Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz El_Diablo_ #4749 üzenetére

    A plazma TV-knél idővel elhasználódik a gáz. "Kifogyni" - ahogy Te írtad nem tud, ha kifogyna, akkor nem tudna semmit megjeleníteni.

    A gáz elhasználódása azonban rendkívül sok üzemóra után történik csak meg a mai plazmáknál és nem úgy kell elképzelni, hogy egyik pillanatban még jó, aztán a következőben meg már rossz. A minősége nagyon lassan folyamatosan romlik, ami abból áll, hogy fakulnak a színei, romlik a kontraszt (ahogy az a CRT-nél is előfordulhat), egyszóval elfárad a készülék. A Pana a 2008-as TV-ire már 100.000 órás prognosztizált élettartamot ír, ami nyilván nagyon blőd és életszerűtlen marketingduma, de ha utánaszámolsz ez napi 8 órás működéssel számolva is több, mint 34 év, napi non-stop 24 órával számolva több mint 11 év. Szóval ha csak a fele igaz is bőven jó.
    Az én Pana-mban már úgy 3.000 üzemóra van, de még mindig olyan, mint újkorában. Szóval ez nem reális veszély, amikorra leromlana annyira a minősége, hogy már nem tetszik, akkorra már úgyis új TV-t veszel, mert sokkal korszerűbbek lesznek.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák