
    - Először is töltsük le ezt a fájlt és csomagoljuk ki.
    - Ha ez megvan, akkor a root.bat fájlal indítsuk el a programot.
    - A telefon legyen feloldva, mármint kapcsoljuk be a kijelzőt, és oldjuk fel a képernyő zárat is. Kapcsoljuk be a hibakeresést és a repülő módot. Csatlakoztassuk a telefont a számítógépre, majd nyomjunk egy entert.

    - Most húzzuk ki az USB kábelt a telefonból, majd dugjuk vissza. Az USB kapcsolati módot, töltésről állítsuk média szinkronizálásra(MTP), majd vissza töltés módra és enter.

    - A folytatáshoz nyomj meg egy billentyűt, vagy még meggondolhatod magad és a ctrl+c-el kiléphetsz, illetve megszakíthatod a rootolást.

    - Ha folytattuk, akkor megkezdi a rootolási folyamatot. A befejezéshez nyomjunk megint egy entert. A telefon pedig újra fog indulni.

    - Majd ha végzett, akkor nyomjunk egy billentyűt és bezárja a programot. A mi programjaink között, pedig ott fog már figyelni a SuperSU program. És lám, rootolva is van a telefonunk.

    - Ezzel a módszerrel a KitKat(4.4) nem rootolható!!!
    - Ennek a folyamatnak az elvégzése garanciavesztéssel jár!!!
    Kétféle képen lehet rootolni a G2-t.
    - 1: Töltsd le ezt a fájlt és csomagold ki egy mappába: [link];
    - Kapcsold be a telefonon az „USB Hibakeresést" a fejlesztői mód menüben („Az Android rendszeren alaphelyzetben rejtve van a fejlesztői mód).
    Ahhoz hogy ezt elérjük, az alábbi lépések szükségesek: lépjünk a Beállítások-->általános-->a telefonról-->Szoftver adatok-->cikkszám-hoz. Érintsük meg pontosan hétszer ezt a sort, ami azonnal jelezni fogja, hogy mostantól fejlesztők vagyunk. Egy szinttel visszalépve már látható az új menü;
    - Csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez és válasszuk a telefon töltése funkciót;
    - Kattints kétszer a "root.bat" fájlra, ekkor elindul a program. Meg fog jelenni egy "A folytatáshoz nyomj meg egy billentyűt" felirat;

    - Tehát ha nyomunk egy gombot, akkor elindul és megjelenik egy angol nyelvű szöveg, ami azt tartalmazza, hogy csatlakoztasd le a telefont, kapcsold ki az "USB Hibakeresést", majd kapcsold vissza, nyomj egy OK-t, dugd vissza az USB-kábelt;
    - Várd meg amíg újra csatlakozik a számítógéphez, majd nyomj egy tetszőleges billentyűt megint;

    - Most figyelmeztet, hogy mivel jár a rootolás, és hogy még abbahagyhatod;
    - De ha folytatni akarjuk, akkor nyomjunk meg egy billentyűt;

    - Ekkor továbbfut a program, elkezdi a rootolást és telepíti az SU programot;
    - Ha megállna akkor nézzünk rá a telefonra és fogadjuk el a Google biztonsági kérését;
    - Ha végzett akkor egy "Done" és egy "A folytatáshoz nyomj meg egy billentyűt" felirat fogad az ablak alján;

    - Nyomjunk meg egy billentyűt és automatikusan bezárja a programot;
    - Ha mindent befejezett és sikerült akkor megjelenik a "Superuser" ikon az alkalmazásokban;

    - Videó: ROOT

    - 2: Telepítünk egy TWRP-t, majd a TWRP-n belül a reboot menübe lépve, mielőtt újra indítaná a telefont, felajánlja, hogy rootolja-e. Ha igent nyomunk akkor már rootolja is a telefont és fel is telepíti az SU programot;

    HA VALAMIÉRT NEM FUTNA LE A ROOT FOLYAMAT AKKOR ELLENŐRIZZÉTEK A VÍRUSÍRTÓT ÉS KAPCSOLJÁTOK KI A DEFENSE-T MERT EZEK BLOKKOLHATJÁK A FOLYAMATOT!

    - Természetesen visszaállítható a rootolás. Ehhez nem kell mást tenni, mint újra flashelni a telefont a fent leírt módon.
    - Majd egy hard resetet nyomni.
    - Ellenőrzéshez, pedig tegyük a telefont download módba és bal alul egy "UNROOTED" feliratnak kell megjelennie.
    - Download módból való kilépéshez pedig a power gombot addig nyomjuk, amíg kikapcsol a telefon, majd normál módon bekapcsoljuk.

    - Video: UNROOT

    A legújabb Philz és TWRP 2.7.0.0 telepítése egyszerűen megoldható. Jelenleg ezek a legfrissebbek, és stabilabbak is mint a lejjebb írt Recovery-k. DroiDMester készített külön telepíthető verziókat is, amiket nagyon egyszerű feltenni. Ezeket Windos alól lehet telepíteni! ÉS NEM FONTOS HOGY ROOTOLVA LEGYEN A TELEFON!

    LG-D802_PhilZ_Touch_Recovery_DroiDMester.7z
    LG-D802_TWRP_2.7.0.0_DroiDMester.7z

    - Mielőtt bele fogtok: A telefonon a fejlesztő opcióknál, legyen bekapcsolva az USB hibakeresés, valamint az "USB kapcsolati mód kijelölésénél" az MTP mód legyen kijelölve és a "kérdés csatlakozás-nál", a pipát vegyétek ki(Rendszerbeállítások->Általános->PC csatlakozás)! Ezután vissza kell menni a főképernyőre a telefonon.

    - Letöltitek, kitömörítitek, és ha beléptek a kitömörített mappába, ott van egy START.CMD. Azzal lehet elindítani a programot! Ha még nem volt ADB kapcsolódás a számítógép és a telefon között, akkor felfog ugrani egy "USB hibakeresés engedélyezése" figyelmeztető ablak. Itt pipáljuk ki, hogy "mindig engedélyezze erről a számítógépről", majd nyomjunk az "OK" gombra és ezután elindul a recovery felírása a telefonra!

    Illetve van egy másik program is. Ehhez a módszerhez feltétlen rootolni kell először a telefont. Anélkül nem működik. Illetve nem baj ha van recovery a telefonon, nyugodtan lehet telepíteni, mert felül fogja írni a már telepítettet.

    1 - Töltsük le és csomagoljuk ki ezt a fájlt. Ez az összes modell típushoz jó!

    2 - Indítsuk el a mappában található RunMe.bat fájlt.

    3 - Ha nincs driverünk telepítve, akkor nyomjunk egy a gombot, ha pedig van, akkor b gombot és egy entert.

    4 - Következő ablakon leírja, hogy rootolni kell először a telefont! Ha nincs rootolva, akkor nyomj egy g betűt majd entert és az XDA root leírás oldala fog megnyílni. másodszor pedig kapcsoljuk be az USB hibakeresést, ami a fejlesztői mód menüben érhető el(Az Android rendszeren alaphelyzetben rejtve van a fejlesztői mód). Ahhoz hogy ezt elérjük, az alábbi lépések szükségesek: lépjünk a Beállítások-->általános-->a telefonról-->Szoftver adatok-->cikkszám-hoz. Érintsük meg pontosan hétszer ezt a sort, ami azonnal jelezni fogja, hogy mostantól fejlesztők vagyunk. Egy szinttel visszalépve már látható az új menü, ahol bekapcsolhatjuk. Ha pedig megvan a ROOT és Bekapcsoltuk az USB hibakeresést is, akkor csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez és a folytatáshoz nyomjuk meg az egyes gombot és egy entert.

    5 - Most válasszuk ki, hogy mit szeretnénk. Mentés/visszaállítást, recovery telepítést vagy kilépést. Recovery telepítéshez nyomjunk egy kettest, majd entert.

    6 - Itt ki kell választanunk a telefonunk modelljét. Nekünk az International azaz a D802 kell. Nyomjunk egy hármast és entert.

    7 - Most válasszuk ki a telepíteni kívánt recovery számát és nyomjunk egy entert.

    8 - Ha végzett a telepítéssel, akkor választhatunk hogy nyomunk egy egyest és entert. Ekkor belép a telefonunk a telepített recoverybe, vagy nyomunk egy x-et és entert, ezzel bezárva a programot.

    - Töltsük le ezt a két fájlt: TWRP, Driver;
    - Telepítsük a drivert, ha még nincs fent;
    - Kapcsoljuk be az USB hibakeresést, és csatlakoztassuk a számítógépre a telefont;
    - A telefonon válasszuk a telefon töltése funkciót;
    - Csomagoljuk ki a recovery_twrp.rar fájlt, majd a recovery_twrp mappában lévő recovery.bat fájlt indítsuk el;

    - A megjelenő ablakban ellenőrzi, hogy a hibakeresés be van e kapcsolva és a telefon csatlakoztatva van e a pc-hez. Ha igen, akkor nyomjunk egy gombot a folytatáshoz;

    - Következő oldalon válasszuk ki a telefon verzióját. A hazánkban kapható telefonokhoz az international-t(2) kell választani, majd nyomni egy entert;

    - Elkezdődik a recovery telepítése és ha végzett megkérdezi, hogy újraindítsa e a telefont a már feltelepített recoverybe;

    - Videó: TWRP

    - Nyomd hosszan a hangerő le és a bekapcsoló gombot és amikor megjelenik az lg logó, akkor engedd el a gombokat, majd gyorsan nyomd őket újra egész addig, amíg megjelenik a "Factory hard reset" képernyő;
    - Nem kell megijedni hogy a hard reset képernyő jelent meg, ha kétszer megnyomod a bekapcsoló gombot, akkor nem csinál hard resetet, hanem belép a TWRP-be;
    - Ha ezt a programot letöltöd, akkor rendszeren belül újra tudod indítani a telefont Recovery módban;

    Előfeltétel: ROOT
    - Töltsd le ezt a fájlt és csomagold ki egy mappába: CWM;
    - Kapcsold ki- és be az „USB Hibakeresés”-t;
    - Csatlakoztassuk a telefont és válasszuk a telefon töltése funkciót;
    - Indítsd el a „flash-recovery.bat”-ot;
    - Amikor megáll, nyomj egy tetszőleges billentyűt.

    - Nyomd a hangerõ le + Bekapcsoló gombot, amíg a bejön az LG-logó;
    - Engedd fel a gombokat, majd nyomd le őket ismét, amíg be nem lép a CWM-Recovery-be.
    - Ha ezt a programot letöltöd, akkor rendszeren belül újra tudod indítani a telefont Recovery módban;

    Mentés:
    - Lépjünk be a recoverybe;
    - Ha már sikerült belépi a recoverybe akkor válasszuk a Backup menüt;
    - pipáljuk ki az összes partíciót: Boot;Chace;Data;Recovery;System és EFS ha esetleg elmászna az IMEI számunk, akkor ezzel lehet esélyünk visszaállítani;
    - Swipe to Back Up, majd megvárjuk míg végez. Ne ijedjünk meg, ha közben a kijelző elsötétedik, mert kikapcsolhat, de bármelyik gombbal felébreszthető közben a telefon;
    - Reboot System;
    - Telefont csatlakoztassuk a PC-ez, majd másoljuk ki a telefon belső tárhelyéről a TWRP mappát, akár több helyre is, csak meglegyen a biztonság kedvéért.

    Visszaállítás:
    - Ha gond lenne és letégláznánk a telefont, akkor vissza rakjuk a gyári romot(Fenti flash-el);
    - Újra feltesszük a TWRP-t;
    - visszamásoljuk a TWRP mappát a belső tárhelyre;
    - belépünk a recoverybe;
    - Restore menüben kiválasszuk a mentést és visszaállítjuk;

    Az EFS partícióhoz csak akkor nyúljunk visszaállításnál, ha tényleg baj van IMEI számmal, de igen ritkán mászik el az IMEI!

    FONTOS:
    Mielõtt teljesen letörlöd a már belakott rendszeredet, készíts róla egy backup-ot Recovery-bõl(menetét lásd feljebb). Ez a belső memória kivételével mindent lement.

    ROM telepítés:
    - Másold fel a letöltött „*.zip” kiterjesztésű ROMot, a telefon gyökérkönyvtárába;
    - Indítsd el a telefont Recovery módban (lásd feljebb);
    - Wipe data / factory reset;
    - Wipe cache;
    - Wipe Dalvik-cache (az Advanced menüben találod);
    - Install menü, majd a letöltött ROM kiválasztása;
    - Türelmes várakozás a telepítés végéig, telepítés után a „Gapps” telepítése, vagy a telefon újraindítása, ahogy azt a forrásban meghatározták.

    FONTOS:
    Mielőtt teljesen letörlöd a már belakott rendszeredet, készíts róla egy backup-ot Recovery-bõl(menetét lásd feljebb). Ez a belső memória kivételével mindent lement.

    ROM telepítés:
    - Másold fel a letöltött „*.zip” kiterjesztésű ROM-ot, a telefon gyökérkönyvtárába;
    - Indítsd el a telefont Recovery módban (lásd feljebb);
    - Wipe menü;
    - Wipe Advanced, majd azon belül válasszuk ki a cache-t; data-t; Dalvik-ot, és ha kéri a rom készítője akkor a system-et is;
    - alul Swipe-ot elhúzzuk;
    - Ha kész akkor vissza a főmenübe;
    - Install menü, majd a letöltött ROM kiválasztása és telepítése;
    - Türelmes várakozás a telepítés végéig, telepítés után a „Gapps” telepítése, vagy a telefon újraindítása, ahogy azt a rom készítői meghatározták.

    LG G2 képernyő, digitalizáló, keret, LCD csere, teljes szétszerelés:

    Szétszerelés

    LG G2 képernyő, digitalizáló, keret, LCD csere, teljes összeszerelés:

    Összeszerelés

    - LG gyári launcher témák:
    Akinek esetleg nem tetszik a gyári LG launcher kinézete, és csak más téma miatt cserélné le, az kipróbálhatja ezeket a témákat, amiket csak telepíteni kell, és a témaválasztó oldalon már ki is választhatjuk.

    - TWRP témák:
    Ezek a témák nem jók a 2.7.7-es verzióra, csak a kisebbekhez. A 2.7.7-es TWRP-hez NE RAKJÁTOK FEL!

    A TWRP-t is lehet témázni, mégpedig úgy, hogy amikor telepítjük a TWRP-t, akkor létrehoz egy TWRP mappát a telefonon. Ebbe a mappába hozzunk létre egy "theme" mappát és ebbe másoljuk bele az ui.zip nevű fájlt. Én személy szerint hármat szeretek nagyon. Ezek a Black a Play és az XDA.
    Természetesen az XDA-n még sok témát lehet találni, viszont arra nagyon figyeljünk, hogy a neve mindig "ui.zip" legyen. Ha nem az, akkor nevezzük át.

    - Fagyasztható és törölhető programok:
    Itt egy lista, az LG G2-n fagyasztható és eltávolítható programokról. Azért ezt csak saját felelősségre csinálja mindenki!!! Ez a lista más verziójú G2-höz való, de 99%-ban megegyezik a d802-el. Maximum pár programot nem fogsz megtalálni,mert a mienkben nincs. Illetve ha bemegyünk a Beállítások--> Általános--> Alkalmazásokba, akkor itt a letöltve fül alatt lévő összes program eltávolítható.

    - A navigációs bár és az értesítősáv testreszabása:
    Ennek előfeltétele a telefon Rootolása. Ha ez megvan akkor töltsük le ezt a programot, telepítsük és töltsük le ezt a frameworkot és telepítsük ezt is. Indítsuk el az Xposed telepítő programot, menjünk a keretrendszerre és a Telepítés/Frissítés gombra nyomjunk rá. Ha kész akkor indítsuk újra a telefont. Most indítsuk el újra az Xposed telepítő programot, menjünk a modulokra és azon belül tegyünk egy pipát az Xposed LG G2 modul elé és megint indítsuk újra a telefont. Ha újra indult, akkor a playről letöltött G2 Xposed programot elindítva, már úgy alakíthatjuk a navigáció bárt illetve az értesítő sávot, ahogy akarjuk. Ezzel már el is tüntethetjük a navigációs bárt, hogy még nagyobb kijelzőnk legyen, illetve játékoknál se látszódjon és helyette egy rejtett navigációs bárt telepíthetünk.
    Mégpedig: a gmd hide soft keys programot (videó:gmd hide soft keys), vagy én jobban szeretem az LMT Launcher-t, illetve most is ezt használom, mert jobban személyre szabható (videó:LMT Launcher).

    Előfordulhat, hogy az úgynevezett plug & pop nem fog működni és hibával leáll. Ez nem más mint az alsó alkalmazás panel ami akkor jelenik meg, ha az usb kábelt vagy a fülest csatlakoztatjuk. Erre is van megoldás, még pedig telepítsük ezt, majd nyissuk meg az xposed telepítő programot és a modulokba pipáljuk ki. Ha meg van akkor indítsuk újra a telefont és már működik is.

    - Xposed Framework 4.4 KitKat-ra:
    Xposed Framework

    - ROM, kernel és kiegészítők:
    A legtöbb rom, kernel és kiegészítő(mód) a telefonhoz. az XDA Developers oldaláról szerezhető be! Ehhez Jó tudni azt is, hogy milyen a telefonunk modellje, ugyanis többféle is létezik és nem mindegy, hogy pl.: milyen típusú romot, kernelt és egyéb kiegészítőt telepítünk.
    A mi modell számunkat a beállítások--> általános--> A telefonról--> Hardver adatok--> típusszámnál lehet megnézni.
    Egy pár modding, ami hasznos lehet, de csak 4.2.2-es androidra!

    Hangerő:
    Akinek kevés a gyári hangerő, az ezzel a kis móddal hangosabbá teheti.
    Hangerő
    A módosításhoz kötelező a rootolás. Enélkül neki se álljunk.
    Telepítése:
    1. Root explorer (vagy bármi más fájlkezelővel) keresd meg a :system/etc/snd_soc_msm mappát, azon belül pedig a "snd_soc_msm_Taiko" fájlt;
    2. Csinálj róla egy biztonsági mentést (másold ki akárhová);
    3. Töltsd le a linken található "snd_soc_msm_Taiko.txt" fájlt. (Értelemszerűen a D802 Worldwide kell nekünk.) Innen;
    4. A letöltött fájlt nevezzük át "snd_soc_msm_Taiko"-ra;
    5. Másoljuk be a fent említett mappába és válasszuk a felülírást;
    6. Ha szeretnénk módosítsuk az engedélyeket a következőre: rw~r~~r~~ ;
    7. Restart és lehet tesztelni a hangerőt fülesen és külső hangszórón is;

    Kamera:
    Sokaknak nem tetszik a gyári kamera alkalmazás. Ha valaki jobbá szeretné tenni, az ezzel a móddal megteheti.
    Kamera
    Telepítése:
    1. Természetesen kezdjünk egy biztonsági mentéssel;
    2. Töltsük le a legfrissebb változatot;
    3. Másoljuk fel a telefonra a zip kiterjesztésű fájlt;
    4. Indítsuk újra a telefont recovery módba;
    5. Majd telepítsük a fájlt;
    6. Ha kész akkor restart;

    Telefon modellek:

    - Amerikai AT&T-D800;
    - Amerikai Sprint-LS980;
    - Amerikai T-mobile-D801; (Nem a hazai T-mobile)
    - Verizon-VS980;
    - Latin Amerikai-D805;
    - Kanadai-D803;
    - Koreai-F320K;
    - Nemzetközi-D802; (Hazánkban is ez a típus kapható a szolgáltatóknál)

    Az XDA-n számunkra hasznos topikok:

    G2 General - általános témák, tippek, trükkök;
    G2 Q&A, Help & Troubleshooting - súgó és hibaelhárítás;
    G2 Accessories - kiegészítők;
    G2 Android Development - Android fejlesztés többféle készülékre. Itt lehet a mienkre is;
    G2 Android Development (D802) - A nálunk is kapható készülékre készített gyári és főzött ROM-ok helye;
    G2 Original Android Development - Több modellre is készített romok helye. Itt is lehet a mienkre is;
    G2 Themes and Apps - Témák és alkalmazások;

    Leírást készítette:bigdee888; Szala86; toto0569; DroiDMester; head1shot;
    2014 Március 23.

    [ Szerkesztve ]

  • szala86

    aktív tag

    Mobilaréna teszt: Mobilaréna
    Külföldi tesztek: Phonearena, Gsmarena
    Magyar felhasználói kézikönyv: Kézikönyv

    Legfőbb jellemzők:

    Szín:
    fekete, fehér

    Processzor:
    2.26GHz Quad core Snapdragon 800 (MSM8974)

    Kijelző:
    1920x1080 Full HD IPS kijelző, 5.2"

    Memória (RAM):
    2GB LPDDR3 800MHz

    Belső memória:
    16GB, 32GB

    Hálózat:
    CDMA (1x / EVDO Rev.A),
    2G (GSM / EDGE),
    3G (HSPA+42Mbps / HSPA+21Mbps),
    LTE (SVLTE, CSFB, CA, VoLTE, RCS, MIMO)

    Méretek:
    138.5 (magas) x 70.9 (széles) x 8.9 (vastag)

    Akkumulátor:
    3000 mAh-s nem eltávolítható Li-Polymer

    Hang:
    24bit x 192kHz Hi-Fi Sound, Wolfson WM5110-es DAC

    Kamera:
    13MP OIS (optikai képstabilizátor),
    8x-os digitális zoom,
    Zafír kristály üveg lencse,
    FullHD 60fps felvétel/lejátszás

    Telefonon kívül a doboz tartalmazza még:
    - a töltőfejet;
    - az adatkábelt;
    - a fülest (QuadBeat 2);
    - a felhasználói útmutatót;

    Fontos, hogy rögtön a kezdet kezdetén tisztázzuk ezt a kényes kérdést. A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Root jogosultság, Recovery, ROM, stb.).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, használata szintén! Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az ilyen készülék ne kerüljön vissza a szervizekbe, mert a szolgáltató bevizsgálás után esetleg befoltozhatja a
    meglévő biztonsági réseket, ami esetünkben azt jelenti, hogy lőttek a módosítási lehetőségeknek. Ezen tulajdonságok tehát visszaállíthatóak gyári állapotukra, és amennyiben ez megtörténik a szervizbe küldés előtt, a garancia is megmarad.

    - Recsegő hátlap:
    A hátlapon a gombok környékén, egyes daraboknál recsegő, huppogó hangot adhat ki a telefon, nyomkodásra, tekergetésre. Funkcióját ettől még a telefon teljes mértékben betölti, de egyesek számára zavaró lehet. Mivel a mindennapi használatot nem befolyásolja, így a szolgáltató és az LG szerviz csak javítja, nem cseréli a készüléket.

    - Nem működő ébresztés:
    Egy-két embernél jelentkezett a probléma, hogy nem ébresztett a telefon, vagy éppen beragadt a szundi funkció. Ha a használat során te is észreveszed ezt a problémát, egyszerűen cseréld le az Ébresztő alkalmazást, pl. erre.

    - Nem csatlakozik a mobilnetre:
    Gyakori a 10a-s szoftverrel ellátott készülékeknél, hogy hosszabb Wifi használat után, nem lehet mobilnet-hez csatlakozni, csak a telefon újraindítása vagy repülőmódba váltása után. A megoldás a 10e-s szoftver, amiben már javították ezt a hibát.

    - Sikertelen a hivatalos szoftverfrissítés:
    Ez abban az esetben fordulhat elő, ha ROOT-olt vagy TWRPvel vagy akár mindkettővel felvértezett rendszert használunk. LG PC suite, LG Mobile Support Tool vagy OTAról érkező frissítést, TILOS ROOT-olt, TWRPvel vagy mindkettővel telepített telefonon elvégezni! Ha ilyen rendszert használunk akkor csak a KDZ-s frissítést válasszuk. Ha mégis megpróbáljuk, és letéglázzuk a telefont, akkor az egyik megoldás az a lejjebb található KDZ-s frissítés, a másik pedig az XDA-n található.

    - 4.4 KitKat-nál sistereg és recseg a füles:
    V20A illetve V20B verziószámú szoftvernél, a fülesen a bal oldali hangszóró 50% feletti hangerőn, sistereg és recseg. Ez a bug minden g2 modellben jelen van. Sajnos szoftveres gond, amit remélünk javítanak majd.

    - 4.4 KitKat-nál Bluetooth hiba:
    V20A illetve V20B szoftveren az akku statisztikában jelzi, hogy megy a Bluetooth, de nem okoz akku draint és wakelock sincs miatta.

    - Firmware ellenörző:
    Az hogy hivatalosan milyen verziószámú rendszer telepíthető a telefonunkra, azt úgy a legkönnyebb kideríteni, hogy rákattintunk erre a Firmware ellenőrző linkre és a címsorba az x-ek helyére, beírjuk az Imei számunkat. A legkönnyebben úgy tudjuk megnézni az imei számunk, hogy a telefonba beírjuk *#06#-et.

    - Belső memória:
    Hivatalosan az LG Magyarország egyelőre csak a 16GBos telefonokat árusítja. Ezt a verziót találhatod meg a szolgáltatóknál is. 32GBosat csak GSM boltokból tudsz rendelni/vásárolni, melyeket más régióknak szántak. A 16GB ROMból első indítás után ~10,6GB szabad. Ez tovább növelhető a gyári alkalmazások/bloatware-ek törlésével.
    Az előzőhöz kapcsolódóan, a telefon támogatja az USB OTG szabványt, így egy megfelelő kábel segítségével csatlakoztathatsz pendrive-ot a telefonhoz. [link]

    - Android Runtime(ART):
    Az ART egy új futtatói környezet a szoftverbe. Az alapértelmezetten egyenlőre kikapcsolt Android Runtime (ART) abban különbözik a jelenlegi Dalviktól, hogy az eszközökre frissen telepített hardverfüggetlen Java alkalmazásokat azonnal lefordítja az adott telefon vagy tablet processzora által végrehajtható formába, nem futásidőben történik a művelet. Ennek két elméleti előnye is akadt: egyrészt nőhet az akkus üzemidő, másrészt felgyorsulhatnak a programok.
    Ez még az LG G2 V20A és a V20B 4.4-es szoftverében nem elérhető.

    - Dalvik:
    Egyrészt egy virtuális gép, másrészt az Android programkódját gyakran keresztelik át Dalvik Java-ra, megkülönböztetve ezzel a Sun-féle korábbi Java class-októl. A Dalvik verem alapú virtuális gép, eltérően az "őseitől". Ebből adódóan elég egyedi kódfeldolgozása van, ami azt a sajnálatos vonzatot hozza magával, hogy az android stabilitása feláldozza a sebességet és a rendszer gyakran nem olyan "szmúsz" mint a
    vetélytársak. Különböző trükkökkel igyekeznek a Google mérnökei persze a futási gráfokat optimalizálni, több-kevesebb sikerrel.

    - Mi is az a Kernel:
    Az Android dobogó szíve a Linux kernel, melyből ebbe a készülékbe a 3.4.0-s verzió került. Ez az a programrész, ami közvetlen kapcsolatot jelent a Dalvik virtuális gép és az alacsony szintű FW között. Többnyire minden utasítást ő dolgoz fel, kivéve akkor, ha natív kódban a processzort vesszük célba valamivel. Elenyészően kevés azon programok száma, amik ki tudnák kerülni.

    - LG Knock Code:
    LG Knock Code (videóval)
    Ez még az LG G2 V20A és a V20B 4.4-es szoftverében nem elérhető.

    - Mi az a ROOT:
    A rootolás a telefon rendszere felett szerzett rendszergazdai jogosultság. Ha már a kérdés egyáltalán felvetésre került, egészen biztos nincs rá szükséged. Fontos tudni, hogy nem a telefont rootoljuk, hanem a rajta futó szoftvert, tehát a hardverben nem okoz semmiféle módosítást.

    - Meenova memóriakártya-olvasó:
    Kis kártyaolvasó, MicroUSB csatlakozóval. Bele lehet tenni akár 64GB-os MicroSDXC kártyát is (tesztelve, működik). Kényelmesebb, mint egy pendrive csatlakoztatása, mert itt nincsenek mindenfelé lógó kábelek, csak ez a kis négyzetes olvasó áll ki a telefonból. Azért azt még érdemes tudni róla, hogy kék fénnyel világít ha csatlakoztatod a telefonhoz.
    Itt érheted el a hivatalos weboldalát: [link]
    Videó: Meenova

    - PQI Pendrive:
    A Meenova-val ellentétben ez nem kártyaolvasó, hanem pendrive. Egyik felén egy hagyományos USB 2.0 csatlakozó, míg a másik felén egy microUSB csatlakozó kapott helyet. Háromféle tárhelyméretben kapható, mégpedig 8GB, 16GB és 32GB.
    Itt érheted el a hivatalos weboldalát: PQI Connect 201
    Videó: PQI Connect 201

    - Tokok:
    Rengetegféle és fajta védőtokot lehet találni erre a készülékre az ebayen, Amazonon. A Ringke (Rearth) Slim-et nem szabad megvásárolni, mert nem passzol a készülékre. Nem elég mély a tok. Én személy szerin párat ajánlanék, amik viszont passzolnak rá és szerintem elég jók. És jó pár színben kapható mindegyik.
    1 - NillKin Quick Window Leírás Video
    2 - Nillkin Premium Matte Hard Cover Case Video
    3 - Spigen Slim Armor Video
    4 - PureGear Video

    - Az LG G2-el lehetőség van arra, hogy wifivel küldjük és fogadjuk az adatokat a telefon és a számítógép között. Így nem kell állandóan a kábelt dugdosnunk a számítógépbe.
    - Ehhez kapcsoljuk be a wifit;
    - Menjünk a beállítások-->(1)Megosztás és Csatlakozás-->(2)Vezeték nélküli tárolás-hoz és kapcsoljuk be, vagy az értesítősávban lévő (3)vezeték nélküli tárolás ikonnal is bekapcsolhatjuk. Ha ez megvan, akkor a vezeték nélküli oldalon lévő (4)webcímek és az ezekhez tartozó (5)felhasználói névvel és jelszóval az alábbi módon hozhatja létre a kapcsolatot:

    - Nyissuk meg az intézőt vagy a futtatás(windows+R billentyű) ablakot, és a megjelölt mezőbe, írjuk be a fenti webcímek egyikét;
    - Legegyszerűbb a \\G2
    - Arra figyeljünk, hogy ne a sima, hanem a fordított per jelet használjuk(AltGr+Q);


    - Ha beírtuk, nyomjunk egy entert és a felugró ablakban, írjuk be a vezeték nélküli tárolásnál írt felhasználó nevet és jelszót a megfelelő mezőkbe("(1)Felhasználónév", a "(2)jelszó") és pipáljuk be a "(3)jegyezze meg a hitelesítő adatokat", majd nyomjunk egy "OK" gombot;
    - És már meg is nyílik az LG telefonunk ablaka;


    - És mivel nagyon sokan használunk TotalCommander-t, ezért nem kell lemondani a használatáról.
    - Az alsó címsorba írjuk be hogy "cd\\g2" és egy entert nyomva, már meg is nyílik a kiválasztott oldalon az LG telefonunk hálózata.


    - Videó: vezeték nélküli tárolás

    - A hard reset nem más, mint a telefon gyári beállításának visszaállítása, azaz a telefont visszaállítja arra az állapotra, mint amikor a dobozból kivettük és először bekapcsoltuk. Ez azt jelenti, hogy minden amit azután másoltunk, telepítettünk, mentettünk a telefonra, az el fog veszni, úgy hogy ajánlott lementeni mindent, amire szükségünk lenne a telefonról. Ezt a G2-él kétféle képen lehet megtenni.
    - 1: Beállítások-->Általános-->Biztonsági mentés és visszaállítás-->Gyári adatok visszaállítása-->Telefon alapbeállításainak visszaállítása.
    - 2: Kapcsold ki a telefont és húzd ki az USB kábelt a telefonból. Nyomd hosszan a hangerő le és a bekapcsoló gombot és amikor megjelenik az lg logó, akkor engedd el a gombokat, majd gyorsan nyomd őket újra egész addig, amíg megjelenik a "Factory hard reset" képernyő(1-kép). Ha bejött, akkor nyomd meg a bekapcsoló gombot, ekkor megkérdi hogy biztos folytatni szeretnéd-e(2-kép)? Ha igen, akkor nyomd meg még egyszer a bekapcsoló gombot és várd meg míg a telefon újraindul(3-4-kép).

    Ha valaki a sok figyelmeztetés ellenére, miszerint rootolt és twrp-vel telepített rendszert tilos ota-n frissíteni, mégis lefrissíti és persze féltéglát csinál belőle, annak hála egy másik fórumon lévő fórumozónak(Pongi), aki írt egy programot, amivel könnyen visszahozhatjuk a telefont a fél tégla állapotból. Egyenlőre még csak Windows 7 rendszeren lett használva, illetve tesztelve. Windows 8-on, illetve 8.1-en még nem. A program magyarul ír ki mindent, úgyhogy nagyon egyszerű a használata.

    - Első lépésnek töltsük le ezt a FIX OTA.rar fájlt és csomagoljuk ki;

    - Kicsomagolás után pedig indítsuk el a programot rendszergazdaként, mégpedig a FIX OTA mappában található, futtasd.bat fájlal;

    - Csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez és a folytatáshoz nyomjunk meg egy gombot;

    - Itt meg kell jelennie a telefon azonosítójának. Recovery helyett, device fog megjelenni az azonosító mellett. Itt azért ír recovery-t, mert a kép elkészítése, illetve a tesztelés miatt, recovery-ben lett lefuttatva a program. Ha nem jelenne meg az azonosító, illetve nem telepítettük még az ADB drivert, akkor először telepítsük. Ehhez nyomjunk egy "A" betűt, majd egy entert és automatikusan megnyílik a driver-t tartalmazó mappa. Ez egy univerzális ADB driver, amit telepítsünk. Ha telepítettük, akkor a program automatikusan visszaugrik az első ablakra, ahol újra ellenőrizhetjük, hogy megjelenik-e az azonosítónk. Viszont ha telepítettük már, illetve az azonosítónk is megjelent, akkor nyomjunk egy "B" betűt és egy entert;

    - Ha rossz gombot nyomnánk, nem kell megijedni, mert a program figyelmeztet, illetve kéri, hogy a megfelelő betűket válasszuk. Ehhez nyomjunk meg egy gombot és válasszuk a megfelelő betűket;

    - Ha a "B" betűt választottuk, akkor lefut a program és a végén az "i" betűt választva, újraindul a telefon.

    - Ha mi magunk szeretnénk manuálisan helyre tenni, annak nem muszáj a fenti programot használnia, hanem ezen a két oldalon: XDA1, XDA2; megtalálja a leírást.
    A fenti program, az ezeknek az automatizált változata, ha valaki nem tudja mit, hova, illetve hogyan írjon.

    Frissítésnél előforduló hibák esetén:
    - Én azt javaslom, hogy a frissítések előtt és utána is nyomjunk egy hard resetet, ezzel elkerülve az egyéb hibajelenségeket;
    - Ha nem sikerül a frissítés és mondjuk megáll X százaléknál, akkor célszerű ellenőrizni a KDZ fájl nevét, mert valamiért nem szereti ha átnevezzük. Ezért a neve legyen például ennek megfelelő: D80210E_00.kdz
    - Az is előfordulhat, ha megáll a frissítés idő előtt, hogy amikor letöltöttük a KDZ fájlt, sérült letöltés közben, ezért Próbáljuk meg újra letölteni és az új KDZ-el, újra próbálni a frissítést;
    - És a legvégén ellenőrizzük hogy minden driver fel lett e telepítve;

    Legfrissebb szoftverek

    LG G2 Firmware lista
    LG G2 Stock rom

    Android 4.2 Jelly Bean

    LG G2 16GB KDZ - D80210E_00
    LG G2 16GB KDZ - D80210F_00
    LG G2 16GB T-Mobile KDZ - D80210A_00
    LG G2 32GB KDZ - D80210E_00
    LG G2 32GB KDZ - D80210F_00

    Android 4.4 KitKat

    LG G2 16GB/32GB KDZ - D80220B_00

    DroiDMester nevű fórumozó készített egy nagyon jó, automatikus offline frissítőt.

    - Ehhez nem kell mást tenni, csak a kettes pontban szereplő drivert, illetve a hármas pontban lévő programot telepíteni és letölteni ezt;

    - Ha letöltöttük, akkor csomagoljuk ki a C:\ gyökerébe és az LG-G2-Offline_Auto-Flash mappán belüli START.cmd fájl-t, rendszergazdaként indítsuk el;

    - Ha elindult, akkor nyomjunk egy gombot és várjuk meg amíg megnyílik a program;

    - Ha elindult, akkor a telefont tegyük download módba(kapcsoljuk ki a telefont, majd nyomjuk a hangerő fel gombot és csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez) és a 10.ponttól folytatva, befejezhetjük a frissítést;

    Az Auto-Flash mappán belül lévő rar fájlokat, NEM KELL kicsomagolni!!!
    A windows enablert nem muszáj on-ra állítani, mert offline frissítésnél elméletileg nem kell, nekem anélkül is hibátlanul frissített, de ha akarjuk akkor állítsuk át. Mikor végez a szkript és bezárja magát, akkor törli a ProgramData-ban lévő LGMOBILEAX mappát is. Ez nem gond, mert ami kell a működéséhez az a windows-ban benne marad, így nincs gond a következő indításnál! Viszont a hosts fájlban benne maradnak az alábbi sorok!

    127.0.0.1 lge.com
    127.0.0.1 csmg.lgmobile.com
    127.0.0.1 lgmobile.com
    127.0.0.1 gdms.lge.com
    127.0.0.1 csmgdl.lgmobile.com

    Ezeket kézzel kell törölni, ha valaki az LG G2 Firmware oldalról akar letölteni, vagy ha a Firmware ellenőrző oldalt szeretné használni! Ha benne hagyjuk, akkor a számítógépünket nem engedi fel az lg szerverre.

    Persze ha valaki szereti a kihívásokat, az végigcsinálhatja az első ponttól a frissítést és kihagyni a fent írt programot, de ezzel sokkal egyszerűbb és könnyebb.

    head1shot fórumtárs készített egy videót nektek a kézi frissítés menetéről.
    Íme: LG G2 offline kdz frissítés

    1 – Töröljünk mindent, ami az LGhez tartozik(Driverek, mappák, stb…). Ha szűz a rendszerünk akkor értelem szerűen nem kell, majd célszerű kikapcsolni a vírusirtót mert könnyen bezavarhat, főleg amikor a KDZ_FW_UPD_EN fájlt csomagoljuk. Némelyik vírusirtó nem szereti a tartalmát, ezért azonnal törli, de nem vírusos! Ha nem hiszel nekem, akkor kérdezd meg a fórumozókat;

    2 – Telepítsük ezt a driver-t;

    3 – Telepítsük a B2CApp programot;

    4 - Töltsük le a KDZ_FW_UPD_EN.zip fájlt és csomagoljuk ki;

    5 – A C:\programdata (rejtett mappa) / LGMOBILEAX mappa tartalmát töröljük teljesen, töltsük le ezt az
    LGMOBILEAX.zip fájlt, csomagoljuk ki és másoljuk be a helyére a benne található LGMOBILEAX mappában lévő fájlokat;

    6 – A C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts fájlt megkeressük és megnyitjuk "WordPad" használatával szerkesztésre és az utolsó sorba beírjuk ezt: 127.0.0.1 csmg.lgmobile.com Ha nem sikerülne így, akkor másoljuk ki a fájlt egy másik meghajtóra és ott szerkesszük, aztán pedig cseréljük ki az eredetivel. Ha valaki az LG G2 Firmware oldalról akar letölteni, vagy ha a Firmware ellenőrző oldalt szeretné használni, akkor a frissítés után törölni kell! Ha benne hagyjuk, akkor a számítógépet nem engedi fel az lg szerverre;

    7 – Most kapcsoljuk ki a telefont. Nyomjuk a hangerő fel gombot és csatlakoztassuk a számítógéphez. Ekkor be kell jönnie a Download mode-nak;

    8 - A kicsomagolt "KDZ_FW_UPD_EN" mappában található "Automatic Offline Procedure.vbs" nevű fájlt elindítjuk. Ez elindítja a "http-t" és a "windows enablert" és kidob egy jó pár ablakot, de mindegyikre nyomj egy "ok" gombot. El fogja indítani a szoftver frissítő programot is és mellé megnyit egy Word dokumentumot, amit nyugodtan zárj is be;

    9 - Állítsuk "on" -ra a "windows enablert"(kattints bal egér gombbal az ikonra egyszer), az óra mellett a jobb alsó sarokban;

    10 - A megnyílt programban tegyük be a kdz-t. Majd nyomjunk a "normal web upgrade test" gombra és az ezután megnyílt ablakban nyomjunk az "upgrade start"-ra;

    11 - Megjelenik az ország és nyelvválasztó ablak, ahol csak az országot lehet kiválasztani. Nyomjunk a "Clear phone software update registry" gombra, A "Country" ablakot állítsuk át "different countryra" és nyomjunk az "ok" gombra.

    12 – Majd megvárjuk amíg települ a rendszer és ha felment, akkor nyomjunk egy hard resetet!!!

    Először is kell egy 4.2.2-es rendszer, amin van TWRP(ajánlott a 2.7.0.0.). Root NEM KELL(de ha van nem gond)!

    Ezután:

    1 - Ezt letöltöd

    2 - Ezt is letöltöd

    3 - Ezt is leszeded

    4 - Felmásolod a telefonra a fenti három zip-et (elvileg ki kellene venni a sim kártyát a telefonból de én nem vettem ki és simán ment minden elsőre)

    5 - újraindítod a telefont TWRP-be és ott a Wipe opció, azon belül advanced wipe és kipipálsz mindent, kivéve az internal storage -t. Lefuttatod, és ha végzett vissza mész a fő képernyőre!

    6 - Itt a Mount nevűt választod és csak a system legyen kijelölve. Home gombal megint vissza lépsz a főoldalra és install menü. Kiválasztod a testD802 80220B EUR Open.zip -et és felteszed. Ha végzett vissza megint a főképernyőre és Restart menü. Ott a Recovery-t választod(itt kérdezni fogja hogy akarod-e rootolni. Nemet válaszd)

    7 - Ismét a Mount menü. Szintén csak a system legyen kijelölve. Vissza a főképernyőre és install menü, majd kiválasztod a KK_d802.zip -et. Ha végzett megint vissza a főképernyőre. Szintén Mount és a szokásos system-et jelölöd csak ki. Vissza a főoldalra, install és itt kiválasztod az UPDATE-SuperSU-v1.93.zip-et.

    8 - Ha felment az SU is, akkor vissza főoldalra és Wipe, ott advanced wipe, Dalvik Chace és a Chace-t jelöld csak ki és mehet a wipe. Ha megvolt, akkor vissza főoldalra és restart, ott restart system, és már van is egy V20B KitKatunk roottal és TWRP-vel.

    Ez a Rom a 16GB és a 32GBos telefonokhoz is egyaránt jó!

    - Ezzel a módszerrel a KitKat(4.4) nem rootolható!!!
    - Ennek a folyamatnak az elvégzése garanciavesztéssel jár!!!
    - Ez egy frissebb rootolási módszer mint a lenti, de valakinek ez működik, valakinek meg a lenti.
    - Először is töltsük le ezt a fájlt és csomagoljuk ki.
    - Ha ez megvan, akkor a root.bat fájlal indítsuk el a programot.
    - A telefon legyen feloldva, mármint kapcsoljuk be a kijelzőt, és oldjuk fel a képernyő zárat is. Kapcsoljuk be a hibakeresést és a repülő módot. Csatlakoztassuk a telefont a számítógépre, majd nyomjunk egy entert.

    - Most húzzuk ki az USB kábelt a telefonból, majd dugjuk vissza. Az USB kapcsolati módot, töltésről állítsuk média szinkronizálásra(MTP), majd vissza töltés módra és enter.

    - A folytatáshoz nyomj meg egy billentyűt, vagy még meggondolhatod magad és a ctrl+c-el kiléphetsz, illetve megszakíthatod a rootolást.

    - Ha folytattuk, akkor megkezdi a rootolási folyamatot. A befejezéshez nyomjunk megint egy entert. A telefon pedig újra fog indulni.

    - Majd ha végzett, akkor nyomjunk egy billentyűt és bezárja a programot. A mi programjaink között, pedig ott fog már figyelni a SuperSU program. És lám, rootolva is van a telefonunk.

    - Ezzel a módszerrel a KitKat(4.4) nem rootolható!!!
    - Ennek a folyamatnak az elvégzése garanciavesztéssel jár!!!
    Kétféle képen lehet rootolni a G2-t.
    - 1: Töltsd le ezt a fájlt és csomagold ki egy mappába: [link];
    - Kapcsold be a telefonon az „USB Hibakeresést" a fejlesztői mód menüben („Az Android rendszeren alaphelyzetben rejtve van a fejlesztői mód).
    Ahhoz hogy ezt elérjük, az alábbi lépések szükségesek: lépjünk a Beállítások-->általános-->a telefonról-->Szoftver adatok-->cikkszám-hoz. Érintsük meg pontosan hétszer ezt a sort, ami azonnal jelezni fogja, hogy mostantól fejlesztők vagyunk. Egy szinttel visszalépve már látható az új menü;
    - Csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez és válasszuk a telefon töltése funkciót;
    - Kattints kétszer a "root.bat" fájlra, ekkor elindul a program. Meg fog jelenni egy "A folytatáshoz nyomj meg egy billentyűt" felirat;

    - Tehát ha nyomunk egy gombot, akkor elindul és megjelenik egy angol nyelvű szöveg, ami azt tartalmazza, hogy csatlakoztasd le a telefont, kapcsold ki az "USB Hibakeresést", majd kapcsold vissza, nyomj egy OK-t, dugd vissza az USB-kábelt;
    - Várd meg amíg újra csatlakozik a számítógéphez, majd nyomj egy tetszőleges billentyűt megint;

    - Most figyelmeztet, hogy mivel jár a rootolás, és hogy még abbahagyhatod;
    - De ha folytatni akarjuk, akkor nyomjunk meg egy billentyűt;

    - Ekkor továbbfut a program, elkezdi a rootolást és telepíti az SU programot;
    - Ha megállna akkor nézzünk rá a telefonra és fogadjuk el a Google biztonsági kérését;
    - Ha végzett akkor egy "Done" és egy "A folytatáshoz nyomj meg egy billentyűt" felirat fogad az ablak alján;

    - Nyomjunk meg egy billentyűt és automatikusan bezárja a programot;
    - Ha mindent befejezett és sikerült akkor megjelenik a "Superuser" ikon az alkalmazásokban;

    - Videó: ROOT

    - 2: Telepítünk egy TWRP-t, majd a TWRP-n belül a reboot menübe lépve, mielőtt újra indítaná a telefont, felajánlja, hogy rootolja-e. Ha igent nyomunk akkor már rootolja is a telefont és fel is telepíti az SU programot;

    HA VALAMIÉRT NEM FUTNA LE A ROOT FOLYAMAT AKKOR ELLENŐRIZZÉTEK A VÍRUSÍRTÓT ÉS KAPCSOLJÁTOK KI A DEFENSE-T MERT EZEK BLOKKOLHATJÁK A FOLYAMATOT!

    - Természetesen visszaállítható a rootolás. Ehhez nem kell mást tenni, mint újra flashelni a telefont a fent leírt módon.
    - Majd egy hard resetet nyomni.
    - Ellenőrzéshez, pedig tegyük a telefont download módba és bal alul egy "UNROOTED" feliratnak kell megjelennie.
    - Download módból való kilépéshez pedig a power gombot addig nyomjuk, amíg kikapcsol a telefon, majd normál módon bekapcsoljuk.

    - Video: UNROOT

    Ezek nem telepíthetők a gyári 4.4 KitKat rendszerre!

    A legújabb Philz és TWRP 2.7.0.0 telepítése egyszerűen megoldható. Jelenleg ezek a legfrissebbek, és stabilabbak is mint a lejjebb írt Recovery-k.

    DroiDMester készített külön telepíthető verziókat is, amiket nagyon egyszerű feltenni. Ezeket Windos alól lehet telepíteni! ÉS NEM FONTOS HOGY ROOTOLVA LEGYEN A TELEFON!

    LG-D802_PhilZ_Touch_Recovery_DroiDMester.7z
    LG-D802_TWRP_2.7.0.0_DroiDMester.7z

    - Mielőtt bele fogtok: A telefonon a fejlesztő opcióknál, legyen bekapcsolva az USB hibakeresés, valamint az "USB kapcsolati mód kijelölésénél" az MTP mód legyen kijelölve és a "kérdés csatlakozás-nál", a pipát vegyétek ki(Rendszerbeállítások->Általános->PC csatlakozás)! Ezután vissza kell menni a főképernyőre a telefonon.

    - Letöltitek, kitömörítitek, és ha beléptek a kitömörített mappába, ott van egy START.CMD. Azzal lehet elindítani a programot! Ha még nem volt ADB kapcsolódás a számítógép és a telefon között, akkor felfog ugrani egy "USB hibakeresés engedélyezése" figyelmeztető ablak. Itt pipáljuk ki, hogy "mindig engedélyezze erről a számítógépről", majd nyomjunk az "OK" gombra és ezután elindul a recovery felírása a telefonra!

    Illetve van egy másik program is. Ehhez a módszerhez feltétlen rootolni kell először a telefont. Anélkül nem működik. Illetve nem baj ha van recovery a telefonon, nyugodtan lehet telepíteni, mert felül fogja írni a már telepítettet.

    1 - Töltsük le és csomagoljuk ki ezt a fájlt. Ez az összes modell típushoz jó!

    2 - Indítsuk el a mappában található RunMe.bat fájlt.

    3 - Ha nincs driverünk telepítve, akkor nyomjunk egy a gombot, ha pedig van, akkor b gombot és egy entert.

    4 - Következő ablakon leírja, hogy rootolni kell először a telefont! Ha nincs rootolva, akkor nyomj egy g betűt majd entert és az XDA root leírás oldala fog megnyílni. másodszor pedig kapcsoljuk be az USB hibakeresést, ami a fejlesztői mód menüben érhető el(Az Android rendszeren alaphelyzetben rejtve van a fejlesztői mód). Ahhoz hogy ezt elérjük, az alábbi lépések szükségesek: lépjünk a Beállítások-->általános-->a telefonról-->Szoftver adatok-->cikkszám-hoz. Érintsük meg pontosan hétszer ezt a sort, ami azonnal jelezni fogja, hogy mostantól fejlesztők vagyunk. Egy szinttel visszalépve már látható az új menü, ahol bekapcsolhatjuk. Ha pedig megvan a ROOT és Bekapcsoltuk az USB hibakeresést is, akkor csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez és a folytatáshoz nyomjuk meg az egyes gombot és egy entert.

    5 - Most válasszuk ki, hogy mit szeretnénk. Mentés/visszaállítást, recovery telepítést vagy kilépést. Recovery telepítéshez nyomjunk egy kettest, majd entert.

    6 - Itt ki kell választanunk a telefonunk modelljét. Nekünk az International azaz a D802 kell. Nyomjunk egy hármast és entert.

    7 - Most válasszuk ki a telepíteni kívánt recovery számát és nyomjunk egy entert.

    8 - Ha végzett a telepítéssel, akkor választhatunk hogy nyomunk egy egyest és entert. Ekkor belép a telefonunk a telepített recoverybe, vagy nyomunk egy x-et és entert, ezzel bezárva a programot.

    Ez nem telepíthető a gyári 4.4 KitKat rendszerre!

    - Töltsük le ezt a két fájlt: TWRP, Driver;
    - Telepítsük a drivert, ha még nincs fent;
    - Kapcsoljuk be az USB hibakeresést, és csatlakoztassuk a számítógépre a telefont;
    - A telefonon válasszuk a telefon töltése funkciót;
    - Csomagoljuk ki a recovery_twrp.rar fájlt, majd a recovery_twrp mappában lévő recovery.bat fájlt indítsuk el;

    - A megjelenő ablakban ellenőrzi, hogy a hibakeresés be van e kapcsolva és a telefon csatlakoztatva van e a pc-hez. Ha igen, akkor nyomjunk egy gombot a folytatáshoz;

    - Következő oldalon válasszuk ki a telefon verzióját. A hazánkban kapható telefonokhoz az international-t(2) kell választani, majd nyomni egy entert;

    - Elkezdődik a recovery telepítése és ha végzett megkérdezi, hogy újraindítsa e a telefont a már feltelepített recoverybe;

    - Videó: TWRP

    - Nyomd hosszan a hangerő le és a bekapcsoló gombot és amikor megjelenik az lg logó, akkor engedd el a gombokat, majd gyorsan nyomd őket újra egész addig, amíg megjelenik a "Factory hard reset" képernyő;
    - Nem kell megijedni hogy a hard reset képernyő jelent meg, ha kétszer megnyomod a bekapcsoló gombot, akkor nem csinál hard resetet, hanem belép a TWRP-be;
    - Ha ezt a programot letöltöd, akkor rendszeren belül újra tudod indítani a telefont Recovery módban;

    Ez nem telepíthető a gyári 4.4 KitKat rendszerre!

    Előfeltétel: ROOT
    - Töltsd le ezt a fájlt és csomagold ki egy mappába: CWM;
    - Kapcsold ki- és be az „USB Hibakeresés”-t;
    - Csatlakoztassuk a telefont és válasszuk a telefon töltése funkciót;
    - Indítsd el a „flash-recovery.bat”-ot;
    - Amikor megáll, nyomj egy tetszőleges billentyűt.

    - Nyomd a hangerõ le + Bekapcsoló gombot, amíg a bejön az LG-logó;
    - Engedd fel a gombokat, majd nyomd le őket ismét, amíg be nem lép a CWM-Recovery-be.
    - Ha ezt a programot letöltöd, akkor rendszeren belül újra tudod indítani a telefont Recovery módban;

    Mentés:
    - Lépjünk be a recoverybe;
    - Ha már sikerült belépi a recoverybe akkor válasszuk a Backup menüt;
    - pipáljuk ki az összes partíciót: Boot;Chace;Data;Recovery;System és EFS ha esetleg elmászna az IMEI számunk, akkor ezzel lehet esélyünk visszaállítani;
    - Swipe to Back Up, majd megvárjuk míg végez. Ne ijedjünk meg, ha közben a kijelző elsötétedik, mert kikapcsolhat, de bármelyik gombbal felébreszthető közben a telefon;
    - Reboot System;
    - Telefont csatlakoztassuk a PC-ez, majd másoljuk ki a telefon belső tárhelyéről a TWRP mappát, akár több helyre is, csak meglegyen a biztonság kedvéért.

    Visszaállítás:
    - Ha gond lenne és letégláznánk a telefont, akkor vissza rakjuk a gyári romot(Fenti flash-el);
    - Újra feltesszük a TWRP-t;
    - visszamásoljuk a TWRP mappát a belső tárhelyre;
    - belépünk a recoverybe;
    - Restore menüben kiválasszuk a mentést és visszaállítjuk;

    Az EFS partícióhoz csak akkor nyúljunk visszaállításnál, ha tényleg baj van IMEI számmal, de igen ritkán mászik el az IMEI!

    FONTOS:
    Mielõtt teljesen letörlöd a már belakott rendszeredet, készíts róla egy backup-ot Recovery-bõl(menetét lásd feljebb). Ez a belső memória kivételével mindent lement.

    ROM telepítés:
    - Másold fel a letöltött „*.zip” kiterjesztésű ROMot, a telefon gyökérkönyvtárába;
    - Indítsd el a telefont Recovery módban (lásd feljebb);
    - Wipe data / factory reset;
    - Wipe cache;
    - Wipe Dalvik-cache (az Advanced menüben találod);
    - Install menü, majd a letöltött ROM kiválasztása;
    - Türelmes várakozás a telepítés végéig, telepítés után a „Gapps” telepítése, vagy a telefon újraindítása, ahogy azt a forrásban meghatározták.

    FONTOS:
    Mielőtt teljesen letörlöd a már belakott rendszeredet, készíts róla egy backup-ot Recovery-bõl(menetét lásd feljebb). Ez a belső memória kivételével mindent lement.

    ROM telepítés:
    - Másold fel a letöltött „*.zip” kiterjesztésű ROM-ot, a telefon gyökérkönyvtárába;
    - Indítsd el a telefont Recovery módban (lásd feljebb);
    - Wipe menü;
    - Wipe Advanced, majd azon belül válasszuk ki a cache-t; data-t; Dalvik-ot, és ha kéri a rom készítője akkor a system-et is;
    - alul Swipe-ot elhúzzuk;
    - Ha kész akkor vissza a főmenübe;
    - Install menü, majd a letöltött ROM kiválasztása és telepítése;
    - Türelmes várakozás a telepítés végéig, telepítés után a „Gapps” telepítése, vagy a telefon újraindítása, ahogy azt a rom készítői meghatározták.

    LG G2 képernyő, digitalizáló, keret, LCD csere, teljes szétszerelés:

    Szétszerelés

    LG G2 képernyő, digitalizáló, keret, LCD csere, teljes összeszerelés:

    Összeszerelés

    - LG gyári launcher témák:
    Akinek esetleg nem tetszik a gyári LG launcher kinézete, és csak más téma miatt cserélné le, az kipróbálhatja ezeket a témákat, amiket csak telepíteni kell, és a témaválasztó oldalon már ki is választhatjuk.

    - TWRP témák:
    Ezek a témák nem jók a 2.7.0.0-ás verzióra, csak a kisebbekre. A 2.7.0.0-ás TWRP-hez NE RAKJÁTOK FEL!

    A TWRP-t is lehet témázni, mégpedig úgy, hogy amikor telepítjük a TWRP-t, akkor létrehoz egy TWRP mappát a telefonon. Ebbe a mappába hozzunk létre egy "theme" mappát és ebbe másoljuk bele az ui.zip nevű fájlt. Én személy szerint hármat szeretek nagyon. Ezek a Black a Play és az XDA.
    Természetesen az XDA-n még sok témát lehet találni, viszont arra nagyon figyeljünk, hogy a neve mindig "ui.zip" legyen. Ha nem az, akkor nevezzük át.

    - Fagyasztható és törölhető programok:
    Itt egy lista, az LG G2-n fagyasztható és eltávolítható programokról. Azért ezt csak saját felelősségre csinálja mindenki!!! Ez a lista más verziójú G2-höz való, de 99%-ban megegyezik a d802-el. Maximum pár programot nem fogsz megtalálni,mert a mienkben nincs. Illetve ha bemegyünk a Beállítások--> Általános--> Alkalmazásokba, akkor itt a letöltve fül alatt lévő összes program eltávolítható.

    - A navigációs bár és az értesítősáv testreszabása:
    Ennek előfeltétele a telefon Rootolása. Ha ez megvan akkor töltsük le ezt a programot, telepítsük és töltsük le ezt a frameworkot és telepítsük ezt is. Indítsuk el az Xposed telepítő programot, menjünk a keretrendszerre és a Telepítés/Frissítés gombra nyomjunk rá. Ha kész akkor indítsuk újra a telefont. Most indítsuk el újra az Xposed telepítő programot, menjünk a modulokra és azon belül tegyünk egy pipát az Xposed LG G2 modul elé és megint indítsuk újra a telefont. Ha újra indult, akkor a playről letöltött G2 Xposed programot elindítva, már úgy alakíthatjuk a navigáció bárt illetve az értesítő sávot, ahogy akarjuk. Ezzel már el is tüntethetjük a navigációs bárt, hogy még nagyobb kijelzőnk legyen, illetve játékoknál se látszódjon és helyette egy rejtett navigációs bárt telepíthetünk.
    Mégpedig: a gmd hide soft keys programot (videó:gmd hide soft keys), vagy én jobban szeretem az LMT Launcher-t, illetve most is ezt használom, mert jobban személyre szabható (videó:LMT Launcher).

    Előfordulhat, hogy az úgynevezett plug & pop nem fog működni és hibával leáll. Ez nem más mint az alsó alkalmazás panel ami akkor jelenik meg, ha az usb kábelt vagy a fülest csatlakoztatjuk. Erre is van megoldás, még pedig telepítsük ezt, majd nyissuk meg az xposed telepítő programot és a modulokba pipáljuk ki. Ha meg van akkor indítsuk újra a telefont és már működik is.

    - Xposed Framework 4.4 KitKat-ra:
    Xposed Framework

    - ROM, kernel és kiegészítők:
    A legtöbb rom, kernel és kiegészítő(mód) a telefonhoz. az XDA Developers oldaláról szerezhető be! Ehhez Jó tudni azt is, hogy milyen a telefonunk modellje, ugyanis többféle is létezik és nem mindegy, hogy pl.: milyen típusú romot, kernelt és egyéb kiegészítőt telepítünk.
    A mi modell számunkat a beállítások--> általános--> A telefonról--> Hardver adatok--> típusszámnál lehet megnézni.
    Egy pár modding, ami hasznos lehet, de csak 4.2.2-es androidra!

    Hangerő:
    Akinek kevés a gyári hangerő, az ezzel a kis móddal hangosabbá teheti.
    Hangerő
    A módosításhoz kötelező a rootolás. Enélkül neki se álljunk.
    Telepítése:
    1. Root explorer (vagy bármi más fájlkezelővel) keresd meg a :system/etc/snd_soc_msm mappát, azon belül pedig a "snd_soc_msm_Taiko" fájlt;
    2. Csinálj róla egy biztonsági mentést (másold ki akárhová);
    3. Töltsd le a linken található "snd_soc_msm_Taiko.txt" fájlt. (Értelemszerűen a D802 Worldwide kell nekünk.) Innen;
    4. A letöltött fájlt nevezzük át "snd_soc_msm_Taiko"-ra;
    5. Másoljuk be a fent említett mappába és válasszuk a felülírást;
    6. Ha szeretnénk módosítsuk az engedélyeket a következőre: rw~r~~r~~ ;
    7. Restart és lehet tesztelni a hangerőt fülesen és külső hangszórón is;

    Kamera:
    Sokaknak nem tetszik a gyári kamera alkalmazás. Ha valaki jobbá szeretné tenni, az ezzel a móddal megteheti.
    Kamera
    Telepítése:
    1. Természetesen kezdjünk egy biztonsági mentéssel;
    2. Töltsük le a legfrissebb változatot;
    3. Másoljuk fel a telefonra a zip kiterjesztésű fájlt;
    4. Indítsuk újra a telefont recovery módba;
    5. Majd telepítsük a fájlt;
    6. Ha kész akkor restart;

    Telefon modellek:

    - Amerikai AT&T-D800;
    - Amerikai Sprint-LS980;
    - Amerikai T-mobile-D801; (Nem a hazai T-mobile)
    - Verizon-VS980;
    - Latin Amerikai-D805;
    - Kanadai-D803;
    - Koreai-F320K;
    - Nemzetközi-D802; (Hazánkban is ez a típus kapható a szolgáltatóknál)

    Az XDA-n számunkra hasznos topikok:

    G2 General - általános témák, tippek, trükkök;
    G2 Q&A, Help & Troubleshooting - súgó és hibaelhárítás;
    G2 Accessories - kiegészítők;
    G2 Android Development - Android fejlesztés többféle készülékre. Itt lehet a mienkre is;
    G2 Android Development (D802) - A nálunk is kapható készülékre készített gyári és főzött ROM-ok helye;
    G2 Original Android Development - Több modellre is készített romok helye. Itt is lehet a mienkre is;
    G2 Themes and Apps - Témák és alkalmazások;

    Leírást készítette:bigdee888; Szala86; toto0569; DroiDMester; head1shot;
    2014 Március 23.

  • b05co

    tag

    Az Insurgency 2 a New World Interactive gondozásában megjelent Half-Life 2 mod, az INSURGENCY: Modern Infantry Combat folytatása, amely különálló játékká nőtte ki magát. A játék műfaját tekintve realitásra törekvő taktikai FPS (First Person Shooter).

    Az Insurgency 2 fejlesztésére a készítők a kickstarteren próbálták összegyűjteni az általuk szükségesnek vélt 180 000 $-t, amiből valamivel több mint 66 000 $ össze is gyűlt. Nekiláttak a munkálatoknak és 2014 év elején felbukkant az Insurgency 2 steamen.

    http://youtu.be/US-9Y3dXKis

    A játékot Source motor hajtja és csakis többjátékos móddal rendelkezik, így aki az egyjátékos kampányt keresi csalódni fog. Kinézet terén a többi FPS-ben jól megszokott dolgokkal itt nem fogunk találkozni. Nincs célkereszt, nincs hud ami kijelezné mennyi lőszerünk van, nincs minimap, gyakorlatilag annyit látunk, hogy hány tárat cipelünk a fegyverünkhöz és milyen eszközöket hoztunk magunkkal az adott körben. Mivel a játék hardcore-nak mondható, így az ellenfelekbe sokszor elég 1-1 golyó és már fekszenek is. Rengeteg játékmóddal találkozhatunk, melyek nagy részét azonban láthattuk már más játékokban. Az Insurgency 2 ezen a téren sem akarja megváltani a világot, de azért érdemes megemlíteni, hogy szinte minden korábban ismert játékmódhoz sikerült egy-egy egyedi elemet vagy változtatást beépíteni, ami általában elég jól sikerült a készítőknek.

    Gameplay:

    http://www.youtube.com/watch?v=3Uz5p6dbN4Q

    Gépigény:

    PC
    Operációs rendszer: Windows� 8/7/Vista/XP
    Processzor: Intel� Core™ 2 Duo E6600 / AMD Phenom™ X3 8750 vagy jobb
    Memória: 4 GB RAM
    Videókártya: Minimum 512 MB RAM DirectX 9 és Pixel Shader 3.0 támogatás
    DirectX�: 9.0c
    Merevlemez kapacitás: 6 GB

    Mac
    Operációs rendszer: MacOS X 10.6.6 vagy újabb
    Processzor: Intel Core Duo 2GHz vagy jobb
    Memória: 4 GB RAM
    Videókártya: ATI Radeon HD 2400 / NVidia 8600M vagy jobb
    DirectX�: 9.0c
    Merevlemez kapacitás: 6 GB

    Hivatalos honlap: http://www.playinsurgency.com/
    Steam áruházban: http://store.steampowered.com/app/222880/

    [ Szerkesztve ]

  • b05co

    tag

    Az Insurgency 2 a New World Interactive gondozásában megjelent Half-Life 2 mod, az INSURGENCY: Modern Infantry Combat folytatása, amely különálló játékká nőtte ki magát. A játék műfaját tekintve realitásra törekvő taktikai FPS (First Person Shooter).

    Az Insurgency 2 fejlesztésére a készítők a kickstarteren próbálták összegyűjteni az általuk szükségesnek vélt 180 000 $-t, amiből valamivel több mint 66 000 $ össze is gyűlt. Nekiláttak a munkálatoknak és 2014 év elején felbukkant az Insurgency 2 steamen.

    A játékot Source motor hajtja és csakis többjátékos móddal rendelkezik, így aki az egyjátékos kampányt keresi csalódni fog. Kinézet terén a többi FPS-ben jól megszokott dolgokkal itt nem fogunk találkozni. Nincs célkereszt, nincs hud ami kijelezné mennyi lőszerünk van, nincs minimap, gyakorlatilag annyit látunk, hogy hány tárat cipelünk a fegyverünkhöz és milyen eszközöket hoztunk magunkkal az adott körben. Mivel a játék hardcore-nak mondható, így az ellenfelekbe sokszor elég 1-1 golyó és már fekszenek is. Rengeteg játékmóddal találkozhatunk, melyek nagy részét azonban láthattuk már más játékokban. Az Insurgency 2 ezen a téren sem akarja megváltani a világot, de azért érdemes megemlíteni, hogy szinte minden korábban ismert játékmódhoz sikerült egy-egy egyedi elemet vagy változtatást beépíteni, ami általában elég jól sikerült a készítőknek.

    Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=US-9Y3dXKis
    Gameplay: http://www.youtube.com/watch?v=3Uz5p6dbN4Q

    Gépigény:

    PC
    Operációs rendszer: Windows 8/7/Vista/XP
    Processzor: Intel Core™ 2 Duo E6600 / AMD Phenom™ X3 8750 vagy jobb
    Memória: 4 GB RAM
    Videókártya: Minimum 512 MB RAM DirectX 9 és Pixel Shader 3.0 támogatás
    DirectX: 9.0c
    Merevlemez kapacitás: 6 GB

    Mac
    Operációs rendszer: MacOS X 10.6.6 vagy újabb
    Processzor: Intel Core Duo 2GHz vagy jobb
    Memória: 4 GB RAM
    Videókártya: ATI Radeon HD 2400 / NVidia 8600M vagy jobb
    DirectX: 9.0c
    Merevlemez kapacitás: 6 GB

    Hivatalos honlap: http://www.playinsurgency.com/
    Steam áruházban: http://store.steampowered.com/app/222880/

    [ Szerkesztve ]

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    Milyen egeret válasszak? - téma összefoglaló

    Készítette: [oWn]f4te

    Utoljára frissítve: 2014. 03. 24.

    Egy ideje érett már a gondolat, hogy kellene az 1. hozzászólást módosítani; összeírni néhány fontosabb info-t azoknak, akik játékhoz / egyéb precíziós munkához keresnek minőségi egeret (netán csak a mindennapi feladatokat szeretnék egy igényes rágcsáló társaságában tölteni). Így elkerülhető lenne a topikban feltett sok ismétlődő kérdés, valamint a kérdezőknek is egyszerűsítenénk egy kicsit a dolgot.
    Gondoltam, akkor már megírom ezt a rövidke bevezetőt, szigorúan a teljesség igénye nélkül.

    Az ajánlott egerek listája a hozzászólás közepe táján, a "Néhány rágcsálóról picit részletesebben" rész előtt található, a segédprogramok és egyéb linkek az összefoglaló végén.

    Egy-két alapfogalom:
    ------------------------------

    cpi / dpi: "counts per inch" / "dots per inch" (ez az utóbbi a helytelen, mégis ez ragadt meg inkább a köztudatban); egy inch 2.54 cm. Azt jelöli, hogy 1 inch-nyi mozgatás során hány elkülönített pontot érzékel a szenzor. Nem mindig a több a jobb. Sőt.

    LOD: "Lift-Off Distance"; az az érték, amely megmutatja, hogy milyen magasságba lehet emelni az egeret, hogy még érzékelje az alatta lévő felületet. Én azt preferálom, ha ez minél kisebb.

    Perfect Control: Az az egzakt sebesség (m/s), ameddig a szenzor hiba nélkül követi a rántási vektort.

    Malfunction Rate: Az az egzakt sebesség (m/s), amit elérve a szenzor már komolyan hibázik (negatív gyorsulás, egyéb anomáliák), esetleg teljesen unreszponzívvá válik.

    Negative Acceleration: Negatív gyorsulás; akkor következik be, amikor a szenzor továbbra is felismeri a beviteli jelet, de már nem tudja pontosan követni a megtett trajektóriát. Minél gyorsabban mozgatod az egeret, annál kisebb távolságot érzékel. Ezt gyors manőverek közben veheted észre (pl. egy gyors rántással megfordulnál adott távon, de nem fordulsz annyit, mintha lassabban mozgattad volna az egeret.)

    Positive Acceleration: Pozitív gyorsulás; ugyanaz, mint a negatív gyorsulás, azzal a különbséggel, hogy gyors rántás esetén azonos távolságon tovább fordulsz (nagyobb szögben), mintha lassan mozgattad volna az egeret.

    Jitter: Az egérkurzor remegése. Ez a jelenség bizonyos egerekre jellemző (leginkább 800+ cpi felbontásokon), másokra nem. Általában a patkány alatt lévő felület is befolyással lehet rá.

    Input lag: Beviteli késés; az az időtartam (ms), ami eltelik az egér megmozdítása (/kattintás) és a képernyőn is megfigyelhető kurzorelmozdulás (/kattintás regisztrálása) között. Ez vezetékes kapcsolat esetén 1-8 ms között mozog (8 ms az USB port standard 125 Hz-es frissítése).
    Wireless rágcsálók esetén az alap USB-késés megfejelődik a vezetéknélküli adatátvitel jelének késésével, s ez teszi őket alkalmatlanná komoly játékra. Sokan észre sem veszik (vagy nem tudják, hogy amit tapasztalnak, az ez), pedig nagyon is érzékelhető jelenségről van szó.

    USB Polling Rate: Ez az az érték, ami megmutatja, hogy egy másodpercen belül hányszor frissül az egérpointer pozíciója. A 8 bites adatsávval rendelkező egerek esetén (Microsoft WheelMouse Optical 1.1 / Intellimouse 1.1a / Intellimouse Explorer 3.0 / Laser Mouse 6000, Logitech MX 300 / MX 500) az emelt polling rate jelentősen javítja a perfect control-t is. Picit részletesebben lsd. lejjebb.

    Interpolation: Amikor az egér driver-e vagy firmware-e algoritmusosan emeli a szenzor felbontását a valós tartomány fölé (esetleg a natív felbontás alatt egy firmware-be integrált fokozattól eltérő értéken működik), a létező pontok közé újabb pontokat átlagol. Ez a mesterséges növelés kivitelezhető a lencse nagyításának fokozásával is. Akárhogy is, a folyamat mindenképpen precízióvesztéssel jár; az interpolált felbontások használata kerülendő.

    Angle Snapping / Prediction: Az a funkció, amikor a szenzor próbálja kiegyenesíteni az egérrel húzott vonalat - tehát az apró mozgatási tökéletlenségeket igyekszik korrigálni. Az, hogy ez jó-e vagy sem, teljesen preferencia kérdése. Én jobban szeretem, ha nincs ilyen az egérben és teljesen "raw" az input, bár azt is hozzátenném, hogy az utóbbi években csak angle snapping-os egereim voltak tartósabban.

    8 / 12 / 16 bit data path: Az egér elküldi az adatot, hogy az utolsó polling time (lsd. feljebb) óta mennyit mozdult az egér. A 8 bites data path nem elég 800 (vagy több) cpi-hez, mivel nagy sebességű rántásoknál már negatív gyorsulást fogunk érzékelni, mert az adatfolyam telítődik.

    8 bit data path:
    ---------------------
    8 bit = 2^82^8 = 256Mivel meg kell különböztetni a horizontális és a vertikális elmozdulást és kell egy zéruspont is, ezért (256/2)-1 = 127 "tick"-et tudod mozgatni az egeret az utolsó frissítés óta, hogy ne hagyjon ki a szenzor.

    12 bit data path:
    -----------------------
    12 bit = 2^122^12 = 4096Mivel meg kell különböztetni a horizontális és a vertikális elmozdulást és kell egy zéruspont is, ezért (4096/2)-1 = 2047 "tick"-et tudod mozgatni az egeret az utolsó frissítés óta, hogy ne hagyjon ki a szenzor.

    16 bit data path:
    -----------------------
    16 bit = 2^162^16 = 65536Mivel meg kell különböztetni a horizontális és a vertikális elmozdulást és kell egy zéruspont is, ezért (65536/2)-1 = 32767 "tick"-et tudod mozgatni az egeret az utolsó frissítés óta, hogy ne hagyjon ki a szenzor.

    FPS: Frames Per Second; ez gyakorlatilag azt a számot jelöli, hogy a szenzor által a felületről készített képeket az egérben lévő DSP (Digital Signal Processor - Digitális Jelfeldolgozó Processzor) milyen rátával dolgozza fel másodpercenként. Minél magasabb ez az érték, annál pontosabban érzékeli a szenzor az elmozdulást, annál finomabb a trajektória-követés. Akkor is fontos szerepet játszik ez a dolog, amikor nagy sebességgel rántjuk az egeret. Ezért is van az, hogy míg a Microsoft WheelMouse Optical 1.1 / Intellimouse 1.1a / Intellimouse Explorer 3.0 "csak" 400 cpi-s, mégis kiváló pontossággal és nagy sebességtartományban mozgatható a 9000 FPS-es képfeldolgozásának köszönhetően (pedig ~10 éves technológia; a mai átlag 6000-8000 FPS-re - vagy kevesebbre - tehető).

    High Speed Motion Detection (x G gyorsulás): Azt jelöli, hogy a szenzor milyen gyorsulást képes lekövetni. 15 G már jóval az emberi teljesítőképesség felett van, ezért is parasztvakítás, amikor egy egér technikai specifikációi között olvassuk a 40-50 G-s gyorsulás tűrését (soha az életben nem fogod a rántással még csak megközelíteni sem azt a tartományt).

    Always-On mode: Ez azt jelenti, hogy az egér szenzora sohasem kapcsol ki (amíg áram alatt van), ezzel biztosítva a hosszabb mozdulatlanság után megmozdított rágcsáló azonnali válaszreakcióját.

    On-The-Fly Sensitivity adjustment: Az egér meghatározott (vagy általad felprogramozott) gombjával / gombjaival játék / felhasználás közben tudsz váltani az előre letárolt cpi-beállítások között. Én soha nem használom; ha mondjuk FPS-ezek 800 cpi-n, aztán hirtelen 1800 cpi-re váltok, egyáltalán nem biztos, hogy a konzolos egérbeállításaim (\cl_mouseAccel, \cl_mouseAccelPower, \cl_mouseAccelOffset, \in_mouse, stb. - ezek Quake Live cvar-ok) ugyanúgy fognak viselkedni, mint ahogy azt szeretném (és mint ahogy 800 cpi-n teszik). On-The-Fly sensi-állítás helyett sokkal célravezetőbb valamelyik gombra (akár egéren, akár billentyűzeten) felmakrózni az opcionális egérbeállításokat.

    Onboard Memory: Egérbe épített fedélzeti memória, amiben eltárolhatjuk az egérrel kapcsolatos beállításainkat (gyakran több profilt is); software-független. Ám amennyire ez jól hangzik, annyira könnyű élni nélküle.

    Gold Plated Connections: Aranyozott USB-csatlakozó; némileg stabilabb adatkapcsolatot biztosít, kisebb lesz a jelveszteség, mint szimpla társai esetén. Nem létfontosságú a dolog, csak pluszba kellemes extra, ha ilyen van az egér madzagjának végén. Igazi értelme akkor lenne, ha szintúgy aranyozott USB-anyába pöccintenéd be.

    (hyper)glide: Az egér alján található teflontappancsok, amin csúszik az egér. Tartósabb (és jobb minőségű), mint a skatez. Egy szet gyakran évekig elég. Egzakt egértípusokhoz külön vásárolható. Az eredeti talpak helyére kell felapplikálni.
    Különösen ajánlott márkák: SlickSurf, Puretrak HD, Corepad Skatez, Hyperglide, ill. jaffa-féle teflon (lsd. összefoglaló alján).

    skatez / tefloncsík / teflonszalag: Ez is egyfajta glide, gyakran méretre vágható (úgy kell elképzelni, mintha egy darab ragasztószalag lenne - az egyik oldala ragad, a másik teflonos bevonatú). Az egér tappancsaira kell ragasztani (a legtöbb újabb egérnél ez már nem lényeges, mert általában elég jó minőségű teflontappancsokkal kerülnek ki a dobozból - esetleg azok elkopása után lehet olcsó alternatíva a csúszás fenntartására). Sok válfaja van, a legtöbbet 2-3 havonta érdemes cserélni.
    A legjobb minőségű skatez az egyes QPAD-ok mellé csomagolt QGlidz.

    claw / fingertip / palm grip: A Razer által bevezetett fogalmak, amik leírják, hogy egy adott egyén milyen módon fogja az egerét.

    Claw grip --> Karmosan / enyhén hajlított ujjakkal fogod az egeret, a tenyered töve a rágcsáló hátán pihen. A tenyértővel és csuklóval végzed az alap mozgatást, az ujjaiddal finomhangolsz.

    Fingertip grip --> Csak ujjakkal (és csuklóval) irányítod az egeret, a tenyered nem érintkezik az eszközzel.

    Palm grip --> Az egész tenyered rásimul az egér hátára, inkább vállból és alkarból irányítod.

    Általánosságban claw / fingertip grip-hez a kisebb és könnyebb egereket szokták javasolni (pl. Razer Salmosa / Diamondback / Diamondback 3G / Krait / Abyssus, Logitech MX 300 / 310 / G1), míg palm grip-hez a nagyobb testű példányokat (pl. Logitech MX 500 / 510 / 518, Microsoft Intellimouse Explorer 3.0, SteelSeries Ikari Optical, Razer DeathAdder).
    Persze mindent lehet mindenhogy fogni (kivéve a pici egereket palm-osan), az egész csak megszokás kérdése. Én pl. claw-fingertip hybrid-es vagyok, de gond nélkül és kényelmesen használtam a Logitech MX 5xx-eket vagy éppen a Microsoft Intellimouse Explorer 3.0-át is.

    Itt kezdődik a rövid értekezés:
    -------------------------------------------

    Lézerest alapból nem ajánlok komolyabb játékhoz. Régebbi modelleknél (pl. Logitech G3 / G5, Razer Copperhead) ez hatványozottan igaz. Azóta persze fejlődött a technológia (bár a Logitech G5 firmware frissítés után, 800 cpi-n még a "szódával elmegy" kategória nem-homogén mintázatú felületen), s ezért akad egy-két kivétel, ami még a "használható" kategóriába esik, de alapvetően optikai vagy 3G / 3.5G infra (ami szintén optikai, csak a LED fénye nem érzékelhető az emberi szem számára), ami kell.

    Kiemelt szenzorok:
    ---------------------------
    Avago ADNS-A2020
    Avago ADNS-S2020
    Avago ADNS-S3080
    Avago ADNS-S3080E
    Avago ADNS-A3060
    Avago ADNS-A3070 / A3080
    Avago ADNS-A3090
    Avago ADNS-S3095
    Avago ADNS-S3088
    Avago ADNS-S3668
    Avago ADNS-S3888
    STMicroelectronics OS MLT 04
    STMicroelectronics VT5366

    Nagy igazság, hogy el kell felejteni azt, hogy ami újabb, az automatikusan jobb is - mert ez egyáltalán nem így van.
    Az, hogy a dobozokra mit írnak rá, vagy a gyártó mit nyilatkozik a SAJÁT termékéről, gondolom, nem kell különösebben magyarázni, hogy miért totálisan érdektelen. Mint ahogy a Vérpistikék hype-ja se, akiknek életük első játéka a CoD-sorozat valamelyik kései darabja volt.
    Tapasztalataim szerint a Quake / Quake II / Quake III Arena, ill. Counter Strike 1.6-on, esetleg UT 99-en nevelkedettek sokkal átfogóbb képpel rendelkeznek ilyen téren - egyrészt a hosszú évek miatt, amit a HC FPS-iparban töltöttek, másrészt pedig "hajlottabb" koruk miatt (és amiatt, hogy jelen voltak és végigkísérték az egerek történetét az első gaming mouse-tól egészen napjainkig).

    Vezetékes kontra wireless:
    ------------------------------------

    Kifejezetten játékra kizárólag vezetékes rágcsáló való.

    A wireless darabok input lag-ja (bár a technológia fejlődött az elmúlt 5-6 évben) továbbra is alkalmatlanná teszi a patkányt komoly FPS / RTS -re. Sokaknak ez fel sem tűnik, de attól még jelen van. Ha az embernek már van egy tisztességes skill-je (megfelelő movement, jó aim, 10-ből 10x megy a fix, begyakorolt °-okra fordulás), akkor már bizonyosan szembetűnő. Vannak egyesek, akik ezt soha nem fogják elismerni, de velük nem kell foglalkozni.

    Kiemelném mégegyszer: kifejezetten játékra KIZÁRÓLAG vezetékes egeret vegyünk.

    Ha valaki azon botránkozik, hogy elakad a madzag, netán húzza valamerre az egeret, akkor fel kell világosítani a cellux / szigszalag / leukoplaszt / SS- / Razer- / Roccat- / bármiegyéb cord holder / mouse bungee burzsoázia + emberi találékonyság létezéséről és azoknak mágikus kábelstabilizálási képességeiről.
    Ha nem akarunk párezer forintot ilyesmire költeni, a történet igen egyszerű; lemérjük, hogy milyen hosszúságú vezeték kell, hogy saját igényeinknek megfelelően szabadon mozgathassuk a rágcsálót, majd a megfelelő ponton rögzítjük a kábelt az asztal lapjához / hangfal v. monitor oldalához. Voilá.
    Az elmúlt években soha nem akadályozott semmilyen módon a kábel (leírom mégyegyszer; SOHA) - mindezt 3 darabka sötétkék szigszalagnak köszönhetem. Bár utóbbi időben már ezt sem használom, mert a gép az asztalon van és a vezetéket kényelmesen elvezetem a billentyűzet mögött.

    A kábel felragasztása / rögzítése amúgy is kifejezetten ajánlott; nem csak egy akadályozó faktort szüntet meg, hanem megkíméli a vezetéket a fölösleges megtöréstől.

    Egy-két egyéb okosság:
    -----------------------------------

    Tény még, hogy a szenzorokat magas felbontásokról visszább véve (800-1000 cpi tájékára) gyakran kapunk meggyőzőbb eredményt. Sok esetben javul az egerek perfect control-ja (tehát, hogy milyen sebességű rántást képesek hiba nélkül lekövetni), netán valamivel precízebb mozgatást (is) képesek lesznek prezentálni. Vannak olyanok is, amelyeknek kisebb lesz a LOD-ja vagy megszűnik a jitter.
    Már nem is olyan csábitó az a 2000+ cpi, nemde?

    Megjegyezném még, hogy ha kifejezetten high sensitivity-t (esetleg nagyfelbontás mellett) használunk (360 fok = 15 cm vagy kevesebb), profitálhatunk az 1000-2000 cpi közötti beállításokból.

    Az is igaz, hogy sok egér szintén egyszerűbbé teszi az életünket, ha PnP használjuk és nem telepítünk hozzájuk software-t.

    Sok olyan funkció is lehet az egéren, amit csak parasztvakításként lehet értékelni és csak arra szolgál, hogy megragadja a hozzánemértők figyelmét, ill. növelje a termék árát.
    Ilyen pl. a súlyozás (ez még talán nem lenne olyan nagy butaság, hogy ha az ilyen opcióval rendelkező egerek nem lennének alapból is nehezek), On-The-Fly Sensitivity (fentebb kicsit bővebben taglaltam, hogy ez miért nem annyira lényeges), fedélzeti memória (Néha jól jöhet, ha gyakran járunk LAN-partikra, és az egér eltárolja magában a vele kapcsolatos beállításokat. Ennek ellenére ez egy olyan funkció, aminek nem látjuk AKKORA hasznát, de jelentősen emeli az egér árát - komoly játékos egérben nem kitétel a megléte.), mindenféle LCD-kijelzők (csicsa, "advanced-feeling" - igazából csak holtsúly és naív emberek csalogatója)

    Az egérgyorsításról:
    ----------------------------

    Ha a Windows-ban kikapcsoljuk a Control Panel > Mouse > Pointer Options fülön található "Enhance pointer precision" opciót, még nem elég; ilyenkor csak 1-re vesszük vissza az alap egérgyorsítást, de nem kapcsoljuk ki teljesen (ami ugye a "0" lenne). Ez az, amit célszerű mihamarabb deaktiválni.
    Egyes egerek driver-ében adott a lehetőség, de mivel sokszor jobb, ha nem telepítjük azt fel, előfordul, hogy külsős megoldáshoz kell folyamodnunk. A fentebb említett "Enhance pointer precision"-t azért lőjük ki, majd töltsük le a registry-módosítást a hozzászólás alján található linkről és használjuk.

    Pár szó az USB-frekiről:
    -----------------------------------

    Az, hogy egy egér alapból hány Hz-en kommunikál az USB-sínnel, szintén ne legyen mérvadó.
    Ezt hosszú évek óta lehet lehet külső segédprogrammal emelni (a jobb egerek pedig támogatják az USB-hack-et, ha a software-ükben / firmware-ükben nincs is benne, a legtöbb új egér meg már alapból 500 / 1000 Hz-en megy), egy bizonyos szintig pedig úgysem érzed a különbséget. Ez egy ugyanolyan dolog, hogy valakinek a már említett wireless lag sem tűnik fel, akko ne várjuk, hogy az USB-frissítésből adódó késés fel fog.

    Frekvencia / USB-frissítés ideje:
    ----------------------------------------------

    125 Hz -> 8 ms (ez a default Windows-érték)
    250 Hz -> 4 ms
    500 Hz -> 2 ms (ezt nevezném ideálisnak)
    1000 Hz -> 1 ms (overkill)

    A lényeg, hogy 500 Hz fölé nem igazán érdemes menni; ezzel a CPU-ra és az USB-sínre is kevesebb teher hárul (nem beszélve a bizonyos mobok inkompatíbilitásáról - az emelt polling rate stabilitása függhet az alaplaptól is.). Az 500 Hz általában sokkal stabilabban is tartható, mint az 1000, a köztük lévő reakcióidő-különbség pedig elhanyagolható (mindössze 1 ms) .

    Egerek beszerzése, árak:
    ---------------------------
    Ha végignézel az ajánlott darabok listáján, láthatod, hogy jó részük már nem kapható keresekedelmi forgalomban (legalábbis Magyarországon).

    Szerencsére azonban amazon-on / eBay-en (esetleg egyéb, külföldi webshop-okban, aukciós oldalakon, fórumokon) ezen egerek jelentős része még mindig megvásárolható újonan (pl. MS WMO 1.1(a), MS IM 1.1a, MS IME 3.0, Logitech MX 310 / G1 / MX 518, Razer Salmosa).

    Ezen alternatív beszerzési helyeket tovább magasztalva; sokszor még az itthon kapható példányok esetében is jóval kedvezőbb árakra lelhetünk (még ha esetlegesen a szállítási költség nem is ingyenes - merthogy olyan is van), ha alaposan körbenézünk. Komolyan elgondolkodtató tud lenni az a gyakran 2-3-5-7 ezer Ft, ami a zsebünkben marad. Nem feltétlenül a sarki zöldséges felhozatala a legjobb. Igazság szerint 10-ből 9x nem.

    10 ezer Ft-ig ilyen módszerekkel az ajánlott lista többsége beszerezhető - és akkor még számba sem vettük a használtpiacot.

    Az egér egy nagyon fontos periféria, szánjunk rá időt, hogy megfelelő módon felmérjük az igényeinket, tájékozódjunk, alternatív variációkat keressünk mind az egzakt modell, mint pedig a beszerzést illetően. Vásároljunk céltudatosan.

    ------------------------------------------------------------------

    Az ajánlott egerek listája:
    ------------------------------------

    Rövid magyarázat:
    ---------------------------
    sw: mechanikus kapcsoló
    dr: driverben
    FW: Firmware
    int.: interpolált
    AS: Angle Snapping
    AS - : nincs Angle Snapping
    AS +/-: Angle Snapping kapcsolható
    RAM: belső memória
    uh: emelt polling rate-hez USB hack szükséges
    csm: cserélhető markolat
    +w: belsejéből kicsavarozható súly

    Microsoft WheelMouse Optical 1.1a* (124 x 66,6 x 39,6 mm, 79 g, 3 gomb, 400 cpi, AS-, uh)
    Microsoft Intellimouse 1.1a* (126 x 68,1 x 39,3 mm, 86,4 g, 5 gomb, 400 cpi, AS-. uh)
    Microsoft Intellimouse Explorer 3.0* (132 x 69 x 43 mm, 103 g, 5 gomb, 400 cpi, AS-, uh)

    Logitech MX 300 @ 500 Hz (115 x 60 x 33 mm, 80 g+w, 4 gomb, 400 / 800 cpi, AS, uh)
    Logitech MX 310 (118,1 x 66 x 38,1 mm, 90 g, 6 gomb, 400 / 800 cpi, AS, uh)
    Logitech MX 500 @ 500 Hz (130 x 70 x 43 mm, 105 g+w, 8 gomb, 400 / 800 cpi, AS, uh)
    Logitech MX 510 (130 x 70 x 43 mm, 105 g, 8 gomb, 400 / 800 cpi, AS, uh)
    Logitech MX 518 v1* (130 x 70 x 43 mm, 105 g, 8 gomb, 400 / 800 / 1600 cpi, AS, uh)
    Logitech MX 518 v2* (130 x 70 x 43 mm, 105 g, 8 gomb, 400 / 800 / 1800 cpi, AS, uh)
    Logitech G1 (115 x 60 x 33 mm, 80 g, 4 gomb, 400 / 800 cpi, az újabb verzió 1000 cpi, AS, uh)
    Logitech G100s (117 x 63 x 37 mm, ~82 g súllyal, 3+1 gomb, 1000 / 1750 / 2500 cpi default, 250-2500 között 5 szinten, 125 / 500 Hz, AS-)
    Logitech G400 (130 x 70 x 43 mm, 105 g, 8 gomb, 400 / 800 / 1800 / 3600 cpi, 125 / 250 / 500 / 1000 Hz dr, RAM, AS)
    Logitech G400 @ PID LZ13333 (130 x 70 x 43 mm, 105 g, 8 gomb, 400 / 800 / 1800 / 3600 cpi, 125 / 250 / 500 / 1000Hz dr, RAM, AS-)
    Logitech G400s (130 x 70 x 43 mm, ~105 g, 8 gomb, 400 / 800 / 2000 / 4000 cpi default, 200-4000 +/- 50 lépésekben, 125 / 250 / 500 / 1000 Hz, AS +/-)

    Razer Krait (120 x 60,5 x 37 mm, 78 g, 3 gomb, 400 / 1600 cpi, AS, uh)
    Razer Diamondback (120 x 60 x 33 mm, 90 g, 7 gomb, 800 / 1600 cpi, AS, uh)
    Razer Diamondback Plasma (120 x 60 x 33mm, 90 g, 7 gomb, 800 / 1600 cpi, AS, uh)
    Razer Diamondback 3G* (129 x 63 x 38,5 mm, ~95 g, 7 gomb, 800 / 1800 cpi, AS, uh)
    Razer Salmosa* (115 x 63 x 37 mm, ~55 g, 3 gomb, 800 / 1800 cpi sw, 125 / 500 / 1000 Hz sw, AS)
    Razer Salmosa Pro-gaming Edition* (95,9 x 54,4 x 33,3 mm, ~45 g, 3 gomb, 800 / 1800 cpi sw, AS)
    Razer Abyssus* (115 x 63 x 40 mm, ~70 g, 3 gomb, 450 / 1800 / 3500 cpi sw, 125 / 1000 Hz sw, AS-)
    Razer Abyssus 1800 (115 x 63 x 40 mm, ~65 g, 3 gomb, 800 / 1800cpi, 125 / 500 / 1000 Hz dr, AS-)
    Razer DeathAdder 3G* @ FW 1.40 (127 x 70 x 44 mm, 113 g, 6 gomb, 450 / 900 / 1800 cpi, 125 / 500 / 1000Hz dr, RAM, AS+/-)
    Razer DeathAdder 3.5G* (127 x 70 x 44 mm, 113 g, 5 gomb, 450 / 900 / 1800 / 3500 cpi, 125 / 500 / 1000 Hz dr, RAM, AS-)
    Razer Boomslang CE 2007 (139 x 82 x 35 mm, ~125 g, 5 gomb, 400 / 800 / 1800 cpi, 125 / 500 / 1000 Hz dr, RAM, AS)

    SteelSeries Kinzu Optical* (117 x 64 x 36 mm, ~71 g, 3 gomb, 400 / 800 / 1600 / 3200 cpi,125 / 500 / 1000 Hz dr, AS)
    SteelSeries Ikari Optical (130 x 83 x 36 mm, 103 g, 5+1 gomb, 400 / 800 / 1600 cpi, 1000 Hz, AS)
    SteelSeries Kana @ FW v264 @ 400 / 800 cpi (124 x 64 x 37 mm, 72 g, 5+1 gomb, 400-3200 cpi, 125 / 250 / 500 / 1000 Hz dr, AS)
    SteelSeries Kana v2 (124 x 64 x 37 mm, ~75 g, 5+1 gomb, 400 / 800 / 1600 / 3200 (4000) cpi, driver-ben tovább variálható, 125 / 250 / 500 / 1000 Hz, AS-)

    ZOWIE Intellimouse Optical 1.1a (126 x 68,1 x 39,3 mm, 86,4 g, 5 gomb, 400 cpi, AS-, uh)
    ZOWIE AM (125 x 60 x 39 mm, ~88 g, 5 gomb, 450 / 1150 / 2300 cpi, 125 / 500 / 1000 Hz, AS-)
    ZOWIE FK (127 x 53 x 27 mm, ~84 g, 5 gomb, 450 / 1150 / 2300 cpi, 125 / 500 / 1000 Hz, AS-)
    ZOWIE EC1 eVo (128 x 62-70 x 43 mm, ~97g, 5 gomb, 450 / 1150 / 2300 cpi, 125 / 500 / 1000 Hz, AS-)
    ZOWIE EC2 eVo (120 x 58-65 x 40 mm, ~93 g, 5 gomb, 450 / 1150 / 2300 cpi, 125 / 500 / 1000 Hz, AS-)

    A4Tech X-710BF (121 x 68 x 36 mm, 6 gomb, 400 / int.600 / 800 / int.1000 cpi, AS, uh)

    Érdemes lehet még megvárni a Ninox Aurora-t (bst magánprojektje, bővebb info-t itt találhatsz róla). A specifikációk alapján nagyon ígéretesnek tűnik (nekem best buy-nak), ha szereted az MX 300-formát és a könnyű egereket.

    Ha magas(abb) sensitivity-t használunk (high sens, tehát nincs valós szükségünk a kiemelkedő perfect control-ra), esetleges választható opcióként szóba jöhet néhány lézeres egér is. Igaz, listaáraik erősen megmosolyogtatóak (15k+ - ugyanis tévhit, hogy egy jó játékos sajtfaló ennyibe vagy netalán még többe kell, hogy kerüljön). Ilyen érzékenység esetén profitálhatunk a magasabb felbontásból (nyilvánvalóan optikai / infra szenzor esetén is), de továbbra is ajánlott némileg visszább venni a "natív" értéktől (2000 dpi feletti beállítások kerülése). Csodát természetesen ne várjunk, és ne lepődjünk meg, ha esetleg preferencia-változás után (valahogy mégis low sens-nél kötünk ki) ezek a rágcsálók már nem sziporkáznak annyira; a lézer-technológiának még manapság sem kifejezett erőssége a perfect control (a bevált optikai / infra-megoldásokkal ellentétben), akármit is próbál velünk elhitetni a kongó ürességtől visszhangzó marketing vagy a neten hemzsegő tizenéves "szakértők" kimerítő "tesztjei".
    Az A9500 / S9500-ös Avago szenzorral szerelt példányok egészen jók, de esetükben is tapasztalható +5%-os, felületfüggetlen pozitív gyorsulás.

    Opcionális lézeres egerek:
    --------------------------------------
    Logitech G9x (9 gomb, 200-5700 cpi, 125 / 200 / 250 / 333 / 500 / 1000 Hz dr, csm, súlyok [max. 28g], RAM, AS+/-)
    -108 x 58 × 35 mm (no grip)
    -108 x 73 × 35 mm (precision grip)
    -108 x 82 × 37 mm (wide load grip)

    Logitech G500 @ FW 58.18 (129,2 x 75,9 x 44 mm, 10 gomb, 200-5700 cpi, 125 / 200 / 250 / 333 / 500 / 1000 Hz dr, súlyok [max. 27g], RAM, AS+/-)

    Steelseries Ikari Laser (130 x 83 x 36 mm, 98 g, 5+1 gomb, 1-3200 cpi, 1000 Hz, LCD, AS?)
    Steelseries Sensei [RAW] (125,5 x 68,3 x 38,7 mm, 90 g, 7+1 gomb, 90-5670 cpi, 125 / 250 / 500 / 1000 Hz dr, AS +/-)

    Microsoft Laser Mouse 6000 @ 1000 Hz (125 x 70 x 36 mm, ~80 g?, 5 gomb, 1000 cpi, AS?, uh)

    Mindezek után is változatlanul fenntartom, hogy jobban járunk egy minőségi optikával / infrával szerelt eszközzel.

    Az ajánlottak közül döntsön a kényelem, semmi más.

    Egy jó egérpad elengedhetetlen, ha a maximumot akarod kihozni az egérből.
    Ehhez segítséget itt találsz.

    Wireless-"ajánló":
    ----------------------

    Itt nyilván egy bizonyos típúsú kényelmi igény ad okot a kábelmentes vágyakra. Mondjuk fotelből netezni, filmezni, esetleg laptophoz akarunk valamit, ami mégiscsak egér és nem vagyunk hajlandóak a kábelt szépen feltekercselni és összekötni egy kis műanyagdarabbal.

    Ebben a szegmensben szenzor / reakcióidő terén ne várjunk csodákat, mert nem lesznek.

    Vásároljunk valamilyen nekünk tetsző és kényelmes Logitech-et, amit pénztárcánk még megengedhet. Azért ezt a márkát, mert a garanciapolitikájuk példás, nagyon mellényúlni talán nem fogunk.

    Harmadjára is leírom: játékhoz / precíziós munkához kizárólag vezetékes egeret vegyünk.

    ------------------------------------------------------------------

    Néhány rágcsálóról picit részletesebben:
    ------------------------------------------------------

    * Microsoft egerek (WMO 1.1a / IM 1.1 / IME 3.0):
    ------------------------------------------------------------------

    Sokan hajlamosak őket manapság lebecsülni, egy letűnt éra még lélegző őskövületeinek bélyegezve őket, de büszkén jelenthetem ki, hogy még mindig jócskán versenyképesek.

    A sort kezdjük a WheelMouse Optical 1.1a és az Intellimouse 1.1a-val.

    Formára közel azonosak, mindkettő szimmetrikus, bár az utóbbi egy picivel nagyobb, ill. nehezebb, a műanyag borítása némileg csúszósabb és 2 extra gomb is található rajta, egy-egy mindkét oldalán (bár az igaz, hogy ezek az extra gombok nem valami jó minőségűek, a nyomáspontjuk sem mondható határozottnak, de ennek ellenére, ahogy az az egész "old-school" Microsoft játékos-vonalra igaz, nagyon tartósak).

    Rendkívül patinás múlttal bírnak játékos körökben, pedig az első WMO-t tulajdonképpen irodai egérnek szánta a gyártó. Még napjainkban is számos professzionális (és nem-professzionális) játékos választásai, quaker-körökben változatlanul a WMO, CS 1.6-os emberek között az IM 1.1a a legelterjedtebb rágcsáló.

    Alapból műanyag talpakkal szerelik őket, ezért hyperglide beszerzése (SlickSurf előnyben) mindenképpen ajánlott.

    Mindhárom Microsoft közös jellemzője, hogy szívüket ugyanaz a kiváló 400 cpi-s (egyes mérések 420 - 440 / 450 cpi-t mutatnak), 9000 FPS-es DSP-vel szerelt STMicroelectronics OS MLT04 optikai szenzor képezi, mely az egerek tömegközéppontjában foglal helyet.

    Perfect control-juk 125 Hz-en 1.00 m/s, maximális gyorsulás-tűrésük 25 G, malfunction rate-jük 2.10 m/s-nál érkezik el.

    Mivel 8 bites adatsávos rágcsálókról van szó, a polling rate emelése perfect control-javulást idéz elő (csakúgy, mint a Logitech MX 300 és MX 500 esetében, bár azoknál ez még inkább szembetűnő); 500, ill. 1000 Hz-en ez az érték 1.55 m/s - tehát az USB-frekvencia növelésével megmásfélszereződik.

    A perfect control és malfunction rate közötti tartományban erős negatív gyorsulás érzékelhető.

    LOD-juk 1-2 mm között változik, felület függvényében.

    Mind szövet, mind hybrid / műanyag / fém / üveg egérpadokon jól szolgálnak, bármilyen Windows, Linux, ill. MacOS(X) platformon használhatóak, teljesen PnP alapon.

    Görgőjük optikai letapogatásos elven működik, közepes "hangerejű", egészen jól elkülönülő fokozatokkal (6-8-10 év után ezek a jól elkülönített fokozatok már hajlamosak egybefolyni, de azt hiszem, ez igazán megbocsátható) és jellemző rájuk az ismert Microsoft-bug, hogy néha maguktól görgetnek egyet.
    Ez amúgy az egér szétszedésével viszonylag könnyen orvosolható, Quake Live-hoz pedig létezik egy script is, ami meggátolja a véletlen görgetést - így még szétszednünk sem kell.
    Megjegyezném, hogy ez a kis hiba engem soha nem zavart annyira, hogy csak ezért csavarhúzót ragadjak.

    Az IME 3.0 is 5 gombos, alapvetően palm grip-re való egér, az élő legenda, a szimmetrikus 1.1-ek jobb kezes, nagyobb méretű és ergonómikus változata.

    Fizikai dimenziói: 130 mm x 68 mm x 39 mm, súlya kábel nélkül 104 g. Vezetékének hossza 1.83 m. Méretéhez képest könnyűnek mondható, rendkívül stabil érzetet ad.

    Oldalsó gombjai kicsit lötyögősek, amolyan olcsó hatást keltenek, de egy dekád múltán is ott "lötyögnek", szóval ezt nem nevezném kifejezetten negatívumnak.

    Általában Omron D2FC-F-7N mikrokapcsolókkal szerelik.

    Az újabb változat talpai vékony teflon-bevonatot kaptak, ennek ellenére cseréjük ajánlott valamilyen minőségi hyperglide-ra.

    2002-es piacra kerülése óta számos professzionális játékos választása (egészen a mai napig), emberek százezreinek örök kedvence. Annyi bizonyos, hogy óriási mennyiségű pénzt lőttek össze a szponzorált nagyok ennek a kis eszköznek a segítségével.

    A Microsoft a közönségsiker ellenére időközben leállt a gyártással, de a tömeg folyamatos nyomására 2006. Szeptember 21-jén újra a boltok polcaira került a frissített kiadás.

    A két verzió közti különbségek nem túl számottevőek;
    ---------------------------------------------------------------------------
    -a legszembetűnőbb a szín
    -az újabb változat oldalai enyhe gumírozást kaptak
    -az újabb változat görgőfokozatai jobban elkülönülnek
    -az újabb változat kábele már nem annyira merev, ill. némileg könnyebb
    -az újabb változat teflontalpakat kapott a régi műanyagok helyett
    -új IntelliPoint driver, ami akár dpi-váltás emulálására is képes

    Nem utolsó szempont, hogy tartósságban párját ritkítja, meg merném kockáztatni azt is, hogy verhetetlen.

    Személyes lábjegyzetként ehhez kapcsóldva még annyit, hogy nemrégiben adtam el egy 9 (!) éves Intellimouse 1.1a-t, ami 7 évet Maya (!) barátomnál töltött (felkiáltójel, mert aki ismeri, az tudja, hogy szegény egerekkel egy ÁLLAT tud lenni, ex-CS 1.6 pro ide vagy oda :DDD), és a mikrokapcsolók már időszerű cseréjén, a megsárgult borításon, ill. a fáradó görgőn kívül semmi, de semmi probléma nem volt vele; még az alja is majdhogynem teljesen karcmentes volt.
    A most asztalomon pihenő 3.0 is van már vagy 6-7 éves, és a meglazult görgő, valamint némi felületi kopás kivételével gyakorlatilag hibátlan. Kapott is friss Corepad hyperglide-ot.

    Az Intellimouse 1.1a-ból és az Intellimouse Explorer 3.0-ból készültek különféle prémium-kiadások, mindenféle vadító színekben, a Steelseries gondozásában - ill. a Zowie Intellimouse Optical1.1a-k is gyakorlatilag Intellimouse 1.1a-k.

    ------------------------------------------------------------------

    * Logitech MX 518 v1 / v2:
    ------------------------------------

    Bár a két revízió gyakorlatilag ugyanazt az egeret takarja, akad köztük néhány kisebb eltérés.
    A frissítés oka elsősorban az volt, hogy az első MX 518-akkal előfordulhatott, hogy az idő teltével random lecsatlakoztatták magukat az USB-sínről a jellegzetes USB-hang kíséretében és a problémát nem mindig oldotta meg a kábel újracsatlakoztatása. A Logitech reagált a vásárlók beérkező reklamációira, s elkészítette az egér v2-es verzióját. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy még manapság is bőven akad teljesen hibátlanul működő v1 is.

    A különbségekről részletesebben:
    ---------------------------------------

    -A v1 Avago ADNS-S3080-szenzort használ, a v2 Avago ADNS-S3080E-t. A különbség +200 cpi (1600 helyett 1800) az E-jelű "javára", de lényegében egyezik a kettő.

    -A v1 a régebbi MX-egereken megszokott, 5 db, kisebb méretű talppal rendelkezik, a v2 a 3 db, nagy méretűvel. Elmondható, hogy a v1 tappancsai jobban csúsznak, a méretükből és elrendezésükből fakadó csekélyebb súrlódási tényezőjüknek köszönhetően.

    -A v1 alsó műanyag borítása áttetsző, a v2-é nem, ill. a két verzió felső burkolatának színében is van egy csekély árnyalatbeli eltérés.

    Mindent összevetve a v1 jobb választás lehet, mint a v2.

    Sajnos Logitech-betegség, hogy a gyártó nem hajlandó kábelharangot alkalmazni a vezeték védelmének érdekében, ezért előfordulhat, hogy (főként excesszív használat esetén) az megtörik egy ponton, általában ott, ahol az egér belsejébe futnak az erek. Ez természetesen javítható, ill. a kockázat is csökkenthető az amúgy is javallott kábelrögzítéssel.

    Mellékesen megemlíthető, hogy a két verzió műanyag burkolata kompatíbilis egymással, tehát lehet őket csere-berélni. Ez igaz a Logitech MX5xx (és most már G400 is) széria összes egerére - a forma teljesen változatlan maradt a hosszú évek alatt.

    ------------------------------------------------------------------

    * Razer Diamondback 3G:
    ------------------------------------

    A nagysikerű és rendkívül tartósnak bizonyult Diamondback utódja.

    Előfordulhat, hogy a bal gomb nyikorgó hangot hallat. Ennek oka egy fröccsöntési hiba. Az enyém is ilyen (volt, amíg meg nem hekkeltem), hamar előjött neki, de egy kis reszelgetéssel orvosolható a dolog. Ellenben pl. több ismerősömnek is volt DB 3G-je, akik évekig használták anélkül, hogy ez a probléma jelentkezett volna. Szerintem darabja válogatja.

    Amúgy alapesetben a gomboknak határozott kattanása van és valamivel hosszabb úton járnak, mint pl. egy MX 518 esetében - én ezt kellemesnek találtam.

    Az elmondható, hogy az alapvető build quality-je valamivel jobb volt az első generációs Diamondback-nek, de hogy legyen, pro is, a 3G új, gumiszerű Razer-borítást kapott, ami nem csúszik és nagyon kellemes tapintása van. Előfordulhat, hogy hosszú használat után (évek) kicsit hámlani kezd (inkább a gombokon), de ez csak esztétikai defekt. Persze nem kacsazsíros-retkes kézzel kell szétizzadni napi 16 órában és akkor máris más a helyzet - jelentősen csökken az esélye az ilyen "hámlás" kialakulásának, ill. ha lesz is, akkor csak jóval később és csak kisebb mennyiségben.
    Az oldalán lévő gumicsík sárgulhat és kicsit rojtosodhat az évek során (~fél év után már kezd meglátszani), de ez is csak optikai "hátrány".

    Ezekből gondolom kitűnik, hogy nem árt, ha az ember azért nagyjából tisztántartja és nem kakás kézzel ül le a gép elé - de ez alapjában véve elmondható mindegyik egérről.

    A görgő kellemes, puha hatású, csendes, érezhetően elkülönülnek a fokozatok.

    Az oldalsó gombok használatát illetően nyilván közrejátszik, hogy hogyan fogod az egeret. Az elhelyezésból fakadóan adódhat accidental click (nálam ez a jobb oldali gomboknál volt - a claw / fingertip-hybrid eredményeképpen), de én alapból letiltottam driver-ben a plusz gombokat, mert az életben nincs rájuk szükségem. Ilyeténformán ezt sem mondanám problémának.

    A talpai remek minőségűek, ha nem gyilkolja az ember az egeret (tehát nem passzírozza a padba, mint egy idegbeteg zsiráf) és textilpadot használ, 2-3 évig biztos nem kell őket cserélni (de lehet, hogy még annál is tovább bírják). Műanyag padon nem tudom, mennyire tartósak, de ebből kiindulva valószínűleg azon is, csak némileg rövidebb ideig (üvegről ne beszéljünk - az hamar leamortizálja a teflont).

    Támogatja az 1000 Hz-es adatkapcsolatot, viszont a stabil megtartása már nem feltétlenül az erőssége, de ez amúgy is gyakorlatilag fölösleges (meg alaplap-függő is). Az 500 bőven elég, de a 250 is kielégítő.

    A kábel a ridegebb-fajta Razer, mindenképpen ajánlott a rögzítése ( - ahogy egyébként bármilyen más vezetékes egér esetén is - megfelelő hosszot leengedve) szigszalag / cellux / leukoplaszt / mouse bungee / bármiegyéb segítségével, hogy minimalizáljuk a kábeltörés eshetőségét, ill. biztosítsuk, hogy a vezeték soha ne húzza / akadályozza az egeret a mozgatás során.
    Ridegsége ellenére az egyik kedvencem, mivel pehelykönnyű. Gondolkodtam már rajta, hogy átrakom a Salmosa-ba, de mivel az érsorrend más, át kellene kötögetni, így még nem sikerült magamat rávenni.

    A szenzor a jól bevált S3688-as Avago (aka Razer 3G infra), némi prediction-vel. Mind 800, mind 1800 cpi-n precíz. Én 800-on használtam, mert úgy valamivel kisebb a LOD-ja.
    Ha valakinek gondjai vannak vele, akkor ott vagy valami software-es szerencsétlenkedés van vagy egy be nem azonosított személy előtte vízilovakat vert agyon az állatkertben szegény egérrel.

    Padból a legjobb hozzá (szerintem) a QPAD CT / QPAD XL, az Everglide Titan / Razer Mantis / Goliathus, ill. az Allsop Raindrop GigaPad XL és az SS QcK-k).

    Driver-ből mindenképpen a v1.01-et kell leszedni, az már tökéletesen működik Win7-tel. Az "Advanced" fülben a "Master Accel Control"-t érdemes lehúzni 1-re, aztán kikapcsolni (unpipa - így nem fog kelleni az accelfix), majd szépen belőni magadnak a cpi-t és a hozzátartozó X / Y sensi-ket, ill. a "Master Windows Control"-t.
    Ha 1800 cpi-n szándékozod használni és nem akarsz babrálni a horizontális / vertikális érzékenységgel, driver sem szükséges (a 800 cpi-hez kell!), elég a jól megszokott accelfix.

    ------------------------------------------------------------------

    * Razer Salmosa / Abyssus:
    ---------------------------------------

    A Salmosa az MX300 (és a WMO 1.1a) mellett a személyes kedvencem, a Razer cég Krait-vonalának folytatása, mint kis méretű, 3 gombos, minimalista egér. Rendkívül könnyű, leginkább claw / fingertip grip-hez való forma, amely nagyon passzol a fogásomhoz és a low-sens + accel-es, flick-stílusú egérkezelésemhez.

    Szívében S3668-as Avago szenzor dobog, némi predicion-nel. Sajnos gyárilag a talpai jó minőségűek ugyan, de rendkívül vékonyak, így viszonylag hamar elkopnak (még szövetpadon is), szerencsére azonban a Salmosa-Abyssus kompatíbilitás következtében (lsd. lejjebb) pótlásuk könnyűnek nevezhető.

    Szériajelenség lehet a bal klikk nyüszögő hangja (ismert Razer-betegség), de a szétszerelést követően (lsd. lejjebb) egy kis műszerolaj közbeiktatásával megszűntethető.
    Az enyém is hamar nyüfmákolni kezdett, aztán abbahagyta (nem avatkoztam közbe), mostanában néha egy kicsit csinálja, néha nem.

    A birtokomban lévő példány nemrégiben lett 1 éves, ebből eddig 8 és fél hónapot töltött nálam, aktív használat mellett. A gumírozott rész nem hámlik, persze azért nem árt néha takarítani, mert jellegéből adódóan ilyen kis apró gumpikban (leginkább a gombokon) gyűjti az elhalt szövetdarabokat.

    A talpai ugyan nagyon elkoptak, de kicseréltem őket az Abyssus-éval, így most öröm van és bódottá.

    Eleinte kisebb problémát okozott, hogy a fogásból (és a tényből, hogy a gombjai teljes egér szélességben terpeszkednek el) eredendően előfodult, hogy véletlenül megnyomtam a jobb klikket (a kezem amúgy is remegős az RSI miatt, szóval valószínűleg ennek is volt szerepe a dologban), de ezt mára már nagyjából sikerült kiküszöbölnöm. A gombok, mentségükre legyen mondva, nagyon érzékenyek, mert akkor is könnyedén regisztrálják a klikket, ha teljesen a tövüknél fejtünk ki nyomást.

    Hozzátenném még azt is, hogy a gombok (Már megint...kell egy szinoníma...kapcsolók? Nem..) fizikai paramétereinek következtében nagyobb rés van a klikkek alsó éle és az egér bázis szekciója között, ahová könnyedén gyűlnek az apró szennyeződések, szóval itt sem árt néha kitakarítani.

    A görgő, csakúgy, mint az Abyssus esetében, nem túl hangos, kellően széles és jól elkülönülő fokozatai vannak.

    800 cpi @ 500 Hz-en használom, driver nélkül, MarkC Win7 accelfix-szel.

    Létezik egy Pro-gaming Edition / Asian Edition változata is, ami gyakorlatilag megegyezik az eredeti modellel, a különbség csupán annyi, hogy jóval kisebb és könnyebb (laptop-egér méretű) és csak a felbontást állító hardware-es kapcsolók vannak rajta. eBay-ről könnyen beszerezhető, gyakorlatilag aprópénzért.

    --------------

    Az Abyssus a Krait->Salmosa-vonal "továbbálmodása" az S3888-as Avago központi szem hadrendbe állításával.
    Használata során előfordulhat szövetpadokon jitter. Nem mindegyikre igaz ez, tény, hogy az első generációs darabokra jellemzőbb, azonban a szenzor felbontását 450 cpi-re visszavéve (amúgy is a legjobb
    beállítás az egéren IMHO)
    jelentősen csökkenthető, hacsak nem teljesen megszűntethető.

    Ahogy korábban is írtam, ez NEM MINDEN Abyssus-ra jellemző. Az viszont igen, hogy a legtöbb nem igazán szereti a QcK padokat, szóval a legbiztosabb választás melléjük egy Razer Mantis / Goliathus (esetleg Everglide Titan) vagy valamilyen műanyag pad.

    A LOD-ja némileg nagyobb, mint a Salmosa-é, de végső elkeseredésben az ebben a hsz-ban is
    taglalt (DeathAdder-szakasz, lejjebb) ragasztószalag-trükkel lehet rajta csökkenteni.

    Ha zavar a Razer-logó kék fénye, a legbiztosabb módszer a kiiktatására, ha az egér szétszedése után a kis 2 pin-es csatlakozót kihúzod a NYÁK-ból.

    A szétszerelés mind a Salmosa, mind az Abyssus esetében egyszerűnek mondható; mindössze egyetlen csavart kell kicsavarnunk, ami az alsó, nagyobb méretű talp alatt helyezkedik el (csakúgy, mint a Diamondback 3G-nél). Ennek eltávolítása után finom mozdulatokkal szedjük le a felső borítást. Legyünk óvatosak, mert az egerek elülső részén két kis műanyag pöcök ki- és beakasztása szolgálja a rögzítést.

    Érdemes még azt is tudni, hogy az Abyssus fizikai szinten kompatíbilis a Salmosa-val, a kettő alsó műanyag része (ebből következően a talpak is) gyak. ugyanaz, a kábel érelosztása is azonos, a felső részük keresztben csere-berélhető a görgő kis megmachinálását követően.

    Megjegyezném még azt is, hogy mind a Salmosa, mind az Abyssus esetében a hardware-es polling-rate és felbontás kapcsolókat nagyon tudom díjazni, mivel így a drivermentesség egészen új magasságokba emelkedik, elég csupán egy accelfix-et felrakni.

    Végszóként még annyit, hogy bár az Abyssus gombkialakításának köszönhetően abszolút nullára redukálódott a néhai, véletlenszerű jobb kilkkelésem, az egér tömegközéppontját kicsit furcsának érzem a Salmosa-hoz viszonyítva. Ebben közrejátszik valószínűleg az is, hogy súlya is több némileg - bár még így is a nagyon könnyű egerek családjába tartozik.

    Sajnálatosnak tartom, hogy nincs rajta 800 / 900 cpi-s beállítás, mintegy arany középútnak a 450 és 1800 között, de azt a tényt méginkább, hogy a hardware-es polling rate kapcsolóval csak 125 és 1000 Hz-et tudunk kapcsolni, 500-at nem; ha erre vágyunk, USB-hack segítségével kell ráerőszakolnunk ezt az értéket.

    Összességében az én választásom a Salmosa, de ugye, mint ahogy az az egerek esetében lenni szokott, ez egy szubjektív kijelentés.

    (Ezúton szeretném kérni, hogy mivel az enyém OEM importból származik, aki rendelkezik Razer Salmosa dobozzal (és nincs már rá feltétlenül szüksége), keressen meg privátban. Előre is köszönöm. :R)

    ------------------------------------------------------------------

    * Razer DeathAdder revíziók:
    -----------------------------------------

    Razer DeathAdder 3G v1 (Avago ADNS-S3688): Első generációs NYÁK. A CPL 2007-en debütált zárt körben, de sok probléma volt vele. Hivatalosan forgalomba nem került. Ami DeathAdder CPL Edition néven volt kapható, már egy DeathAdder 3G v2.
    --------------
    Razer DeathAdder 3G v2 (Avago ADNS-S3688): Első generációs NYÁK. A belső elrendezése nem kompatíbilis a DeathAdder 3G v3-mal és a DeathAdder 3.5G-vel.
    Több vöröshullámot érzékel, mint infravöröst; ennek következtében LED-je cserélhető vörös LED-re, ha csökkenteni akarjuk a LOD-ot. A többi verziónál ez a lehetőség nem adott.
    Dobozán teljesen mattszürke a DeathAdder-logo.
    Az egér hátán lévő Razer-logo átlátszatlan fehér.
    Az egér alján lévő matricán nincs a Razer-féle kígyó a jobb felső sarokban. A matrica alatt a műanyag sima.
    A Black Edition mellett ennek van a legigényesebb anyagminősége. Első osztályú gumírozás, sima műanyagok. Az is igaz, hogy a gumi így érzékenyebb lesz az izzadtságra, a műanyag pedig - mivel finomabb tapintású, mint a többi variánson - jobban gyűjti a zsírt.
    Non-braided kábel.
    Felbontások: 450 (~520*) / 900 / 1800 cpi.
    LOD: 1.2 mm magasról még érzékel, 2.4 mm-ről már nem.* Néhány mérés azt támasztja alá, hogy a legalacsonyabb cpi-érték kicsivel magasabb, mint a dobozon feltüntetett - a többi variánssal összehasonlítva némileg gyorsabb.
    --------------
    Razer DeathAdder 3G v3 (Avago ADNS-S3688): Második generációs NYÁK. Ide tartozik a Mac Edition, a Guild Wars Edition és a Voodoo Edition. A belső elrendezése azonos a DeathAdder 3.5G belsejével.
    Dobozán a DeathAdder-logo fényes (de nem hologramos v. színváltós).
    Az egér hátán lévő Razer-logo nem intarziás és határvonalai mentén nincs gumi.
    A felületi anyagminőség a legrosszabb (karöltve a 3.5G-vel); gyengébb minőségű gumi és műanyag - viszont pont a csökkent minőség miatt kevésbé érzékeny az izzadtságra és zsírra.
    Non-braided kábel.
    Felbontások: 450 / 900 / 1800 cpi.
    LOD: 2.4 mm magasról még érzékel, 3.6 mm magasról már nem.
    --------------
    Razer DeathAdder 3.5G (Avago ADNS-S3888): Második generációs NYÁK. A Black Edition, Dragon Age II Edition és Transformers 3 Edition is ide tartozik. Belső elrendezése azonos a DeathAdder 3G v3-mal és a Black / Dragon Age II / Transformers 3 Edition-nel.
    Dobozán világosan szerepel a 3500 cpi, a DeathAdder-logo fényes, hologramos-színváltós.
    Az egér alján a matricán látható a Razer-féle kígyó, a jobb felső sarokban. A matrica alatti műanyag rész érdes.
    Braided kábel.
    Felbontások: 450 / 900 / 1800 / 3500 cpi.
    LOD: 3.6 mm magasról még érzékel, 4.8 mm magasról már nem.
    --------------
    Razer DeathAdder Black Edition (Avago ADNS-S3888): Második generációs NYÁK. Belső elrendezése azonos a DeathAdder 3G v3-mal és a 3.5G-vel.
    A legjobb anyagminőség. Bár a műanyaga szintén a 3.5G esetében alkalmazott gyengébb minőségű verzió, viszont vékony gumiborítást kapott, ami meglehetős módon ellenáll az izzadtságnak és a zsírnak.
    A dobozán egyértelműen szerepel, hogy Black Edition.
    Az egér könnyen felismerhető, mivel metálszürke felső részt és gumírozott oldalrészt kapott, a görgője fekete, nem képes világítani.
    Az alján a matricán egyértelműen szerepel, hogy Black Edition, az alatta lévő műanyag szintén érdes.
    Braided kábel.
    Felbontások: 450 / 900 / 1800 / 3500 cpi.
    LOD: 3.6 mm magasról még érzékel, 4.8 mm magasról már nem.

    Teljesítmény terén egymástól eltérő karakterisztikái vannak mindegyiknek. Ennek oka (akár azonos szenzor esetében is) a NYÁK-ban, ill. a DSP-ben keresendő.

    A legmagasabb perfect control-értékek minden esetben 1800 cpi-n mérhetőek.

    Az ajánlott polling rate-érték 500 Hz.

    A teflontappancsaik nem a legjobbak (meglehetősen vékonyak) - ebből adódóan előfordulhat, hogy bizonyos felületeken a DA-d pluszban surlódik, mert leér a hasa (hozzá kell tenni, hogy ez inkább a 3G-verziókkal fordulhat elő); ilyenkor általában segít, ha a gyári talpakra egy extra réteg hyperglide-ot ragasztasz (így egy kicsit csökkenni fog a LOD is).
    Ha alkalmazod a dupla hyperglide-taktikát, egy picivel kevesebb cpi-t fogsz érzékelni, mint ami a beállított. Ez természetes.

    Még egy módszer a LOD csökkentésére, ha fogsz egy darabka nem-átlátszó ragasztószalagot és felragasztod az egér aljára a szenzorhoz. Fontos, hogy magát a lencsét ne takard el, csak árnyékolj ki egy részt a pásztázó infravörös sugarak elől.

    Ha csak a LOD-csökkentést tartod szem előtt, a ragasztószalag + extra réteg hyperglide együtt is alkalmazható.

    A drivereket nem muszáj telepítve hagyni. Felrakod, beállítod, ami kell (ha kell) és uninstallálod.

    Léteznek balkezes kiadások is.

    *SteelSeries Kinzu Optical (aka. Kinzu v1):
    -----------------------------------------------------------

    Formára szinte WMO, csak néhány milliméterrel kisebb, súlyra is könnyebb 8 g-mal.
    Részemről a forma / súly halmazban ezzel gyakorlatilag az élre tör.

    A görgő puhábban jár, ha nem is tökéletesen, de azért érezhetően elkülönülnek a fokozatok.

    3 (+1 profilváltó) gomb, semmi "extra", ami kell. Meg kell említeni, hogy a gombok viszonylag "nehezen" lenyomhatóak, kell egy kis "plusz" kraft hozzájuk -> jó lenne, ha japán Omron-okkal lenne szerelve.

    A kábele lehetne jobb. Braided, amitől elég merev és nehéz lesz. A csupaszítás segítene, de valahogy nincs kedvem ezzel küzdeni.

    A talpak követik a manapság divatos 3 nagyobb glide-sémát. A WMO itt jobb a 4 kisebb méretű talppal - kisebb a surlódási együttható. A csúszás sem egy álom, ajánlott új, minőségi teflont szerezni alá. Abból is lehetőleg vékonyabbat, mert a jaffától rendelt glide-okkal (amik amúgy igen jó minőségűek, amellett, hogy olcsóak) használhatatlan volt ingame az alacsony LOD miatt.

    A szenzorra (STMicroelectronics VT5366) ráférne egy kis javulás. A sok apró, hirtelen korrigálás (értsd lg vs olyan player, aki tud dodge-olni) elég nehéz vele, pont a beépített hardware-es accel miatt. Erős szokást igényel.
    Ez még akkor is érezhető, ha Windows-ban 6/11, EPP off + accelfix is fent van; adott cpi-n a sensitivity-t és cl_mouseAccel-t (Quake III Arena / Quake Live cvar-ok) visszább kell venni, ha hasonló érzékenységet szeretnénk, mint ami korábban volt. Pontos méréseket nem végeztem, de abban sem vagyok egészen biztos, hogy a hardware-es accel görbéje lineáris.

    Angle snapping nélkül is talán jobb volna, főleg a pixelshot-ok. Avago ADNS-S3668 belsővel (Razer 3G infra, AS ugyan még mindig van) lenne az igazi számomra.

    Ennek ellenére továbbra is ezt fogom használni (800 cpi @ 1000 Hz @ USB 3.0, no driver, FW 2.9.20, Win 6/11, EPP off, MarkC Win7 accelfix), mert hibái ellenére adja.

    Fontos: ha Kinzu-d van, soha az életben ne rakd fel az 1.10-es driver-t, mert tele van buggal ÉS flash-eli a ROM-ot, amit aztán már nem tudsz visszacsinálni!

    -----------------------------------------------------------------

    Segédprogramok, linkek:
    ----------------------------------

    MarkC accelfix (Win 7, Win 8.x, XP Legacy)
    Bővebb info accelfix-ről: [link]
    Cheesemfix (Win XP)
    Bővebb info Cheesemfix-ről: [link]
    mouse rate checker 1.1b
    Enotus MouseTest
    SS Kinzu v1.0.7.1 driver

    Házi, méretre készített, minőségi és olcsó teflontalpak: jaffa 2843
    A sokat keresett Omron D2F-01F mikrokapcsolók beszerzési helye: [link]

    Lényegében ennyi lenne a bevezető. A jövőben majd fokozatosan update-eljük a post-ot.

    ----------------------------------------------------------------------------
    ----------------------------------------------------------------------------

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

  • wwenigma

    Jómunkásember

    -

    [ Szerkesztve ]

    Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

  • Cadal

    őstag

    Diablo 3 Reaper of Souls topik

    Eljött az a pillanat, amikor a Diablo III szerverei beélesítették magukat, hogy elszabadulhasson a pokol…

    Visszatérhettek Tristram-ba, hogy felfedjétek a Fallen Star sötét titkát és hogy teljesítsétek a küldetést, Sancturary megmentését a démoni inváziótól!

    Szerver státusz mindhárom régióra!

    Szerdánként a hajnali és délelőtti órákban az EU szerveren általában karbantartás zajlik!

    Ingyenesen kipróbálható Starter Edition info

    Diablo III Game Guide avagy minden amit játékról tudni lehet.

    PH-s Diablo III trade topik

    Karakter és skill leírások:

    FONTOS!!! Játék során a skilleket a menüben található ELECTIVE MODE-val tudod teljesen variálhatóvá tenni. Pl:[link]

    Crusader
    Barbarian
    Demon Hunter (PH!-s Demon Hunter klub)
    Monk
    Witch Doctor (PH!-s Witch Doctor klub)
    Wizard

    A játékosok karakterei megtekinthetőek a Diablo Armoryban. Használata nagyon egyszerű, a fenti linken a keresőbe beilleszted a megtekinteni kívánt játékos battle tagjét és keresés után be is dobja az adott profilt. A PH-s közösség játékosai alább megtalálhatóak a teljesség igénye nélkül.

    A DiabloProgress.com oldalán szintén megtekinthetők a játékosok karakterei, csak ez sokkal részletesebb képet ad róluk. Ezen kívül különféle statisztikákat, rangsorokat készítenek a játékosokról felszerelési tárgyakról. Érdemes megismerkedni az oldallal.

    Karakterek képességeit Te is össze tudod állítani a Skill Calculatorban!

    Gyakran ismételt kérdések és válaszok linkjei:
    A Diablo története: [link]
    Hivatalos gépigény: [link]
    Nem támogatott videókártyák listája: [link]

    Authenticator:[leírás]; egy link gyűjtemény az authenticatorról a wowwikin, magáról az eszközről: [link] (élettartam 7 év)
    Mobil alerts leírások (VladimirRtól): [link]
    Diablo III optimalizálása: [link]

    A játék működésével, mechanikájával kapcsolatos dolgok:

    Létezik egy a játék kinézetét módosító "darkosító" megoldás: http://darkd3.com/ (youtube)
    Mit jelent a Global Play: angolul:[link] röviden magyarul:[link]
    Távolságmérés avagy mi, merre, hány méter: [link] magyarul röviden: [link]
    Titkos pálya információk: [link] ; [link]
    Tutorial – Options menü: [link]
    Adventure mod: [link] (by mikromanus: [link]
    Skill és Elemental bonuszok: [link]

    Legendary hozzávalók farmolási tippek: [link]; [link]

    Javítások patchek:
    1.0.4 2012-08-22
    1.0.5 (2012.10.17)
    1.0.5a
    1.0.7 Patch(2013.feb.13): eredeti, magyar
    1.0.7a Patch (2013.marc.13) eredeti
    1.0.8 (2013-05-08) eredeti, magyar
    1.0.8a (2013-05-15) eredeti, magyar
    2.0.1 (2014-02-25) [link] röviden magyarul: [link]

    Classic Diablo III utolsó téma összefoglalója: [link]

    A témával foglalkozó oldalak:
    Magyar nyelvűek:
    diablohungary.hu
    diablo3.hu
    Angol nyelvű oldalak:
    http://www.diablofans.com
    http://diablo.incgamers.com/
    Diablo III wiki
    diablo3.diablowiki.net

    A Prohardveres játékosok listája:

    abéla - CorteXt#2600
    Alabian - Alabian #1899
    angelside77 - Mezoltan77#1985
    annonmi - NMI#2665
    asound - kutga#2141
    axel797 - technic79#2182
    Balazs_ - Baleezus#2124
    berojocy - bero#2531
    biggamer - biggamerHUN#2736
    Bird - horvathszabi#2762
    Blizz - Nygain#2724
    BorkL - BorkLaser#1677
    Candy - candy#2995
    CarajoEsp - CarajoEsp#1838
    catroot - ketroot#2153
    -conrad- - Conrad#2992
    core2 - core2#2897
    corvette - Hiroz#2501
    CoyoteStarrk - CoyoteStarrk#2870
    cowboy_bebop - markastor#2679
    cr33p - h34dkr33pz#1557
    Dan-szan - Sathon#2241
    davidsz - Davidsz#2990
    DeckardCain - Tomiie#2351
    Diablo18 - Diablo20#2554
    dilipok - dilipok#1621
    Doom83 - SALBA#2601
    Dreimus - Dreimus#2674
    Eprom - SaN#2200
    errorcode06 - Chilleffect#2808
    Finwe - Finwe#2825
    frenkdrebin - frenkdrebin#2705
    F-ECT$ - fects#2557
    Gibkey - Gibkey#2592
    Giinos - DomeZs#2972
    granini - Sunra#2349
    gyga - Felkelo#1217
    gyuromoj - gyuromoj1988#1370
    HolloW - Inarius#1647
    Huma - Mardok#1180
    HZoli87 - HZoli87#2966
    IcsiGin - Icsigin#2161
    Isual - Isual#1946
    Jazz - JazZy#2550
    jjc - jelfisz#2677
    Joker94 - JOKER94Hun#2355
    JSaN - JSaN#2520
    Kashim - kKNd#2600
    Kasya - KasyaDMHH#2761
    Keksz03 - Keksz03#2262
    kexksz - k4csa#1888
    Kicsimix - NAMI#2906
    lakisoft - Impless#2357
    Lézerparaszt - Hypperkarma#2958
    Madn!ght - madnight#2761
    mammutka - Mammutka#2227
    Matyó83 - Matyo1983#2640
    McKnight - McKnight#2307
    medvezsolt - MaC#2406
    mikromanus - Mikroman#2277
    Mr.Csizmás - fritzkandur#2997
    MrCsiT - Trier#2235
    Mukorka - Mukor#2214
    m4rk_ - m4rk#2523
    modern - easylite#2260
    nepszter1 - nepszter#2605
    Nesti - NestiHUN#2598
    nightmare13 - GraveHUNter#1971
    nkAAA - nkAAA#2593
    Nunder - NunderBlack#2650
    Nordic - Nordic#2851
    n_gy_k - nturbusiness#2180
    omikron23 - Omikron#2624
    ooooobi - ooooobi#1695
    oxox - oxox#1525
    Peat - SzPeat#2491
    phanzetomox - Phanzetomox#2999
    Pocok9b - FTpocok#2867
    Poctar - Poctar#2629
    Pompi - Pompi#2178
    ProEvoFan - ProEvoFan#2748
    pzske - pzs#1217
    renard - HookedOnTrai#2762
    Ripper03 - B3ndeguz#2417
    RI/OS - rkydderf#2919
    rol33 - r0l33#2396
    Rossi - Rossi#2988
    VladimirR (rt06) - cyla#2786
    Scholes9 - Scholes#2294
    sittes79 - Baluka79#2199
    Sirandrish - Andrish#2666
    skater86 - sk8er#1777
    Sonja - Csokis#2344
    SQX_Barto - bARTO#2309 (us)
    Stan648 - hans88HUN#1717
    Szuperboci - West#2963
    Szvanika - Szvaniika#2777
    Tatyla - Tatyla#2431
    Togyo25 - Pitty80#2311
    Tbs82 - Endimion#2236
    Tomics - Tomics#2206
    Tom5 - Toma#2947
    toM517 - toivi#2633
    ttt1 - Wizmaster#2152
    XenHai - XenHai#2842
    X Factor - XFactor#2906
    x6radio - JEGX44#2349
    Viper26 - MrGabriel#2137
    Vistaboy - Vistaboy#1222
    Wayne - Wayne#2148
    whitezo88 - Zoley#2316
    Zan - Dreamer#2575
    Zeratul - RatkillerY8#2584
    -Zeratul- - zerom#1256
    zoty0 - zoty#2774

    Ha szeretnél felkerülni a listára vagy arról lekerülni küldj egy privit Cadalnak. A lista kb 2 hetente frissül.

    A topikban várhatóan rengeteg rövidítés fog megjelenni a játékkal kapcsolatosan. Lentebb ezek gyűjteménye található:

    Act (a játék fejezete, pl. 1,2,3,4)
    Affix (utótag, tárgyaknál használatos kifejezés pl. mammoth-életerőt ad)
    AH - Auction House - aukciós ház. a Diablo 3-on belüli tárgyakat lehet adni - venni.
    alvl – area level
    AoE – Area of Effect – (terültre ható varázslat)
    APS (Attack per secundum, vagyis támadás per másodperc)
    Barb (Barbár)
    bugged item – olyan tárgy, amely meg nem engedett tulajdonságokkal rendelkezik cast speed vagy gyakran csak fast cast – adott idő alatti varázslás sebesség
    bis - best in slot - az adott bővítőhelyre a leginkább megfelelő item
    caster – varázslat használó karakter
    CE / collectors – Collectors Edition
    chc - crit hit chance - esély a kritikus találatra
    chd - crit hit damage - kritikus találat esetén a sebzés növekedést eredményez
    clvl (character level) – karakter szintje
    Cooldown, CD ( egy képességet milyen időközönként lehet használni)
    co-op – cooperative game (többjátékos)
    CP – checkpoint (ellenőrző pont)
    cr, cres (cold resistance) – ellenállás hideggel szemben
    Crafting (Tárgykészítés)
    Crit rating, Crit (olyan érték mely megnöveli annak az esélyét, hogy egy képesség többszörösét sebezze a D3-ban, jelenleg fizikai képességeknél 150%, varázslatoknál 200%)
    Cube ( anno a Horadric Cube, most a Nephalem Cube rövidítése)
    def (defense) – védőérték
    dex, dext, - dexterity - ügyesség. DH.-nál és MONK- nál van jelentősége növeli a sebzést
    DH (Demon Hunter)
    dia – Diablo
    dirty – a tárgy foglalataiban haszontalan/oda nem illő ékkövek vannak
    dmg – damage (sebzés)
    DOT – damage over time / idő alatt elszenvedett sebzés
    DPS (sebzés per másodperc)
    dr (damage reduction) – sebzéscsökkentés
    Drop – szintén a zsákmány, szó szerint elejtett holmi
    Durability ( A tárgyak tartósságát jelző érték, ha elfogy a tárgy használhatatlanná válik)
    ed (enhanced damage) – nagyobb sebzés
    ed (enhanced defense) – nagyobb védelem
    eg (extra gold) – több arany
    Experience, EXP,XP (tapasztalati pont, adott érték után szintet lép a karakter)
    FPS – frame per sec – (képkocka per másodperc)
    fr, fres (fire resistance) – ellenállás tűzzel szemben
    ftj – failed to join
    g – gold (arany)
    gear – felszerelés
    gf (gold find) – arany gyűjtése
    gosu – valami különösen egyedi/ritka vagy tökéleteshez közeli cucc megnevezése
    HC – Hardcore
    Health Globe, Globe ( Az új gyógyító mechanizmus életerőt töltő gömbjei)
    HP (Életerőpont)
    ias (increased attack speed) – gyorsabb támadás
    ilvl – (tárgy szint)
    imba – imbalanced rövidítése, a kiegyensúlyozatlanul erős kasztokra szokás mondani, magyarul „tápos”
    int - Intelligencia. A Wizardnál és a WD-nél van jelentősége növeli a sebzést.
    itd (ignore target’s defense) – kiiktatja az ellenség védelmét
    Item (tárgy)
    kiting / kite / bossok, mobok, húzogatása, pozícionálása, támadási képességein kívül tartása, mozgatása.
    kb (knockback) – az ellenség eltaszítása
    leecher – olyan játékos, aki tétlenül áll és gyűjti a tapasztalati pontokat
    Level, Lvl, ( a karater szintje)
    loh - life on hit - találat esetén életet lopsz
    Loot – zsákmány /amit a szörnyek dobálnak/
    lr, lres (lightning resistance) – ellenállás villámmal szemben
    melee – közelharcos karakter
    MF – magic find (%-s érték, varázserejű tárgyak megtalálására.)
    mlvl (monster level) – szörny szintje
    mod – moderátor
    Multiplayer/MP (többjátékos üzemmód)
    nerf/nerfelés – a feljebb említett túl erőben lévő kaszt kiegyensúlyozása annak
    NV - Nephalem Valor lásd a gyakran ismételt kérdések közti linken (fent).
    gyengítésével
    nm (nightmare) – a Diablo második nehézségi fokozata
    OMG – Oh my God! – heves reakció, lehet meglepetés vagy ellenszenv is
    poti – potion
    pr, pres (poison resistance) – méreggel szembeni ellenállás
    Prefix (előtag, tárgyaknál használatos kifejezés pl. crismon tűzsebzést ad)
    psn (poison) – méreg
    PvE – Player versus Environment, megyegyezik a PvM-el
    PvM, más játékoknál PvE (A játékos a szörnyek ellen harcol és nem játékostársai ellen)
    PvP (Player vs. Player, vagyis játékosok játékosok elleni küzdelmét jelenti)
    ranged – távolsági karakter
    res. resi (resistance) – ellenállás
    RMAH - Real Money Auction House - Valós pénz alapú aukciós ház. a Diablo 3-on belüli tárgyakat lehet adni - venni valós pénzért.
    run – “futás” – egy adott helyen történő gyors öldöklés
    rush – húzás, amikor egy magasabb szintű karakter rövid idő alatt megcsinálja az alacsonyabb szintű karakter küldetéseit
    silence – némítás, az ilyen hatás alatt álló mágiahasználó nem tud varázsolni
    Single Player, SP (egyjátékos üzemmód)
    Skill (Aktív képesség)
    str - strength - erő. A barbárnál van jelentősége növeli a sebzést.
    tele – teleport
    tier – szint, általában a skillek szintjére használjuk
    vit, vita - vitality vitalitás. Az életerő (HP) mennyiségét növeli.
    Waypoint, WP – (A Diablo 2-ből is térkapu rendszerek, melyek fontosabb helyszíneknél lesznek találhatóak, és ritkábbak lesznek, mint a D2-ben.)
    WD – witch doctor
    ww – whirlwind (forgószél – képesség)
    xbow (crossbow) – számszeríj

    Rövidítések forrása: [link]

    Tilos béta vagy bármilyen kulcs eladását itt hirdetni!

    Eredeti szöveg:
    Megnyitom ezt a topicot mert hamarosan közeleg a Diablo3-kiadásának napja.Ki mit tud rola (megjelenés,uj dolgok)?Én azt hallottam hogy olyan lesz mint a WOW
    hogy csak neten lehet vele játszani pénzért.Azért ez elég nagy kicseszés lenne nem?Mert nekem a dio2 a mai napig az egyik legkedelteb játékom.Ugy tudom 2 uj faj is lesz belőle de a nevüket nem tudom.<span class="uff">Ha felesleges ez a topic mert még nem jelent meg a game akkor kérem zárni és ha majd megjelenik kinyitni és elnézést mindenkitől elnézést mindenkitől.

    Utolsó módosítás :

    Cadal

    (őstag)

    ============== Előzmények: [link] ==============

    [ Szerkesztve ]

  • wwenigma

    Jómunkásember

    Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

  • wwenigma

    Jómunkásember

    -

    [ Szerkesztve ]

    Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

  • wwenigma

    Jómunkásember

    Jiayu G3C

    Hálózat
    Dual Sim dual Standby
    2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
    3G: WCDMA 2100MHz

    Rendszer
    OS: Android 4.2.2
    CPU: MTK6582 - 4x1.3GHz/28nm Cortex A7 (32/32kB L2, 512kB L2 cache)
    GPU: Mali-400 MP2 (500MHz)
    RAM: 1GB
    ROM: 4GB

    Kijelző
    Méret: 4,5"
    Típus: IPS
    Felbontás: 1280 x 720 (HD), 326PPI
    Üveg: Corning Gorilla Glass II
    Értesítő LED

    Kamerák
    Első: 2,0 MegaPixel
    Hátsó: 8,0 MegaPixel, LED villanóval és autó fókusszal

    Egyéb
    GPS, A-GPS és EPO támogatással.
    WIFI 802.11 b/g/n
    Bluetooth 2.0
    Gravity Sensor
    3 tengelyes giroszkóp
    Iránytű
    Fénymérő
    Közelségérzékelő
    Multi-Touch 7 point touch

    Fizikai paraméterek
    Méret: 135 x 65 x 10.8 mm
    Súly: 131 g (akkumulátorral)

    Tartozékok
    1 x 3000mAh akkumlátor
    1 x töltő
    1 x USB kábel
    1 x használati utasítás
    1 x kijelzővédő-fólia

    Színek
    fekete
    ezüst

    Antelife video review - [link]
    CECT shop review - [link]

    Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

  • Deck

    titán

    A Sony idei zászlóshajója az Xperia Z a 2013-as CES (Consumer Electronics Association) kiállításon került bejelentésre 2013 január elején. Három színben kapható: fekete, fehér és sötét lila. Itthon február vége óta megvásárolható a készülék, most már mindhárom nagy szolgáltatónál is.

    Jelenlegi legfrissebb szoftver: Android 4.3 (Jelly Bean) (build: 10.4.1.B.0.101)

    Általános:
    Technológia GSM/UMTS/LTE
    Méret 139 x 71 x 7,9 milliméter
    Tömeg 146 gramm
    Szabvány IP57 (1 méterig és 30 percig vízálló)
    SIM-foglalat microSIM

    Kijelző:
    Kijelző 5 hüvelyk (TFT) OptiContrast-os,
    Előlap: Dragontrail
    Hátlap: Gorilla Glass2
    Kijelző felbontása 1080 x 1920 pixel (441 ppi)
    Színárnyalatok száma 16 millió

    Hardver:
    SoC típusa Qualcomm Snapdragon S4 PRO (MDM9215M)
    Processzor: 1,5 GHz-es, négymagos Krait (28nm, ARMv7,)
    Grafikus chip Adreno 320
    RAM mérete 2 GB RAM
    Belső tárhely 16 GB
    Memória bővíthetősége 64GB microSDXC
    Fő kamera 13,1 megapixeles Exmor-RS, autófókuszos, LED-es villanó
    Másodlagos kamera 2,2 megapixeles Exmor-R
    Videófelvétel 1080p (30 fps)
    Akkumulátor 2330 mAh-s lítium-ion
    Fülhallgató kimenet: 3.5 mm jack
    Giroszenzor

    Adatátvitel:
    Frekvenciasávok GSM 850/900/1800/1900
    UMTS 850/900/1700/1900/2100
    LTE 800/850/900/1800/2100/2600 MHz
    GPRS / EDGE van / van
    UMTS / HSDPA / HSUPA / LTE van / 42,2 Mbps / 5,76 Mbps / 100 Mbps
    Wifi: 802.11 b/g/n, DLNA, WiFi hotspot, WiFi Direct
    Bluetooth: 4.0 (A2DP)
    USB: microUSB 2.0
    RSS van
    GPS van
    NFC van

    Részletes specifikáció

    Minden részletre kitérő, bővebb teszt

    STAMINA mód teszt

    A dobozban megtalálható egy EP 880-as típusú töltőfej, egy adatkábel, valamint egy MH-EX300AP típusú "agybadugós" fülhallgató. A mi régiónkban a cikkben említett DK26 típusú dokkoló valamint memóriakártya nem jár a készülékhez.

    Szoftver frissítéshez 3 programot használhatunk:
    Sony PC Companion
    Sony Update Service
    Flashtool

    Fontos: Mindig ajánlott a tiszta telepítés, nem pedig a ráfrissítés!

    ICS= Ice Cream Sandwich
    JB= Jelly Bean
    LB= Locked Bootloader (Zárt Bootloader)
    UB= Unlocked Bootloader (Nyitott Bootloader)
    SUS= Sony Update Services
    PCC= PC Companion
    OTA= A telefonon lévő Update Centeres Frissítések
    ROOT Jogosultság= Bármit csinálhatunk a rendszeren
    CWM=ClockworkMod

    Megjelent már hivatalosan a 4.3? Ha igen, mivel jobb?
    - Igen, meg. Gyors és smooth nagyon. Akksi idő is jobb lett.

    Egyszerre frissül mindenkinél? Hogyan frissíthetek?
    -Nem. SI szám alapján történik. De flashtoolal már felrakható. Akinek jelzi a frissítést SUS, PCC-vel frissíthet.

