- Profiknak szánt, Thunderbolt 4-es SSD a ProGrade Digitaltól
- Mini PC
- OLED TV topic
- Leírhatatlanul sok újítást tartalmaz a friss AMD Software
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Onyx Boox Note Air 3 C - olvasnak-e az androidok színes oldalakat?
Hirdetés
-
Új előzetesen a The First Berserker: Khazan
gp Hamarosan indul a zárt béta, amelyre még mindig lehet jelentkezni a hivatalos oldalon.
-
Tavaszi szél Pixelt áraszt
ma A Pixel 9a és az Android 16 is a vártnál korábban érkezhet.
-
Kétféle verzióban jön az Addlink PCI Express 5.0-s SSD-je
ph A belépőszintű megoldás 1-től 4 TB-ig fedi le az igényeket, és PS5-kompatibilis hűtőbordával vagy anélkül egyaránt listázzák.
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecy20
nagyúr
A modell egyik gyenge pontja a kezelés, mert a grafikus kezelőfelület csúnyácska, és az nagy kár, hogy nincs lehetőség a beállítások módosítására egy alkalmazáson keresztül.
Az elmúlt 10 évben volt két LG, egy Viewsonic és egy Acer monitorom is, mindegyik 2010 utáni gyártás, de olyan szoftverrel egyik sem rendelkezett, amivel én tudtam volna a beállításokat WIndows alól piszkálni. Gondolom, ez nem is túl gyakori egy monitor esetében.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
SityiSXT
őstag
Dehogy nincs vezérlőalkalmazás, csak kicsit eldugták: a termékoldalnál a támogatáskérési részt kell megnyitni, és ott lesz az illesztőprogramok és szoftverek között.
-
Celithrandi
addikt
Kiadtak egy olyan gamer monitort amit mér mások évekkel ezelőtt kiadtak kb ilyen áron vagyis készült egy monitor az LG több éves paneljére és még csak nem is olcso. Csak azt nem értem erről mi értelme van tesztet írni 😊
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Muramasa
csendes tag
válasz Celithrandi #6 üzenetére
Engem speciel kimondottan érdekelt, meg is köszönöm a tesztet.
Nehéz ügy most választani, minden információ jól jön.
Ha neked van ajánlatod, szívesen veszem és azt is köszönöm. -
himpike
aktív tag
A szoftveres felületen állítgatás alap lenne, de nem túl gyakori. Ilyen árral szerintem kifejezetten égő lenne ha nem lenne.
Százszor egyszerűbb azon beállítani mindent mint a monitorok gombjain kaparászva.
Ugyanígy alap lenne hogy a pofámba világító ledeket ki tudjam kapcsolni bármilyen eszköznél. Kedvencem a hagszóróm kék ledje amit háromszor kellett fekete szigszalaggal leragasztani.. -
veterán
Nálam több Philips monitor is üzemel évek óta megbízhatóan, remek képminőséggel. Ez sem rossza darab, sőt.
duree54
-
Aprósólyom
addikt
Valamilyen tesztet be kellene vezetni a monitoroknál, hogy látható legyen a pixel-response time képesség. Még ha nincs is számszerű érték, de legalább lenne pár fotó, amivel össze lehetne hasonlítani a lassabb és gyorsabb monitorokat.
Jevons paradox
-
Solten
őstag
Remek felhozatal a ki- es bemenetekbol, pipa.
Saor Alba
-
Celithrandi
addikt
LG 27GP850-B ? mármint ha nano ips mintort keresel. Szvsz egyszerűbb attól a gyártótól venni aki a panelt gyártja nem egy másiktól aki ugyan ezt a panelt belerakta egy dobozba és ráírta a nevét
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Muramasa
csendes tag
válasz Celithrandi #14 üzenetére
Köszi, igen ez az LG is versenyben van
Jelenleg is LG-t használok, 17 éves, kutya baja, de lejárt fölötte az idő.
A TV-nk viszont Philips és nagyon meg vagyok elégedve vele.
Alszok még rá, nem sietem el. -
Stormbird
tag
Ha épp monitort keresel és játékra akkor vedd szemügyre ezt a sorozatot. [Monitorok]
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Celithrandi #6 üzenetére
Ezzel az erővel minden katetgóriából elég 1 autót tesztelni, mert a többi is biztosan ugyan azt tudja.
