Hirdetés
- Projektor topic
- A Sony megmutatja milyen monitor illik a PlayStation 5-höz
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- ASUS ROG Ally
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Valami baja van a tápomnak
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Laravelben igencsak kezdo vagyok, igy nezzetek el nekem ha marhasagot kerdezek/irok.
Projektemet Laravel 8/Jetstream/Laratrust komboval fejlesztem, es az RBAC megvalositasa kozben akadtam meg:A CreateNewUser.php-t igy modositottam:
$user = User::create(['username' => $input['username'],'email' => $input['email'],'password' => Hash::make($input['password']),]);$user->attachRole('visitor');return $user;Lathato, hogy a jogot hozzaadja. Regisztracio utan a beepitett email kuldo automatizmussal egy megerosito emailt kuldok. Amikor rakattintok az emailben levo linkre, akkor a /dashboard-ra kerulok.
Aztan itt, a Profile-ban meg kell adnom tovabbi adataimat (migration-be raktam oket).
A UpdateUserProfileInformation vonatkozo sorai:
if ($input['email'] !== $user->email &&$user instanceof MustVerifyEmail) {$this->updateVerifiedUser($user, $input);} else {if ($user->first_login === false) {$user->forceFill(['first_login' => true,])->save();}
es$user->forceFill(['firstname' => $input['firstname'],'middlename' => $input['middlename'],'lastname' => $input['lastname'],'username' => $input['username'],'email' => $input['email'],'landlinetel' => $input['landlinetel'],'mobiletel' => $input['mobiletel'],'mandatory_fields_filled' => true,])->save();Auth::logout();Session::flush();redirect(route('login'));Elmeletileg (ill. a dokumentacio alapjan is ugy tunik, hogy ezt igy illik csinalni errefele, illetve SO-n, meg egyeb forumokon is ezt talaltam: Az auth logout kijelentkeztet, utana eldobom/lezarom a session-t, hogy ne lehessen vele visszaelni, majd atiranyitok.
LoginResponse.php:
public function toResponse($request){$user = auth()->user();if ($user->mandatory_fields_filled && $user->hasRole('admin')) {$home = '/admin';return redirect()->intended($home);} elseif ($user->mandatory_fields_filled && $user->hasRole('user')) {$home = '/user';return redirect()->intended($home);} elseif ($user->hasRole('visitor')) {if ($user->mandatory_fields_filled) {$user->detachRole('visitor');$user->attachRole('user');}$home = '/dashboard';return redirect()->intended($home);} else {$home = '/';return redirect()->intended($home);}}Ha atirom a user_role-ban bejelentkezes elott a felhasznalohoz tartozo jogot (mondjuk visitorrol userre) akkor a bejelentkezesnel a /userre redirectel (ami 404, mivel meg nincs kesz), am ha nyomok egy visszat a bongeszoben, akkor a korabban bejelentkezett user sessionjebe dob vissza.
Van Laravelnel erre valami szep megoldas, amivel normalisan meg lehet csinalni a bejelentkezeskori hitelesitest?Eletem elso Laravel-es tanulo projektje ez, ugyhogy kerlek ne lojetek.

Koszi!
Udv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 7
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Projektor topic
- A Sony megmutatja milyen monitor illik a PlayStation 5-höz
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- ASUS ROG Ally
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Óra topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BOMBA áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! AMD Ryzen 5 /16GB /256 SSD/TOUCH/13.5"/
- Dell Latitude 7420 i7 / 32GB /1TB SSD / FHD IPS
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Van Laravelnel erre valami szep megoldas, amivel normalisan meg lehet csinalni a bejelentkezeskori hitelesitest?