    Rootolható, már a 4.3?
    - Igen.

    Van különbség a különböző régiós verziók között?
    - A rendszer ugyanaz, csak az előre telepített appokban van eltérés. Ezért, is mindegy milyen régiósat használsz.

    Kapunk majd Android 4.4(KitKat)-et?
    -Igen.

    Mi jár végleges garancia vesztéssel?
    1. A bootloader nyitás
    2. A kis ajtók alatt található egy kis fehér indikátor, amely ha elszíneződik, akkor a garancia elvész. Alapból fehér, ami ha piros lesz ugrott a garanciánk.

    Mennyi idő mire beáll az akksim?
    2-3 hét.

    Tényleg szar a Z kijelzője? A fekete csak szürke?
    Dehogyis.. Ezeket csak azok mondják akik szidni akarják a Z-t, és kitalálták ezt. A fekete fekete, a fehér fehér. 441ppi és FULL HD kijelző azért, nagyon jó. Ami egyedül gyenge az a betekintési szög.

    Mi az a CWM?
    Egy custom recovery az Android telefonokra és tabletekre, amely lehetővé teszi, hogy mentési, helyreállítási, javítási, telepítési és karbantartási műveleteket végezhessünk el a készüléken.

    Mi az a ROOT?
    Alapesetben a telefonunk Android operációs rendszerén korlátozott felhasználók vagyunk!
    A rootolás nem más, minthogy rendszergazda jogokkal rendelkező felhasználót csinálunk magunkból.

    Nem jár garancia vesztéssel? Mire jó ha ROOT-olom a telefont? Hátrányai?
    Nem! Az változó, hogy hogyan állnak hozzá a szervizesek, ezért mindenképp, mielőtt szervizeltetnéd, távolítsd el a rootot a telefonról, vagy rakd újra a romot.

    Csak előnye van, nem is kevés, de hátránya nincs.

    A ROOT-olás előnyei:
    - Reklámblokkolás (Segítségével hosszabb lesz a telefon üzemideje, mivel a reklámok nagyon szívják az akksit.)
    - Sok felesleges gyári app törlése ( Csak a helyet és RAM-ot foglalják. Minek legyenek fenn, ha semmi szükségünk rájuk?)
    - Sok hasznos programnak kell a ROOT jogosultság. Pl: Titanium Backup, CWM, ROOT Explorer, Greenify, SD Maid, Víruskeresők,
    - Témázgatás
    - Jegelés, Teljes Biztonsági Mentés, Eltávolítás,
    - Akksi jobban bírja

    Hátránya:

    Semmi..

    Hogyan, távolíthatom el a ROOT-ot?
    SuperSU-t indítsuk el majd Beállítások - Teljes unroot

    Hogyan, lehetne gyorsabb a telefon?
    Beállítások - Fejlesztői Lehetőségek - Ablakanimáció mérete, Áttűnési animáció mérete, Animáció lépértéke alapból 1x-en van de ez sok, vegyük le 0,5x-re vagy teljesen 0x-re.

    Hogyan, tudok szinkronizálni?
    Beállítások - Megjelenés - Gyors Beállítások ( itt kapcsoljuk be az Aut. Szinkronizálást és akkor fenn a gyorskapcsolóknál tudjuk be-ki kapcsolni.

    Mikor, gyártották a telefonom? Hol, tudom negézni?
    Telefon alján. Pl. 13w26. A 13 az évet jelenti, a 26 pedig a hetet.

    Nagyon melegszik a telefon?
    Sima átlag használattal nem. De amúgy használat és időjárás függő. Ha kinn van 40-50C° akkor jobban melegedni fog, töltés alatt és játék alatt is. De nem kell aggódni miatta. Átlagban 30C° körül van. A 40-45C° sem probléma. Ha túl meleg lenne a telefon kikapcsol magától.

    Hogyan, tudok bootloadert nyitni?
    Ha független a telefonod és ha lemondsz a garanciáról. Szolgáltató függő telefonokon nem lehet.

    Mindent visz a gyári Filmek app?
    Sajnos nem. Több hangsávos filmeknél csak az elsőt játsza le és sok filmet le sem játszik. Ajánlott a BSPlayer

    Nem tetszik a áttetszőség a 4.3-ban. Van rá valami megoldás?
    Másik launcher vagy szerkesztett SystemUI.

    Hogyan, tudok 4GB-nál nagyobb videó fájlt megnézni?
    1. Beállítások - Xperia - USB Kapcsolat - USB-kapcsolódási mód - Adattárolási mód-ra állítsuk
    2. Csatlakoztassuk a számítógéphez a telefont, majd formázzuk a telefon memóriakártyáját exFAT-ra.

    Miért, nem találom a Beállítások között a Fejlesztői lehetőségeket?
    Beállítások - A telefonról - Buildszám (kattintsunk rá addig, míg ki nem írja, hogy fejlesztők vagyunk) utána ott lesz a Fejlesztői lehetőségek.

    Mindig fut egy app a háttérben, hogyan csinálhatnám meg, hogy csak akkor fusson ha én elindítom?

    Ha van ROOT: A Greenifyt akkor neked találták ki, mivel pont erre jó, hogy lejegeli amit akarsz, (Rendszer, gyári appokat is) és csak akkor fognak futni mikor elindítod őket, majd újra le lesznek jegelődve ha nem aktív a képernyő. Nagyon hasznos alkalmazás és egyre népszerűbb is. Arra is jó, hogy ha ébresztgeti valami a telefont, akkor hozzáadod és csak akkor fog futni az app, ha elindítod. Igazán hasznos és hiánypótló alkalmazás!

    A Greenify segítségével több RAM lesz, csak akkor fut valami, ha használod, gyors marad minden, és az akksi üzemidejét is növeli.

    Ha nincs ROOT: Egy részük törölhető. Amelyik nem, azt a beállítások/alkalmazások/mind opción belül az alkalmazásra lépve letilthatjuk. Amennyiben a letiltás gomb helyén frissítések eltávolítása felirat van, előbb el kell távolítanunk a frissítéseket, azután le tudjuk tiltani az alkalmazást. Ezután a menüből is el fog tűnni és nem fut a háttérben, így sok RAM-ot spórolhatunk. Másik megoldás rá, ha letöröljük őket amik nem kellenek.

    Nagyon merül a telefon. Segítség!!!! Mit tegyek?
    Először is, ezt sok minden okozhatja. Nézzük sorban.

    1. Reklámok: Nagyon szívják az akksit, érdemes őket elkerülni vagy blokkolni Pl: Adaway-el
    2. Folyamatos Szinkronizálás
    3. Magas Fényerő, vedd lejjebb
    4. Valamilyen app beragadt, indítsd újra telefont
    5. Valamelyik app ébresztgeti a telefont, GSam Battery Monitorral megnézheted majd melyik app az
    6. Valamelyik app fut a háttérben, de minek ha nem használod? A megoldás a Greenify.

    Appok, amik nagyon memória és akksi zabálóak: Skype, Viber, Facebook,

    Mindig csak eredeti tartozékot vegyünk?
    Igen. Nagyon ajánlott, vagy csak megbízható helyről vásárolj.

    Van fólia a telefonon?
    Igen van, elől és hátul is.

    Hogyan tudok 13mp-es képet csinálni? Ha belépek a fényképezőbe csak 12mp-est lehet.
    Belépsz a fényképezőbe és bal oldalt fenn a Kiváló Automatikust állítsd át Normálra.

    Odex vs Deodex. Mi a különbség?

    Odex: Gyorsabb bootolás, kevesebb tétlenségi idő,viszont nagyon nehezen módosítható, szerkeszthető, témázható.
    Deodex: Kicsivel több bootolási idő, tétlenségi idő, viszont könnyen módosítható, szerkeszthető, témázható.

    Miután fel állt a rendszer nincs sebességbeli különbség, csak bootoláskor néhány mp!

    Akksit ki kell sütni? Kell 1 napig tölteni először? Az akksi kalibráló appok érnek valamit?
    Nem kell. Csak rendesen töltsd fel. Az akksi kalibráló appoknak semmi értelmük, a google mérnökei is megerősítették.

    Mi értelme van Benchmarkolni?
    Az égvilágon semmi és semmire sem jó. Fontosabb az optimalizálás, mint az itt kapott majdnem véletlenszerű pontok.

    Kell task killereket használni?
    Nem. Csak ártasz vele, de semmit sem használsz. Folyton kilövöd a programokat, amik viszont újra elindulnak, csak az akksit fogyasztják.
    Ha csak akkor akarsz valamit futtatni, amikor használod, használj Greenifyt.

    Bekapcsoltam az NFC-t de nem látom fenn az ikonját. Miért?
    Ez egy apró bug. system/build.prop fájlt nyissuk meg majd megkeressük az NFC részt, ezután a "ro.nfc.icon.enable=false" t átírjuk erre: "ro.nfc.icon.enable=true". Mentés majd indítsuk újra a telefont.

    Akksi mennyit bír?
    Ez használat függő. Átlagban 3-6 óra kijelző használat.

    Folyton megszakad a töltés a telefonon. Miért?
    Dugjuk töltőre a telefont, majd kapcsoljuk ki a telefont. Ezután, elkezdi tölteni és várjunk vele 30 percet majd utána bekapcsolhatjuk és minden rendben lesz!

    Milyen dokkolót vegyek?
    A gyári töltő 1500 mA-es, míg a dokkoló 1800 mA-t is át tud engedni. Ugyebár a dokkolóhoz nem jár fali csatlakozó, így jobb esetben ezt is a gyári 1500 mA teljesítményűvel használjuk. Ez, azért fontos infó, mert az Ebayen rendelhető replika dokkolók majdnem mind csak 1000 mA-esek, azaz jelentősen lassabban töltenek!!!

    Hogyan, tudok a képernyőről képet készíteni?
    Bekapcsoló gomb + Hangerő le

    Kell tok a telefonhoz?
    Ha elrakod a zsebedbe a hátulja piszkos lehet, meg ha szeretnél vegyél csak hozzá sok fajta van.

    Használjak vírusvédelmet?
    Valaki szerint igen, valaki szerint nem. Döntsd el te kell-e. De csak megbízható cégek termékeit használd Eset, Kaspersky, Norton, Avast stb. Ha csak Playről töltesz le akkor nem lesz probléma. A tesztek alapján nem merítik jobban az akksit mint amikor nincsenek.

    Probléma, hogy warezolok?
    Nekem nem, neked az lesz. Az oldalon tiltott a warez. Felraksz tört programokat amikben kitudja mi van, majd megadod a jogosultságot nekik amikhez kéri aztán, ki tudja mi lesz.. Nagyon nem biztonságos. Vannak olyan célzott appok amik emelt díjas sms-eket küldözgetnek, ellopják az adataidat, jelszavaidat. Arról nem is beszélve, hogy csak a gond van velük, mikor frissülne egy app. Pár száz forint egy program, amit ha megveszel mindig a tied, frissül is és nem lesz probléma belőle. Hát, nem jobban megéri? Sőt, akár több készüléken is használhatod ugyanazzal a Google fiókkal.

    Az, miért van, hogy a walkman-ben az összes szám 2x-er jelenik meg? Mi a megoldás?
    SD (belső/kártya) LOST.DIR mappa törlése, app adatok törlése, újraindítás.

    Hogyan, tudnék a víz alatt fényképeket készíteni?
    Aqua Z Camera: [link]
    XDA oldala: [link]

    Nem tetszik a gyári felület. Mit tehetek?
    Az igények sokfélék e téren, szerencsére azonban rengeteg felületből válogathatunk Google PLAY-en, a Launcher szót beírva. Mindenki kiválaszthatja a neki tetszőt. Legnépszerűbbek a Nova launcher , Apex, Launcher, Launcher PRO, stb.. Ezeknek nagyon nagy előnye, hogy a kinézet így szinte 100%-ban testreszabható.

    A Google Chrome, vagy más böngésző nem tudja szinkronizálni a könyvjelzőimet. Mi a teendő?
    A hiba nem a telefonnal, és megint csak nem az appal van, hanem a Google fiókod beállításaival. Google fiókodban menj a Beállítások- Szinkronizálás beállítása- Titkosított adattípusok. És ne a minden titkosítását válaszd, hanem csak a jelszavak titkosítását. Ezután a szinkronizálás működni fog.

    A telefonon nem tudok FLASH-t lejátszani, hogyan orvosolhatom a problémát?
    Hivatalosan megszűnt az Android támogatása 4.1-es rendszerektől. Az Adobe hivatalos oldaláról le lehet tölteni az Androidhoz való flash player alkalmazást, amely segítségével Boat Browserrel megtekinthetőek a flash videók Xperia Z-vel is.

    Valami mindig felébreszti a képernyőt akkor is ha nem nyúlok hozzá? Mi okozza?
    Egy telepített app okozza. Playről rakd fel a: GSam Battery Monitor-t

    Mindig reklámok jelennek meg az értesítési sávban. Mit tehetek?
    Rakd fel Playről az AirPush Detector-t az megmondja melyik app okozza.

    A készülékem alvó állapotban is gyorsan merül. Mitől lehet ez?
    Amennyiben a készüléked új, vagy éppen nagyon frissítés után vagy a dolog természetes, pár hét alatt beáll majd a fogyasztás. Ha sok, rendszeresen online frissül alkalmazásod, widgeted van, és sokféle szinkronizáció van bekapcsolva, akkor szintén természetes, hiszen ezek alvó állapotba is futnak, adatforgalmat generálnak. Az energiával továbbá úgy tudsz spórolni, hogy a beállításokban az energiagazdálkodás menüpontban bekapcsolod a Stamina üzemmódot, ezzel ha a kijelző nincs bekapcsolva 15 percig, akkor kikapcsol minden háttérben futó szinkronizálást egészen addig, amíg a kijelző újra be nem lesz kapcsolva. Beragadhatott egy program vagy valami ébresztgeti. Indítsd újra a telefonod vagy nézd meg mi okozza a GSam Battery Monitor-ral.

    Mik azok a SmartTag-ek és mire használhatóak?
    A SmartTag egy kis korong amely NFC chippel van ellátva. Ezeket fel lehet programozni a legkülönfélébb dolgokra, például ha hozzáérintjük, akkor kapcsolja le a wifit, a mobiladatforgalmat engedélyezze, azonnali hívást lehet vele indítani, stb. Bővebb információ itt. A Tag-ek használatához ajánlott program a gyárin kívül például: NFC Task Launcher

    Használható az Xperia Z-vel USB OTG?
    Igen. Pendrive, egér, billentyűzet, stb. csatlakoztatására szükséged lesz egy USB-OTG kábelre, amely már 1000 Ft alatt beszerezhető a boltokban. Ha TV-re szeretnéd kötni HDMI kábellel ahhoz MHL kábel szükséges.

    Hol találom a gyári szervizet, avagy hova vihetem a készülékem ha gond van vele?
    Ha GSM boltban, bolti garanciával vetted, akkor az aktuális boltba. Ha szolgáltatónál, akkor leadhatod az adott szolgáltató bármelyik boltjában ahol szerviz van, vagy közvetlenül a gyári szervizben is: Cordon Eletronics Ha Sony Centerben, vagy gyári Sony Webshopban vásároltál, vagy bárhol máshol, gyártói garanciával, akkor bármelyik Sony Centerben, márkaboltban, vagy megint csak a gyári szervizben adhatod le készüléked.

    Ha nem tetszik egy frissítés, vagy nem szeretnék várni a szolgáltató frissítésére mit tehetek?
    Bár nem hivatalos program, de ezek a problémák orvosolhatóak a flashtool programmal. A telefonra bármikor felrakható ezzel a módszerrel gyári szoftver garanciavesztés nélkül.

    A Sony logo tényleg a fólián van?
    Igen, ám ez a fólia rendkívül masszív és rendkívül precízen van felrakva, eltávolítani is csak elég nehezen lehet.(Megjegyzésként, a hátlapon is ugyanilyen keménységű fólia van, az ottani Xperia felirat viszont a telefonon van.)

    A készülék hátoldalán van egy matrica, ez micsoda?
    Az a matrica, csupán az NFC helyét jelöli, semmi funkciója nincs, nyugodtan eltávolíthatod.

    Lefagyott a készülék, nem reagál, mit tehetek?
    A bekapcsoló gomb és a hangerő + gomb egyszerre történő nyomva tartásával 1 rezzenés után újraindul a telefon. Ugyanezen kombináció 3 rezzenés után a telefon kikapcsolását eredményezi.

    Először is leszögezném, hogy ha bármilyen kár keletkezik a rendszerben illetve a telefonban, azért senki nem vonható felelősségre, mindenki a saját szakállára foglalkozzon ilyesmivel!

    Ha más régiós vagy módosított ROM-ot szeretnél feltenni, ami megvan FTF fájlban, akkor a Flashtool nevű programot kell használnod, vigyázat(!!) nem flash tool, mert a két program nem ugyanaz!

    Az Xperia Z-hez jelenleg csak a legújabb verzió felel meg, a régebbiek nem jók hozzá. Mielőtt nekikezdesz, olvasd végig figyelmesen a lépéseket!

    Flashtool:

    A lépések:
    1. Feltelepíted a flashtool-t.
    2. A C:-n létrehozott Flashtool mappában találsz egy drivers nevű mappát, és az abban található drivert is feltelepíted, a telepítés során kiválasztod az Xperia Z-t (C6603) és a Flashmode Drivers-t.
    3. Mindent bezársz különösen ügyelve arra, hogy a PCC és a SUS ne fussanak a háttérben.
    4. Elindítod a flashtool megfelelő változatát, ha 64bit-es az op.rendszered akkor a FlashTool64-et kell elindítanod.
    5. A villám ikonra kattintasz, majd betallózod a flashelni kívánt ROM-ot.
    6. Ezután az OK gombra kattintasz, majd a gép elkezdi előkészíteni a flashelést.
    7. Mikor kiírja, hogy kikapcsolt állapotban csatlakoztasd a telefont, akkor a hangerő LE gomb nyomvatartásával csatlakoztasd USB-n keresztül a telefont. Ezután el fog indulni a flashelés.
    8. A flashelés néhány perc alatt lefut, majd kiírja, hogy most már lecsatlakoztathatod a telefont, és indítsd el. (Az első bekapcsolás hosszabb időt vesz igénybe!)
    9. Kész!

    Ha még ez sem lett volna elég, akkor itt egy képekkel tűzdelt tutorial is: Tutorial
    Ha Windows 8-at használsz, szintén nézd meg az említett Tutorialt, mert a drivereket máshogyan kell telepíteni!!

    A flasheléshez hivatalos, gyári, érintetlen ROM-ok:

    C6603_10.3.1.A.2.67_CE3.ftf(4.2)
    C6603_10.4.1.B.0.101_CE3.ftf(4.3)

    Hogyan készíts FTF fájlt, ha PCC-vel vagy SUS-al frissítettél:

    Darvinya fórumtárs leírásából megtudhatod.

    Android 4.2 Rootolása:

    1. Telepítsük tisztán fel a ROM-ot (Pl: Flashtool-al)
    2. Beállítások - A telefonról - buildszám (erre kattints sokszor amíg ki nem írja fejlesztő vagy)
    3. Beállítások - Fejlesztői lehetőségek - USB-hibakeresés (pipa be)
    4. Beállítások - Biztonság - Ismeretlen források (pipa be)
    5. Töltsük le a rootot: Vroot Xperia
    6. Csomagoljuk ki a vroot.zip-et, csatlakoztassuk a telefont a géphez(bekapcsolva) majd futtassuk a root.cmd-t.
    7. Kész!

    Android 4.3 Rootolása:
    (Előre rootolt,Csak ez a módszer van!)
    (CWM-et tartalmazza így külön nem kell felrakni)

    Fontos: Busyboxot ne telepítsünk fel playről mert, bootlopot okozhat!!!

    Ami kell hozzá:

    Flashtool
    Rootolt Android 4.2 a telefonon CWM-el (vagy újabb)
    C6603_10.4.1.B.0.101_CE3.flashable.zip
    C6603_10.4.1.B.0.101_CE3 (Stripped).ftf

    Menete:

    1. Másoljuk a belső tárhelyre a C6603_10.4.1.B.0.101_CE3.flashable.zip-et
    2. Flashtool/firmwares mappájába másoljuk a C6603_10.4.1.B.0.101_CE3 (Stripped).ftf-et.
    3. Lépjünk be a CWM-be majd Install zip -> Choose zip from /sdcard ezután, keressük meg a C6603_10.4.1.B.0.101_CE3.flashable.zip-et és telepítsük fel.
    4. Wipe dalvik cache majd Wipe data/Factory reset
    5. Kapcsoljuk ki a telefont, de ne indítsuk újra!
    6. Flashtoolal flasheljük fel a C6603_10.4.1.B.0.101_CE3 (Stripped).ftf-et.
    7. Ha ezek megvoltak akkor bekapcsolhatjuk a telefont.

    Dual Recovery Telepítése:

    1. Beállítások - A telefonról - buildszám (erre kattints sokszor amíg ki nem írja fejlesztő vagy)
    2. Beállítások - Fejlesztői lehetőségek - USB-hibakeresés (pipa be)
    3. Beállítások - Biztonság - Ismeretlen források (pipa be)
    4. XZ-lockeddualrecovery2.7.101-BETA.installer.zip-et töltsük le majd csomagoljuk ki.
    5. Csatlakoztassuk a telefont (bekapcsolva) és futtassuk az install.bat-ot majd nyomjuk meg az 1-est.
    6. Felugrik a telefonon az adb és root jogot kér, adjuk meg neki
    7. A telefon újraindul és a cwm fogad minket

    CWM Indítása:

    Sima CWM: Hangerő fel nyomogatása induláskor a Sony logónál
    TWRP: Hangerő le nyomogatása induláskor a Sony logónál

    LCD Density DPI Módosítása 320-ra: [link]

    Xperia Black Wallpapers: [link]

    Xposed Framework: [link]

    Gravitybox: [link]

    GEM Xperia Xposed (Lockscreen & SystemUI & Launcher módosítások: [link]

    Írta, összeállította, szerkeszti: dekrer

    Régebbi szerkesztő: pepe091

    [ Szerkesztve ]

    PS5

  • TomWexX

    addikt

    Fórum használata
    A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!
    Fórumos tudnivalók, tanácsok KEZDŐKNEK! (pl. kép/link beszúrást hogy kell, alapelvek, stb.)

    Előszó:
    A Huawei Ascend P6 az Ascend P sorozat zászlóshajójaként az extrém eleganciát testesíti meg a dizájnra fogékony felhasználók számára. A készüléken a Huawei saját fejlesztésű felhasználói felületének, az Emotion UI-nak a legújabb verziója fut, amelyet a gyártó több mint 5 millió felhasználó véleményének figyelembe vételével alakított ki. Az optimalizált felületen a Me Widget, a MagicTouch és a SmartReading funkciók frissített verziója található, valamint az új panorámafotó és arcfelismerő funkciók.

    Huawei Ascend P6 és a komolyabb hardverigényű játékok:
    A fórumozók együttes véleménye, hogy eme csodaszép telefon elsősorban nem a komolyabb játékok futtatására való, a ritka SoC miatt ezekkel lehetnek kompatibilitási problémák, laggolások, textúra hibák! Aki elsősorban telefonon szeretne játszani, akkor vegye fontolóra a P6 mellőzését!

    Huawei Ascend P6 és a fotózás:
    A P6 kamerája középszerű, erős napsütésben szép képeket készít, de amint beborul vagy szobában/zárt helységben fotózol, készülj arra hogy zajos képet kapsz. A nagy átlagnak bőven megfelel, de ha valaki ebben nagy kritikus, akkor vegye fontolóra a P6 mellőzését!
    Bővebb információ, és képek a topicban. Használd a keresőt!

    A doboz tartalma:
    Huawei Ascend P6 mobiltelefon
    Hálózati töltő adapter + USB kábel
    Fülhallgató
    Műanyag tok

    Adatlap
    Kijelző: 4,7 hüvelyk, 1280x720 pixel (~312 ppi), Gorilla Glass üveggel
    CPU: HiSilicon K3V2, 1,5 GHz, négy processzormaggal
    Memória: 2GB RAM, 8GB ROM, microSD kártyával 32GB-ig bővíthető
    Frontoldali kamera: 5 megapixel
    Hátoldali kamera: 8 megapixel, F2.0, BSI és 4cm makro távolság
    Videofelvétel: 1080P full HD videofelvétel és -lejátszás
    Méret: 132,6 mm x 65,5 mm x 6,18 mm
    Súly: kb. 120 g
    Hálózat: UMTS /GSM
    Maximális letöltési és feltöltési sebesség: HSPA+, letöltés 21 Mbit/s (CAT14), feltöltés 5.76 Mbit/s (CAT6)
    Audio: Dolby Digital Plus
    Akkumulátor: 2000 mAh

    Magyar használati útmutató

    Szerviz menü
    *#*#2846579#*#*

    Ismert hibák/bugok
    • Wifi jel eldobálás (nem túl gyakori) - WIFI fixer segíthet rajta
    • Kis headset hangerő (root-al javítható, lásd lejjebb)
    • Akadozó GPS (root-al javítható a gps.conf átírásával, lásd lejjebb)
    • Ugráló fényerő (nem túl gyakori)
    • Tárhely kezelési problémák (talán egyszer hivatalosan megkapjuk a tárhelyek közötti váltást, mint ahogy az eltüntethető navibárt)

    Jó tanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez
    Bővebb információt itt/ vagy itt olvashatsz, az akkumulátorokról.
    "Az akkumulátort ki kell sütni vagy sem?"
    A Lítium-ion és a Li-Polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
    A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.

    SZOFTVERFRISSÍTÉS
    Ha a telefon ROOT-olva van és menüből való frissítést tervezel, akkor mindenek előtt távolítsd el a ROOT jogot, mert a későbbiekben gond adódhat ebből.
    Fontos!
    Az Ascend P6-ból létezik európai és kínai verzió is. Nem mindegy hogy a mi euróapi verziónkra milyen frissítés kerül, ugyanis a kínai rom kivégzi a bootloadert, és a telefon végérvényesen használhatatlan lesz!
    China-Version C17 (P6-U06V100R001C17BXXX)
    Europe-Version C00 (P6-U06V100R001C00BXXX)
    Valamint ugye léteznek P6-U06 és P6-U00 készülék verziók.A miénk U06.
    Erre mindenki figyeljen oda!

    A ROM frissítés menete:
    A telefon legalább 85% -os töltöttségű legyen!
    Firmware letöltése a hivatalos oldalról
    (Régebbi illetve béta firmware-ek, és a P6-hoz szükséges programok)
    További (béta) firmware-ek...Link1
    További (béta) firmware-ek...Link2
    Rá kell másolni az sd kártyára a "dload" mappát. Ehhez az Sd kártyádon legalább 2Gb szabad helynek kell lennie.
    Azután választhatsz:
    Normál upgrade esetén értelemszerűen a telefon menüjéből.
    A telefonon a kezelés mappában találsz egy rendszer frissítése programot, arra rányomsz.
    A programban válaszd a helyi frissítést.
    Ha felajánlja a biztonsági mentést akkor csináld meg, kb 1 perc.
    Megerősítés gombot fogsz látni, arra nyomj rá.
    A telefon újra fog indulni, lesz egy kis droid meg némi szöveg arról, hogy épp mit csinál, de neked nem kell csinálnod semmit csak várni (kb 3-4 perc) míg meg nem jelenik a sim kártya kód beírási lehetőség.
    Innen ugyan úgy, ahogy eddig is beléptél a telefonba .
    Egy fájl kezelővel pl. EsFileExplorer bemész az SD kártyádra és letörlöd a dload mappát a tartalmával együtt.
    Force upgrage esetén, a telefont recovery -ben kell indítani egy bill. kombinációval (teló kikapcs, hangerő fel és le egyszerre nyomva tart, majd ezzel egy időben a power on-t is nyomva tartani, kb. 3sec)
    Ennél az utóbbi műveletnél elvész minden adatod a belső SD -ről, mert hard reset lesz a végén és újra kell állítanod mindent.
    Ha kész akkor az SD kártyáról a kellemetlenségek véget törölni kell a dload mappát a tartalmával együtt. Akkor célszerű megtartani, ha esetleg a jövőben bootloop miatt nem tudod elindítani a telefont, akkor a recovery-ből egyből újra tudod húzni a rendszert, viszont ha véletlenül recovery-ben indítod el a telefont akkor számolni kell vele hogy automatikusan force upgrade-t fog csinálni.
    Forrás
    Vodafonos készülékeken B606-os egyedi ROM van, ami többek szerint a B107-nek felel meg.

    Van lehetőség tiszta telepítésre is, ami annyit jelent hogy ROM install előtt le kell törölni a system partíciót (nem egyenlő a data wipe-al) egy recovery alól indítható programmal (tisztító script). Előnye, hogy a szoftver nem akad össze a régi rom maradványaival. Erről bővebben a "Haladóknak" mezőben...

    Ha vodafone-os készüléket frissítesz hivatalos ROM-ra, akkor az értesítési sáv kapcsolói eltűnnek. Erre van megoldás amihez viszont ROOT jog szükséges! Erről bővebben a HALADÓKNAK mezőn belül a "ROOT jogot követelő általános módosítások"-nál olvashatsz.

    KITKAT (4.4)
    Egyelőre a 4.4-es verzió nem nevezhető véglegesnek, bővebben itt olvashatsz róla. Mielőtt megpróbálnád feltenni, érdeklődj a fórumon hogy érdemes-e.
    4.4-ről 4.2-re való downgrade-hez segítség: [link]

    Huawei Ascend P6-hoz témák:
    Letöltés itt
    Témák hozzáadása
    Ha a fájlok zip formátumban vannak, akkor meg kell változtatni a kiterjesztését HWT -re, majd átmásolni a fájlt /sdcard/HWThemes mappába. Ha alapból HWT a formátum, akkor evidens hogy nem kell átnevezni. A témát automatikusan fel kell ismernie a témakezelőben.

    Hasznos linkek
    Android kezdőknek - aggleány leírása
    XDA fórum Ascend P6 oldala
    okoska74 oldala
    Android alkalmazások szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/

    Néhány vélemény a telefonnal kapcsolatban
    petyaaa6 véleménye
    okoska74 véleménye
    bpdjoco véleménye
    Nimda véleménye
    kecskebégető véleménye
    s3nsitivity véleménye

    Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
    A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal. Ők nem javítanak, de bevizsgálás történik a hivatalos partnerüknél, akik javítást is végrehajthatnak.
    A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben [link] a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!

    A függetlenítésről:
    A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

    IGO androidra?
    Alapvető probléma, ha ez a kérdés felvetésre kerül. Jelenleg sajnos a szoftver fejlesztője nem járult hozzá a magánszemélyek számára publikálható verzió kiadásához, így ennek a navigációs szoftvernek minden formája csak illegális forrásból beszerezhető. Mivel a Prohardver fórum szabályzata kategorikusan tiltja az illegális szoftverekről történő diskurzust, így a topikban sem szeretnénk ilyen jellegű kérdéseket megtalálni, mert semmi szükség arra, hogy a forgalmazó esetleg jogi úton érvényesítse a követeléseit, ezzel komoly szankciókat kiharcolva a bűncselekményt elkövető egyének ellen. Súlyosabb esetben bezáratva a topikot, ezzel megvonva a lehetőséget a többiek elől az információk, eszmecserék szabad átadásától!
    Tehát mindenkoron érvényes szabály: NINCS IGO a telefonra!

    A TELEFONBAN KELETKEZETT ESETLEGES KÁROKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELŐSSÉGET! KIPRÓBÁLT MÓDSZER, MŰKÖDIK IS, DE MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSEGÉRE KEZDJEN BELE!

    ROOT

    Mi is az a root? Alapesetben a telefonunk Android operációs rendszerén korlátozott felhasználók vagyunk. A rootolás nem más, minthogy rendszergazda jogokkal rendelkező felhasználót csinálunk magunkból.
    Mit tudok megcsinálni root joggal?
    • módosíthatjuk a rendszerfájlokat
    • gyári programok lecserélése/törlése (naptár, ébresztőóra, stb…)
    • a teljes rendszer biztonsági mentése (programokkal, beállításokkal együtt)
    • boot képernyő lecserélése
    • bizonyos programok root jogosultságot igényelnek a futáshoz (néhány feladatkezelő, automatikusan induló programok letiltása)
    • processzor órajelének módosítása (speciális kernelt igényel)

    Menete:
    P6 root-olása Eroot-al (okoska74 leírása)

    Ezen kívül, további 3 lehetőség van a ROOT jog megszerzésére! Bővebben: XDA - how to root p6?

    ROOT jogot követelő általános módosítások:
    Navibar elrejtésének lehetősége egy nyíllal Build.prop módosítással
    Akkumulátor százalékos kijelzésének eltüntetése
    A hangerő növelése a fülhallgató kimeneten
    Ha lassan talál jelet a GPS-ed… (B118-tól ez már felesleges)
    Vodafone-os készülékek értesítési sáv eltűnés probléma megoldása
    • Call recorder (hívás rögzítés) bekapcsolása build.prop módosítással: Át kell írni a "ro.config.hw_voicerecord=false"-t "ro.config.hw_voicerecord=true"-ra. Hívás közben a jobb alsó három pontos menübe belépve lehet elindítani a felvételt. (köszönet layerke fórumtársnak)
    • Kamera hang kikapcsolása build.prop módosítással: ro.camera.sound.forced=1-et kell =0-ra átírni, majd ez szerint cselekedni. (köszönet layerke fórumtársnak)

    A leírásokban okoska74 ES File Explorerrel dolgozik, viszont mégis inkább a Total Commander az ajánlott fájlkezelő alkalmazás, a fórumon többeknek csak azzal sikerült elmenteni a módosított build.prop fájlt.

    Eltűnő navibar root és "mókolás" nélkül kemotox írása
    1. Ezt letölteni
    2. .zip fájlt kicsomagolni, majd a tartalmát (HuaweiBackup mappa) felmásolni a telefon memóriájára vagy egy külsű SD kártyára (Én SD kártyára másoltam, de az eredeti leírás szerint jónak kell lennie az előbbi módszerrel is)
    3. A telefonon alapból rajta lévő Backup program elindítása (Kezelés mappában a "Rendszervisszaállítás" ikon)
    4. "Visszaállítás SD-kártyáról" menüpont kiválasztása.
    5. Ha csináltál előtte biztonsági mentés(eket), akkor több mentés közül lehet majd választani, de nekünk a "2013.09.21. 12:32" dátumú mentés fog kelleni. Ez csak rendszerbeállításokat tartalmaz, nem fog belenyúlni a névjegyekbe vagy bármi másba. Ráklikkelsz, majd "Visszaál." gomb, tölt körülbelül 0,5 másodpercet, leokézod, aztán megint leokézod, és kész is.
    Megjegyzés: Ha kicsit sötétebb lesz a kijelző, akkor nem kell megijedni, csupán a minimum fényerőre állítás is el volt mentve, és visszaállította azt is :P
    Forrás: XDA fórum

    CWM & TWRP Recovery
    Mi az a CWM?
    A CWM, teljes nevén ClockWorkMod egy custom recovery, amelynek segítségével különböző mentési, javítási, karbantartási műveleteket végezhetünk el, ezen kivül a custom rom-okat is innen telepíthetjük.
    Sajnos jelen állapotban a backup funkció nem működik, remélhetőleg ez mihamarabb javításra kerül.

    CWM telepítése
    Installer verzió
    1. Telepítsd fel a telefonra TouchRecoveryInstaller-v1_01.apk-t
    2. Indítsd el, nyomj az Instal recovery-re, majd adj neki ROOT jogot!
    3. Végül nyomj a Reboot into recovery-re, így a telefon újraindul és belép a CWM menüjébe.

    Bootloader verzió (teljes értékű CWM)
    1. Győződj meg róla hogy az installer verzió telepítve van és működik!
    2. Másold a TouchRecoveryLoader.zip-et az SD kártyára (vagy belső SD-re)
    3. Indítsd el a CWM-et, nyomj az "Install zip"-re, majd "choose zip from external sd card" (vagy "sd card", ahova másoltad), keresd meg a TouchRecoveryLoader.zip-et és installáld!
    4. Reboot phone, és ezzel kész is. Belépni telefon indításkor a 'hangerő le' gomb nyomkodásával lehet.

    TWRP Recovery
    A TWRP Recovery a CWM-hez hasonló alkalmazás, ebben viszont működik a backup/restore funkció!
    Telepítés (ROOT szükséges):
    1. Ha nincs telepítve, akkor tedd fel a CWM-et
    2. Töltsd le, és másold az SD káryára a TWRP_R02.zip-et
    3. Lépj be a CWM-be, majd válaszd a "choose zip from external sdcard"-ot
    4. Keresd meg a zip fájlt amit előzőleg a sd-re másoltál és telepítsd!
    5. Indítsd újra a telefont, és bootoláskor a hangerő fel gomb nyomogatásával tudsz belépni a Recovery-be

    Alternatív telepítés ADB shell parancsokkal:
    TWRP_SHELL.zip
    Telepítés menete

    Tisztító script
    Van lehetőség tiszta telepítésre is, ami annyit jelent hogy ROM install előtt le kell törölni a system partíciót (nem egyenlő a data wipe-al) egy recovery alól indítható programmal. Előnye, hogy a szoftver nem akad össze a régi rom maradványaival.
    Vigyázat!!! Ez törli a system partíciót, a kernelhez, a recoveryhez és a külső SD-hez nem nyúl! Ezután vagy még a recovery-ből, vagy 3 gombos telepítéssel kell feltenni a ROM-ot!
    Letöltés:
    [link] (tesztelve)
    Megjegyzés: Külső SD kártyáról kell indítani, a belsőről nem működik.

    Alkalmazások SD kártyára telepítésének engedélyezése (Az összes hivatalos ROM-on tesztelve (kivéve B606)
    Ami kell hozzá:
    ROOT-olt telefon CWM-mel (telepítése lásd feljebb)
    [Signed_116.zip]
    Másold a Signed_116.zip fájlt a telefonra, lépj be a CWM-be, nyomj az Install zip/choose zip from sdcard-ra, keresd meg a zip fájlt és installáld!
    Indítsd újra a telefont, ha minden jól ment akkor a Beállítások/Tárhely menüpont alatt megjelenik egy "alapértelmezett tárolási hely" menüpont.
    Ha nem menne ezek után a tárcsázó vagy hibát ad, [Phone.apk-t] kell bemásolni a system/app mappába a régit felülírva. A legújabb Signed:116.zip tartalmazza a phone.apk-t!
    Köszönet mikesa-nak a leírásért.

    CFW (custom firmware)

    MIUI V5
    s3nsitivity videója a MIUI romról P6-on
    Letöltés:
    3.11.22 multilang+gapps
    Létezik frissebb verzió is, de sajnos azok nincsenek magyarítva. Ha ez nem számít, a miui oldalán letöltheted a legfrissebb verziót.

    Telepítése CWM és/vagy TWRP Recovery-vel:
    1.Másold fel az sd kártyára a szükséges fileokat (miui 3.11.22, CWM és TWRP)
    2.Root szükséges
    3.Tedd fel a CWM apk-t, majd restart recovery
    4.A recoveryben tallózd be a TWRP zip-et és indíts el (choose zip from external sdcard) (ha CWM-ből akarod telepíteni, akkor ez kihagyható)
    5.Indítsd újra a telefont, és bootoláskor a hangerő fel gomb nyomogatásával tudsz belépni újra a recovery-be
    6.Futtasd a tisztító script-et (choose zip from external sdcard)
    8.Flash miui
    9.Wipe dalvik & cache
    10.Reboot
    MIUI XDA oldal
    MIUI Official

    HYD52 ROM
    Telepítése és tapasztalatok bkiky01 "tollából"

    Pac-Man ROM (Paranoid Android + AOKP + CyanogenMod = PAC-Man)
    Changelog, telepítés menete, letöltés ITT (XDA)

    További CFW-k (remélhetőleg) hamarosan...

    Hasznos/ajánlott alkalmazások:

    Greenify ROOT-jogot igényel!
    Az alkalmazásról ITT tájékozódhatsz!
    A mindenkori legfrissebb verziót a Google play-en elérhető!
    Rendszer alkalmazások jegeléséhez meg kell vásárolni a Donate verziót!

    A futtatásához szükséges a Xposed Keretrendszer.
    (!) Ez a keretrendszer lecseréli az ikonokat az alap android ikonjaira, így a témázás ez mellett nem működik, viszont ez megoldható az Xposed segítségével is.
    P6-al kompatibilis Xposed keretrendszer (nem nyúl az ikonokhoz)

    A mindenkori legfrissebb verziót lehet letölteni XposedInstaller!
    Használata:
    -Telepiteni az XposedInstaller-t és elinditani (Root jog kell neki!!)
    -Installálni a keretrendszert
    -reboot
    -elinditani az XposedInstaller-t és a modul fül alatt kipipálni a Greenify-t
    -reboot
    Jegelheted az alkalmazásaidat ettől kezdve, a Greenify app-al!
    Az Xposed Keretrendszer nagyon hasznos, és igen sok modul érhető el hozzá !

    XPOSED modulok Gyűjteménye

    Launcher-ek
    Lecserélhetjük a gyári EMUI-t egyéb elterjedt launcher-re is, ha kevésnek bizonyulna a testre szabhatósága! (a teljesség igénye nélkül):
    Apex Launcher
    Holo Launcher
    Nova launcher
    ...és további launcherek a play áruházban...

    Rendszerprogramok
    Titanium Backup Pro Nélkülözhetetlen alkalmazás Root joggal rendelkező készüléktulajdonosoknak!

    Összeállította: szende_robi és TomWexX

    Köszönet: okoska74-nek, Mett-nek, Nimda-nak, gr8tjoey-nek, mikesa-nak, freemanone-nek, bubus66-nak és a többi fórumtársnak

    Utolsó módosítás: 2014.04.06.

    [ Szerkesztve ]

    Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

  • szala86

    aktív tag

    - Általános
    - Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
    - Előrorduló hibák
    - Érdekesség
    - Kiegészítők
    - Vezeték nélküli tárolás
    - Hard reset
    - OTA Fix
    - Telefon gyári rendszerének visszaállítása, újrahúzása
    - Android 4.4 KitKat Roottal+TWRPvel
    - Root-olás ioroot24-el (4.2-es rendszerhez)
    - Root-olás ioroot25-el (4.4-es rendszerhez)
    - Root-olás (4.2-es rendszerhez)
    - Root eltüntetése
    - Philz és TWRP recovery telepítése
    - TWRP-Recovery telepítése
    - Belépés a TWRP-recovery menübe
    - CWM-Recovery telepítése
    - Belépés a CWM-recovery menübe
    - Ha teljesen letégláznánk a telefont
    - Biztonsági mentés és visszaállítás TWRP-vel
    - Custom Rom-ok telepítése CWM-el
    - Custom Rom-ok telepítése TWRP-vel
    - Szervíz otthon
    - Egy kis apróság

    Mobilaréna teszt: Mobilaréna
    Külföldi tesztek: Phonearena, Gsmarena
    Magyar felhasználói kézikönyv: Kézikönyv

    Legfőbb jellemzők:

    Szín:
    fekete, fehér

    Processzor:
    2.26GHz Quad core Snapdragon 800 (MSM8974)

    Kijelző:
    1920x1080 Full HD IPS kijelző, 5.2"

    Memória (RAM):
    2GB LPDDR3 800MHz

    Belső memória:
    16GB, 32GB

    Hálózat:
    CDMA (1x / EVDO Rev.A),
    2G (GSM / EDGE),
    3G (HSPA+42Mbps / HSPA+21Mbps),
    LTE (SVLTE, CSFB, CA, VoLTE, RCS, MIMO)

    Méretek:
    138.5 (magas) x 70.9 (széles) x 8.9 (vastag)

    Akkumulátor:
    3000 mAh-s nem eltávolítható Li-Polymer

    Hang:
    24bit x 192kHz Hi-Fi Sound, Wolfson WM5110-es DAC

    Kamera:
    13MP OIS (optikai képstabilizátor),
    8x-os digitális zoom,
    Zafír kristály üveg lencse,
    FullHD 60fps felvétel/lejátszás

    Telefonon kívül a doboz tartalmazza még:
    - a töltőfejet;
    - az adatkábelt;
    - a fülest (QuadBeat 2);
    - a felhasználói útmutatót;

    Fontos, hogy rögtön a kezdet kezdetén tisztázzuk ezt a kényes kérdést. A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Root jogosultság, Recovery, ROM, stb.).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, használata szintén! Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az ilyen készülék ne kerüljön vissza a szervizekbe, mert a szolgáltató bevizsgálás után esetleg befoltozhatja a
    meglévő biztonsági réseket, ami esetünkben azt jelenti, hogy lőttek a módosítási lehetőségeknek. Ezen tulajdonságok tehát visszaállíthatóak gyári állapotukra, és amennyiben ez megtörténik a szervizbe küldés előtt, a garancia is megmarad.

    - Recsegő hátlap:
    A hátlapon a gombok környékén, egyes daraboknál recsegő, huppogó hangot adhat ki a telefon, nyomkodásra, tekergetésre. Funkcióját ettől még a telefon teljes mértékben betölti, de egyesek számára zavaró lehet. Mivel a mindennapi használatot nem befolyásolja, így a szolgáltató és az LG szerviz csak javítja, nem cseréli a készüléket.

    - Nem működő ébresztés:
    Egy-két embernél jelentkezett a probléma, hogy nem ébresztett a telefon, vagy éppen beragadt a szundi funkció. Ha a használat során te is észreveszed ezt a problémát, egyszerűen cseréld le az Ébresztő alkalmazást, pl. erre.

    - Nem csatlakozik a mobilnetre:
    Gyakori a 10a-s szoftverrel ellátott készülékeknél, hogy hosszabb Wifi használat után, nem lehet mobilnet-hez csatlakozni, csak a telefon újraindítása vagy repülőmódba váltása után. A megoldás a 10e-s szoftver, amiben már javították ezt a hibát.

    - Sikertelen a hivatalos szoftverfrissítés:
    Ez abban az esetben fordulhat elő, ha ROOT-olt vagy TWRPvel vagy akár mindkettővel felvértezett rendszert használunk. LG PC suite, LG Mobile Support Tool vagy OTAról érkező frissítést, TILOS ROOT-olt, TWRPvel vagy mindkettővel telepített telefonon elvégezni! Ha ilyen rendszert használunk akkor csak a KDZ-s frissítést válasszuk. Ha mégis megpróbáljuk, és letéglázzuk a telefont, akkor az egyik megoldás az a lejjebb található KDZ-s frissítés, a másik pedig az XDA-n található.

    - 4.4 KitKat-nál sistereg és recseg a füles:
    V20A illetve V20B verziószámú szoftvernél, a fülesen a bal oldali hangszóró 50% feletti hangerőn, sistereg és recseg. Ez a bug minden g2 modellben jelen van. Sajnos szoftveres gond, amit remélünk javítanak majd.

    - 4.4 KitKat-nál Bluetooth hiba:
    V20A illetve V20B szoftveren az akku statisztikában jelzi, hogy megy a Bluetooth, de nem okoz akku draint és wakelock sincs miatta.

    - Firmware ellenörző:
    Az hogy hivatalosan milyen verziószámú rendszer telepíthető a telefonunkra, azt úgy a legkönnyebb kideríteni, hogy rákattintunk erre a Firmware ellenőrző linkre és a címsorba az x-ek helyére, beírjuk az Imei számunkat. A legkönnyebben úgy tudjuk megnézni az imei számunk, hogy a telefonba beírjuk *#06#-et.

    - Belső memória:
    Hivatalosan az LG Magyarország egyelőre csak a 16GBos telefonokat árusítja. Ezt a verziót találhatod meg a szolgáltatóknál is. 32GBosat csak GSM boltokból tudsz rendelni/vásárolni, melyeket más régióknak szántak. A 16GB ROMból első indítás után ~10,6GB szabad. Ez tovább növelhető a gyári alkalmazások/bloatware-ek törlésével.
    Az előzőhöz kapcsolódóan, a telefon támogatja az USB OTG szabványt, így egy megfelelő kábel segítségével csatlakoztathatsz pendrive-ot a telefonhoz. [link]

    - Android Runtime(ART):
    Az ART egy új futtatói környezet a szoftverbe. Az alapértelmezetten egyenlőre kikapcsolt Android Runtime (ART) abban különbözik a jelenlegi Dalviktól, hogy az eszközökre frissen telepített hardverfüggetlen Java alkalmazásokat azonnal lefordítja az adott telefon vagy tablet processzora által végrehajtható formába, nem futásidőben történik a művelet. Ennek két elméleti előnye is akadt: egyrészt nőhet az akkus üzemidő, másrészt felgyorsulhatnak a programok.
    Ez még az LG G2 V20A és a V20B 4.4-es szoftverében nem elérhető.

    - Dalvik:
    Egyrészt egy virtuális gép, másrészt az Android programkódját gyakran keresztelik át Dalvik Java-ra, megkülönböztetve ezzel a Sun-féle korábbi Java class-októl. A Dalvik verem alapú virtuális gép, eltérően az "őseitől". Ebből adódóan elég egyedi kódfeldolgozása van, ami azt a sajnálatos vonzatot hozza magával, hogy az android stabilitása feláldozza a sebességet és a rendszer gyakran nem olyan "szmúsz" mint a
    vetélytársak. Különböző trükkökkel igyekeznek a Google mérnökei persze a futási gráfokat optimalizálni, több-kevesebb sikerrel.

    - Mi is az a Kernel:
    Az Android dobogó szíve a Linux kernel, melyből ebbe a készülékbe a 3.4.0-s verzió került. Ez az a programrész, ami közvetlen kapcsolatot jelent a Dalvik virtuális gép és az alacsony szintű FW között. Többnyire minden utasítást ő dolgoz fel, kivéve akkor, ha natív kódban a processzort vesszük célba valamivel. Elenyészően kevés azon programok száma, amik ki tudnák kerülni.

    - LG Knock Code:
    LG Knock Code (videóval)
    Ez még az LG G2 V20A és a V20B 4.4-es szoftverében nem elérhető.

    - Mi az a ROOT:
    A rootolás a telefon rendszere felett szerzett rendszergazdai jogosultság. Ha már a kérdés egyáltalán felvetésre került, egészen biztos nincs rá szükséged. Fontos tudni, hogy nem a telefont rootoljuk, hanem a rajta futó szoftvert, tehát a hardverben nem okoz semmiféle módosítást.

    - Meenova memóriakártya-olvasó:
    Kis kártyaolvasó, MicroUSB csatlakozóval. Bele lehet tenni akár 64GB-os MicroSDXC kártyát is (tesztelve, működik). Kényelmesebb, mint egy pendrive csatlakoztatása, mert itt nincsenek mindenfelé lógó kábelek, csak ez a kis négyzetes olvasó áll ki a telefonból. Azért azt még érdemes tudni róla, hogy kék fénnyel világít ha csatlakoztatod a telefonhoz.
    Itt érheted el a hivatalos weboldalát: [link]
    Videó: Meenova

    - PQI Pendrive:
    A Meenova-val ellentétben ez nem kártyaolvasó, hanem pendrive. Egyik felén egy hagyományos USB 2.0 csatlakozó, míg a másik felén egy microUSB csatlakozó kapott helyet. Háromféle tárhelyméretben kapható, mégpedig 8GB, 16GB és 32GB.
    Itt érheted el a hivatalos weboldalát: PQI Connect 201
    Videó: PQI Connect 201

    - Tokok:
    Rengetegféle és fajta védőtokot lehet találni erre a készülékre az ebayen, Amazonon. A Ringke (Rearth) Slim-et nem szabad megvásárolni, mert nem passzol a készülékre. Nem elég mély a tok. Én személy szerin párat ajánlanék, amik viszont passzolnak rá és szerintem elég jók. És jó pár színben kapható mindegyik.
    1 - NillKin Quick Window Leírás Video
    2 - Nillkin Premium Matte Hard Cover Case Video
    3 - Spigen Slim Armor Video
    4 - PureGear Video

    - Az LG G2-el lehetőség van arra, hogy wifivel küldjük és fogadjuk az adatokat a telefon és a számítógép között. Így nem kell állandóan a kábelt dugdosnunk a számítógépbe.
    - Ehhez kapcsoljuk be a wifit;
    - Menjünk a beállítások-->(1)Megosztás és Csatlakozás-->(2)Vezeték nélküli tárolás-hoz és kapcsoljuk be, vagy az értesítősávban lévő (3)vezeték nélküli tárolás ikonnal is bekapcsolhatjuk. Ha ez megvan, akkor a vezeték nélküli oldalon lévő (4)webcímek és az ezekhez tartozó (5)felhasználói névvel és jelszóval az alábbi módon hozhatja létre a kapcsolatot:

    - Nyissuk meg az intézőt vagy a futtatás(windows+R billentyű) ablakot, és a megjelölt mezőbe, írjuk be a fenti webcímek egyikét;
    - Legegyszerűbb a \\G2
    - Arra figyeljünk, hogy ne a sima, hanem a fordított per jelet használjuk(AltGr+Q);


    - Ha beírtuk, nyomjunk egy entert és a felugró ablakban, írjuk be a vezeték nélküli tárolásnál írt felhasználó nevet és jelszót a megfelelő mezőkbe("(1)Felhasználónév", a "(2)jelszó") és pipáljuk be a "(3)jegyezze meg a hitelesítő adatokat", majd nyomjunk egy "OK" gombot;
    - És már meg is nyílik az LG telefonunk ablaka;


    - És mivel nagyon sokan használunk TotalCommander-t, ezért nem kell lemondani a használatáról.
    - Az alsó címsorba írjuk be hogy "cd\\g2" és egy entert nyomva, már meg is nyílik a kiválasztott oldalon az LG telefonunk hálózata.


    - Videó: vezeték nélküli tárolás

    - A hard reset nem más, mint a telefon gyári beállításának visszaállítása, azaz a telefont visszaállítja arra az állapotra, mint amikor a dobozból kivettük és először bekapcsoltuk. Ez azt jelenti, hogy minden amit azután másoltunk, telepítettünk, mentettünk a telefonra, az el fog veszni, úgy hogy ajánlott lementeni mindent, amire szükségünk lenne a telefonról. Ezt a G2-él kétféle képen lehet megtenni.
    - 1: Beállítások-->Általános-->Biztonsági mentés és visszaállítás-->Gyári adatok visszaállítása-->Telefon alapbeállításainak visszaállítása.
    - 2: Kapcsold ki a telefont és húzd ki az USB kábelt a telefonból. Nyomd hosszan a hangerő le és a bekapcsoló gombot és amikor megjelenik az lg logó, akkor engedd el a gombokat, majd gyorsan nyomd őket újra egész addig, amíg megjelenik a "Factory hard reset" képernyő(1-kép). Ha bejött, akkor nyomd meg a bekapcsoló gombot, ekkor megkérdi hogy biztos folytatni szeretnéd-e(2-kép)? Ha igen, akkor nyomd meg még egyszer a bekapcsoló gombot és várd meg míg a telefon újraindul(3-4-kép).

    Ha valaki a sok figyelmeztetés ellenére, miszerint rootolt és twrp-vel telepített rendszert tilos ota-n frissíteni, mégis lefrissíti és persze féltéglát csinál belőle, annak hála egy másik fórumon lévő fórumozónak(Pongi), aki írt egy programot, amivel könnyen visszahozhatjuk a telefont a fél tégla állapotból. Egyenlőre még csak Windows 7 rendszeren lett használva, illetve tesztelve. Windows 8-on, illetve 8.1-en még nem. A program magyarul ír ki mindent, úgyhogy nagyon egyszerű a használata.

    - Első lépésnek töltsük le ezt a FIX OTA.rar fájlt és csomagoljuk ki;

    - Kicsomagolás után pedig indítsuk el a programot rendszergazdaként, mégpedig a FIX OTA mappában található, futtasd.bat fájlal;

    - Csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez és a folytatáshoz nyomjunk meg egy gombot;

    - Itt meg kell jelennie a telefon azonosítójának. Ha nem jelenne meg az azonosító, illetve nem telepítettük még az ADB drivert, akkor először telepítsük. Ehhez nyomjunk egy "A" betűt, majd egy entert és automatikusan megnyílik a driver-t tartalmazó mappa. Ez egy univerzális ADB driver, amit telepítsünk. Ha telepítettük, akkor a program automatikusan visszaugrik az első ablakra, ahol újra ellenőrizhetjük, hogy megjelenik-e az azonosítónk. Viszont ha telepítettük már, illetve az azonosítónk is megjelent, akkor nyomjunk egy "B" betűt és egy entert;

    - Ha rossz gombot nyomnánk, nem kell megijedni, mert a program figyelmeztet, illetve kéri, hogy a megfelelő betűket válasszuk. Ehhez nyomjunk meg egy gombot és válasszuk a megfelelő betűket;

    - Ha a "B" betűt választottuk, akkor lefut a program és a végén az "i" betűt választva, újraindul a telefon.

    - Ha mi magunk szeretnénk manuálisan helyre tenni, annak nem muszáj a fenti programot használnia, hanem ezen a két oldalon: XDA1, XDA2; megtalálja a leírást.
    A fenti program, az ezeknek az automatizált változata, ha valaki nem tudja mit, hova, illetve hogyan írjon.

    Frissítésnél előforduló hibák esetén:
    - Én azt javaslom, hogy a frissítések előtt és utána is nyomjunk egy hard resetet, ezzel elkerülve az egyéb hibajelenségeket;
    - Ha nem sikerül a frissítés és mondjuk megáll X százaléknál, akkor célszerű ellenőrizni a KDZ fájl nevét, mert valamiért nem szereti ha átnevezzük. Ezért a neve legyen például ennek megfelelő: D80210E_00.kdz
    - Az is előfordulhat, ha megáll a frissítés idő előtt, hogy amikor letöltöttük a KDZ fájlt, sérült letöltés közben, ezért Próbáljuk meg újra letölteni és az új KDZ-el, újra próbálni a frissítést;
    - És a legvégén ellenőrizzük hogy minden driver fel lett e telepítve;

    Legfrissebb szoftverek

    LG G2 Firmware lista
    LG G2 Stock rom

    Android 4.2 Jelly Bean

    LG G2 16GB KDZ - D80210E_00
    LG G2 16GB KDZ - D80210F_00
    LG G2 16GB T-Mobile KDZ - D80210A_00
    LG G2 32GB KDZ - D80210E_00
    LG G2 32GB KDZ - D80210F_00

    Android 4.4 KitKat

    LG G2 16GB/32GB KDZ - D80220B_00

    DroiDMester nevű fórumozó készített egy nagyon jó, automatikus offline frissítőt.

    - Ehhez nem kell mást tenni, csak a kettes pontban szereplő drivert, illetve a hármas pontban lévő programot telepíteni és letölteni ezt;

    - Ha letöltöttük, akkor csomagoljuk ki a C:\ gyökerébe és az LG-G2-Offline_Auto-Flash mappán belüli START.cmd fájl-t, rendszergazdaként indítsuk el;

    - Ha elindult, akkor nyomjunk egy gombot és várjuk meg amíg megnyílik a program;

    - Ha elindult, akkor a telefont tegyük download módba(kapcsoljuk ki a telefont, majd nyomjuk a hangerő fel gombot és csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez) és a 10.ponttól folytatva, befejezhetjük a frissítést;

    Az Auto-Flash mappán belül lévő rar fájlokat, NEM KELL kicsomagolni!!!
    A windows enablert nem muszáj on-ra állítani, mert offline frissítésnél elméletileg nem kell, nekem anélkül is hibátlanul frissített, de ha akarjuk akkor állítsuk át. Mikor végez a szkript és bezárja magát, akkor törli a ProgramData-ban lévő LGMOBILEAX mappát is. Ez nem gond, mert ami kell a működéséhez az a windows-ban benne marad, így nincs gond a következő indításnál! Viszont a hosts fájlban benne maradnak az alábbi sorok!

    127.0.0.1 lge.com
    127.0.0.1 csmg.lgmobile.com
    127.0.0.1 lgmobile.com
    127.0.0.1 gdms.lge.com
    127.0.0.1 csmgdl.lgmobile.com

    Ezeket kézzel kell törölni, ha valaki az LG G2 Firmware oldalról akar letölteni, vagy ha a Firmware ellenőrző oldalt szeretné használni! Ha benne hagyjuk, akkor a számítógépünket nem engedi fel az lg szerverre.

