Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szirty

    őstag

    válasz coco2 #3717 üzenetére

    Helló coco2!

    Ahh értem most már hogy miért kerestél fröccsöntésben jártas szakit. A kérdésed tisztán gyártástechnológiai jellegű. Az automatizáláshoz és a PLC programozáshoz nincs közvetlenül köze. De bármilyen kérdés lehet még ami összeköti őket.
    Sajnos nem értek a fröccsöntés technológiai kérdéseihez, azért rizsálok mégis, mert alapvetően segítőkészek vagyunk, de mindenki legyen tisztában azzal, hogy a "A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve".

    Én azt gondolom a kérdésről, hogy ha a "betört" és így újra felhasznált anyag jelentősen rontja a végtermék minőségét bármilyen formában, akkor az nem kívánatos és el tudom képzelni hogy erre van EU szabályozás.
    Sajnos ezt valószínűleg akkor sem tudnám konkrétan megmondani, ha pontosan ismerném a részleteket.

    Ha van ilyen probléma akkor nyilván a gyártás során szabályozni kell vagy lehetetlenné kell tenni a "betört" anyag visszaforgatását a minőségromlás elkerülése érdekében. Ha ez a probléma nem most merül fel először (ami igen valószínű már ha ez az általam feltételezett technológiai probléma valóban létezik) akkor a rendszert felépítő gyártók (fröccs öntő gép, gyártósor stb. fejlesztői) feltehetően lehetővé tették valamilyen formában ezt a korlátozást.

    Ha ez a visszaforgatás a minőségromlás mellett valakiknek (műszakban dolgozóknak pl) valamilyen közvetlen anyagi vagy egyéb előnnyel jár, akkor sajnos fel kell tételeznünk, hogy ehhez az előnyhöz tevékenyen hozzá akarnak jutni, mivel a hátrány közvetlenül őket nem sújtja.
    Ilyesmi problémát látok a kérdésed mögött. (elnézést ha a fogalmazásom túlságosan nyakatekertre sikerült)

Új hozzászólás Aktív témák