Hirdetés

Aktív témák

 • A`rpi

  Topikgazda

  Megjelenítő beállítás:
  Hogyan tudom AV kimenetet alapértelmezetté tenni? [link]
  PS3 hoz milyen monitor szükséges? [link]
  Régi monitorokhoz: HDMI > Dsub átalakító [link]

  Hang beállítás:
  PS3 Hang beállítás monitor használata mellett [link]
  Nem minden játékba van hang, mit tehetek? [link]
  Nem ad képet a PS3 mi a teendő ilyenkor? [link]

  Playstation Store kérdések:
  Használt játékhoz kell Online Pass? [link]
  Megvásárolt játékok letöltése Store nélkül: [link] [link] [link]
  Pénzvisszatérítés ps store-on? [link] [link]
  Bundle kiadás miben különbözik a normáltól? [link]
  Érvényes az utalványkódom, Redeem Code-om? [link]
  Hogyan tudom lemondani előrendelésem? [link]
  Hány alkalommal tölthetőek le digitálisan megvásárolt játékaim? [link]
  Mi a különbség a FullGame, a Bundle és a PSN Game között? [link]
  20% kedvezmény kosár tartalmából USA fiók esetén [link]
  Amazon feltöltőkártya vásárlás menete: [link]
  Hol találom PSN egyenlegem "pénztárcám" "PS wallet-em": [link]
  Játék előrendelés esetén jár hozzáférést a béta teszthez? [link]
  Meddig érvényes a leárazás a PlayStation Storeban? [link]
  Egyenleg feltöltés PSN accountra bankkártyával [link]
  Hol találom a leárazásokat [link]
  Hogyan tölthetek fel 6000 forint egyenleget? [link]

  DS4 Játékvezérlő tudnivalók:
  Dulashock 4 kontroller párosítása PS3-mal. [link]

  Account kezelés:
  Hibás konzolom hogyan deaktiválhatom? [link]

  Háttértárak HDD, SSD:
  PS3 HDD csere után rendszer szoftver telepítés: [link]
  Mire elég az "alap" 12GB Super Slim? [link]

  Dual Shock 3, és kiegészítők:
  Hogy néz ki az eredeti DualShock 3? [link]
  Nem Ismeri fel pendrive-om mit tegyek? [link]

  Playstation Plus kérdések:
  Hogy tudom megnézni, meddig tart a PS Plusz előfizetésem? [link]
  Hogyan tiltható az automata meghosszabbítást PS3-ról: [link]
  Hogyan tiltható az automata meghosszabbítást PC-ről: [link]
  Lejárt Plus-om, meddig tárolják mentéseim a "felhőben"? [link]
  PS3 nélkül begyűjthetem az ingyenes PS+ játékokat? [link]
  Egy account tartalmait hány konzolon használhatom? [link]
  PS3 esetén ingyenes a multi? [link]

  Vásárlás:
  Mire ügyeljek PS3 vásárlásakor? [link]

  Kattints a képre visszalépéshez.

  [ Szerkesztve ]

 • A`rpi

  Topikgazda

  A PlayStaion 3 NTSC verziója 2006. november 11-én jelent meg Japánban (első napi eladási adatok kb. 81.000 db-ról számoltak be), majd szűk egy héttel később, 17-én, az USA-ban. A PAL verzió körülbelül fél év késéssel, 2007. március 27-én került a boltokba, itt már az első napokban túllépte a 600.000-es darabszámot az eladás. Konzolt többször átalakították, eddig összesen 3 verzió került a boltokba, a konzol logója szintén háromszor változott, azonban a sikere töretlen, 2012. novemberében átlépte a 70 milliós eladott darabszámot.

  Változatok:

  Első széria, manapság már csak „Fat” néven emlegetett modellből több változat készült. Az induláskor 40/60 GB-os winchesterrel szerelt gépek mellé 2007. augusztusában érkezett a 80 GB-os. Egyik típust sem gyártják már.

  2009. szeptemberében megtörtént az első ráncfelvarrás, a „Slim” változat a korábbiaknál nagyobb tárhellyel, 120/250 GB-os winchesterrel indított, azonban 2010-ben ismét frissült a széria, kapott egy nagyobb, 320 GB-os , HDD-t.

  Slim modellekből kikerült PlayStaton 2 lemezes játékok támogatása. Ezzel egy időben, PlayStation Store kínálat bővült, letölthető PS2 játékokkal melyeket, bármely Fat, Slim, vagy Superslim készülékre megvásárolhatunk.

  Az újabb váltásra 2012. szeptemberében került sor, az új széria a „Super Slim” nevet kapta ez a jelenleg forgalomban lévő változat, ezzel megszűnt a Slim gyártása is. „Super Slim"-nél komolyabb méretcsökkenés történt, továbbá a lemez tálca a gép tetejére került, mely elcsúsztatható fedelet kapott. „Super Slim" változat hazánkban 12 GB-os és 500 GB-os háttértárral vásárolható meg.


  Kattints a képre visszalépéshez.

  [ Szerkesztve ]

 • A`rpi

  Topikgazda

  A gép belsejében egy teljesen szabványos 2,5”-os SATA merevlemez kapott helyet, melynek cseréjét akár magunk is elvégezhetjük (12GB-os Super Slim gépek esetében szükség van beépítő keretre is, vállalkozó szelleműek otthon készíthetnek is maguknak.) Gyárilag 5400 fordulatszámú merevlemezzel szerelik a játékkonzolokat, bővítés során ha szempont a sebesség, érdemes lehet 7200rpm HDD-t, SSHD-t, vagy esetleg SSD meghajtót választani.

  HDD csere lépéseiről itt olvashattok:

  Rendszer telepítés közben a telepítő az alapvető hardverkomponenseket teszteli, ha azok nem válaszolnak (meghibásodás végett), hibakóddal leáll a telepítés, amíg a hiba nem hárul el, addig a rendszer telepítés nem fog befejeződni.

  Mielőtt rendszerszoftvert frissítenél, vagy HDD-t cserélnél a készülékedben ellenőrizd az optikai meghajtó működését, és a WiFi-BT-modult is: [link]

  Ellenkező esetben az amúgy használható konzolod használhatatlanná válik, ezért szoftverfrissítés, és HDD csere esetén körültekintően járj el!

  Beszerelés útmutató

  PS3 HDD csere után rendszer szoftver telepítés
  Aktuális rendszer szoftver háttértár cseréhez

  12GB superslim esetében csak be kell helyezni a HDD-t első indításkor
  formázást követően mindent átmásol a belső memóriáról.

  Háttértárra kerül: játékok, és azok mentései, patch-ek, DLC-k. Másolhatunk rá videókat, zenéket is. Azonban a lemezes játékainkat semmilyen formában nem másolhatjuk fel a merevlemezre, azok futtatásához mindenképp szükség van a gyári lemezre.

  Biztonsági mentést kizárólag a PS3-ra csatlakoztatott USB háttértáron keresztül végezhetünk, az alábbi könyvtárszerkezet szerint:

  X:\PS3\THEME - a témáknak
  X:\PS3\PICTURE - a fotóknak
  X:\PS3\MUSIC - a zenéknek
  X:\PS3\VIDEO - a videóknak
  X:\PS3\UPDATE - a frissítéseknek
  X:\PS3\SAVEDATA - a játékmentéseknek
  Kattints a képre visszalépéshez.

  [ Szerkesztve ]

 • A`rpi

  Topikgazda

  A PlayStation Move, PlayStation 3 mozgásérzékelős rendszere melynek részei: Bluetooth technológiával kommunikáló "fagyi" (Motion Controller) végén lévő LED fénynek köszönhetően, pozicionálást kamera végzi. Szetthez vásárolható másodlagos irányító is, Navigation Controller, mely a szokványos irányítást teszi lehetővé a másik kezünknek. (Ezt helyettesíthetjük DS3 kontrollerünkkel is.) A rendszerhez tartozó kamera PlayStation Eye további funkciói: hangbevitel beépített térmikrofon segítségével, továbbá képes valós képet is közvetíteni a kijelzőre. Játékkínálatra sem lehet panasz, ugyanis több mint 100 játék támogatja a mozgásérzékelős irányítást.
  Kattints a képre visszalépéshez.

  [ Szerkesztve ]

 • A`rpi

  Topikgazda

  Rendszeresen felmerülő kérdés, hogy melyik Store-ra regisztráljunk? Logikus válasz a Magyar, hátránya, néhány esetben akadnak gondok itthon vásárolt új dobozos játékhoz kapott DLC-kkel, nem adhatóak hozzá magyar fiókunkhoz. (Ebben az esetben jelenthet megoldást regisztrálni egy angol accountot is, és arra beírni a kódot, letöltés után átléphetünk magyar profilunkban és élvezhetjük a játékhoz kapott tartalmakat). Előnye az egyszerűbb vásárlás.

  Ezzel szemben külföldi regisztráció (pl: USA) esetében olcsóbban juthatunk hozzá játékokhoz, viszont, a vásárlás menete is bonyolultabb.

  Fontos megjegyezni, hogy a PSN regisztráció nem migrálható, a PSN ID nem változatható utólag. Amennyiben a magyar Store-ra regisztráltunk, nincs lehetőség későbbi váltásra. Az account-ra gyűjtött trófea, megvásárolt és beregisztrált tartalom ide kötött. Régióváltásra egy módon van, amennyiben új account-ot készítünk ebben az esetben azonban a korábban említett tartalmak (PSN ID is) azon az account-on maradnak. Ettől függetlenül nem ritka, hogy egy-egy felhasználó – a különböző Store-ok előnyeit kiélvezve – több account-al is rendelkezik.

  PlayStation account-ot itt hozhatunk létre. Amennyiben úgy döntünk, hogy USA regisztrációt készítünk, fontos, hogy a regisztrációs honlapon valós címet kell megadni. Ha nem tudunk ilyet, címgenerátor segíthet ebben.

  Regisztrációkor születési dátumunkat kéri a rendszer, elfejtett jelszó estén ezzel tudunk új jelszót igényelni, ezért erre regisztrációkor fokozottan ügyeljünk!

  Kattints a képre visszalépéshez.

  [ Szerkesztve ]

 • A`rpi

  Topikgazda

  A PlayStarion Store a gép online boltja. Store-ból lehetőség van demók, videók, zenék, játékok és DLC-k letöltésére. Tudunk fizetni bankkártyával vagy előre vásárolt fix összegű PSN feltöltő kártyával, vagy akár PayPal-el is. Fontos, hogy a PSN feltöltő kártya csak a saját régiójában lévő account-ra használható fel.

  USA/UK feltöltő kártya beszerzését, intézhetjük konzolboltokban, feltöltőkártyákra specializálódott megbízható tagoktól, vagy külföldről. Bankkártya esetében általában csak az adott országhoz tartozó kártyát fogadja el a rendszer (néhány kivételtől eltekintve).
  Bankkártyánk hozzáadása után, kényelmesen tudunk későbbiekben vásárolni, kártyánkról annyit "emel le" amennyiért a terméket vásároltuk. Bankkártyás feltöltés esetén legkisebb címlet amit a profilunk "tárcájába tudunk tenni": 1500HUF/5GBP/5USD, ha ennél olcsóbb, amit meg szeretnénk venni, a fennmaradó összeg megmarad account-unk pénztárcájában.