    Persze ha valaki szereti a kihívásokat, az végigcsinálhatja az első ponttól a frissítést és kihagyni a fent írt programot, de ezzel sokkal egyszerűbb és könnyebb.

    head1shot fórumtárs készített egy videót nektek a kézi frissítés menetéről.
    Íme: LG G2 offline kdz frissítés

    1 – Töröljünk mindent, ami az LGhez tartozik(Driverek, mappák, stb…). Ha szűz a rendszerünk akkor értelem szerűen nem kell, majd célszerű kikapcsolni a vírusirtót mert könnyen bezavarhat, főleg amikor a KDZ_FW_UPD_EN fájlt csomagoljuk. Némelyik vírusirtó nem szereti a tartalmát, ezért azonnal törli, de nem vírusos! Ha nem hiszel nekem, akkor kérdezd meg a fórumozókat;

    2 – Telepítsük ezt a driver-t;

    3 – Telepítsük a B2CApp programot;

    4 - Töltsük le a KDZ_FW_UPD_EN.zip fájlt és csomagoljuk ki;

    5 – A C:\programdata (rejtett mappa) / LGMOBILEAX mappa tartalmát töröljük teljesen, töltsük le ezt az
    LGMOBILEAX.zip fájlt, csomagoljuk ki és másoljuk be a helyére a benne található LGMOBILEAX mappában lévő fájlokat;

    6 – A C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts fájlt megkeressük és megnyitjuk "WordPad" használatával szerkesztésre és az utolsó sorba beírjuk ezt: 127.0.0.1 csmg.lgmobile.com Ha nem sikerülne így, akkor másoljuk ki a fájlt egy másik meghajtóra és ott szerkesszük, aztán pedig cseréljük ki az eredetivel. Ha valaki az LG G2 Firmware oldalról akar letölteni, vagy ha a Firmware ellenőrző oldalt szeretné használni, akkor a frissítés után törölni kell! Ha benne hagyjuk, akkor a számítógépet nem engedi fel az lg szerverre;

    7 – Most kapcsoljuk ki a telefont. Nyomjuk a hangerő fel gombot és csatlakoztassuk a számítógéphez. Ekkor be kell jönnie a Download mode-nak;

    8 - A kicsomagolt "KDZ_FW_UPD_EN" mappában található "Automatic Offline Procedure.vbs" nevű fájlt elindítjuk. Ez elindítja a "http-t" és a "windows enablert" és kidob egy jó pár ablakot, de mindegyikre nyomj egy "ok" gombot. El fogja indítani a szoftver frissítő programot is és mellé megnyit egy Word dokumentumot, amit nyugodtan zárj is be;

    9 - Állítsuk "on" -ra a "windows enablert"(kattints bal egér gombbal az ikonra egyszer), az óra mellett a jobb alsó sarokban;

    10 - A megnyílt programban tegyük be a kdz-t. Majd nyomjunk a "normal web upgrade test" gombra és az ezután megnyílt ablakban nyomjunk az "upgrade start"-ra;

    11 - Megjelenik az ország és nyelvválasztó ablak, ahol csak az országot lehet kiválasztani. Nyomjunk a "Clear phone software update registry" gombra, A "Country" ablakot állítsuk át "different countryra" és nyomjunk az "ok" gombra.

    12 – Majd megvárjuk amíg települ a rendszer és ha felment, akkor nyomjunk egy hard resetet!!!

    Először is kell egy 4.2.2-es rendszer, amin van TWRP(ajánlott a 2.7.0.0.). Root NEM KELL(de ha van nem gond)!

    Ezután:

    1 - Ezt letöltöd

    2 - Ezt is letöltöd

    3 - Ezt is leszeded

    4 - Felmásolod a telefonra a fenti három zip-et (elvileg ki kellene venni a sim kártyát a telefonból de én nem vettem ki és simán ment minden elsőre)

    5 - újraindítod a telefont TWRP-be és ott a Wipe opció, azon belül advanced wipe és kipipálsz mindent, kivéve az internal storage -t. Lefuttatod, és ha végzett vissza mész a fő képernyőre!

    6 - Itt a Mount nevűt választod és csak a system legyen kijelölve. Home gombal megint vissza lépsz a főoldalra és install menü. Kiválasztod a testD802 80220B EUR Open.zip -et és felteszed. Ha végzett vissza megint a főképernyőre és Restart menü. Ott a Recovery-t választod(itt kérdezni fogja hogy akarod-e rootolni. Nemet válaszd)

    7 - Ismét a Mount menü. Szintén csak a system legyen kijelölve. Vissza a főképernyőre és install menü, majd kiválasztod a KK_d802.zip -et. Ha végzett megint vissza a főképernyőre. Szintén Mount és a szokásos system-et jelölöd csak ki. Vissza a főoldalra, install és itt kiválasztod az UPDATE-SuperSU-v1.93.zip-et.

    8 - Ha felment az SU is, akkor vissza főoldalra és Wipe, ott advanced wipe, Dalvik Chace és a Chace-t jelöld csak ki és mehet a wipe. Ha megvolt, akkor vissza főoldalra és restart, ott restart system, és már van is egy V20B KitKatunk roottal és TWRP-vel.

    Ez a Rom a 16GB és a 32GBos telefonokhoz is egyaránt jó!

    - Ezzel a módszerrel a KitKat(4.4) nem rootolható!!!
    - Ennek a folyamatnak az elvégzése garanciavesztéssel jár!!!
    - Ez egy frissebb rootolási módszer mint a lenti, de valakinek ez működik, valakinek meg a lenti.
    - Először is töltsük le ezt a fájlt és csomagoljuk ki.
    - Ha ez megvan, akkor a root.bat fájlal indítsuk el a programot.
    - A telefon legyen feloldva, mármint kapcsoljuk be a kijelzőt, és oldjuk fel a képernyő zárat is. Kapcsoljuk be a hibakeresést és a repülő módot. Csatlakoztassuk a telefont a számítógépre, majd nyomjunk egy entert.

    - Most húzzuk ki az USB kábelt a telefonból, majd dugjuk vissza. Az USB kapcsolati módot, töltésről állítsuk média szinkronizálásra(MTP), majd vissza töltés módra és enter.

    - A folytatáshoz nyomj meg egy billentyűt, vagy még meggondolhatod magad és a ctrl+c-el kiléphetsz, illetve megszakíthatod a rootolást.

    - Ha folytattuk, akkor megkezdi a rootolási folyamatot. A befejezéshez nyomjunk megint egy entert. A telefon pedig újra fog indulni.

    - Majd ha végzett, akkor nyomjunk egy billentyűt és bezárja a programot. A mi programjaink között, pedig ott fog már figyelni a SuperSU program. És lám, rootolva is van a telefonunk.

    - Ezzel a módszerrel a KitKat(4.4) rootolható!!!
    - Ennek a folyamatnak az elvégzése garanciavesztéssel jár!!!

    1 - Először töltsük le ezt a programot. Ha nem lenne telepítve az LgMobileDriver, akkor telepítsük azt is.
    2 - Most kapcsoljuk be a telefonon az USB hibaelhárítást.
    3 - Tömörítsük ki a feljebb letöltött fájlt.
    4 - Indítsuk el a root.bat fájlt rendszergazdaként, ami az ioroot25 mappában található.
    5 - Csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez, majd nyomjunk egy entert.
    6 - Elkezdődik a root folyamata, majd a telefon belép a stock recoverybe. Ha nem lépne be, akkor vessünk egy pillantást a telefonra, és nyomjunk egy igent a felugró ablakba.
    7 - Menjünk az "apply update from adb"-re a hangerő gombok segítségével és a bekapcsoló gombbal válasszuk ki.

    8- Most nyomjunk egy entert a gépen és folytatódik a rootolás.
    9- Ha végzett és a telefonon visszajön a recovery menü, akkor válasszuk a "Reboot system now" menüt.

    10- A telefon újraindul, de már rootolva és telepítve a SuperSU programot.
    11- A program bezárásához, pedig nyomjunk egy entert.

    - Ezzel a módszerrel a KitKat(4.4) nem rootolható!!!
    - Ennek a folyamatnak az elvégzése garanciavesztéssel jár!!!
    Kétféle képen lehet rootolni a G2-t.
    - 1: Töltsd le ezt a fájlt és csomagold ki egy mappába: [link];
    - Kapcsold be a telefonon az „USB Hibakeresést" a fejlesztői mód menüben („Az Android rendszeren alaphelyzetben rejtve van a fejlesztői mód).
    Ahhoz hogy ezt elérjük, az alábbi lépések szükségesek: lépjünk a Beállítások-->általános-->a telefonról-->Szoftver adatok-->cikkszám-hoz. Érintsük meg pontosan hétszer ezt a sort, ami azonnal jelezni fogja, hogy mostantól fejlesztők vagyunk. Egy szinttel visszalépve már látható az új menü;
    - Csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez és válasszuk a telefon töltése funkciót;
    - Kattints kétszer a "root.bat" fájlra, ekkor elindul a program. Meg fog jelenni egy "A folytatáshoz nyomj meg egy billentyűt" felirat;

    - Tehát ha nyomunk egy gombot, akkor elindul és megjelenik egy angol nyelvű szöveg, ami azt tartalmazza, hogy csatlakoztasd le a telefont, kapcsold ki az "USB Hibakeresést", majd kapcsold vissza, nyomj egy OK-t, dugd vissza az USB-kábelt;
    - Várd meg amíg újra csatlakozik a számítógéphez, majd nyomj egy tetszőleges billentyűt megint;

    - Most figyelmeztet, hogy mivel jár a rootolás, és hogy még abbahagyhatod;
    - De ha folytatni akarjuk, akkor nyomjunk meg egy billentyűt;

    - Ekkor továbbfut a program, elkezdi a rootolást és telepíti az SU programot;
    - Ha megállna akkor nézzünk rá a telefonra és fogadjuk el a Google biztonsági kérését;
    - Ha végzett akkor egy "Done" és egy "A folytatáshoz nyomj meg egy billentyűt" felirat fogad az ablak alján;

    - Nyomjunk meg egy billentyűt és automatikusan bezárja a programot;
    - Ha mindent befejezett és sikerült akkor megjelenik a "Superuser" ikon az alkalmazásokban;

    - Videó: ROOT

    - 2: Telepítünk egy TWRP-t, majd a TWRP-n belül a reboot menübe lépve, mielőtt újra indítaná a telefont, felajánlja, hogy rootolja-e. Ha igent nyomunk akkor már rootolja is a telefont és fel is telepíti az SU programot;

    HA VALAMIÉRT NEM FUTNA LE A ROOT FOLYAMAT AKKOR ELLENŐRIZZÉTEK A VÍRUSÍRTÓT ÉS KAPCSOLJÁTOK KI A DEFENSE-T MERT EZEK BLOKKOLHATJÁK A FOLYAMATOT!

    - Természetesen visszaállítható a rootolás. Ehhez nem kell mást tenni, mint újra flashelni a telefont a fent leírt módon.
    - Majd egy hard resetet nyomni.
    - Ellenőrzéshez, pedig tegyük a telefont download módba és bal alul egy "UNROOTED" feliratnak kell megjelennie.
    - Download módból való kilépéshez pedig a power gombot addig nyomjuk, amíg kikapcsol a telefon, majd normál módon bekapcsoljuk.

    - Video: UNROOT

    Ezek nem telepíthetők a gyári 4.4 KitKat rendszerre!

    A legújabb Philz és TWRP 2.7.0.0 telepítése egyszerűen megoldható. Jelenleg ezek a legfrissebbek, és stabilabbak is mint a lejjebb írt Recovery-k.

    DroiDMester készített külön telepíthető verziókat is, amiket nagyon egyszerű feltenni. Ezeket Windos alól lehet telepíteni! ÉS NEM FONTOS HOGY ROOTOLVA LEGYEN A TELEFON!

    LG-D802_PhilZ_Touch_Recovery_DroiDMester.7z
    LG-D802_TWRP_2.7.0.0_DroiDMester.7z

    - Mielőtt bele fogtok: A telefonon a fejlesztő opcióknál, legyen bekapcsolva az USB hibakeresés, valamint az "USB kapcsolati mód kijelölésénél" az MTP mód legyen kijelölve és a "kérdés csatlakozás-nál", a pipát vegyétek ki(Rendszerbeállítások->Általános->PC csatlakozás)! Ezután vissza kell menni a főképernyőre a telefonon.

    - Letöltitek, kitömörítitek, és ha beléptek a kitömörített mappába, ott van egy START.CMD. Azzal lehet elindítani a programot! Ha még nem volt ADB kapcsolódás a számítógép és a telefon között, akkor felfog ugrani egy "USB hibakeresés engedélyezése" figyelmeztető ablak. Itt pipáljuk ki, hogy "mindig engedélyezze erről a számítógépről", majd nyomjunk az "OK" gombra és ezután elindul a recovery felírása a telefonra!

    Illetve van egy másik program is. Ehhez a módszerhez feltétlen rootolni kell először a telefont. Anélkül nem működik. Illetve nem baj ha van recovery a telefonon, nyugodtan lehet telepíteni, mert felül fogja írni a már telepítettet.

    1 - Töltsük le és csomagoljuk ki ezt a fájlt. Ez az összes modell típushoz jó!

    2 - Indítsuk el a mappában található RunMe.bat fájlt.

    3 - Ha nincs driverünk telepítve, akkor nyomjunk egy a gombot, ha pedig van, akkor b gombot és egy entert.

    4 - Következő ablakon leírja, hogy rootolni kell először a telefont! Ha nincs rootolva, akkor nyomj egy g betűt majd entert és az XDA root leírás oldala fog megnyílni. másodszor pedig kapcsoljuk be az USB hibakeresést, ami a fejlesztői mód menüben érhető el(Az Android rendszeren alaphelyzetben rejtve van a fejlesztői mód). Ahhoz hogy ezt elérjük, az alábbi lépések szükségesek: lépjünk a Beállítások-->általános-->a telefonról-->Szoftver adatok-->cikkszám-hoz. Érintsük meg pontosan hétszer ezt a sort, ami azonnal jelezni fogja, hogy mostantól fejlesztők vagyunk. Egy szinttel visszalépve már látható az új menü, ahol bekapcsolhatjuk. Ha pedig megvan a ROOT és Bekapcsoltuk az USB hibakeresést is, akkor csatlakoztassuk a telefont a számítógéphez és a folytatáshoz nyomjuk meg az egyes gombot és egy entert.

    5 - Most válasszuk ki, hogy mit szeretnénk. Mentés/visszaállítást, recovery telepítést vagy kilépést. Recovery telepítéshez nyomjunk egy kettest, majd entert.

    6 - Itt ki kell választanunk a telefonunk modelljét. Nekünk az International azaz a D802 kell. Nyomjunk egy hármast és entert.

    7 - Most válasszuk ki a telepíteni kívánt recovery számát és nyomjunk egy entert.

    8 - Ha végzett a telepítéssel, akkor választhatunk hogy nyomunk egy egyest és entert. Ekkor belép a telefonunk a telepített recoverybe, vagy nyomunk egy x-et és entert, ezzel bezárva a programot.

    Ez nem telepíthető a gyári 4.4 KitKat rendszerre!

    - Töltsük le ezt a két fájlt: TWRP, Driver;
    - Telepítsük a drivert, ha még nincs fent;
    - Kapcsoljuk be az USB hibakeresést, és csatlakoztassuk a számítógépre a telefont;
    - A telefonon válasszuk a telefon töltése funkciót;
    - Csomagoljuk ki a recovery_twrp.rar fájlt, majd a recovery_twrp mappában lévő recovery.bat fájlt indítsuk el;

    - A megjelenő ablakban ellenőrzi, hogy a hibakeresés be van e kapcsolva és a telefon csatlakoztatva van e a pc-hez. Ha igen, akkor nyomjunk egy gombot a folytatáshoz;

    - Következő oldalon válasszuk ki a telefon verzióját. A hazánkban kapható telefonokhoz az international-t(2) kell választani, majd nyomni egy entert;

    - Elkezdődik a recovery telepítése és ha végzett megkérdezi, hogy újraindítsa e a telefont a már feltelepített recoverybe;

    - Videó: TWRP

    - Nyomd hosszan a hangerő le és a bekapcsoló gombot és amikor megjelenik az lg logó, akkor engedd el a gombokat, majd gyorsan nyomd őket újra egész addig, amíg megjelenik a "Factory hard reset" képernyő;
    - Nem kell megijedni hogy a hard reset képernyő jelent meg, ha kétszer megnyomod a bekapcsoló gombot, akkor nem csinál hard resetet, hanem belép a TWRP-be;
    - Ha ezt a programot letöltöd, akkor rendszeren belül újra tudod indítani a telefont Recovery módban;

    Ez nem telepíthető a gyári 4.4 KitKat rendszerre!

    Előfeltétel: ROOT
    - Töltsd le ezt a fájlt és csomagold ki egy mappába: CWM;
    - Kapcsold ki- és be az „USB Hibakeresés”-t;
    - Csatlakoztassuk a telefont és válasszuk a telefon töltése funkciót;
    - Indítsd el a „flash-recovery.bat”-ot;
    - Amikor megáll, nyomj egy tetszőleges billentyűt.

    - Nyomd a hangerõ le + Bekapcsoló gombot, amíg a bejön az LG-logó;
    - Engedd fel a gombokat, majd nyomd le őket ismét, amíg be nem lép a CWM-Recovery-be.
    - Ha ezt a programot letöltöd, akkor rendszeren belül újra tudod indítani a telefont Recovery módban;

    adamzflash nevű fórumozó készített egy leírást, ha netán annyira sikerülne letéglázni a telefonunkat, hogy se recovery, se download mód, se LG logó nem jönne be, akkor ezzel a módszerrel életet lehelhetünk a telefonunkba.

    Szóval a lényeg:

    Az egész, így kezdődött:
    Bekapcsolásnál:
    - Nincs LG logó
    - Nincs bootloadader
    - Nincsen se recovery, se semmi, csak fekete kép

    1. Először is szükségünk lesz egy linux rendszerre, legyen ez most Ubuntu.
    Én ezt tettem fel: 13.10 Ubuntu desktop
    2. Csináljunk Bootolható Usb-t ezzel a programmal: Universal USB installer
    Értelemszerűen válaszd ki a pendrivod, és a formázást is pipáld be, aztán create (kb 10 perc)

    3. Bootolj be ubuntuba( ne telepítsd) és töltsd le a következőket :

    10a verzió d802 intl: [link]
    illetve itt van 10b: [link] (ez nem tudom milyenre van)

    Ezek kellenek nekünk:
    1 - sbl1.img
    2 - aboot.img
    3 - rpm.img
    4 - tz.img
    5 - openrecovery-twrp-2.6.3.2-g2d802.img
    Rakd ki ezeket az asztalra és nevezd át úgy, hogy kiveszed a fájlok nevei elöl a számot, amit berakott.

    4.Minden usb-t húzz ki, csak az egér, a billentyűzet, a telefon, meg értelemszerűen a pendrive, amiről fut az ubuntu, az maradjon.
    A telefonod ki-be fog kapcsolni, és az ubuntu kifogja dobálni, hogy unable to mount.
    Erre van megoldás (de nekem nem sikerült)
    - nyitsz egy terminált
    - beírod dconf-editor [enter]
    - elmész ide: org.gnome.desktop.media-handling
    - automount-nál kiveszed a pipát

    5. Nyiss egy cmd-t (terminal)

    írd be ezt: ls /dev/sd*

    Valami ilyesmit kell, hogy kidobjon:

    /dev/sda /dev/sda1 /dev/sda2 /dev/sda5
    /dev/sdb1 /dev/sdb2 /dev/sdb3 /dev/sdb4
    /dev/sdb5 .......... /dev/sdb36

    (Nekem sdc volt)

    Ha kidobta mind a 36-ot akkor jók vagyunk.
    Ezután írd be Terminálba:

    sudo -i ( ez a root)

    gdisk -l /dev/sdb (vagy sdc vagy sda , egyénüggő)

    Ki fog egy ilyet dobni

    Pirossal van kijelölve ami fontos!!!

    Írd be ezeket:

    dd if=/home/Ubuntu/Desktop/sbl1.img of=/dev/sdb2

    dd if=/home/Ubuntu/Desktop/aboot.img of=/dev/sdb5

    dd if=/home/Ubuntu/Desktop/rpm.img of=/dev/sdb6

    dd if=/home/Ubuntu/Desktop/tz.img of=/dev/sdb8

    dd if=/home/Ubuntu/Desktop/openrecovery-twrp-2.6.3.2-g2d802.img of=/dev/sdb15

    ITT IS ÜGYELJ ARRA,HOGY sdc, sdb vagy sda !

    ha mindegyiknél kiírta hogy kész, akkor mehet a reboot, van recovery, van lg logó, meg download mód.
    Kdz-t újra húzod és kész is.

    FORRÁS: XDA

    Mentés:
    - Lépjünk be a recoverybe;
    - Ha már sikerült belépi a recoverybe akkor válasszuk a Backup menüt;
    - pipáljuk ki az összes partíciót: Boot;Chace;Data;Recovery;System és EFS ha esetleg elmászna az IMEI számunk, akkor ezzel lehet esélyünk visszaállítani;
    - Swipe to Back Up, majd megvárjuk míg végez. Ne ijedjünk meg, ha közben a kijelző elsötétedik, mert kikapcsolhat, de bármelyik gombbal felébreszthető közben a telefon;
    - Reboot System;
    - Telefont csatlakoztassuk a PC-ez, majd másoljuk ki a telefon belső tárhelyéről a TWRP mappát, akár több helyre is, csak meglegyen a biztonság kedvéért.

    Visszaállítás:
    - Ha gond lenne és letégláznánk a telefont, akkor vissza rakjuk a gyári romot(Fenti flash-el);
    - Újra feltesszük a TWRP-t;
    - visszamásoljuk a TWRP mappát a belső tárhelyre;
    - belépünk a recoverybe;
    - Restore menüben kiválasszuk a mentést és visszaállítjuk;

    Az EFS partícióhoz csak akkor nyúljunk visszaállításnál, ha tényleg baj van IMEI számmal, de igen ritkán mászik el az IMEI!

    FONTOS:
    Mielõtt teljesen letörlöd a már belakott rendszeredet, készíts róla egy backup-ot Recovery-bõl(menetét lásd feljebb). Ez a belső memória kivételével mindent lement.

    ROM telepítés:
    - Másold fel a letöltött „*.zip” kiterjesztésű ROMot, a telefon gyökérkönyvtárába;
    - Indítsd el a telefont Recovery módban (lásd feljebb);
    - Wipe data / factory reset;
    - Wipe cache;
    - Wipe Dalvik-cache (az Advanced menüben találod);
    - Install menü, majd a letöltött ROM kiválasztása;
    - Türelmes várakozás a telepítés végéig, telepítés után a „Gapps” telepítése, vagy a telefon újraindítása, ahogy azt a forrásban meghatározták.

    FONTOS:
    Mielőtt teljesen letörlöd a már belakott rendszeredet, készíts róla egy backup-ot Recovery-bõl(menetét lásd feljebb). Ez a belső memória kivételével mindent lement.

    ROM telepítés:
    - Másold fel a letöltött „*.zip” kiterjesztésű ROM-ot, a telefon gyökérkönyvtárába;
    - Indítsd el a telefont Recovery módban (lásd feljebb);
    - Wipe menü;
    - Wipe Advanced, majd azon belül válasszuk ki a cache-t; data-t; Dalvik-ot, és ha kéri a rom készítője akkor a system-et is;
    - alul Swipe-ot elhúzzuk;
    - Ha kész akkor vissza a főmenübe;
    - Install menü, majd a letöltött ROM kiválasztása és telepítése;
    - Türelmes várakozás a telepítés végéig, telepítés után a „Gapps” telepítése, vagy a telefon újraindítása, ahogy azt a rom készítői meghatározták.

    LG G2 képernyő, digitalizáló, keret, LCD csere, teljes szétszerelés:

    Szétszerelés

    LG G2 képernyő, digitalizáló, keret, LCD csere, teljes összeszerelés:

    Összeszerelés

    - LG gyári launcher témák:
    Akinek esetleg nem tetszik a gyári LG launcher kinézete, és csak más téma miatt cserélné le, az kipróbálhatja ezeket a témákat, amiket csak telepíteni kell, és a témaválasztó oldalon már ki is választhatjuk.

    - TWRP témák:
    Ezek a témák nem jók a 2.7.0.0-ás verzióra, csak a kisebbekre. A 2.7.0.0-ás TWRP-hez NE RAKJÁTOK FEL!

    A TWRP-t is lehet témázni, mégpedig úgy, hogy amikor telepítjük a TWRP-t, akkor létrehoz egy TWRP mappát a telefonon. Ebbe a mappába hozzunk létre egy "theme" mappát és ebbe másoljuk bele az ui.zip nevű fájlt. Én személy szerint hármat szeretek nagyon. Ezek a Black a Play és az XDA.
    Természetesen az XDA-n még sok témát lehet találni, viszont arra nagyon figyeljünk, hogy a neve mindig "ui.zip" legyen. Ha nem az, akkor nevezzük át.

    - Fagyasztható és törölhető programok:
    Itt egy lista, az LG G2-n fagyasztható és eltávolítható programokról. Azért ezt csak saját felelősségre csinálja mindenki!!! Ez a lista más verziójú G2-höz való, de 99%-ban megegyezik a d802-el. Maximum pár programot nem fogsz megtalálni,mert a mienkben nincs. Illetve ha bemegyünk a Beállítások--> Általános--> Alkalmazásokba, akkor itt a letöltve fül alatt lévő összes program eltávolítható.

    - A navigációs bár és az értesítősáv testreszabása:
    Ennek előfeltétele a telefon Rootolása. Ha ez megvan akkor töltsük le ezt a programot, telepítsük és töltsük le ezt a frameworkot és telepítsük ezt is. Indítsuk el az Xposed telepítő programot, menjünk a keretrendszerre és a Telepítés/Frissítés gombra nyomjunk rá. Ha kész akkor indítsuk újra a telefont. Most indítsuk el újra az Xposed telepítő programot, menjünk a modulokra és azon belül tegyünk egy pipát az Xposed LG G2 modul elé és megint indítsuk újra a telefont. Ha újra indult, akkor a playről letöltött G2 Xposed programot elindítva, már úgy alakíthatjuk a navigáció bárt illetve az értesítő sávot, ahogy akarjuk. Ezzel már el is tüntethetjük a navigációs bárt, hogy még nagyobb kijelzőnk legyen, illetve játékoknál se látszódjon és helyette egy rejtett navigációs bárt telepíthetünk.
    Mégpedig: a gmd hide soft keys programot (videó:gmd hide soft keys), vagy én jobban szeretem az LMT Launcher-t, illetve most is ezt használom, mert jobban személyre szabható (videó:LMT Launcher).

    Előfordulhat, hogy az úgynevezett plug & pop nem fog működni és hibával leáll. Ez nem más mint az alsó alkalmazás panel ami akkor jelenik meg, ha az usb kábelt vagy a fülest csatlakoztatjuk. Erre is van megoldás, még pedig telepítsük ezt, majd nyissuk meg az xposed telepítő programot és a modulokba pipáljuk ki. Ha meg van akkor indítsuk újra a telefont és már működik is.

    - Xposed Framework 4.4 KitKat-ra:
    Xposed Framework

    - ROM, kernel és kiegészítők:
    A legtöbb rom, kernel és kiegészítő(mód) a telefonhoz. az XDA Developers oldaláról szerezhető be! Ehhez Jó tudni azt is, hogy milyen a telefonunk modellje, ugyanis többféle is létezik és nem mindegy, hogy pl.: milyen típusú romot, kernelt és egyéb kiegészítőt telepítünk.
    A mi modell számunkat a beállítások--> általános--> A telefonról--> Hardver adatok--> típusszámnál lehet megnézni.
    Egy pár modding, ami hasznos lehet, de csak 4.2.2-es androidra!

    Hangerő:
    Akinek kevés a gyári hangerő, az ezzel a kis móddal hangosabbá teheti.
    Hangerő
    A módosításhoz kötelező a rootolás. Enélkül neki se álljunk.
    Telepítése:
    1. Root explorer (vagy bármi más fájlkezelővel) keresd meg a :system/etc/snd_soc_msm mappát, azon belül pedig a "snd_soc_msm_Taiko" fájlt;
    2. Csinálj róla egy biztonsági mentést (másold ki akárhová);
    3. Töltsd le a linken található "snd_soc_msm_Taiko.txt" fájlt. (Értelemszerűen a D802 Worldwide kell nekünk.) Innen;
    4. A letöltött fájlt nevezzük át "snd_soc_msm_Taiko"-ra;
    5. Másoljuk be a fent említett mappába és válasszuk a felülírást;
    6. Ha szeretnénk módosítsuk az engedélyeket a következőre: rw~r~~r~~ ;
    7. Restart és lehet tesztelni a hangerőt fülesen és külső hangszórón is;

    Kamera:
    Sokaknak nem tetszik a gyári kamera alkalmazás. Ha valaki jobbá szeretné tenni, az ezzel a móddal megteheti.
    Kamera
    Telepítése:
    1. Természetesen kezdjünk egy biztonsági mentéssel;
    2. Töltsük le a legfrissebb változatot;
    3. Másoljuk fel a telefonra a zip kiterjesztésű fájlt;
    4. Indítsuk újra a telefont recovery módba;
    5. Majd telepítsük a fájlt;
    6. Ha kész akkor restart;

    Telefon modellek:

    - Amerikai AT&T-D800;
    - Amerikai Sprint-LS980;
    - Amerikai T-mobile-D801; (Nem a hazai T-mobile)
    - Verizon-VS980;
    - Latin Amerikai-D805;
    - Kanadai-D803;
    - Koreai-F320K;
    - Nemzetközi-D802; (Hazánkban is ez a típus kapható a szolgáltatóknál)

    Az XDA-n számunkra hasznos topikok:

    G2 General - általános témák, tippek, trükkök;
    G2 Q&A, Help & Troubleshooting - súgó és hibaelhárítás;
    G2 Accessories - kiegészítők;
    G2 Android Development - Android fejlesztés többféle készülékre. Itt lehet a mienkre is;
    G2 Android Development (D802) - A nálunk is kapható készülékre készített gyári és főzött ROM-ok helye;
    G2 Original Android Development - Több modellre is készített romok helye. Itt is lehet a mienkre is;
    G2 Themes and Apps - Témák és alkalmazások;

    Leírást készítette:bigdee888; Szala86; toto0569; DroiDMester; head1shot; adamzflash;
    2014 Március 23.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák