Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #45378816

    törölt tag

    válasz #45378816 #105847 üzenetére

    Playstation 4 In-Ear Stereo Headset leírás és egy kis saját tapasztalat.

    Régóta kerestem PS4-hez olyan sztereó headset-et, ami szépen szól, kényelmes, némítható és olcsó.
    Az utóbbit leszámítva sikerült is találnom egy ilyen fülhallgatót a címben is olvasható Playstation 4 In-Ear Stereo Headset formájában.
    Most megragadva az alkalmat írnék pár sort, majd utána természetesen pozitív/negatív tapasztalatokat is!

    A doboza így néz ki, tartalma pedig az alábbi felsorolásban olvasható:
    - Maga a vezetékes headset, ami aktív zajszűrős.
    - A fülhallgatón alapból rajta van egy közepes méretű szilikon buborék (én csak így hívom) ami mellé jár egy nagyobb illetve egy kisebb méretű is.
    - Egy kisebb kábel a zajszűrő modul töltéséhez. kép
    - Bőrtok (ami szerintem műbőr) ennek a teteje zárható, nem pedig összefűzhető, mint egy kis cukros csomag.
    - A szokásos papír (benne leírások/útmutatók) kép

    A headset egyik leghasznosabb funkciója a zajszűrés, amit Audio Shield technológiaként ismerhetünk. Ezt használva igazából kiszűrheti a játékos a körülötte lévő zajokat. Viszont szerintem itt fontos megemlítenem, hogy a használója saját magának szűri a zajokat, tehát party-ban játszva a többi ismerős hallani fogja, hogy például az asszony mos vagy éppen kamatyolnak a tengeri malacok.

    Ezt a funkciót egy nevezzük úgy, kis modul működteti, ami hivatalos oldal szerint 15 órán keresztül képes ellátni szerepét. (én sosem figyeltem, amikor tudom, töltöm, mert számomra fontos a kinti zajok szűrése)
    A szűrés használata opcionális a töltése egyszerű, egy micro USB-s csatlakozón keresztül történik, aminek a vége hagyományos USB, így akár a PS4 egyik szabad foglalatába is belepöccinthető.
    A füles egy 3,5 mm-es Jack aljzattal rendelkezik, amit a kontroller-be dughatunk illetve maga a headset még el van látva hangerő szabályozóval és némító gombbal is.
    A kábel elég hosszú és nagyon jó minőségű, nem is tudom, talán textil bevonatú/szerű anyagból van.
    Okos telefonnal még nem próbáltam használni, de gondolom ott is működő képes tud lenni.
    Az a része, amit a fülbe rak az ember, eléggé durvának tűnhet első látásra, de meglepően jól illeszkedik és ami még fontos, hogy több óra használat után sem esik ki a fülből.
    Nyilván itt mindenkinek más lesz a tapasztalata, én a legnagyobb szilikon buborékot használom.

    Továbbá azt is megjegyezném, hogy az első két-három nap használata alatt, ami összességében olyan 15-20 óra lehetett, kicsit fájt miután kivettem a fülemből és nem használtam, de aztán megszoktam és most már tökéletes, nem szúr, nem fáj, nem hagy pirosas nyomot.

    Pozitív: Amit én a legfontosabbnak írnék az természetesen a zajszűrés, ezt követően pedig a némítás funkció, majd a kényelem. (és itt most a fülbe helyezés/megtartás kényelmére gondolok)
    Továbbá kis apróság, de nyáron szerintem kényelmesebb lesz, mint egy fejhallgató és talán nem fog eltörni a nem létező fejpánt része vagy kopni a szintén nem létező „huzat” a hangszórók körül. :)
    Még a dizájnt lehetne ide sorolni, szép darab és tényleg apróság, de R/L betűk más színűek, akkor a fülhallgató külső részének kialakítása, ami még fémes hatást is ad rajta a PS logóval, jópofa.

    Negatív: Az első szerintem az ára. Én maximum 15 ezer magyar forintot adnék érte. Ezután a kontroller-be való elhelyezést követően való használat, ami kényelmes, mert az aljzat nem törik meg 90 fokban, de rögtön kényelmetlen is lehet, mert nem kell 10 cm és ott az a bizonyos zajszűrő modul.
    Tehát, aki úgy szeretne játszani, hogy például székről előre dőlve kicsit kinyújtott két kezében tartva a kontrollert, akkor bizony érezni, hogy az a pici fránya modul lehúz.
    Viszont, ha ez ölben van, akkor gyakorlatilag észrevehetetlen.

    A fogyasztói ára (jelenleg 2017.02.01) 15-20 ezer forint körül van.

    Az alábbi játékokkal teszteltem.

    -Rainbow Six: Siege
    • Ez volt az a játék, ahol szerintem nagyon fontos, hogy az ember jól hallja mi is történik körülötte.

    Mindig pontosan és néhol már-már kiemelkedően jól hallottam a dolgokat. Most abba nem mennék bele, hogy előnyömre vagy sem, de maga a hangzás számomra hibátlan, alkalmanként kimagasló volt!

    -Battlefield 1
    • Ez az a játék, ahol kevesebb oda figyeléssel játszik már az ember, de nagyot dobhat az élményfaktoron a jó hangzás.

    Hát, hogy jó hangzás, azért azt nem mondanám, sokkal inkább eszméletlen jó hangzást írnék. :)
    Persze, azért a menüben be kell állítani, hogy kihozza a játék a hangokat, de tényleg nem túlzás az eszméletlen szó használata, egyszerűen voltak robbanások, egyéb effektek, ahol libabőrős lettem és az esetleges nagy csatázások közepette már is beütött a flow!

    -Call of Duty: Black Ops 3
    • Ez az a játék, ahol aztán semmi odafigyelésre nincs szüksége az embernek, hanem csak menni és lőnni.

    Jó, én ezt most lehet könnyen mondom, de számomra (most már/még) a cod egy olyan szintű arcade lövöldévé nőtte ki magát, ami mellett megengedhető az, hogy az ember zenét hallgasson.
    Sokszor így is teszek és szintén a megfelelő játék beállításokat követően, elindítva egy zenelejátszó programot remek hangzást fog biztosítani az in-ear, megjegyezném, hogy a zajszűrő bekapcsolása után!
    Természetesen zene nélkül is hibátlanul teljesít, tökéletesen hallani a futkározásokat, lövéseket és így tovább. (most egyéb perk-ek használata közbeni hangzásra nem térnék ki…)

    -Batman: Arkham Knight
    • Ez az a játék, ahol szintén nagyot dobhat egy jó hangzás a játékélményen.

    Egyszerűbb volt számomra az esetenkénti lopakodás, a harc közben majdnem megtámadó ellenfelek le szedálása Knightmare fokozaton és hát, na én szeretem nagyon a Batman-t, szóval a csonttörések, kütyük, majd a kocsi használata, aztán az egyéb bejárható területek hangzásai is ott voltak a szeren.

    -Mortal Kombat X
    • Ho-hó, kérem szépen ez az a játék, amit én szintén zene mellett szeretek nagyon játszani, de főbb szempont a találati hangzás.

    Furcsának tűnhet, de sok karaktert úgy tudok biztosra kezelni, ha hallom, hogy éppen mikor-mit csinálok vele. Mármint itt most elsősorban a bevitt/betalált kombó részekre gondolok, amiket én már-már ritmusszerűen használok.
    Ez a kis füles remekül kihozza a mérkőzések közbeni mélyebb hangokat, amiket aztán eltudok könyvelni az imént leírt bevitt akár egész kombóknak.
    Ahogy azt röviden írtam már, szintén zenét szoktam közben hallgatni, még hozzá egy kis finom, lágy, stílusos és eleganciával tűzdelt METAL-t!

    Írhatnék még sok játékot, de számomra ezeknél a játékoknál volt a legfőbb szempont egy normális sztereó headset beszerzése és én kicsit féltem tőle, de megszoktam és most már boldog használója lettem.

    Köszönöm, hogy elolvastad a kis beszámolómat, remélem hasznos volt. :R

Új hozzászólás Aktív témák