  Fontos, hogy a PSN feltöltő kártya, Plus előfizetés,
  csak a saját régiójában lévő account-ra használható fel!

  USA PSN fiók = USA bankkártya, USA PayPal, vagy Dollár feltöltőkártya.

  HUN PSN fiók = HUN bankkártya, HUN PayPal, vagy Forint feltöltőkártya.

  UK PSN fiók = UK bankkártya, UK PayPal, vagy Font feltöltőkártya.

  Stb...

  Kattints a képre visszalépéshez.

  [ Szerkesztve ]

 • A`rpi

  Topikgazda

  A Playstation Plus (PS+) havidíjas, negyedéves, vagy éves díj ellenében, hozzájutunk minden lentebb taglat szolgáltatáshoz, melynek árai régiónként változnak az aktuális díjszabásokat megtalálhatjuk Playstation Sore-ban.

  PS3 esetén online játék (Multi) ingyenes konkurenciával szemben, interneten való játékhoz nem kell előfizetés.

  Miért érdemes mégis elgondolkozni? Szolgáltatás keretein belül kapunk: mindhárom platformra ingyenesen letölthető játékokat (PS3,PS4,VITA), melyek minden hónapban újabb címekkel bővülnek (pontosabban változnak, új játékokért cserébe kikerülnek régebbiek a listából minden hónap első hetében). Ezekkel a játékokkal egészen addig korlátlanul játszhatunk, amíg az előfizetésünk tart. A játék ingyenes „megvásárlásával” bekerül az accountunk Download listájába, ahonnan bármikor újra letölthetjük. (Azokat a játékokat, amelyeket nem „vásároltunk meg”, de már kikerültek az ingyenes kínálatból, utólag nem tudjuk letölteni, tehát érdemes minden "ingyenes" játékot letölteni az aktuális hónapban.)

  Az ingyenes játékokon túl kapunk, avatárokat, témákat, 60 perc időtartamra kipróbálható játékokat (Full Game Trials), bizonyos tartalmakra extra kedvezményt biztosítanak (Plus discounts). (Az így megvásárolt dolgokra semmilyen korlátozás nincs, teljesen megegyeznek a teljes áron megvásároltakkal.) Mindezeken felül kapunk 1 GB online tárhelyet, játékmentéseink tárolására.

  Plus előfizetés kizárólag arra az account-unkra érvényes, melyre megvásároltuk.
  Letöltött játékokkal másik account-tal is játszhatunk, feltétele: Plus előfizetéssel rendelkező fiókunk aktív legyen gépen, ha ezt a fiókot töröltük, az előfizetés által kapott ingyenesen letöltött tartalmak nem lesznek elérhetőek, mindaddig, míg a törölt fiókot újra nem aktiváljuk játékkonzolunkon.

  2015. Decemberi teljes "ingyenes" kínálat:

  Gauntlet: Slayer Edition (PS4)
  King’s Quest – Chapter 1: A Knight to Remember (PS4)
  Far Cry 3 Blood Dragon (PS3)
  SSX (PS3)
  Rocketbirds Hardboilded (PS Vita)
  Freedom Wars (PS Vita)

  Kattints a képre visszalépéshez.

  [ Szerkesztve ]

 • A`rpi

  Topikgazda

  DLC-k vásárlásakor, fokozottan ügyeljünk játékok régióira:
  (Letölthető tartalmak.)

  -Ha a lemezen, egyes számot látunk, vagy a játékot, USA-store-ból töltöttük le, beleértve az ingyenesen PS Plus által kapott játékokat is, abban az esetben kizárólag USA store-ból vásároljunk DLC-t vagy Season Pass-t játékunkhoz.

  -Ha a lemezen, kettes számot látunk, vagy a játékot, HUN, UK-store-ból töltöttük le, beleértve az ingyenesen PS Plus által kapott játékokat is, abban az esetben kizárólag HUN, UK-store-ból vásároljunk DLC-t vagy Season Pass-t játékunkhoz.

  Mi is a Season pass?

  Season pass, (Előfizetés DLC-kre.) csak DLC-kre vonatkozik adott játékhoz megkapod az összes megjelent, és későbbiekben érkező DLC-t.

  DLC-k használatához szükség van az alapjátékra is.

  Bizonyos játékok rendelkeznek un. Online Pass-al (kóddal), melyek minden esetben egyszer használatosak, aktiválás után account-hoz adódik. Amennyiben nem rendelkezünk ilyennel, az adott játék online módjait nem használhatjuk egészen addig, amíg nem vásárolunk hozzá egy érvényes Pass-t, megfelelő régióra itt is figyelni kell! EA játékok esetében ingyenessé vált az Online Pass, PlayStation Store-ban ingyenesen letölthető, nincsen más dolgunk minta kívánt pass-t: 1.kosárba tenni, 2.Show Basket, 3.Proceed to Checkout, 4.Order & Play.
  Kattints a képre visszalépéshez.

  [ Szerkesztve ]

 • A`rpi

  Topikgazda

  Trófea vadászok topikja.

  A Trófeák, játékokban elért "teljesítményünk" mérésére szolgálnak, online profilunk presztízsét növeli. Miről van szó: amennyiben teljesítjük az adott feladatot, akkor az érte járó jutalom (tehát a trófea) a megszerzés dátumával és időpontjával az online profilunkba kerül, így később összehasonlítható más felhasználók eredményeivel is. Éppen ezért a trófeák felhasználók között nem mozgathatók, másik PSN ID-ra át nem vihetők.

  A trófeáknak öt változata van:rejtett, bronz, ezüst, arany, platina, melyek általában az adott feladat nehézségét is tükrözik. Míg a bronz trófeáért általában nem kell különösebben küzdeni, már a játék egyszeri végigjátszásával többet összegyűjthetünk, addig a platinából játékonként mindössze egy darab van, megszerzése több tíz órát is igénybe vehet. Természetesen a kettő közötti fokozatot az ezüst és az arany jelenti, így mindenki találhat a kedvének megfelelő kihívást.A trófeák megszerzését követően azok egyből „jóváíródnak” a profilunkban, és azon túl, hogy az adatlapunkról jól láthatóan leolvasható a teljesítményünk, a ritkaságuktól függően a rendszer tapasztalati ponttal jutalmaz minket, melyek a felhasználónk előbb-utóbbi szintlépéséhez vezet.

  Mire jó ez? Nincs erre igazából magyarázat. Célja a játékidő kitolása, illetve a játékosok egymás közötti versenyszellemének felélesztése. Vannak, akik tudomást sem vesznek róla, mások képesek napokat játszani 1-1 trófeáért. Egy biztos: akiknek bejön az ilyesfajta gyűjtögetés, egyfajta pluszt adhat ez a típusú szórakozás, újabb kihívások elé állíthat minket akár egy olyan játékban is, amelyet már pixelről-pixelre ismerünk. Különböző játékok trófealistáját itt találhatjuk.
  Kattints a képre visszalépéshez.

  [ Szerkesztve ]

 • A`rpi

  Topikgazda

  Mindegyik PS3 Blu-Ray olvasóval rendelkezik, FullHD felbontást képes maximum küldeni. A beépített DVD/Blu-Ray lejátszó, a zenelejátszó és a képnézegető is jól használható.
  Tartalmakat külső USB-s adathordozóról is le lehet játszani, de csak FAT32-t támogat! Amennyiben a rádugott eszközre lépve nem látjuk a tartalmat, a háromszög megnyomása után a „Display all”-ra nyomva már láthatóvá válik.

  A PS3 hivatalosan ugyan nem alkalmas az .mkv kiterjesztésű fájlok lejátszására, viszont, egyszerűen kivitelezhető módszerrel megoldható ezen fájlok kezelése mkv2vob nevű programmal.

  B]Windows 7 és Vista media szerveren a PS3 engedélyezése:
  Hálózati és megosztási központ -> Otthoni csoport -> Médiafájlok megosztása eszközökkel -> pipa a Képek, videók továbbítása elé -> Médiafolyam-továbbítás beállításai -> Mindet engedélyez.

  PS3 Media Server nevű program innen letölthető.
  Kattints a képre visszalépéshez.

  [ Szerkesztve ]

 • A`rpi

  Topikgazda

  A fórumon nagyon sokszor felmerülő kérdés, hogy melyik gép a jobb? Inkább egy használt régit, vagy valamelyik újabb, karcsúsítottabb változatot vegyenek? Idősebb generációs gépek (Fat, és Slim) 40-60-80-120GB modellek vásárlása meggondolandó készülékekben valószínűleg lényegesen több üzemidő van mint a frissebb modellekben (Slim:250-320GB vagy Sper slim:12GB/500GB). Bár az újabb verziók kiadásának nem titkolt oka, hogy a gyártási költségeket csökkentsék, semmi sem bizonyítja, hogy Slim változatok kevésbé lennének tartósak, mindezek mellett javasolt – egyéni szimpátia, preferencia, árérzékenységre való tekintettel – a lehető leghosszabb garanciával ellátott gépet venni. Amennyiben újonnan vásárolnánk, mindenképpen figyeljünk, hogy olyan boltból tegyük mindezt, ahol a gép mellé adnak hivatalos Sony garancia papírt.

  A gépet lehetőség szerint ne „zárjuk” be, körülötte rendszeresen portalanítsuk, így is megnövelve az élettartamát. Amennyiben a garancia (nem az 1, hanem Sony garancialevéllel ellátott gép esetében a 3. év) már lejárt a gépre, és kellő magabiztosságot érzünk magunkba, akár újra is pasztázhatjuk, melyben szintén DM-Fan fórumtárs vonatkozó írása lehet a segítésünkre.

  Amennyiben rendelkezünk Sony garanciapapírral, a gépet nem bontottuk meg (HDD csere lehet), illetve a konzolon található sorozatszám megegyezik a garancialevélen található számsorral, abban az esetben vásárlástól számított 3 éven belül lehetőség van élni a méltányossági garanciával.
  Ez annyit tesz, hogy bármilyen meghibásodás esetén 16.500Ft-ot kell fizetnünk, ezért egy refurbished (gyárilag felújított) konzolt kapunk a hibás konzolért cserébe, amire fél év garanciát is biztosítanak. A hivatalos szerviz a Hireltech Kft., rajtuk keresztül lehet intézni. A csere általában azonnali, de elképzelhető hogy pár napot kell várni a csere készülékre.

  Hasznos linkek:
  PS3 Official user guide (angol nyelvű, mindig az aktuális verzióhoz)
  PS3 hivatalos felhasználói útmutató magyarul (2.50-hez)
  PS3 a Wikipédián
  PlayStation Magyarország
  PlayStation USA
  PlayStation UK
  PlayStation Blog
  PlayStation a Facebookon
  PlayStation Magyarország a Facebookon
  PlayStation Store UK
  PlayStation.Community

  Összeállította: DM-Fan, Hersey, jer1cho, kelzsoca, PhoenixK

  Források:
  A PS3 topic korábbi 1. hozzászólása
  PlayStation.Community
  Wikipédia
  Playstation Magyarország

  Köszönet mindenkinek, aki építő jellegű hozzászólással segítette ennek a leírásnak a létrejöttét!
  Kattints a képre visszalépéshez.

  [ Szerkesztve ]

 • A`rpi

  Topikgazda

  ps now playstation now

  (Ugyan PS3 esetében túl nagy létjogosultsága nincsen a szolgáltatásnak.
  Talán azoknak lehet érdekes, akik vásárlás előtt szeretnék kipróbálni az adott játékot néhány órára.)

  PlayStation Now segítségével játékkonzolunkon, azonnal várakozás nélkül több mint 100 PS3 játékot próbálhatunk ki.
  "Kölcsönzött" játék nem igényel tárhelyt.
  Fizetést követően, néhány perc múlva, játszhatunk is régi nagy kedvenceinkkel.

  Szolgáltatáshoz állandó internetkapcsolat szükséges, mivel a játék egy távoli kiszolgálón fut, PS3 "kész" képet stream-eli, (Share Paly-hez hasonló az eljárás.)

  PS Now működéséről bővebben itt olvashattok.

  Díjszabások megtalálhatóak a PlayStation Store felületén.

  Kattints a képre visszalépéshez.

  [ Szerkesztve ]

 • A`rpi

  Topikgazda

  A több mint 80 millió példányban elkelt PlayStation Portable (PSP) utódja 2011. december 17-én jelent meg Japánban, majd 2012. február 22-én Európában és Észak-Amerikában - eddig 8,5 millió darab talált gazdára.

  Eleinte kétféle verzió volt elérhető a konzolból: Wi-Fi, valamint 3G/Wi-Fi képes modell. Mára már csak Wi-Fi képes készülékeket gyártanak, a 3G-s modelleket kivezetik a piacról. 2014 májusában Amerikában piacra dobták a második generációs PS Vitát, amely 2014 nyarától Európa legtöbb országában, így Magyarországon is elérhetővé vált. Ez a verzió műanyagborítást kapott (szemben az elődmodell üvegborításával), lecserélték az OLED kijelzőt LCD panelre, valamint beépítettek egy 1GB-os belső memóriát. Hamarosan már csak ez a modell lesz elérhető, szóval aki még első generációs konzol tulaj akar lenni, annak jobb lesz sietnie. Az alapgépeken felül elérhetőek különféle Bundle csomagok is, amelyekkel kedvezőbb áron juthatunk hozzá bizonyos játékokhoz.

  Amit a hardverről érdemes tudni:
  - 85.1 x 183.6 x 18 mm (Slim: 83.5 x 182 x 15 mm)
  - 5” OLED kapacitív multi touch kijelző 960*544 felbontással
  - hátsó kapacitív multi touchpad
  - Sixaxis mozgásérzékelő
  - hagyományos PlayStation gombok (d-pad, 2 analóg kar, 2 ravasz, 4 akciógomb)
  - bekapcsoló gomb, hangerő gombok, PS gomb
  - sztereó hangszórók
  - VGA kamera elől és hátul (640*480@60 fps)
  - ARM Cortex A9 4 magos CPU
  - PowerSGX 543MP4+ 4 magos GPU (543MP4 van az iPad 3-ban)
  - 512 MB rendszermemória
  - 128 MB VRAM

  Memóriakártyák

  A második generációs konzolba (PS Vita Slim) ugye LCD kijelző, valamint 1GB belső memória került. Ez az 1GB nem tűnik soknak, de aki csak dobozos játékokkal szeretne játszani, annak bőségesen elég, így rengeteget spórol a memóriakártya vásárláson. Ami a memóriakártyákat illeti, a SONY egy saját M2-es szabványú kártyatípust dobott piacra, a konzolhoz 4, 6, 8, 16, 32 és 64 GB-os kártyák érhetők el. A 64Gb-os kártyán kívül az összes méretű kártya megtalálható a hazai konzolboltokban. A 64 GB-os kártya csak külföldön szerezhető be. Felmerülhet a kérdés, hogy milyen kapacitású kártyát vásároljunk. Aki első generációs konzolt vesz, és csak dobozos játékokkal (illetve kis méretű Indie letölthető játékokkal) játszana, valamint pár zenét és képet tárolna rajta, annak elég a 4 GB-os, aki egy fokkal nagyobb szabadságra vágyik, az a 8 GB-os kártyát válassza. Aki már játékokat is szeretne letölteni, valamint PS+ szolgáltatásra is előfizetne, az minimum 16 GB-os kártyát válasszon, de a kártyacserélgetéseket és a játéktörléseket elkerülve választhatjuk a 32 GB-os kivitelt. A 64 GB-os kártya az extrém felhasználóknak kedvez. Egy szóval elmondhatjuk, hogy minél nagyobb kapacitású, annál jobb.

  Fontos megjegyezni, hogy egy memóriakártyán csak egy felhasználói profil lehet, tehát ha másik accountal szeretnék bejelentkezni, akkor le kell formázni a kártyát, illetve másik kártyát kell behelyeznünk.

  Kezelőfelület, egyéb lehetőségek:

  A PSP-ről és PS3-ról jól ismert XMB menüt a Live Arena váltja fel, mely teljes mértékben az érintőképernyőre támaszkodik. A Vita erősen épít az online funkciókra, így a PSN Network szerves részét képezi a felhasználói élménynek, a PS3-on megismert funkciók itt is visszaköszönnek: pl. trófeatámogatás, barátlista, party chat.
  Természetesen nem csak játékra alkalmas a gép, komplett multimédiás szórakoztató eszköz. Képeket készíthetünk vele, zenéket hallgathatunk és videókat nézhetünk rajta. Rendelkezik beépített böngészővel, amely egész jól használható. Ezen felül elérhető YouTube, Facebook, Twitter, Skype, Foursqare alkalmazás is. Sőt, hamarosana Twitch is elérhetővé válik. Rendszeresen érkezik Firmware frissítés, melyekkel egyre több szolgáltatás és lehetőség válik elérhetővé a konzolon. Nem csak PS Vita, hanem PSP és PS One játékok is elkérhetőek a konzolra. Ezeket a játékokat a PlayStation Store-ról lehet megvásárolni. Sajnos ha rendelkezel is fizikai UMD lemezzel egy PSP játékról, akkor is újra meg kell venned, ezúttal digitális formában, ha játszani szeretnél vele.

  Vásárlási tanácsok:

  Ha vásárlás előtt állunk, válasszunk olyan készüléket, amelyhez gyártói garancia is van. Kerüljük a Refurbished gépeket! A konzolnak ugyan nincsenek ismert hibái, a legtöbb inkább szoftveresen jön elő, de azok nagy részét már orvosolták néhány Firmware frissítéssel. A gép mellé (egyéntől függően) érdemes védőfóliát és tokot vásárolni. Nincsen lokalizációs zár, a külföldről származó játékokkal is lehet játszani az itthon vett konzolunkon.

  PlayStation TV

  A PlayStation TV a 2013-as Tokyo Game Show apropóján mutatkozott be, eleinte kizárólag a japán piacra szánták (akkor még PlayStation Vita TV néven). A PlayStation TV (továbbiakban Ps TV) egy mikrokonzol, tömören egy butított, televízióra köthető Ps VITA. A belső hardvert 1:1-ben a Ps Vitából rakták át.
  Pár információ róla:

  • Európai premier: 2013. november 14.
  • Ajándék Worms Revolution Extreme, Velocity Ultra és OlliOlli
  • 65 x 105 x 13,6 milliméter
  • 110 gramm
  • Négymagos ARM Cortex-A9 MPCore CPU
  • 512 MB RAM
  • Négymagos PowerVR SGX543MP4+ GPU
  • 1 GB belső tárhely
  • 4, 8, 16, 32 és 64 GB-os PS Vita memóriakártyával bővíthető (külön megvásárolható)
  • Olvassa a PlayStation Vita-játékok kártyáit
  • 802.11 b/g/n szabványú Wi-Fi és Bluetooth 2.1+EDR
  • 480p, 720p és 1080i felbontás (HDMI-kábel jár hozzá)
  • DualShock 3- és DualShock 4-támogatás (külön megvásárolható)

  Mit rejt a doboz?

  A dobozban megtaláljuk magát a konzolt, egy letöltőkódot a fent említett három játékhoz, ezeken felül kapunk egy HDMI kábelt (jó minőségűt), AC adaptert, hálózati kábelt, és leírást a konzolhoz. Fontos megjegyezni, hogy kontrollert nem mellékelnek hozzá, így azt külön kell megvenni!

  A Ps TV rendelkezik Ps VITA játékkártya olvasóval, viszont nem szabad megfeledkezni arról, hogy nem minden Ps VITA játékkal kompatibilis a konzol! Mielőtt játékot vásárolnánk rá, ellenőrizzük itt, illetve itt, hogy az adott játék szerepel-e a listán!

  Mikor érdemes Ps TV-t vásárolni?

  Nos, ha szeretnél bizonyos Ps Vitás, vagy PSP/Ps One játékokkal nagy képernyőn, televízión játszani, akkor mindenképpen. Ha rendelkezel egy PlayStation 4 konzollal, akkor is, remekül kiegészíti egymást a két konzol. A Remote Play segítségével könnyedén tudod a Ps4-es játékodat egy másik képernyőre streamelni. Ez a funkció ugyanúgy működik itt is, mint egy Ps Vitán. Bővebben itt olvashatsz róla (angol nyelvű!).

  PlayStation Plus:

  A PlayStarion Store (PS Store) a gép online boltja, a PlayStation felhasználók számára. A Store-ból lehetőség van demók, videók, zenék, játékok és DLC-k letöltésére, melyek tartalomtól függően lehetnek ingyenes vagy fizetős változatok is. 2012-től a magyar accounttal rendelkező felhasználók is használhatják a Store-t. A Store-on fizetni bankkártyával vagy előre vásárolt fix összegű PSN feltöltő kártyával (melyet a Store-on keresztül is lehet már vásárolni PayPal-al) lehet. Fontos, hogy a PSN feltöltő kártya csak a saját régiójában lévő accountra használható fel (és PayPal-lal is csak a saját régiónkban vásárolhatunk). Tehát egy itthon vásárolt magyar PSN kártyával nem tudjuk felölteni az UK accountunkat (és az itthoni bankszámlához kötött PayPal accountunkkal sem vásárolhatunk online UK feltöltőkártyát.)
  Rendszeresen felmerülő kérdés, hogy melyik Store-ra regisztráljunk? Miután 2012-ben elindult a honosított változat, így a logikus válasz a magyar Store regisztráció lenne, azonban a magyar Store egyértelmű hátránya, hogy az online vásárolt tartalmak ára rendszerint jóval drágább a többi ország kínálatához képest, nem ritkán 1-1 játék esetében akár több ezer forinttal is, ráadásul nem ritkák a kompatibilitási gondok (tehát a dobozosan megvásárolt játékhoz a Store-on keresztül vett tartalmak nem használhatóak). Előnye egyértelműen az egyszerűbb vásárlás (használhatunk magyar bankkártyát illetve az itthoni boltokban vásárolhatunk PSN feltöltő kártyát) és talán egyszer majd a magyar nyelvű kezelőfelület. Ezzel szemben a különböző külföldi regisztrációk (UK, USA) esetében olcsóbban juthatunk hozzá a különböző termékekhez, azonban a regisztrációs folyamat során kisebb trükkökhöz kell folyamodnunk, és a vásárlás menete is bonyolultabb. Bankkártya esetében csak az adott országhoz tartozó kártyát fogadja el a rendszer, a PSN feltöltő kártya beszerzését pedig vagy külföldi forrásból kell intéznünk, vagy keresnünk kell egyéb lehetőségeket.

  Fontos megjegyezni, hogy a PSN regisztráció jelenleg nem migrálható, a PSN ID nem változatható. Tehát amennyiben a magyar Store-ra regisztráltunk, nincs lehetőség későbbi váltásra. Tehát az összes erre az accountra gyűjtött trófea, megvásárolt és beregisztrált tartalom ide kötött. Régióváltásra egy módon van lehetőség, amennyiben új accountot készítünk ebben az esetben azonban a korábban említett tartalmak (PSN ID is) azon az accounton maradnak. Ettől függetlenül nem ritka, hogy egy-egy felhasználó – a különböző Store-ok különböző előnyeit kiélvezve – több régiós accounttal rendelkezik.

  A PlayStation Networkre ezen az oldalon lehet regiszrálni. Amennyiben úgy döntünk, hogy nem magyar regisztrációt készítünk, fontos, hogy a regisztrációs honlapon valós címet kell megadni. Amennyiben nem tudunk ilyet, a címgenerátor segíthet ebben.
  A PlayStation Plus (PS+) külföldön (illetve külföldi accounttal) már 2010-től elérhető, itthon azonban csak a 2012-ben debütált a Store-al együtt. Ez egy „havidíjas” (valóban negyedéves vagy éves díjas, mert ez a két változat létezik) szolgáltatás, melynek árai és kínálata régiónként változnak (USA 1 év: $49.99, 90 nap: $17.99; UK 1 év: £39.99, 90 nap: £11.99, HUN 1 év: 15.000 Ft, 90 nap: 4.500 Ft).
  Amint előfizetünk a szolgáltatásra, minden platformon 2 (PS Vita, PS3, PS4) játék érhető el. Ezekkel a játékokkal egészen addig korlátlanul játszhatunk, amíg az előfizetésünk tart, azonban később sem vesznek el. A játék ingyenes „megvásárlásával” a játék bekerül az accountunk Download listájába, ahonnan bármikor újra letölthetjük, játszani velük azonban csak az előfizetési idő alatt tudunk. (Azokat a játékokat, amelyeket nem „vásároltunk meg”, de már kikerültek az ingyenes kínálatból, utólag nem tudjuk letölteni, tehát célszerű minden játékot beszerezni addig, amíg még ingyenes.)
  Az ingyenes játékokon túl kapunk minden hónapban ingyenes avatárokat, témákat, 60 perc időtartamra kipróbálható Trial verziós játékokat, bizonyos demókhoz, betákhoz előbb hozzáférhetünk, mint a nagyközönség, ezen felül bizonyos tartalmakra extra kedvezményt biztosítanak. (Az így megvásárolt dolgokra semmilyen korlátozás nincs, teljesen megegyeznek a teljes áron megvásároltakkal.) Mindezeken felül kapunk 1 GB online tárhelyet, melyet játékaink mentéséinek tárolására használhatunk fel.
  Amennyiben Plus előfizetéssel rendelkezünk, a PSN avatárunk mellé egy sárga plus jel kerül. Fontos megemlíteni, hogy a Plus előfizetés kizárólag arra az accountunkra él, melyre megvásároltuk, viszont az előfizetés ideje alatt az ingyenesen letöltött játékokkal másik accounttal is játszhatunk. Mivel az előfizetés accountra és nem gépre él, így amennyiben rendelkezünk PS Vita konzollal (és ugyan azzal a PSN accounttal vagyunk bejelentkezve), abban az esetben ott is élvezhetjük a PS+ nyújtotta előnyöket külön havidíj nélkül.

  A topiklakók nick nevei és PSN azonosítójuk:

  FuRiONight---> FuR1ONight
  sittes79---> baluka79
  belavagyokbp---> bloosebr.
  InterFox---> interfoxthedead
  szabo111---> grimlockblade111
  Prof01---> Prof_HUN
  Sundesz---> Sundesz
  Karma---> VZsG-Karma

  Az első hozzászólást írta:
  szabo111
  A`rpi
  Sundesz, illetve PS3 összefoglaló szerzői.

  [ Szerkesztve ]

 • A`rpi

  Topikgazda

  ╔════════════════════════════╤══════════════════════╗
  ║CPU                         │Cell Broadband Engine™║
  ╟────────────────────────────┼──────────────────────╢
  ║GPU                         │RSX™                  ║
  ╟────────────────────────────┼──────────────────────╢
  ║                            │Dolby Digital         ║
  ║                            │Dolby Digital Plus    ║
  ║Audio output                │Dolby TrueHD,         ║
  ║                            │DTS-HD, AAC,          ║
  ║                            │LPCM 7.1ch, DTS       ║
  ╟────────────────────────────┼──────────────────────╢
  ║Memory                      │256 MB XDR Main RAM,  ║
  ║                            │256 MB GDDR3 VRAM     ║
  ╟────────────────────────────┼──────────────────────╢
  ║Hard disk 2.5"              │12GB, 120GB, 160GB,   ║
  ║Serial ATA                  │250GB, 320GB, 500GB   ║
  ╟────────────────────────────┼──────────────────────╢
  ║Inputs/   Hi-Speed USB      │                      ║
  ║outputs   (USB 2.0)         │           2          ║
  ╟────────────────────────────┼──────────────────────╢
  ║                            │Ethernet × 1          ║
  ║                            │10BASE-T,             ║
  ║                            │100BASE-TX,           ║
  ║                            │1000BASE-T            ║
  ║Networking                  ├──────────────────────╢
  ║                            │IEEE 802.11 b/g       ║
  ║                            ├──────────────────────╢
  ║                            │Bluetooth 2.0 (EDR)   ║
  ╟────────────────────────────┼──────────────────────╢
  ║Controller                  │Wireless Controller   ║
  ║                            │(Bluetooth)           ║
  ╟─────────┬──────────────────┼──────────────────────╢
  ║         │Resolution        │1080p, 1080i,         ║
  ║         │                  │720p, 480p, 480i      ║
  ║         ├──────────────────┼──────────────────────╢
  ║AV       │HDMI OUT          │           1          ║
  ║output   ├──────────────────┼──────────────────────╢
  ║         │AV MULTI OUT      │           1          ║
  ║         ├──────────────────┼──────────────────────╢
  ║         │Digital (optical) │           1          ║
  ╟─────────┼──────────────────┼──────────────────────╢
  ║BD/DVD/  │                  │BD × 2 (BD-ROM)       ║
  ║CD drive │Maximum read rate │DVD × 8 (DVD-ROM)     ║
  ║read only│                  │CD × 24 (CD-ROM)      ║
  ╚═════════╧══════════════════╧══════════════════════╝

  [ Szerkesztve ]

 • A`rpi

  Topikgazda

  PlayStation®3 system
  ╔════════════════════════════╤══════════════════════╗
  ║CPU                                                           │Cell Broadband Engine™║
  ╟────────────────────────────┼──────────────────────╢
  ║GPU │RSX™ ║
  ╟────────────────────────────┼──────────────────────╢
  ║ │Dolby Digital ║
  ║ │Dolby Digital Plus ║
  ║Audio output │Dolby TrueHD, ║
  ║ │DTS-HD, AAC, ║
  ║ │LPCM 7.1ch, DTS ║
  ╟────────────────────────────┼──────────────────────╢
  ║Memory │256 MB XDR Main RAM, ║
  ║ │256 MB GDDR3 VRAM ║
  ╟────────────────────────────┼──────────────────────╢
  ║Hard disk 2.5" │12GB, 120GB, 160GB, ║
  ║Serial ATA │250GB, 320GB, 500GB ║
  ╟────────────────────────────┼──────────────────────╢
  ║Inputs/ Hi-Speed USB │ ║
  ║outputs (USB 2.0) │ 2 ║
  ╟────────────────────────────┼──────────────────────╢
  ║ │Ethernet × 1 ║
  ║ │10BASE-T, ║
  ║ │100BASE-TX, ║
  ║ │1000BASE-T ║
  ║Networking ├──────────────────────╢
  ║ │IEEE 802.11 b/g ║
  ║ ├──────────────────────╢
  ║ │Bluetooth 2.0 (EDR) ║
  ╟────────────────────────────┼──────────────────────╢
  ║Controller │Wireless Controller ║
  ║ │(Bluetooth) ║
  ╟─────────┬──────────────────┼──────────────────────╢
  ║ │Resolution │1080p, 1080i, ║
  ║ │ │720p, 480p, 480i ║
  ║ ├──────────────────┼──────────────────────╢
  ║AV │HDMI OUT │ 1 ║
  ║output ├──────────────────┼──────────────────────╢
  ║ │AV MULTI OUT │ 1 ║
  ║ ├──────────────────┼──────────────────────╢
  ║ │Digital (optical) │ 1 ║
  ╟─────────┼──────────────────┼──────────────────────╢
  ║BD/DVD/ │ │BD × 2 (BD-ROM) ║
  ║CD drive │Maximum read rate │DVD × 8 (DVD-ROM) ║
  ║read only│ │CD × 24 (CD-ROM) ║
  ╚═════════╧══════════════════╧══════════════════════╝

  [ Szerkesztve ]

 • A`rpi

  Topikgazda

  Hol találhatóak a leárazott PlayStation 3 játékok?

  PlayStation Store felületén régiótól függően az alábbi helyen találjátok:

  UK / HUN: https://store.playstation.com/#!/en-hu/

  USA / CA: https://store.playstation.com/#!/en-us/

  Jók ezek a PS4 akciók, de mégis megérik az árukat?

  https://psprices.com Oldalt ajánlom a figyelmedbe, sajnos magyar árazás szerint nincsen besorolás, de az összes említésre méltó leárazás ide felkerül.

  A játék adatlapjára kattintva azt is láthatjuk korábban mikor volt leárazva,
  és akkoriban mennyiért adták az adott játékszoftvert.

  Janaboy >>
  gzbotii >>
  SyMbioTe SyMbioTe >>
  Viktor0610 >>
  DJ. Ru$y >>
  Tuomas >>
  Grózi >>
  dqdb >>
  Kemcso >>
  trebrona trebrona >>
  mobilizmo >>
  aryes >>
  dptrsk >>
  kali >>
  reelc >>
  palfitom >>

  [ Szerkesztve ]

Aktív témák

Hirdetés