Hirdetés
- Orbitális siker: először jutott műhold föld körüli pályára Európából
- Nem villog többet a kijelző a GeForce driver gyorsjavításával
- IFA 2026: Kedvező(bb) árak és színek: ez a Lenovo új notebookjainak vonzereje
- IFA 2026: Kell egy kisebb konzol? Az Acer körbenyeste az Atlas 8-at
- IFA 2026: az NVIDIA RTX Spark beházasodott a Lenovo Yoga termékcsaládjába
- Home server / házi szerver építése
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
ubyegon2
félisten
No jó, hagyom magam lebeszélni a dologról, majd télen visszatérünk a kérdésre!
Mondjuk 2031-ben... -
kovacslt_t
csendes tag
De előbb iszom pár pálinkát!

Ebben a melegben? Jól fog hatni!
-
hcl
titán
-
ubyegon2
félisten
Volt ilyen:
https://ubuntu.hu/d/47205-gyors-picike-linux-rendszer-keszitese/90
Csak prüszkölés lett belőle.
Super! De mi értelme bemutatni a produktumot, ha nem lehet kérdezni semmit... gondolom dícsérni kellene/kellett volna!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha már linkelted, meglátogatom a nagy kedvencemet, az ubuntu.hu oldalt! De előbb iszom pár pálinkát!

-
kovacslt_t
csendes tag
Volt ilyen:
https://ubuntu.hu/d/47205-gyors-picike-linux-rendszer-keszitese/90
Csak prüszkölés lett belőle.
-
ubyegon2
félisten
-
hcl
titán
Mindig normál telepítést használok, de érdekelt volna azok kimenete, amit írtam, hogy azok alapján eldönthessem...
A napi használatos Elitebook 865-re nyilván értelmetlen lett volna felraknom, másrészt a scriptek használata elég bizalmi kérdés is, így aki szakmai kérdésekre hisztizni kezd, annak a produktuma mitől lenne megbízható?

Mindegy, kár erre a fura történetre több karaktert pazarolni.
Igen, ezért érdemes egy szeparált VM-en csinálni ilyesmit

BTW ja, elsőre hangzott csak jól az egész. De mostanában egyre több az ilyesmi.
-
ubyegon2
félisten
Mindig normál telepítést használok, de érdekelt volna azok kimenete, amit írtam, hogy azok alapján eldönthessem...
A napi használatos Elitebook 865-re nyilván értelmetlen lett volna felraknom, másrészt a scriptek használata elég bizalmi kérdés is, így aki szakmai kérdésekre hisztizni kezd, annak a produktuma mitől lenne megbízható?

Amúgy következő kérdésem az lett volna, hogy minek a synaptic egy lightos rendszerre, ha valaki ilyen profi, miért nem terminálból telepít? De már rájöttem, hogy egy semmiről értekeztünk, így aztán érthető, hogy nem készülhettek terminál kimenetek meg logok.
-
ubyegon2
félisten

-
hcl
titán
Ha nem kell nyomtatni, akkor minek CUPS
Akkor nem kell a CUPS. Nincs azzal semmi baj, ha nem kell és kirakják. Azzal viszont van bajom, hogy egy leírásban szereplő script kipucoltatja, majd a leírás úgy folytatódik, hogy nyomtatónk beállítása után...
A gyorsaságra helyezi a hangsúlyt, de erőlteti a pulseaudiot...
Ott a repository-ban a Chromium, de a Google Chrome-ot telepíti (mondjuk ez legalább opcionális).Igen, az vicces, hogy visszateszi

@ubyegon2 : Kipróbálni tök jó a virtuális gép.
-
kovacslt_t
csendes tag
-
törölt tag
Töröltem.
-
ubyegon2
félisten
Hát edd, vagy ne edd, de hagyj engem békén.
Ez valami vicc? Beraksz ismeretlenül valamit és zaklatásnak veszel teljesen normális kapcsolódó szakmai kérdéseket?
Ezekre valami okból nem vagy hajlandó normális választ adni, de azt gondolod, hogy bárki kipróbálja a produktumod? -
törölt tag
Először az ubuntu.hu fórumba tettem be. Kár volt. Kifinomult módszetekkel sz@rozták le a módszert és engem is.
Ez lenne az, ugye?
https://ubuntu.hu/d/47205-gyors-picike-linux-rendszer-keszitese/57Igen, de megkérlek hagyj engem mostmár békén!
-
kovacslt_t
csendes tag
Először az ubuntu.hu fórumba tettem be. Kár volt. Kifinomult módszetekkel sz@rozták le a módszert és engem is.
Ez lenne az, ugye?
https://ubuntu.hu/d/47205-gyors-picike-linux-rendszer-keszitese/57 -
törölt tag
Így viszont alapvető infókat titkolsz azon indok alapján, hogy úgyis személyeskedés lesz belőle. Akkor már csak egy kérdésem van, minek írtad a blogot?
Sokakat jobban meg tudnál győzni terminálos kimenettel, mint azzal, hogy próbáld csak ki, hidd el jó lesz!

De tényleg mondd már el, milyen személyeskedésre gondoljunk egy inxi vagy btop kimeneténél?

Először az ubuntu.hu fórumba tettem be. Kár volt. Kifinomult módszetekkel sz@rozták le a módszert és engem is. Azóta megfogadtam, hogy ezt mégegyszer nem engedem meg. Ott van a produktum. A pudig próbája az evés. Hát edd, vagy ne edd, de hagyj engem békén. Köszönöm!
-
ubyegon2
félisten
Így viszont alapvető infókat titkolsz azon indok alapján, hogy úgyis személyeskedés lesz belőle. Akkor már csak egy kérdésem van, minek írtad a blogot?
Sokakat jobban meg tudnál győzni terminálos kimenettel, mint azzal, hogy próbáld csak ki, hidd el jó lesz!

De tényleg mondd már el, milyen személyeskedésre gondoljunk egy inxi vagy btop kimeneténél?

-
törölt tag
Tudsz valami konkrétat is hozzátenni?
Semmit.
A puding próbája az evés. Hajrá! -
kovacslt_t
csendes tag
-
törölt tag
Igen személyesjedésre. Ha válaszlok, kiforgatják. Ha meg nem, akkor jön ez: "Láttál már ilyeneket egyáltalán? Tudod mire való?" Igen, láttam már ilyet. Többször. A vége mindíg valamiféle lesz@rozás lesz...
-
törölt tag
Ha nem kell nyomtatni, akkor minek CUPS
Akkor nem kell a CUPS. Nincs azzal semmi baj, ha nem kell és kirakják. Azzal viszont van bajom, hogy egy leírásban szereplő script kipucoltatja, majd a leírás úgy folytatódik, hogy nyomtatónk beállítása után...
Ott a repository-ban a Chromium, de a Google Chrome-ot telepíti (mondjuk ez legalább opcionális).Hibás következtetéseket vonsz le. Nem így van! Tedd, vagy ne tedd, de ne sz@rozd!
-
ubyegon2
félisten
Személyeskedésre? Egy inxi -Fxxx kimenetet? Vagy egy btop kimenetet?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Láttál már ilyeneket egyáltalán? Tudod mire valók ezek? Legalább most nézd meg ezeket! Utána megírnád, milyen infók alapján lehetne személyeskedni?
-
kovacslt_t
csendes tag
-
törölt tag
Az egy dolog, hogy a Debian és az XFCE nem a szívem csücske, de kaptál egy esélyt. De egye fene egy nagyon minimál rendszermentő OS még lehet belőle. Nem pendrive-on, inkább egy USB-s SSD-n. Kap egy esélyt a dolog.
Azért ismeretlenül fizikai gép közelébe nem engedtem. UTM/VM ARM Debian. 4GB RAM, 4 mag, 32GB háttértár.
Az alaprendszer amúgy is gyors, ezen minek gyorsítani? Az XFCE változatlanul okádék, de legalább nem zabagép.
1. kérdésKizárólag a legszükségesebb alapok (Synaptic csomagkezelő, Terminal, Thunar fájlkezelő"echo " és Kuka) maradnak a rendszeren, így teljesen letisztult alapot kapsz.
Elnézve miket töröl, ez nem letisztult, hanem tökéletesen használhatatlan. Ennyi erővel nekiállok és összetákolok egy minimál Arch-ot. Az installer script-tel (ami ellenőrzött és biztonságos) azokat a csomagokat telepítem amire szükségem van.
A Google cuccaira nincs szükségem, a többi maradhat. Ha kigyomlálom a scriptből nem fut le rendesen, valahol bentmaradt valami. Nincs türelmem átnézni soronként. Hagytam inkább az egészet a francba, VM delete...Vannak kérdések igen/nem-mel. Választhatod az abszolút minimal rendszert is. Aztán ara még a synapticcal azt raksz, amit csak akarsz. Ez sem tetszik neked valamiért? Vagy nem is láttad a kérdéseket? Nem is próbáltad meg az egészet? A scriptből próbálsz fantáziálni? Ne tedd. Jó az ha mondom. Használd úgy, ahogy írtam és tetszeni fog a végeredmény!
-
kovacslt_t
csendes tag
Ha nem kell nyomtatni, akkor minek CUPS.
A minimál rendszereken azért az van, hogy mindent is kiszór az ember, ez a része még valahol oké.@agnoxy : Ha SSD-re teszi, és USB3 portba dugja a külső SSD-t,akkor nem sokkal lesz lassab a dolog, mint belsőről.
Mindegy, hogy Live vagy telepített cucc.Ha nem kell nyomtatni, akkor minek CUPS
Ott a repository-ban a Chromium, de a Google Chrome-ot telepíti (mondjuk ez legalább opcionális). -
törölt tag
-
törölt tag
Ha meg ezen kérdések válaszai hiányában nem akarod
Tudod, az a gond, hogy ezzel nem építesz bizalmat. És megerősíti azt a gyanúmat, hogy valami AI kifosott magából valami betűrengeteget, ami nálad csinált valamit, amitől gyorsabbnak hiszed a rendszered, aztán saját alkotásodként bedobtad ide, hogy szagolgassuk. De halovány lila gőzöd sincs, hogy mi miért van benne, hogy működik úgy, mit miért dobsz ki a rendszerből, stb.
Most jön majd az, de igenis tudod, és csak próbáljuk ki. Aztán esetleg egy próba után merészeljen valaki kritikát írni, lesz haddelhad meg perpatvar, öklöknek lengetése, fityiszek mutogatása...Az rendben van, hogy ezt gondolod. Az már nincsen rendben, hogy ezzel jó hangosan lesz@rozol.
-
vadkörte
addikt
Az egy dolog, hogy a Debian és az XFCE nem a szívem csücske, de kaptál egy esélyt. De egye fene egy nagyon minimál rendszermentő OS még lehet belőle. Nem pendrive-on, inkább egy USB-s SSD-n. Kap egy esélyt a dolog.
Azért ismeretlenül fizikai gép közelébe nem engedtem. UTM/VM ARM Debian. 4GB RAM, 4 mag, 32GB háttértár.
Az alaprendszer amúgy is gyors, ezen minek gyorsítani? Az XFCE változatlanul okádék, de legalább nem zabagép.
1. kérdésKizárólag a legszükségesebb alapok (Synaptic csomagkezelő, Terminal, Thunar fájlkezelő"echo " és Kuka) maradnak a rendszeren, így teljesen letisztult alapot kapsz.
Elnézve miket töröl, ez nem letisztult, hanem tökéletesen használhatatlan. Ennyi erővel nekiállok és összetákolok egy minimál Arch-ot. Az installer script-tel (ami ellenőrzött és biztonságos) azokat a csomagokat telepítem amire szükségem van.
A Google cuccaira nincs szükségem, a többi maradhat. Ha kigyomlálom a scriptből nem fut le rendesen, valahol bentmaradt valami. Nincs türelmem átnézni soronként. Hagytam inkább az egészet a francba, VM delete... -
ubyegon2
félisten
De nem tudjuk meg, mi az akadálya, hogy azt a néhány terminál kimenetet megoszd ebben a blogban velünk?

-
kovacslt_t
csendes tag
Ha meg ezen kérdések válaszai hiányában nem akarod
Tudod, az a gond, hogy ezzel nem építesz bizalmat. És megerősíti azt a gyanúmat, hogy valami AI kifosott magából valami betűrengeteget, ami nálad csinált valamit, amitől gyorsabbnak hiszed a rendszered, aztán saját alkotásodként bedobtad ide, hogy szagolgassuk. De halovány lila gőzöd sincs, hogy mi miért van benne, hogy működik úgy, mit miért dobsz ki a rendszerből, stb.
Most jön majd az, de igenis tudod, és csak próbáljuk ki. Aztán esetleg egy próba után merészeljen valaki kritikát írni, lesz haddelhad meg perpatvar, öklöknek lengetése, fityiszek mutogatása... -
törölt tag
Van valami gondod azzal, hogy a kért kimeneteket berakd ide? Mi a baj azzal, hogy ezeket szeretném látni, ez teljesen normális és alap dolog, ha valaki egy általa ismeretlen rendszert telepítene, ami egy általa ismeretlen hardveren már gyorsan fut? Linuxosok között ez teljesen alap, hogy akár kérés nélkül is berakunk kimeneteket ha tudjuk, hogy ismeretlen HW/SW összetevőkkel operatívkodunk.
Szóval rakd csak be a kért kimeneteket bátran, ha tényleg azt szeretnéd, hogy bárki komolyan vegye ezt az egészet. Remélem megérted, amit kérek.

Nem. Nem feltétlen kell komolyan venned. Ha akarod kipróbálod, teszteled, véleményt írsz róla és használod egészséggel. Ha meg ezen kérdések válaszai hiányában nem akarod, akkor ne tedd. Ez ilyen egyszerű.
-
ubyegon2
félisten
Van valami gondod azzal, hogy a kért kimeneteket berakd ide? Mi a baj azzal, hogy ezeket szeretném látni, ez teljesen normális és alap dolog, ha valaki egy általa ismeretlen rendszert telepítene, ami egy általa ismeretlen hardveren már gyorsan fut? Linuxosok között ez teljesen alap, hogy akár kérés nélkül is berakunk kimeneteket ha tudjuk, hogy ismeretlen HW/SW összetevőkkel operatívkodunk.
Szóval rakd csak be a kért kimeneteket bátran, ha tényleg azt szeretnéd, hogy bárki komolyan vegye ezt az egészet. Remélem megérted, amit kérek.

-
törölt tag
Hű de klassz!

Simán kipróbálnám, ha mondjuk pár infót felraknál,

inxi -Fxxkimenetet, ami alapvető infókat ad hardverről/szoftverrőlbtopkimenet alapra állítva szintén hasznos infókat adaztán terminalból a
dmesgés/vagy akern.logEzeket gondolom ismered, az első kettő kimenetet célszerű a Programkód formázás gombbal áttekinthetővé tenni, a két alsó logot meg
pastebin-be rakva ide csak a linket berakni!Ja és a systemd-analyze kimenet is sokakat érdekelne!
Megoldható ez? Rendkívül kíváncsi vagyok.
thnx
Amúgy maga a rendszer futása gyors vagy akár még egy böngészőt használva is vagy azzal már ugyanott vagyunk, mint bármely rendszerrel, amiben alig van fizikai RAM? Most a ZRAM és SWAP varázslásba nem mennék bele, bár írtad, hogy előbbi felgyorsítja a rendszert, ami érdekesen hangzik, de ne menjünk bele most. Most akkor gyors a rendszer vagy azonnal leül és a ZRAM-hoz kell nyúlnia, hogy ne álljon meg? Remélem érted az aggályomat?
Simán próbáld ki. Aztán majd írj.
-
ubyegon2
félisten
Hű de klassz!

Simán kipróbálnám, ha mondjuk pár infót felraknál,

inxi -Fxxkimenetet, ami alapvető infókat ad hardverről/szoftverrőlbtopkimenet alapra állítva szintén hasznos infókat adaztán terminalból a
dmesgés/vagy akern.logEzeket gondolom ismered, az első kettő kimenetet célszerű a Programkód formázás gombbal áttekinthetővé tenni, a két alsó logot meg
pastebin-be rakva ide csak a linket berakni!Ja és a systemd-analyze kimenet is sokakat érdekelne!
Megoldható ez? Rendkívül kíváncsi vagyok.
thnx
Amúgy maga a rendszer futása gyors vagy akár még egy böngészőt használva is vagy azzal már ugyanott vagyunk, mint bármely rendszerrel, amiben alig van fizikai RAM? Most a ZRAM és SWAP varázslásba nem mennék bele, bár írtad, hogy előbbi felgyorsítja a rendszert, ami érdekesen hangzik, de ne menjünk bele most. Most akkor gyors a rendszer vagy azonnal leül és a ZRAM-hoz kell nyúlnia, hogy ne álljon meg? Remélem érted az aggályomat?
-
törölt tag
Ha nem kell nyomtatni, akkor minek CUPS.
A minimál rendszereken azért az van, hogy mindent is kiszór az ember, ez a része még valahol oké.@agnoxy : Ha SSD-re teszi, és USB3 portba dugja a külső SSD-t,akkor nem sokkal lesz lassab a dolog, mint belsőről.
Mindegy, hogy Live vagy telepített cucc.Igen. Külső ssd-n is nagyon gyors tud lenni a rendszer. Javaslom én is!
-
hcl
titán
Nem jó, egy csomó amúgy hasznos dolgot is kitakarít, és számos sebből vérzik.
Mást ne mondjak, az alap script kitakarít minden cups csomagot, (apt purge .... cups* ...) majd a még gyorsabbító állítólag leszedi a cups-browsed csomagot a nyomtató beállítása UTÁN, hogy még gyorsabb legyen.
Ezt a "szerző" sem próbálta ki, full kamu AI slop az egész.Ha nem kell nyomtatni, akkor minek CUPS.
Mindegy, hogy Live vagy telepített cucc. -
kovacslt_t
csendes tag
És végül az döntő válasz. Ne használd. Nem neked való.
Szóval kérdezni tilos, csak kipróbálni szabad (aztán a következményekkel szembesülni).
Legyen ez figyelmeztetés mindenkinek!
-
törölt tag
A személyemet akarod támadni.
Légből kapott feltételezés.
Akkor mégegyszer a kérdések:
Az alap script apt purge cups* UTÁN hogy állítok be nyomtatót?
Mitől nem kívánatos egy démon, mi alapján szelektáltál?
Mennyit lassít a cups-browsed? (Tudom, mérjem meg, de te állítod, hogy a jelenléte hátrányosan hat, így a bizonyítási teher is ott van...)
Ehhez kapcsolódóan, az a sebességnövekedés ér-e annyit, hogy ne lehessen használni a DNS-SD hálózati nyomtatókat?
És végül: honnan van a script?Ezek megítélésem szerint egyike sem a személyedet támadó kérdések.
Válasz: próbáld ki. Tudsz nyomtatót telepíteni és előtte is, utána is használni. És végül az döntő válasz. Ne használd. Nem neked való.
-
kovacslt_t
csendes tag
A személyemet akarod támadni.
Légből kapott feltételezés.
Akkor mégegyszer a kérdések:
Az alap script apt purge cups* UTÁN hogy állítok be nyomtatót?
Mitől nem kívánatos egy démon, mi alapján szelektáltál?
Mennyit lassít a cups-browsed? (Tudom, mérjem meg, de te állítod, hogy a jelenléte hátrányosan hat, így a bizonyítási teher is ott van...)
Ehhez kapcsolódóan, az a sebességnövekedés ér-e annyit, hogy ne lehessen használni a DNS-SD hálózati nyomtatókat?
És végül: honnan van a script?Ezek megítélésem szerint egyike sem a személyedet támadó kérdések.
-
törölt tag
Persze azért ennyire tudatlanul vagdalkoznod sem kellene...
Éppen te vagdalkozol. Válaszolnál inkább kérlek a kérdéseimre?
Nem. Kötekedő kérdésekre nem válaszolok. Láthatóan nem maga a produktum érdekel. A személyemet akarod támadni. Nem fog sikerülni.
-
kovacslt_t
csendes tag
"Hogy levegőbe tegyek fel nyomtatót, ha az összes cups* le van gyalulva?"
Ez például az. Vagy pedig nem tudod olvasni, értelmezni helyesen a kódokat. Ne szégyeld, bonyolult dolgok ezek. Senki sem születik úgy, hogy értsen a linux kódoláshoz. Én is éveket tanultam. Persze azért ennyire tudatlanul vagdalkoznod sem kellene...
Persze azért ennyire tudatlanul vagdalkoznod sem kellene...
Éppen te vagdalkozol. Válaszolnál inkább kérlek a kérdéseimre?
-
törölt tag
Az összes nem kívánatos démont kiszedem.
Mitől nem kívánatos egy démon?miért van ilyen rossz véleményed próba nélkül?
Mert bizalmatlan vagyok a scriptekkel szemben, és bele szoktam nézni, mit futtatok.
És akkor most áruld el légyszi, hogy hogyan készült?
Te írtad? Vagy valami AI kreálmány?Aztán ugyanarra a vasra tedd föl az én módszeremet
Van egy ócskavas a fiókban. Asus Aspire ONE D270 (2GB RAM, Atom proci : https://www.productindetail.com/pn/acer-aspire-one-d270-1679 )
Ez a gép gyakorlatilag kukaszökevény, nincs használatban évek óta.
Kipróbálom rajta, meglátjuk.légből kapott feltételezések alapján?
Melyik feltételezésem volt légből kapott?
"Hogy levegőbe tegyek fel nyomtatót, ha az összes cups* le van gyalulva?"
Ez például az. Vagy pedig nem tudod olvasni, értelmezni helyesen a kódokat. Ne szégyeld, bonyolult dolgok ezek. Senki sem születik úgy, hogy értsen a linux kódoláshoz. Én is éveket tanultam. Persze azért ennyire tudatlanul vagdalkoznod sem kellene...
-
kovacslt_t
csendes tag
Az összes nem kívánatos démont kiszedem. Ez összeségében bizony sokat segít. Egyébként miért van ilyen rossz véleményed próba nélkül? Javaslok neked valamit. Nyiss egy terminált és futtasd: systemd-analyze.
Aztán ugyanarra a vasra tedd föl az én módszeremet és a második indítás után szintén futtasd az előbbi parancsot. Mi lenne, ha utána vonnád le a következtetéseidet, nem pedig látatlanban, légből kapott feltételezések alapján?Az összes nem kívánatos démont kiszedem.
Mitől nem kívánatos egy démon?miért van ilyen rossz véleményed próba nélkül?
Mert bizalmatlan vagyok a scriptekkel szemben, és bele szoktam nézni, mit futtatok.
És akkor most áruld el légyszi, hogy hogyan készült?
Te írtad? Vagy valami AI kreálmány?Aztán ugyanarra a vasra tedd föl az én módszeremet
Van egy ócskavas a fiókban. Asus Aspire ONE D270 (2GB RAM, Atom proci : https://www.productindetail.com/pn/acer-aspire-one-d270-1679 )
Ez a gép gyakorlatilag kukaszökevény, nincs használatban évek óta.
Kipróbálom rajta, meglátjuk.légből kapott feltételezések alapján?
Melyik feltételezésem volt légből kapott?
-
törölt tag
Hogy levegőbe tegyek fel nyomtatót, ha az összes cups* le van gyalulva?
(Spoiler, vissza tudom tenni)
Ugyan mennyit lassít a cups-browsed?
Az a sebességnövekedés ér annyit, hogy ne lehessen használni a hálózati nyomtatókat?
Tartom a véleményem, ez tipikusan egy AI generált cucc, amit vagy nem próbáltál ki, vagy jobb esetben csak részben, de azért saját termékként közreadod.
Nem baj, csak jelezd! Mert kevésbé hozzáértőknek okozhat kellemetlen meglepetéseket.Az összes nem kívánatos démont kiszedem. Ez összeségében bizony sokat segít. Egyébként miért van ilyen rossz véleményed próba nélkül? Javaslok neked valamit. Nyiss egy terminált és futtasd: systemd-analyze.
Aztán ugyanarra a vasra tedd föl az én módszeremet és a második indítás után szintén futtasd az előbbi parancsot. Mi lenne, ha utána vonnád le a következtetéseidet, nem pedig látatlanban, légből kapott feltételezések alapján? -
kovacslt_t
csendes tag
Ha felteszed a nyomtatót, utána már fogsz tudni nyomtatni. De mivel az új nyomtatót már nem figyeli a démon, ez sem lassítja a rendszert.
"Ezt a szerző sem próbálta ki, full kamu AI slope az egész."
Pedig de. Kipróbáltam. Nagyon gyors rendszerhasználatot eredményez. Mi lenne ha előbb kipróbálnád és aztán mondanál véleményt?Hogy levegőbe tegyek fel nyomtatót, ha az összes cups* le van gyalulva?
(Spoiler, vissza tudom tenni)
Ugyan mennyit lassít a cups-browsed?
Az a sebességnövekedés ér annyit, hogy ne lehessen használni a hálózati nyomtatókat?
Tartom a véleményem, ez tipikusan egy AI generált cucc, amit vagy nem próbáltál ki, vagy jobb esetben csak részben, de azért saját termékként közreadod.
Nem baj, csak jelezd! Mert kevésbé hozzáértőknek okozhat kellemetlen meglepetéseket. -
törölt tag
Mást ne mondjak, az alap script kitakarít minden cups csomagot, (apt purge .... cups* ...) majd a még gyorsabbító állítólag leszedi a cups-browsed csomagot a nyomtató beállítása UTÁN, hogy még gyorsabb legyen.
Ezt a "szerző" sem próbálta ki, full kamu AI slop az egész.Ha felteszed a nyomtatót, utána már fogsz tudni nyomtatni. De mivel az új nyomtatót már nem figyeli a démon, ez sem lassítja a rendszert.
"Ezt a szerző sem próbálta ki, full kamu AI slope az egész."
Pedig de. Kipróbáltam. Nagyon gyors rendszerhasználatot eredményez. Mi lenne ha előbb kipróbálnád és aztán mondanál véleményt? -
kovacslt_t
csendes tag
Ezt a "szerző" sem próbálta ki, full kamu AI slop az egész. -
törölt tag
Grat. Én nem vagyok ekkora spieler linuxban, talán a lustaság... Már hosszú évek óta a "puppylinux" debian verzióit használom. Vannak kisebb, nagyobb disztrók, a lényeg, hogy pendrájvról is futtatható... Nem szeretem a felkapott, Ubuntu, SUSE és egyéb AI-terhelt dolgokat. Elég a mobil, ahol még azt is tudják, ha szellentek.

Bármelyik linux futtatható pendrájvról. Ha ráfér. Egyébként pedig pendrájvról sokkal lassabb a használata, mint egy belső tárolóról. Ha kipróbálod ezt a módszert, nem fogod megbánni. Hajrá!
-
hcl
titán
Jó kis cucc

@OxX : "felkapott, Ubuntu, SUSE és egyéb AI-terhelt dolgokat. "
Ezekben hol az AI és mi gyűjt adatot? -
OxX
csendes tag
Grat. Én nem vagyok ekkora spieler linuxban, talán a lustaság... Már hosszú évek óta a "puppylinux" debian verzióit használom. Vannak kisebb, nagyobb disztrók, a lényeg, hogy pendrájvról is futtatható... Nem szeretem a felkapott, Ubuntu, SUSE és egyéb AI-terhelt dolgokat. Elég a mobil, ahol még azt is tudják, ha szellentek.

-
törölt tag
Akkor más volt a nevem, de nem mondon, úgysem emlékszel rá...
-
Kendek
MODERÁTOR
Igen... mondjuk az már elég régen volt, évek óta csak a szkriptet használom sima mentésre és visszaállításra. De persze Ubuntu-t nyomok azóta is, pontosabban most már Kubuntu-t, mivel a KDE-ből nincs kihagyva semmi és kifejezetten jól testreszabható.
-
törölt tag
-
Kendek
MODERÁTOR
Én nem rég frissítettem a PBA-t az SSD-n, az jó picike Linux rendszer lett. 6.18.38-as kernel és BusyBox minimálisra konfigurálva, plusz a LinuxPBA, és ezekből lett a bootx64.efi 2,7 MiB.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hálózati / IP kamera
- Google Pixel topik
- Home server / házi szerver építése
- Witcher topik
- Minden eddiginél keményebben támadja a csúcskategóriát az új Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Fit 3 BONTATLAN (SM-R390)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÚJ KIJELZŐS! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év gar
- LG UltraWide 34WQ75X-B IPS Monitor! sRGB 99% / 3440x1440 / 5ms / 60Hz / DAS
- ELKELT - HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK

Mondjuk 2031-ben...

Ezekre valami okból nem vagy hajlandó normális választ adni, de azt gondolod, hogy bárki kipróbálja a produktumod?