Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • denko

  senior tag

  Mivel nem találtam kifejezetten podcastekről szoló topicot, így nyitottam eggyet!

  Ér ajánlani és megosztani a kedvenc podcasteket másoknak, témától függeltenül.

  Ki mit halgat és miért? Volt-e valami specifikus podcast nagy hatással az életedre? Szórakozás vagy tanulás?

  Beszéljünk róla!

 • Kergeboci

  tag

  egy kis szőrszál hasogatással kezdenék
  1.: van egy régi topic, bár (az sem) aktív és szerintem rossz helyen lett nyitva (én is a kultúra és média alatt tartanám). A kevés infó (4 db ajánlás) ne vesszen el így linkelem, de én is inkább ezen a helyen maradnék, már ha akad itt még erre érdeklődő)
  2.: hogy hogy nem "PH!odcast topic" lett a neve ? :D

  Én a Rossz PC játékok korosztály vagyok, és az akkori egyetemi évek alatt kezdett el igazán kialakulni a filmek iránti rajongásom, így egyenesen adta magát, hogy elkezdjem az RPCJ-t készítő FreddyD új projektjét, a Filmbarátok Podcastet hallgatni, valamikor 10 évvel ezelőtt.

  Mivel akkoriban azt se tudtam mi az hogy Podcast, és ez a műfaj nem volt túlzottan elterjedt, így vagy 30 részen át csak youtube-on hallgattam őket, nem is keresve hasonló műfajt rajtuk kívül (talán azért sem, mert az első pár adás azért nem hoztak meg az őszinte rajongásom, jóval később, újra visszajáróként szoktam csak rá).

  Szóval nekem ők voltak a kapudrog. Azóta is viszonylag szűk síkon mozgok podcastok terén, de azt kétségtelen hogy új korszakot nyitottak nálam.

  Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

 • Kergeboci

  tag

  válasz Kergeboci #2 üzenetére

  Azóta Podcast Addict mobil applikáció a harmadik leghasználtabb alkalmazás lett a telefonom, és a könyv és zene olvasást a legtöbb helyről már ki is szorította. Utazás (helyi bkv, vagy vidékre vonatozás) közben, mosogatás, takarítás alatt, néha alváshoz is.

  Elsősorban magyar filmes podokat hallgatok, de ahogy elfogynak a számomra kötelezők, elkezdek nyitni szélesebb réteg felé is (természet tudomány és az angol nyelvű világ felé).

  A lent említett kapudrog óta amikre rászoktam:

  Tune Up Radio: a Filmbarátok (#2) révén ismertem meg őket, hasonló baráti társaság, csak jóval szétszórtabb, kevésbé koncentrált műsorral. Mivel nagy zene rajongók, így sok (játék és film) zene tematikus adásuk is van, talán azok a kedvenceim. A filmek mellett pár sorozat is előkerül.
  Jó kis csapat, a stílusok a saját baráti körömre emlékeztet, ahol mindig mindenki piszkálja a másikat valamivel.

  Spacebar Podcast: ők az abszolúte kedvenceim, pedig talán az ő ízlésükkel, véleményükkel nem értek a legjobban egyet. Ráadásul nem kapkodnak az új részek felvételével sem. 3 kocka IT/műszaki srác (embör), scifi és elsősorban Start Trek rajongással. Már az első adástól kezdve törekedtek a jó hangminőségre és érhető beszédre. A káosz minden részben elszabadul, stílusok perverz és közvetlen, gyorsan megszerethető.
  Discord szerverük kitűnő, rengetek topic, rengeteg jó fej ott lakóval (kár hogy én ezen a területen kicsit inaktív vagyok még mostanában). A filmek és sorozatok mellett téma még a könyvek és a tudományos hírek.

  Nyilvános vetítés: valamelyik fenti csapat ajánlotta őket. Tagjuk között volt Human a Sorozatjunkie-ról, a téma filmek és sorozatok. Informatív volt, de sajnos Human kilépése után véget ért a podcast, így csak egy darára alkalmas ma már.

  Vakfolt Podcast: két fő viszi, kicsit lassabb, megfontoltabb vélemény, talán több szakmai meglátással, mint az eddigiek. Millió adásuk van, éppen felzárkózáson vagyok, így nem tudom mára hova fejlődtek vagy romlottak. Fő tematikájuk azok a filmes hiányosságok, amik a legtöbbünknél is megvan, így sok jó tippet kaphatunk, kevésbé híres mégis értékes bepótolni valókról.

  Amik már elő kerültek és listán vannak:

  88 mérföld óránként: szintén a fentiek közül ajánlották valamikor. Mivel viszonylag kevés része van, megvárom amíg a Vakfolttal behozom a lemaradást, és utána párhuzamosan lesz két külön adás amit hallgathatok. Pár részbe belenéztem, jónak tűnik, ez talán a legszélesebb spektrumú "filmes" podcast. Rengetek téma van, technológiai újdonságokról de sima hétköznapi témákról is.

  Szertár: első komolyabb kikacsingatásom a természet tudomány adások felé. Tudósokkal, mérnökökkel, cégvezetőkkel, tanárokkal, különféle témák szakértőivel, érthetően és érdekesen beszélgetve. Kicsit lassan haladok vele, mert sok téma nem mindig kötött le, de mindenképpen megéri meghallgatni őket. Még régebben a youtube csatornájukkal már megismerkedtem, de ott mintha akkor elfogytak volna a részek. Mindegy, a podcast amúgy is más.. azt hiszem?

  Skip Intro: friss csatorna, talán ez az amit még a legkevésbé tudok ajánlani. Lelkes amatőrök, a csapat dinamika e pár adás alapján nem tudom mennyire jön át. Én a Fun with Geeks társasjáték csatorna miatt már ismerem őket, kíváncsi leszek, ez a projekt is elfog-e halni, vagy kitart valamivel tovább, mint az előző.

  A fenti felsorolásból a legtöbb, a nevükkel simán megtalálható a legtöbb podcast alkalmazásban (így nem vesződtem az rss-ekkel). A Vakfolt Podcasttal voltak csak gondok, kb az első 80 adást a Spotify-on hallgattam meg. Ott viszont fent van tőlük minden.

  [ Szerkesztve ]

  Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés