Hirdetés
- Rakétaként lőhetnek ki a NAND flash árak az NVIDIA terveitől
- 8 GB VRAM-mal dominálhat idén a GeForce RTX 50 sorozat
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- CES 2026: igazi mindenes a Lenovo legújabb, 4K-s QD-OLED monitora
- A Micron szerint nem dobbantott a végfelhasználói piacról a Crucial eltűnésével
Új hozzászólás Aktív témák
-
freddirty
senior tag
válasz
paizinho
üzenetére
Először szerintem aktív hűtés nélkül használd, hajtsd megy egy fullos hálózati teszttel, hogy mekkora cpu terhelés mellett hajtja ki a teljes internet sávszélességed. Ha instablitiást látsz akkor szerintem érdemes venni egy olcsó laptophűtőt. Azok tulajdonképpen műanyag vázak egy nagy 15-20 centis ventivel usb áramról üzemeltetve. A nagy venti halk működést garantál. Egy kis usb-s venti visítani fog magas frekin. Nekem jó tapasztalataim vannak így, volt nálam átmenetileg egy passzív n150 (nem a topton aluházas megoldás hanem a tényleg noname kínai harmadik dzsunka jobbról), amit ha meghajtottam volt 85 fokos simán. Laptophűtőre rádobva legkisebb fordulaton is 65 fokra lement.
-
freddirty
senior tag
válasz
paizinho
üzenetére
Architektúraügyileg a kettéválasztás okos dolog. Ha most az egyetlen gépedet karbantartod/hobbizol akkor a családnak nincs net, illetve bármi van a géppel akkor max mobilnetre tudsz támaszkodni.
A különálló kis topton passzív házas megoldás jó cucc. Nekem kettővel korábbi generáció van, az is jól megy évek óta. A full alu hűtőborda ház viszont melegedni fog arra számíts. 50-60 fok minimum, de ez normális. Az N150 viszont limitált RAM-ban elméletileg csak 16GB és single channel. Ami bőven elég egy 8GB opnsense/pfsense VM-nek és pár konténernek mellé.
Pihole-t telepíts mindkét gépre konténerbe (szinkronizáld őket mondjuk nebula-sync konténerrel), így lesz backup megoldásod megint a család netjére ha a fő géped leáll.
SFP+ DAC kábel a switchbe a jó megoldás, az nem melegszik. Ehhez kell mondjuk olyan switch is... A rezes SFP+ az 80-100 fokos is lehet, ami mondjuk passzív házban már nem biztos hogy okés. -
válasz
paizinho
üzenetére
Szia,
Nálam is sfp+ a LAN port és egy kínai switchbe megy, aminek van sfp+ portja. A kettő között készre szerelt üveg van. Mondjuk nálam egy gépen fut Proxmoxon az OPNSense és egy XigmaNAS és a NAS elérésénél jól jön 10G, ha a család több tagja piszkálja. Mondjuk én pont amiatt virtualizátam, hogy egy helyen legyen minden és ne több gépen.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
paizinho
üzenetére
Nekem is az tűnt fel egyrészt, hogy nagyon meleget mutatott mind a kezdőlap, mind a kezem
. Fórumokon olvastam, hogy egy újratelepítés megoldotta. Lehet egyébként pfblocker-nél nem vált volna be, meg ott azért több a konfig is, mint ntopng-nél. De szerintem csak a verzióváltás miatt akadhatott be valami kinél ez, kinél az a program. -
Véreshurka
senior tag
válasz
paizinho
üzenetére
Nem biztos, hogy jól értem, de ha még csak gondolkodsz rajta akkor az ingyenes szállítással megvehető darabokra még rájöhet az áfa. Amikor beszéltem qotomékkal csak a ups-el küldött csomagokra tudtak vám és áfa mentességet ígérni, a többi inkább lutri. Ezzel érdemes lehet számolni...
-
dzoli87
aktív tag
válasz
paizinho
üzenetére
Szia!
BUÉK!
IDS esetén én Suricata-t javasolnám, mert az összes magot használja, jelenleg a snort meg nem!
A DIGI ha jól tudom PPPOE-t használ, így a snort és a suricata is csak IDS módban mehet max, IPS módban nem fog működni sajnos, nem oldották még meg BSD-ék!
pfblockerng mehet, lehet vele használni IP blacklist-eket, FireHol, BinaryDefense stb...(az IDS-t hagynám is a DIGI esetén).
Én az i3 + 4GB-re szavazok, nekem i5 4GB-vel megy jelenleg, VPN-ek miatt jól jöhet!
Van itthon pfSense és OPNsense is külön-külön SSD-n. -
Véreshurka
senior tag
Kiindulásnak tudnám ajánlani ezt a blogbejegyzést, illetve a bejegyzés alján lévő kapcsolódó bejegyzéseket, illetve van fórum is a prohardveren (itt az ubiquiti termékcsalád összes termékével foglalkoznak). Illetve még 2 youtube csatorna (crosstalk solution, lawrence systems -> pfsense tutorialjai is van pár) amiket mostanában gyakran látogatok.
ƬΛЯΛ: köszi a tippeket! Megfontolás tárgyai lesznek mindenképpen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 32GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Fórumokon olvastam, hogy egy újratelepítés megoldotta. Lehet egyébként pfblocker-nél nem vált volna be, meg ott azért több a konfig is, mint ntopng-nél. De szerintem csak a verzióváltás miatt akadhatott be valami kinél ez, kinél az a program.