- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gáboromm
tag
Sziasztok!
Kb. elegem van, hogy a pendrive-ok meghalnak a kezemben. Elég gyakran használom őket. Heti 2x-3x.
Tavaly vettem kingston dts89? 16gb 2017. Tavaszra meghalt.(ennek az volt a helyzete, hogy 2 hónap után a laptopomban 2 usb portomban működött harmadikban nem. Volt egy iroda, ahol rendszeresen 3 gépből csak 1 látta! WTF? Utána 3-4 hónap után már semmi nem látja.
Nyáron vettem: adatauv131 / 16gb 2 hónapot bírt ki. Ezt még elvileg látja a gépem (számítógépkezelő (vezérlőpult alól) és a laptopom is. De: azt kéri a windows, hogy használat előtt formázzam? WTF?! + lelassul a windows. Ha kiveszem a gépből a pendrive-t, akkor nincs gond.
Ja, formázni nem lehet, hiába állítok be fat vagy ntfs-t.Az az érdekes, hogy egy irodában másoltak le róla adatokat nyomtatáshoz (Copyguru), és amikor hazavittem, azóta csinálja ezt? Lehet valamit elbarmolni azzal, hogy más gépen rosszul húzzák ki?
Mit tegyek? Mit tehetek? Illetve, hogy hogy előzzem meg a bajt? Vagy minden pendrive eddig bírja? 3-6 hónapot?
Még szerencse, hogy rendszeresen csináltam másolatot, de így is vesztek el adatok!
-
King Unique
titán
válasz
junior11 #3715 üzenetére
Ha kiírt rá DD képfájl módban egy Linuxot, akkor történik ilyen, amit az alábbi leírás is szemléltet. Tehát a Windows alatti használathoz a megoldás az újraparticionálás, ami elvégezhető a másik válaszban javasolt particionáló programmal is. Illetve a korábban említett módszerekkel szintén, mármint pl. a diskpart, illetve akár a Rufus segítségével. Sőt, pl. innen letöltve Windowsra is elérhető az FMW, amely a Linux ISO-k kiírása mellett a pendrive eredeti állapotának visszaállítását is megoldja 1 kattintással.
-
junior11
veterán
Sziasztok, van egy régebbi 16GB-os pendriveom, melyet pár napja az egyik haveromnak adtam kölcsön, vmilyen Linuxot próbált ki róla, visszakapva rádugva a gépre (Win10), mintha 3 részre lenne osztva, a gépben és a lemezkezelőben is 3 rész jelenik meg: 14,6GB, 51MB és 99MB, korábban nem volt így nálam. Hogyan tudnám őket "egyesíteni", hogy a gépre dugva nem 3 részben jelenjen meg? Le tudná írni vki a menetét? Köszi.
-
iszabo72
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a Kingston 32GB-os DataTravel 100 G3-as pendrive-om 2,6 Gigás film másolása közben írási hibával kilépett és azóta az intézőben már meg sem jelenik.
Van valami ötletetek mi állíthatódott el benne és hogy lehet ismét életre kelteni?
Másik gépen is próbáltam, de ugyanez a helyzet.
Előre is köszi.
István -
nak0n
aktív tag
Hali!
Van egy 64GB-os Kingston Datatraveler G3-as pendrive-om, amivel egy gondom van, ha nagyméretű fájlt (kb 2GB-tól) másolok rá, akkor rendszeresen leáll a másolás, és a windows eldobja, mintha be sem lenne dugva; ki kell húznom, újra bedugni, akkor meg kiírja, hogy hiba volt vele, de javításnál meg nem talál hibát. Ha ez számít, exFAT-ra van formázva. Mit tudnék csinálni, hogy működjön rendesen? -
aDaM909
tag
válasz
King Unique #3710 üzenetére
Pontosan mi is az adminisztrációs terület? Kösz!
-
RoSSo3
senior tag
válasz
King Unique #3707 üzenetére
Köszi, mindenképp utánanézek, hogy van-e ilyen funkció a TV-n vagy a lejátszón!
Jó, hogy említed az írást! Ami furcsa volt számomra, hogy az usb-n véletlenszerűen TV-ből felvett részeket is találtam, mikor lejátszás után csatlakoztattam a PC-hez. Ment egy műsor az egyik adón, aminek jó egy órás felvételét megtaláltam az USB-n. Ötletem sincs, ez miért lehet, és nem is igazán foglalkoztatott (gondoltam bent maradt az USB és véletlen valaki megnyomta a felvétel, vagy ilyesmi.) De nem hinném, hogy valójában ez történt volna.
Ha jól emlékszem, ilyen furcsa felvételt csak a set top box használata után véltem felfedezni, TV-nél nem (de nem merem 100%-ra állítani, mert felváltva használtuk a kettőt).
Most rendeltem egy USB-t, azzal kipróbálom, hogy csak TV-nél hogy viselkedik. Ha van leválasztás, mindenképp fogom alkalmazni. Ha nincs, akkor is megpróbálom úgy, hogy kikapcsolt állapotban húzom le.
Köszönet a tanácsokért!
-
King Unique
titán
válasz
aDaM909 #3709 üzenetére
Rendszerint valóban inkább logikai hiba szokott emiatt előfordulni, de volt már akinél "állítólag" maga a pendrive is tönkrement és adatot sem lehetett menteni róla. Általánosan amúgy az adminisztrációs terület, illetve maga a flash chip szokott sérülni / tönkremenni a pendrive-oknál.
-
aDaM909
tag
válasz
King Unique #3707 üzenetére
Ezt én sem értem egyébként, a szoftveres leválasztás hiánya nem csak annyit kellene, hogy okozzon, hogy a logikai réteg, a fájlrendszer/adatok sérülnek? Fizikailag mi mehet így tönkre? Mondjuk az éppen írott cella, vagy a vezérlő? Hogyan?
-
-
King Unique
titán
Pedig szokott lenni ilyen biztonságos leválasztási opció az egyes készülékeknél (példa). Illetve itt van egy videó, amely a webOS-nél mutatja be ugyanezt. De még általában mezei set-top boxok esetében is találkozni ilyen funkcióval a menüben.
Amúgy a szoftveres leválasztás hiánya valóban okozhat gondokat, de ettől még nem feltétlen kellene tönkremenni a pendrive-nak. Illetve a sima lejátszástól sem, ellenben ha felvétel (írás) is történt, akkor azt hosszabb távon már kevésbé bírják az ilyen flash-alapú tárolók. Aztán, ha esetleg az USB-s csatlakozásnál érintkezési, vagy egyéb problémák vannak a készülékeknél, akkor akár az is okozhat gondot.
-
RoSSo3
senior tag
válasz
Doky586 #3705 üzenetére
Milyen TV-d van? Én még sosem találkoztam ilyen funkcióval. Megjelenik az Input opció, ott ki tudom választani, hogy HDMI, USB stb. De mikor kilépek a filmnézés után, nem látok olyan opciót, hogy leválasztás.
Gondolom, hogy én okozom a hibát - ezt beláttam, ezért fordultam Hozzátok segítségért
-
-
-
RoSSo3
senior tag
Köszi a választ talpas!
PC-ről mindig szabályosan, jobb gomb, leválasztás. Nem szoktam csak úgy kihúzni. A lejátszóról és a TV-ről sok választás tudtommal nincs, egyszerűen kihúzom.
Igen, PC-n jelez hibát, de ha visszadugom a lejátszóba vagy TV-be, akkor sem működik. Tehát akkor a leválasztás lehet szerinted a ludas? Ki kellene kapcsolni minden leválasztás előtt a TV-t és a lejátszót? (Ha áram alatt vannak, akkor is számít, ha kikapcsolom?)
-
talpas
aktív tag
Hogyan választottad le eddig a készülékről és a PC-ről eddig. Ha sorban mennek tönkre akkor nem biztos, hogy készülékhiba teszi ezt. Lejátszás után, PC-re csatlakozáskor hiba, akkor Te magad adtad meg a válszt és ott kellene keresni a hibát. A rendbetételre, ellenőrzésre sok bejegyzést, találatot kapsz ha itt a keresőt használod.
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne Hozzátok.
Most már sajnos sokadjára fordul elő a következő probléma. Adott egy 4 GB-os pendrive, amire filmet másolok laptopon keresztül. Majd eztán csatlakoztatom vagy közvetlen a TV-hez (nappaliban újabb TV van, itt megy így is a lejátszás), vagy pedig egy Wayteq készülékhez (konyhában csak így megy, régi a tv). Mindkettőn keresztül szuperül működött a lejátszás elég sokáig.Azonban egyszer csak az USB megadta magát, a számítógép kiírta, hogy formázni kell. Ok, nem gond, formáztam. Aztán megint működött, de többet már nem, mindig újra akarta formázni, minden csatlakoztatáskor és persze a lejátszó, ill. tv sem észlelte valós meghajtóként.
Ok, gondoltam, hogy régebbi az usb, kiszolgálta az idejét. De sajnos azóta már a második pendriveot is tönkretette valamelyik készülék. Van tippetek, mitől lehet ez, és, hogy megmenthetők-e a meghajtók? A list disk.es parancsnál cmd parancssorban látom a lemezt, ha ez számít, de clean után a lemezkezelő nem látja.
Köszi!
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok! Adott egy sandisk cruzer blade 16 gigás pendrive. Rufussal szerettem volna win telepítőt előkészíteni, viszont amikor formázni kezdtem ntfs-re útközben hibát dobott ki és leállt. Azóta kb. 20. próbára megjelenik a számítógépben, diskpart-ban pedig állapotnál üreset jelez illetve számítógép-kezelőben is. Dobhatom a kukába vagy van valami mód rá hogy újraélesszem? Pendrive témában annyira nem vagyok jártas sajnos.
-
daniel2121
őstag
válasz
King Unique #3698 üzenetére
Köszi igen úgy próbáltam először, rufus-sal sikerült,mert egyébként boot usb-re van szükségem.
-
King Unique
titán
válasz
daniel2121 #3697 üzenetére
Gondolom a fájlkezelőben formáztad, de az kb. 0 ilyen téren. Vannak a Windowsban egyéb eszközök is erre, valamint külső programok stb. Ezekről az alábbi hozzászólásban volt szó.
Egyébként ilyen probléma akkor is előfordulhat, ha pl. egy Linux ISO-t írunk ki DD képfájl módban a pendrive-ra. Erről van is egy jó leírás, amelyben látható, hogy a mezei fájlkezelő semmit nem ért és a
diskpart
kellett az újraparticionáláshoz. -
daniel2121
őstag
Sziasztok
Az miért van, hogy a 16gb-os pendrivet win 7 csak 953MB-nak látja,már formáztam de ugyanaz. -
Hegyirabló
veterán
válasz
King Unique #3695 üzenetére
Hát köszönöm szépen!
Csak azért gyanús, mert eddig nem csinálta. Mondjuk elég öreg, egy 2GB-os, szerintem legalább 8-9 éves. Dokumentumok szállítására használom, multimédiára van egy 16GB-os.
Szerk: Ja, és az bosszant még nagyon, hogy a XXI. században, számítógéppel dolgozó embereknek magyarázni kell, hogy a pendriveot nem csak úgy kitépjük az aljzatból, hanem azt le kell választani!!!
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #3692 üzenetére
Akkor az gondolom kiírja, hogy milyen folyamatok zárolják a meghajtót. De, ha nálad is a rendszer fogja, akkor azzal ott helyben rendszerint nem nagyon lehet mit kezdeni. Újratelepíteni csak ezért meg nyilván nem éri meg.
Egyébként a Windows sosem arról volt híres, hogy az alap telepítés során felrakott eszközei mindent tudnak. Viszont a szoftveres támogatottsága nagyon jó, sőt a legjobb a desktop OS-ek között. Vagyis van rá számos ingyenes / fizetős szoftver, amelyekkel szükség esetén hamar fel lehet tuningolni. Az említett program egyébként nagyon jó, azt használom én is. Sőt, abban be lehet állítani azt is, hogy gyorsbillentyűvel történjen a leválasztás, ami nagyon kényelmes.
-
aDaM909
tag
válasz
Hegyirabló #3690 üzenetére
Lehet akkor a Windows 10 sőt, Linux alatt kellene újraparticionálni. De csak tipp
-
Hegyirabló
veterán
válasz
King Unique #3691 üzenetére
Felraktam a programot amit javasoltál, le is tudja állítani, kényszerített leállítással. De elég gagyinak tarom, hogy külön programot kell feltennem arra, amit egyébként a Windows is tud. Nem lehet csinálni valamit, hogy újra úgy tudjam leállítani, mint régen?
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #3690 üzenetére
Mert ott akkor éppen nem fogta a leválasztásnál semmi a pendrive-ot. De attól még ugyanúgy előfordulhat ott is. Például az alábbi screenshot W10 alatt készült, ahol elsőre az USB Safely Remove sem boldogult vele. Viszont újrapróbálás / kényszerített leállítás után rendszerint működni szokott. De volt olyan eset, amikor még akkor sem és az OS leállítása / újraindítása kellett.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
King Unique #3689 üzenetére
Akkor Windows 10 alatt miért tudom gond nélkül leválasztani?
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #3688 üzenetére
Az, hogy eddig nem tapasztaltad, az egy dolog. De attól még ugyanúgy jellemző Win7/8.1/10 alatt egyaránt, sőt már az XP is csinálta. Az pedig csak az említett programok használata után fog kiderülni, hogy esetedben ilyenkor a rendszer, vagy egy bizonyos program folyamata zárolja-e a pendrive-ot. Vagy lehet várni X percet, aztán újrapróbálni a leválasztást stb.
A pendrive-val meg pl. a teljes újraparticionáláson (példa), valamint az eszközkezelőben a házirendek lecsekkolásán / átállításán kívül nem nagyon lehet mit kezdeni.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
King Unique #3687 üzenetére
No jó, csak eddig nem volt vele ilyen gond. Tovább megyek, semelyik másik pendriveommal nincs hasonló probléma.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #3685 üzenetére
Az, hogy egyesek rossz szokás szerint szoftveres leválasztás nélkül húzzák ki a portból az USB-s meghajtókat, az egy dolog. De ettől még a screenshoton lévő probléma mondhatni általános a Windowsok esetében, amiről egy másik topikban nemrég volt szó.
-
aDaM909
tag
válasz
Hegyirabló #3685 üzenetére
Én ezeket próbálnám: Lockhunter, lemezellenőrzés és javítás / chkdisk, esetleg újra particionálás.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Ezt csinálja a pendriveom, de csak Windows 7-en, Windows 10-en nem. Mindenféle formázáson túl van.
Tartok tőle, hogy azért lehet, mert amikor a papírboltban nyomtattak róla, akkor a barom, kretén, féreg, idióta, ostoba, dilettáns, lúzer alkalmazott nem választotta le, hanem csak kirántotta.
-
cool13
őstag
válasz
King Unique #3665 üzenetére
Köszi!
Mindent próbáltam amit felsoroltál, csak a linux maradt ki.
Miután megemlítetted, próbáltam Live linux alatt is de nem látta. Azt hiszem kuka így. -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Megoldódott a problémám!
Formázni szeretem volna a pendrivet fat32-röl NTFS-re, de nem tudta befejezni.
Majd a gyakorikérdések.hu olvasása második oldal 11. válasza megoldotta. -
Zoolee1976
aktív tag
válasz
Zoolee1976 #3681 üzenetére
Elnézést a pc problémákhoz szerettem volna írni ez kissé félrement!
-
Zoolee1976
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Medion pc i3 4170,hd4400,4 gb ram 400 táp és egy ECS H81H3-EM2 AMI biosos alaplap!
Már a második gtx 1050 2gb kártyát próbálom bele újonnan az Amazonról de a másodikat sem akarja felismerni.(az előzőt visszakuldtem már)Kulon tápkábelre nincs szuksége a kártyának (KFA2 GTX 1050 OC GB)A a huto ventije a kartyanak porog ahogy az elozonel is porgott(Zotac GTX 1050 mini 2gb) de sem a windows (win 10 64 bit) sem a bios nem "látja" a kártyát!!!A bios beálltasoknal problakoztam állítással,de a VGA SUPPORT alatt csak Automat vagy EFI driver opcio van.Ezekkel egyikkel sem ismerte fel a kártyát.Régebben egy gtx 550ti vel külön tápről gond nélkul futott!Esetleg ha valakinek lenne valami ötlete a számomra azt szívesen venném.Elnezest az ekezet nelkuisegert de nemet billrol irok! -
King Unique
titán
Ha Windows alatt formázták és olyan fájlrendszerre, amit a lejátszó nem kezel, akkor az úgy nyilván nem lesz OK. De mondjuk a pontos részletek nem ismertek. Sőt, ennyi erővel akár Macen, illetve macOS alatt is formázhatták a pendrive-ot, amely gépek és rendszerek használata eleve népszerű a DJ-k körében. Egyébként a specifikáció alapján akár a HFS+ fájlrendszert is kezeli a lejátszó.
-
TeeJay
félisten
válasz
King Unique #3678 üzenetére
szerintem a DJ srácok windows alatt formázták meg (vagy meg se formázták) a 64gigás cuccokat és értelem szerűen NTFS vagy exFAT fájlrendszert ajánlott fel nekik a lejátszó meg csak FAT32-t kezel
na ezért kell most a Rufus hogy a 64gigásat is FAT32-re formázza és működjön rendesen
köszi a tippet most már menni fog lazán -
King Unique
titán
A Windows, illetve a beépített particionáló eszközei a 32 GB-nál nagyobb kötetek létrehozását nem támogatják. Igaz ez a flash-alapú tárolókra és a belső / külső merevlemezekre egyaránt. Ellenben külső programok már simán megcsinálják Windows alatt, illetve maga a rendszer is képes írni és olvasni utána az ílyen módon létrehozott FAT32-es köteteket. Egyébként pl. Linux alatt nincsen ilyen korlát, ott a beépített eszközök is tudnak > 32 GB FAT32 partíciókat létrehozni.
Ha a lejátszó 1 TB-os USB-s háttértárat is kezel, akkor az érdekes, hogy a 64 GB-os pendrive-ot mért nem. Valamint, ha a FAT32 fájlrendszer OK a 32 GB-os pendrive-nál, akkor elvileg annak a 64 GB-os esetében is rendben kellene lennie. De, hogy éppen mi a nyűgje a lejátszónak, annak fejtegetése már nem feltétlen ezen topik témája. Ha a pendrive PC-s környezetben kifogástalanul működik, akkor meg pláne. Ugyanis ez esetben az nem a pendrive hibája, ha egyes készülékek nem képesek azt megfelelően kezelni... Erről pedig ugye pont nemrég volt szó.
-
TeeJay
félisten
válasz
King Unique #3673 üzenetére
igen írták sokan hogy 32GB-os pendrive még jó bele 64GB pendriveokat meg már nem látja
vagy ha látja lefagy vele vagy lassú lesz a lejátszóban vagy nem látja a mappákat
úgy tudtam hogy FAT32 Flash cuccoknál 32GB-ig van utána 64GB-al már trükközni kell
HDD-nél meg nincs ilyen gond, külső USB3.0 rack-ben akár 1TB-os HDD-t is kezel a Pioneer lejátszó csak az a lényeg hogy a HDD FAT32 fájlrendszerrel menjenén sem értem hogy egy 700+ ezres lejátszóra miért nem volt képes a Pioneer NTFS vagy exFAT licence-et venni de sokan szívnak vele
aztán 32GB-os pendrive-ból meg 2-3-at visznek magukkal mert tele van zenével holott ugye a két lejátszót össze lehet kötni LAN-on és egyik lejátszó tudja a másikban behelyezett USB drive-ot hálózaton is böngészni
ehelyett akiket ismerek DJ-ket mindkét lejátszóban 1-1 pendrive-ot hordanak úgy fér el a sok zene (2x32GB-ra)ezen agyalunk most hogy 64GB-os pendrive közül melyik az amit kezel és amit nem azt mire formázzuk hogy menjen
-
-
-
King Unique
titán
Ehhez Windows alatt külső program kell, amire a fórumtárs is utalt, illetve korábban itt a topikban is volt róla szó. Példa: kérdés | válasz.
Egyébként mit jelent az, hogy a 64 GB-os pendrive-ot nem látja?
Netán pl. NTFS / exFAT fájlrendszerre formázták és azért nem kezeli a lejátszó? Az előfordulhat, mert pl. a CDJ-2000NXS2 specifikációjában írják is, hogy csak FAT / FAT32 és HFS+ fájlrendszereket támogat. De mondjuk tárolókapacitásra vonatkozó limit nincsen feltüntetve. Bár az ilyen ún. másodlagosan támogatott hardver- és szoftverkörnyezetbe tartozó kütyüknél nyilván nem kell meglepődni bizonyos dolgokon, amiről nemrég szintén volt szó. -
TeeJay
félisten
lehet formázni 64GB-os pendrive-ot FAT32-re?
Pioneer Nexus 2 DJ lejátszó csak FAT32 fájlrendszert engedélyez és panaszkodnak a srácok hogy 32GB-os pendrive még oké bele de 64GB-ot már nem látja
meg lehet valahogy formázni 64gigásat hogy az is jó legyen tehát FAT32 fájlrendszer és működjön? -
MaciG
addikt
válasz
King Unique #3669 üzenetére
Köszi!
Én nem készítettem semmit, csak megvettem és kicsomagoltam. Aztán formázgattam windowsban, miután nem ment, de akkor most megpróbálom ezt a FAT32 , MBR partíció kombót
-
King Unique
titán
Az már számtalanszor említve volt más topikokban is, hogy az ilyen USB-s háttértáraknak eleve PC & Mac + desktop OS az elsődlegesen támogatott hardver- és szoftverkörnyezete. Ellenben ettől eltérő környezetben már nem feltétlen garantálható minden esetben a megfelelő kompatibilitás és működés. Vagyis, ha a PC-n kifogástalanul működik a pendrive, ellenben az autóhifiben már nem, akkor az nyilván az utóbbi hiányossága...
Egyébként USB 2.0/3.0 a pendrive, milyen fájlrendszerre van formázva, milyen partíciós tábla van rajta?
Volt akiknél csak az USB 2.0-s típusokat kezelte az autós lejátszó, ellenben az USB 3.0-s modelleket nem. Aztán az ilyen egyszerűbb készülékek esetében nyilván a FAT / FAT32 fájlrendszereket érdemes használni, valamint MBR partíciós sémát. De, ha pl. a Rufus programmal előtte UEFI-s telepítőt készítettél, akkor a GPT lehet a gond, amit az ilyen készülékek jellemzően nem tudnak kezelni. Ellenben ez egy modern desktop OS esetében nyilván nem okoz problémát. A Windowsban egy fájlkezelős újraformázás után egyébként ugyanúgy GPT partíciós tábla lesz a pendrive-on. Az MBR használatához viszont eleve teljes újraparticionálásra van szükség a korábban említett módszerek valamelyikével.
-
MaciG
addikt
üdv.
Vettem egy 16Gb-os toshiba pendriveot. Pc-n rendesen működik is, de az autó hifi nem olvassa (usb error). Ee mitől lehet?
Próbáltam már újra formázni, de semmi. Az előző 16 Gb-os pendrivot olvasat az autóhifi.
-
FerNandor
őstag
válasz
King Unique #3666 üzenetére
Köszönöm.
-
King Unique
titán
válasz
FerNandor #3664 üzenetére
Egy másik topikban volt nemrég egy hasonló eset, amelyre az alábbi válaszokat kapta az illető. A Pendrive irás-olvasás sebesség topikban egyébként vannak tesztek erről a típusról, amikhez lehet hasonlítani.
Új pendrive vásárlásával kapcsolatban pedig a Milyen pendrive-ot vegyek? topikban kellene inkább érdeklődni.
-
King Unique
titán
Ha a Windows és a külső programok tényleg nem ismerik fel, akkor úgy nehéz lesz vele bármit is kezdeni. De, ha már megjelenik az eszközkezelőben, akkor az jó kiindulási alapnak. A különféle eszközkezelős hibaüzenetekre pedig vannak megoldási javaslatok az MS oldalán. Aztán ott vannak a szokásos dolgok ilyenkor, vagyis kipróbálni másik USB-portban, másik OS alatt, vagy lehetőség szerint akár másik gépen is stb. A másik OS lehet egyébként akár egy Live Linux is, amit szintén pl. egy pendrive-ról kellene bebootolni.
-
FerNandor
őstag
Sziasztok.
Vettem aliexpressről egy 3.0 OTG sandisk pendrive-ot. Amikor először rádugtam USB 3.0 portra, akkor még 17MB/s-mal másolt, aztán 1-2 perc múlva leesett 5-6MB/s sebességre, de úgy, hogy 0 és a között ugrált folyamatosan, nem tudta a sebességet tartani. 4 db elemet másoltam rá, összesen kb 5GB méretben. Utána próbálgattam és ilyen volt végig, a 17-et már nem érte el soha és a sebesség folyamatosan, nagyon durván ingadozott. Sz@r lehet akkor a pendrive? Véleményeknél mindenki dicsérte.[link] ezt vettem.
------------
Másik kérdésem, hogy akkor van olyan megbízható OTG-s USB 3.0 pendrive, ami jó, megbízható és olcsó (aliexpress, ebay)? Az ilyen kicsi méret nrm feltétel. Ilyennél milyen írási sebességre lehet számítani amúgy?
-
cool13
őstag
Kaptam egy szakáruházból vásárolt Kingston DTSE9G2 64Gb pendrive-ot. Viszont nem tudok vele semmit kezdeni, mert nem tudom használni. Eszközkezelőben megjelenik a lemezmeghajtók között. Formázáshoz látni kellene valahol, de nem találom sehol. Rufus, AOMEI partícionáló sem.
Mit tanácsoltok? -
-
-
cooi11
senior tag
Sziasztok
Beszereztem egy sandisk pendrivet.
Nem tudom NTFS-be formázni! Mi lehet a probléma? -
Pehi
senior tag
válasz
King Unique #3657 üzenetére
Köszi a segítséget,de az a furcsa,hogy eddig működött mindegyik TV-be is,meg az autóba lévő lejátszóba is.. Kb. 2 éves,és ezen néztük a filmeket,stb. 2 hete viszont nem megy csak PC-n. Ezt furcsállom igazából.Van még 2 pendrive-m,azok hibátlanul mennek mindenhol.
-
King Unique
titán
Ezeknek az USB-s eszközöknek pont a PC & Mac + desktop OS az elsődlegesen támogatott hardver- és szoftverkörnyezete. Ettől eltérő környezetben eleve nem is garantálható minden esetben a megfelelő kompatibilitás és működés. Szóval, ha az előbbinél valóban teljesen OK minden, akkor az már nem feltétlen a pendrive hibája, ha XY lejátszó, tv stb. nem képes kezelni...Pláne, hogy a FAT / FAT32 fájlrendszereket még a butább készülékek is rendszerint kezelni szokták.
Esetleg meg lehet próbálni Windows alatt egy teljes újraparticionálást, illetve FAT32-re formázást a
diskpart
segítségével. Egy másik hozzászólásban vannak ehhez infók. Ha nem használ, akkor viszont már a TV & Audió téma megfelelő topikjában kellene érdeklődni, hogy vajon mi lehet az adott készülékek nyűgje. Illetve lehetőség szerint egy másik pendrive-ot is kipróbálni stb. -
Pehi
senior tag
Szevasztok. Adott egy 16gb pendi,és eddig nem is volt vele semmi probléma. Az elmúlt 2 hétben,viszont nem ismeri fel egy TV sem,és semmiféle média lejátszó sem. PC-n vagy laposon hiba nélkül működik. Formáztam FAT32,és NTFS-re is,de ugyan az a jelenség. Valami ötlet? Köszi előre is!
-
junior11
veterán
Sziasztok, van vmi ötlet, mi lehet a hiba egy pendrive-nál, ha bedugom a gépben (usb 3.0 és 2.0 esetében is ez a helyzet) sokszor megesik, hogy a led dióda csak világít, nem villog, a windowsban megjelenik, de a tartalmát már nem lehet megnyitni, csak többszöri ismételt újracsatlakozás során. Ellenőrzés során a rendszer nem talált rajta semmilyen hibát. Be fogja adni a kulcsot vagy mi lehet ez szerintetek?
Köszi minden tanácsot.
-
enyan
tag
Köszi a tippeket! Közbe találtam egy cikket, ami szerintem pont ezzel a problémával foglalkozik. Tesztelem, hogy beválik-e...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Gumi és felni topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nintendo Switch 2
- Nintendo Switch
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Milyen egeret válasszak?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest