Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Xaels

    félisten

    HTC Sensation útmutató kezdőknek:

    A doboz tartalma:

    - A készülék, benne az akkumulátorral és egy 8GB-os microSD kártyával.

    - Általános HTC headset, hívásfogadó és számléptető funkcióval.

    - USB kábel (ez szolgál a töltő zsinórjaként is).

    - Hálózati USB töltő (ehhez kell egy szabványos mUSB kábel amit a doboz is tartalmaz).

    - Szokásos papírok (rövid használati útmutató, jótállási feltételek stb...)

    A készülék specifikációi részletesebben, lényegretőrően:

    - Méretek: 126.1 x 65.4 x 11.3 mm

    - Súly: 148g

    - Operációs rendszer: Android 2.3.3 (Gingerbread) amit a Sense felhasználói felülettel spékelt meg a gyártó.

    - Kijelző: S-LCD technológiájú, 16millió szín megjelenítésére képes, qHD (540 x 960 pixel) felbontású és 4.3" átmérőjű panel. A képaránya nem megszokott módon szélesvásznú, ami előnyt jelenthet filmek nézése közben. A kijelző betekintési szögben, kontrasztban elmarad a konkurencia csúcstechnológiáitól (SAMOLED+, NOVA, IPS), de ez a különbség csak akkor jön ki ha egymás mellé tesszük a készülékeket, a mindennapi használatban így is bámulatos amit tud. Összesen 4 egyidejű érintést tud hiba nélkül feldolgozni.

    - Hardver / SoC(System On Chip): A Sensation szívét egy 45nm-en gyártott Qualcomm MSM8260 alkotja melyben egy 2magos, magonként 1,2GHz-es órajelen dolgozó Snapdragon processzor van egy Adreno220-as grafikus gyorsító társaságában. Jellegzetessége, hogy a processzor magok aszinkron működésűek, ami annyit tesz, hogy a 2mag egymástól független órajeleken tud működni. Ennek a fogyasztásban lehet szerepe.

    - Memória: 768MB RAM és 1GB alkalmazások telepítésére fenntartott tárhely.

    - Kamera: 8MP-es, maximálisan 3264x2448 pixel felbontású képek készítésére képes, autófókuszos elsődleges kamera és VGA felbontású másodlagos kamera áll rendelkezésünkre. Az elsődleges kamera dolgát egy 2 LED villanóból álló vaku segíti rossz fényviszonyok mellett valamint arcfelismerés, GPS koordináta hozzárendelés(Geo-Tagging) és úgynevezett "Instant Capture", ami azonnali exponálást jelent, bővíti a repertoárt.

    Videókat maximálisan 1080p-ben képes rögzíteni a készülék 30 képkocka/másodperces sebességgel. További nyers adatok helyett beszéljenek a tények.
    Tesztképek ; Tesztvideó1 ; Tesztvideó2

    - Csatlakozók: A készülék tetején foglal helyet a 3,5mm-es jack csatlakozó. Valamint a bal oldalon az alsó saroktól kb. egy ujjnyival feljebb az MHL USB 2.0-ás csatlakozó. Az MHL a "Mobile High-definition Link" rövidítése, ez nagyon leegyszerűsítve arra való, hogy a HDTV-kre lehessen könnyen kötni a készüléket, bővebben a WiKipedia virtuális hasábjain olvashattok róla. A HTC átalakító kábelt nem csomagol a készülék mellé.

    - Adatkapcsolat / kommunikáció: BlueTooth 3.0, GPRS, EDGE, HSDPA 14.4 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps, Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot.

    - Akkumulátor: Li-Ion 1520 mAh.

    További részletekért látogasd meg ezt az oldalt: [link]

    Vásárlás előtt:

    A boltokban többféle készülék kering, melyeket a gyártó nem erre a piacra szánt. Ezek a telefonok külsőleg egyáltalán nem különböznek a "hivatalostól", azonban könnyen be lehet azonosítani őket. A területi felosztás azért fontos, mert pl. egy ázsiai készülékre a hivatalos szervíz nem vállal annyi garanciát, mint az eredetileg hazánkba szánt társaira. A garanciális javítások átfutási ideje is jóval hosszabb lehet, valamint a frissítések elérhetősége is régiónként változhat. A magyar piacra szánt telefonok P/N száma 99HNA035-00, ami megtalálható a doboz hátulján, valamint az akkumulátor alatt.
    Fontos lehet meggyőződni a doboz bontatlanságáról is. A csomag alján egy HTC-s zárjegy található, melyen szerepel azon országok listája, ahova az adott készüléket szánták Kép. A doboz belsejében található a telefon, melyben az akkumulátor alatt egy fólia van elhelyezve, meggátolva az esetleges bekapcsolást. Amennyiben ez hiányzik, akkor a készülék valószínűleg már be volt kapcsolva!!!
    A garanciális feltételek pontosságáról pedig a hivatalos HTC szervíz az E-care tud adni tájékoztatást az IMEI szám alapján, amely a doboz hátulján látható matricán, valamint az akkumulátor alatt található meg.
    Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy a hivatalos viszonteladók sem mindig megfelelő készüléket adnak a vásárlók kezébe, ezért minden vásárlás esetén érdemes a fentebb leírtakat ellenőrizni.

    A leírást köszönjük P1eTr0 fórumtársnak.

    Általános kérdések és válaszok:

    - "Az akkumulátort ki kell-e sütni vagy sem? / Meddig töltsem az akkumulátort elsőre?" - A Li-Ion akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.

    - "A készülék támogatja-e a Magyar nyelvet?" - Igen támogatja, de amennyiben nem ebbe a régióba szánt készülék az alany és nincs a Magyar a listában, akkor az sem baj, mert a Market-en megtalálható egy morelocal2 nevű alkalmazás ami kisegíthet ebben az esetben.

    - "Láttam a neten egy videót ahol a készülék eldobta a WiFi hálózatokat, ez igaz?" - Lehetséges, de van rá megoldás. Beállítások / Vezeték nélküli hálózatok / Wi-Fi beállítások majd itt nyomjunk egy menü gombot (balról a 2.) majd a felugró "Speciális" fülre kattintva elénk tárul a "Legjobb Wi-Fi teljesítmény" jelölőnégyzet.

    - "Nem tudok saját csengődallamot beállítani. Mi lehet a baj?" - Nincs semmi baj. Gépre csatlakoztatás után hozd létre a következő mappákat az SD-n: "Ringtones" ebbe kerülnek a csengődallamok, "Notifications" ez az üzenetjelző hangok mappája és az "Alarms" ami az ébresztőké. Ezek után csak másold be a kívánt mp3-aidat a megfelelő mappákba és megjelennek a listában.

    - "A zenelejátszó olyan hangokat is lejátszik amik nincsenek is a zenéim között. Ez mitől van?" - A készülék automatikusan indexeli a média fájlokat az összes mappából és ezért bekerülnek a zenéid közé az oda nem kellő hangok is a lejátszókban. Amennyiben azt szeretnéd, hogy ez ne történjen meg, annyit kell tenned, hogy azokba a mappákba ahol nem szeretnéd, hogy indexelje a média fájlokat(zene, képek, videók) egy ".nomedia" kiterjesztésű fájlt beillesztesz.

    - "A szövegdobozra kattintva nem jön elő a billentyűzet..." - A "menü" gomb(balról a 2.) hosszan nyomva kényszerítetten előhozza.

    - "Hogy tudom némára tenni a telefont?" - A "hangerő le" gombbal vedd le teljesen a hangerőt és ott lesz a rezgő mód is.

    - "Hogy tudok alkalmazásokat telepíteni a készülékre?" - Először is szükséged lesz egy Google felhasználói fiókra (Google Account), hogy használni tudd a Market-et. Ezt a legegyszerűbben egy GMAIL fiókkal tudod létrehozni. Ha megvan adja magát. Amennyiben SD-ről akarsz valamit feltelepíteni szükséged lesz egy fájlkezelőre, például Astro file manager-re. Ezt megtalálod ingyenesen a Market-en, csak annyit kell tenned, hogy a Beállítások / Alkalmazások menüpont alatt kipipáljátok az "Ismeretlen források" jelölőnégyzetet.

    - "BlueTooth-on szeretnék valamit átküldeni, de nem találom, hogy kell." - Képet a Galériából, hosszan rajtatartod a kiválasztott képen az ujjad majd "Megosztás". Ugyanez zenével a Zene alkalmazáson keresztül. Szerintem érdemesebb egy fájlkezelőt használni vagy a Market-ről egy BlueTooth fájlküldő alkalmazást telepíteni.

    - "A telefon felkínált valamilyen frissítést, ez most mi?" - Ez valószínűleg a hivatalos OTA (On The Air) frissítés. A HTC ilyen módon adja ki az újabb szoftver verziókat. A frissítés megbízható csak arra kell figyelni, hogy az akkumulátorban legyen szufla, a telefon megcsinál mindent maga. Ha automatikusan nem kínálja fel valamilyen okból akkor kézzel is rá lehet keresni a Beállítások / A telefon névjegye / Szoftverfrissítések menüpont alatt.

    Illetve lehet RUU (ROM Update Utility) segítségével is frissíteni a telefon szoftverét, de ebben az esetben az egész ROM újra lesz húzva ergo mindent lehet újra beállítani. Ehhez szükséges a HTC Sync telepítése a számítógépre. A hivatalos RUU-kat ITT megtalálhatjátok.

    - "Lehet-e Screenshot-ot készíteni a telefon kijelzőjéről?" - Igen, lehet a készülék tetején levő Power gomb és a Home("házikó") gomb egyidejű lenyomásával, ilyenkor a Galériába menti a készült képet, vagy a Market-ről le lehet szedni külön alkalmazást. A legtöbb ilyen ROOT-hoz van kötve, de elvileg van olyan is amihez nem kell ROOT.

    Ezen kívül az Android SDK-ban is van rá lehetőségünk. Ehhez telepítve kell legyen a HTC Sync, a telefont USB hibakeresés módba kell tenni(Beállítások / Alkalmazások / Fejlesztés). A további leírás ITT található.

    - "Hiába nyomom a hangerő le gombot bekapcsolásnál, nem lép be a HBOOT menübe. Mi lehet a gond?" - Nagyon egyszerű, ki kell kapcsolni a Gyors boot opciót melyet a Beállítások / Energia menüpont alatt találtok.

    Érdemes kikapcsolni, mert egyes alkalmazások nem indulnak újra automatikusan Gyors boot esetén.

    - "100 megás mobilnet csomagom van, mire elég"? - Sok mindenre, de a gyári böngészőt ez esetben érdemes lecserélni. Talán az egyik legjobb megoldás az Opera Mobile amiben be kell állítani a "Turbo" módot. Ilyenkor az Opera saját szerverén keresztül tömörítve töltődik le az oldal a telefonodra ami így sokkal kevesebb adatforgalommal jár.

    - "A telefon hangereje maximumon van, de az ébresztők még is halkan szólnak." - A Beállítások / Hang / Hangerő menüpont alatt tudjátok külön beállítani.

    - "Szeretném ha az E-mail és az SMS értesítés is más dallammal szólalna meg. Mit tegyek?" - A Beállítások / Testreszabás menüpont alatt az Értesítő hang -ra kattintva előjön a részletes beállítási lehetőség.

    HALADÓKNAK!!! Csak saját felelősségre, garanciavesztéssel járhat!!!

    Mi az a ROOT, kinek van rá szüksége?

    A ROOT, lehetővé teszi, hogy a telefonunkon "rendszergazdai" jogosultságunk legyen. Ezzel lehetőségünk van olyan alkalmazásokat is használni amiket egyszerű felhasználóként nem, vagy korlátozottan tudunk megtenni.

    A legfontosabb, a teljes körű BACKUP / RESTORE pl. A Titanuim Backup vagy a MyBackup nevű alkalmazásokkal, amik úgy mentik le az alkalmazásokat, hogy azokat abban az állapotba kapjuk vissza, ahogy azt utoljára használtuk. (pl. nem kell előlről kezdeni kedvenc időtöltő játékainkat). Akik szeretnék az Android felületüket még egyedibbé tenni, azoknak szintén elengedhetetlen a ROOT megléte. És talán a legfontosabb, hogy a már megunt gyári ROMunkat lecserélhetjük, alakíthatjuk a saját ízlésünk, felhasználói szokásaink szerint.

    Mi az a Temproot? (Sensation és EVO 3D elnevezése "Fre3vo")

    A Temproot tulajdonképen egy ideiglenes ROOT, ami a következő újraindítás után megszűnik. Használata minimális kockázattal jár garanciális szempontból, ROMokat nem is tudunk vele cserélni, de mentéshez / visszaállításhoz és root meglétét igénylő alkalmazásokhoz használhatjuk, valamint a gyári ROMunkban "lefagyaszthatjuk" azokat az alkalmazásokat, amiket nem használunk, mivel ezeket törölni nem tudjuk.
    Elvégzése egyszerű, ITT megtaláljuk a pontos menetét.

    Mi az a Permroot?

    A Permroot az állandó ROOT, ami a rendszer újraindítása után is megmarad, ezt viszont Sensationon csak a Bootloader kinyitása (S-OFF) után tudjuk megcsinálni.

    Mi az az S-OFF?

    Ez egy biztonsági kapcsoló, ami alaphelyzetben minden készüléken ON állásban van, így nincs lehetőség custom HBOOT és custom Recovery telepítésére. Minden készüléket egy egyedi kóddal lehet felnyitni amit a készülék sorozatszámából generálnak. Ezt a feloldókódot hamarosan legálisan is be lehet szerezni a HTC-től, de ennek az lesz az ára hogy megvonják a garanciát is.

    Szerencsére erre nincs szükség, mivel 2 lelkes csapat megfejtette a feloldó algoritmust, így egy weboldal és egy program segítségével magunk is kinyithatjuk. Miért jobb így? Mert a készüléket meghibásodás esetén vissza tudjuk állítani gyári állapotba, ezért érvényesíthető a garancia.

    Mi az a Recovery és mit tud?

    Nevezhetjük szervízüzemnek is. A gyári Recovery-vel csak a szervizek boldogulnak, ezt S-OFF után cserélni tudjuk. Jelenleg a ClockWork Recovery 4.0.1.4 verziója használható a készülékhez, amit az S-OFF elvégzésekor automatikusan telepíteni tudunk.
    A legfontosabb, hogy a Custom Recovery-vel teljes mentést csinálhatunk a rendszerünkről, az éppen fent lévő romot teljesen lementi és ha kell visszaállítja. Ezt mindig használjuk!!!
    Továbbá innen tudunk új ROMokat, kerneleket feltenni, resetelni.

    Az S-OFF, a Custom Recovery és a Permroot elvégzéséhez ITT megtalálunk mindent.

    S-OFF visszaállítása gyári állapotra: [link]

    A ROOT leírását mumk1 fórumtárs tollából olvashattátok.

    Ha valamire itt nem találtatok választ, első körben ha lehet használjátok a keresés funkciót és csak utána kérdezzetek.

    PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

  • james001

    veterán

    2007 decemberében adta ki a Naughty Dog az Uncharted legelső részét,a Drake's Fortune-t. A játék csak Ps3-ra jelent meg. A főszereplő egy régész-kalandor srác,aki Sir Francis Drake egyik leszármazottja,Nathan Drake. A híres aranyváros,El Dorado után kutatva barátjával és mentorával Victor Sullivan-el és a riporternő Elena Fisher-el kiderítik,hogy mi is történt Sir Francis Drake-el a kutatásai során.
    A lövöldözős kaland játék egyből belopta magát a szívébe sok millió embernek a gyönyörű kidolgozott grafikájával és a dinamikus akciójával.