Azonos panelre is tudnak nagyon különböző monitort gyártani. Elég jó példa erre az EIZO.#10 himpike
Az én monitoromhoz is van szoftver, de sosem használtam, mert igazából fölösleges. Egyszer beállítom jóra és utána békén hagyom. Innentől a szoftver csak fölöslegesen foglalja a helyet. Esetleg, ha be is kalibráltatom, akkor a menüjében sem kell kutakodnom soha."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
ceia
őstag
válasz Aprósólyom #12 üzenetére
Csatlakozom! A PixPerAn pont erre való. Szinte minden monitor tesztnél azt a programot használják. Régebben volt ilyen teszt a Ph-nál is. [link]
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
Aprósólyom
addikt
Úúú tényleg! Meg is feledkeztem erről a kis sportautóról, de így látva már beugrott. Hogy szalad az idő....
Nagyon kellene ez újra, mert sajna a gyárilag megadott G2G értékek semmit nem mondanak arról, hogy színes-színes képpontok mennyire szépen és gyorsan váltanak.
Mekkora a ghosting mértéke, van-e inverz jelenség.75HZ feletti monitorokat tesztelni e nélkül az én szememben csak marketing/PR kategória.
75Hz/60Hz monitoroknál talán nincs nagy jelentősége ma már ennek a tesztnek, mert ezt a tempót már csak kiszolgálja szinte bármilyen panel.... Bár lehet erre sem szabad mérget venni, ha belegondolunk 1-1 noti kijelző csúfságba...
Jevons paradox
-
Celithrandi
addikt
válasz Geri Bátyó #17 üzenetére
értem, akkor nyugodtan vedd meg a philipset aki 2 éves panelre összerakott egy túlárazott készüléket, nem tilos
-
Aprósólyom
addikt
válasz Geri Bátyó #17 üzenetére
Nem is értem hogy lehet így élni. Folyamatosan változik a környezeti fény, ha nem egy zárt lukban van a monitor csak mesterséges fény mellett.
Naponta kb. 1 tucatszor állítom a fényerőt, hogy optimális legyen a szemnek: reggel, délben, este, szürkület, felhős, napos idő....
De felhasználás függvényében is állítom a profilt: böngészés, film, gaming. Amennyit nyomkodnám a gombokat a szoftver helyett, már elkoptak volna.Jevons paradox
-
Sinesol
veterán
válasz Aprósólyom #21 üzenetére
Én meg vagy pár éve hozzá se nyultam beállitasokhoz.
A monitor egyébként kifejezetten jól sikerült, ritka az ilyen homogenitás, a kontraszt meg egy átlagos ips szintet hoz, de inkább ez, mint egy 200-al nagyobb kontraszt és felhősödés.[ Szerkesztve ]
-
superg
senior tag
A legkisebb fénysűrűség 4,33 cd/m²
Azt hittem elírás de a homogetinás képen is ilyen kis értékek szerepelnek.Nem is nagyon láttam még ilyet. -
Geri Bátyó
addikt
válasz Celithrandi #20 üzenetére
Nemrég vettem egy kb. 3 éves típust. Az újak között nem találtam még hasonló panelt sem, nem hogy azonos áron, drágábban sem. Arra gondoltam, hogy a gyártók próbálnak költséghatékonyabbak lenni.
Szóval nagyon úgy tűnik, hogy - legalábbis az én esetemben - a régebbi panel jobb."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Geri Bátyó
addikt
Most, hogy írod, tényleg úgy van elhelyezve a monitor, hogy ne nagyon szóljon bele a környezeti fény. Csak félig-medig volt tudatos döntés, de ezek szerint jó döntés volt.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Sinesol
veterán
válasz Celithrandi #20 üzenetére
Mégis miért túlárazott? Mutass már egy jobb árú, hasonló specifikációjú cuccot, ami ilyen homogenitást tud...
Az meg hogy hány éves a panel, hát kb. kutyátse', már ha egyáltalán igaz, mivel eddig semmilyen, az állításodat alátámasztó forrást nem biztosítottál..
Geri Bátyó: Egy 5 éves 4k ips LG-t használok, aminél kb egy fél centis helyen a startmenünél van nagyon enyhe backlight bleeding, szóval kb sohasem zavaró. Mostanában amiket néztem csilivili új paneles cuccok, hát egyik szebben világit mint a másik, valamelyik 200ezres gamer csoda mintha zeblámpa fényét verné vissza, úgy világit a sarkokon.[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz Geri Bátyó #24 üzenetére
én nem mondtam, hogy a régi panelek nem jók, csak azt mondtam, hogy nem értem minek teszt egy olyan készülékről ami évekkel később jött ki mint a panelgyártó kb azonos tudású készüléke ami kb azonos árban is.
-
Celithrandi
addikt
milyen forrás kell pontosan? Ezt a panelt az LG gyártja és az LG azonos tudású modelljei évek óta kint vannak. De ha te úgy gondolod, hogy az LG fejlesztett a Philipsnek külön egy panelt ehhez a monitorhoz nekem úgy is megfelel. Jobb árú készüléket sem fogok mutatni, nekem elegendő, hogy az panelgyártó készüléke kb azonos áron van. Ez a készülék akkor lenne jobb mint az LG terméke ha számottevően olcsóbb lenne. Sry, de nem érek rá vitatkozni tejesen evidens dolgokról.
-
OgreImre
senior tag
Van IPS Glow ezeknél a NanoIPS paneleknél is?
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Celithrandi
addikt
panelfüggő, a lényeg az lenne hogy nano ips nél minimális, de vannak gyengén sikerült panel szériák is sajnos az lg nél. Rtings teszteken ezt szépen szokták fotózni és értékelni.
-
szmt
csendes tag
Arra lennék kíváncsi, hogy automatikus bemenet választás van rajta?
Itt arra gondolok, hogy a jelenlegi monitoromon mindig át kell kapcsolni, ha bemenetet váltok, és én használom az itthoni monitort munkára is, azaz rádugom a laptopot.
Kicsit idegesítő, hogy kézzel kell váltogatni, ha valamelyik bemeneten lévő eszközt elindítom.
Thx. -
L.Edit
tag
NEC monitoromon van beesőfény érzékelő és képes a content átlagos fényerejével is kikorrigálni a beállított fényerőt. Ha képet szerkesztek, ezt kikapcsolom és beáll a kalibrált fényerőre.
Amúgy ehhez is van valami managment cucc, de csak a színprofilom mentettem le vele 1x, kiváncsiságból.[ Szerkesztve ]
Csíramentes, mosott-szárított belsőség eladó.
-
Sinesol
veterán
válasz Celithrandi #28 üzenetére
Egy forrás, ami alátámasztja, hogy pontosan ez a panel évek óta a piacon van és ott van más modellekben. Csak mert látsz hasonló nanoips 27inches WQHD monitort, az még nem jelenti azt, hogy az ugyanaz a panel. Egyébként pedig még ha évek óta kinn is van a panel, akkor is elfelejted a tényt, hogy a panel csak egy része a teljes képnek, nagyon nem mindegy milyen elektronika és szoftver van mögötte.
[ Szerkesztve ]
-
lujo10
aktív tag
Köszönöm a tesztet. Igazán érdekes/hasznos volt. Több ilyen kellene.
Milyen kár, hogy közel 2 évvel ezelőtt, amikor monitort kerestem nem találtam minden lehetséges versenyzőről valamilyen tesztet, akkor talán sokkal könnyebb lett volna a döntés.Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
törölt tag
Ez árérték arányban teljesen elhasal nálam…
-
Aprósólyom
addikt
Én csak kíváncsiskodom, hogy tényleg milyen alternatívák vannak, ha úgy döntenék esetleg fentebb lépnék PPI-ben. Azért 145K alatt van még bőven választási lehetőség.
Pl. egy Gigabyte G27Q Review ? Ez 120K jelenleg.
Igaz "csak" 144Hz, de 26Hz különbség talán nem egy döntési faktor.
De ezt csak egy gyors találat. Nem azt mondom, hogy jobb-rosszabb, de elsőre, futtában, számomra jobb dealnek tűnik a Giga.[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
Sinesol
veterán
válasz Aprósólyom #39 üzenetére
Én biztosan nem venném, a teszt alapján elég jelentős bevilágitás van, plusz uniformitási gondok és a válaszidő sem túl jó. Ezzel szemben a tesztelt Philips-nél azt irják más tesztben, hogy nincs háttérvilágitás beszűrődés és szinte semmi ips glow nincs, ami extrém ritka ips paneleknél. Ez a panel kiemelkedően jól sikerült, bőven indokolt a felár.
A 144hz az nyilván bőven jó lenne, de akár még a 120 is, nincs túl nagy jelentősége ezen a szinten már.Lehet másban is benne van ez a panel, sőt valószínű, de tuti a nagyobb márkáknál még drágábban mérik.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
Igazad van, az LG külön a Philipsnek fejlesztett egy panelt és gyártott le, a saját készülékeibe egy sokkal régebbi és szarabb panelt rak. Remélem így megnyugodtál.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
IPS paneleknél extrém ritka, de az NanoIPS panel, amit pont azért fejlesztett és gyárt az LG hogy kiküszöbölje az glowingot, de ezt úgy is tudod. Ha nem gond nem keresek forrást arról, hogy mi az az ips és a nanoips és hogy az LG gyárt csak nanoips paneleket, az internet számodra is nyíltan elérhető.
-
Sinesol
veterán
válasz Celithrandi #41 üzenetére
Forrást kértem, nem pedig random ötletelgetést az LG gyártási filozófiájáról... egyébként sem mondta senki, hogy nincs benne ez, valamelyik konkurrens termékében, csak azt kifogásoltam, hogy ez szerinted régi, meg több éves monitorokban már benne van, ami nehezen hihető.
Szal forrás, ami alátámasztja hogy pontosan ez a panel már évek óta benne van más monitorban?Az LG marketinganyagai meg annyira nem érdekelnek, láttam több nanoips monitort, mind világitott a széleken, mint a zseblámpa, nem igazán jobb mint a sima ips ilyen tekintetben. Egyébként ránéztem a dologra, elsősorban a szintérlefedettség javitását célozza a technológia, sehol nem emlitik, hogy a bevilágitás és a glow jobb lenne tőle. Épp ellenkezőleg, tesztekben emlitik, hogy az altalaban véve alacsonyabb kontraszt miatt a nanoips esetében gyakranr erősebb is a glow, mint a sima ips-nél.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
Ez abból látszik, hogy pl mikor adott ki új szériát ekkora panellel az LG. Igen a nanips-nél lehetnek a sarkokon bevilágítási problémák amik egyébként a legtöbb esetben szabad szemmel egyáltalán nem láthatóak, ellentétben a sima ips panelekkel ahol konkrét felhők vannak a képernyő teljes felületén. Nekem most ilyen monitorom van, nézd meg a tesztet, hogy mit mond erről: [link]
[ Szerkesztve ]
-
tlaszlo87
csendes tag
Hétvégén leakciózta az Alza, rászántam magam és megrendeltem, most érkezett meg. Nagyon más élmény az előzőhöz képest. A színeket még kalibrálni kell, mert egyelőre kifolyik a szemem tőle.
Azt azért szeretném hozzátenni, hogy 12-13 éves 24" / 60 Hz full HD Samsung monitorról váltottam erre, így érthető, hogy számomra eszméletlen nagy a különbség az új monitor javára.
De úgy érzem, hosszabb távon is rendben lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háború Izraelben
- Küszöbön a Silent Hill 2 Remake megjelenése
- Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Profiknak szánt, Thunderbolt 4-es SSD a ProGrade Digitaltól
- További aktív témák...
- Alienware
- GABA GL-2703QHD Gamer Monitor! 27"/2560x1440/TN/165hz/1ms/Gsync-Freesync/HDR
- LG 39GS95UE - 39" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 27'' GARIVAL, UltraGear QHD 2560 x 1440 Nano IPS 1ms 144Hz G-SYNC Monitor (27GN850-B) LG USA
- Beszámítás! Acer Nitro VG220Q FHD 1ms 75Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen