Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Most aztán tényleg durván elszállhat az erősebb GeForce VGA-k ára
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nagyobb halaknak: Chieftec Vista Max gépház
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
wasd.hu
senior tag
-
Emunem
őstag
-
wasd.hu
senior tag
-
Emunem
őstag
-
wasd.hu
senior tag
-
Emunem
őstag
-
Sinesol
veterán
-
wasd.hu
senior tag
-
Emunem
őstag
Igazán régi klasszikus jutott erről eszembe, már nem is tudom melyik topikban olvastam róla és nagy zúgolódás/hőbörgés követte... de a legális vásárlók büntetésével kezd megelevenedni a felhasználók kitettsége, amiről beszéltek:
"DRM is theft"
#41 Crew is egy jó kapaszkodó és pillanat ebben a folyamatban:
SKG mozgalom, lásd - Stop Killing Gamesa törvényeket is elvileg csak azokra írják, akik betartják, akiken végre lehet hajtani. Sajnos ez elég sok területen igaz.
-
wasd.hu
senior tag
Igazán régi klasszikus jutott erről eszembe, már nem is tudom melyik topikban olvastam róla és nagy zúgolódás/hőbörgés követte... de a legális vásárlók büntetésével kezd megelevenedni a felhasználók kitettsége, amiről beszéltek:
"DRM is theft"
#41 Crew is egy jó kapaszkodó és pillanat ebben a folyamatban:
SKG mozgalom, lásd - Stop Killing Games -
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
A legtöbb embernek kényelmesebb is, ha digitális minden, nekem sem hiányzik a fizikai adathordozó, hála az égnek hogy kikoptak kb. mindenhonnan. Nem járok gyakran Mediaba, de par hete ott kellett átvennem egy csomagot, mert kuponnal csak helyben tudtam fizetni. Na körbenéztem míg vártam, rendesen meglepett, hogy filmek, meg zenei DVD-k, CD-k vannak kitéve, valahogy olyan anakronisztikus volt az egész, nem gondoltam, hogy ez még ma létező dolog, évek óta nem láttam már ilyesmit.
corona óta még nem voltál kint?
-
Emunem
őstag
-
PTM
senior tag
Ez a személyes hozáállásom, amúgy filmeknél sokkal gázabb a helyzet mint a játékoknál ahogy látom. Online teljesen szét van töredezve a kínálat, a lemezes verzió pedig a Blu-ray kiadások esetében is maradt régiókódolt, sokszor átugorhatatlan blokkokkal mint a copyright warning vagy éppen hirdetések.
-
wasd.hu
senior tag
PSN-ről is le lehet tölteni a már nem listázott játékokat. Egy kivételt tudok ami a P.T.
Filmeknél több platformon is volt már ilyenre kevésbé súlyos példa, ezekért semmilyen store-ban nem szabad szerintem pénzt adni. Itthon mondjuk egyszerű, mert pl. torrentről jogszerűen le lehet tölteni őket.
"nem szabad szerintem", "torrentről jogszerűen" ez eléggé rezeg, a tömeg 88%-ban nyilván a kényelmet választja
-
PTM
senior tag
PSN-ről is le lehet tölteni a már nem listázott játékokat. Egy kivételt tudok ami a P.T.
Filmeknél több platformon is volt már ilyenre kevésbé súlyos példa, ezekért semmilyen store-ban nem szabad szerintem pénzt adni. Itthon mondjuk egyszerű, mert pl. torrentről jogszerűen le lehet tölteni őket.
-
wasd.hu
senior tag
-
Cooper911
senior tag
"Sony és steam: nem a tiéd a játék amit megveszel."
Steamen amit megveszel, azt le tudod tölteni akkor is ha már nincs fent a storeban. Amiért ott fizettél az nem tűnik el úgy mint a sonynál az az 500 film. -
Balu117
junior tag
Szerintem mind a két félnek igaza van. Érdekek ugye…
Majd meglátjuk mi sül ki belőle
-
wasd.hu
senior tag
Jó lenne, de ez így kevés. Ha a legnagyobbakat nézzük körvonalazódnak az alapelvek. A gyakorlat elválik a szép ígéretektől / reménytől. A többség imádja a modern és kényelmes megoldásokat, a hangos kisebbség pedig kénytelen lesz beállni a sorba.
Ez több iparban is mutat párhuzamot, rendszerbe zár, előre fizetsz, visszaélnek a pozícióval, etc
-
Sinesol
veterán
A legtöbb embernek kényelmesebb is, ha digitális minden, nekem sem hiányzik a fizikai adathordozó, hála az égnek hogy kikoptak kb. mindenhonnan. Nem járok gyakran Mediaba, de par hete ott kellett átvennem egy csomagot, mert kuponnal csak helyben tudtam fizetni. Na körbenéztem míg vártam, rendesen meglepett, hogy filmek, meg zenei DVD-k, CD-k vannak kitéve, valahogy olyan anakronisztikus volt az egész, nem gondoltam, hogy ez még ma létező dolog, évek óta nem láttam már ilyesmit.
-
8th
addikt
-
PTM
senior tag
A vége ugyanaz? Igen. Fogják ha akarják elveszik te meg bárhogy nevezed is kifizettél 30k-t érte.
Nem én nevezem így, hanem annak, hogy használati jogot vesz valaki a játékhoz, licencelés a neve. Ennek vannak nagyon hátrányos feltételei, igen, és a digitális játékok archiválását ill. adásvételét tényleg jó lenne minden platformon megoldani.
-
Scarletiel
őstag
-
PTM
senior tag
Ne vessz el az ugyvedek es a pr csapatok vegtelenre nyujtott szemantikai labirintusaban. A termekuket hatarozatlan idore berled/licenszeled/kolcsonzod/lizingeled/stb. Te nem, viszont sanyi barmikor, indoklas nelkul felmondhatja a szerzodest egyoldaluan es torolheti a kolcsonzott termeket a katalogusodbol. Ezt meg is teszik, lathattuk nem tul reg.
Tok mindegy melyik elnevezes tetszik, egy es ugyanazt jelenti.Fú, hát itt elég különböző fogalmakat mosol össze.
-
rottenbull
őstag
Ne vessz el az ugyvedek es a pr csapatok vegtelenre nyujtott szemantikai labirintusaban. A termekuket hatarozatlan idore berled/licenszeled/kolcsonzod/lizingeled/stb. Te nem, viszont sanyi barmikor, indoklas nelkul felmondhatja a szerzodest egyoldaluan es torolheti a kolcsonzott termeket a katalogusodbol. Ezt meg is teszik, lathattuk nem tul reg.
Tok mindegy melyik elnevezes tetszik, egy es ugyanazt jelenti. -
PTM
senior tag
Igyanaz a ketto
Nem ugyanaz. Hogyan lenne ez bérlés, amikor egyszeri összeg kifizetése után a játék ott marad a könyvtárban ha kell ha nem, a refund feltételeit leszámítva le se lehet mondani róla, vissza se lehet adni a Sony-nak.
-
rottenbull
őstag
-
PTM
senior tag
De lehet valtoztatni, megpedig egyszeruen. Nevezzek at a gombot rent/ berelj stb-re. Hivjak a neven a gyereket es ne hazudjanak.
ha nem vasarolok meg semmit es az nem lesz a tulajdonom, akkor ne is aruljak. Ez berles.Nem bérlés, hanem licencelés a neve.
-
PTM
senior tag
Nem azért baszogatták tudtommal, hanem azért, hogy az appon belüli vásárlásokat lehessen az App Store-on kívül intézni. Appokat tudtommal korábban is lehetett sideload-olni.
Azt a konzolok esetében is jó lenne megoldani, hogy máshol is lehessen digitális játékot venni. Ill. hogy ezeket a játékokat lehessen archiválni ha valaki szeretné. Ami pedig PS5-specifikus, hogy a mentéseket külön lemásolhassa magának az ember.
-
NumberGuy
tag
Az iPhone-ra úgy tekintettek a döntéshozók, mint egy a mindennapi élethez szükséges alapvető eszköz, míg a PlayStation egy szórakoztató céleszköz.
-
janeszgol
félisten
Pár tiltakozó lesz, nem sok. Ellenben felvet kérdéseket. Ha ezentúl csak a Sony PS Store-ból lehet játékot venni, akkor az nem büntetendő? Mert az Apple-t emiatt baszogatták.
-
rottenbull
őstag
De lehet valtoztatni, megpedig egyszeruen. Nevezzek at a gombot rent/ berelj stb-re. Hivjak a neven a gyereket es ne hazudjanak.
ha nem vasarolok meg semmit es az nem lesz a tulajdonom, akkor ne is aruljak. Ez berles. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
wasd.hu
senior tag
Remélem a Suny és Joe látni fogja, ahogy az ipar elindul egy meghökkentő változáson. Pl lenézett vagy apróbbnak gondolt ellenfelek megkerülhetetlen szintre emelkednek. Ekkor Joe már hiába adná el a hajókat, túl sok lesz a költség, így esélyes egy zuhanás vissza a valóságba. Talán ez már el is indult, szokott itt-ott menni a hőbörgés-sopánkodás nagyobbaknál is. De nem a szabadesés az igazán fájdalmas rész.
-
Raysen623
veterán
-
Sketch001
aktív tag
Amire itt szükség lenne minden platformon, az az, hogy ha nagyon digitális irányba akarunk átállni, akkor minden is legyen DRM mentes amit megvásárolok. Utána a letöltött lemezképpel csinálhassak azt amit szeretnék. Tárolhassam saját adathordozón, kiírhassam én magam DVD-re, Blue-ray lemezre. Így biztosítva lenne, hogy a vásárolt tartalom az enyém és nem bérlem. Nem csak addig az enyém amíg le nem lövik a rendszert.
Hozzáteszem engem nem érint, mert én máshogy fogom fel ezeket a dolgokat. Én azt nézem, hogy a kiadott 30 ezer ft-ért mennyi szórakozást kapok. Szórakozás alatt a valóban érdemi játékot értem, nem pedig a + 200 óra felesleges gyűjtögetést meg codex olvasgatást. Teszem azt van egy játék amit megcsinálnak úgy, hogy 30 óra színtiszta gameplay és élvezet akkor óránként 1000 Ft volt a szórakozás. Ilyen arányban nem megyek el moziba sem, de kb ahhoz tudnám hasonlítani. Ettől független a fenti rendszer kellene, hogy a gyűjtők is megnyugodhassanak.
A cégek álláspontját annyiban megértem, hogy nekik abból nincs bevétel, ha én megveszem 1x tőlük lemezesen majd 30 kézen át lesz mutyizva a használt piacon amiből ők nem látnak semmit. Gondomom ez a fő probléma illetve a sok gyártás, logisztika és forgalmazás. Viszont ha ezek kijönnek a képből a vásárló meg elvárná, hogy a digitálisan bérelt tartalom legalább fele annyiba kerüljön, mert nincsenek az említett költségek és a használt piac is megszűnik. Ezt pedig soha nem fogják meglépni.
Tehát megint ott tartunk, hogy a cégek hoztak egy csak számukra előnyös döntést a vásárlók pedig nyeljék le ezt is. Nagyjából ezért a k. anyukáját az összesnek amelyik meglépi. Lehetett volna ezt kompromisszumosan is csinálni, de akkor Joe-nak nem lesz meg a 432. Jachtja.
"akkor minden is legyen DRM mentes amit megvásárolok".
Semmit sem érsz vele magában, amikor bughalmazt adnak ki, 0day patchekkel folyamatosan, és utána is ömlik a javítás...
-
Narxis
nagyúr
Nagyon későn ébredtek a lemezesek, már 10 évvel ezelőtt kongatni kellett volna a harangot de persze nem sokan hitték akkor, hogy szó szerint dobva lesz a lemez.
-
Scarletiel
őstag
Amire itt szükség lenne minden platformon, az az, hogy ha nagyon digitális irányba akarunk átállni, akkor minden is legyen DRM mentes amit megvásárolok. Utána a letöltött lemezképpel csinálhassak azt amit szeretnék. Tárolhassam saját adathordozón, kiírhassam én magam DVD-re, Blue-ray lemezre. Így biztosítva lenne, hogy a vásárolt tartalom az enyém és nem bérlem. Nem csak addig az enyém amíg le nem lövik a rendszert.
Hozzáteszem engem nem érint, mert én máshogy fogom fel ezeket a dolgokat. Én azt nézem, hogy a kiadott 30 ezer ft-ért mennyi szórakozást kapok. Szórakozás alatt a valóban érdemi játékot értem, nem pedig a + 200 óra felesleges gyűjtögetést meg codex olvasgatást. Teszem azt van egy játék amit megcsinálnak úgy, hogy 30 óra színtiszta gameplay és élvezet akkor óránként 1000 Ft volt a szórakozás. Ilyen arányban nem megyek el moziba sem, de kb ahhoz tudnám hasonlítani. Ettől független a fenti rendszer kellene, hogy a gyűjtők is megnyugodhassanak.
A cégek álláspontját annyiban megértem, hogy nekik abból nincs bevétel, ha én megveszem 1x tőlük lemezesen majd 30 kézen át lesz mutyizva a használt piacon amiből ők nem látnak semmit. Gondomom ez a fő probléma illetve a sok gyártás, logisztika és forgalmazás. Viszont ha ezek kijönnek a képből a vásárló meg elvárná, hogy a digitálisan bérelt tartalom legalább fele annyiba kerüljön, mert nincsenek az említett költségek és a használt piac is megszűnik. Ezt pedig soha nem fogják meglépni.
Tehát megint ott tartunk, hogy a cégek hoztak egy csak számukra előnyös döntést a vásárlók pedig nyeljék le ezt is. Nagyjából ezért a k. anyukáját az összesnek amelyik meglépi. Lehetett volna ezt kompromisszumosan is csinálni, de akkor Joe-nak nem lesz meg a 432. Jachtja.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Felháborodásodat értem, bár szerintem ezen már túllépett a világ régóta, de mindegy is. Sony nem fogja kénye kedve szerint levenni a játékot az áruházukból. Kár úgy tenni, mintha más ezt nem tenné meg adott esetben, legfeljebb nem tájékoztat róla külön eljárásban, mivel alapból gondoltak rá és már benne van az általános felhasználói leírásban, amit elfogad mindenki. Egyébként is csak licenszet veszel mióta van digitális vásárlás.
Aminek itt helye lenne, az egy jól átgondolt visszavásárlási garancia 24 órás idősávban, ha félre ment a vásárlás, vagy mégsem tetszik a játék. Mindenesetre mostanában egyre több BETA teszt van és demo lehetőség, aki ezzel nem él, az ne siránkozzon vásárlás után ha érdeklődött egyébként a játék iránt.Na, pontosan ezért haladunk arra, amerre.
-
Raysen623
veterán
a sony ellop egy fontos lehetőséget, a fizikai lemezt. ez nem érdekel túl sok embert. van egy hangos közösség, aki felszólal ez ellen, de kevesen vannak.
akit pedig nem érdekel ez, azok meg is érdemlik, hogy sonyék kényük kedvük szerint leveszik majd a könyvtárukból, amit korábban "megvettek".mindig is "erős" voltam kommunikációból
Felháborodásodat értem, bár szerintem ezen már túllépett a világ régóta, de mindegy is. Sony nem fogja kénye kedve szerint levenni a játékot az áruházukból. Kár úgy tenni, mintha más ezt nem tenné meg adott esetben, legfeljebb nem tájékoztat róla külön eljárásban, mivel alapból gondoltak rá és már benne van az általános felhasználói leírásban, amit elfogad mindenki. Egyébként is csak licenszet veszel mióta van digitális vásárlás.
Aminek itt helye lenne, az egy jól átgondolt visszavásárlási garancia 24 órás idősávban, ha félre ment a vásárlás, vagy mégsem tetszik a játék. Mindenesetre mostanában egyre több BETA teszt van és demo lehetőség, aki ezzel nem él, az ne siránkozzon vásárlás után ha érdeklődött egyébként a játék iránt. -
Narasim
senior tag
a sony ellop egy fontos lehetőséget, a fizikai lemezt. ez nem érdekel túl sok embert. van egy hangos közösség, aki felszólal ez ellen, de kevesen vannak.
akit pedig nem érdekel ez, azok meg is érdemlik, hogy sonyék kényük kedvük szerint leveszik majd a könyvtárukból, amit korábban "megvettek".mindig is "erős" voltam kommunikációból
-
Dangreg
újonc
Szerencsére már megvan a vevő a régi PS5ömre, eladom mielőtt kijön a GTA 6.
-
kilua
őstag
Ja akkor inkább a PC.
Sony és steam: nem a tiéd a játék amit megveszel. GOG: letölthető offline telepítő fájlt ad amit ki lehet írni lemezre vagy HDDre.
Abban mondjuk igazuk van hogy az online bojkott sohasem jön be. Extrém eseteket kivéve.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Narasim
senior tag
nem érdekel ez a sony rablás dolog elég embert, a többi pedig megérdemli a sorsát!
-
csibe1
veterán
-
Scarletiel
őstag
Nálunk is csak azért van PS5, hogy míg én PC-n játszok, addig asszony tudjon PS-en a saját játékaival játszani, amik amúgy cross-save PC-vel. Szóval legközelebb Egy gyengébb PC lesz neki összerakva, vagy váltáskor megkapja az enyém. Soha többé Sony.
-
jeni
félisten
Rám hatott.
Több Sony konzolom nem lesz az életemben. -
Crus
addikt
Van egy Pro gépem. Bizony lemezes ám. Nem emlékszem mikor kapcsoltban be utoljára. Nem, nem viccelek. Szomnak' se fog kelleni a PS6, hacsak nem jön rá valami embertelen durva cím excluban pl. TLOU Part III, Uncharted 5, Days Gone 2 vagy Bloodborne Remake.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ehhez sem kellett kristálygömb.
Hogy miért van bukásra ítélve? Mert rengeteg a madár és a birka.
Mindenesetre tőlem egy forintot sem látnak soha többé.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vírusirtó topic
- Megcsinálták az iPhone Duo nyitásanimációját Samsung hajlíthatókra
- Crimson Desert
- Milyen autót vegyek?
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Borderlands 4
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Suzuki topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 3 i5-1245U / 16 GB RAM / 256 GB SSD
- Claude API Kulcs (Sonnet, Opus, Fable) 70%-kal olcsóbban + 90% Prompt Cache (1M-100M) Token
- Intel Core Ultra 235T / 245 / 265T / 265 / LGA1851 CPU!
- i7-4790K (Delid) // ASRock Fatal1ty Z97X Killer/3.1 // G.Skill Ares 32GB 2133MHz
- Dell Pro PC14250 14" FHD+ IPS érintő Ultra 5 235U 16GB 512GB magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Apple Watch SE 40mm (2020) 32GB szép állapot 85% akku
- Apple iPhone Air 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A15 Ryzen 7 7435HS RTX 4060 8GB 16GB RAM+1TB SSD 144Hz
- Lenovo ThinkPad X260 I i5-6300U I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Jó akku I W11 I 6 hó gari
- Új! Magyar karakteres iPad Magic Keyboard Folio Fehér - 1 év garancia