    Két év után visszatért Nate az Uncharted 2:Among Thieves-ben. A második rész még gyönyörűbb lett mint elődje,sőt 2009 legjobb játéka címet is elnyerte.
    Drake most a Marco Polo által felfedezett Shambala városa után ered hogy megtalálja,hisz a városon belül található az "Élet fája",ami örök életet biztosít annak aki iszik a fa nedűjéből. Drake-nek közben akad egy "vetélytársa" is aki ugyancsak Shambala után nyomoz hogy halhatatlanná váljon és elfoglalja a világot. De visszatér Sully és Elena hogy segítsen neki,valamint egy új szereplő is,Chloe Frazer.
    Újdonság volt ebben a játékban a multiplayer bevezetése,amiben nyomhattunk deathmatch-et,elimination-t és megannyi módot mások ellen. Lehet "booster-eket" is vásárolni,amik egyfajta segítségek. Pl. több ammo van a fegyveredben,stb.
    Ez a rész is több millió példányban kelt el. A PSN-en pedig kicsivel a 2 kijötte után megjelent egy 4 részes képregény film ami az Eye of Indra címet viselte. Itt még az 1 előtti történetet ismerhetjük meg.

    Újabb két év telt el,és már sokan hiányolták Drake kalandjait,így a Naughty Dog elkészítette az Uncharted 3: Drake's Deception-t.
    A mostani expedíció a Rub Al Khali sivatagba és egyéb hajmeresztő helyekre vezet. Sully-val és a két leányzóval karöltve Nate egy újabb elveszett várost keres,a "Homok Atlantiszát".
    A multis rész jócskán fel lett javítva,akár a fegyverünket is szinezhetjük és egyéb dolgokat rakhatunk rá,de akár a saját karakterünk kinézetét is megváltoztathatjuk. Természetesen újabb módozatok és booster-ek is várnak ránk.
    A játék 2011. november 1-jén érkezik.

    Készül a PSVitára is egy rész,a Golden Abyss,amiről még sokat nem tudni. Amit biztos: az U1 előtt játszódik majd. Nem tudni mikor jön,de a Vita egyik nyitócíme lesz,tehát ha kijött a PSVita,biztos kiadják a Golden Abyss-t is.
    Valamint készül egy könyv is The Four Labyrinth címmel,októberre várható a megjelenése.

    Trófea segítségek:Uncharted 1-hez , Uncharted 2-höz
    A fenti linkek tartalmazzák a kincsek (treasure) lelőhelyeit is.

    [ Szerkesztve ]

    "The stars have died and the heavens go up in flames"

  • rt06

    veterán

    .

    [ Szerkesztve ]

    Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

  • fi:zi'k

    nagyúr

    96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

  • Zirowe

    nagyúr


    Olvasd el figyelmesen ezt a hozzászólást mielőtt kérdeznél, mivel az általad feltenni kívánt kérdések 90%-ra megtalálod a választ!

    Ne tegyél fel kérdést a topicban arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne a Kindle 3G kapcsolatát megosztani számítógéppel.

    Ha a gariztatás menete érdekel, keress rá a topicban, mert már több fórumozó is megosztotta erre vonatkozó tapasztalatát.

    Mi a Kindle 3?
    Az Amazon e-book olvasója, mely 6”-os e-ink kijelzővel és beépített wifivel rendelkezik, de létezik 3G-vel szerelt modell is.

    Az Amazontól rendelhető meg, a wifis verzió ára 139$+20,98$ szállítási költség, a wifi+3G-s verzió ára 189$+20,98$ szállítási költség.

    Fontos, hogy az olcsóbb, hirdetésekkel támogatott verzió és a refurbished készülékek Magyarországról nem rendelhetőek, csak USA only!

    Amit tudni kell a rendelésről: ne dőlj be a neppereknek, akik 40k fölött árulják a Kindle 3-at itthon, mert ezt egyenesen az amerikai amazontól lehet megrendelni legálisan, garanciával, és amennyiben a rendelési ár 220$ alatt van szállítási költséggel együtt, úgy vám és áfa költség nem kerül felszámolásra, így a készülék csak annyiba kerül, amennyit korábban írtam.

    Amit érdemes még tudni a Kindle 3-ról, hogy tartalmaz egy kísérleti webkitet, amivel lehet böngészni a készüléken wifi és 3G-n keresztül.
    Amennyiben a 3G-s modellt veszed meg, úgy ingyen jár a Kindle 3-hoz a 3G szolgáltatás majdnem az egész világon!
    Bővebben erről itt.
    Az európai piacra szánt készülékekben vodafone sim kártya van, ami csak a készülékben használható.

    Persze nem kell rögtön arra gondolni, hogy ez majd felváltja az otthoni internet előfizetést :), hiszen maga a vas sebessége korlátozott, és nem erre a célra lett tervezve, de arra bőven elég, hogy mondjuk külföldön ingyen nézzük meg a gmail fiókunkat, ahelyett hogy a mobilnet roamingra rámenne a gatyánk és három jelzálogunk.

    A készülék üzemideje papíron kb 7-8000 lapozás, kb 30napos készenléti idő kikapcsolt wifivel és 3G-vel, bekapcsolt wifivel 3hét, 3G-vel 10nap.

    A készüléken hangszóró is található mp3 lejátszáshoz.
    Ez olvasás közbeni zenehallgatáshoz lehet kényelmes, vagy esetleg hangoskönyv hallgatáshoz, de persze ne felejtsük el, hogy eme vas elsődleges célja az ebook olvasás.:)

    Két bő szavú angol nyelvű, teljes körű bemutató videó a Kindle 3-ról.
    Illetve két magyar teszt és egy logout bemutató.

    Vásárlás menete:
    Magyarországra csak az amerikai Amazonról lehet rendelni Kindle 3-at, az angol Amazonról csak angol címre szállítanak készüléket.

    Először is regisztrálj az oldalra, majd ha ezzel megvagy, válaszd ki, hogy melyik Kindle 3-at szeretnéd megrendelni: a sima wifi-s (139$) vagy a 3G-s modellt (189$).
    Létezik még egy nagyobb Kindle, a Kindle dx, de mivel annak van külön topicja ez pedig a kisebb modellel foglalkozik, így a dx-re nem tér ki a leírás.
    A szállítás költsége mind két modell esetén 20.98$.
    Amennyiben csak magát a készüléket rendeljük meg, úgy nem kell se vámot se áfát fizetnünk, csak annyival lesz megterhelve a kártyánk, amennyi a készülék ára+a szállítási díj.

    Ha a sima wifi-s modellt választjuk és amazon tokot (sima vagy beépített lámpás) szeretnénk hozzá rendelni, úgy érdemes azt is berakni a kosárba és a készülékkel egyszerre megrendelni, mivel ilyenkor a végösszeg a limit alatt marad, és továbbra sem kell áfát és vámot fizetni rendelésünk után.
    A 3G-s modell esetén sajnos már nem fér bele az áfa- és vámmentességbe a tok, így azt vagy külön, vagy máshonnan kell megrendelnünk.

    Ha megvan, hogy melyik modellt szeretnénk, akkor a termék oldalának közepén lévő kis babakék fejléces téglalapban, amin a " Select Your Primary Country of Use" felirat áll, válasszuk ki országunkat (Hungary), az előbukkanó kis ablakot csukjuk be a jobb felső sarokban lévő "close" feliratra kattintva, majd a termék adatlapján a jobb felső sarokban lévő "add to cart" gombra kattintsunk.
    A Kindle így bekerült a kosarunkba.

    Amennyiben szeretnénk hozzá tokot venni, akkor rakjuk be azt is a kosárba.
    Ha ez megvan, akkor az oldalon a sötétkék sávban, a kereső után kattintsunk a "cart" gombra, ami előtt a vásárolt termékek számával megegyező szám lesz.
    A következő oldalon lesz a vásárolni kívánt termékek részletezése és mennyisége, amennyiben minden rendben van, úgy kattintsunk a jobb felső sarokban lévő "proceed to checkout" gombra, ezután újra meg kell adni az amazon belépési adatainkat, ha ez megvan, akkor kattintsunk a "sign in using our secure server" gombra.
    Ezután megjelenik a megrendelési címünk, amit az "edit" gombra kattintva tudunk megváltoztatni.

    Ha a cím stimmel, akkor a "ship to this adress" gombra kattintva tudunk továbblépni.
    A következő oldalon meg kell adnunk a hitelkártyánk adatait.

    Amazonon csak netes vásárlásra alkalmas kártyával tudunk fizetni.
    Ezen az oldalon tudjuk leellenőrizni, hogy kártyánk megfelelő-e.
    Ha a kártyánk megfelelő és beírtuk az adatait, akkor kattintsunk az "add your card" gombra, majd a jobb oldalon lévő "continue" gombra.

    Ez a lap az utolsó, itt tudjuk megnézni, hogy az általunk megadott összes adat megfelelő-e, illetve még utoljára meg tudjuk őket változtatni.
    A jobb felső sarokban láthatjuk a tételes elszámolást: a termékek árát, a szállítási díjat, a kiszabható adókat (vám és áfa), illetve ezen összegek összegét.
    Amennyiben az "Estimated Tax To Be Collected" értéke 0$, úgy a megrendelésünk után nem kell áfát és vámot fizetnünk, mert az értékhatár alatt vagyunk.
    Ha mindent rendben találunk, akkor a megrendelésünket a "place your order" gombra tudjuk véglegesíteni.

    A megrendelés után az amazon egy 1$ értékű próbaterhelést fog végrehajtani, és amennyiben ez rendben volt, csak utána kerül levonásra kártyánkról a teljes összeg.
    Ez általában a próbaterhelés után egy félórával vagy pár órán belül megtörténik.

    A megrendelés után:
    Ha minden rendben volt és a teljes összeget levonták a kártyánkról, akkor a fizetés után legkésőbb egy nappal kapunk egy mailt, hogy a termékünk fel lett adva.
    Ezután a termék helyzetét majdnem valós időben tudjuk nyomon követni az amazon oldalán, illetve kapunk egy tracking numbert, amivel a ups/dhl honlapján is nyomon tudjuk követni a csomagunkat.

    Elvileg a rendelés utáni 4. munkanapon meg is érkezik a csomagunk.
    A csomag megérkezése előtt fogunk kapni egy mailt a ups/dhl magyarországi képviseletétől, amihez csatolva lesz egy dokumentum.
    Ezt töltsük ki, írjuk alá és küldjük vissza nekik (nem kell kinyomtatni, elég wordben kitölteni, illetve elfogadnak aláírásról beillesztett képet is, ilyen szempontból nagyon rugalmasak).

    Fontos, hogy amíg ezt nem tesszük meg, addig nem tudják kiszállítani nekünk a Kindle-t.
    A dokumentumban a kitöltendő részek sárgával lesznek kiemelve.
    Ezek a következő adatok:
    megbízó neve: ide a nevünk kerül
    pontos címe: ide a címünk kerül
    elérhetősége: ide írjuk be a telefonszámunkat
    szállítási címe: ide írjuk be címünket
    pontos árumegnevezés: Kindle 3 vagy Kindle 3 3G, illetve amennyiben rendeltünk tokot, úgy azt is írjuk be.
    csomagolás: 1 vagy 2, amennyibe tokot is rendeltünk
    fuvarlevélszám: ide másoljuk be a ups/dhl mail tárgyában lévő adatokat
    Legalul írjuk be a városunk nevét és a dátumot, valamint írjuk alá.
    Minden mást hagyjunk üresen.
    Ha mindez megvan, akkor hamarosan megfogjuk kapni a készülékünket.:)

    Mi van a dobozban?
    Maga a Kindle készülék, illetve az adatkábel.
    Az Európába szánt Kindle-hez nem jár hálózati töltő, csak adatkábel, amivel számítógépről tudjuk tölteni készülékünket.
    Viszont az adatkábel végére lehet csatlakoztatni bármilyen hálózati adatpert (pl: htc telefonok usb-hálózati adaptere), amivel hálózatról is tudjuk tölteni készülékünket, nincsenek különösebb speciális igényei, így nem szükséges az amazonról külön rendelni egy adaptert.

    Hogyan tudok könyvet varázsolni a készülékemre?
    A Kindle gyárilag a következő formátumokat támogatja: mobi, prc, azw, txt és pdf.
    Neten van pár ingyenes konverter program, amivel át tudjuk konvertálni a könyveinket, pl: calibre, creator, mobigen, stb.

    Létezik egy egyszerűbb megoldás a könyvek konvertálására: az Amazon a Kindle felhasználók részére kialakított egy ingyenes konvertáló szolgáltatást.
    Minden Kindle felhasználó rendelkezik egy Kindle mail címmel (ezt a home screen-ből a menu--> settings és annak második oldalán, a device e-mail menüpont alatt tudjuk megnézni, és így fog kinézni: valami@kindle.com).

    Amennyiben wifi-s készülékünk van: küldjünk egy mailt kindle címünkre, csatolva hozzá a konvertálni kívánt könyvet.
    Amennyiben pdf-et szeretnénk konvertálni, úgy a levél tárgya legyen "convert", minden más dokumentumnál a tárgy legyen üres, illetve a levél maga is legyen üres.

    Amennyiben 3G-s készülékünk van: csak abban az esetben ingyenes a konvertálás, ha a következő címre küldjük: valami@free.kindle.com, minden más megegyezik a wifi verziónál leírtakkal.

    Minden egyes mailhez maximum 25db konvertálandó dokumentum csatolható egyszerre, egy dokumentum maximális mérete 50mb lehet, de érdemes figyelembe venni a mail szolgáltató méret limitjét is (pl: gmail esetén 25mb/mail).

    Ezután wifi-s készülék esetén 5-10 percen belül elkészül a konvertálás és a készülékünkre szinkronizálásra kerül a könyv a következő adatkapcsolatkor, vagy manuálisan is leszedhetjük a home--> menu--> sync & check for item opcióval.
    Nem probléma, ha a levél küldése után nem szedjük le rögtön a könyvet, mivel azt az Amazon szerverei tárolják nekünk addig, amíg nem kerül szinkronizálásra készülékünkre.

    3G készülék esetén szintén körülbelül 5-10 percen belül készül el a konvertálás, ám a kész dokumentumot el is küldi nekünk az amazon arra a mail címre, ahonnan küldtük eredetileg a konvertálandó könyvet, illetve wifi-n keresztül is szinkronizálásra kerül a készülékre.

    A Kindle alapesetben mindenre alkalmas, amire tervezték, ám elérhető hozzá netszerte pár apróbb módosítás, amikkel még kényelmesebbé tehetjük a felhasználói élményt.
    Ezek egy része nem jár garanciavesztéssel, míg egyes beavatkozások érvényteleníthetik azt.
    Bár "hack"-ek nagy része visszacsinálható, így visszaállítva a garanciát, mindenki saját felelősségére hajtsa végre ezeket, amennyiben használni szeretnék őket.

    Garanciavesztéssel járó beavatkozások:

    Jailbreak:
    A jailbreak telepítésével tudjuk telepíteni a különböző hack-eket a készülékünkre, tehát az összes többi garanciavesztéssel járó beavatkozás alapkövetelménye.

    Először ellenőrizzük az fw verziónkat (home--> menu--> settings, és a jobb alsó sarokban lesz feltüntetve az fw szám).

    3.1 és 3.2-es fw esetén:
    1. Töltsük le ezt a filet.
    2. A Kindle gyökerébe másoljuk be a készülékünknek megfelelő install file-t (k3w= wifi, k3g= 3g us/canada, k3gb= 3g más ország).
    3. A telepítés elindításához: home--> menu--> settings--> menu--> update your kindle.
    4. A telepítés után a Kindle újraindul és kész is a jailbreak.

    3.2.1-es fw esetén:
    Angol nyelvű leírás itt található.

    Jailbreak uninstall-hoz ugyanez az eljárás, csak értelemszerűen a kettes pontban a megfelelő uninstall file-t választjuk ki.

    Ahhoz, hogy ezután hack-eket tudjunk telepíteni, a Kindle gyökerében egy "ENABLE_HACK_UPDATES" nevű kiterjesztés nélküli file-nak kell lennie (ha nem lenne ott a jailbreak után, akkor készítsünk egyet).
    Ezzel viszont megakadályozzuk a jövőbeli amazon update-ek telepítését.
    Amennyiben szeretnénk telepíteni egy hivatalos amazon update-et a jailbreak után, úgy töröljük ki az "ENABLE_HACK_UPDATES" file-t és indítsuk újra a Kindle-t.
    A gyári update telepítése törölni fogja a jailbreak-et, viszont nem minden esetben törli a már meglévő hack-eket.
    Tehát érdemes csak azután telepíteni egy hivatalos update-et, ha már van rá jailbreak.

    Egyéni screensaver hack:
    Kikapcsolt állapotban általában előre beállított gyári képeket mutat a Kindle, főleg neves írók portréjait.
    Lehetőség van viszont egyéni képekkel lecserélni a gyárikat, hogy személyesebb legyen a készülékünk.

    Ennek menete:
    1. Töltsük le ezt a filet.
    2. A Kindle gyökerébe másoljuk be a készülékünknek megfelelő install file-t (k3w= wifi, k3g= 3g us/canada, k3gb= 3g más ország).
    3. A zip-ben az src mappán belül a linkss mappát is másoljuk a Kindle gyökerébe.
    4. Másoljuk az előre elkészített képeinket a linkss mappán belül található screensavers mappába. (A képek 600*800 méretű JPG, GIF vagy PNG képek lehetnek célszerűen.)
    Ha az eredeti képernyővédőket is szeretnénk megtartani, a linkss/backups mappában fellelhetjük őket. Ezeket is másoljuk a screensavers mappába a többi kép közé.
    5. Ha véletlenszerűen szeretnénk a képeket megjeleníteni, akkor létre kell hozni a egy üres szövegfile-t random néven és kiterjesztés nélkül, majd másoljuk be a linkss/screensavers mappába.
    6. A telepítésük a hack-et: home--> menu--> settings--> menu--> update your kindle.
    7. A telepítés után a Kindle újraindul és kész is.

    Ha később meg szeretnénk változtatni a képeket, akkor már nem kell újratelepíteni a hack-et, csak a megfelelő mappába másolni az új képeket, de fontos, hogy utána indítsuk újra a készüléket (home--> menu--> settings--> menu--> restart)
    .
    Magyar ékezetes billentyű hack:
    1. Töltsük le ezt a filet.
    2. A Kindle gyökerébe másoljuk be a készülékünknek megfelelő install file-t (k3w= wifi, k3g= 3g us/canada, k3gb= 3g más ország) és az általunk kiválasztott nyelvet (magyar billentyűzethez vagy a Hungarian.keyb vagy a Hungarian_simple.keyb filet másoljuk fel).
    3. A telepítés elindításához: home--> menu--> settings menu--> update your kindle.
    4. A telepítés után a Kindle újraindul és kész is.

    A billentyűzet az Alt+Sym billentyűkombinációval érhető el.

    Kindle magyarítás:
    Varics elkészítette a Kindle 3 magyarítását.
    Jelenleg a következő fw-ken működik: 3.1, 3.2 és 3.2.1

    Telepítés menete:
    1. Töltsük le ezt a filet.
    2. A Kindle gyökerébe másoljuk be a készülékünknek megfelelő update_loc_hu file-t (k3w= wifi, k3g= 3g us/canada, k3gb= 3g más ország), valamint a billentyűzet magyarítását segítő Hungarian.keyb vagy Hungarian_simple.keyb állományt (pontos részletek a telepítő csomag README file-jában találhatók, ajánlatos elolvasni!).
    3. A telepítés elindításához: home--> menu--> settings--> menu--> update your kindle.
    4. A telepítés után a Kindle újraindul és kész is.

    Freedownload hack:
    A Kindle böngészőjén keresztül alapesetben csak .prc, .mobi, .azw és .azw1 kiterjesztésű file-okat tudunk letölteni.
    Ezen módosításnak köszönhetően bármilyen file-t le tudunk tölteni a Kindle böngészőjén keresztül.

    Fontos, hogy a Kindle mobilnetes forgalma az Amazonon proxyján keresztül megy, így kirívóan nagy adatforgalom szemet szúrhat, és akár a mobilnet korlátozásával is járhat!

    1. Töltsük le ezt a filet.
    2. Válaszd ki a megfelelő update_freedownload install.bin filet, és másold be a Kindle gyökerébe.
    3. A telepítés elindításához: home--> menu--> settings--> menu--> update your kindle.
    4. A telepítés után a Kindle újraindul és kész is.

    A letöltések a freedownload könyvtárba fognak kerülni.
    A könyvtáron belül található egy freedownload.conf nevű file, ennek tartalmát szerkesztve tudjuk engedélyezni a különböző kiterjesztések letöltését.
    A hack telepítése után is elő fog jönni a szokásos hibaüzenet, hogy a böngésző nem tudja letölteni az adott kiterjesztést, de a képernyő alján látni lehet majd a tényleges letöltési folyamatot.

    Launchpad – gyorsbillentyű kezelő:
    Részletes leírás itt.

    Diktafon:
    A Kindle rendelkezik egy beépített mikrofonnal, ami még nem lett aktiválva az Amazon által.
    Ezen hack segítségével hangfelvételeket készíthetünk vele.
    A hack használatához először az előző pontban ismertetett launchpadot kell telepíteni.

    1. Töltsük le ezt a filet, és a tartalmát másoljuk be a Kindle launchpad mappájába.
    2. Hangfelvétel indítása: Shift A S (ezeket egymás után kell megnyomni, nem egyszerre), hangfelvétel megállítása: Shift A E
    Fontos, hogy semmilyen visszajelzést nem fogunk kapni arról, hogy a hangfelvétel elkezdődött vagy véget ért!
    A felvételek a records mappába kerülnek elmentésre wav formátumban.
    A felvételek hosszának csak a szabad tárhely szab határt.
    A felvétel minősége: 64kbps/8kHz/pcm

    Bővebben itt lehet még olvasni erről.

    Magyar nyelvű szöveg felolvasás (tts):
    A Kindle rendelkezik egy angol nyelvű tts (text to speech) programmal, ami bármilyen szöveget (könyvet vagy weboldalt) felolvas.
    Ezzel a hack-el az angol nyelv mellé telepíthetünk magyar tts funkciót, amivel elérhetjük, hogy a Kindle Eszter hangján, magyar kiejtéssel olvassa fel nekünk a tartalmat.

    1. Töltsük le ezt és ezt a filet.
    2. Az első csomagból válasszuk ki a megfelelő update_TTSMod_0.4N_ install.bin filet, és másoljuk be a Kinder gyökerébe, majd ezután a TTSMod_v4_SamanthaUS_EszterHU.zip -ben található TTSMod könyvtár másoljuk a Kindle-re, szintén a gyökerébe.
    3. A telepítés elindításához: home--> menu--> settings--> menu--> update your kindle.
    4. A telepítés után a Kindle újraindul és kész is.

    Alternatív fw:
    A Kindle 3-ra létezik egy Doukan nevű alternatív fw is, melyről részletesebben itt lehet olvasni.

    Alternatív betűtípus telepítése:
    Részletesebben erről itt lehet olvasni angol nyelven.

    Garanciavesztéssel nem járó beavatkozások:

    Az itt leírtakhoz nincs szükség jailbreak-re, az bármilyen gyári állapotú Kindle készülékkel elvégezhető és nem jár garanciavesztéssel.

    Angol-magyar szótár:
    Egy lelkes felhasználó (nagygabe) elkészített egy angol-magyar szótárat a gyári helyett, amivel angol könyv olvasása közben tudunk angol szavak magyar jelentését megtudni.
    Jelenleg 69000 bejegyzéssel rendelkezik.

    Telepítés menete:
    1. Töltsük le ezt a filet.
    2. Másold be a Kindle "documents" mappájába a zip file tartalmát
    3. ezután home--> menu--> settings--> menu--> change primary dictionary és itt válasszuk ki az angol magyar szótárt és kész.

    Van már német-magyar szótár, illetve magyar értelmező szótár is.

    Egyéni szótár készítésének menetéről bővebben itt.

    Margó szélesség megváltoztatása:
    Ezzel lehet a margó szélességét megváltoztatni.
    Fontos, hogy csak akkor fog működni, ha nincs nyitott könyvünk, mert ha nem, mindig vissza fog ugrani a gyári alapértékre.

    Ezt úgy tudjuk elérni, hogy nyomjuk meg a home gombot, kapcsoljuk ki a készüléket, majd újra be, ezután:
    1. Csatlakoztassuk a készüléket a számítógéphez.
    2. Total commanderben állítsuk be, hogy láthatóak legyen a rejtett fileok is, majd a következő útvonalon \system\com.amazon.ebook.booklet.reader\ keressük meg a reader.pref file-t és nyissuk meg szerkesztésre. (total commanderrel F4 billentyű)
    3. A "HORIZONTAL_MARGIN" értékét ami alapból 40 írjuk át 20-ra vagy 10-re.
    A 0 érték már nagyon zavaró.
    4. Mentsük el a változtatást, majd indítsuk újra a készüléket ( home--> menu--> settings--> menu--> restart)

    Sorkizárás engedélyezése:
    Ezzel szövegolvasás közben az aA gomb megnyomásával egy újabb opciót tudunk „varázsolni”, mégpedig a sorkizárást (justification).
    Fontos, hogy csak akkor fog működni, ha nincs nyitott könyvünk, mert ha nem, mindig vissza fog ugrani a gyári alapértékre.

    Ezt úgy tudjuk elérni, hogy nyomjuk meg a home gombot, kapcsoljuk ki a készüléket, majd újra be, ezután:
    1. Csatlakoztassuk a készüléket a számítógéphez.
    2. Total commanderben állítsuk be, hogy láthatóak legyen a rejtett fileok is, majd a következő útvonalon \system\com.amazon.ebook.booklet.reader\ keressük meg a reader.pref file-t és nyissuk meg szerkesztésre. (total commanderrel F4 billentyű)
    3. Szúrd be a végére a következőt: ALLOW_JUSTIFICATION_CHANGE=true
    4. Mentsük el a változtatást, majd indítsuk újra a készüléket ( home--> menu--> settings--> menu--> restart)

    Hasznos billentyűkombinációk:
    alt + B = könyvjelző hozzáadása és eltávolítása
    shift + Sym = a szöveg felolvasásának indítása vagy megállítása
    jobb nyíl = ugrás következő fejezetre
    bal nyíl = ugrás a megelőző fejezetre
    home vagy menu = idő megjelenítése
    alt + G = képernyő frissítése
    alt + space = zene be és kikapcsolása
    alt + f = léptetés a következő számra
    alt + shift + G = screenshot ( az így készült gif-ek elérhetőek a 'documents' könyvtárban "screen_shot-******.gif")

    Ezek a parancsok elérhetőek egy txt fileban is, ami innen letölthető, így a készülékünkön is bármikor megnézhetjük őket.

    Rejtett játékok előhívása:
    A főmenüből a következő billentyűkombinációval hívható elő a két rejtett játék:
    shift+alt+m
    Ezzel elindítjuk a beépített aknakeresőt.
    Ha az aknakeresőben megnyomjuk a "g" billentyűt, akkor átvált a “GoMoku” nevű játékra, amit nálunk ötödölőként, vagy amőbaként hívnak.

    Alvó mód kikapcsolása, debug mode:
    A kezdőlapon a del gomb megnyomásával hívjuk elő a kereső mezőt.
    Írjuk be a következőt:
    ;debugOn
    ezután nyomjunk enter-t, a kijelzőn nem lesz semmilyen visszajelzés, majd írjuk be ezt:
    ~disableScreensaver
    és nyomjunk megint egy entert.
    Ezzel nem csak az automatikus alvó módot és a képernyővédőt kapcsoltuk ki, hanem a manuális, csuszkával aktiválódó alvó módot is.
    Az alvó mód visszakapcsolásához:
    ~resumeScreensaver
    A többi debug lehetőség megtekintéséhez a következőket kell beírni:
    ;debugOn
    ~help
    Ha végeztünk, a debug mode-ot a következő paranccsal tudjuk kikapcsolni:
    ;debugOff

    Web start lap
    A kindle.orseolo.hu egy magyar fejlesztésű Kindle-re optimalizált kezdőoldal, sok hasznos opcióval (időjárás, chat, stb).

    A kinstant.com oldal kényelmes kezdőlap lehet készülékünkhöz, amivel a legnépszerűbb oldalak és az általunk beállított és az oldal által elmentett 10kedvenc oldalunk mobilváltozata (amennyiben van ilyen, ha nem, akkor a normális verzióra fog navigálni az oldal) könnyen elérhető.

    Bővebben erről ebben a bejegyzésben olvasható.

    Rss olvasó:
    A nowsci egy speciálisan e-book olvasókra optimalizált google reader, ahol kényelmesen tudjuk elérni és elolvasni az rss feedjeinket.
    A Kindle 3-ra optimalizált verzió itt érhető el.

    Hibaelhárítás:

    Kindle 3G térerő problémák:
    Amennyiben problémák vannak a Kindle 3G csatlakozásával (nincs térerő, vagy csak edge, esetleg gprs kapcsolat van olyan helyen, ahol eddig volt 3G kapcsolat), akkor tegyük a következőt:
    home--> menu--> settings--> az alt nyomva tartása mellett nyomjuk be egymás után az E E Q gombokat.
    Ha jól ment a dolog, akkor előugrik egy ablak, mely közli, hogy a hálózatot akarunk változtatni, és megerősítést kér tőlünk, válasszuk az ok-t.
    Kis idő után előjönnek a rendelkezésre álló hálózatok.

    Alapesetben a Kindle az automatikus választásra van állítva, de ha gondunk lenne, akkor válasszuk ki a vodafone 3G hálózatot (ha külföldre megyünk, ne felejtsük el visszaállítani automatikusra a vállasztást).

    Ezután home--> menu--> settings--> menu--> restart, és ha minden jól ment az újraindítás után már rendesen működik a 3G.

    Kindle 3 nem válik le a számítógépről töltés közben:
    Ha a Kindle 3-at rákötjük a számítógépre töltés céljából, de közben szeretnénk használni is, nem elég a tálcán leválasztani az eszközt, hanem a sajátgép/explorerben kell leválasztani.

    Könyvek felmásolása után rohamosan merül az akkumulátor:
    Minden egyes alkalommal, amikor a Kindle 3-ra új könyveket másolunk, a készülék ezen köteteket indexeli, hogy ezzel lehetővé váljon a gyors keresés funkció.
    Mivel ez a művelet erőforrás igényes és hosszadalmas, érdemes ilyenkor töltőn hagyni a készüléket.

    Az indexelés állapotát úgy tudjuk ellenőrizni, hogy a kezdőlapon begépelünk egy értelmetlen szót (pl: egafdfsge) és rákeresünk.
    Kis idő után vagy jelezni fogja nekünk a gép, hogy nincs találat, vagy azt, hogy még x számú könyv indexelése van hátra.

    Fontos, hogy ha az indexelendő könyvek száma egy órán belül nem csökken, akkor valószínű, hogy az egyik kötet beakadt, és a folyamat nem tud tovább menni.
    Ilyenkor törölni kell az akadást okozó kötetet, majd újból fel kell másolni a gépre.

    Az indexelés ki is kapcsolható az alvó mód kikapcsolásánál említett debug módszerrel, viszont akkor a keresés opció sem fog működni.

    Még több hasznos magyar nyelvű bejegyzés található a Kindle-ről ezen, ezen, illetve ezen az oldalon.
    Egy felsorolás angol nyelven a Kindle 3 minden rejtett funkciójára és billentyűkombinációjára kiterjedően.

    Jó olvasást. :)

    We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

  • dipeti

    senior tag

    tekerd jobbra -------------------------------------------------------------------------------->>>>>> asdasdasdasds

    [ Szerkesztve ]

    Some say I'm condescending. That means I talk down to people.

  • LackoMester

    addikt

    A Call of Duty játék sorozat következő része, ami a Modern Warfare 3 nevet viseli, megjelenése 2011 november 8.-án várható.
    Megjelenik PC, XBOX 360, PS 3, Wii, DS platformokra.

    Tudnivalók ( amit lehet tudni ) a játékról, Single rész.

    A játékot három stúdió fejleszti az Infinity Ward, a Sledgehammer és a Raven Software, bár nem tudni milyen munkamegosztásban. Az viszont már tudható, hogy a második rész befejezése után járunk közvetlenül. Az egyjátékos játék során pedig ide-oda fogunk ugrálni a szerepek és a helyszínek között, így megfordulunk a világ számos pontján és lehetünk akár az orosz védelmi szolgálatok ügynöke vagy akár SAS katona, de beülhetünk egy tank vezetőfülkéjébe is. Hogy meglegyen a kellő hangulat és a felfedezés öröme természetesen az előző részekből is visszatér néhány kulcsfontosságú szereplő.

    A játék 15 küldetésből áll majd, Manhattan orosz inváziójával kezdünk, és Dubaiban érünk a végére. Természetesen most is megkapjuk az akciódús játékmenetet, aminek része, hogy akár tankot vagy helikoptert is vezethetünk.

    A kampány során pont kerül számos az MW1-ben és MW2-ben felmerülő kérdésre, de újak is előkerülnek és természetesen kapunk új karaktereket is, mint például a két Delta Force katona "Frost" és "Sandman".

    Visszatérő karakter lesz Vladimir Makarov, John "Soap" MacTavish és John Price is. Utóbbi kettő sérülten egy indiai rejtekhelyen bujkálnak, de Makarov rájuk talál, és nekünk Jurij szerepében kell majd egy helikopterrel kimenekíteni őket.

    Ezek után Frost szerepében Manhattanbe kerülünk, ahol Amerika kénytelen volt bevetni a Delta Force egységeket az orosz támadás ellen. Ezután egy picit repkedhetünk a város felett egy Black Hawk segítségével .

    Helyszínek a játékból:

    Dharmasala, India
    New York, New York
    város Sierra Leonéban
    London, Anglia
    Mogadishu, Somália
    Hamburg, Németország
    Páris, Franciaország
    Prága, Cseh Köztársaság
    egy kastély a cseh hegyekben
    Berlin, Németország
    A Kreml Moszkvában, Oroszország
    Dubai, Egyesült Arab Emirátusok
    Washington. D.C.

    A játék során egy orosz ügynök bőrébe is bújhatunk aki az orosz elnököt kísérné a béketárgyalásokra, ám Makarov elrabolja, mivel nem akar békét.

    Néhány info a multiplayer részről

    Az Activision megerősítette, hogy lesz dedikált szerver a Modern Warfare 3 PC változatában. Az Infinty Ward előző játékánál, a Modern Warfare 2-nél, nem használta ezt a módszert, a játékban előforduló csalások elkerülése végett. Továbbá azon is dolgoznak, hogy a CoD: Elite elérhetőbb legyen PC-n, mivel ez egy nyílt platform, és nem olyan egyszerű az adat átvitel konzolok és a PC között. Noah Heller, aki jelenleg az Elite-n dolgozik azt is mondta, hogy már fejlesztés alatt van az Elite mobil verziója is. Az Elite a Black Ops-ot jelenleg csak béta állapotban támogatja, de a Modern Warfare 3-al már a teljes verzió is kijön.

    A kiszivárogtató szerint a multi térképek fele tradicionális multiplayer térkép lesz, a másik fele Spec Ops térkép. A Spec Ops magában foglal majd túlélő módot és küldetés alapú pályákat. Jelenleg 20 térképen dolgoznak, bár még nem lehet tudni mennyi lesz az alapjátékban és mennyi érkezik meg majd fizetős DLC formájában.

    A Modern Warfare harmadik részébe nem építik bele a Treyarch kedvelt zombi vadász játékmódjait.

    A PERK rendszer és a Killstreak-ek visszajönnek, pár változtatással. Például ebben a részben már lehetőség lesz csapatalapú perk-ek elsajátítására is.

    A Team Perk-ek (nem teljes) listája:
    - Stopping Power: A csapat lövései többet sebeznek.
    - Blast Shield: egyelőre nincs több információ róla.
    - Health Regen: Regenerálja a csapat életerejét egy ideig.
    - Stun Protection: A csapattagok immunisak lesznek a villanó gránátokra.

    Ezeken kívül persze jönnek a normál perkek is, ezek (nem teljes) listája:
    - Blind Eye: Immunissá tesz a Killstreak-ekre. A pro verziójában a rakétavetők gyorsabban fogják be a céljukat, és megnöveli a járműveknek okozott sebzést.
    - Assassin: Az UAV, hő és szívdetektorok nem érzékelik a játékost. A pro verzió ezt kiterjeszti a CUAV-re és EMP szenzorra, és a játékos neve nem lesz vörös, ha fölé viszik a célkeresztet.
    - Point Guard: 2 Assist 1 killnek számít Killstreak számolásnál.
    - Dead Silence: Hangtalanná válik a játékos.
    - Recon: Valamiféle radar-t fog adni az ellenfelek könnyebb érzékeléséhez.

    A Killstreakek közül kidobták a Tactikai atomcsapást helyette jön pár másik.

    Íme a tervezett (nem teljes) lista:
    - EMP Grenade: Kiiktatja egy időre az elektronikát.
    - Little Bird: Kicsi távirányítású helikopter.
    - Precision Airstrike: Légicsapás kérhető egy területre.
    - Stealth Bomber: Egy B2-es szőnyegbombáz egy területet.
    - Remote Turret: Távirányítású fegyvert lehet lerakni vele.
    - Directional UAV: Fel lehet vele deríteni egy területet. Ahol elhalad, ott felfedi az ellenséges játékosok pozícióit.
    - Remote Mortar: Aknavető támogatást hívhatunk segítségül egy távcső segítségével.
    - Airdrop Trap: Csapda az ellenfelek megtévesztésére. Ha kinyitják, robban.
    - Ammo Resupply: Lőszer utánpótlás.

    A játék PH-s Steam közössége.

    Az első trailer.
    Egyéb videok: [link] single rész , SO : Survival trailer
    Játék hivatalos oldala .
    Egyéb elérhetőségek Facebook, Twitter oldala.

    Az 1 hsz. folyamatos frissítés alatt áll.

    [ Szerkesztve ]

    ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

  • rt06

    veterán

    ¯\_(ツ)_/¯
    sup son?

    [ Szerkesztve ]

    Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

  • james001

    veterán

    2007 decemberében adta ki a Naughty Dog az Uncharted legelső részét, a Drake's Fortune-t. A játék csak Ps3-ra jelent meg. A főszereplő egy régész-kalandor srác, aki Sir Francis Drake egyik leszármazottja, Nathan Drake. A híres aranyváros, El Dorado után kutatva barátjával és mentorával Victor Sullivan-el és a riporternő Elena Fisher-el kiderítik, hogy mi is történt Sir Francis Drake-el a kutatásai során.
    A lövöldözős kaland játék egyből belopta magát a szívébe sok millió embernek a gyönyörű kidolgozott grafikájával és a dinamikus akciójával.

    Két év után visszatért Nate az Uncharted 2:Among Thieves-ben. A második rész még gyönyörűbb lett mint elődje, sőt 2009 legjobb játéka címet is elnyerte.
    Drake most a Marco Polo által felfedezett Shambala városa után ered hogy megtalálja, hisz a városon belül található az "Élet fája", ami örök életet biztosít annak aki iszik a fa nedűjéből. Drake-nek közben akad egy "vetélytársa" is aki ugyancsak Shambala után nyomoz hogy halhatatlanná váljon és elfoglalja a világot. De visszatér Sully és Elena hogy segítsen neki megakadályozni a rosszat, valamint egy új szereplő is, Chloe Frazer.
    Újdonság volt ebben a játékban a multiplayer bevezetése, amiben nyomhatunk deathmatch-et, elimination-t és megannyi módot mások ellen. Lehet "booster-eket" is vásárolni, amik egyfajta segítségek. Pl. több ammo van a fegyveredben, stb.
    Ez a rész is több millió példányban kelt el. A PSN-en pedig kicsivel a 2 kijötte után megjelent egy 4 részes képregény film ami az Eye of Indra címet viselte. Itt még az 1 előtti történetet ismerhetjük meg.

    Újabb két év telt el, és már sokan hiányolták Drake kalandjait, így a Naughty Dog elkészítette az Uncharted 3: Drake's Deception-t.
    A mostani expedíció a Rub Al Khali sivatagba és egyéb hajmeresztő helyekre vezet. Sully-val és a két leányzóval karöltve Nate egy újabb elveszett várost keres, a "Homok Atlantiszát".
    A multis rész jócskán fel lett javítva, akár a fegyverünket is szinezhetjük és egyéb dolgokat rakhatunk rá, de akár a saját karakterünk kinézetét is megváltoztathatjuk. Természetesen újabb módozatok és booster-ek is várnak ránk.
    A játék 2011. november 1-jén érkezik.
    Eddigi előzetesek: [link], [link], [link], [link]

    Készül a PSVitára is egy rész, a Golden Abyss, amiről még sokat nem tudni. Amit biztos: az U1 előtt játszódik majd. Nem tudni mikor jön, de a Vita egyik nyitócíme lesz,tehát ha kijött a PSVita, biztos kiadják a Golden Abyss-t is.
    Eddigi előzetesek: [link], [link]
    Valamint készül egy könyv is The Fourth Labyrinth címmel, októberre várható a megjelenése.

    Trófea segítségek: Uncharted 1-hez, Uncharted 2-höz
    A fenti linkek tartalmazzák a kincsek (treasure) lelőhelyeit is.

    [ Szerkesztve ]

    "The stars have died and the heavens go up in flames"

  • polonic

    félisten

    A játék 2011. május 24-én jelent meg pc-re, xbox 360-ra és playstation 3-ra.
    A játékot a már jól ismert EGO motor hajtja, pc-n DirectX 11-gyel.
    A játékban immár szerepel az időjárás (eső, hó és köd - ez csak a monte carloi rally pályákon) és éjszakai versenyek is.
    Új menürendszer található a játékban.
    A játékban megjelent a HardCore mód. A versenytípusoknál több info található.
    A DiRT 2-höz képest itt most nem pénzért kapjuk az autókat, hanem, ahogy haladunk előre a single playerben, úgy érhető el egyre több csapat ajánlata és ezáltal az autók.
    A visszajátszás videói közvetlenül a játékból feltölthetők YouTube-ra.
    Rengeteg autótípust vonultat fel a játék, köztük a B kategóriás rally járgányokat is.

    A játékhoz tartozó achievement lista (pc-n és xbox-on): 360fanatix.hu-n. Pár, dlc-hez kapcsolódó achivement hiányzik.

    Autólista:

    - 60-as évek rally osztálya:

    Mini Cooper 1275S
    Lancia Fulvia
    Alpine A110

    - 70-es évek rally osztálya:

    Opel Kadett
    Fiat 131 Abarth

    - 80-as évek rally osztálya, RWD - hátsokerék meghajtású autók:

    Ford Sierra RS Cosworth
    Opel Manta 400
    Renault 5

    - Group B rally osztály:

    Audi Quattro
    Ford RS200E
    Austin Metro 6R4

    - 90-es évek rally osztálya:

    Subaru Impreza (555) WRX STi
    Ford Escort RS Cosworth
    Lancia Delta HF Integrale
    Toyota Celica GT4 ST205

    - Open (Rally America) rally osztály:

    Ford Fiesta
    McRae R4
    Subaru Impreza GDB (N12 shape) WRX STi
    Mitsubishi Lancer Evolution X
    Subaru Impreza GR (N14 shape) WRX STI

    - Super 2000 rally osztály:

    Peugeot 207
    Fiat Grand Punto Abarth

    - WRC rally osztály:

    Ford Focus RS WRC 2010
    Citroen C4 WRC 2010
    Ford Fiesta WRC 2011
    Mini Countryman WRC 2011

    - Raid rally osztály:

    Bowler Nemesis
    Volkswagon Touareg TDI
    Mitsubishi Racing Lancer
    Hummer H3

    - Rallycross osztály:

    Ford RS200E2
    Mitsubishi Lancer Evo X
    Ford Fiesta Mk.7 T16 4x4
    Peugeot 207 T16 4x4
    Subaru Impreza GR (N14 shape) WRX STI
    Metro 6R4

    - Klasszikus Trailblazer osztály:

    Pikes Peak Audi Sport Quattro
    Toyota Tacoma Special
    Peugeot 405 T16

    - Modern Trailblazer osztály:

    Suzuki SX4 Special - Hillclimb spec.
    BMW Z4M
    Ford Fiesta - 2009 Pikes Peak spec.
    RMR Hyundai Genesis PM580

    - Landrush Buggy osztály:

    egy kitalált Codemasters Buggy

    - Landrush Stadium Truck Class:

    egy kitalált Codemasters Stadium Truck

    - Gymkhana osztály:

    Mitsubishi Lancer Evo X
    GYM3 Ford Fiesta
    GYM2 Subaru Impreza GR (N14 shape) WRX STI
    GYM1 Subaru Impreza GDB (N12 shape) WRX STi

    - Plusz még jönnek ezekhez a DLC-kben található autók, azokról bővebb info ott, lenntebb.

    Versenytípusok multiplayerben (két féle módon lehet játszani: Pro Tour - rangsorolt, listázott versenyek, Jam Session - a játékos állíthat be szinte mindent):

    - Rally: nem kell részletezni.

    - Trailblazer: ez is pont-pont verseny, mint a rally. Itt gyorsabban lehet menni és kell is, mint a rallyban, nem is annyira kanyargós. Az autók is a gyorsaságra vannak kihegyezve. Talán hegyi versenynek nevezhető. Az autók olyanok, mint pl a Pikes Peak versenyen.

    - Rallycross: ez is ismerős.

    - Landrush: hasonló, mint a rallycross, de ez már inkább off-road, az autók is eltérnek. Amik a játékban vannak, az a buggy és egy ilyen kisebb teherautó féleség.

    - gymkhana: ez a videó mutatja be leginább.

    Vannak "bohóckodós" módok.
    A "bohóckódás" azt takarja, hogy nem ilyen megszokott versenyek, mint az előbb felsoroltak.
    Ezekben ilyenek vannak
    :

    - Transporter: egy zászlót kell elkapni az autóval, azt bevinni egy célterületre. Az nyer, aki a legtöbbet beviszi. FPS játékokban capture the flag-nek hívják.

    - Invasion: hungarocel robotokat kell elütni az autóval. Itt is az nyer, aki a legtöbbet üti el.

    - Outbreak: az indulók közül egy játékos "fertőzött" lesz, és ennek a játékosnak el kell terjesztenie a fertőzést úgy, hogy hozzáér a többi játékoshoz. A nem fertőzött játékosoknak menekülni kell. Ha a játékos is megfertőződik, akkor neki is meg kell fertőzni a maradék játékost.

    - cat 'n mouse: Macska-egér játék. A Mini Cooper az egér, a többi típusú autó a macska. Meg kell védeni a saját csapat Minijét, az ellenfél Minijét meg szétzúzni. Az a csapat nyer, akinek a Minije előbb ér célba.

    - Hardcore mód: csak Pro Tour-ban. Nincs HUD, nincsenek segítségek, csak belső nézetből lehet menni.

    A játékhoz az alábbi DLC-k jelentek meg:

    - McRae Vision Charity Pack:

    Ford Escort Mk II, 5 festéssel, a 80-as évek rally osztályába. A bevételek jótékony célokra mennek.

    árak:
    Xbox Live Marketplace - 160 MS Pont
    Games For Windows Live Marketplace - 160 MS Pont
    Playstation Network - € 1.49 / $1.99

    - Teams and Cars Unlock Pack:

    Elérhetővé teszi a játék végigjátszása nélkül az összes csapatot és azok ajánlatait.

    árak:
    Xbox Live Marketplace - 240 MS Pont
    Games For Windows Live Marketplace - 240 MS Pont
    Playstation Network - € 2.49 / $2.99

    - Power and Glory Car Pack: 5 autó:

    BMW M3 Rally – 80-as évek rally osztály
    Lancia Delta S4 – Group B rally osztály
    Ford Focus ST RallyX – Rallycross osztály
    Scion tC – Gymkhana osztály
    Chevrolet Camaro SSX Concept – Modern Trailblazer osztály

    árak:
    Xbox Live Marketplace - 480 MS Pont
    Games For Windows Live Marketplace - 480 MS Pont
    Playstation Network - € 4.99 / $5.99

    - Monte Carlo Rally Track Pack:

    Rally pálya Monte Carloban, 8 szakasszal, köztük a Col de Turini. Itt jelent meg a köd is időjárási formaként. A Dirt tour kiegészül pár versennyel.

    árak:
    Xbox Live Marketplace - 800 MS Pont
    Games For Windows Live Marketplace - 800 MS Pont
    Playstation Network - € 7.99 / $9.99

    - Mini Gymkhana Special Pack:

    Mini Cooper S Gymkhana-ra épített változat

    árak:
    Xbox Live Marketplace - 160 MS Pont
    Games For Windows Live Marketplace - 160 MS Pont
    Playstation Network - € 1.49 / $1.99

    - Horn Pack:

    6 dudahang multipayer versenyekhez

    DINKY
    LOWRIDER
    BIG RIG
    MASTER BLASTER
    BREAK IN
    INTRUDER ALERT

    árak:
    Xbox Live Marketplace - 80 MS Pont
    Games For Windows Live Marketplace - 80 MS Pont
    Playstation Network - € 0.99 / $0.99

    - Mud and Guts Car Pack:

    5 újabb autó.

    Lancia Stratos – 70-es évek rally osztály
    Peugeot 205 T16 Evo2 – Rally Group B
    Citroen C4 RallyX – Rallycross osztály
    Saturn Sky – Gymkhana osztály
    Ford Mustang GTR – Modern Trailblazer osztály

    árak:
    Xbox Live Marketplace - 480 MS Pont
    Games For Windows Live Marketplace - 480 MS Pont
    Playstation Network - € 4.99 / $5.99

    - X Games Asia Track Pack:

    A DiRT 2-ből ismert Shibuya rallycross pálya, 4 vonalvezetéssel.

    árak:
    Xbox Live Marketplace - 400 MS Pont
    Games For Windows Live Marketplace - 400 MS Pont
    Playstation Network - € 3.99 / $4.99

    - Ken Block Special Pack:

    Ford Escort Mk II, Open rally osztály autó Ken Block festéssel.

    árak:
    Xbox Live Marketplace - 160 MS Pont
    Games For Windows Live Marketplace - 160 MS Pont
    Playstation Network - € 1.49 / $1.99

    ------------------------

    PC-s PH! játékosok listája (PH! név - Games For Windows Live név):
    albert8 - Albert Smid
    attilla - Mikovillman
    bognar110 - Bognar1
    InHell - FesteringMass
    intercooler - OvErLoCk1
    ittakary - ittakary
    Ndruu - NdruuHUN
    ProEvoFan - ProEvoFan HUN
    Rico45 - Medox771121
    Rusher - Rusher80
    ruti - ruti77Timbu - Pschent
    Vasinger! - AKG518
    Ventur@ - m4dm3nHUN

    ------------------------

    Hivatalos DiRT 3 fórum
    DiRT 3 Facebook oldala
    DiRT 3 twitter oldala
    Paul Coleman, a játék vezető tervezőjének twitter oldala
    DiRT 3 TV: kereső a YouTube-ra feltöltött DiRT 3-as videókhoz

    [ Szerkesztve ]

  • polonic

    félisten

    2011 szeptember 23-án jelenik meg, ugyancsak a Codies gondozásában, a következő F1-es játék, F1 2011 néven, pc-re, xbox 360-ra, plastation 3-ra és plastation vita-ra, a sony új kézikonzoljára.

    A játékot a már jól ismert EGO motor fogja hajtani, pc-n DirectX 11-gyel, mint az elődöt, DiRT 2-t és DiRT 3-at.

    A játék HUD-ja egy kicsit átalakul.

    Visszatér Nurburgring, benne lesz az idei évadtól a naptárban lévő Indiai Nagydíj.
    Akárcsak az idei évben megjelent "újítások", mint a KERS és DRS.

    Bahrain nem lesz jelen a játékban, mivel a valóságot követi és az idei naptárban sem szerepelt és nem is fog már.

    Tovább csiszolják az üzemanyag - és a gumiszimulációt.
    A fejlesztők szerint nagyobb összefüggés lesz az üzemanyagterheltség és a gumikopás között.
    Ha elkezd esni az eső, akkor már nem lehet ugyanazon gumikkal továbbra is jó időket menni.

    A versenymérnöknek most már jóval több mondaivalója lesz a verseny folyamán és online versenyeken is beszélni fog a játékoshoz.

    Ezentúl a karrier módban nem fordulhat elő, hogy olyan csapatok autóival is nyerjünk futamot, amelyek képtelenek a valóságban nyerni.

    Mechanikai meghibásodások is előfordulhatnak. Eüstölhet a motor, sebességfokozatok kimaradhatnak, ha nem kíméljük a váltót.

    A multiplayer immár 24 fős lesz, 16 irányítható autóval és 8 AI által irányítottal.
    A játékban lesz lehetőség split screenben is játszani, mint a DiRT 3-ban.
    Co-op módra is lehetőség lesz. Végig lehet játszani egy barátunkkal egy szezont egy kiválasztott csapatban.

    A játékban szerepelni fog a Safety Car! Kaotikus időjárási körülmények és balesetek esetén fog bejönni (AI is baletesezhet). Piros zászló is lehetséges a verseny folyamán.
    A 20% vagy afölötti hosszúságú versenyeken lesz elérhető. Ki is kapcsolható akár. Online versenyeken is jelen lesz.

    Formula 1 Game Facebook oldala
    Formula 1 Game Twitter oldala
    Hivatalos F1 2011 fórum
    Steve Hoodnak, az Codies féle F1-es játékok vezető tervezőjének twittere

    [ Szerkesztve ]

  • #65755648

    törölt tag

    A telefon hivatalos honlapja: KATT

    Az Optimus Black az LG Androidos okostelefonkínálatának egyik remekül sikerült tagja. A hardveres alapokat egy PowerVR SGX530 GPU és egy 1 GHz-es ARM Cortex-A8 CPU adja, mely 512MB RAM és 2 GB ROM felett ga(rá)zdálkodik. A GPU egyébként 200Mhz-en fut, ami duplája a szokásosnak és így akár kétszeres sebességre képes egy Adreno 200-hoz képest.
    A külcsínt tekintve minimalista dizájn és extrém vékonyság jellemzik, 9,2 mm-es "vastagságával" még a mai okostelefonmezőnyben is az egyik, ha nem a legvékonyabb telefon. Például a 8,49mm-es vastagsággal hirdetett Samsung Galaxy s II az alsó részén, a Sony Xperia Arc pedig alul és felül is vastagabb az LG pengéjénél.

    Másik erőssége a készüléknek a kijelző, mely specifikációit tekintve 700 nit-es fényerejével emelkedik ki a mezőnyből, de ugyanakkor kis fogyasztás, szép, élettelteli színek, erős kontraszt, jó fehéregyensúly és hatalmas betekintési szögek jellemzik a 4 inches IPS LCD panelt. Egyébként a kijelzőt és vele együtt az egész előlapot GorillaGlass védi.

    Különlegességnek számít még a G-key, mely nem más mint egy gomb a készülék oldalán, melynek lenyomásával és ezzel egyidejűleg a készülék mozgatásával (pl döntés vagy rázás) scrollozhatunk a böngészőben vagy a kinagyított képekben és más hasonló érdekességek. Ide tartozik még hogy ha megbökdössük a telefon valamelyik oldalát
    szövegbevitel közben akkor jobbra-balra tudjuk tolni a kurzort, ami igen hasznos olyan készülékeknél ahol nincs 4-irányú mechanikus gomb, mert így nem a kijelzőn kell bohóckodnunk hogy beszúrjuk a kurzort ahová szeretnénk.

    A kamera egy átlagos, 5 Mpixeles darab, alacsony dinamikatartománnyal, de jó részletességgel és élességgel.
    720p-s videók készítésére alkalmas, a v10A verziójú szoftverre jellemző összenyomott kép (pl a youtube-ra
    feltöltött videóknál) a frissítéseknek köszönhetően megszűnt. A szaggatás- és kockásodásmentes felvételhez ajánlott egy legalább Class 6-os microSD kártya beszerzése. Van egyébként egy 2 Mpixeles előlapi kamera is, melyet azonban a 2.3-as Android megérkeztéig legfeljebb tükörnek használhatunk, a kamera programban ugyanis kiválaszthatjuk és fényképezhetünk is vele.

    A WIFI kb mindent tud ami ma létezik: b/g/n, Wifi Direct, DLNA, Tethering.
    Az adatkommunikációs képességek ezen kívül is jónak mondhatók, hiányérzetünk legfeljebb a HSDPA maximális 7,2 Mps-os sebessége és BT 3.0 hiánya miatt lehet.

    Frissítés: a legegyszerűbb módszer az LG Mobile Update használata,
    melyet innen tölthettek le. Miután telepítettétek, az első futtatáskor telepítsétek a telefon driverét is, melyre egy külön gomb van a programban. Ezen kívül minden magától értetődő, elindítod a programot, bedugod az USB kábelt, megvárod míg a telefon csatlakozik, majd ha talál frissebb szoftvert a program, megnyomod a "Frissítés" gombot.
    A legfrissebb elérhető szoftververzió jelenleg a Froyo-t használó v10E, de valamikor ősszel érkezik a 2.3-as frissítés is.

    Tesztek, vélemyének:

    PH! teszt

    stilo18 élménybeszámolója

    Recon666szösszenete

  • Winner_hun

    félisten

    Eddigi egyéni arcképek (2011.08.23.):

    04ahgy Abu85 Ace Ventura Achill3uS adalbert1 14adam ADAM1337 adamssss Adi aDM|RaL^ aero. Aggregátor aginor Agostino Agyzuzo _ak_ akaido akosf akoska07 Algieba alien_ AlyArkhon Alvin_ti4200 amanoba amargo AMATŐR AMD_ok AMD Power [amne] anaqer AND1 Andie anjani182 ANT antikomcsi anulu aram01 ArchElf Archer Aréna-blog Ariadne Arnold2 Atomgeszi attisx audi100td AXisBOLD aya _az babicsbalu bacsis Badman 4ever Bagira01 Bagoly bajnokpityu bakosgabor57 Balinov ballington baluka26 band1103 bandus Barthezz2 Bash Batman Bazsesz BEE beencee belaazallat benedekcoBenmartin Beri betyarr Biaggio Bibby Bigya biker bim BioNiCMaN BITBOYS B-L-A-C-K bLaCkDoGoNe Black Dragon BloodRay BloodyEddie bluechip blueMerle bobace BobChemistry bobsurf Boci_83 Bog bognar110 bolcsodal bolondember Bon3ss boogie84 Bordoi Borosz Boxer001 BR4D brownus Brumi˘ b-type Bubee82 Bubu79 buherka Bulitt busman ByB bzoley Cadal cain69 Calogero canniball Cathfaern C.Brigante C0d3r Celtic ciry ^Clown Club col -conrad- cowboy_bebop CptMisi CPT.Pirk c41r0^ Creative997 CriticalHit Criton Csabee. Csapi007 csapos2 csigi csongi csontváz csudri cucka Cyberpunk C4mp3r daa-raa Daemon09 Daffni2 dangerzone danilla daninet dante3 darál0w DarkByte Dark KillerX Darth_Revan Dassler dave93 David75 Daweee dbius DeadMeat Def26 DeFranco deicide Depression diablo1984 Dictator^ didyman Diego! Digital DigitXT Dilikutya Dirtyz divot Djuree Dj Sügi DM-Fan doc Dodi72 dokar dokee78 Doki16 domi007 DonLeo DonMedve donw3ga D1Rect Dr.Én D4rkm4n DroneZ^ DrSoul Dtomi dudika10 duffbeer Dufresne dunc Dyno Dzsekó Eagle16 Eagl3 Earl 007 eastsider EczkE eddie17 Edenyke elfelejtette elit_hun Elrood emre emvy engusz Enjoy ent Enton Erdei88 erdoke escie Esmein éN79 eziskamu Face8814 F-ECT$ FefeeX FehérHolló Fejo fenergie84 Feree13 Fercsa ffodi Fiery Findzs FireKeeper fi:zi'k Flashback fLeSs FoBCRaistlin föccer Foglalt név forceberg FRENK1988 Frenky89 Frigo F34R gabipaci GabN73 GAbre g4dg3t Gambit Garfield G@ben gbors Gebriel GeneraL_XTX GeniusHU gege71.hu _George geprombolo Gerisz gerlaip gery03 gfefe Gh0sT Giot Goose-T gooool Gorneck23 gozso grabber Grafiqs greatchaos Gubro gYaLo gyiku Gyufaaa Gyuri27 Gyusz hackeeeee Hack3er h.adam.92 Hasek 7Heads Drago Hedgehanter heihachi helkis hemaka Henk Henker2 Hequila HERR Z hoffman_ Hold hossszú Hujikolp hunfatal Hun'reeth Hunter2 I_Am Ice!? icecave Iginotus Ijk Inarus Incognito .:InnoMan:. Integra Inv1sus Iscariah iSTYLE iwu Jadro jagada Janesz Janoska26 Játékos j.bravo JColee jegenye77 jeges Jégkokó jer1cho JetiRulez Jhonny06 Jim Tonic JJános joecontra joey7 joey20 Jofi81 johnjohn joi29 jones965 Jorus joshua7 juliabrilke kaller1 kamikaze boci Kanczy KaraDani Kareszovics Karma Kasza08 Kazimír kelzsoca kem keopsz KERO_SAN kételkedem Khaal khalox Kicsirics77 KicsiUbul Kidus kisza25 klambi Klemens KMan ko9 Kombat Kommy Konflikt Korcsii korpicschess koxx kovsol kp78 KPepe kraftxld KrenAtesz .:Kristian:. krómX kulerr kymco Kvazár LackoMester ladybug Lajkó L_ajos LamaCube lapa Laraxior Lasy [lAyCsI] LeC LEFTHORSE1 legiaap Lenry lesaux levi1392 leviske lezso6 -=Libria=- lipi67 littlelion21 ll-kobe localhost Loha Lompos48 lorcsi Lord Vader LordVader80 Lord Zero Lorenzo9 Loretto lsc LucifeI2 ludsimon luw2win L|zsidoboz MaciG Macilaci457 Macka madarasz92 madgie mad1 Major Major maláj Manitou marcias Mariann294 Markgx10 MarKoo maross marsu mayerlaci mave13 mephi666 Mercutio_ meroly mindfreak MmDorian Móci moha21 mokus1 moongoose moonman MoP_FX 57 Morden24 Mosqu!to Motion_Blur mpierre Mr.Csizmás Mr.Grincs mrlujoak MUŁĐER mukibuci munky Muton mycso <MZ/X> nap Napfénysüti Narancs Narxis Neck need negyedes Ndruu 8nemesis8 nemma Neonoize™ nesa <NewL>Newyorker ngabor2 nike_ Nimrod No-kia -NOKIA- NoLF Nordic nrgia nRu3 ntomka Nunder nygma Nyugdíjas nyunyu N-vidi-A Obi-1 OC Olcsi Oliverda ollie Oly oO7 orbano oregcsóka oxox Overlocker [oWn]f4te Panther Papa-Georgo Parci Pá pcguru1 Pecc Peet210 pegazus PeliScan PEPE85 peterkeT peterszky Petie peti_s _Petya_ philoxenia PhoenixK PH-User picur220 pigatt pilóta pincehely pisztoly pityeszka Plag Plazer plus44 [pod]Diablo poffsoft Polacheck Polesz polip polonic Pompi PostMan PowerBuldog PPeter ProEvoFan Prof01 proper pschio Psychonaut Ptech ptiboy Pubszon pulsar PuMbA puttputt qdak Qorthral Qru Quan-Chi Quiksilver Racecam raczger radi8tor1 Ragadozó ragazzo Ramius raskolnikoff rdi Reac^ Recon Recon666 ReJim Renwick Retekegér rétisün RexpecT Rez_Grof Rhino666 Ricardo Richter36 rii RIOS Gépház Ripper03 rizso rlazol rob210 Robaj robyeger rocket róland rolko RootRulez Rossi RoyalFlush RpPRO Rubbi rumos14 runner 125 rup1u5 Rusi Saccco sagesz93 Saint_ Salvador20 Samus Sanya Sareth Sárpac Sátán44 sbazsi schawo Sdi Sefter sekli sephi _seth_ sh4d0w Shadowfax sheratan shev7 Shim Shkiz0 Shodan shteer Sianis Sicilian Sickboy25 Sidaries Silent77 simonzé Sipi sirály12 Sirandrish Sir Riccio sith7 Sk8erPeter Skizz Skynet258 Slayer Valor slett27 SLYM smartshop.hu smiti sNORh Soak somé Sonja Sopi SpeedR Speed(R) Speeedfire spyduck ssolitude Stalker-2572 Ste stevve Str8 sk8r subaruwrc Sub-ZeRo Superman Sweet Lou 6 syC Syl SymbianOS Szabesz szab.tamszacsee szasanyi szicsu SzlobiG Szten Márs t1 tariattila TayRol Tel Elek TESCO-Zsömle TexT-BoY TheChos3nOne The DJ TheSilencer Thomas1 Thrawn Thulcandra Thunderzolee Tibiajax tildy Tim82 tiv61us tiv83us tjb007 ToBeY toldy Tom5 t|-|om! Tomate Tomi 16 tomic TommyGun Toness tope torz on borz total90 tothbe Tothgera30 Totyi trassher TRob1 tr00p3r t-shirt Tündér 2011 t-unit tupacamaru tuskooo Tüzi Type-R tzsolesz udi Undoroidupc on-line vadászcsiga vakondka VAN der BOSS Vandit. Vangelis vans? várnarancs Vasinger! v!ct0y vedini venember83 Vigneau Vikthor Viktor0610 virkir Vistaboy Viszlát Vladi _Volkovy_ V.Stryker v.tom V_Zoli vzsryl [w] werttzui west westcoastog westlake WesTM whitezo88 Wictor WillChi Winne Winner_hun WonderCsabo wwhy XaraX X@b3e Xelo Xirtam Xpod yakuza.tora Yaye Ye_Nő yetike Yutani zack Zájec zazahoho z0d1AK Zebu zed1983 Zé_Mester Zenty - = Zk = - zodoZoli1222 zolynet zoo8800 zozzant 30z.Samu zsiga667 Zsoccc Zsu_zuchy

    ► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

  • #65755648

    törölt tag

    A telefon hivatalos honlapja: KATT

    Az Optimus Black az LG Androidos okostelefonkínálatának egyik remekül sikerült tagja. A hardveres alapokat egy PowerVR SGX530 GPU és egy 1 GHz-es ARM Cortex-A8 CPU adja, mely 512MB RAM és 2 GB ROM felett ga(rá)zdálkodik. A GPU egyébként 200Mhz-en fut, ami duplája a szokásosnak és így akár kétszeres sebességre képes egy Adreno 200-hoz képest.
    A külcsínt tekintve minimalista dizájn és extrém vékonyság jellemzik, 9,2 mm-es "vastagságával" még a mai okostelefonmezőnyben is az egyik, ha nem a legvékonyabb telefon. Például a 8,49mm-es vastagsággal hirdetett Samsung Galaxy s II az alsó részén, a Sony Xperia Arc pedig alul és felül is vastagabb az LG pengéjénél.

    Másik erőssége a készüléknek a kijelző, mely specifikációit tekintve 700 nit-es fényerejével emelkedik ki a mezőnyből, de ugyanakkor kis fogyasztás, szép, élettelteli színek, erős kontraszt, jó fehéregyensúly és hatalmas betekintési szögek jellemzik a 4 inches IPS LCD panelt. Egyébként a kijelzőt és vele együtt az egész előlapot GorillaGlass védi.

    Különlegességnek számít még a G-Key, mely nem más mint egy gomb a készülék oldalán, melynek lenyomásával és ezzel egyidejűleg a készülék mozgatásával (pl döntés vagy rázás) scrollozhatunk a böngészőben vagy a kinagyított képekben és más hasonló érdekességek. Ide tartozik még hogy ha megbökdössük a telefon valamelyik oldalát szövegbevitel közben akkor jobbra-balra tudjuk tolni a kurzort, ami igen hasznos olyan készülékeknél ahol nincs 4-irányú mechanikus gomb, mert így nem a kijelzőn kell bohóckodnunk hogy beszúrjuk a kurzort ahová szeretnénk.

    A kamera egy átlagos, 5 Mpixeles darab, alacsony dinamikatartománnyal, de jó részletességgel és élességgel. 720p-s videók készítésére alkalmas, a v10A verziójú szoftverre jellemző összenyomott kép (pl a youtube-ra feltöltött videóknál) a frissítéseknek köszönhetően megszűnt. A szaggatás- és kockásodásmentes felvételhez ajánlott egy legalább Class 6-os microSD kártya beszerzése. Van egyébként egy 2 Mpixeles előlapi kamera is, melyet azonban a 2.3-as Android megérkeztéig legfeljebb tükörnek használhatunk, a kamera programban ugyanis kiválaszthatjuk és fényképezhetünk is vele.

    A WIFI kb mindent tud ami ma létezik: b/g/n, Wifi Direct, DLNA, Tethering.
    Az adatkommunikációs képességek ezen kívül is jónak mondhatók, hiányérzetünk legfeljebb a HSDPA maximális 7,2 Mps-os sebessége és BT 3.0 hiánya miatt lehet.

    Ha a GPS elsőre nem talál jelet nem kell rögtön megijedni, elős használatakor előfordulhat hogy akár fél óra is kell neki míg magához tér, érdemes tehát ennyi időt hagyni neki akár Maps-ben (amihez a képernyőkikapcsolást állítsd 30 percre) akár IGO-ban vagy más naviprogramban, miközben a Wifi alapján történő pozícionálást kikapcsolod. Ha mégsem találna műholdat akkor lépj be a rejtett menübe, ehhez a tárcsázóba pötyögd be: 3845#*970#
    Miután bent vagy az "Opciók" (bal szélső érintőgomb) gombbal tudsz kilépni az almenüpontokból, hogy ne kelljen mindig újra beírni a kódot. A buherálandó opciók:
    - Rejtett menü > GPS Test > System Settings > MOLR Protocol > User Plane
    - Rejtett menü > GPS Test > System Settings > SULP Setting > SLP Auto Provision Enabled
    - Rejtett menü > GPS Test > System Settings > SULP Setting > SLP Server Setting > LGE SUPL

    Frissítés: a legegyszerűbb módszer az LG Mobile Update használata,
    melyet innen tölthetsz le. Miután telepítetted, az első futtatáskor telepítsd a telefon driverét is, melyre egy külön gomb van a programban. Ezen kívül minden magától értetődő, elindítod a programot, bedugod az USB kábelt, megvárod míg a telefon csatlakozik, majd ha talál frissebb szoftvert a program, megnyomod a "Frissítés" gombot.
    A legfrissebb elérhető szoftververzió jelenleg a Froyo-t használó v10E, de valamikor ősszel érkezik a 2.3-as frissítés is.

    Trükkök, érdekességek, kérdések:

    "Az akkumulátort ki kell-e sütni vagy sem? / Meddig töltsem az akkumulátort elsőre?"(B) - A Li-Ion akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.

    (B)"A zenelejátszó olyan hangokat is lejátszik amik nincsenek is a zenéim között. Ez mitől van?"(/B) - A készülék automatikusan indexeli a média fájlokat az összes mappából és ezért bekerülnek a zenéid közé az oda nem kellő hangok is a lejátszókban. Amennyiben azt szeretnéd, hogy ez ne történjen meg, annyit kell tenned, hogy azokba a mappákba ahol nem szeretnéd, hogy indexelje a média fájlokat(zene, képek, videók) egy ".nomedia" kiterjesztésű fájlt beillesztesz.

    (B)"Hogy tudom némára tenni a telefont?"(/B) - A "hangerő le" gombbal vedd le teljesen a hangerőt és ott lesz a rezgő mód is.

    (B)"Lehet-e Screenshot-ot készíteni a telefon kijelzőjéről?"(/B) - Igen, lehet a készülék tetején levő Power gomb és a Home("házikó") gomb egyidejű lenyomásával, ilyenkor a Galériába menti a készült képet, vagy a Market-ről le lehet szedni külön alkalmazást. A legtöbb ilyen ROOT-hoz van kötve, de elvileg van olyan is amihez nem kell ROOT.

    (B)"Ha a telefon kijelző kikapcsol, a Wifi is mindig kikapcsol vele együtt, hogy tudom ezt megszűntetni?"(/B) - A "Beállítások / vezeték nélküli hálózatok / Wifi beállítások"-hoz kell menni, majd "Opciók" (bal szélső érintőgomb) és a felbukkanó menüben a "Speciális"-ra kell kattintani. Itt állíthatod, hogy ne kapcsolja ki a Wifi-t a kijelzővel együtt ha a készülék töltőn van, vagy soha. Statikus IP-címet is itt lehet beállítani.

    (B)Modding, rooting(/B)

    XDA fórum

    (B)Tesztek, vélemények:(/B)

    PH! teszt

    stilo18 élménybeszámolója

    Recon666 szösszenete

    Ha valamilyen problémára itt nem találtál választ, először keress rá a fórumon és csak utána kérdezz!

    Utolsó módosítás 2011.08.25.

  • #65755648

    törölt tag

    válasz #65755648 #5621 üzenetére

    A telefon hivatalos honlapja: KATT

    Az Optimus Black az LG Androidos okostelefonkínálatának egyik remekül sikerült tagja. A hardveres alapokat egy PowerVR SGX530 GPU és egy 1 GHz-es ARM Cortex-A8 CPU adja, mely 512MB RAM és 2 GB ROM felett ga(rá)zdálkodik. A GPU egyébként 200Mhz-en fut, ami duplája a szokásosnak és így akár kétszeres sebességre képes egy Adreno 200-hoz képest.
    A külcsínt tekintve minimalista dizájn és extrém vékonyság jellemzik, 9,2 mm-es "vastagságával" még a mai okostelefonmezőnyben is az egyik, ha nem a legvékonyabb telefon. Például a 8,49mm-es vastagsággal hirdetett Samsung Galaxy s II az alsó részén, a Sony Xperia Arc pedig alul és felül is vastagabb az LG pengéjénél.

    Másik erőssége a készüléknek a kijelző, mely specifikációit tekintve 700 nit-es fényerejével emelkedik ki a mezőnyből, de ugyanakkor kis fogyasztás, szép, élettelteli színek, erős kontraszt, jó fehéregyensúly és hatalmas betekintési szögek jellemzik a 4 inches IPS LCD panelt. Egyébként a kijelzőt és vele együtt az egész előlapot GorillaGlass védi.

    Különlegességnek számít még a G-Key, mely nem más mint egy gomb a készülék oldalán, melynek lenyomásával és ezzel egyidejűleg a készülék mozgatásával (pl döntés vagy rázás) scrollozhatunk a böngészőben vagy a kinagyított képekben és más hasonló érdekességek. Ide tartozik még hogy ha megbökdössük a telefon valamelyik oldalát szövegbevitel közben akkor jobbra-balra tudjuk tolni a kurzort, ami igen hasznos olyan készülékeknél ahol nincs 4-irányú mechanikus gomb, mert így nem a kijelzőn kell bohóckodnunk hogy beszúrjuk a kurzort ahová szeretnénk.

    A kamera egy átlagos, 5 Mpixeles darab, alacsony dinamikatartománnyal, de jó részletességgel és élességgel. 720p-s videók készítésére alkalmas, a v10A verziójú szoftverre jellemző összenyomott kép (pl a youtube-ra feltöltött videóknál) a frissítéseknek köszönhetően megszűnt. A szaggatás- és kockásodásmentes felvételhez ajánlott egy legalább Class 6-os microSD kártya beszerzése. Van egyébként egy 2 Mpixeles előlapi kamera is, melyet azonban a 2.3-as Android megérkeztéig legfeljebb tükörnek használhatunk, a kamera programban ugyanis kiválaszthatjuk és fényképezhetünk is vele.

    A WIFI kb mindent tud ami ma létezik: b/g/n, Wifi Direct, DLNA, Tethering.
    Az adatkommunikációs képességek ezen kívül is jónak mondhatók, hiányérzetünk legfeljebb a HSDPA maximális 7,2 Mps-os sebessége és BT 3.0 hiánya miatt lehet.

    Ha a GPS elsőre nem talál jelet nem kell rögtön megijedni, első használatakor előfordulhat hogy akár fél óra is kell neki míg magához tér, érdemes tehát ennyi időt hagyni neki akár Maps-ben (amihez a képernyőkikapcsolást állítsd 30 percre) akár IGO-ban vagy más naviprogramban, miközben a Wifi alapján történő pozícionálást kikapcsolod. Ha mégsem találna műholdat akkor lépj be a rejtett menübe, ehhez a tárcsázóba pötyögd be: 3845#*970#
    Miután bent vagy az "Opciók" (bal szélső érintőgomb) gombbal tudsz kilépni az almenüpontokból, hogy ne kelljen mindig újra beírni a kódot. A buherálandó opciók:
    - Rejtett menü > GPS Test > System Settings > MOLR Protocol > User Plane
    - Rejtett menü > GPS Test > System Settings > SULP Setting > SLP Auto Provision Enabled
    - Rejtett menü > GPS Test > System Settings > SULP Setting > SLP Server Setting > LGE SUPL

    Frissítés: a legegyszerűbb módszer az LG Mobile Update használata,
    melyet innen tölthetsz le. Miután telepítetted, az első futtatáskor telepítsd a telefon driverét is, melyre egy külön gomb van a programban. Ezen kívül minden magától értetődő, elindítod a programot, bedugod az USB kábelt, megvárod míg a telefon csatlakozik, majd ha talál frissebb szoftvert a program, megnyomod a "Frissítés" gombot.
    A legfrissebb elérhető szoftververzió jelenleg a Froyo-t használó v10E, de valamikor ősszel érkezik a 2.3-as frissítés is.

    Trükkök, érdekességek, kérdések:

    "Az akkumulátort ki kell-e sütni vagy sem? / Meddig töltsem az akkumulátort elsőre?" - A Li-Ion akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.

    "A zenelejátszó olyan hangokat is lejátszik amik nincsenek is a zenéim között. Ez mitől van?" - A készülék automatikusan indexeli a média fájlokat az összes mappából és ezért bekerülnek a zenéid közé az oda nem kellő hangok is a lejátszókban. Amennyiben azt szeretnéd, hogy ez ne történjen meg, annyit kell tenned, hogy azokba a mappákba ahol nem szeretnéd, hogy indexelje a média fájlokat(zene, képek, videók) egy ".nomedia" kiterjesztésű fájlt beillesztesz.

    "Hogy tudom némára tenni a telefont?" - A "hangerő le" gombbal vedd le teljesen a hangerőt és ott lesz a rezgő mód is.

    "Lehet-e Screenshot-ot készíteni a telefon kijelzőjéről?" - Igen, lehet a készülék tetején levő Power gomb és a Home("házikó") gomb egyidejű lenyomásával, ilyenkor a Galériába menti a készült képet, vagy a Market-ről le lehet szedni külön alkalmazást. A legtöbb ilyen ROOT-hoz van kötve, de elvileg van olyan is amihez nem kell ROOT.

    "Ha a telefon kijelző kikapcsol, a Wifi is mindig kikapcsol vele együtt, hogy tudom ezt megszűntetni?" - A "Beállítások / vezeték nélküli hálózatok / Wifi beállítások"-hoz kell menni, majd "Opciók" (bal szélső érintőgomb) és a felbukkanó menüben a "Speciális"-ra kell kattintani. Itt állíthatod, hogy ne kapcsolja ki a Wifi-t a kijelzővel együtt ha a készülék töltőn van, vagy soha. Statikus IP-címet is itt lehet beállítani.

    Modding, rooting

    XDA fórum

    Tesztek, vélemények:

    PH! teszt

    stilo18 élménybeszámolója

    Recon666 szösszenete

    Ha valamilyen problémára itt nem találtál választ, először keress rá a fórumon és csak utána kérdezz!

    Utolsó módosítás 2011.08.25.

  • Wyll

    őstag

    válasz Winner_hun #5620 üzenetére

    Undoroid és a UPC online közül hiányzik a szpész ;]
    Zsu_ és zuchy közül is

    Hova süllyed a színvonal..... :N

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

  • Puma K

    veterán

    Yeah!

    [ Szerkesztve ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

  • tjb007

    nagyúr

    A Mobilarena véleménye a hardverről:

    Az első komolyabb meglepetést akkor okozza az xPAD-70, amikor meglátjuk, hogy az árához képest milyen hardvert tettek bele. Az AML8726-M SoC messze nem valami gyenge kis vacak. A 2010 végén bemutatott chipben egy Cortex A9-alapú processzor pöfög, jelen esetben 800 MHz-en, de talán még komolyabb, hogy a grafikus számításokat egy Mali 400 gyorsító végzi. Csak viszonyításképpen, ez a 3D cucc található a Galaxy S II-ben és egyike a mai legerősebb mobil grafikus hardvernek a piacon. Mindezek mellé még kapunk 512 MB RAM-ot és 4 GB ROM-ot, melyből közel 3 GB használható belső tárként. Ezzel a WayteQ árához képest kifejezetten jó teljesítményt ígér.

    Technikai specifikáció:

    A gyártó weboldala: [link]

    Mi van a csomagban?

    - WayteQ xPad-70 Tablet PC
    - Hálózati töltő
    - USB kábel
    - USB OTG adapter
    - Hordtáska
    - Felhasználói útmutató

    Milyen modemeket támogat a készülék ?

    A gyártó által támogatott USB modemek a következők (a lista tájékoztató jellegű):
    (Az azonos típusú modelleknél eltéről hardver illetve szoftver verziók létezhetnek, melyek befolyásolhatják a Tablet PC-vel való együttműködést.)

    A listán nem szereplő de a készülékkel használható modemek:

    ZTE MF100
    ZTE MF190

    USB stick beállítási segédlet: [link]

    Mennyit bír az akku ?

    Ez több tényezőtől is függ, például, hogy a Wi-Fi folyamatosan be van e kapcsolva, hogy mekkora a kijelző fényereje, hogy milyen alkalmazást használunk éppen.
    Általánosságban el lehet mondani, hogy 4-5 órát bír folyamatos használat mellett, persze ennél többet és kevesebbet is el lehet érni.

    Szükséges az akkumulátor kalibrálása?

    Nem, nem szükséges, helyette viszont van más amivel jobbá tehetjük a készenléti időt.

    3-4x teljes merülési és feltöltési fázis szükséges a rendszernek, hogy az akkumulátort megfelelően tudja kezelni mivel az Android folyamatosan adatokat gyűjt, statisztikát készít az akkumulátorról és ezt egy fájlban tárolja, majd ebből tudja meghatározni, hogy mennyi szufla áll még rendelkezésre, tehát pontosabb visszajelzést ad nekünk.

    Ezt a fajta "kalibrálást" minden rom telepítés után el lehet végezni mert friss szoftver felrakása után ez a batterystat nullázódik.

    Az Android a data/system mappában található batterystat.bin fájlba menti el az adatokat.

    Mi az az OTG ?

    Az On-The-Go (röviden OTG) szabvány lehetővé teszi, hogy a normális esetben csak "szolgaként" (slave) működő USB eszközök (pl. mp3 lejátszó, mobiltelefon stb.) "gazdaként" (host) is funkcionálhassanak, azaz ennek a segítségével másik eszköz csatlakoztatására is lehetőség nyílik az adott eszközön.

    Nem találom XY programot/játékot a Market -en. Miért van ez ?

    Az adott eszközzel nem kompatibilis alkalmazásokat/játékokat a Market nem jeleníti meg, ez esetünkben leginkább a gépben található chipsetnek és a nem szabvány kijelzőfelbontásnak köszönhető. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az adott alkalmazás/játék ne lenne futtatható/használható.

    Ez esetben ezeket az alkalmazásokat honnan tudom beszerezni ?

    Az ingyenes alkalmazások többségét innen le lehet letölteni: [link]
    Miután letöltötted az apk kiterjesztésű fájt másold fel a memóriakártyára, a belső tárhelyre vagy egy pendrive -ra majd telepítsd fel az AppInstaller alkalmazás segítségével.

    Miért csak 2,9GB a belső tárhely mérete ?

    Az xPAD-70 -ben levő 4GB -os flash memória négy felé van particionálva, ez a következőképpen oszlik meg:
    - 2,9 GB tárhely, ez szabadon felhasználható
    - 200MB system partíció, itt található maga a rendszer
    - 440MB data partíció, ide települnek a programok/játékok/widgetek
    - 127MB cache partíció, ez egy átmeneti információtároló melynek célja az információ-hozzáférés gyorsítása

    Milyen fájlformátumokat támogat a készülék ?

    MPEG 1/2/4, H.264/VC-1 @1080P, RealVideo 8/9/10 @720P, MIDI, MP3, WMA, AAC, JPEG, BMP, GIF, PNG

    Szeretnék lejátszani egy filmet de nincsen hang. Mi lehet a gond ?

    Nagy valószínűséggel az adott film AC3 hangsávval rendelkezik amit az xPAD-70 hardveresen nem tud dekódolni. Ilyen esetekben ajánlott külső alkalmazás (pl. MoboPlayer) használata amivel szoftveres dekódolás segítségével már lesz hangunk is, nem csak képünk.
    Az AC3 hangsávval rendelkező HD (720/1080p) filmeket sajnos a készülék nem tudja lejátszani.

    Letöltöttem egy játékot de nem indul el. Mi ennek az oka?

    Ennek az a legvalószínűbb oka, hogy az adott játék nem találja kompatibilisnek magát gépünkkel. Ez leginkább a nem szabványos kijelzőfelbontásnak köszönhető azonban ezen is lehet segíteni a Chaifire3D -vel.

    Mi az a Cainfire3D és honnan lehet letölteni?

    A Chainfre3D egy olyan alkalmazás ami az alkalmazások és a grafikus meghajtó közé ékelődik, ezzel lehetővé téve azt, hogy saját magunk változtathassuk meg a beállításokat. A beépülő modulok segítségével lehetőség nyílik például az Nvida Tegra 2 -es platformjára írt játékok futtatására is a nem Tegra 2 -es platformmal rendelkező gépeken is. Röviden, összefoglalva a Chainfire3D kvázi egy emulátor aminek segítségével az adott alkalmazáshoz szükséges környezetet tudjuk emulálni.

    A program ingyenes és fizetős változata is letölthető az Android Market -ről: letöltés

    Telepítés:

    - Letöltöd a Marketről a programot
    - Az SD kártya gyökerébe bemásolod ezt a 3 zip kiterjesztésű fájlt: [letöltés]
    - A programban telepíted a CF3D drivert, majd újraindítás után az Install plugins menüpontnál feltelepítheted a 3 felmásolt plugint
    - A Default OpnenGL settings-nél, a Use plugin résznél beállítod hogy melyik plugin kell a játékhoz amivel játszani szeretnél
    - Mehet a játék

    Root-olni lehet a készüléket?

    Igen, van rá lehetőség, hogy rendszergazdai jogokkal rendelkezzünk a gépen.
    Ehhez a következő programra van szükségünk: Z4root

    A rootolás menete:
    - Töltsük le ezt a csomagot: [letöltés]
    - Másoljuk fel az SD kártyára, majd fájlkezelővel keressük meg a fájlt az SD kártyán és telepítsük fel.
    - Ezután menjünk a Beállítások (Settings) Alkalmazások (Applications) Fejlesztőknek (Development) menübe és kapcsoljuk be az USB hibakeresés-t (USB debugging)
    - Keressük meg a feltelepített z4root programot és indítsuk el
    - Elindulás után két ablakot látunk:
    1. Temporary root (ideiglenes root, csak a következő újraindításig él)
    2. Permanent root (végleges root)
    - Válasszuk ki a számunkra megfelelő megoldást (Permanent root ajánlott)
    - A rootolás a késöbbiekben a programban visszavonható az Un-root gomb megnyomásával.

    Custom romok (főzött romok)

    A készülékre van lehetőség módosított romot feltenni.
    A custom romok előnye a gyárival szemben a további optimalizáció, a rendszer tovább csiszolgatása, felhasználói igények szélesebb körű támogatása stb..

    Ha rootolom a készüléket vagy másik, nem gyári romot teszek rá, a garancia megmarad?

    Hivatalosan a WayteQ nem támogatja ezen megoldásokat, viszont amennyiben a gyári állapot gond nélkül visszaállítható és a meghibásodás nem vezethető vissza a szoftverre a garancia megmarad.

    Hogyan tudok custom romot telepíteni a készülékre?

    Pontosan úgy kell telepíteni mint a gyári frissítést.
    Segédlet a telepítéshez: [link]

    Mindent a leírásnak megfelelően végeztem azonban a szoftver telepítése közben hibaüzenet fogad, mit rontottam el?

    Nézd át alaposan a leírást és minden pontját tartsd be, töltsd le újra a szoftvercsomagot is.
    Elképzelhető, hogy az SD kártyával van probléma, formázd azt FAT/FAT32-re, ezt bármilyen eszközből megteheted ami kezeli a micro SD kártyát vagy használhatsz külső programot is (pl: EASEUS Partition Manager).
    Ha külső programmal végzed el a formázást/particionálást arra figyelj, hogy elsődleges partíció legyen (primary).

    Ha még ezek után is problémád van nyugodtan jelezd azt a fórumban és segítünk.

    ================================
    WayteQ_Xpad-70_Froyo_HUN_kelzsoca
    ================================

    Elkészült a nemrégiben kiadott és a WayteQ oldaláról is hivatalosan letölthető frissített szoftver honosítása!

    A szoftvert pontosan úgy kell telepíteni mint a hivatalos frissítést de azért pár pontban én is leírom most:

    - A mellékelt csomagot töltsd le a számítógépre, majd csomagold ki.
    - A kicsomagolt 5 fájlt kibontás/változtatás nélkül másold be egy üres SD kártyára
    - Az SD kártyát tedd be a készülékbe (kikapcsolt állapotban)
    - A hangerő + gombot nyomd be és tartsd lenyomva, majd nyomd le a power gombot is ameddig a kis zöld felirat nem lesz látható.
    - Miután megjelent a zöld szöveg engedd fel a gombokat és várd meg, hogy a frissítés befejeződjön.
    - Sikeres frissítés után a készülék magától újraindul, majd ~1 perc múlva már a honosított rendszer fogad.

    A csomagot innen tudod letölteni: >>>letöltés<<<

    A csomagot teszteltem, és hibátlanul működik!

    ======================================================
    AZ ESETLEGES ADATVESZTÉS VAGY A KÉSZÜLÉKBEN KELETKEZŐ KÁROKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK!
    MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VÉGEZZE EL A MÓDOSÍTÁSOKAT!

    ======================================================

    A rendszer frissítésével mobil internet adatkapcsolatra képes USB eszközöket csatlakoztathat és használhat a Tablet PC-n keresztül.
    Letöltés és további tudnivalók: [link]

    ----------------------------------------------------------------------------------------------

    Írta és rendezte: kelzsoca & tjb007

    © A szerzők engedélye nélkül a tartalom nem módosítható, másolható, használható fel másik oldalon.

    [ Szerkesztve ]

  • Puma K

    veterán

    Tökéletes!

    [ Szerkesztve ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

  • donjohnson

    addikt

    hogy lehet számlálót beilleszteni ide?

    [ Szerkesztve ]

    ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

  • donjohnson

    addikt

    válasz donjohnson #5639 üzenetére

    mindegy, jó lesz így is

    ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q

  • feka007

    nagyúr

    Hi, okés sztem a szombat délelőtt. Még annyi, hogy az M3-nak a pólus közelébe lévő lejáratához is ki tudnál érte jönni, ha úgy alakul? Ez nem biztos, de lehet kocsival mennék

    Itt a számom: ************

  • StLui

    veterán

    majd próbálok kisebb képet

    [ Szerkesztve ]

    Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

  • StLui

    veterán

    [ Szerkesztve ]

    Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

  • Neró

    őstag

    Az EA a Razer együttműködésével Battlefield 3 stílusú és kinézetű kiegészítőket dobott piacra. A szett a Battlefield 3 Collector's Edition nevet viseli ami maradéktalanul megállja a helyét mind küllemre és minőségre is. Arról még nincs információnk, hogy a hazai boltokban is lehet-e majd kapni. Külföldön már árusítják.

    Kiegészítők:

    - Razer Imperator Battlefield 3 Edition
    - Razer BlackWidow Ultimate Battlefield 3 Edition
    - Razer Scarab Battlefield 3 Edition
    - Razer Onza Tournament Battlefield 3 Edition
    - Razer Messenger Bag Battlefield 3 Edition
    - Battlefield 3 iPhone 4 Protection Case by Razor

    (ezt a források elé szeretném berakatni)

    Játékmechanika:

    - Kasztok: Assault, Engineer, Support, Recon
    - Health bar visszatér, és van visszatöltődés, járműveknek is bizonyos esetekben
    - Dev konzol
    - Hasalás
    - Killcam /kikapcsolható
    - Karakter testreszabás (5 slot)
    - Minden pályán, minden játékmód elérhető
    - A fov (látószög) klasszisokkal jobb, mint a BC2-ben
    - Amerikai Tengerészgyalogság, Orosz Spetsnaz, PLR (People's Liberation Resistance)
    Squadleader tud születni bárkire a squadból, de a többiek csak a squadleaderre
    - A játékosok képesek lesznek saját dögcédulájukat testreszabni, illetve ellopni másokét
    - Komolyabb mélységű unlockolási lehetőség és testreszabhatóság, mint az eddigi BF-ekben
    - Minden fegyver 3 kiegészítő slottal rendelkezik
    - 3 féle tüzelési mód: egyes lövés, félautomata, és automata
    - Kétféle késelés lesz, egy autókés (F gyorsbillentyűvel, amihez jár egy kivégzős torokmetszős anim is) és egy kézbevehető, amivel lehet hadonászni
    - A gránát kézbevehető és úgy dobható, 2 jár alapból, de lesz gyorsgránát is
    - A járműbe beszállás/helycsere nem lesz animálva, teleportos lesz (kivéve single)
    - Elesett társak fedezékbe húzása (WASD gombokkal) (CSAK SZINGLI JÁTÉKBAN)
    - Több mint 50 fegyver közül választhatunk, majd amiket tetszés és játék stílus szerint szabhatunk majd kedvünkre
    - Lesz újra Hardcore mód
    - Minden térképen minden játékmód elérhető lesz
    - Minden kaszt számára elérhető lesz a Shotgun és PDW
    - A Claymore nem robban fel ha gugolva vagy fekve közelítesz
    - Ha kimaxoltad a "kit"-ed, akkor megkapod a másik frakció fegyvereit is
    - A csapat kommunikáció fejlesztés alatt áll
    - A rombolhatóság nagy, de nem lehet mindent rongálni
    - A 3D spottot átírták, markerek kisebbek lettek, eltűnnek ha kikerülnek a látómezőből
    - A BF3 adatlap lesz
    - Lehet repülőgépbe születni
    - Az SP hossza nem megbecsülhető
    - A szerverkereső a Battlelogon keresztül működik
    - Klán támogatás lesz a Bettlelogban
    - A konzolosok Battlelogja hasonló a PC-sekéhez
    - Nincs lan támogatás, a csalások elkerülése végett
    - Járművek lőszerkészlete végtelen
    - Wake Island-en a repülőgéphordozó nem irányítható
    - A BF3 SP sztorija nem valós
    - Pár alap BF3-as kaszt olyan lesz, mint a Karkand DLC-ben
    - BattleRecorder lesz
    - A játék béta állapotban van kint
    - Lesz Claymore
    - Konzolon lesz VOIP, PC-n meg Battlelogon belül lesz hasonló
    - BF3 alap 9 térképpel + 4 Karkand DLC-vel
    - Lesz Mortar, amit előtte telepíteni kell a földre, aztán használni
    - A Karkand DLC térképei azonosak lesznek az eredeti verziókkal
    - C4 és Claymore support classnál
    - Repülők lesznek konzolon is
    - Lesz Killcam
    - Rengeteg dolog testreszabható, van sok kiegészítő járművekhez, fegyverekhez
    - A repülőgépekben át lehet váltani külső nézetre.

    (kiegészítés a Játékmechanikához)

    Hivatalos Videók:

    Battlefield 3 - Physical Warfare Pack Gameplay Trailer
    Battlefield 3 'GamesCom 2011 Caspian Border Multiplayer Trailer
    Battlefield 3 - 4 Minutes of Extended Caspian Border Footage (Bővített változat)

    (kiegészítés a Hivatalos Videókhoz)

    Twitter

    Battlefield Béta Szeptember elején

    (ezt szeretném kivetetni mert törölték a bejegyzést)

    100 óra kell, hogy megszerezz minden fegyvert és extrát kasztonként
    Nem lesznek dupla fegyverek
    A Caspian Border térkép repülési zónája nagyobb mint 1.4 km
    Amcsi optika lehet orosz puskán is

    (kiegészítés)

    Források: Battlefield Clan War, Gamepod, Twitter, TotalBF

    (kiegészítés)

    Utolsó Módosítás:
    2011.09.04.
    Neró

    (utolsó módosítás feltüntetése)

    [ Szerkesztve ]

    | www.diablohungary.hu

  • LackoMester

    addikt

    A Call of Duty játék sorozat következő része, ami a Modern Warfare 3 nevet viseli, megjelenése 2011 november 8.-án várható.
    Megjelenik PC, XBOX 360, PS 3, Wii, DS platformokra.

    Tudnivalók ( amit lehet tudni ) a játékról, Single rész.

    A játékot három stúdió fejleszti az Infinity Ward, a Sledgehammer és a Raven Software, bár nem tudni milyen munkamegosztásban. Az viszont már tudható, hogy a második rész befejezése után járunk közvetlenül. Az egyjátékos játék során pedig ide-oda fogunk ugrálni a szerepek és a helyszínek között, így megfordulunk a világ számos pontján és lehetünk akár az orosz védelmi szolgálatok ügynöke vagy akár SAS katona, de beülhetünk egy tank vezetőfülkéjébe is. Hogy meglegyen a kellő hangulat és a felfedezés öröme természetesen az előző részekből is visszatér néhány kulcsfontosságú szereplő.

    A játék 15 küldetésből áll majd, Manhattan orosz inváziójával kezdünk, és Dubaiban érünk a végére. Természetesen most is megkapjuk az akciódús játékmenetet, aminek része, hogy akár tankot vagy helikoptert is vezethetünk.

    A kampány során pont kerül számos az MW1-ben és MW2-ben felmerülő kérdésre, de újak is előkerülnek és természetesen kapunk új karaktereket is, mint például a két Delta Force katona "Frost" és "Sandman".

    Visszatérő karakter lesz Vladimir Makarov, John "Soap" MacTavish és John Price is. Utóbbi kettő sérülten egy indiai rejtekhelyen bujkálnak, de Makarov rájuk talál, és nekünk Jurij szerepében kell majd egy helikopterrel kimenekíteni őket.

    Ezek után Frost szerepében Manhattanbe kerülünk, ahol Amerika kénytelen volt bevetni a Delta Force egységeket az orosz támadás ellen. Ezután egy picit repkedhetünk a város felett egy Black Hawk segítségével .

    Helyszínek a játékból:

    Dharmasala, India
    New York, New York
    város Sierra Leonéban
    London, Anglia
    Mogadishu, Somália
    Hamburg, Németország
    Páris, Franciaország
    Prága, Cseh Köztársaság
    egy kastély a cseh hegyekben
    Berlin, Németország
    A Kreml Moszkvában, Oroszország
    Dubai, Egyesült Arab Emirátusok
    Washington. D.C.

    A játék során egy orosz ügynök bőrébe is bújhatunk aki az orosz elnököt kísérné a béketárgyalásokra, ám Makarov elrabolja, mivel nem akar békét.

    Néhány info a multiplayer részről

    Az Activision megerősítette, hogy lesz dedikált szerver a Modern Warfare 3 PC változatában.

    Strike Package-t és Killstreaket újratervezték, hogy kellőképpen jutalmazza az egyedi játékos-stílusokat és képzettségi szinteket. Az összes játékmódba beleszámít immár a Pointstreak progressziónk és ezúttal nem az ellenfél megölése az egyetlen módja annak, hogy Pointstreakünk fejlődjön. Igazából játékosfüggő, hogy milyen stílusban toljuk, lássuk, mik tartoznak a Modern Warfare 3 égisze alá:

    Assault Strike Package: a Poinstreakeken belül ezt a csomagot úgy tervezték, hogy több közvetlen kárt okozhatunk (Predator, helikopterek stb.), hasonlóan a Modern Warfare 2-höz. Csak a halál képes lenullázni az állapotjelzőnket.
    Support Strike Package: az előzőtől eltérően nem láncszerűen kapjuk az új finomságokat, igaz nem is nullázódik le halálunk esetén. A Streakek az UAV-ok, Counter-UAV-ok és a SAM-lőtornyok esetében jönnek jól.
    Specialist Strike Package: elsősorban szakértő játékosok számára tervezték, további perkek formájában kapjuk a jutalmunkat. A játékosok újabb és újabb perkeket aktiválhatnak a Pointstreak-előrehaladásuk során, míg fűbe nem harapnak
    alábbi jutalmak járnak az adott számú ölés után:

    Perk lista

    Assault (a Streakek száma nullázódik a játékos halála esetén)

    3 UAV
    4 Care Package
    5 I.M.S.
    5 Predator Missile
    5 Sentry Gun
    6 Precision Airstrike
    7 Attack Helicopter
    9 Strafe Run
    9 Little Bird Guard
    9 Reaper
    10 Assault Drone
    12 AC130
    12 Pave Low
    15 Juggernaut
    17 Osprey Gunner

    Support (a Streakek nem nullázódnak a játékos halála után)

    4 UAV
    5 Counter UAV
    5 Ballistic Vests
    5 Airdrop Trap
    8 SAM Turret
    10 Recon Drone
    12 Advanced UAV
    12 Remote Turret
    14 Stealth Bomber
    18 EMP
    18 Juggernaut Recon
    18 Escort Airdrop

    Specialist

    Két ölés után kinyit egy addicionális perket, a másodikhoz négy ölés kell, a következőhöz ugye hat. Ezek a perkek szépen elférnek a mérkőzés elején választott három alap perk mellett.

    A Death Streakek visszatérnek a Modern Warfare 3-ban. Sok ismerős feltűnik ezúttal is. A Juiced gyorsabb futást tesz lehetővé, a Revenge segítségével az utolsó minket megölő személy látható lesz a radaron, míg a Hollow Pointok segítségével nagyobb sebzés érhető el egy ölés erejéig, valamint a Dead Man’s Handdel az játékos elhalálozásának helyén egy barátságos C4 várja a gyanútlanokat.

    Játékmódok, pályák

    Elérkeztünk az új játékmódokhoz, melyek eddig még nem szerepeltek a Modern Warfare-sorozatban. Elsőként itt van a Kill Confirmed, melyben semmi más extra dolgunk nincs, mint az, hogy összegyűjtsük az ellenség dögcéduláit. A Team Defender egyfajta Capture the Flag, ahol el kell rabolnunk az ellenség zászlóját és bázisunkra szállítani, mialatt a miénket meg kell védenünk. Privát meccsek létrehozására is van lehetőségünk. Az Infectionben a fertőzött ellenséget kell megölnünk, mielőtt azok száma túl nagyra nőne. A Drop Zone-ban tartani kell csapatunkkal egy kijelölt zónát pontokért és utánpótlásért. A Team Juggernat módban támogatnunk kell egy szuperkatonát, nehogy megölje a rivális csapat, ha elérünk egy bizonyos ponthatárt, nyerünk. A sima Juggernaut mulatságban mindig kapunk a nyakunkba egy übermenscht, aki ha meghal egy újabb és durvább fickó jön, és tör az életünkre. A Black Opsból ismerős Gun Game és One in the Chamber a Modern Warfare 3-ban is visszatér, melyek jó pár érdekes megkötést tartalmaznak. Utóbbiban például minden ellenség megölése egy-egy újabb lőszert jelent a fegyverünkbe - legyünk mi azok, akik utoljára túlélik

    Eddig 13 pályára derült fény, de persze a végleges verzióban ez még változhat: Carbon, Coast, Dome, Exchange, Hardhat, Interchange, Lambeth, Meteora, Mogadishu, Paris, Plaza, Radar és Seatown. Ezek közül néhány támogatni fogja a 32 játékost is

    Fegyverek

    A Modern Warfare 3-ban új fegyvereink is fejleszthetőek lesznek, a készítők szerint több mint 40 mordály áll a műértők rendelkezésére, melyeket a valóságban jelenleg is használnak, netán még csak tesztelnek a speciális erőknél. Elsődleges fegyvereink közé kerülnek a géppisztolyok és gépkarabélyok, a mesterlövész puskák, sörétesek és a Riot Shieldek. A másodlagos csúzlik közé általában géppisztolyok és oldalfegyverek, valamint rakétavetők kerülhetnek. A játékszerek „fejlődése” nem csak abban mutatkozik meg, hogy nagyobb tárak, vagy egyéb kiegészítők nyílnak meg hozzá, hanem alaptulajdonságaik is megváltoztathatók, ezáltal egészen egyedi fegyverosztályok nyílhatnak meg előttünk. Nevezetesen, csökkentett visszarúgás, két új melléklet az elsődleges fegyverhez, valamint tüzelésnél gyorsabb a fókuszálás, esetleg csökkenthető az imbolygás. A megszerezhető kiegészítők között nincs nagy eltérés az elődhöz viszonyítva: Red Dot Sight, hangtompító, holografikus célzó, netán duál-távcső (két opcióval, közelre és távolra). Fegyverlista

    Elite
    Maga az Elite szolgáltatás megjelenése azt sugallja, hogy a szociális értékek ebben az évben jobban felerősödtek, a frissítések üteme is felgyorsult, bármikor ellenőrizhetjük statisztikánkat, barátainkkal folyamatosan tarthatjuk a kapcsolatot, számos kihívást és versenyt teljesíthetünk. A Modern Warfare 3 képes azonosítani a facebookos ismerőseinket is és a többi Elite-tagot akár játék közben is, állandóak lesznek a naponta érkező élő versenyek, ahol valódi díjakért folyik a harc. Az Elite megnyerő, felhasználóbarát felületen érkezik és teljesen ingyenes. Előfizethetünk rá a prémium tartalmakért, de alapból minden CoD-fan szeretni fogja. Mert szeretnie kell – ez tömény üzletpolitika. Az árazás egyenlőre nemismert, részletek hamarosan.

    A játék PH -s közössége.

    Egyéb videok: single és egy csokor multi.

    A játék hivatalos oldala.
    Egyéb elérhatőségek: [link], Twittet.
    Érdekességek: totalcod.hu .

    Felhasznált adatok: prohardver.hu, gamekapocs.hu, totalcod.hu
    Az 1 hsz. állandó frissítés alatt.

    [ Szerkesztve ]

    ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

  • tjb007

    nagyúr

    ==================================
    WayteQ_xPAD-70_Froyo_HUN_kelzsoca
    2011.09.06.

    ==================================

    A szoftvert pontosan úgy kell telepíteni mint a hivatalos frissítést de azért pár pontban én is leírom most:

    - A mellékelt csomagot töltsd le a számítógépre, majd csomagold ki.
    - A kicsomagolt 5 fájlt kibontás/változtatás nélkül másold be egy üres SD kártyára
    - Az SD kártyát tedd be a készülékbe (kikapcsolt állapotban)
    - A hangerő + gombot nyomd be és tartsd lenyomva, majd nyomd le a power gombot is ameddig a kis zöld felirat nem lesz látható.
    - Miután megjelent a zöld szöveg engedd fel a gombokat és várd meg, hogy a frissítés befejeződjön.
    - Sikeres frissítés után a készülék magától újraindul, majd ~1 perc múlva már a honosított rendszer fogad.
    A csomagot innen tudod letölteni: >>>letöltés<<<

    A szoftvert a saját tárhelyemre/fórumomra töltöttem fel, mivel az ingyenes fájlmegosztó oldalak megbízhatatlanok, és a tartalom rövid idő után nem elérhető!
    Letölteni egy rövid regisztráció után lehet.

    A csomagot teszteltem, és hibátlanul működik!

    [ Szerkesztve ]

  • StLui

    veterán


    http://dl.dropbox.com/u/5864120/k%C3%A9pek/Pr%C3%B3ba%20010.JPG

    [ Szerkesztve ]

    Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

Új hozzászólás Aktív témák